- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- Minden a maxon: Asztalunkon a ROG Strix Scar 18 notebook
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Saját márkás HDD-ket követel meg az egyes NAS-okhoz a Synology
- Micro Four Thirds
- 256 GB-os csomagban jönnek a G.Skill legújabb tuningmemóriái
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- E-book olvasók
Új hozzászólás Aktív témák
-
mad1
veterán
Valamiert nem hasznalja a 2dbgtx260asom az 1.02es pach.
Valamit meg fel kellene raknom? -
tome.jr
addikt
válasz
Jakab66[hun] #3194 üzenetére
Az van
Viszont a másik gépben próbáltam egy 9800 GT-vel ugyanezt a trükköt és nem jött össze.
-
tome.jr
addikt
-
s-men
tag
Sziasztok!
Összetettem egy sli-t két darab Gigabyte 9800GT OC-ből egy AsusP5N32-E SLI alaplapban...A videókarik hűtése Zalman és nagyon hangosak.
Rivatuner és Speedfan segítségével se lehet állítani a sebességen...
Valakinek valami ötlete hogyan lehetne lehalkítani? -
-
tome.jr
addikt
Grat a GTX SLI-hez. Nálam is ugyanez volt a probléma. Megoldás: összeraktam egy második gépet netezéshez
Szerintem nem nagyon tudod ezt kiküszöbölni, csak ha kikapod a második VGA-t a lapból ha nem kell. Ha lehúzod a tápcsatit sípolni fog mert nem megy rajta a venti, ha SLI-t kikapcsolod akkor is menni fog mindkét kártya. Jó megoldás nincs.
-
Fecdzo
senior tag
Sziasztok!
Régen már voltam SLI tulaj és most megint visszatértem az SLI-hez. Most két darab GeFroce 8800 GTX tulaja vagyok (a másodikat 30K-ért vettem
).
Az lenne a kérdésem, hogy meglehet e azt oldani valahogy, hogy esetleg kikapcsolt állapotban legyen a második kártya ha éppen nem játszom. Ezt valahogy alaplapi szinten akarnám megoldani. Tehát nemhogy üresjáratban legyen hanem teljesen kikapcsolva. Aztán ha játszom újraindítom a gépet, bekapcsolom, majd aktiválom az SLI-t és mehet a gém.
Nem akarom ha pl dolgozás vagy csak netezés közben is aktív legyen a kártya és fogyassza az áramot...Várom a megoldási javaslatokat...
-
chap-man
tag
hali
segítséget szeretnék kérni
2 db gainward 7900gt szertnék sliben használni abit fp in9 sli fatal1ty lapban
csak aza problémám h az egyik hibás csikozik stb
ha a rossz kártyát raknám másodiknak ugy jó lenne? a másik tőkéletes
előr is thx -
-
kanzoli
tag
válasz
tome.jr #3179 üzenetére
Nem panaszkodom
Tetszik a dolog, végül nem bántam meg! Szórakoztam a PCIe x16_3 frekivel, most ha jól emlékszek 121 MHz lett belőve neki. Nem is az, hogy jobb de valahogy stabilabbnak érzem. 2. kártyát még mindig lusta voltam normálisan kitesztelni, meg a procimat visszább kellett vennem, mert épp melegedési parákkal küzdök(nem is tudom mi lesz nyaralóban 40fokban) mert vízre bizony nincs cash...Meg ilyen árak mellett nem szeretnék semmit vásárolni...
Nade elég az off-ból, SLI fasza, teljesít, dolgozik ahogy azt kell neki!!
Csak kéne egy E8500/E8600, mert szereti a MHz-et
1GHz -el alacsonyabb CPU frekin kereken 4000pöttyöt dob el 3dmarkban(igaz 06-ban) és a játékok is érzik bizony!! -
kanzoli
tag
válasz
Dark KillerX #3172 üzenetére
Na, ezt meglessük! Köszi!
-
petcsike
tag
sziasztok! szeretnék még egy 8800GT-t SLIbe kötni a jelenlegi 88GT-mmel, és ha jól jött le a dolog, nem feltétlenül kell egyezniük a kártyáknak(gyártó, órajel), úgy is menni fog az SLI, csak a lassabb órajelű kártya lehúzza a gyorsabbat. Igaz? csak megerősítést szeretnék kérni, illetve ha hülyeséget mondtam, akkor a helyes megoldást
köszi előre is
-
jones965
Modder
válasz
tome.jr #3173 üzenetére
Amennyiben Quad radijaid lesznek, akkor már le is mondhatsz arról, hogy a házba belülre rakod. Nekem is Tt házam van ( Kandalf), méretében megegyezik a tieddel, és alapos moddingolás után fért be alulra a tripla, előre pedig a dual. Nem beszélve, hogy csak levett oldallappal hozzák az elvárt hőmérsékleteket.
Off vége -
tome.jr
addikt
válasz
jones965 #3171 üzenetére
A hidat nem a Physx-re írtam, hanem az SLI-re, de tényleg félreérthető volt.
A csere radikat várom még mindig, a héten már meg kell hogy jöjjenek.
Időközben változott a projekt
, a végeredmény kicsit light-osabb lesz, mert minden belekerül majd egy Thermaltake Armor+ házba, és oda lehet csak egy radi fér be. Szerencse hogy iszonyú nagy a ház, szóval lehet hogy mégis valahogy bele, illetve a tetejére tudok szerelni 2 radit. Meglátjuk.
-
Dark KillerX
addikt
Új NVIDIA nForce 15.25 WHQL [link]
-
szasza_xp
senior tag
Hali, lenne egy kérdésem, azt lehet-e, hogy egy 8800 Gts + egy 8600Gt mixed sli-ben tolom, vagy csak fizikai gyorsításra tudom majd használni a 8600-ot ? S ha menne, akkor csak berakom a kártyákat összekötöm őket sli híddal és kész ???
(a 8800-as 320 megás a 8600 meg 256 megás, ) -
-
Gerisz
addikt
Sziasztok!
Érdemes lehet azzal foglalkoznom, hogy veszek még egy 8800GT-t, vagy inkább egy nagyobb teljesítményűt érdemesebb. 1920*1080-as felbontásra kellene.
Köszönöm! -
t00kalmi
csendes tag
Hi Mindenki!
8800 GTS van SLI-be kötve a gépben és sajna nem megy a TV out. (182,08 international)
Please Help Me!
-
tome.jr
addikt
válasz
jones965 #3156 üzenetére
Látod erről beszélek. Ha most vesz valaki egy 295-öt, jó eséllyel év végén eladja - miután kijönnek a DX11-es VGA-k 50k vagy még nagyobb buktával. Viszont ha vesz valaki 2 db 260-ast ami még többet is tud SLI-ben mint a 295 valószínűleg nem fog annyit veszíteni rajtuk mint az egy darab 295-ösön.
Most látom az előző hsz-em kétszer ment el. Thanks PH
-
tome.jr
addikt
válasz
jones965 #3152 üzenetére
Azt is vegyük figyelembe, hogy egy felső kategóriás VGA sokkal többet veszít az értékéből mint egy közép kategóriás. Te szerintem pont tudod, nem lehettek olcsók a 8800 GTX-ek és most kb "töredékéért" fogod eladni őket. Szóval ha ugyanazt a teljesítményt hozza két középkategóriás mint egy felső kategóriás akkor ezt is érdemes szem előtt tartani.
Amúgy nagyon népszerű ez az alacsonyabb fogyasztás dolog, de volt már valaki aki konkrétan forintosította hogy mennyivel fizet többet vagy kevesebbet havonta egy kisebb fogyasztású hardware?
-
tome.jr
addikt
válasz
jones965 #3152 üzenetére
Azt is vegyük figyelembe, hogy egy felső kategóriás VGA sokkal többet veszít az értékéből mint egy közép kategóriás. Te szerintem pont tudod, nem lehettek olcsók a 8800 GTX-ek és most kb "töredékéért" fogod eladni őket. Szóval ha ugyanazt a teljesítményt hozza két középkategóriás mint egy felső kategóriás akkor ezt is érdemes szem előtt tartani.
Amúgy nagyon népszerű ez az alacsonyabb fogyasztás dolog, de volt már valaki aki konkrétan forintosította hogy mennyivel fizet többet vagy kevesebbet havonta egy kisebb fogyasztású hardware?
-
jones965
Modder
válasz
faresz5 #3151 üzenetére
Az tény, hogy fogyasztásban-főleg a csíkszélesség csökkentésének köszönhetően-a mostani kártyák lényegesen kevesebbet fogyasztanak, mint a hasonló tudású elődeik.
Ebből a szempontból az egykártyás megoldás a jobb alternatíva.
Magam ellen beszélek, mivel jelenleg sli-ben használok 8800 gtx-eket, amik azért elég jó étvágyúk fogyasztás terén, viszont tuningolva hozzák néhol a GTX260-280 kártyák szintjét, de a jelenlegi viszonyokat figyelembe véve és a kártyák tudását, a single megoldás költség takarékosabb megoldás.
Viszont akinek van lehetősége érdemes kipróbálni az SLI technológiát, mert azért valjuk be, látványnak sem utolsó.
Ezért akarom én is lecserélni a két gtx karimat egy gtx 285-re. -
tome.jr
addikt
válasz
faresz5 #3147 üzenetére
Ezt olvasd el A 280-as teljesítményére számolj rá +10%-ot, annyit tud a 285. Elég vegyes a kép, van ahol jobb a 280 mint a GTX+ SLI és van ahol leveri a 280-at a GTX+ SLI-ben, nagyban függ a játéktól. Összességében nem rossz a GTX+ SLI.
-
tome.jr
addikt
Találtam egy elég durva multi GPU tesztet:
-
tome.jr
addikt
válasz
faresz5 #3144 üzenetére
Még az is egy fontos kérdés hogy mennyit szánsz a projektre. Ha SLI-vel akarod megoldani a VGA kérdést akkor Crysis-hoz legalább két 9800 GTX+ vagy 260 GTX kell. Az a játék VGA gyilkos.
Még az én 3 way SLI-m se mindig elég hozzá bizonyos szűrők mellett. 1920x1200 16AA very high: 29-37-51 fps. 8QA mellett már megbicsaklik. Viszont ha Crysis-t nem akarod maxon tolni akkor talán elég 2 db 9800/8800 GT. Stratégiához nem kell SLI, COD5-höz se nagyon oda talán még egy 9600 GT is elég.
Lapban vegyél 780-as XFX-et. A legjobb az EVGA lenne de az sokkal drágább, az ASUS meg tuningban sehol sincs. XFX-ben az 500-as fsb easy. MSI-t nem ismerem még az is egy opció lehet.
-
faresz5
aktív tag
válasz
Jakab66[hun] #3142 üzenetére
Senki nem tudja megjósolni az árfolyamokat, még az elemzők sem, mert nagyban változik az adott kormány döntéseitől is... ami ugye kiszámíthatatlan. Szerentem kár is "összeveszni" ezen
-
Jakab66[hun]
senior tag
válasz
TazLeacher #3136 üzenetére
Figyelj ember.. szerintem neked súlyos gondjaid vannak... idézek: "Mondom én, neked a pénzügyi szektorban kellene elhelyezkedned ha ilyeneket nagy magabiztossággal állítasz.
" <--- amint látható, ezt tome.jr írta, és ott a végén a "
" smyle szerinted poénnak van? Pattogsz itt, hogy figyelje a smyle-aid, de közben te nem veszed észre, hogy poénkodik...
Bocsi ha durva volt, de ez kikívánkozott...
-
faresz5
aktív tag
ár-érték tekintetében milyen alaplapot és kártyá(ka)t ajánlotok?
-
tome.jr
addikt
Ezt olvasd el főleg a configuration sectiont.
8800 gts-t csak ugyanilyen kártyával tudsz SLI-be rakni, OC és gyártó nem számít.
-
havast
aktív tag
hello!lenne 1 kerdesem.uj vagyok sli teren,tehat a kerdes az lenne,h lehetseges-e 1 db msi 8800gts oc-t/g80/,osszepiteni barmilyen mas g80as 320 megas karival,vagy annak is msi 8800 gts ocnak kell lennie??tehat ha a meret ua,gpu ua,de marka,orajel nem,akkor megy-e az sli????valaszokat,segitseget elore is koszi!!!
-
TazLeacher
nagyúr
válasz
tome.jr #3135 üzenetére
Öcsém...te nem vagy egyszerű ember. Befejeztem a veled való "beszélgetést". Csak annyit, hogy a Smyle neked a mondat végén nem jelent semmit?
Segítek:
smiley-k arra valók, hogy egy többféleképpen értelmezhető mondat hangulatát megmutassák -részlet az alapelvekből...talán így máskor könyebb lesz felismerni az ilyen "kétértelmű" dolgokat.
-
tome.jr
addikt
válasz
TazLeacher #3133 üzenetére
2 hét alatt 20%-al felmegy az Euro Akkor 370-380 lesz március végére?????
Mondom én, neked a pénzügyi szektorban kellene elhelyezkedned ha ilyeneket nagy magabiztossággal állítasz.
A két hét szerintem jó.
Hacsak nem kenyérre kell a tulajnak.
Egyébként nem akarsz valami hasonló témában nagyobb pénzben fogadni?
-
Blacki
tag
Na ne 50-55 K-ért mérnek Gx2-őt De már 55-től-mérnek 260-ast.
Nem rossz és láttam 75 körul 280-ast na neee mi van itt kérem ..
Ilyenkor vegyen kártyát az ember.
-
TazLeacher
nagyúr
válasz
tome.jr #3131 üzenetére
Valóban igazad van, aki ma megmondja mennyibe fog kerülni 1 év múlva használtan egy VGA az menjen. Én ilyet nem mondtam. Mindössze annyit, hogy a vétel/eladás arány sokkal jobb lesz egy GTX260-nak, mint egy GX2-nek, vagy 2 db 9800-nak...
Max 2hét?
És az jónak számít? Amikor eladtam 2 db GTS-em, kevesebb, mint 40 perc alatt ment el a 2 db...amikor a 8800GT-met eladtam, 54mp mulva jött az 1. privi. Ez jónak számít. 2 hét...LOL. 2 hét alatt 20%-al felmegy az Euro.
-
tome.jr
addikt
válasz
TazLeacher #3130 üzenetére
Aki ma megmondja mennyibe fog kerülni 1 év múlva használtan egy VGA az inkább menjen el tőzsdézni és kössön opciós ügyletet.
Már manapság is elég nehéz eladni egy GX2-t, mert nem kell már nagyon senkinek Ez azért erős volt. Én is figyelem az aprót és a GX2-ket általában eladják rövid időn belül.
Van egy mai GX2 hirdetés 52k-ért, szerintem egy (max 2) hét múlva már nem lesz meg.
-
TazLeacher
nagyúr
Szia! Ha rám hallgatsz, nem veszel GX2-t. Ha árban ugyan úgy jössz ki, akkor nem. Sem GX2, sem 98GTX-SLI...
Nem papolás, nekem ezelőtt egy 8800GTS SLI-m volt, szerettem, jó volt, hibátlan, semmi gond nem volt vele, én azok közé tartozom, akik szerették az SLI-t. Feltételezem egyszer majd el szeretnéd adni ezt a kártyát. Na, a GX2 és a 9800GTX lesz az, amit 1 év múlva nem sok esélyed lesz jól eladni...míg azért egy GTX260-nak még akkor is lesz értéke. Vételár/eladásiár arányben sokkal jobban fogsz kijönni. Már manapság is elég nehéz eladni egy GX2-t, mert nem kell már nagyon senkinek...mi lesz 1 év múlva?
-
tome.jr
addikt
Teljesítményben 1920x1200 felbontáson jobb a GX2.
Fogyasztásban jobb a 260.
GX2 végeredményben egy SLI-s kártya és te valami ilyesmi megoldást akarsz.
Árban kb egálban vannak.
A fenti szempontokat mérlegeld és dönts belátásod szerint. Valószínűleg én is sokat töprengenék ha csak egy VGA-t vennék hogy melyik mellett döntsek.
-
tome.jr
addikt
válasz
Jakab66[hun] #3122 üzenetére
Van kraft bőven.
Blacki: Szerintem nem tudsz rosszul dönteni, GTX+ SLI, GX2, 260, bármelyiket veszed jól jársz. Egyedül Crysis fekteti meg őket, ha nem játszol vele akkor teljesen midegy melyik lesz.
-
Blacki
tag
Hello szerintetek mi a jobb Sli.
2 db 9800+ gtx 512Mb-os vagy,inkább egy GX2-es ?
no nem Quad sli de nem elkébzelhetetlen XD hogy azáá nőne..
Árban 40 000-50 000 között mozog 1 gtx+ ,míg egy alap GX2-es 62 000 már enyém lehet.
Melyik éri meg jobban?
-
kanzoli
tag
válasz
tome.jr #3115 üzenetére
Amúgy próbálgattam pát játékot az elmúlt napokban. Indicator alapján elég jól használják a vasat. Kivétel GTA 4, mert az kb. 20% ha Crysis mondjuk 80%. GRID szereti még nagyon az inkább 90%. FarCry2 is 80%+. Burnout Paradise totál nem használja! Nem véletlen írt rá drivert az EVGA amit fentebb említettem. Viszont elolvasgattam és XP x86, szóval számomra felejtős jelenleg,nem tudtam kipróbálni. Nem is értem...de nagyon nem sajnálom mert a game elég fura. Viszont arra a Man of War -ra majd kíváncsi leszek, hogy is néz ki meg mit tud. Csak jelenleg no hely töltögetni mert épp most szállt el a seed winyóm
-
tome.jr
addikt
Olyan nekem is volt hogy összeraktam az SLI-t, de nem engedélyeztem és 3D Mark alatt mégis volt játékok alatt meg nem. Aztán engedélyeztem és akkor volt mindehol. Azt nézd meg hogy az SLI híd nélkül megy-e game alatt.
Ha még nem ismered akkor ezt töltsd le majd telepítsd. Valamelyik legördülő menüben tudod majd az SLI indicator-t megjeleníteni. Ha aktív az SLI akkor a képernyő bal oldalán lesz egy zöld sáv alkalmazások alatt. Kíváncsi vagyok híd nélkül megjelenik-e. Nézd meg játékok és 3D alatt is.
-
Vitus
őstag
válasz
kanzoli #3113 üzenetére
A két [Thai ikerlány] felpiszkálva.
Nem sokat gyorsult.
-
Vitus
őstag
Megjött az sli híd felraktam és most a 3dmark06 9001 pontot hozott semmi nem változott a gépben meg az oprendszeren csak a híd. Viszont a cs:source sokat gyorsult a híddal!
-
Vitus
őstag
válasz
tome.jr #3109 üzenetére
Semmi. Beraktam a második kártyát amikor indult a gép akkor azt írta, hogy sli képes a rendszer de ki van kapcsolva be e akarom kapcsol. És bekapcsoltam. És a teszt alapján ment, direkt nagyon figyeltem gyönyörű képe volt semmi oda nem való és egyértelműen látszott a gyorsulás is. Most megyek egy sli hídért felrakom és megnézem akkor mi lesz. Majd beszámolok mi változik.
-
Vitus
őstag
Sziasztok! Van 2 gigabyte oc 7900gt-kártyám a gépben, nincs sli híddal összekötve mégis engedi bekapcsolni és gyorsul is a rendszer. Akkor most kell a híd vagy sem? Kb. 1 óra múlva veszek egyet csak a móka kedvéért de nem tudom hoz e valami változást. 3dmark06 1 karival 53xx kettővel 86xx az alapórajelükön.
Vitus
-
tome.jr
addikt
válasz
kanzoli #3105 üzenetére
Meg az órajelek is, bár ilyen szempontból össze lehet hangolni őket. Viszont ha az egyik OC változat akkor alapból a nem OC órajelein fognak elindulni. És tuningban is egész más eredményt lehet majd elérni velük, sanszos hogy az egyik visszafogja majd a másikat. Miért nem két AMP? Az úgy ütősebb lenne.
-
kanzoli
tag
válasz
Jakab66[hun] #3104 üzenetére
Igen-igen!! Csak a memó méretük is megegyezzen...
-
Jakab66[hun]
senior tag
Különböző márkájú, de azonos tipusú VGA-k mennek SLI-ben?
Példa: Zotac 9600GT AMP! Limited Edition vs. Palit 9600GT
-
tome.jr
addikt
Biztos ami biztos alapon, hogy a 2 db quad radin rendesen forogjon az a 8 db 12 centis Papst venti rendeltem két ilyet:
-
kanzoli
tag
válasz
tome.jr #3100 üzenetére
Igen-igen! Azzal játszadozok most, épp 120on van ha jól emlékszem. Csak belemerültem GRID-be
Nemtudom codemasterséknél mi ez a 16XQCSAA elnevezésű beállítás, de ez a plafon amit lehet neki adni. Ahogy nézem egy kártyával előtte a profilban 8X volt beállítva. SLI indicator szerint talán még jobban használja mint Crysis ill. FarCry2. Szóval max beállítás 1680x1050 ->Stabil ~50fps. Ha Vsync -et is belövöm akkor esik kb. ~20fps-t a dolog, de még simán folyamatos a száguldozás a pályán és faszásan néz ki a dolog!!
Most szedem Burnout Paradise-t, mert ahhoz meg EVGA csinált valami SLI drivert ezen játékokhoz, arra gondoltam max evga-sítom a kártyákat biosban
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo ThinkPad 40AF + Lenovo 135W + Lenovo USB-C kábel (hybrid) DISPLAYLINK
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Beszámítás! Apple iPad 10.9 2022 64GB WiFi tablet garanciával hibátlan működéssel
- Eredeti Lenovo USB-C 65W töltő
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest