Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
gaben25
csendes tag
válasz
e_david #1899 üzenetére
Sziasztok!
A daniel k féle driver megoldotta a problémát.
A megoldás az előttem szólónak, vegyél egy RCA/3,5 jack átalakító dugót aminek az egyik vége jack a másik, kettő rca.
A jack értelem szerűen a hangkártya spdif kimenetébe az egyik rca-ra pedig dugd rá a coax kábelt.(csak az egyiken fog működni). -
e_david
tag
Valaki meg tudná mondani, hogy hol kapok olyan kábelt, amivel össze tudom kötni az erősítőt és az Audigy SE-m spdif kimenetét?
Digit koax kábel kéne, egyik végén RCA csatival (ez megy az erősítőbe), a másik végén pedig 3,5ös jack-el. Létezik ilyen kész kábel, vagy csináltatni kell? -
gaben25
csendes tag
Sziasztok!
Audigy 1.-es hangkarim van. Eddig XP-alatt volt használva tökéletesen működött a koaxiális spdif kimenete. Egy Onkyo erősítővel van összekötve.
Váltottam Vista Ultimate 64 bit-re, viszont itt nem tudok belőlle hangot kicsikarni az spdif kimeneten keresztül.
Próbáltam már egy csomó drivert. Kifogytam az ötletekből. ha valaki tud kérem segítsen.
Köszönöm. -
Anal
tag
Sikerült leszedni?
Próbáld ki, teszteld és írd le a tapasztalatod.
-
-
Anal
tag
-
kandi88
tag
Tudja valaki, hogy Sound Blaster Audigy szériás karikhoz honnan lehet leszedni Windows 7-es drivert? Sajna nem találok sehol se
-
Anal
tag
Jaja a 3.5ös nagyon gatya, akkor inkább vista support pakk vagy 2.0.
Nem tudom hogyan , de nálam ilyen hibával indít, a 3.5 és 3.1 hogy "driver version is not found".---> hihetetlenek tartom, és nem jöttem rá azóta sem pedig anno ez volt a legfullosabb kártya a "kedves" Creative-nál.
Xp-n és WIN7-en is dettó ugyanez.
lsd itt. -
dzsóbácsi
aktív tag
válasz
CPT.Pirk #1881 üzenetére
MpcHC +Core AVC...nos ez hiba nélkül viszi a Blurayt...alapálláson...most hogy tettem fel Klite-ot meg mégvalamit VLC-vel együtt nem ad képet
..
Illetve KMPlayer...ahhhoz meg ne mtudom mit kellene +ban használnom, mert csak 720p.-t viszi hiba nélkül..1080i/p már problémás /csúszik a hang,szaggat/..Ezért bízom a WIN7-ben, hátha megoldja ezt a malőrt...
Hangkodeknek egyébként mi ajánlott??..És azt hogyan állítsam be telepítésnél??..
Köszi!.. -
dzsóbácsi
aktív tag
-
iMaverick
addikt
Erre valakinek van-e tippje: Win7 alatt az AC3Filter beállítópanelján az SPDIF mellett ott van, hogy "disabled". Ki-be engedi pipálni, de semmi eredménye. Majd ha hazaérek, tudok írni verzió számot is, de mivel 1 hete tettem fel a Win7-et, ezért gondolom a legutolsót szedtem le a netről...
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Milyen oprendszer, milyen driver?
Amennyiben nem W7,Vista által feltett vacak driverrel megy, akkor a start menüben megtalálod a creative mappát, abban meg az audio console, vagy creative consol nevü cuccot, azt nyisd meg. Pár fül lesz egy ablakban, ott van a hangkari összes beállítása, neked az kell, ami CMMS néven van, azon bellül pedig tedd be stereo surround állásba.
Ha alap driver van fent, akkor tedd fel a normálisat, W7,Vista esetén ez a support pack 3.5, lejebbtalálsz linket.dzsóbácsi: újraindítani most sem kell a váltáshoz. Oprendszer kérdése h. éppen hol van, de a hangtulajdonságok elérhetőek a vezérlőpultból, ott pedig ki tudod választani az alapértelmezett hangeszközt, az nálad legyen az alaplapi. A filmre használt lejátszónál meg külön be kell állítanod, hogy az audigy-t használja. Az kérdés, hogy a lejátszód tudja-e a kimenetet kapcsolni.
Ha a lejátszód nem tudja, és nem akarsz helyette okosabbat, akkor mindig cserélgetned kell az alapértelmezett hangeszközt a vezérlőpultban.
-
dzsóbácsi
aktív tag
Üdv!..
Szeretnék egyszerre ,de persze nem egy időben 5.1-et használni Audigy 2-vel és a régi HI-FI-met sztereóban az alaplapi hangkarival...Azt szeretném megtudakolni, hogy megtudom-e ezt tenni úgy, hogy nem kell újraindítanom a gépet minden egyes váltáskor??..Illetve ilyenkor mit is kell ki illetve bekapcsolnom WIN-ben??..
Köszönöööm!!.. -
HERR Z
veterán
sziasztok
sb0230 audigy4 hangszóró beállít és az istennek se küld hátra semmilyen zenét, csak win hangokat
a kérdés: mi a baj?, mit lehet csinálni, van-e rá valami megoldás?
mert az integrált az nagyonretek -
CPT.Pirk
Jómunkásember
Igazából csak a moduláció volt számomra meglepő, hogy spdif kimeneten ugyanaz, ami az optikait is hajtja. Tekintve h. az optikai átvitelen az otthoni eszközökben nem lézer fényt használnak, hanem egyszerű vörös ledet, mert olcsóbb, és az itteni sávszélesség szükségletet azzal is tökéletesen ki lehet elégíteni.
Viszont a fonalat elvesztettem, hogy mit akarsz a csatlakozóval csinálni. Amúgy a kártya tüskesorán van kivezetve spdif ki és bemenet is, a kártyád típusa alapján meg fogod találni googleben a lábkiosztást. Persze annak a kis nyáknak is jó lenne tudni a kiosztását.
Anal: sajnos ezt nem tudom kipróbálni, mert nincs licenszem, valamint hazavágtam az spdif kimenetét audigynek...
Anal, ez a nick ez komoly?
-
Anal
tag
-
Anal
tag
Sziasztok!
Olvasgatom a fórumot, látom a Daniel K-s pakkokat is próbálgatjátok.
Nekem van egy Audigy 2 ZS Platinum Pro ( SB0350 ) és itt a lényeg, nem tudom feltenni csak a régebbi Vista pakkot a hangkarimra, az új pakkok ilyen hibákkal indítanak: "Driver version is not found' és fel sem megy egyáltalán se XP-n se WIN7-en, se a 3.1; 3.5 stb.
Softmod elvileg működik, de még olvasom a fórumot régen csináltam anno AU1-gyel, most már a fent említett karim van
Esetleg valaki tud erre valami orvosságot?
-
glaci
őstag
Valamiért ezt a linket nekem nem akarja megnyitni ha rákattintok.
http://www.ixbt.com/editorial/itogi/images/itogi2k3-aug/audigy_2_zs_audio.jpg
Csak feldob egy ablakot, és kiírja rá, hogy "403 forbidden".
De ha kimásolom a címet, majd beillesztem a böngésző címsorába, akkor szépen bejön.Nem értem miért. Na mindegy, csak leírtam, hogy ha nektek is ezt csinálná, akkor jó a link, csak a szerver "szivat".
-
glaci
őstag
válasz
CPT.Pirk #1862 üzenetére
Szia!
Nem, az alaplapi hangot nem akarom használni. (még közvetve sem.)
Csak van hozzá egy + hátlapom, amin optikai és koax kimenet van.
(Gyárilag az alaplapra lehet dugni, de én az Audigy -re szeretném, ha megoldható.)
Így néz ki a dolog.
Ilyen közelebbről.
Még közelebbről pedig ilyen.
Arra gondoltam, hogy ha ilyen optikai kimenetett "gyárilag" rá lehet kötni az Audigy 2 -re, akkor talán ezt az alaplaphoz valót is rá lehet valahogyan applikálni!Remélem nem tévedek.
De hova kellene rákötni a hangkártyára, ez itt a kérdés! (Melyik csatlakozó melyik lábai?)Ez az ötlet, amit Te adtál, ez sem rossz egyébként.
Megmondom őszíntén, én azt hittem, ennél azért valamivel bonyolultabban működik ez az átalakítás dolog.
Ha nem jön össze a "szabályos" kivezetés, amit szeretnék, akkor lehet, hogy ez a megoldás lesz majd a befutó!Köszi a segítséget!
Addor most már csak ezt a DTS kódolást kell valahogy megoldanom, és minden olyan lesz, amilyennek szeretném látni / hallani.
-
Lui76
őstag
Közben na mondom letöltöm ezt kX projekt 3550-et de ez csak 6Mb !?
Hogy lesznek ebből a creativos cuccok? -
CPT.Pirk
Jómunkásember
Valóban. [link]
Helyes polaritás esetén a led világítani fog állandóan. Ekkor csak bedugod az optikai bemenetbe, és már szólni is fog.
Én nem vacakoltam a képeken látható ellenállással, mert van itt nálam kb. 150 darab piros led, de már kb. 4 hónapja megy ugyanazzal, áramkorlát nélkül.
Meglepett ez a kapcsolás, mert találtam súlyos dollárokért is ilyen átalakító dobozt. Lehet abban is ez van...
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Akkor most az audigy kari hangját vinnéd át az alaplapira belső spdif-et használva, hogy az alaplapi meg optikán küldje ki?
Ez így elég kacifántos, szerintem nem lesz spdif bemenet az alaplapi karihoz.
Amúgy van egy trükk, hogy az spdif (coax) vezetékre ráforrasztasz egy kis piros ledet, majd a ledet meg bedugod a dekóder optiaki bemenetére, és már is kész a házi coax-optika átalakítód. Nem tudom, ez segít-e rajtad.
-
glaci
őstag
A Dolbi természetesen Dolby, csak kapkodok, és butaságokat írok.
Eszembe jutott még egy dolog, bár ennek már semmi köze a szoftverekhez.
Van az alaplapi hangkarimhoz egy kivezetésem a digitális kimenetekhez, ami egy 4 tüskés csatin csatlakozik, olyan mint a CD-Audio kábel. (Ha jól emlékszem, akkor 3 lábat használ a 4 -ből.) A másik végén pedig egy hátlap panel van, egy pici nyákkal, amin egy optikai és egy koax (RCA) aljzat van. Az alaplapi hang szépen megy is vele. Gondolkodtam rajta, hogy ezt valahogy össze kellene hoznom az Audigy 2 kártyámmal, és akkor opikán is átvihetném róla a jelet a dekóderre. (Ugyanis a Coaxial -t másra is tudnám használni, de az Audigy -n csak az van, a dekóderen meg csak 1 aljzat van hozzá.)
Van mód arra, hogy azt a digi kivezetést az Audigy 2 -vel is működésre bírjam?
Ha van: egy bekötési segédletet, hogy hova mit kell kötni nagyon meg tudék köszönni annak, aki tudja hogyan kell csinálni!Előre is köszönöm a segítséget.
-
glaci
őstag
válasz
CPT.Pirk #1859 üzenetére
Hát, remélem, hogy tud, mert csak akkor van értelme, ha mindent kódol, ami kimegy a kimenetekre, forrástól függetlenül.
Én is ebben bízom, csak hát eddig még nem találtam hozzá megfelelő szoftvert, hogy ki tudjam próbálni. (Remélm, hogy ez ami a az SP3.5 -ben volt, majd jó lesz, ha sikerül működésre bírni.)
Nekem a Dolbi Pro Logic II nagyon nem jön be, nem is részletezném miért, csúnyán szól és kész.
Ellemben a DTS NEO6, az egész jóra sikeredett. Azt néha szoktam használni, ha virtuális térhangzást akarok.
A CMSS -el sem volt bajom eddig, csak annyi, hogy csak zenére jó (nekem) és csak akkor, ha analóg viszem át a jelet, és szól ind a 6 hangszóró. Ha digitálisan megy át, és csak az első 2, akkor nagyon furcsának hat a hangja. Ugyanez a helyzet, ha fülhalgatót ahsználok. (Nekem az a 2 front hangszóró jelébe van bekötve.)Hát igen, annak idején nem akartam lecserélni a régi analóg hangfalszettemet, meg "házimozit" sem akartam venni, azért vettem a dekódert, és azt kötöttem össze a DVD -vel optikán keresztül. Azóta már teljes multimédiás központá nőtte ki magát, gyakorlatilag csak 1 optika van még rajta szabad, minden más bemenetére van már kötve valami.
Jó kis "kütyü", meg hasznos is. Dekódol mindent, amit akkoriban kellett tudni egy ilyen cuccnak, és pl. a Neo6 a ProLogicII ellenében egy tuti feature. (Az akkori "házimozikon" a PLII is nagy számnak számított, aztán szerintem nem sokat ér.)A lényeg, hogy köszönöm szépen a válaszod!
Akkor ezt a DTS enkóder dolgot kellene valahogy eröltetnem, és minden meglenne a "boldogságomhoz".
Még egyszer köszi! Jó éjt! -
CPT.Pirk
Jómunkásember
Értem amit írsz. Sajnos ddl árával nem vagyok tisztában, és az sem egészen tiszta, hogy tud-e az EAX hangokon kívül mást is átvinni.
Ha valahogy megoldod a DTS-t ténylegesen jobb hangzást fogsz kapni, 1536kb/s a maximális bitrátája, ugye filmeknél is hallhatóan jobb, mint egy jó AC3.
Amúgy a cmms számomra elég műanyag hangzást produkált, főleg a hátsó pár hangszórókon.
DDTS-100 meg jó cucc, ahogy néztem 35k volt az ára, de most beszerezhetetlen. Van egy 21K-s jazz alternatíva, talán 1 helyen kapni az országban... Nekem volt egy másik ilyen creative dekóderem, de az meg nem tudta a DTS-t még...
-
glaci
őstag
válasz
CPT.Pirk #1857 üzenetére
Köszi a gyors választ!
Fizetős a DTS enkóder? Hűha, és mennyibe kerül? Megfizethető? (Én láma azt hittem, hogy benne van az SP3.5 -ben, feltelepül, aztán egyből működik is.)
Tudom mire való, épp arra kellene nekem, hogy ha véletlenűl játszanék pl. és 5.1 -es hangot akarnék hozzá, akkor ne kelljen állandóan a szekrény mögé másznom átváltani a hangszórókat a PC analóg kimenetére, hanem maradhatna a dekóderen, azt meg digitálisan tudná kihajtani a PC. (Alapban a delóderre vannak kapcsolva a hangszórók, mert az van összekötve a "fél világgal", amik között a távirányítójával tudok válltani. Pl.: DVD, TV, UPC Médiabox, Rádió, Audigy Digitális kimenete.) Erre a célra jelenleg egy redocneXk nevű szoftvert használok. (Tehát nem DVD vagy filmnézésről van szó, hanem egyébb progikról, amik használnák az összes hangszórót. Sajnos alapban csak a két frontot hajtja ki digitálisan a kártya. De mondhatnám azt is, hogy pl. CMSS -t szeretnék átvinni digitálisan.) "Sajnos" ez a szoftver amit használok, "csak" DD -be tud enkódolni. Ez azért nem tetszik nekem, mert a DD bitrátáját max. 640K -ra lehet állítani (DTS -t úgy tudom nagyobbra), és ez a minőségben és a dinamikában jól hallható külömbséget eredményez, ha pl elindítok egy zenét aktív CMSS -melett DD -re kódolva, és kapcsolgatok az analóg kapcsolóval a PC -ből jövő analóg 5.1 és a DD -ből visszadekódolt hang között. A hangerővel nincs bajom, az jó így is, meg filmeknél is, csak a hangminőség, és a beszűkült dinamika, ami nem tetszik. (A defaultban aktív dinamikatartomány - szűkítést természetesen kikapcsoltam a delóderen.)
Na, és hát arra számítok, hogy ha DD helyett DTS -be kódolva viszem át az 5.1 -es jelet, akkor a végeredmény jobban fog hasonlítani arra, amit eleve hallanék az analóg kimeneten.
Remélem nem voltam túl bonyolult, és érthető volt.
(Az zavar csk ebben a fizetés dologban, hogy egyelőre csak egy elméleti feltételezésem van, és nem tudom, megéri-e pénzt kiadni azért, hogy csak kipróbáljam.)
A DDTS-100 nagyon jó, én meg vagyok vele elégedve. Még 6 évvel ezelött vettem. Bitang drága volt akkoriban, de nem bántam meg. -
CPT.Pirk
Jómunkásember
A DTS Connect Pack-ot úgy tudod használni, ha megveszed a licenszt. Az SP3.5 telepítése után az asztalon van neki ikon, elvileg arra kattintva el tudod érni regisztrációs és fizető felületet. Nem tudom most megnézni, mert töröltem az ikont.
Amúgy ez csak arra kell, hogy a játékok EAX-es térhangzását DTS-re kódolja át, és kiküldje spdif-en keresztül.Ettől eltekintve a filmek DD és DTS hangsávjai alapból is kimennek spdif-en, a DDTS-100 (de jó lenne nekem is egy olyan) meg dekódolni fogja őket. A te esetedben valami szoftveres gond lehet, hogy halk a DD spdifen keresztül.
Nálam film esetén az MpcHC működik, hozzá telepített AC3 filterrel, az pedig spdif passtrough módban. Így tökéletes volt a térhangzás, egészen addig, még egy baleset folyamán hazavágtam a digit kimenetet, most már csak analógban jön ki a hang a kártyából...
-
glaci
őstag
Sziasztok!
Van egy Régi Audigy 2 -m, Vista x64 -et használok.
Eddig szenvedtem a gyári driverekkel, meg a vista beépített progijaival, de nagyon hiányztak a régi XP -ben megszokot Creative -s beállító progik, így feltettem a Support Pack 3.5 -öt.
Végre van speaker setting, meg MIDI cuccok (bár az annyira nem hiányzott), de valahogy még mindíg nem olyan, mint amit megszoktam. Pl. a régi Creative -os Surround Mixer nagyon hiányzik. (Meg az EAX Console is sokkal jobb volt szvsz. mint ez az új Audio Console.)
Fel lehet ezeket is rakni valahogyan?Másik: Van ebben a telepítőben (SP3.5) elvileg egy DTS Connect Pack -nak nevezett dolog.
Viszont nem találom sehol telepítés után, csak egy aktivátor valami jelenléte jelzi, hogy történt valami. Viszont így hogyan tudom használni? (Csak mert ettől a DTS -es kódolástól jobb minőségre számítok, mint az álltalam jelenleg használt redocneXk -tól, ami sajnos csak DD -ba kódol, és már befelyezték, így ezután már semmi fejlesztés nem várható a jövőben!)Szóval van esély a régi jó mixerre, vagy felejtsem el örökre?
Ill. hogyan tudom beüzemelni azt a DTS encoder progit, hogy tudjam használni a Creative DDTS-100 dekóderemmel? (Ez talán még jobabn is érdekel, mint a mixer, mert mixelni azért még csak tudok, de az 5.1 -es hangot átvinni digitálisan jó! minőségben, az sajna nem megy. DD 5.1 ugyanis nagyon gyenge minőségű az analóg 5.1 módhoz és a digitális PCM sztereóhoz képest.)Remélem akad Valaki, aki tudja a megoldást!
Előre is köszönöm a segítséget!Üdv.:
Laci -
iMaverick
addikt
Nem-nem... Az oem a "zacsis" verzió. Tehát se doboz, de aranyozott csatik, egyébként teljes értékű Au2. Nekem is ilyen az egyik karim.
A value más tészta, bár az sem roszabb annyival, bár ezt feljebb már kitárgyaltuk az egyik kollégával.
CPT.Pirk: melyiknél ment így elsőre? COD?
Lui76: szerintem felmegy a Vistás verzió, de jobban jársz ha leszeded a legújabb verziót ami már echte Win7-re is biztosan jó. (A Support Pack 3.5-ben is van egy működő verzió.)
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
iMaverick #1839 üzenetére
Lol, tényleg ott van. Én még arra emlékeztem, hogy pénzért van, és már mentem is keresni torrent oldalon...
Amúgy hozzáadtam a játékot, és egyből engedte az eax módot bekapcsolni.
Full: Support Pack 3.5 a driver hozzá, keress rá itt a fórumban, meg fogod találni a linkeket. Ezzel működik a filmes része. EAX-et a beépített alchemy progival lehet csak használni, az meg vagy megy, vagy nem a régebbi játékokkal. Ezeken kívül, hogyha az eax-et akarod kiküldeni spdif kimeneten (vagyis játékok térhangzását DTS hang formájában), az külön licenszel megy csak, az meg pénzbe kerül.
-
iMaverick
addikt
Audigy 2ZS, Audigy 4
Én még nem próbáltam a szoftmodot, de értelmét nem sokat látom. Ettől maga a hardver nem lesz Au2 helyett Au4, szóval nem vágom. A kollégák írtak olyasmit, hogy "szebben" szólt a kártya a moddolás után...
Egy korábbi hozzászólásban írta valaki, hogy a "sima" Live!-ra nincs Win7-es driver. Live 24bit-re viszont van. Az Audigy szériánál rakd fel a DanielK által csinált Creative Support Pack-ot (jelenleg 3.5-ös verzió a legújabb). Ez tartalmazza (Win7 alá) a driver-t és a kártyához való Creative-os beállítószoftverek. (Pl. az Audigy 2-höz való beállító szoftvereket hiába próbáltam felrakni már a Vista-ra is, egyszerűen nem mászik fel.)
-
fess
őstag
igen,én is épp nemrég tértem át win7-re,xp alatt is kx drivert használtam. először nem találtam win 7-re kx-et,próbálgattam mindenféle drivert,supportpackot de egyik sem jött be.
annyi hogy a tesztelésnél azt írja ki hogy nem tudott hangot kiadni,de amúgy tökéletesen szól az 5.1 -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
iMaverick #1836 üzenetére
Jah, CoD UO, meg a CoD2 még echte eax. Viszont benne vannak a listában, majd beszerzem valahogy ezt az alchemyt.
Vagy legroszabb esetben marad az, hogy a régi kedvencekkel XP alatt játszok.
Amúgy ezt, hogy a játékok eax-es hangzását átkeveri DTS-re a kártya, majd kiküldi spdif kimeneten (megvett licenszel), ez megy xp alatt is?
-
Full
tag
Audigy ből melyik a legjobb verzió?
És az SB Live,Audigy-t fel lehet rakni Win7 re?Van rá rendes driver?
Softmodolni lehet Win7 ről? -
iMaverick
addikt
válasz
CPT.Pirk #1835 üzenetére
Attól függ... Milyen játék alá? Ami ehte EAX-os? (Értsd: nem tudja az új szabványos OpenAL, hanem még DirectSound-os-EAX-os hangkari hívásokat használ. A Creative weblapján van is valahol egy lista, ahol a népszerűbb játékok fel vannak sorolva ilyen témában.)
Szóval ha még a régi metódussal megy ez a játék, akkor az Alchemy-ban kell beállítanod, hogy használja. (Bemásol 2 dll-t a játék telepítési mappájába a szükséges beállításokkal.) Nekem eddig még nem volt szerencsém működés közben látni. Sajna...
Legutóbb a F.E.A.R.-rel próbáltam és a játék "kiröhögött"... (Nem lehett a SETTINGS fülön ON-ra rakni az EAX-ot.) Majd megköszönjük szépen a Microsoft-nak.
szerk.: itt a lista [link]
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
W7 alatt a 3.5-ös support pack mellé mi kell még, hogy tudjak EAX-et használni?
-
Janaboy
veterán
Bocsi a hülye kérdésért, de tulképpen mi a célja ennek a szoftmodnak? Mivel lesz jobb a helyzet? Bocsi, h nem olvastam át a 2000 hozzászólást ezért!
Köszi!
üdv -
PuMbA
titán
A CD-n elég régi driverek lehettek,ez most a legújabb [link]
"1.Hol tudom feltolni a basszus erejét?"
Sehol,a hangkártya mindent rendesen ad ki. Ha kevés a basszus akkor az a hangfal miatt van."2. A régi alaplapi hangkártyám is 7.1-es volt, és azt úgy használtam ,hogy 5.1-es hangfal volt rákötve és egy fejhallgató. Az 5.1 a neki megfelelő ajzatba volt dugdosva , a füles meg abba, amibe a 2 oldalsó hangszórót kötném 7.1 esetében. És a szoftverben (Realtek) volt egy olyan opció, hogy azt a kimenetet át lehetett állítani fejhallgatóra és így működött is rendesen. Ennél van valami ilyen lehetőség?"
Nincs. -
MaciG
addikt
sziasztok
Vettem egy ilyen Audigy 2 ZS hangkarit, és szépen is szól meg minden, de lenne két kérdésem a beállítással kapcsolatban.
1.Hol tudom feltolni a basszus erejét?
2. A régi alaplapi hangkártyám is 7.1-es volt, és azt úgy használtam ,hogy 5.1-es hangfal volt rákötve és egy fejhallgató. Az 5.1 a neki megfelelő ajzatba volt dugdosva , a füles meg abba, amibe a 2 oldalsó hangszórót kötném 7.1 esetében. És a szoftverben (Realtek) volt egy olyan opció, hogy azt a kimenetet át lehetett állítani fejhallgatóra és így működött is rendesen. Ennél van valami ilyen lehetőség?
(A hangkari telepítésnél nem végeztem el azokat a cuccokat amiket az eslő hsz-ben le lettek írva, csak szimplán a régi hangkari letilt bioszban és driver törlése, majd feltettem ehhez azokat a dolgokat amik a CD-n voltak. Ez baj?)
-
neminorbi
csendes tag
Na majd otthon megpróbálom ezt a drivert föltenni.
Szerinted jó lesz? A játéknak is megjavul a hangja?
Majd megpróálok egy másik ventrit mellé. -
neminorbi
csendes tag
Sziasztok!
Nemrég vettem használtan egy Creative SB Audigy player hangkártyát aranyozott csatisat.
[link]
Egy megbízható szoftvert keresek hozzá, mert amiket letöltöttem nem a legjobbak. Valami gond mindig van vele.
Pl: Megy egy beszélgetős program (Ventrilo) és amikor közben belépek a játékba a Ventri hangja elhallgat.
Emellett a játékban sem jó a hang. Hol van, hol nincs, valamikor csak foszlányok.
Érdekes, hogy h csak simán zenét hallgatok, akkor nincs vele ilyen gond.
A játékban hiába állítok akármit, nem sikerül rendesen megcsinálni.
Mit tanácsoltok? Mit tegyek?
Jó szoftver érdekelne.Üdv: Norbi
Írjatok privit is akár, ott hamarabb megtalálom.Köszi
-
iMaverick
addikt
válasz
fenergie84 #1810 üzenetére
Az a lényeg, hogy "csak" Audigy...
Nem tudom, hogy mennyibe fájhat használtan, de esetleg Audigy 2-ön is gondolkodhatnál... Még a Value sem gáz (igazából nem is értem, mitől lenne "gazdaságos" /Value/, mert majdnem ugyanazt tudja, mint a sima Au2. Dekódolja a Dolby Digital, DTS streamek-et is. Egyedül a DTS-EX-et nem tudja (hardveresen) dekódolni, viszont a DD fejletebb verzióját igen.)
szerk: hopsz, látom PuMba kolléga már meg is írta a frankót...
Frissíteni kellett volna az ablakot...
-
PuMbA
titán
válasz
fenergie84 #1810 üzenetére
Amik jók: Audigy,Audigy 2,Audigy 2 Value,Audigy 2 ZS,Audigy 4,Audigy 4 Pro.
"amúgy az LS minek a rövidítése?"
Annak ,hogy szar
(nem tudom).
-
fenergie84
addikt
Sziasztok!
A konfigomba szeretnék egy ilyen sb hangkártyát, egy 5.1-est, ahogy néztem az aprót elég olcsón lehet venni ezeket. 2-3e forint (pl: SB Audigy LS (SB0310)). A kérdésem az lenne, hogy (gondolom én) az alaplapi integráltnál jobb-e, szebb hangja van-e? Bocsássátok meg a láma kérdést, de eddig soha nem volt hangkarim a gépben.
Köszönöm a válaszokat!
Üdv. -
bluobluo
aktív tag
Üdv!
Win 7-re keresnék SB Live! 5.1 drájvert, de sehol nem találok!
Ez a hangkari lassan 7 éves, de lekopogom semmi baja nem volt eddig, nem szeretnék most egy új kártyát venni.
Ha tud valaki drájvert erre, linkelje már be ide!
Köszönöm! -
dzsóbácsi
aktív tag
Üdv!..
Audigy 2-t használok..mini hi-fi-vel...2.0 sztereóban..jack-RCA kábellel.
Na már most azt szeretném megtudakolni, hogy ha veszek egy aktív mélynyomót és rákötöm a hangkari Sub kimenetére, akkor minden probléma nélkül működni fog a 2.1???..Főleg filmek 5.1-es filmek esetében érdekelne ez...Vagy ehhez még valamit át kell állítani Windowsban, vagy esetleg a hangkari driverébenl??..
Köszönöm!!. -
CPT.Pirk
Jómunkásember
Kipróbáltam azt a drivert, volt pár hiba install közben, aztán hang sem volt. Wista sp2 komp. módban próbáltam. Most visszaraktam sp3.5-öt, ezzel elégedett vagyok.
No és a slussz poén, most működik a sztereó surround.
Amúgy ez a digit kimenet dolog már nem érint, mert kinyírtam a kari digit kimenetét. Ettől eltekintve surmóság.
Majd ha szerzek v. építek egy normális minőségű spdif dekódert, ami legalább DTS-t tud, akkor majd átállok az alaplapi realtek karira, spdifnek mindegy honnan jön.
-
nyunyu
félisten
válasz
CPT.Pirk #1800 üzenetére
Amúgy mit lehetne megvenni? Az a dolby meg dts cucc mihez kell?
Ahhoz, hogy 1 digitalis madzagon mehessen ki az 5.1, ne kelljen analog modon osszekotni a hazimozi cuccal.
dts elvileg ingyenes lenne, Dolby Digital licenszdija 5$, csak a Creative a kettot egy csomagban adja.
Adja? dts tamogatast elvileg csak az X-Fi-hez csinaltak meg, Audigy-knel nem engedi a szoftver, csak DanielK megbutykolte a Support Pack 3.5-ben, hogy fel lehessen rakni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 9 5900X 32/64GB RAM RTX 4070 Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnal elérhető, raktáron lévő HPE Aruba switch-ek
- Samsung Galaxy S23 Ultra 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest