- Bambu Lab 3D nyomtatók
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Samsung Galaxy Tab S10 FE - a szoftvertámogatás felára
- Kábelrejtő, "prizmás" miditorony az In Win berkeiből
- TCL LCD és LED TV-k
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Asztrofotózás
- Fujifilm X
Új hozzászólás Aktív témák
-
N_A_S
veterán
XP-n is megy hibátlanul. Történtek érdekes dolgok, de kékhalál egyszer sem volt! Elsőnek nem rakta fel az Audio Console-t, majd többszöri próbálkozásra sem sikerült, fogtam és átmásoltam a W7 Program Files-ból. Ezek után eltűnt a SoundFontBank indítófájlja. Ezzel is ugyanígy tettem. Most minden funkcionál hibátlanul. Gyorsan váltja EAX-ban az Effekteket is. Elégedett vagyok!
-
fess
őstag
sziasztok
SB0220-hoz van kx driveren kívül valami újabb driver,amivel tökéletesen szólna az 5.1? -
N_A_S
veterán
Tudna valaki linkelni egy friss moddolt drivert SB Live 5.1 EMU10K1 -hoz?
Most kX driver van fenn mert ezt tette fel a driver checker, de ez nekem túl bonyolult. A YoupPax-hoz vagyok szokva. Azt használtam az Audigy ES-nél is vagy a Daniel K féle drivert.
Előre is köszi!
-
bajnokpityu
félisten
válasz
fatallerror #2283 üzenetére
eax console-ban tudod állitani.
-
laci1128
tag
válasz
fatallerror #2284 üzenetére
Az előző botor kérdésem nagy része válaszra talált: Daniel_K mester drivere a release notes szerint működőképes az Audigy 2 ZS Notebook-kal is.
Majd kipróbálom.
Viszont továbbra is kíváncsi vagyok, hogy volt-e valakinek tapasztalata Windows 7 x64 és Audigy Notebook párosítással?Én Audigy Player-hez (SB0090, első generációs Audigy, a FireWire-ös, nem aranyozott kiadás) a szóbanforgó (Daniel_K-féle) driver-t használtam Windows 7 x64-hez, nem voltak különösebb problémáim: ALchemy-vel működött az EAX is minden kipróbált esetben (Warcraft III, Diablo II, Counter-Strike, Halo), illetve ami funkciókat támogat az Audigy első szériája, azt maradéktalanul tudtam használni Windows 7 alatt is. Mivel az Audigy ES hasonló az én kártyámhoz, a FireWire-től eltekintve, ezért nálad is gyönyörűen működnie kell a kártyának gond nélkül az említett driverrel.
-
laci1128
tag
Sziasztok!
Nem nagyon láttam még tapasztalatot Audigy 2 ZS Notebook PCMCIA kártya és Windows Vista/7 kombóval. Esetleg valaki az előbb említett párosítás létjogosultságáról tudna néhány keresetlen szót ejteni? Konkrétan a driver ellátottság és a működő funkciók mennyisége érdekelne.
Előre is köszönöm a türelmeteket és a válaszokat. -
fatallerror
addikt
válasz
fatallerror #2283 üzenetére
jó erre semmi akkor másik kérdés, melyik a legjobb driver audigy es-hez win 7 x64es alatt? :]
-
iMaverick
addikt
A Creative mindig is legendásan szar volt driver ügyileg... Namost ehhez add hozzá, hogy ez a kari már X éves! Ők sajna már csak az X-Fi szériára koncentrálnak...
Mondjuk az alap drivert nagy ritkán frissítik, de azt nem értem, hogy a körítés szoftvert miért nem frissítgetik időnként? (Pl. komplett új Windows jön... Vista, 7...) De hát ez már csak a Creative.
Mellesleg ha fogom cserélni valamelyik Au2-t, akkor aszem én is Asus-ozni fogok.
-
Baxxi
csendes tag
válasz
sunny84 #2279 üzenetére
Hi
Na siker.
Akit érdekkel meg recseg a hang spdif-en nem az 5.1 stb,, itten a megoldása:
-Új rendszer, az én esetemben W7/64
-semmilyen driver nem raktam rá, szedet le magának frissítés/drivertt a Windows.
-VLC raktam fel egyedül.
És ott lejátszás közben hang menüben spdif-használata kat rá és lám megyen a az digi kimeneten 5.1.Hát nem volt egyszerű feladat. Ugyhogy semmi szar nem kell rá codec meg stb.
A DTS még nem néztem de a DD tudja.
Igaz még igy sincs grafikus kezelő felület hang teszt stb, de megyen. Puritán de megyenCsak annyit nem értek hogy ezt a gyártó mért nem tudja egy driver megcsinálni amit simán le lehetne tölteni és persze valamilyen normális kezelő felülettel.
-
sunny84
senior tag
nekem audigy 2 em van win 7 en... ,,, nálam semmi gondom nincs vele ,, sokan írták erre arra hogy recseg + stb.. 7en
... 5.1 esen használom sztem f@sza.. mondjuk egy újabb felhasználófelület jól jönne neki ... de mind 1.. a drivereivel amúgy nincs baj..
üdv ...
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
bajnokpityu #2276 üzenetére
ok
-
Baxxi
csendes tag
válasz
bajnokpityu #2274 üzenetére
Hi
Ha megtudjátok nekem mondani hogy lehet S/PDIF kimentett használni analóggal s persze 5.1 ch val akkor, igen én vagyok a hülye!!!!
a szutyok alaplapi Codek simán tudja.
A creative audio consol-ról meg had ne....., semmi állítási/teszt lehetőség nincs benne. Pl.: jobb front teszt stb, vagy Te találtál benne, mert akkor szívesen várnám a segítséget! -
wwenigma
Jómunkásember
válasz
bajnokpityu #2270 üzenetére
Kár hogy csak a 16bit 44,1->48kHz autokonvertálást nem lehet kikapcsolni és pl. 24bit 96kHz natívan megy...
Au2 vs. Au2 ZS = +2dB SNR , +1 csatorna.
-
Baxxi
csendes tag
Na Uraim
Ez a Adugy 2 ZS egy kalap sz@r!!!!!!!!!!
A kártya mint hardver lehet hogy jó de hogy softvare nincs hozzá az kurva élet.
És ezekért a szarokért kérnek el 10-20 e ft-ot, hát röhej.
Nem kezeli a digi kimenetet nincs felhasználói felülette, azaz van de kb 10 éve ezelőtti szintet üti.
És még a realteket szidtam
Ha valakit érdekel átadom amennyiért vettem (5e) -
bajnokpityu
félisten
válasz
dudika10 #2271 üzenetére
na,akkor végre meg van a közös hang.
csak valamiért egy kalap alá vettelek vw kollégával.
ettől függetlenül D2x környékére fel akarom bőviteni a hangparkot.nem driverprobléma,vagy elégedetlenség miatt,csak hát érdekel az asusok hangja.viszont most nem remélhetőleg adom el,mert a turtle beachet is megbántam,mikor váltottam ZSre.
-
dudika10
veterán
válasz
bajnokpityu #2270 üzenetére
"nem is értettem,hogy mondhatja,h egyezik a kettőnek a hangja"
Na ez az amit nem mondtam. Azt mondtam, hogy véleményem szerint nem éri meg 2x annyit kiadni a ZS-re és hogy a használt piacon a sima Au2-höz képest irreálisan drága.
A legjobb Audigy kártya egyébként szerintem, csak az ár/érték arány más kérdés. -
bajnokpityu
félisten
válasz
wwenigma #2269 üzenetére
kár,h az au2 is 48khzen dolgozik rendesen,zs abban volt jó,h kvantálási torzitás akármilyen frekin korrektül ment.sima 2esen felment 3-4%ra is,amig mérni is és hallani is lehetett.
48,96és hasonló frekiken tényleg kicsi a különbség,de CD,vagy flac esetén nem mindegy.persze,ha valaki imád nonstop átkódolni,hajrá,vegyen pár ezerrel olcsóbban sima au2-t.
igazából dudikával régebben többször egyet értettünk hangoskodásban,egyéb hardvereknél,nem is értettem,hogy mondhatja,h egyezik a kettőnek a hangja.tehát emlékeim alapján biznék a szakvéleményedben.csak most nem.
de télleg hagyjuk,ez nem ide való szövegelés.nemtom ki hogy sziv ZSvel,többeknek hibátlanul megy. akkor sem értettem DK véleményét erről,mikor irta...
megkérdezném ellenben hogy használtan melyik mennyiért szokott menni?
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
bajnokpityu #2267 üzenetére
Bocsánat, +2dB SNR meg DTS-ES kódolás. Sima Au2-vel kevesebb probléma van, kevésbé problémásabb a driverezés szoftveresen egy szintre lehet hozni őket. (daniel_k) Én is hallottam Au2-t, nincs kulonbség. Integráltról Au1-re váltás "mennyei" volt, Au1-ről Au2-re épp csak észrevehető (azért a valós frekijű felsolgozást meg lehetett hallani, hogy nem fix 48khz-en dolgozik).
Most kb. dupla annyi a ZS mint a sima Au2, annnyi tnem ér.
-
dudika10
veterán
válasz
bajnokpityu #2267 üzenetére
Szép kis rágalom. Az adatlapodon ott figyel a ZS, az enyémen látsz sima Au2-t?
Soha nem vettem Au2-t.
És képzeld, hallottam már azonos láncon őket és nem, nem 1000 forintos hangfalakkal.
Teljesen bot fülű lennék? Állítólag nem, de hát ez relatív ugyebár.
Tisztában vagy vele, hogy a pszichológia mekkora mértékben befolyásolja a hallott anyagot?
A hanghullámok az agyban képeznek csak hangot, ha az agy elfogult az nagyon nagy mértékben befolyásolja a hallott anyagot. Ezért vannak az úgy nevezett vaktesztek.Írd oda minden posztod végére, hogy ez a magánvéleményed és senki nem fog belekötni. De amíg csak elvakultan nyilatkozol addig a hozzászólásaid számomra nem mérvadóak. Pláne mivel szembe mennek az én tapasztalataimmal. Én is elfogult vagyok, nem is lehet hangtechnikáról objektíven nyilatkozni, csak nem mindegy az elfogultság mértéke.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
dudika10 #2266 üzenetére
t iketten meg megvettétek a sima 2-t lés azt hiszitek,az a Zs betű elhagyagolható.
legalább hallottatok már azonos láncon mindkettőt?
sztem nem,vagy ha mégis,akkor teljesen botfülűek vagytok.
jel zaj viszony hifizésben a legkevéssé fontos tényező....de én konkrétan pont leszarom,ha igy is van.nem mondom,h zs a legjobb,de a sima 2 meg eközött nem a 3 db a különbség.3x minimum leirtam már,keresőben megtalálod.részemről el sem akarok ujra vitázni,mert nem kivánok senkit meggyőzni.
-
dudika10
veterán
válasz
wwenigma #2265 üzenetére
Megmagyarázza magának, hogy megérte neki régen kétszer annyit kiadni a ZS-re mint a sima Au2-re. Van különbség ez tény, de én se adnék érte kétszer annyit.
Jah az árkülönbségre meg nagyon egyszerű a magyarázat: mivel régen ez volt a csúcs Creative kártya ezért irreálisan magas árat kértek el érte (ahogy az mindig van ... például intel processzorok) és sok ember azt hiszi, hogy amiért régen olyan drága volt még mindig kétszer annyit kell elkérni érte mint a simáért. Aki meg nem kérne el kétszer annyit érte az meg megnézi mennyiért mennek az aprón, látja, hogy jó drágán és felteszi Ő is drágán. Az árkülönbség nem takarja a tudáskülönbséget. De ha ezt magyarázni kell akkor már régen rossz.
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
bajnokpityu #2263 üzenetére
Már vártam.
+3dB jel zaj viszonyba? Pahhh.. átlagembernek teljesen felesleges, ha csak egy faca hangfalszetten akarod megszolaltatni.
-
Baxxi
csendes tag
Hi Mesterek
Nem rég vásároltam AU2 ZS karit, megyen szépen W7 alatt az analóg és a digi kimenet is
.
Azt szeretném kérdezni hogy láttam itt hogy AU 2 re AU 4 drivert raktok meg még valamilyen PAX meg Softmode stb .cuccokat. Ezek mire jók? Érdemes lecserélni agyári cumót?
Idáig alaplapi codecet használtam, azon pedig volt előlapi mikrofon csatlakozási lehetőség, a kártyán van ilyen, vagy csak a jack dugós hátsó kimenetet kell előre hozni?
Segítséget előre is köszönöm. -
csiby222
aktív tag
Megoldottam ezzel DK SB Audigy Series Support Pack 3.8 (April 2010)
-
csiby222
aktív tag
Hali!
Van egy Audigy ES hangkarim anno xp alatt gyönyörűen ment a softmoddal a kari. Most feltettem a Windows 7 x64-s verziót az lenne a kérdésem, hogy egyáltalán hogyan tudok surrond mixert elővarázsolni ezen a karin? Esetleg van Win7-re SoftMod azt is?
-
iMaverick
addikt
válasz
wwenigma #2259 üzenetére
Szerintem is felesleges a ZS-re a többlet pénz. Sima Au2, a legutolsó DanielK-s Support Pack-kal... Két gépen is így megy és nem szenvedek egyikkel sem.
Asus témára nem tudok mit szólni, mert még egyet sem hallottam. Viszont ezekkel a mai anyagokkal (Flac, Dolby Digital, DTS) nem hinném, hogy számottevően jobb lenne a hangja. Talán a BluRay-es DTS-Master Audio-nál már hallható lehet...
-
wwenigma
Jómunkásember
Felesleges a ZS, sokkal drágább mint a sima Audigy 2 , annál nagyobbat nem érdemes venni.
-
dudika10
veterán
válasz
bajnokpityu #2257 üzenetére
Linkelhetnél egy-két hozzászólást mert én csak olyat találtam ami a DX-et egyértelműen jobbnak mondja a 2ZS-nél. Az én tapasztalatom is ez egyébként.
A DS pedig szvsz a legjobb választás ár/érték arányban, alig gyengébb mint a D1 vagy a DX cserébe viszont van rajta egy cserélhető müve amivel sokat lehet javítani a hangzáson (ízlésre lehet szabni). -
bajnokpityu
félisten
válasz
dudika10 #2256 üzenetére
egyszer erről már vitáztunk az asus topicban,majd többek alátámasztották a tippemet,h az alsó kategóriás asusoknál jobb a hangja a ZSnek.a 2. szériában találni olyanokat,amik jobbak,de azok ára is magasabb.
én nemtom mit szenvednek a többiek win7 64bit alatt a ZSvel.kisebb bajaim voltak vele kezdetben,de már van olyan driver,amivel problémamentes.
-
dudika10
veterán
válasz
bajnokpityu #2255 üzenetére
"asus is biztosan jo amugy,de sztem annál még jobb a zs."
Ez a mondat azt takarja, hogy nem hallottad még "az Asus-t" (na de melyiket?), de ránéztél és a ZS jobb ránézésre.
Egy dolog, hogy ott figyel az adatlapodon a ZS, de ilyet ne írj mert félrevezet valakit.
Nem érdemes váltanod ZS-ről, de a használt piaci ára vicc, mert kb annyiért kapsz egy Xonar DS-t, ami újabb konstrukció, van hozzá használható pár megás driver és nem kell szenvedni Win7-en se vele. (Lehet, hogy Te nem szenvedsz vele, de ha beleolvasol a fórumokba, láthatod, hogy többek igen.) Szóval egyértelmű, hogy melyik a jobb választás ha az ember le akarja váltani a régi alaplapiját vagy az Audigy SE-t, X Audio-t. -
wwenigma
Jómunkásember
válasz
MammoUTh #2252 üzenetére
W7 x64 alatt mukodik rendesen....
Letöltöd innen a cuccot. (hotfile indirektlink)
Kikapcsolod az UAC-ot. Uninstallálsz mindent, mit felrakott a cucc. Letörlöd az összes Creative mappát a Program files / Program files (x86)-ból.
Nyitsz egy parancssort adminként majd:
takeown /f C:\Windows\*.cdf
cacls C:\Windows\*.cdf /G usernameusername : a felhasznaloi neved kell oda
Ahova kicsomagoltad a drivercuccost, megkeresed a CTZAPXX alkalmazást, (run as admin), kivalasztod a Driver Uninstallation és bejelölöd a "Delete all shared Creative audio driver files"-t majd start.
Újraindítod a gépet ha végzett vagy megfagyott a progi és telepíted az uj drivert. Hatso hangszórók vagy 5.1/nemtomhanyhangszorosaZS anyagnál fogsz hallani, egyébként sztereó jelnél a Creative audio console-ban ÁT KELL KAPCSOLNI STEREO SURROUNDRA!!! (természetesen a hangszóró-konfig windoz reszről teljes kell legyen, 5.1/6.1/7.1 vagy ami van.) Ellenőrizd az audio konzolban is hogy 5.1/6.1/7.1 legyen. És mukodék.
Egyébként meg: [link]
-
MammoUTh
csendes tag
Nos... igen.. ugyan ez a helyzet. Audigy 2 Zs Platinum Prom van. Csak stereoba szól az első 2, és a mály. Pedig creative t7900as hangredszerrel van kötve és ugyanigy xp alatt gond nélkül megy (dual boot). magyarul creative-k b*szn*k rá hogy van egy 30000es hagfalad, meg egy 30000es hangkártyád, vegyél ujjat... ennyi a support.
-
valory
tag
Sziasztok,
kis segítség kellene, biztos van itt olyan aki jobban ért hozzá, mint én:
valami vélemény egy Creativ Audigy Platinium eX sb1394 hangkártyáról? megérne olyan 6000 ft-ot? Win7-re van driver hozzá (bár jelenleg XP-m van, de lehet hamarosan csere lesz ismét)?
Esetleg figyeljek oda valamire, mikor megveszem, valamilyen elterjedt hibájuk van-e? Amúgy sima sztereóba akarom használni, megőrít az alaplapi hangkártya alapzaja...Válaszotokat előre is köszi!
-
PuMbA
titán
[2.0-ás Support Pack-ot] próbáld meg. Ha nem megy akkor meg használd az alaplapi integráltat, semmivel sem rosszabb, mint az az ősrégi Live.
-
Kazu
csendes tag
Sziasztok! Win7 32bit van gépen és SB Live 5.1-hez akarnám felrakni az sb live support pack 1.5öt és ezt a hibát [hibát] írja ki telepításkor. Örülnék ha tudna valaki segíteni mi lehet a hiba. Újraindítottam, leszedtem amit a win7 magától rakott fel, várom a válaszokat, üdv
-
Zuzzer
csendes tag
Hello Srácok!
Valaki segítsen, mert már kezdek befordulni!
A probléma a következő:
Audigy2 ZS kártyám van és amióta feltoltam a win7-et(64bit) azóta nem szólnak a hátsó hangfalak és néha a center sem. Már az összes DanielK féle drivert kipróbáltam meg PAX-okat is meg KX drivert meg a gyáriakat stb..... Legalább 10x telepítettem újra a rendszert a sok driver install miatt, de semmire sem jutottam. Nem működik 5.1-ben a cucc! Egy Sony erősítővel van összekötve 3 analóg csatornán. XP és Vista alatt szépen üzemelt ez a kártya 5.1-ben! Most vettem egy SpeedLink Medusa 5.1-es fülest is hogy tudjak játszani és az 5.1-es élmény is meglegyen, de a kártyából nem sikerül kicsikarni hogy 5.1-ben szóljon! Mit tehetek, van valami ötletetek? -
Estrella
csendes tag
Sziasztok.
Szeretnék valaki okostól segítséget kérni, mert én nem jutok semmire.
Az lenne a problémám, hogy letöltöttem a win.live messenger 8,5 progit. de a videóhívást nem tudom működtetni. A skypen jól működik minden. az men-en sajnos nem. Próbálltam beállítani minden lehetőséget. A kamerát érzékeli, de a hang és videó beállításokat nem engedi. Lenne valakinek valami ötlete, hogy mit és hol kellene beállítsak, vagy mi lehet a probléma? -
Blackmate
őstag
Adott egy Audigy 2ZS Win7 64 biten, Audigy.SupportPack v3.7 driverrel. Minden tökéletesen működik, kivéve a line in felvételt: [sample] 631 kbyte
Van valami tipp, hogy mi okozhatja?
-
milszab
senior tag
Audigy 2-esem van nekem is! Volt fent gépemen Win7-és csak a hangkari miatt tértem vissza xp-re! NEm találtam hozzá drivert ami felrakná azokat a dolgait ami xp-n is van! Wave studio, Surround mixer, MediaSource player, és a többi! Vagy ezt már nem is fogják megcsinálni win7-re???
-
lancer77
tag
Sziasztok Tudnátok segíteni abban,hogy van egy sound blaster live 5.1 digital sb0060 típusú hangkártyán,a Windows felismeri,de szeretnék valami normális drivert keríteni.
Sokat találtam de egyik sem települ fel.
Ezt a hibaüzit szoktam kapniHang van bár az everest ezt írja:1. busz, 8. eszköz, 0. funkció Creative SB PCI128 (Ensoniq ES1371) Sound Card
Ebben kellene segítség,olyan driver ami működik.
Xp re
Köszönöm. -
Pochee
csendes tag
valahogy nem ugy müködik a KX driver mint ...XP-n ez ami rohadtul boszant , és az én meglátásom szerint a KX az eddigi legjobb driver erre a karira ...
-
Pochee
csendes tag
hello mindenkinek !
nekem az lenne a kínom hogy az audigy 2 ZS -hez win7-re nem oldotta meg a problémát a
KX driver ...eddig még ....valakinek van más ötlete ?
amugy zenéléshez kéne -
rrbtincy
csendes tag
válasz
iMaverick #2226 üzenetére
Igen, nekem az spdif-nél van megjelölve, a CMSS 3D-t pedig off-ra állítottam és így jött ki hang. Bár biztos van több beállítási lehetőség is, de én csak kapcsolgattam össze vissza. Ha valaki tudja a helyes beállítást, nyugodtan szóljon. Pl a CMSS 3d-vel mit állítok?
-
iMaverick
addikt
-
rrbtincy
csendes tag
válasz
iMaverick #2221 üzenetére
SZia!
Időközben vannak fejlemények
A több ezer forintos optikai kábellel és a hozzá vásárolt átalakítóval nem jött ki hang. Most kipróbáltam egy rca kábellel és egy 50ft-os átalakítóval és van hang. Bár most filmnél sincs 5.1 pedig eddig ugyanazzal a lejátszóval csak optikai kábellel volt. Mi lehet a hiba? Mert ugye így filmnél elvesznek a hangok, szól 2 hangfal de ezen szinte csak effektek jönnek és halk beszéd. A beállításoknál egy hibaüzenetet ír ki a gép, ezt érti valaki? -
iMaverick
addikt
válasz
rrbtincy #2220 üzenetére
Igazából csak találgatok, mert világ életemben analógon nyomtattam az erősítőt, de ha nincs "rézdrótos" (tehát nem optikás) digitális bemenet az erősítődön, akkor szerintem ez nem fog működni...
A játékok 5.1-es hangja gondolom azért nem volt eddig sem, mert a hangkártyától nem DD vagy DTS tömörítésű hangként kapta a játék hangjait az erősítőd. Ezt külön lehet egyes játékoknál állítani (pl. a Warcraft 3 ilyen volt: be lehetett állítani, hogy Dolby Digital), vagy valami 5$-rt (asszem!) lehet venni a Creative-tól licenszet a kártya keretprogramjához és akkor maga a kártya fog minden kimenő hangot ilyen formátumba "becsomagolni". (Valami DTS Live connection pack,vagy mi a fene. Elméletileg fel is telepítetted a 3.8-as Support Pack-kel, csak ugye meg kell etetni a licensz kulcsal, hogy működjön is...)
-
rrbtincy
csendes tag
Hello!
Eddig alaplapi optikai kimenettel használtam a Harman Kardon erősítőmet és tökéletes hang volt, bár játéknál nem volt 5.1 de filmeknél nagyon szépen szólt. De vásároltam az elmúlt napokban egy Audigy 2 zs hangkártyát. Szeretném összekötni az erősítőmmel, de ugye ezen nincs optikai kimenet. Van egy digitális jack-nek nevezett kimenet de sehogy sem akar hang kijönni rajta. Vásároltam egy jack optikai átalakítót, de az erősítőn az unlock felirat látható. Van valami lehetőség arra, hogy digitálisan össze tudjam kötni a kártyát az erősítővel vagy csak egy külső egységgel lehet? Amit ugye külön nehéz vásárolni a kártyához, mert mindenki kompletten akarja eladni. Az összes drivert kipróbáltam a creativ oldaláról, jelenleg a Daniel féle 3.8-al kísérletezem, de semmi változás.
Várom a segítséget.
Üdv! -
törölt tag
Nemteljesen a softmodhoz, de a kártyához kapcsolódó kérdésem lenne.
Egy Genius 5005-tel használom. Gondolom van még itt olyan ember aki ha nem is pont ezzel, de Genius 5.1el használ hangkártyát.
Nem tudom, hogy melyik komponens hibázik. Amikor Sima stereo RCA val dugom a kártyába, akkor minden frankó... Ha viszont a hozzá kapott 5.1 el dugom össze, akkor nagyjából minden felére halkul, mély kb alig van.
A felrakott driverben nincs speaker test, csak annyit tudok beállítani, hogy 5.1-ben használja.
Az ac.3 dekóder egy leírás alapján jól be lett állítva, szóval szerintem az nem hibázik.Tudtok valami olyan drivert, vagy programot, ami tudja tesztelni, vagy állítani külön a csatornákat ? SB0230 chip van a kártyán.
-
törölt tag
válasz
iMaverick #2215 üzenetére
akkor lehet, hogy valami control center tényleg kell hozzá. Mert már kisakkoztam a front/rear helyét, de a center/sub hang sehonnan nem jön ki. Gondolom nem kezeli a mostani driver jól. Mert ha csak sima jacken használom 2.0ban, akkor van mély is meg center is, szóval a bekötés az jó, mármint a hangszóróké.
-
iMaverick
addikt
válasz
#04230330 #2209 üzenetére
Szia!
A kártyán lennie kell egy "model number"-nek... A Creative oldalán van is egy lista ezekről a számokról. (Legalábbis annó 2005-ben még volt, mert itt van előttem kinyomtatva.
)
Naszóval, ilyesmit kellene látnod: SB0090M
A lista szerint ez a Soundblaster Audigy Platinum (az más kérdés, hogy az MP3+ verziónak is ugyanezt írja
)
(Annó azért kellett ez a lista, mert kíváncsi voltam az én két kártyám tényleg az-e amit vettem... És valóban!
SB0240 /Audigy 2/ és SB0400 /Audigy 2 Value/).
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
3.8-al egy idő után nálam átmegy recsegősbe a hang, és csak restart segít. Tapasztaltatok ilyet?
-
törölt tag
-
törölt tag
Sziasztok.
Egy nagyon egyszerü kérdésem lenne. Honnan az istenből tudom megállítani, hogy milyen a hangkártyám ?
Elvileg audigy platinum, így vettem stb..... egyrészt nem volt egyszerü találnom egy olyan drivert ami felismerte, és felment. A Legutóbbi creative driver jó hozzá, az felmegy, de abban meg nincs semmilyen playcenter meg semmi. A külön letöltött playcenter meg szintén azt irja ki hogy nincs támogatott eszköz. hangom van, szól rendesen.
Igazából az 5.1 vezérlése miatt kellene nekem valami control center ehhez, vagy amit ajánlotok.
Illetve.... melyik aljzatba kell dugnom a center/front/rear kábeleket ha egy Genius SW5005 hangrendszert akarok rádugni, amihez gyárilag van 6rca-6rca.. és abból a 6 rca-ból csinál 3 jack-et.
Előre is köszi.
Üdv
-
malwy
senior tag
-
robagp
tag
Hello!
Először is nagyon szépen köszönöm a gyorsaságot!
Ez az amcsi oldalról származó xp driver, vista néven.
Ha kicsomagolod, és a driver könyvtáron belül bele mész a vista könyvtárban, ott látszik, hogy fake, mivel Win2k_xp a driver :-(
Kijelentették, hogy nem készítenek hozzá, a windows-ék pedig azt írják: majd /ami azt jelenti, vegyél újat/Tehát sajna még mindig keresem a megoldást
-
robagp
tag
Hello!
Tudom, hogy nincs Sound Blaster Live 0220 driver. /még az amcsi oldalon se, hiába írja/
De tudna valaki megoldást Win7 32 bit-re, hogy működjön?A kX Project drivere sem működött nekem. Feldobtam a szoftjukat, és állítgathattam is, de hang semmi.
Egyszerű sztereo hangot szeretnék kicsiholni belőle.Volt ahol azt írták, hogy xp driverrel xp sp2 módban rendszergazda engedéllyel felmegy, de hülyeség!
Ha valaki tud létező megoldást légyszi...
Köszönöm!
Ui: olvastam az előzményeket, e live-ról nem volt szó, ezért írtam...
-
RpPRO
őstag
válasz
bajnokpityu #2200 üzenetére
Minek csinal 2 fajtat? Az amd64 az osszes kulonbseg?
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Elder Scrolls IV - Oblivion - Olvasd el az összefoglalót, mielőtt írsz!
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Tőzsde és gazdaság
- E-roller topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Autós topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Egyéni arckép OFF
- További aktív témák...
- Geforce GTX950 2GB OC
- Apple Watch SERIES 8 45mm gold GPS + Cellular, STAINLESS STEEL! Akkumlátor 100%!
- Vadonatúj iPhone 13 PRO 128GB alpine green KÁRTYAFÜGGETLEN! 6 hó garancia!
- iPhone 16 128GB ultramarin 1 hónapos! MEDIAMARKT számla, 3 év Apple garancia! Makulátlan! + tok!
- Ducky Shine 5 RGB Brown switch
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B650M R5 7600 32GB DDR5 1TB SSD RX 6800 16GB NZXT H7 Elite GIGABYTE AORUS 850W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- 14" Dell Latitude laptopok: 5400, 5480, 5490, 7480, E7440, E7450 / SZÁMLA + GARANCIA
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest