- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Saját márkás HDD-ket követel meg az egyes NAS-okhoz a Synology
- Vezetékes FEJhallgatók
- Új tokozással jön az Arrow Lake utódja?
- SSD kibeszélő
- OLED monitor topic
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
tome.jr
addikt
-
Dops
tag
helló!
azt szeretném megkérdezni hogy milyen táp kellene egy gigabyte 9800gx2 SLI-hez?
most 1 karim van és egy Chieftec 550W os táp hajtja a gépet
van benne még egy q6600 2.0ghz 2hdd 1 dvdelőre is köszi a választ
üdv. Imi
-
Zsubi
őstag
-
-
tome.jr
addikt
-
mad1
veterán
Ezt hogy lehet kikapcsolni?
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Bj Brooklyn #3482 üzenetére
Persze, hogy elrepül az idő, de sokkal lassabban. Most ha lehetőséged van rá, akkor minek vennél DX10-es rendszert, amikor a képminőséghátrányok mellett alapból 25%-os teljesítményhátrány a garantált. Manapság az NV fanboyok saját magukkal baxnak ki. Megveszik drágábban a GeForce-ot, aztán megy a leértékelődés. Az FX idején is jöttek az irreálisan magas használt árak, aztán csodálkoztak, hogy senkinek sem kell, meg mindenki pofázik, hogy drága.
A tesszellálás DX11 követelmény, mindenki tudni fogja aki DX11 VGA-t dob a piacra. Az, hogy egy emulált hardveres funkció nem elég gyors, azt mindenki tudja, bár még az sem biztos, hogy a next gen NV ilyen lesz. Mindenesetre a fejlesztők többségének világos, hogy az elkövetkező évben, vagy években a Radeon nem megfogható, így nincs értelme más fejlesztési alapot keresni. Ezért is jönnek ilyen hamar a DX11 gamák, mert nem érdemes az NV-re és az Intelre várni. Ők majd megvívják a harcukat a GPGPU piacon a több milliárd tranyós szörnyetegeikkel. A jelenlegi Radeon széria tesszellálásban azért van előnyben, mert a rendszer kompatibilis a Xenos-sal, így elég ha az Xbox360-as kódot átmásolják. Ezért írtam, hogy a tesszellálás csak ráadás a DX10.1 funkciók mellé.
-
zuchy
őstag
válasz
Bj Brooklyn #3482 üzenetére
Szerintem meg fogják lépni, mivel könnyíti a munkájukat, és ráadásul szebb is. A Bad Company 2-ben már benne lesz a teszelálás azt hiszem. Csak idő kérdése, hogy elterjedjen szvsz. Ugye a CUDA-t is erőltette az Nv azt nem lett belőle semmi. Na de az egy API, és ugyanazt tudta volna mint a DX10, 11...(remélem ez a mondatom nem nagy hülyeség, ebben nem vagyok képben, hogy a CUDA mit hozott volna a DX-hez képest.) A teszelálás meg grafikai újítás. Na de amíg nincsen támogatva mind2 félről, addig nem nagyon fog elterjedni. Vagyis támogatva lesz, elvileg, Nv emulálja, de nem ez a legjobb megoldás.
-
Bj Brooklyn
aktív tag
Még az elején aztán nem kel sok és hipp-hopp a 10.1-es felet is elrepült az idő, mint írtam. A többivel egyet értek. Bár nem tudom, hogy a tesszellátor menyire lesz elterjedt, mivel csak az ATI támogatja "komolyabban". A többi gyártónál emulálva lesz, azt hiszem ezt írtad/ mondtad, szóval kétséges, hogy a játékfejlesztők meglépik-e minden esetben, vagy az esetek többségében.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Bj Brooklyn #3480 üzenetére
A DX10-es kártyák jelentősen nagyobb sárban lesznek, mint a 10.1-esek. Ez jelenleg a lényeg. Tényleg érdemes megvárni a DX11-et, de ha valaki bármilyen okból nem tud várni, akkor csak DX10.1-ben szabad gondolkodni (a Radeonok tesszellátor támogatása csak ráadás).
-
Bj Brooklyn
aktív tag
válasz
Alister71 #3478 üzenetére
De olvastam, és az is feltételezés. Mármint a 10.1 és 11 viszonya. Nem szabad mindent százasnak venni amit Abu ír! Persze, jelentősen gyorsabb a 10.1 a 10-hez képest, de a kb. ugyan az lesz a helyzet a 11 és 10.1 között. Most csak az elején az a pár játék ami meg fog jeleni, azoknál lesz ilyen "kiegyensúlyozott" a helyzet a 10.1 nagy örömére ( mert ugye ezek még nem teljesen 11-es enginek; a másik, meg hogy a 11-es DX az Ati "útmutatása nyomvonalán készült" ), de utána ugyan úgy a "sárban" fog maradni mint a 10-es! Szóval a lényeg: Most semmire sem érdemes váltani, inkább meg kell várni a 11-et ha az ember semmilyen formában nem akar bukni, és a pénzéért szeretne "valamit" is kapni.
-
totalrevenue
csendes tag
Köszi fiuk a jó tanácsot'Maradok akkor még 1 ideig a régi 8800 gtxnél, új kari vásárlása a jövő zenéje.Még egyszer köszönöm a válaszotokat! További fórumozást kivánnok mindenkinek!
-
Alister71
nagyúr
válasz
Bj Brooklyn #3476 üzenetére
Ha már a kompromisszumokról van szó, akkor te nem olvastad végig a PH írását, hogy mire lesz elég egy 10.1-es Ati kari, az nV DX10-es kártyáival szemben.
zuchy: ott a pont.
-
zuchy
őstag
válasz
Bj Brooklyn #3476 üzenetére
Hát ha a DX11 játékok is számítanak és ez a két kártya van, (GTX275, HD4890) akkor az utóbbi a jobb. Egy DX10-s kari azért jóval nagyobb hátrányban lesz, mint egy DX10.1-s.
De nem akarok én flame-et kelteni, szerintem is jobb megvárni, hogy mit alkot a két gyártó, aztán dönteni.(#3478) Lord Vader: Na ja. Ott már inkább a sebesség lesz a kérdéses egy HD4890 nél DX11 alatt.
-
Bj Brooklyn
aktív tag
Szerintem azt sem éri meg, mert azt is meg kell venni, ami pénz, és jobban jár ha az a lóvét is valamelyik gyártó 11-es kariába fekteti. 8800-al még vígan ki lehet húzni év végéig ( vagy tovább, ahogy én is akarom
) 4890-es meg lazán hátrányban lesz az új DX11 miatt és a majdani 10.1-es játékok alatt is. ezekkel a karikkal most lehet eljátszogatni, később már csak kompromisszumokkal!
-
zuchy
őstag
válasz
Bj Brooklyn #3472 üzenetére
Vagy lehet venni egy HD4890-t.
-
Alister71
nagyúr
válasz
Bj Brooklyn #3472 üzenetére
Nos igen, a 275-nek se lesz sok esélye a DX11-ben.
-
Bj Brooklyn
aktív tag
válasz
totalrevenue #3469 üzenetére
Én a te helyedben nem váltanék most! Tartsd meg a 8800GTX, és várd meg az új generációs karikat amik DX11 támogatják. Szerintem azért érné meg így, mert a 8800 és a 275 is DX10-es, ami most már nagy mértékben hátrány lesz a 10.1 és 11-es játékoknál. Mivel erre a két DX-re lesz a kihozatal 99%-ban ezért inkább még gyűjts egy kicsit hozzá, és jobban jársz. Szerintem.
-
zuchy
őstag
válasz
A GTX275-t vedd. 2db 8800GTX fűt és zabál mint az állat, és nem is biztos, hogy menni fog mindenhol rendesen az SLI. És ahol nem megy, ott egy darab 8800GTX-nek felel meg, vagy néhol még annyinak sem.
-
Alister71
nagyúr
válasz
1 db erős kártya mindig jobb lehet, mert a multi gpu-t nem támogató játékoknál hiába az sli, a 275 viszont mindenhol erős.
-
totalrevenue
csendes tag
Van-e értelme befektetni egy 8800 gtx kari vásárlásában ( Sli be kötném ), vagy inkább vegyek
helyette egy 275 gtx és válljak el az ASUS 8800 gtx től.Érdekelne a pro és kontra véleményetek is.. -
nixx-21
őstag
válasz
Molnárka007 #3463 üzenetére
oké,oké ez mind szép és jó.....de sajna nem először írod el a dolgokat(lásd crossfilex és társai)....alapjáraton nem értesz hozzá
,soksoksok tesztet kéne rendesen elolvass és át elemezned vagy legalább csendes megfigyelőként a háttérbe lenned és tanulni róla mielőtt még ien zagyvaságokat írsz és erről( emiatt) ismer meg szinte az egész PH(OFFOFFOFFOFF), és most nehogy azzal gyere nekem mint Kiszel tünci h te letettél valamit az asztalra és nézetséget hozol mert akkor igencsak kiröhöglek
(ON)(bocs h ien szókimindó volt most de így buli után meg bennem is érezni az alkoholt
,mellesleg srácok...ez a Bed valami iszonyat jó hely
)
-
westcoastog
veterán
válasz
Molnárka007 #3465 üzenetére
értem, nem is vagy te olyan rosz gyerek mint aminek hittelek
vágomlegalább észre vetted magad
-
Molnárka007
tag
válasz
westcoastog #3464 üzenetére
Felvilágosítalak h a NV 9800gx2 cf-ben nemjó max 2db 9800gx2 SLI-ben azaz 4gpu...
Am igen annó is irtam iylen baromságokat,de azis azért volt,mert mihejst nyomtam egy entert a pü-m-re rá 2másodperc és már is irtak rám én meg kapkodva postoltam és ezmiatt lettem hamar a címlapon a helyesírási hibáimmal,postolással,cf vs sli tévesztéssel stb... -
westcoastog
veterán
válasz
Molnárka007 #3463 üzenetére
Pedig jól esik ki írogatni barátom
A showder klubb az összes humoristával néha kutyaF@xa melletted
9800GX2 Jó crosfilexben?
El hiszem hogy hozzáértő vagy, csak szedd össze a gondolataidat postolás előtt, mert olvasgattam postjaidat régebben de könnyekben ázva a röhögéstől dőltem le a székemről
Bocsi de ezt ki kellett adnom magambólPísz
#3461) EarL 007: Jól beszélsz ezt én sem tudtam! -
Molnárka007
tag
válasz
nixx-21 #3462 üzenetére
Ahj a ge**be...
Férreirtam...
Aznap picit bevoltam rugva meg amis alapból zehernye vagyok...
9800gx2-re gondoltam, am azzal énis tisztábavagyok h 4890gx2 nincs max 4890x2,de még oylansincs max 4890 cf és 9800x2 sincs...
Tévedni emberi dolog és enmkel rögtön címlapra vinni meg kifikázni meg kiirogatni az adatoknál h 4890gx2 meg stb...S-man.:Tudtommal a 7900gx2 az 2db 7900gtx csak a 7900gx2-nél lentebbvettek a mhz-ből h ne melegedjen annyira meg a 7900gx2 kerek 11cm-el johosszabb és magasabb is,azt h menynivel nemtoom(By.
j Brooklyn)
Am az a tulaj akitől ugyvolt h veszem a 7900gx2-t az egy nagyrakás kakát nemér,mert leebszéltem vele az egész karit,teloszámotcseréltünk,megbeszéltük a akri árát stb..már uygvolt h küldi is nekem utánvéttel,de ezekszerint nemküldte PÜ-re,e-mailra nemválaszol, pedig má ott könyörögtem neki h válaszolj pls me felhúzol,de semmi...Jah és mégegyszer bevallom elírtam nem énvagyok a hülye aki okoskodik,tévedni emberi dolog és nemkell kiirosgatni h igymegugymegamúgy meg h by Molnarka007 stb...
Én Nv 9800gx2-re gondoltam([link]) -
törölt tag
-
No-kia
addikt
válasz
Molnárka007 #3453 üzenetére
ilyen nincs
-
FefeeX
veterán
válasz
TazLeacher #3454 üzenetére
nVidia 4890gx2 crosfilexre gondolt
-
s-men
tag
válasz
Molnárka007 #3447 üzenetére
Szia!
500/1200...
A 7950GX2 is nagyon nagy kari....és sok különbség nem lehet velük...max a 7950GX2 jobb.... -
zsolt1129
addikt
válasz
Bocsika
Benéztem. Nem láttam azt a bűvös "T " betűt
-
TazLeacher
nagyúr
válasz
4890gx2 Az meg mi? Látom megint a toppon vagy...
-
Molnárka007
tag
válasz
zsolt1129 #3452 üzenetére
Hova engedjek még a 36.5k-ból..most ha minden igaz vagy elcserélem egy Asus 4890gx2-re vagy van rá vevő 40k-ba ugy h két részletbe fizetné...
Am én ezhelyett egy 790i ultra 3way SLI-t vennék,de az a baj h az csak 1333mhz fsb-t kezel...
jah meg a 790i ultra Asus Strike 2 Extreme új ára.:62k-tól az én lapop meg 72.5k-tól csak az a különbség h én 36.5k-ért adom ő meg a több mint 10k-val olcsóbb lapját adja 50k-ba+még nincs is hozzá gari,most gariztatja vmeik ph-s kolegával...
Hova engedjek már az árából?!..Sehova nagyon! -
zsolt1129
addikt
válasz
Molnárka007 #3451 üzenetére
Szép kis tervek,de mondjuk az alaplap árából engedhetnél egy kicsit. De sok szerencsét az eladáshoz
.
-
Molnárka007
tag
válasz
Bj Brooklyn #3450 üzenetére
Aha...
Nemtudom én nemigazán szeretnék a gépre költeni,de már a GTA4 annyira hiányzik,mintha pl a barátnőm lenne,hanem mégtán jobban....
Most anynit szánok a dologra h a Gigabyte X48t-dq6 lapom vagy eladom 40k-ba avgy elcserélem egy 9800gx2-re + rádobok 5k-t vagy elcserélem egy Asus Striker 2 Extreme meg ráis kéne dobnom,de nemigazán szeretnék,mert az csak az 1333mhz fsb-t tudja,igaz abba 3 vga is belemegy,ebbe meg csak kettő,de én 3-at se igy,se uyg nemtennék bele én vagy 4-et és akkor a procim midnen egyes magjára egy gpu:-) vagy 2-t és akkor leváltok egy erősebb 2magosra és akkormeg minden egyes magra ugyszint 1gpu...
Kicsit őrültség meg megszállotság nállam ez meg h Asus laphoz csak Asus akrit veszek vagy igytovább,de ki ilyen, ki olyan...
No m1, ha még ráiskell fizetni a Asus Strike2-re,akkor max egy 10-est rádobok + egy 10-es ért ha mindenigaz hamarosan ide is ér utánvéttel a 7900gx2 ez idáig 20k,ha igy megy a GTA4 1280x1024-ben,akkor maradhat igy a rendszer,bár kétlem, mert most csak 1gb ddr3 ramom van,hameg nemmegy,akkor a 7900gx2 mellé vagy keresek még egy párt, ami nagyonnehézlessz vagy eladom és veszek 2db 9800gx2-t vagy 2db GTX260-at,de abból meg sitenigazából 55nm-eset meg 216sp-t meg oc változatot szeretnék venni,ami már eleve nagyon ritka a használtpiacon, nemhogy még mellé Asus is legyen vagy legesleginkább 2db GTX260 1792mb és ez si jóvolna ha 55nm-es 216sp-s és Asus lenne meg ha OC lenen azsembaj,de sajnos 1792mb-os GTX260-at még életemben egy darabot láttam az is itt a PH-n volt egy MSI még az Árgépen meg az Árukeresőn sem találni,de a 9800gx2 quad sli meg nemigazán jól skálázódik már ilyen formátumban,de szerintem még igyis mindig van kb oylan erős mint 2db GTX260...
Egyet nemtudok,de ezt nehéz is leszs elmagyarázni,bár megpróbálom..:
Gondolom a procimnak kevesebb energiát kell belefektetnie 2db GTX260 kihúzásában mint 2db 9800gx2 kihúzásá és a 2db GTX260-nál több szufla marad a prociban a játékra mint a 9800gx2 sli-nél és ott meg kevesebb szufla maradna a prociba...
Vagy a procinak nagygábol a gameban cska az a feladata h jól kihúzza a vag-t és kész?
Kicsit gagyin tudtam elmagyarázni,de ha átolvassátok,megértitek..hátha...
Szerinted? -
Bj Brooklyn
aktív tag
válasz
Molnárka007 #3449 üzenetére
Teljesen más architektúrára épül a két chip szóval szerintem nem nagyon lehet összehasonlítani. A GX2-es GTX-re való órajelemeléssel szerintem még mindig egy 8800GTX alatt lenne, lévén, hogy egy 7900 GTX SLI majdnem névleges teljesítményét hozza a GX2-es ami meg a 8800GTX alatt van! Órajelet meg lehet emelni a G80-nál is. Meg ugye arra is kell gondolni, mi van ha nem megy az SLI! Ha valami gikszer van a driverban, vagy maga a program nem támogatja. Meg még számtalan előnyt lehetne felsorolni, egyik, vagy ne adj Isten a másik oldalról is, de felesleges!
Azért is írtam, hogy mostani tesztben kellene összehasonlítani a dolgokat, mert szerintem "csiszoltak annyit" a driveron hogy a Quad SLI-is normálisan fut. A GTA 4 meg egy nem túlzottan agyonoptimalizált valami, ami még ráadásul nem kevés innovációt sorakoztat fel, amik eleve rendszerzabálók. Szóval én azon sem csodálkoznék, ha egy Core i7-es és DX11-es gépen sem menne rezzenéstelenül!
-
Molnárka007
tag
válasz
Bj Brooklyn #3448 üzenetére
Igyvan,jolmondod!
GTX csak az órajelei lentebbvannak véve,hogy ne melegedjen...
Ez igy ebben a formátumban(gx2) kb két 7900gto-nak felel meg,de mint ahogy mondta BJ kolega,egy jobb vízhűtéssel simán kilehet hozni még 7900gtx-nél magasabb mhz-t is,mert a kariban van szufla rendesen,csak hát ugye nem keveset eszik meg kicsit nagyonhosszú,de valamit valamiért...
Am egy 7900gx2-t meg egy 7950gx2-t lehet átlagban szerezni egy jót 15k-ban egy jó 8800ultrát meg lehet szerezni átlakban egy 32k-ban és szerintem anynival nemjobb a 8800Ultra h több mitn duplaárona dják még mai napig is...
Sőt még tán a 7900gx2 GTX mhz-re húzva van is oylan erős mint egy 8000Ultra,legalábbis majdnem:-)
Am én egyik tesztben úgyláttam h a 7900gx2 és a 7950gx2 nemigazán szereti a Crysis-t,mert alig jobb az fps-e mint a sima 7950gt-nek,de a sima 7900gtx-nejk meg már jobb is az fps-e mint a 7900gx2-nek,de sebaj nekem GTA4-re kőőő.... -
Bj Brooklyn
aktív tag
válasz
Molnárka007 #3447 üzenetére
Szóval a 7900GX2-es GTX magokat örökölt, de a "szendvics" nyák és a nagyon lapos hűtés végett visszavettek az órajelekből, hogy ne melegedjen annyira. Szóval ha szétszednénk, és önálló kártyaként kezelnénk az egyik panelt akkor kb. a GTX és GT közé lenne pozicionálva. Tehát ha lehetne rá rakni komolyabb hűtést ( ne adj isten home made vízhűtést ) akkor simán a GTX órajelei fölé lehetne húzni, mivel ez is GTX!
( Egyébként látszik, hogy "friss hús vagy a piacon", mert anno ^Bundi^ kolléga árult itt PH!-n ilyen kártyákat azt hiszem Gainwardot, 3 év garival és 180K-ért. Szóval ne szomorkodj lesz még itt PH!-n ilyen. Bár szerintem semmi értelme a Quad SLI-nek, [ a mostani kariknál nem tudom, én most a 7xxx szériára értem ] mert annyit nem hoz a "konyhára" amennyi bele van "fektetve", de a mostani driverokkal megnézném, hogy egy ilyen szörny mit tudna művelni a Crysisban
)
-
Molnárka007
tag
Aha...
Nemtudom már csak aztkéne kideríteni h meik a jobb meg h a 7900gx2 mek két karibol áll össze,am hosszabb a 7900gx2 mint a 7950gx2 szal meglehet h nem 7900gt-ből áll hanem 7900gtx-ből???
Meg a 7900gt=256mb és még abból is kettő darab=512mb ez a 7900gx2 meg 1gb...
Nemtudom...
Talán a két kari között csak anynilehet a különbség h a 7950gx2 már rövidebb meg mkissebb és max nagyobbak a mhz-ei...
Véletlen nememléxel a 7950gx2 mhz-eire,mert akkor összetudnánk a két kari mhz-eit hasonlítani és kiderülne rögtön... -
s-men
tag
válasz
Molnárka007 #3445 üzenetére
Szia!
Nekem nemrég volt egy 7950GX2 karim.
Az tuti, hogy nagyon erős kari...és a mai 9800GT sorozatot veregeti rendesen...CS:Source-ban majdnem több fps-em volt vele....
Az tuti erős a 7900GX2 is...
De a tanulság a kariból...hogy nagyon melegszik...mint egy sima GTX... -
zuchy
őstag
válasz
Eddie141 #3435 üzenetére
Nem adódik össze a két kártya memóriája, mert felváltva renderelik a képet, így mind2 kártya memóriájába ugyanannyi adat kerül. Napjainkban ezt használják. Ha ketté lenne osztva a kép, a felső részét az egyik, az alsó részét meg a másik renderelné, akkor adódna össze. Vagy ha sok kis négyzetre osztjuk a képernyőt, vagy ha a páros és páratlan sorokon más más kari dolgozna.
-
Molnárka007
tag
válasz
Bj Brooklyn #3442 üzenetére
Igen arra gondolok,am quad sli-t szeretnék szal ahopz a karihoz szeretnék még 1-et,de itt a ph-n nincs több és nemis hiszem h valaha is leszs,mert mióta ide felvagyok regelve azóta én itt oylat nemláttam...
Ebay-n meg nemtudom megnézni,mert nemtudok semmtisem angolul és amit linkeltél azt sem tudom elolvasni/értelmezni,mert hát enmtudok... -
Bj Brooklyn
aktív tag
válasz
Molnárka007 #3441 üzenetére
Ha arra gondolsz amit itt hirdetnek PH!-n én azt javaslom vedd meg, mert nem egy túlzottan elterjedt kártya! Gyűjteménybe tökéletes darab meg szerintem egy két mostani játékkal is el lehet vele játszadozni. Kérdésedre a válasz, itt találod.
-
Molnárka007
tag
Hali!
Nemtudja nekem vki megmondani h a 7900gx2 avagy a 7950gx2 e a job?
Mert ha a 7900gx2 az 2db 7900gtx-ből áll,akkor gondolomén az a jobb egy pöppet,de ha 2db 7900gto-ból áll,akkor már kb egyenlő vagy ha 2db 7900gt-ből áll,akkor gyengébb...
Pls segítsetek,mert egy ilyen vásárlása előtt álok...
Előre is kössz! -
Barney™
aktív tag
SLI Vonalsimítást nem lehet használni anélkül, hogy ne kapcsolná le a SLI-t??
-
tome.jr
addikt
To run SLI, simply insert two cards and connect them via the SLI Bridge. But if you wish to run a single card only, it must be placed in the first PCI Express x16 slot and the shadow card must be inserted into the second PCI Express x16 slot, else the board would not boot.
Magyarul shadow card nélkül meg se fog nyikkanni a lapod.
-
kano
nagyúr
Sziasztok!
Bocsánatot kérek, ha hülyeséget kérdezek. Ha egy SLI-s lapba (Abit KN8 SLI) 1db VGA-t akarok használni akkor a másik slotba mindenképpen kell az Abit Shadow card?
Vettem egy fenti márkájú alaplapot és nem kaptam hozzá ilyen kártyát.
Köszi! -
Eddie141
senior tag
Közben meg is kaptam a válaszom, felcsusszantam az sli zone oldalára
"When I configure two graphics cards in SLI mode, do the graphics cards work together to create double the memory size?
No. In SLI mode, each graphics card uses its own frame buffer memory to render a 3D application. The operating system will report a graphics card frame buffer memory size that is found on a single graphics board."Magyarul, akkor ha jól értelmezem ezeket a mondatokat, akkor csak az elsődleges, azaz a primari vga-t amely a főbb számitási egységeket végzi, annak a memóriáját használják?
Köszönöm előre is!! -
Eddie141
senior tag
Sziasztok!
Lenne egy nagy kérdésem!Ha sli-ben használok kártyákat, akkor hogyan használják a kártyák a memóriát? A 2db-é összeadódik, vagy csak az elsődlegesé lessz használva?
Üdv.:Eddie141 -
Zotya984
senior tag
-
tome.jr
addikt
válasz
Zotya984 #3430 üzenetére
Teljesítményben kicsivel jobb az SLI, viszont fogyasztásban rosszabb, és sokkal hangosabb. A 8800 GT hűtője kuka, egy slotos hűtés kis ventivel, iszonyat hangos, SLI-ben meg végképp az.
Árban talán ugyanott van mindkettő, kb 40k, ez alapján nehéz dönteni.
Azon is múlik, mivel játszol, milyen felbontásban.
Ez talán segít, bár itt még a régi 192 sp verzió volt a tesztben a GTX-ből.
Én személy szerint a GTX-et venném még akkor is ha az SLI több helyen beelőzi.
Ráadásul SLI-hez lapot is kell venni. 780-as alatt teljesen fölösleges beruházni, tuningban nullák. GTX-et viszont bármilyen lapba beleteheted.
-
Zotya984
senior tag
Szasztok
Szerintetek mivel járok jobban: 1XGTX260OC 216sp vagy 2x8800GT SLi-ben kötve? -
Barney™
aktív tag
Két kártyát két hiddal kell összekötni , vagy csak egyel ??? Alaplap használati útmutatója azt írja, csak egyel, de crossfire-t azt meg kettővel kellett..
-
s-men
tag
-
bcr495
csendes tag
Üdv!
Az lenne a kérdésem hogy van egy nvidia 8200as alaplapom és egy GTS250-em.
Biosban a hybrid SLI-nél always enable az alaplapi vga, és a windows is felismeri mind2-t, de mégsem tudom az SLI-t beállítani. Elvileg "Támogatva, Letiltva". Van esetleg valakinek valami ötlete hogy tudnám megoldani, vagy ezt a kártyát nem támogatja, és hiába az egész?Előre is köszi!
-
Hardtech
aktív tag
Asus P5W DH Deluxe lapba valakinek sikerült mar SLI be hasznalni valamilyen kartyat rengeteg helyen olvastam hogy van valami driver amivel lehet de kene valami bövebb info
-
peterm711
aktív tag
sziasztok srácok!
alaplapot kellene vennem sürgőssen, és ASUS STRIKER II Formula-ra gondoltam. jó alap az SLI alá? -
denes123s
tag
Üdv!
Ha a meglévő Gigabyte 8800GT kártyám mellé egy másikat szeretnék venni, h SLI-ben menjenek, akkor kell-e figyelni, h mindkét kártya Gigabyte legyen, vagy a 2. származhat bármely gyártótól? -
s-men
tag
Hali!
Egy kérdésem lenne valaki jobban hozzáértőhöz.
Van egy 9800GT OC karim....hozzálehet kötni SLI-ba egy 7950gx2 karit? -
Márk
senior tag
Sziasztok!
Csupán a kíváncsiság kedvéért beleraktam a gépembe az öcsém Asus GTX275-ös kariját a sajátom mellé és összekötöttem őket SLI híddal. Windows 7 64bit 7100 RC indít, faszán felismeri a második kártyát, feltelepíti a hozzávaló drivert, majd az nVidia vezérlőpultban megjelent az SLI mód amelyet sikerült is aktiválnom, majd bekapcsoltam az SLI visual indicatort is.
A 3DMark 06 hatalmasat gyorsult....
most 11800 pont (egy GTX275) helyett kaptam 12113 pontot(GTX275 SLI) default beállításokkal.
A GTA IV benchmark ugyanúgy 38 FPS-t ad, mint egy kártyával. A játék érzésre is ugyanúgy fut mint egy kártyával, és az SLI indicator szerint is szinte nem is használja a második kártyát.
Amin meglepődtem az a Dirt. Itt már érzésre is sokkal gyorsabb lett a játék és az SLI indicator szerint is egyfolytában 75-80%-on használta mind a két kártyát, szóval ez a játék véleményem szerint valóban profitál az SLI módból.
Mi ebből a tanulság? Szerintem az, hogy marhára kellene már szegény GTX275 alá egy bika proci, mert szegény mostani A64 X2 6400+ procim felett már eljárt az idő, húzni meg nem tudom mert legkésőbb 5 perc terhelés után fagy és már alapjáraton is fűt mint állat(90nm Windsor mag, 121W max fogyasztás).
Csupán azt nem tudom hogy Phenom II X3 legyen, vagy pedig még gyűjtsek zsét és akkor már Phenom II X4 legyen?
Üdv.: Márk
-
Berguson
tag
Sziasztok!
Megvételre keresnék egy SLI hidat, Budapesten vagy Szfváron! Sürgős lenne!
Akinek lenne,és szívesen eladná,örömmel venném ha felhívna,vagy mailt írna!
Infók a nevemnél...Köszönöm,és bocs az off-ért!
Üdv.Csaby
-
Zoli1222
őstag
válasz
Mariann294 #3404 üzenetére
Sajna nem.
És nagyon szívesen.
-
Zoli1222
őstag
válasz
Mariann294 #3402 üzenetére
Szia.
Ha azon az alaplapon akarod, ami az adatlapodon is van, akkor biztos nem. Ha másik lapon, amibe egyáltalán lehet kettő vga betenni, akkor is csak úgy, h az egyik csak a fizikát számolja. SLI-be sose fognak menni.
-
Mariann294
őstag
Üdv!
Kérdésem az lenne hogy össze lehet vonni egy nvidia 9600 GT (512 MB) és egy 8500 GT (256 MB)-ot?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Politika
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Milyen okostelefont vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Formula-1
- Hardcore café
- A konzolok, a GTA VI és az új Switch húzzák előre a játékipart
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- eMAG vélemények - tapasztalatok
- További aktív témák...
- T Phone Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 64GB DDR4 1TB SSD RTX 3080 10GB CM CMP 510 Seasonic 750W
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i5 6500 4 mag 4 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest