Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

(#3701) avman

avman
(őstag)

elnézést a floodért, de egyszerűen szerkeszteni sem enged:
és ha esetleg nem ismernéd, akkor ajánlom a gépre telepíteni a Transmission Remote GUI -it, sokkal jobb, mint a weboldal. letöltéshez gúgli.

Caedite eos. Novit enim Dominus qui sunt eius.

(#3702) apszi válasza avman (#3701) üzenetére

apszi
(kvázi-tag)

Elnézem a floodot:D. A GUI-t ismerem, és pillanatnyilag a beépített tranyót is azzal használom. Nos, tulajdonképpen asszem hirtelen minden kérdésemre választ kaptam, nagyon szépen köszönöm. Ha netán gondjaim támadnak, kereslek még titeket:). KÖSZÖNÖM SZÉÉÉÉPEN!

(#3703) akisbandi

akisbandi
(tag)

Sziasztok!

Elkelne egy kis segítség nékem.
Kellene egy script, ami azt figyelné bizonyos időközönként, hogy nem akad e le az nfs mount és ha igen, akkor újramountolná.
Na nekem itt elfogyott a tudományom.

(#3704) Intruder2k5 válasza akisbandi (#3703) üzenetére

Intruder2k5
(PH! nagyúr)

Szia!

Nem akad-e le az NFS mount? Tehát a PC-re gondoltad ezt a scriptet?

::::::: ASUS RT-N16 & ASUS WL-500W & ASUS WL-500G Premium v1 ::::::: :::::::::::::::::::: Tomato Firmware - http://asusrouterforum.atw.hu ::::::::::::::::::::

(#3705) akisbandi válasza Intruder2k5 (#3704) üzenetére

akisbandi
(tag)

Nem, linuxra. Egy eszköz az N16 nfs megosztására van mountolva. Addig nincs is gond, míg az N16 újra nem indul valamiért. Tehát az eszközre kellene egy script, ami ha jól sejtem a cronban kell, hogy legyen.

(#3706) Intruder2k5 válasza akisbandi (#3705) üzenetére

Intruder2k5
(PH! nagyúr)

ITT találsz egyet, ami a routeren CIFS mountot ellenőriz, illetve ennek eredményét log-olja is, ezt esetleg átfaraghatod, ahogy Neked kell...

::::::: ASUS RT-N16 & ASUS WL-500W & ASUS WL-500G Premium v1 ::::::: :::::::::::::::::::: Tomato Firmware - http://asusrouterforum.atw.hu ::::::::::::::::::::

(#3707) akisbandi válasza Intruder2k5 (#3706) üzenetére

akisbandi
(tag)

Köszi, megyek és megbirkózom vele

(#3708) akisbandi válasza Intruder2k5 (#3706) üzenetére

akisbandi
(tag)

Elvileg percenként lefuttatja a scriptet:

root@device:~# crontab -l
*/1 * * * * /usr/bin/sh /etc/init.d/mount_check.sh

Jól gondolom?

A script elvileg működik, legalábbis hiba nélkül lefut.

(#3709) Intruder2k5 válasza akisbandi (#3708) üzenetére

Intruder2k5
(PH! nagyúr)

Szerintem crontab -e

Ja, hogy ez már a listázás... :)

Akkor igen, elvileg futtatja! Ha benne hagytad a log-olást,akkor ellenőrizheted is!

[ Szerkesztve ]

(#3710) akisbandi válasza Intruder2k5 (#3709) üzenetére

akisbandi
(tag)

Ha lefuttatom a scriptet, akkor van log fájlom, de a cronban nem fut.

ps -re van egy ilyen sorom, elvileg megy

26627 root 3496 S /usr/sbin/crond -c /etc/cron/crontabs

(#3711) janeska65

janeska65
(újonc)

Sziasztok !
Egy kis segítséget kérnék ,új firmware 3.0.0.3.108 frissítettem a Routert /új kezelő felület /
és nem találom hol lehet a vezeték nélküli kapcsolathoz ,hozzá adni a lányom gépet tudja használni vezeték nélküli kapcsolatban ?

(#3712) avman válasza janeska65 (#3711) üzenetére

avman
(őstag)

a hálózati eszköz mac címének hozzáadásra gondolsz?
vagy amikor egy pin kóddal kell összepárosítani a 2 eszközt?

(#3713) janeska65 válasza avman (#3712) üzenetére

janeska65
(újonc)

Arra ,hogy én kábelesen használom az én gépemet a routeren ,a lányom meg vezeték nélkül kapcsolódna a routerre ,kodot megadni a ő gépének ,hogy csatlakozni tudjon a routerhez ,ezt hol kell beállítani?

(#3714) janeska65 válasza janeska65 (#3713) üzenetére

janeska65
(újonc)

Engedélyezni az ő ip címét megadni ,hogy ne blokkolja csatlakozást a routerhez ?

(#3715) Intruder2k5 válasza janeska65 (#3714) üzenetére

Intruder2k5
(PH! nagyúr)

Szerintem a MAC szűrést felejtsd el, kapcsold is ki... Ha már valaki akkor profi, hogy feltöri a WPA2 / AES titkosítást, akkor annak a MAC szűrés úgysem fog problémát jelenteni! Viszont megfelelően hosszú és bonyolult jelszó mellett, mondhatni lehetetlen feltörni a WPA2-t! Az legalábbis biztos, hogy erre alkalmas ember nem terem minden második utcasarkon...

(#3716) avman válasza janeska65 (#3714) üzenetére

avman
(őstag)

uhh, szerintem a legkönnyebb, ha a wifi csatlakozásnál azt állítod be, hogy wpa2 psk, aes, megadsz valami jelszót, mondjuk egy jó hosszú mondat vagy egy ismeretlenebb versszak, dalszöveg egybeírva, vagy egy értelmetlen számból és betűből álló halmaz. aztán akkor nem kell jáccikálni többet ilyen marhasággal, h pin kód leolvasás innen-onnan. csak csatlakozáskor, aki wifizni akar, begépeli a jelszót.
az a gond, h itt legtöbben még a régi felületet sem ismerik... :DDD

[ Szerkesztve ]

(#3717) B@ldrick válasza janeska65 (#3713) üzenetére

B@ldrick
(lelkes újonc)

WPA2-Personal állítsd inkább be egy jelszóval. Ha a Wireless - WPS menüt keresed, itt a második fül.

(#3718) janeska65 válasza B@ldrick (#3717) üzenetére

janeska65
(újonc)

Megoldódott a probléma köszi a segítséget !

(#3719) avman

avman
(őstag)

hogyan lehet a dns szervert átállítani a gúglisra?
network, static dns azt látom, de van egy ip:port, meg alatta a két dns szerver, és ezt nem igazán értem.
ugyanis még mindig nem megy se az smtp, se a pop3 a thunderbirdben...

(#3720) Intruder2k5 válasza avman (#3719) üzenetére

Intruder2k5
(PH! nagyúr)

Képekben...

(#3721) avman válasza Intruder2k5 (#3720) üzenetére

avman
(őstag)

köszi, a 2. lépést nem csináltam meg akkor, de rögtön szépen odakerült a gúglié a szolgáltatói nélkül.
ez így egyébként micsinál, ha meglépem a 2-at? azt látom, h utána ott van a szolgáltatói dns is.
megjegyzem a gúgliéval sem megy még mindig az smtp meg a pop. kaptyák be az összes orrszőröm.

[ Szerkesztve ]

(#3722) Intruder2k5 válasza avman (#3721) üzenetére

Intruder2k5
(PH! nagyúr)

Tomato firmware magyarul

A gmail fiókban engedélyezted a pop3 használatát? Egyáltalán gmail fiók?

(#3723) avman válasza Intruder2k5 (#3722) üzenetére

avman
(őstag)

szóval, ha elérhetetlen a gúglié, akkor megy tovább az adsl szolgáltatóéra. logikus.
gmail, meg egy céges saját domainnel, meg egy régi freemail, ami csak azért van ott, mert a legelejétől megvan. egyiknél sem megy a pop.
smtp sem, akár a gúgliéval próbálom, akár az adsl szolgáltatóval. egyik gépen sem megy.
az imap megy.

[ Szerkesztve ]

(#3724) Intruder2k5 válasza avman (#3723) üzenetére

Intruder2k5
(PH! nagyúr)

Hmmm... Ez érdekes! Szoftveres tűzfal?

Ennek szerintem semmi köze nincs a DNS-hez! Mit ad vissza Neked a ping?

root@INT-ROUTER:/tmp/home/root# ping smtp.gmail.com
PING smtp.gmail.com (173.194.70.108): 56 data bytes
64 bytes from 173.194.70.108: seq=0 ttl=51 time=28.873 ms
64 bytes from 173.194.70.108: seq=1 ttl=51 time=39.200 ms
64 bytes from 173.194.70.108: seq=2 ttl=51 time=30.313 ms
64 bytes from 173.194.70.108: seq=3 ttl=51 time=31.257 ms

--- smtp.gmail.com ping statistics ---
4 packets transmitted, 4 packets received, 0% packet loss
round-trip min/avg/max = 28.873/32.410/39.200 ms

[ Szerkesztve ]

(#3725) avman válasza Intruder2k5 (#3724) üzenetére

avman
(őstag)

mikor lehalt a fél net, azóta nem megy. a hírtopikban sem én vagyok vele az egyetlen.
holnap majd szólok a szolgáltatónak.

(#3726) avman válasza avman (#3725) üzenetére

avman
(őstag)

tűzfalat kikapcsolom, sincs változás.
thunderbird újratelepítve.
google-t tudom pingelni pop/smtp. szolgáltatót nem.
talán a portot tiltja? próbáltam 995-ös porton is, meg smtp-t 465/25-ön.

[ Szerkesztve ]

(#3727) Intruder2k5 válasza avman (#3726) üzenetére

Intruder2k5
(PH! nagyúr)

És az IP-t sem tudod pingelni?

173.194.70.108

(#3728) avman válasza Intruder2k5 (#3727) üzenetére

avman
(őstag)

tudom pingelni a google-t, a pop-ot is meg az smtp-t is. pop.gmail.com, smpt.gmail.com is megy.
a mail.businesstelecom.hu nem megy. ezt mondjuk soha nem is próbáltam eddig pingelni.
az h lehet megnézni, h a portot tiltotta-e le valami?
pop az 110 vagy 995.
az smtp meg 25 vagy 465.

[ Szerkesztve ]

(#3729) Intruder2k5 válasza avman (#3728) üzenetére

Intruder2k5
(PH! nagyúr)

És mi van akkor, ha a fentebbi IP címet megadod a viharmadárnak, mint SMTP szervert? Illetve ugyanez mehet pop3-nak is! Hogy portot miként tudsz tesztelni, azt nem tudom, mert a szerverszolgáltatás itt ugye nem nálad fut...

A mail.businesstelecom.hu nekem sem válaszol!

root@INT-ROUTER:/tmp/home/root# ping mail.businesstelecom.hu
PING mail.businesstelecom.hu (195.70.62.71): 56 data bytes

--- mail.businesstelecom.hu ping statistics ---
5 packets transmitted, 0 packets received, 100% packet loss

[ Szerkesztve ]

(#3730) avman

avman
(őstag)

már minden gép működik, amit nem csesztettem, csak az enyém nem. a tartalékgépre rakott régebbi tükrözés is megy. (tökugyanez a lapos, csak leharcoltabb, meg pár extra nincs benne).
sőt, ezen az outlook is megy gémellel. most állítottam be. küldés/fogadás van. szóval port nem akad el sehol.
csak a thunderbird nem megy. ahogy van, leszedtem, kitöröltem a csíráját is. a 2-eset használom, nem ment, újra beállítva sem. a legújabb pedig már a beállításnál kiírta, h nem tud kapcsolatot létesíteni. szóval nem a szolgáltatónál, nem a rúternél akad el, nem dns.
gyári tűzfal van csak. lassan megunom megfejteni.
megint visszarakhatok egy tükrözést.

[ Szerkesztve ]

(#3731) FragStaR

FragStaR
(fanatikus tag)

Ki lehet kapcsolni valahogy a wifit teljesen vagy csak én nem találom (legfrissebb gyári frimware Firmware Version:3.0.0.3.108) ?

(#3732) B@ldrick válasza FragStaR (#3731) üzenetére

B@ldrick
(lelkes újonc)

Wireless -> Professional -> Enable Radio

(#3733) Lxa

Lxa
(újonc)

Sziasztok!

Ma jön meg a múltkori viharban elhunyt Linksys WRT54GL - remélem méltó - utódja. Sokat olvastam a fórumo(ka)t, de örülnék, ha lenne egy összefoglaló, hogy most hol tart az N16 bütykölése? Természetesen Tomato kerülne rá, eddig is ezt használtam. Funkciókat tekintve első körben szeretnék hálózati megosztást, valamint 3g USB modem működést backup célokra. Később a torrenteket is áthoznám a gépről... Van all-in-one firmware, vagy az egyes funkciókat külön kell telepíteni?

Előre is köszi.

(#3734) -=Jam=- válasza Lxa (#3733) üzenetére

-=Jam=-
(senior tag)

Szia!

Méltó utódja lesz, ebben biztos vagyok :)

All in One firmware: Tomato build5x-092-EN AIO

Ebben szerintem tényleg minden megvan ami kell, én egyedül az rtorrentet raktam fel pluszba, mert jobban szeretem mint a benne lévő transmission-t.

(#3735) Lxa válasza -=Jam=- (#3734) üzenetére

Lxa
(újonc)

Köszi!

Felment ez is, meg az optware is. Minden remekül működik eddig, remélem stabilitással sem lesz gond - torrentezéssel sem.

(#3736) tomama

tomama
(újonc)

Sziasztok!
nekem egy RT-N13U-m van,és olyan hibát produkál,hogy egy áramtalanítás után nem lehet vezetéknélküli módban csatlakozni rá.egyszer már volt ilyen,de akkor újrakonfigolás után ment rendesen.nagyon közelről rálehet csatlakozni a wifi-re,de ahogy elmegyek a router közeléből bontja a kapcsolatot.olyan mintha elszállt volna az antennája.mi lehet a gond?
pls.help

(#3737) FragStaR

FragStaR
(fanatikus tag)

Letöltési mappának csak a rádugott USB -t tudom megadni. Van rá valamiféle mód hogy a hálózaton egy másik helyet adjak meg neki? (médialejátszó)

(#3738) Intruder2k5 válasza FragStaR (#3737) üzenetére

Intruder2k5
(PH! nagyúr)

Van! Úgy hívják, hogy CIFS... Ide kell becsatolni a megosztott tárhelyet, és ezt megadni célmappának.

(#3739) FragStaR válasza Intruder2k5 (#3738) üzenetére

FragStaR
(fanatikus tag)

Á paradicsom : ) Biztos voltam benne, hogy lehet csak custom fw kell hozzá. Bár időközben megoldódott szerencsére mert a médialejátszó is tudja kezelni a torreneteket. Szóval nem kell piszkálnom a gyárit de köszönöm a tippet.

(#3740) Laybee

Laybee
(senior tag)

Sziasztok! Regisztárltam az Asus fórumra, de láttam több Tomato is van fent. Melyiket érdemes letölteni? N16-om van.

(#3741) Intruder2k5 válasza Laybee (#3740) üzenetére

Intruder2k5
(PH! nagyúr)

Szia!

Ezt, jobb klikkel! :)

tomato-K26USB-1.28.RT-MIPSR2-092-AIO.trx

(#3742) Laybee válasza Intruder2k5 (#3741) üzenetére

Laybee
(senior tag)

Köszönöm szépen! Amikor fix ip-t akarok adni a gépnek, a helyi kapcsolatnak nekem ipv4 és ipv6 is van, mindkettőre be kell állítani a leírásban szereplő ip címet?

Rendben, köszönöm!

[ Szerkesztve ]

(#3743) Intruder2k5 válasza Laybee (#3742) üzenetére

Intruder2k5
(PH! nagyúr)

Nem, ez csak az IPv4-re vonatkozik!

(#3744) Laybee válasza Intruder2k5 (#3743) üzenetére

Laybee
(senior tag)

Sikerült feltenni, csak sajna nem csináltam backupot. Ha esetleg vissza kellene vinni akkor hogy tehetem fel rá az Asus firmware-t?

(#3745) Intruder2k5 válasza Laybee (#3744) üzenetére

Intruder2k5
(PH! nagyúr)

Ha jól tudom, akkor a gyári simán felmegy a Tomato webes felületéről, de ha nem, akkor ugyanígy, az ASUS Firmware Restoration Tool-al...

(#3746) Laybee válasza Intruder2k5 (#3745) üzenetére

Laybee
(senior tag)

:R

(#3747) Laybee

Laybee
(senior tag)

Lenne még kérdésem. Rtorrentet szeretnék feltenni rá, de nincs használható külső vinyóm, fel lehet mountolni a gépem vinyójának egyik particióját?

(#3748) Intruder2k5 válasza Laybee (#3747) üzenetére

Intruder2k5
(PH! nagyúr)

Elvileg fel lehet mountolni, de ennek mi értelme van? Ebben az esetben csak úgy fog tudni torrentezni a router, ha be van kapcsolva a géped, ennek meg se füle, se farka, akkor mehet a gépen is a torrent!

(#3749) Laybee válasza Intruder2k5 (#3748) üzenetére

Laybee
(senior tag)

Rendben köszönöm!

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.