- Milyen TV-t vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- OLED monitor topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Milyen processzort vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
ciceroo
tag
Samu f6400
eddig minden tökéletes volt, de új gép, új windows (ugyanúgy Win7), ugyanaz a Serviio, mindent ugyanúgy játszik (avi, MKV, kép, zene), de a sorozatok mellé berakott feliratokat nem akarja megjeleníteni.
azóta minden többször újraindítva/újracsatlakoztatva... semmi (tv mádialejátszó beállítások között nincs is felirat menüpont, pedig ha látná a feliratot, akkor szokott lenni) -
dezs520
senior tag
Megnéztem a routter beállításokat,de hát úgy látom nem az én asztalom ez az egész,túl sok a beállítási lehetőség (Asus RT N-16)
Az én rendszerem meg iOS,android nem játszik nálam (nincs androidos készülékem)
Pedig ez a serviio tetszett nagyon,na sebaj,azért köszönöm a segítséget!Ja,és ez az universal média serverrel meg nem tudok mit kezdeni,a kliens fut a gépen,megadtam neki a tartalmat,és utána? se egy böngésző cím az elérhetőségről se semmi...
-
RudY
addikt
válasz
dezs520 #1044 üzenetére
Erre is tökéletes, de a Pro, azaz fizetős változata. Önmagában, a router megfelelő konfigurálása nélkül persze ez sem ér semmit.
Fix IP cím kell a szervernek,
a router-ben port forward erre az IP címre és a Serviio port-ra: 23424,
plusz egy ingyenes domain, ami a szintén fix IP címmel rendelkező router-re irányít.
Tehát pl. a dezs520.dnsget.org címet bárhol, bármilyen eszközön, bármilyen böngészebe beírod, akkor az otthoni anyagokat látod a Media browser segítségével.
Ennél sokkal egyszerűbb a droidos ServiiGo alkalmazás, de a fenti beállításokat akkor is el kell végezni.
Esetleg próbáld ki ezt a progit, hátha jobban bejön: Universal Media Server -
dezs520
senior tag
...látom tévúton jártam ezzel a programmal...
Másik gépröl(szomszédból) ugyan úgy nem tudott kapcsolódni,hiába írtam be localhost...stb-t
Tehát gondolom ez a program nem erre való... -
dezs520
senior tag
Sziasztok,van két problémám.
Az egyik,hogy ha iphone safariból próbálom megnyitni az oldalt,azt írja.:A safari nem képes az oldal megnyitására,mert nem tud kapcsolódni a szerverre.
Most akkor safariból nem tudom megnyitni?,vagy valami beállítási gondja van?A másik,mikor a gépemen ,a serviio consolt megnyitom,azon belül meg a médiaböngészőt,ott látom is szépen a megosztott tartalmat,de nem indítja el,csak egy fekete kis képernyő jön elő(nem teljes képernyőbe....
Van fenn addblock,de azt letiltottam...Most látom,hogy ha ráhúzom az egeret a kis képernyőre,akkor jobb oldalt fönt kiírja hogy blokkolás...
Lehet mégsem lőttem ki rendesen a blockot -
Crockett75
csendes tag
Úgy belassította a gépem ez a program,úgyhogy felejtős.Az Asus O'Play-emet be sem lehet állítani a listájába,tv adókat egy darabot nem láttam még,pedig a leírások alapján csináltam.
-
Firka30
tag
Helló!
A tv-n a youtube alkalmazásba,hogy lehet bejelentkezni?
Azzal szeretnék amit a gépen is használok. -
Crockett75
csendes tag
Sziasztok!Nagyon kezdő vagyok ebben a témában,ezért elnézést a banális kérdéseimért.
Szóval én egy Asus BDS 500-as blu-ray lejátszóval kötöttem össze a pc-t.Telepítettem a Serviio-t.Az IP címeknél nálam sárga a pötty,és a felsoroltak közül nem tudok választani,ami legördíthető,mert nincs ott se a tv-m,se a lejátszóm.Ezt hagyjam akkor Generic-en a fület?
Odáig eljutottam,hogy a mappáimat látom a lejátszón,amiket a Serviioban beállítottam.
A tv adásoknak,se híre,se hamva.Pár plugint bemásoltam a Serviio mappájába,pár adót elmentettem az online részénél,de semmi.Egyébként mentésnél,nem tudok rányomni az "ellenőrizze a folyam url-jét" gombra sem.
Szóval ezt a tévé adós dolgot abszolút nem értem.
Valaki leírná az elejétől,hogyan kell csinálni?Köszönöm előre is a segítséget!
-
bluobluo75
őstag
Üdv!
Ha valaki tudna légyszi segítsen már stream ügyben!
Magyar streamek (lehetőleg Full HD ha van):
M1 HD
M2 HD
Tv2 HD
Rtl Klub HD
esetleg más, természetfilm csatornák magyarul HD-ban
Köszönöm előre is! -
m0ski
aktív tag
válasz
burgatshow #1034 üzenetére
Igaz, de én első körben azt gondoltam, hogy a mappastruktúra és a fájlnevek átalakítása segíteni fog. Annál is inkább, mert a thetvdb oldalon is pontokkal szerepel a sorozat.
No mindegy, lényeg hogy megoldódott a probléma
-
m0ski
aktív tag
válasz
burgatshow #1032 üzenetére
Az általad javasolt struktúra nálam valamiért nem vált be, csak a s.h.i.e.l.d. => shield átnevezéses módszer.
-
m0ski
aktív tag
válasz
burgatshow #1029 üzenetére
Ez nem segített, viszont a fájlnevekben a "s.h.i.e.l.d." lecserélése "shield"-re igen
-
Honkydoo
őstag
Sziasztok!
Van egy virtuális gépem rajta egy Clear OS, CentOS disztibúció, ezen pedig egy serviio server.
A gond az, hogy a virtuális gép belső hálózatán nem látják a gépek (DLNA kliensek) a serviio-t.
Sőt a külső hálókártyán ami ugyanúgy kap IP-t mint egy külső gép. Ha kinyitom a dlna-hoz szükséges portokat, ugyanúgy nem látom a kliensekkel (amik a külső gépen vannak).A webes felület szerint a dlna server fut (a lámpa zöld).
Mi lehet a megoldás?
-
m0ski
aktív tag
válasz
burgatshow #1022 üzenetére
Én a Marvels Agents of S.H.I.E.L.D. sorozattal szívok.
Az összes többi sorozatomat (Grimm, HIMYM, Homeland, stb.) gond nélkül kezeli, de ezzel az egyel szívok.
Akárhogy nevezgetem át a fájlokat, nem tölti be a metainfót.szerk:
2014-01-13 17:29:03,473 WARN [OnlineVideoSourcesMetadataExtractor] Online metadata search returned no results for file marvels.agents.of.s.h.i.e.l.d.s01e11.720p.hdtv.mkv [VideoDescription [type=EPISODE, names=[marvels agents of s h i e l d, marvel's agents of s h i e l d season 01], year=null, season=1, episode=11]]
2014-01-13 17:29:03,725 INFO [LibraryAdditionsCheckerThread] Added file 'marvels.agents.of.s.h.i.e.l.d.s01e11.720p.hdtv.mkv' (title: marvels.agents.of.s.h.i.e.l.d.s01e11.720p.hdtv) to Library -
utgyuru
aktív tag
Hogy állnak a netes streamek? Régebben próbálgattam, de mind elég hamar megszakadt/megszűnt. Van valami használható? Elsősorban külföldi sportcsatornák érdekelnének.
-
Zsüll
tag
Mióta frissítettem 1.4-re azóta véletlenszerűen filmnézés közben kiírja a Samsung ES6900, hogy a kiszolgáló leállt, de egyből visszalépek és már indul is a film, csak nem folytatható
A számítógépen semmi nyoma, hogy miért állna le állandóan.
Találkoztatok ilyen leállással ti is? Már gondolkodom, hogy visszateszek egy régebbit... -
burgatshow
veterán
válasz
Woodslave #1021 üzenetére
Érdemes azzal a szisztémával elnevezni az epizódokat, ahogy a TVDB.com-on megtalálod.
Nálam pl. így néz ki egy sorozat, a példa kedvéért legyen a Grimm:
| - Grimm (szülő könyvtár)
| - Season 01
| - S01E01.mkv
| - S01E02.mkv
| - S01E03.mkv
| - ...
| - Season 02
| - Season 03
...Szerk.:
Egyébként megnézheted a serviio logját, mert abba szépen beleteszi, ha valami miatt nem sikerült a meta-adatot felfetchelnie. Esetleg ha találsz ilyet és idemásolod nekünk, akkor tudunk segíteni. Volt pár durva szívásom egyes sorozatokkal (Dr. Who pl.), szerintem nem tudsz újat mutatni.
-
Woodslave
félisten
válasz
burgatshow #1020 üzenetére
van a megosztott mappában egy sorozat 8 része. Amikor a tv-n megnyitom a serviio mappát, akkor a sorozatoknál megvan a kategorizált mappája, de nincs benne az összes rész, csak a 4,6,9 (csak példa). A részeknek ugyanaz a névformája. (ennél jobban nem tudom leírni
)
-
robee19
tag
válasz
psychocska #1016 üzenetére
Én MKVToolNIX 6.7-el bele szoktam tenni a magyar feliratot a konténerbe, az idegennyelvűeket pedig kiveszem ha van, így tökéletesen lejátsza.
-
psychocska
tag
Üdv!
Olvasgattam vissza felirat ügyben, de nem nagyon jutottam semmire.
F6400as samsung, serviioval nézném a filmeket, már ha engedné.
Azt vettem észre, hogy ha felirat van a film mellett, ugyanazzal a névvel, akkor általában le sem nagyon játssza, viszont ha a feliratot kiveszem, akkor elindul.
Mit kéne tenni, hogy a film is menjen meg a felirat is? -
Woodslave
félisten
tök jól bekategorizálja a sorozatot, de néhány részt kihagy, pedig ugyanaz a neve. Mit nem veszek észre?
-
RudY
addikt
Lehetne részletezni, de az nem mondatokban, hanem oldalakban mérhető. Ebben az esetben sokkal inkább ajánlott kifizetni azt a pár db ezrest a Serviio pro változatáért, és gyakorlatilag alig fél óra alatt be lehet állítani megfelelően.
Igazándiból ehhez is ajánlott természetesen a fix IP cím, amit az az eszköz kap a router-től, amiről a megosztást kívánod elvégezni. Plusz ajánlott egy free DNS, amit egy böngészőbe beírva a már beállított fix IP címre irányít, azaz a saját médiamegosztó eszközre. Ennek kell még egy portot is nyitni (port forward), ha alapesetben nincs megadva, de a Serviio elintézi ezt is. -
makoss
veterán
Üdv!
Lenne egy kérdésem a Serviio videóátküldéssel kapcsolatban, hogy ha UTP kábelen keresztül át tudok küldeni videó anyagot tévére, ugyanazt távoli gépre is át lehet küldeni ami jóval messzebb van bárhol a világban ahol van internet elérés?
Meg lehetne ezt oldani?
Ha igen, hogyan?
Köszönöm! -
robee19
tag
válasz
bluobluo75 #1008 üzenetére
A PVTV-t tudom még: http://mptslhu.connectmedia.hu/7787/ant_150210.ts
-
Ejelhar
senior tag
1080p-t letöltők között, amire viszont bőven elég 30, max. 40 Mbit, amit viszont szerintem simán bír a wifi, de javíts ki ha tévednék, és erre is alkalmatlan
Véleményem: erre is alkalmatlan.
A wifivel a nagy gond az, hogy képtelenség garantálni a sávszélességet (a névleges sávszél nem jelent semmit wifivel, ellentétben mondjuk a vezetékessel), azt nem tudjuk előre, ergo rajtunk kívülálló okok miatt képtelenség ezzel tervezni.
Itt meg is bukott a dolog.Ha a nyers számokat nézem, akkor egy N-es wifin még éppen átjöhet a BD minőségű anyag, a gyakorlat meg azt mutatja: ez olyan mint a kutya vacsorája. illetve rosszabb, mert többnyire nincs. A nagy átlag a sima HD határán mozog, azt még éppen, vagy majdnem jó átnyomja, de itt a vége.
Na most, a népek elvárják, hogy mikor a play gombra nyomnak a távirányítón, akkor folyamatosan játssza a filmet és ne kelljen bohóckodni a hálóval közben. Ezt pedig nem tudjuk garantálni wifi alatt.
-
ACE-
addikt
válasz
Ejelhar #1005 üzenetére
Nem erőltetek én semmit, mivel az illető hozzászóló nem mondta, hogy "nyers" BD-t akar nézni, ezért tömörített MKV-re gondoltam, amihez messze nem kell annyi sáv, amennyit írtál. Megnéztem próbaképp egy filmet, amíg a BD50-es formátumot 460-an töltötték le, addig a 720p-st 8000-en, az 1080p-st 5ezren, összesen 13ezren, tehát szignifikáns a különbség a BD50-et favorizálók, és a tömörített 720p-t vagy 1080p-t letöltők között, amire viszont bőven elég 30, max. 40 Mbit, amit viszont szerintem simán bír a wifi, de javíts ki ha tévednék, és erre is alkalmatlan.
-
Ejelhar
senior tag
Mint mondottam volt, szerencséd van.
De a wifi sebessége esetleges, ezért felelőtlenség bárkinek is ajánlani filmnézésre. Vagy ha mégis ezt teszed, akkor séróból meg kéne oldanod a fórumtársak wifis problémáit. Láthatólag erre se késztetés, se tudás, se technikai lehetőség.
De akkor minek erőlteted?
-
Ejelhar
senior tag
Hol szapultam bárkit is? Valaki azt állította, x sebesség kell a fullHD filmekhez, én meg elmondtam, hogy nem kell
Kell, 40Mbit a video streamnek, + 24,5 Mbit a DTS hangnak. Avihoz, vagy agyontömörített mkv-ba csomagolt izékhez nem. De BD minőségű anyagokhoz kell. És én most csak azt írtam le, amit a szabványok megkövetelnek.
Illetve előzőleg jeleztem, szerintem 60mbit kell a full HD-hez. Ez a gyakorlat (ugye némileg kevesebb mint a fenti), ezt viszont már tapasztaltam. Ennyi.
A wifi ezt nem tudja megbízhatóan.
-
Ejelhar
senior tag
válasz
castiels #995 üzenetére
Ahol stabil és állandó sávszélességre van szükség ( a filmlejátszás ilyen), ott mindenképpen kábel.
Megbízható és olcsó. Csak néha macerás a kiépítése.Ha nincs, akkor powerline adapter. Túlképpen arról van szó, hogy a kábelt kiváltjuk a 230V-os hálózattal, mert az mindenhol van.
De két gond azért ezzel is van:
a.) Úgy, mint a wifinél, itt is igen nagy az overhead magyarán egy 300Mbites eszköz jónak minősül, ha a harmadát képes átvinni a névleges sebességnek.b.) macerás a helyi háló, egy fázison kell lenniük az eszközöknek. Bár messze jobb és megbízhatóbb így is mint a wifi.
-
ACE-
addikt
Ezt most utólag elolvasva szerintem valamit félreértettél. Azt mondtam simán megy a 80/25-ös net, ami azt jelenti, hogy WAN-ról jön az adat, és Wifin megy tovább a laptopra, és a laptopon megvan a 80 le, és 25 feltöltés. De ha helyi hálóban másolok akkor is megvan nagyjából a 100/100 Mbit másolás. És valóban nem úgy, hogy Wifi-ről Wifi-re, hanem Wifi-ről LAN-ra, tehát a wifi adatfolyam csak egy van. Ez a helyesbítés még kellett ide. És véleményem szerint ha egy 80Mbit netet elbír az N-es net, akkor egy N-es TV is simán megy Wifi-vel, akár fullHD filmekkel is. Magyarul alkalmatlannak nem mondanám.
-
ACE-
addikt
Hol szapultam bárkit is? Valaki azt állította, x sebesség kell a fullHD filmekhez, én meg elmondtam, hogy nem kell, mert nálam megy az alatt is, biztosan valami UFÓ elvitte a routert és csak azért megy... én a magam részéről befejeztem, senkit nem szapultam, csak a tapasztalatomat írtam le egy állítással szemben, ennyi, az és olyan routert vesz felőlem amilyet akar.
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple AirPods 3 dobozos megkímélt jótállással!
- harman/kardon harman kardon Onyx Studio 9 - Új, bontatlan, garanciális, akár beszámítással
- JBL Flip 7 - Új, bontatlan, garanciális, akár beszámítással
- JBL Charge 6 - Új, bontatlan, garanciális, akár beszámítással
- Eredeti Apple Airpods Max Bluetooth fejlhallgató
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 6/Apple Watch Series 7/Apple Watch Series 8
- Xiaomi Redmi 9AT 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! ASROCK Radeon RX 9070 16GB GDDR6 Steel Legend OC Videokártya
- DDR5 16GB 8GB 32GB 4800MHz 5600MHz RAM Több db
- LG 77G4 - 77" OLED evo - 4K 144Hz 0.1ms - MLA - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest