Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Házimozi belépő szinten
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen egeret válasszak?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Gaming notebook topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
nos nekem is sikerült a mod az első hsz-ban leirtak szerint
a céltárgy éppen egy:
PCI eszköz Creative Audigy ES 5.1 (SB0162) Sound Card
mondjuk kellett hozzá a kiegészitő driver is, de annyi baj legyen.
eddig sikeresen ment az audigy2zs mod is ugyanezen a kártyán.
(szerk: műanyag csatis, oem)
[Szerkesztve] -
number666
tag
Az EAX ugye nem függ attól, h milyen hangrendszert használok(sztereo, 5.1, 7.1...)?
-
pinnacle
nagyúr
Sziasztok!Kipróbáltam a kX Drivert [link],szerintem jobban szól, mint az eredeti Creative,de a You-Pax-nál is,a rendszert is kevésbé terheli.Csak arra kell ügyelni,hogy az első-hátsó hangszóró csatalakozást meg kell cserélni,és bepipálva hagyni a cserét.[link] Viszont arra nem jöttem rá,hogy lehetne MIDI-t is lejátszani?Valaki segítene?Köszi!
-
Slick
csendes tag
Sziasztok,
Van egy Audigy2-ZS kártyám aminek zárlatos lett az egyik jack csatija, nem mindig csinálja de van, hogy a gép lefagy miatta, vagy el sem indul, vagy magától bekapcsol kikapcsolás után.
Van erre valami megoldás, forrasztás esetleg?
Ha valakinek van ötlete, hogy lehetne megoldani bármilyen megoldás érdekel -
lumi
tag
Most probalom CT4830-al, ez Live! Value, vagyis 4.1, EMU10k1-NEF chippel, meglatjuk,
-
c41r0^
őstag
Audigy 4 moddolt driverében van beépítve EQ és sokkal funkciógazdagabb menüje van a gyári programkészletnél. Ezért váltottam én is a moddolt driverre, erről szól a topic
. Tehát neked is javaslom a moddolt driver feltelepítését. Valószínűleg az általad használt driverben megvannak ezek az opciók, de csak akkor aktiválódnak, ha érzékeli, hogy Audigy 4 van a gépedben.
A moddolásnál pedig tulajdonképpen az történik, hogy az Audigy 4 (moddolt) driverét és összes funkciógazdag programját telepíted és használod egy más kártyán (de hardverileg szinte majdnem ugyanolyanon, mert nem sok eltérés van köztük).
[Szerkesztve] -
rudeee
senior tag
-
c41r0^
őstag
Raymond pedig azt írta nekem priviben, hogy az EAX 3+ ot (tehát EAX3 és afeletti) hardveresen támogató kártyáknak egy egyesített drivere van (egyébként tényleg, ha megnézed a Creative oldalán), és az SB0090 támogatja az EAX4-et is hardveresen. A prociterhelés meg még így is ennyi hardveres EAX esetén is, mert ez a normális szint.
Nem tudom, kinek higyjek
De Raymondot igazolja, hogy te is kb. 10%-kal kevesebb FPS-t kaptál EAX-ot használó teszt alatt.
[Szerkesztve] -
rudeee
senior tag
Ha valakit érdekel X-Fi Xtrem Audio OEM hangkártya, akkor az Alien-be nézzen be érte. Az ára 10500 (tegnap hívtam fel őket és volt készleten).
Meg tudja valaki mondani, hogy mi a különbség egy Audigy2 és egy Audigy2 ZS között? -
rudeee
senior tag
Sikerült vennem jutányos áron egy Audigy2 Platinum Edition-t (SB0240). Aranyozott csatik, firewire, külön gameport, 6CD (SOF2, Hitman2 játékokkal).
Ez a kártya álom az alaplapi Realtek ac'97-hez képest!
Tisztán szól az MP3 és a Colin Mcrae Rally 05 hangja sem recseg. Ha maxra tekerem a hangerőt üresjáratban, semmi sistergés nem hallható ami eddig nem volt elmondható!
A 3dmark03-ban az audiotesztnél érezhető a hardweres gyorsítás. Igaz minél több csatornán szól, azért valamennyire visszábbesik az FPS, de közel sem annyira, mint az alaplapi hangchip használatakor.
Sound test:
0 sound: 48FPS
30 sound: 43FPS
60 sound: 40FPS
Eddig csak a (30 sound) teszt ment le és az FPS értéke 35 környékén volt. -
c41r0^
őstag
jut eszembe...egy kis probléma azért van...hátha van valakinek ötlete
Logitech x-530 5.1 hangrendszerem van (meg egy Sennheiser HD500, de ez most mind1)
alapból így néznek ki a beállításaim:
EAX fülön Advanced EQ bekapcsolva, Latin állásban
CMSS fülön Sorround Stereora kapcsolva (1-1 rear és front u.azt adja, center szól, mélynyomó szól), rear-front csúszka középen
EQ - Techno állásban
na ezt így hazsnálom nap mint nap, mert igazából stereo zenét hallgatok ezen állásban (mp3), illetve Counter-Strike, EAX offban, fülessel
Azonban ha EAX-ot támogató játékot szeretnék futtatni, pl. Toca Race Driver 3, átváltok így:
CMSS fülön CMSS1 állás, rear-front csúszka középen
EQ - Techno állás - marad így
(na és itt jön a furcsaság) ha EAX fülön hagyom Advanced EQ-t bekapcsolva, Latin állásban, akkor a center játék alatt nem szól...ha viszont a None-ra teszem, akkor egyáltalán be van-e kapcsolva az EAX? mert ilyenkor 5.1ben, centerrel együtt meg megy szépen a hang...
a játék audiomenüjében 5.1-re van állítva a hang, és a best latencyre, mert 12% prociterhelést okoz csak a beépített teszt alapján
ebből egyébként azt is sejtem, hogy amilyen EAX módot támogat a ToCA3, azt csak szoftveresen tudja a hangkarim emulálni
[Szerkesztve] -
c41r0^
őstag
Nekem sima Audigy 1-es SB0090 (ez talán az Audigy Player??? OEM) kártyám van, ezt egy moddolt Audigy 4 driverrel használom úgy, hogy tényleg sokkal jobb hangja van így, mint a gyári driverrel.
A kérdésem az lenne, hogy ez a kártya mit támogat vajon hardveresen? EAX van a gyári driverben, a moddoltban EAX 2.0 is, de ezt szoftveresen támogatja vajon csak? Igazából semmi problémám nincs vele, és meglepően jól szól egy Logitech x-530 társaságában játék alatt is, de zenére is tökéletes nekem. -
rudeee
senior tag
Nagy gondban vagyok most, mert 2 kártya között gondolkozom igazán.
Az egyik az Audigy2 BOX aranycsatis lenne, a másik az X-Fi Xtrem Audio OEM. Esetleg szóba jöhet még az Audigy4 (ha be tudom szerezni).
Elsősorban az a lényeg, hogy a hangkártya hardwares legyen és ne terhelje a procimat semennyire. Az EAX 4.0 support nekem elegendő lenne.
Az A2 BOX hardwares tudtommal EAX 4.0-át támogat.
Az A4 szintén hardwares és EAX4.0-át támogat.
AZ X-Fi Xtrem Audio szoftwares és EAX 5.0-át támogat.
A jel-zaj viszony mindhárom kártya esetében 100db felett alakul ha jól tudom (talán az A2-nél 96db?).
Most egy alaplapi ALC650-es hangkódekem van amit ki szeretnék iktatni, egy hardwares kártya személyében.
Mit javasoltok, melyik lenne a legjobb választás?
A hangrendszerem egy Creative I-Trique 3200 2.1 (24bites).
[Szerkesztve] -
<Adamsky>
nagyúr
''Xtreme Audio viszont szebben szól''
106 vs 109 dB
Nehezen tudom elképzelni, hogy hallható különbség lenne az X-fi és az Audigy4 között. Én legalábbis nem hallanám. Szvsz. sokkal többet vet a latba, hogy mennyire tehermentesíti a gépet. Itt viszont az infók alapján az Audigy4 jobb mint az alap X-fi.
[Szerkesztve] -
CortezX
aktív tag
-
number666
tag
Mennyire várható drasztikus árcsökkenés újév után? Vagy inkább úgy kérdezem, hogy erre mekkora esély van, azaz érdemes-e várni a hangkártya vétellel?
Tudom, hogy ezt kb. annyira lehet megtippelni, mint az 5ös lottót, de mégis érdekel a véleményed/véleményetek.
[Szerkesztve] -
number666
tag
Legalább is játékra igen(gondolom én
). Amúgy visszatérve az Audigy 4-re: nem az a gond, h nincs árlistákon, hanem az, hogy már nem tudják hozni (nagykerek már nem szállítják, raktáron meg nem sok kiskerben tartottak ilyen hangkártyát).
-
CortezX
aktív tag
válasz
number666 #669 üzenetére
Így is van.
Tényleg csak ennyi a tudásbeli különbség. A Music-on mondjuk jól néznek ki azok az aranyozott fémcsatik. Arra az AD Link-re pedig ezt tudod rákötni: [link] de ezt nem hiszem hogy átlag user használna ilyet. Ellenben a Gamer-en Front Panel csati van ami hasznos ha a házadon van előlapi panel.
-
number666
tag
Egyedüli künbség a két kártya közt, leszámítva a csomagolást
: vmi One AD_Link (26 pin) connector. Magamtól ennyit sikerült leszűrnöm.
-
number666
tag
Nézegetem az SB honlapot, de nekem ezek a számok semmitmondóak.
-
CortezX
aktív tag
válasz
number666 #665 üzenetére
Tehát akkor:
- a Music hardweres gyorsítással van megáldva és EAX 5.0-t támogat (az Audio csak szoftveresen)
- lehet kapni [link] ezek közt a boltok közt nézd meg
- amiben jobb az x-fi: jobb jel/zaj viszony, tisztább hangzás, EAX 5.0, 24bit Crystalizer
- a Music nem terheli a procidat a kódolási műveletekkel mert van bent hardweres gyorsítás
Ezenfelül én az Xtreme Gamer-t ajánlanám neked [link], remélem hamrosan lehet kapni OEM-be mert én is ilyet szeretnék
mod: itt van egy kis infó az x-fi karikról [link]
[Szerkesztve] -
number666
tag
HELP! Egész eddig abban a tudatban voltam, h veszek egy Audigy 4 OEM-et és jajde jó lesz nekem. Egy problémám van: sehol nem lehet kapni :S, ugyanis már jóformán egyik nagyker sem szállítja. Helyette javasolták az X-Fi XtremeAudio-t vmi 10k-ért (lásd: aliencomputers). De, amennyire én tudom, ez ugyanúgy terheli a procit, mint a mostani integrált (hadd ne minősítsem milyen) hangkártyám. Köv. lépcsőfok az X-Fi XtremeMusic viszont ez 21k :S:S.
Ami érdekel:
- miben jobb az Music az Audio-nál annyival, hogy 2*es ára legyen?
- tényleg nem lehet Audigy 4-et kapni OEM kiszerelésbe?
- miben tér el az Audigy az X-Fitől, attól eltekintve, h újabb technológia?
- melyik mennyire terheli a processzort?
Ehhez az egészhez hozzá tartozik, hogy elsősorban játékok miatt akarok új hangkártyát egy Sennseiser PC160 mellé. Minden építő jellegő vélemény érdekel! PLS HELP! -
Gabbana
aktív tag
-
rudeee
senior tag
Azt szeretném még kérdezni, hogy az a játék amely az audio beállításainál nem jelenítni meg, hogy használ-e EAX hatásokat, abban az esetben EAX(1.0)-át használ vagy EAX nélkül adja le a hanghatásokat? Hallottam egy olyan feltevést, miszerint a 2.1-es rendszer a térhangzás hiánya miatt nem tudja visszaadni az EAX nyújtotta speciális hangzásbeli különbségeket, csak egy 5.1-es rendszernél vehető észre. Ez mennyire igaz?
ui: Gondolkozok egy A2-n, de nemnagyon találok eladó példányt, ha meg előfordul, akkor vagy magasabb az ára az elvártánál vagy előttem viszik el... -
Gabbana
aktív tag
Sziasztok!
Van egy asztali gépem, amiben van egy Audigy 2ZS, amivel meg vagyok elégedve, meg minden, de most vettem laptopot, el szeretném cserélni egy PCMCIA-os audigyre ráfizetéssel. nem tudok valakit aki megválna tőle??
Esetleg vevő az én ZS-mre???
Van valakinek tapasztalata a PCMCIA-os kátyáról? -
rudeee
senior tag
-
peterm711
aktív tag
Sziasztok! Tudna nekem valaki AUDIGY SE hangkártyához kezelőt(driver-t) küldeni? Nagyon megköszönném.
-
Ripley
tag
Sziasztok!
Audigy 2ZS-hez youp pax driver linket tudna valaki adni, majd az egész fórumot végolvastam és nekem semmi sem ment.
Köszi!
[Szerkesztve] -
rudeee
senior tag
Játékra és zenehallgatásra egyaránt használnám.
Az a baj, hogy az A2, A2ZS, A4 még használtan sincsen olyan árban ami számomra elfogadható.
Gondolom kétség nem fér hozzá, hogy a mostaninál jóval szebben szólna az Audigy SE?
Elég jó árban jutnák a kártyához, ezért szimpatizálok vele.
Egy 2.1-es Creative I-Trique 3200-as 24bites hangrendszer mellé lenne.
Az EAX hanghatásokat csak térhatásban lehet érzékelni, vagy 2.1 esetében is? -
rudeee
senior tag
Sziasztok!
Jelenleg egy Realtek AC'97-es ALC650-es kodekkel ellátott lapom van amibe egy Audigy SE kártyát szeretnék venni.
A kérdésem az lenne, hogy az SE milyen mértékben terheli a procit az ALC650-el szemben?
Látom írtátok, hogy softwares EAX támogatást nyújt a kártya. Remélem nem okozna a játékokban FPS veszteséget a mostanihoz képest. -
kovi
senior tag
Audigy2 ZS 7.1 aranyozott csatis karim van, mik az arányok, soknak sikerült ezen a karin megcsinálni?
-
somé
őstag
Ez mind szép és jó,de a 4-es driverből hol van az EAX bekapcsolási lehetőség?
Pontosabban a gyáriban található EAX Normal,ill EAX Lite? -
number666
tag
Hivatalos oldalon csak valamiféle upgrade-ként emlegetik az SE-t.
-
Raymond
titán
Audigy SE-ben nincs hardveres EAX tamogatas!
-
number666
tag
.
[Szerkesztve] -
number666
tag
Már csak azt nem tudom, h mi a külömbség az EAX 3.0 és 4.0 között
-
-
number666
tag
Elsősorban játékokra fogom használni, úgyhogy az alapján amit leírtál az SE is elég egy sztereo fejhallgatóhoz. A procit nem terheli jobban az SE mondjuk EAX 3.0-ban, mint az Audigy 4?
-
CortezX
aktív tag
válasz
number666 #631 üzenetére
Hy!
A 2 kari közt annyi különbség van, hogy az SE egy ''butított'' változat, mely annyiban marad el például az Audigy 4-től hogy csak EAX 3.0-át támogat (az Audigy4 az 4.0-át), és a 4 ismeri a Dolby Digital EX 6.1 és a DTS-ES 6.1 szabványt. Én is mostanában szeretnék hangkarit venni és szerintem az SE-t veszem. Te pedig az alapján dönts, hogy mire szeretnéd használni. Mozizásra, zenehallgatásra elég szerintem az SE is, mert még ez is messze felülmúlja az alaplapi hangkarik tudását.
[Szerkesztve] -
CoRn3L000
csendes tag
NEM JÓ!!
Megint szívás!Feltettem mindent a leírtak szerint, müxik is a dolog, de ahogy 1x bezárom a mixert, vagy a speakersettingset utána nem lehet elindítani egyiket sem újra... nem találja a kártyát azt írj a ki hibának. Diagnostic se látja
, pedig szól minden. Megcsináltam azt is, hogy simán csak az ISO-t tettem fel, de úgy is ugyan ezt a hibát produkálja. Megcsináltam azt, hogy kihagytam az extra lépést a leírt pontokból, és csak ISO után raktam fel a 3.33-as drivert. Úgy sem jó!
Azaz mindegyik változatnál szól a hangkártya, de mindig rossz lesz a mixer meg a speakersettings...patchet is felteszem az sem jó...ha akkor teszem fel a patchet mikor jó akkor is kiírja hogy nincs kártya...
Ötlet? Nem megyek bele semmilyen kompromisszumba... MINDENT VAGY SEMMIT WAZZEEEEE!!!
[Szerkesztve] -
CoRn3L000
csendes tag
Köszi srácok!
Mindjárt próbálkozom is!!!;)
-
number666
tag
Hi all!
Egy Sennheiser PC160 fejhallgató vételét tervezem, és úgy gondoltam, hogy ehhez már egy jobbfajta hangkártyára is érdemes beruházni. SB Audigy 4 OEM-et szemeltem ki magamnak, de egyik boltos srác az mondta(nem volt túl meggyőző), h ezeket már kivonják a forgalomból. Igaz ez(ha igen mi lehet ennek az oka)?
Van valami Audigy SE cucc is, de túl olcsónak tűnik
. Mi a különbség a két hangkártya között?
-
CoRn3L000
csendes tag
Szerintetek Audigy 4 PRO -nál az összes X-Fi jobb???
-
CoRn3L000
csendes tag
A nagy driver hajhászáshoz csak annyit, hogy nekem SB Live!-om van nem Audigy...és amit adtál linket az sajna nem ONLY SB Live! w a z z e
vagy én tudom rosszul??? De az biztos, hogy nem tudom felinstalálni az általad megadott drivert
!!! Valaki akinek van SB Live! -hoz jó driever pax-os pls tegye elérhetővé!!! THX... Sajnos amit Thrawn(vazze) -tól kaptam az valamiért nem jó nekem
!!!
-
CoRn3L000
csendes tag
Sikerült nekem is feltenni az ISO driver-el, de viszont az mixer és a speakesettings 2 indítás után hibát észlel :S.Ahogy a fórum elején le van írva feltettem a patch-et de úgy sem akar jó lenni
. Amúgy a YouP-PAX-VIv2.2.exe-t elindítottam és azt sem sikerült felrakni. Install közben kéri a disc2-t és keresi YouP-PAX-VIv2.2 filet. sehol nem találom. Na mind1 nem megy és kész nekem... Valszeg bennem van a hiba valamit elrontok... de mind1..
U.i.: köszi már még1x Thrawn wazze a segítséget!!!Azért nem adom fel hátha valaki mond valami okosat!
-
CoRn3L000
csendes tag
VALAKI LÉCCI SEGÍTSEN NEKEM!!! NAGYON KÍVÁNCSI VAGYOK, HOGY LENNE-E VÁLTOZÁS!!!
-
Vassili_Zait
senior tag
Üdv!
Nekem egy audigy 2 kártyám van és nagyon jó, az eddigi alaplapraintegrált rettenetekhez képest. de érdekelne hogy a kártya oldalán található kivezetésekre mit lehet rácsatlakoztatni.
Pl.: AUX_ IN, CD_IN(talán a cdmeghajtó audiókábele?), TAD, CD_SPDIF, AD_EXT. Az SB1394re gondolom a firewire megy..., ha a gépházamnak van elől is kivezetése azt nem lehet rákötni?
És még az lenne a kérdésem hogy egy optikaikimenetes panelt mennyiért lehet venni ilyen kártákhoz? -
CoRn3L000
csendes tag
Üdv!
Segítséget szeretnék kérni! SB Live! sb0220-asom van és szeretném kipróbálni ezt a moddolás dolgot. Akinek ilyen kártyája van és sikerült neki, vagy akinek nincs ilyen kártyája de vágja a témát lécci segítsen!!!(pl. nem tudom letölteni a drivert 404-es hiba)
Előre is THX!
A 7zip-et és az 2xxMb-os ISO-t letöltöttem már! -
istkre
csendes tag
hali!
tenne fel valaki uj linket a pax drájver leszedéséhez, 404-es hibát dob ki.
üdv -
emendem
csendes tag
van itt valakinek audigy 1 platinum kártyája?
SB0090 + SB0010 egységek....
főleg az SB0010 része érdekelne! Tanácsra van szükségem!!! -
Thrawn
félisten
válasz
timarcell #606 üzenetére
LIVE!-hoz nem a 2.2-est kell felrakni? Az első hozzászólás szerint az Only For SBLive mellet lévő drivert kell feltenni ami a 2.2 nem? Vagy a 3.3 már valami új változat?
A 2.2 nem érhető el az 1. hsz-ben linkelt oldalon, innen viszont igen:
[link]
És van egy patch is arra az esetre ha a surrround mixer nem menne...
[Szerkesztve] -
Balazuz
tag
Ja és most vettem észre, hogy alapállapotban(desktop, 28 folyamat fut, összesen nem használnak 1% processzoridőt) a CPU terhelés ingadozó,de átlagban 60%-os.(Amikor bent van az SB AUDIGY SE a gépben!!!) ???
-
Balazuz
tag
Vettem egy SB Audigy SE kártyát, azóta a játékok, körülbelül feleannyi FPS-el mennek, mint annak elötte az alaplapi Realtek HD Audio-val . HL Episode One (50 helyett 32fps), ill. Brothers in Arms EIB (20 helyett 12fps).
Mi a fene lehet? Vigyem vissza a kártyát?
Konfig: A643200AM2, Abit KN9 Ultra, 1GBRAM, Ati X800XL
[Szerkesztve] -
timarcell
tag
Felment minden! Jobb nem lett csak lassabb!
A pax 3.3-ban nincs surround mixer? -
timarcell
tag
Hello!
Van egy SB LIVE 5.1 hangkarim és moddolni szeretném!
Feltoltam a Pax 3.3-at!
Kérdés:
A Audigy4Pro-YpoauxP.iso futtatása során az elején a (1. soundblaster audigy 4 2. Creative mediasource) mindkettő ki legyen pipálva? Ha igen, az utána következőkből mi ne legyen?
Előre is köszi a válaszokat! -
Oliverda
félisten
Nem baj, én is olyannal használtam.
2 csatornából? Egy jelfolyamból alakítja ki (dekódolja), ami a forrástól függően akár 7 csatornás is lehet. Az egyik pólus a ground a másik a data, és ezen megy a sok ''0'' és 1Ha játszani is szoktál akkor javaslom hogy kösd össze analóg módon is, különben elfelejtheted a játékok valós EAX alapú térhangzását.
De elég az OFF-ból!Itt mindent megtalálsz:[link]
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Gitáros topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Egyéni arckép OFF
- Idővel bárkinek lehet saját Waymo robottaxija
- Telekom mobilszolgáltatások
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Elder Scrolls IV - Oblivion - Olvasd el az összefoglalót, mielőtt írsz!
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X270 - i7-7G I 16GB I 512GB SSD I 12,5" I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Ultimate előfizetés új fiókra akár 2105 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
- LG K61 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Sony PlayStation 5 Slim 1TB SSD lemezes konzol + fejhallgató garanciával hibátlan működés
- Samsung Galaxy A33 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest