Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• behappy

aktív tag

No, van egy kis gondom, nem találok megoldást rá...

Tegnap kaptam két egyforma steppinges, dual lapban futott 850es P3-at. Külön-külön megy mindkettő tökéletesen, de együtt nem mennek valamiért. Prime95 külön-külön jo sokáig futott mindkét procival, semmi hiba, memtest lefutott külön-külön is és ugy is, hogy mindkettő benne volt a lapban.

A következő történik: Amint bejelentkezik a windows, elmegy az egér és a bill is, de ha csak 1 procc van bent (mind1 melyik, tehát külön jók) akkor megy rendesen (most is erről irok). A windowst is ujratelepitettem, méghozzá 2 procival, hiba nélkül lement, viszont az első inditásnál csinálta megint. Olyan, mintha elmenne az áram a bill és egértől... Párszor visszajött az egér, hogy kihuztam a PS/2 átalakitobol és USB-be csatlakoztattam, de a bill akkor sem ment, és az egér is csak max 1-2 percig. VISZONT: a windows nem fagy le, mert a ház kikapcsologombját röviden megnyomva szépen szabályosan kijelentkezik és leáll a gép.

Tápra gyanakszom, ami egy 300w -os, de ebben sem vagyok már biztos.

Most, hogy 1 proci van bent, rajta van a tápon: 30gb,160gb,200db HDD, pci-os kis vga (direkt, hogy ne zabáljon áramküot), alaplap, proci, 1db ventillátor és 1 dvdiro.

Amikor együtt beraktam a 2 procit és beugrott, hogy hátha tápgond, csak a 30as rendszer HDD-t hagytam rajta, meg a VGA-t, de ugy is csinálta... Nem hiszem, hogy 2 proci többet enne, mint mondjuk a 2 nagy winyo.

Már próbáltam a bios kisütést - ujra beállítást, optimized default-ot meg mindent, teljesen tanácstalan vagyok!

Mégegy: ugye a táp a gép bekapcsolásakor kapja a legnagyobb terhelést, és 1-1 alkalommal előfordult, hogy nem érzékelte a #2 procit, habár benne volt. Ilyenkor kikapcs-bekapcs és akkor felismerte megint.

Összegzés: a procik külön jol müködnek, de együtt vmiért nem. Minden eleme a gépnek jo. hibátlan.

SEGITSETEK!!!

Új hozzászólás Aktív témák