Hirdetés
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Androidos tablet topic
- Vezetékes FEJhallgatók
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kerio
őstag
Vettem egy házat. Az elején vannak jack aljzatok... Hogy tudnám előre hozni a hangkártya ki-és bemenetét? Mert az Audigy-n nem találok semmi olyan ''sorcsatit''.
-
ruan
tag
Sziasztok
Teljes upgrade után járok, sztem itt lenne már az ideje lecserélni a Soundblaster 128-amat is.
Tehát max 4 rongyért melyik kártyát ajánlanátok mp3-at halgatni, játszani.
Egy patinás Sony hifi tornyról szól a gépem (2 hangfal), tehát nem kell 5.1, 7.1-es kártya feltétlenül.
Nézegettem az apróhirdetéseket, és sokféle kártya közül nemtom melyiket érdemes választani.
Sb live
Sb live value
Sb live 5.1
aduigy1?
[Szerkesztve] -
válasz
villanyie #994 üzenetére
''X-Fi Xtreme Audio - Not actually part of the X-Fi series, is based on the same chipset as the Audigy 2 SE and SB Live! 24-bit.''
''Sound Blaster Audigy 2 SE - This card is similar to the Audigy SE and Live! 24-bit edition in that it does not have a hardware DSP as part of the audio chip. As such, it puts far more load on the host system's CPU. The card is physically smaller than other Audigy 2 cards. It is designed as an entry-level budget sound card.''
''Sound Blaster Live! 24-bit - The Sound Blaster Live! 24-bit was not actually a member of the Sound Blaster Live! family, because it lacked the EMU10k1/10k2 processor. It was a stripped down version of the Audigy 2 Value, with an SNR of 100 dB, software based EAX, no advanced resolution DVD-Audio Playback, and no Dolby Digital 5.1 or Dolby Digital EX 6.1 playback. A proof of this is that on GNU/Linux operating systems, when using the ALSA sound system, the module that is used for the Sound Blaster Live! 24-bit is snd-ca0106, while the module that is used by the Sound Blaster Live! is snd-emu10k1.''
Ennél a kártyánál még egy Audigy 1-el is sokkal jobban jársz. Sőt, még egy SB Live! 5.1 Digital is jobb. A X-Fi Xtreme Audio hardveresen nem tudja az 5.1-et, kérdés, hogy milyen szoftvert kapsz hozzá.
[Szerkesztve] -
villanyie
csendes tag
sziasztok
Lenne 1 ujabb kerdesem, mert ugy nez ki ,hogy nem jon ossze az audigy2 zs, es lehet hogy x-fi xtreme audiot veszek felteve ha az 5.1 dvd filmeknek az efektjeit tudja e igazabol visszaadni ugy ahogy eredetileg a filmben van, 1 szoval jo hazimozizni ha genius sw-hf 5.1 5000 lesz rakotve?Mert valami olyasmit olvastam hogy valami soft kell hozza hogy menjen 5.1be meg stb, de ha azt felrakom akkor igazi 5.1et fog tudni?Vagy felolem ne legyen igazi csak ugy hangzon a film ahogyan az gyarilag kivan talalva! Elore is kosz! Ja es erdemes ezt az x-fit venni ha mar nem jon ossze az audigy2 zs?Vagy mi mast vehetek ami megfelel az elobb leirottaknak? -
törölt tag
válasz
hiendoos #988 üzenetére
Pedig nem szabadna.
Lehet valami erőforráskiosztással kapcsolatos a probléma, én ehhez nem igazán értek sajnos. Azért is mondtam, hogy próbáld ki, ha van rá lehetőséged, egy másik gépben, amelyikben mondjuk nincsenek ilyen jellegű problémák egy normális hangkártyát használva. -
-
törölt tag
válasz
hiendoos #982 üzenetére
Volt nekem is Audigy SE-m 1-2 hónapig, de én nem tapasztaltam ilyet. De akinek eladtam (Calibos), szerintem az sem, vagyis nem hallottam panaszt tőle itt ph-n, sőt nagyon elégedett vele.
Line in-t, mikrofont lenémítottad a mixer-ben? Mondjuk attól max sistergett nekem, de egérzaj, meg egyéb windows-os műveletek nem hallatszottak bele. Szerintem próbáld ki egy másik gépben is, mert a kártya egyébként általánosságban nem szar, egész szépen szól azért az árért. -
hiendoos
csendes tag
Szia Reiko!
Az erősítőt én építettem és analóg. A saját zaja bármilyen hangerőállásánál annyi, hogyha 10cm-ről hallgatom a hangfalat, akkor egy ki sercegést hallok, távolabbról nem hallani.
Érdekes, amit a feltételezem digitális erősítődről és kábelről írsz.
De nálam az egér mozdulatait, és ablakkicsinyítést is lehet hallani (ez leginkább szúnyogzümmögéshez hasonlít), kétlem, hogy ezeket a kábel cseréje megoldaná.(ugyanezeket a hangokat lehetett hallani alaplapi hangkarinál is ezért vettem 1 ''jobbat'')
Szal továbbra is Up ''sb audigy se sercegés, egérhangok, ablakkicsinyítés hangok'' a hangfalban.
üdv
[Szerkesztve] -
Reiko
tag
válasz
villanyie #979 üzenetére
Nemrég újítottam én is be egy ilyen audigy 2 zs-t és előtte én is töprengtem!
Na ezzel meg is válaszoltam
Csak annyit, hogy az a X-FI egy ELÉGGÉ lebutított változata az igazi X-FI-knek, azért olyan olcsó! Lehet, hogy többet tud mint a ZS, de a minőségben sztem a ZS inkább megéri (főleg ha az aranyozott csatis fajta).
Szóval, ha már X-FI, akkor inkább egy Gamer edition vagy music.., de azokat én még drágálottam
(Persze ez magán véleményem, nem kötelező betartani) -
Reiko
tag
válasz
hiendoos #978 üzenetére
Hali!
Ez arra emlékeztet, amikor megvettem az erősítőmet, hogy majd a gépből jövő digitjelet abba kötöm és akkor lesz frankó dolby digital
Minden szép és jó volt, addig amíg fel nem tűnt, hogy ha lekapcsolok egy lámpát, vagy bekapcsolok bármi elektromos ketyerét az hallatszik a hangszórókból is
Mint rájöttem a digitjelet ócska kínai kábellel jutattam át, aminek semmi szigetelése nem volt és összeszedett mindenféle zajt!
Azóta frankó OFC, szigetelt, minőségi kábelt használok és csak zenét hallgatok
De aztán lehet, hogy nálad vmi más is bezavar -
villanyie
csendes tag
sziasztok
nagyon surgosen tanacs kellene mert reggel hangkartyat veszek es 2 valasztasom van: audigy2 ZS hasznaltan 10ezer vagy ugyan csak 10 ezer egy uj X-FI mx xtreme audio.Lehet hogy ez 1 nevetseges kerdes szamotokra akik vagjatok a temat de en nem vagom! Szoval segitseg! -
hiendoos
csendes tag
Hello!
Vettem ma 1 kártyát, mert már idegesített az alaplapi. Az új hangkártya neve sound blaster audigy se. Csak így. Látom, hogy már valaki lesz.rozta.
Azért vettem e kártyát, mert a rendszerem(asus a8ne, amd64 3000+ venice,1gb kingmax ram, 80gb samsung sata vinyó, gef6600 256mb vga, lg4163b dvd+-rw, edimax 10/100lan, fsp 400ATX pnf táp) integrált hangkártyája nagyon zajos volt(finoman szólva), minden ablaknyitást-kicsinyítést lehetett benne hallani, meg egérmozgatást, sustorgott zizegett.
Az sb audigy SE is abban az árban volt, hogy jó választásnak tűnt(6k8), helyben. Szép az eq-ja, meg minden. De a gépben eddig alaplapi hangkártyával hallott zajok megtalálhatók az új kártyát hallgatva is ! Csak sokkal halkabbak. Meg a gépen a hangkártya csúszkáját feltolva erősödik a sistergés-sercegés a hangfalban! Az erősítőmnek önmagában alig van zaja. Ezt kipróbáltam. Viszont hangkártya ZAJOS! Találkozott már valaki ilyen jelenséggel? Talált rá megoldást?(mondjuk a cserén kívül?)
Ha igen írja meg legyen szíve(s)!
A gyártó 100dB jel/zaj arányt ad meg erre a műre, én úgy hittem, az nem ilyen zajos!
Köszi! -
Hequila
őstag
Valaki belinkelné nekem a Live! -hoz való mod drivereket? Az 1. hozzászólás linkjei nem működnek!
-
Hebry
senior tag
válasz
villanyie #973 üzenetére
Inkább Audigy 2 Zs-t ajánlanám. Nem kell a 7.1, ha csak 5.1-es rendszered van. Az SE, meg nálam mindíg a Sz.r Edition-t jelenti.
Remélem nem köveztek meg érte.
Audígy 2-nél arra kell figyelni, hogy telepítés után , azonnal a legfrissebb drivert kell feltenni, mert a régi nem jó. De utánna már csak a finomhangolás marad...Aztán az élvezet.
Mióta belőttem rendesen a rendszert(90%), alig birok leszakadni a zenehallgatásról. Minden tiszta, még igen magas hangerőn is. Fantasztikusan szól. Az integrált kakinál fényévekel jobb. Tapasztalatből mondom. De az 5.1 live-ot is magasan veri, pedig az sem volt rosz. Én szerettem. -
Hebry
senior tag
Audigy2-vel szólni fog mind a 6 hangfalad, legalábis nekem szól.
Kicsit játszani kell vele, hogy minden úgy szóljon, ahogy neked tetszik, nekm kb 2 nap volt, De nem bántam meg a ráfordított időt.
Hogy a DVD lejátszóval hogy kéne összekötni, na azt így nem tudom neked megmondani. -
villanyie
csendes tag
sziasztok
Lenne 1 kerdesem: hangkartyat keszulok venni es kivancsi vagyok hogy jo valasztas e a creative audigy SE 7.1? Mert hogy ilyesmi arkategoria felelne meg es foleg filmezeshez kell genius sw-hf 5.1 5000hez.Vagy tud valaki jobb valasztast ennyi penzert?Nem tudom hogy szamit e hogy van egy winfast 2000 xp expert tunerem, vajon az audigy jol megy majd vele? -
nguru
tag
A winfos alapban fel kell, hogy ismerje, ha nem add meg neki az eszközkezelőből kézzel. Ezután már engedi általában magát upgradelni.
Ha nem javaslom az alternatív driver használatát! Minden sb live, audigy kártyát támogat. Mióta azt használom, rá se nézek a creative meghajtóira!
Igazán megtanulhatnának már drivert is gyártani........
A másik meghajtót itt találod:[link]
Én ezt ajánlom! Nekem nagyon bejött!
Olus: Itt van a kutya elásva....Milyen ki- és bemenetek vannak a házimozidon....
[Szerkesztve] -
Olus
csendes tag
Sziasztok!
Nem igazán a mod-oláshoz szeretnék hozzászólni, hanem segítséget szeretnék kérni, és ez a része a fórumnak illett a legjobban a problémámhoz. A héten vettem egy 500W teljesítményű 5.1 házimozit. Összekötöttem a tv-vel, frankón működik. A számítógéppel pedig csak a jó öreg hagyományos módszerrel tudom, mert integrált hangkártyám van. Nem igazán veszek észre minőségvesztést az integrált hangkártya miatt, de nagyon zavar hogy így csak 2.1-ben szól. Egy haver tanácsa az volt, hogy vegyek egy itt is említett audigy 2 zs-t, és azzal össze tudom majd kötni.
A kérdés az lenne: megoldaná e a problémámat az új hangkártya, és ténlyeg 5.1-ben szólna még a windows alatt futó zene, dvd-film, egyéb alkalmazások hangja is? (Gondolom ezek nem valós 5.1-ben hanem valami dual-stereoban mennének--->de ez is jó!) Vagyis mind a 6 hangfal szólna az új audigy-vel? Ha igen, akkor hogyan köthetem össze a hangkártyát a dvd- lejátszó egységgel?(Mert azon vannak a ki és bemenetek)
Előre is kösz a segítséget! -
PeL
addikt
Valaki tudna nekem linkelni SB Live! 5.1 hangkártyához működő drivert ? mert mindenhol csak ilyen Patch-eket találtam vagy hogy kell telepíteni 1általán ?
[Szerkesztve] -
Gismo
addikt
Üdw skacok!
Ne kifejezetten a témában szeretnék kérdezni, de nem akartam külön topicot nyitni!
Szal a kérdésem az lenne, hogy az Audigy 1 SE-ben nemlehet hangszínt állítani? Azaz plusz basszust, magast... hozzáadni, levenni... mint ahogy azt pl a LIVE!-ban lehetett.
A letiltott mixert lehet valahogy engedélyezni? -
sittes79
addikt
Sziasztok!
Most vettem az audigy 2 zs pcmcia karimat, most nézegettem
a szoftvereket a hozzáadott cdén ill. az audigy4 pro iso-n
lévőket és némelyiknek magasabb a verzioszáma
mint az 4pro szoftvereké?
Akkor hogy is van ez, érdemes egyáltalán ezzel
a softmoddal foglalkozni ilyen kártyával? -
sittes79
addikt
Sziasztok!
A forumon felbuzdulva én is feltettem a pax 3.33 drivert
és az audigy pro iso-t, ja audigy 2zs pcmcia van, olyan gondom van
hogy 1-2 progi nem müxik, pl. creative eax console,
hibaüzenet: memóriaterületen nem végezhető el a következő művelet,
de settings pl. működik dvd player is, thx setup console is.
ja és a volume controlra se reagál.
ja és eszközkezelőben audigy 2[FEC0]
ír ki. Ez nem gond?
Köszönöm előre is az esetleges válaszokat! -
pmheros
őstag
hali,
egyszer már belinkeltem hogy: Hogyan lehet a számítógépház előlapi audio csatlakozóit oem zacsis Audigy 2 zs hangkártyával összehozni [link]
azóta gondolkoztam olybá tűnik nem kell külön kábelt csinálni
-fogtam kihúzgáltam a ház előlapi audio csatlakozói tömbből a szálakat
-kicsit behajlítottam a belsejét hogy jobban szoruljon
-mindegyikre tettem két kör celluxot hogy el legyenek egymástól szigetelve
-aztán csak a fejhallgató 3 szálát (arra volt csak szükségem) feltűztem a hangártyára
-az én esetemben a vastag fekete került (jobbról számolva) az elsőre, a fehér a másodikra, a kék a negyedikre
kép:[link]
érdekességek:
-normáliséknál a számozásokat balról jobbra végzik, itt fordítva(elvoltam egy darabig míg erre rájöttem)
-Ahogy (a fenti link egyik képen) a 3 -as és 5 -ös tűket zárod a bal és jobb oldali csatorna második szálával, akkor alapból letíltja a hátlapi kimeneteket.Viszont mihelyt bedugod az előlapba a fülest azonnal megjön a hátlapon is a hang
. Van egy olyan sejtésem hogy a gyári előlap csatlakozói is egyediek. Szerintem.....
A végén csak a 3 szálat dugtam fel, így egyszerre szólhat elöl-hátul, de működik -
hülyegyerek
addikt
Hali!
Létezik már Vistás driver Audigy karikhoz,amivel műxik az 5.1? -
Reiko
tag
Bocsi, ha szó volt már erről a topicban, de volna egy kérdésem:
Vista alatt, hogy tudok életet lehelni az Audigy 2 ZS-be?
Az XP okés, bár a kezelő progija, amit a Creative oldalról szedtem, hát elég ..''egyszerű''
De a vistás driver ugyanonnan, nem igazán akart működni ..
azt írták, hogy sok a hiány, de SPDIF támogatás van! Mégse akar megszólalni a hang (kivéve, ha konkrétan digitális jel megy ki - pl dvd film) -
tzimash
őstag
átnéztem a biost, de nem találtam pci órajel állítási lehetőséget. se a cell menüben nem volt, sem az int. perifériáknál. az alsó pci... asszem az valami extra hely ennél a lapnál más a szine, ha jól emlékszem előszőr odatettem, azt fel sem ismerte a win a karit.
[Szerkesztve] -
-FreaK-
veterán
Hm.. most én is hallottam fülhallgatóval a vinyó hangját másolás közben.. alaplapi hangkari nálam is letiltva, és a proci húzva van, lehet énsem fixáltam le a pci órajelét és az okozza a problémát.. bár sztem itt annyi a dolog h a hangkari szépen összeszedni az elektromos zajokat a gépben és azt hallani..
-
tzimash
őstag
jajaja leszedtem a realtek driverét, meg azóta már új xp-t is raktam fel, akkor természetesen már alapból az audigy drivert raktam fel.
lehet, hogy ennyit birt a kari (kb 3 hónap)? kezd meghasalni?
vagy ami még eszembe jutott: procim huzva van, talán a pci orajelét is emelte az oc? -
tzimash
őstag
hi!
látom vannak nem kimondottan a softmoddolásra vonatkozó kérdések is, úgyhogy én is bátorkodom ide írni, hátha valaki tud segíteni.
szóval, lecseréltem az alaplapi realtek hangkarit egy audigy SE karira, egyrészt mert elegem lett abból, hogy hallom a vinyót is meg az egeret is, másrészt mert vettem hangszórót is (x-230) ami ugy gondoltam megérdemel egy nemalaplapi hangkártyát. minden ok volt pár nappal ezelőttig, sajnos azóta megint hallom az egér meg a vinyó jelenlétét...
van valakinek valami ötlete, hogy mitől van ez? -
Ferdzsoo
addikt
Audigy 2 NX-em van.
Elképzelhető hogy rendes EAX hangokat stb. kaphatnék a nélkül hogy feltenném a driver cd össze szarját, annyi felesleges dolog van rajta iszonyat belassítja a gépet, még ha szelektálok is abból ami nem kell... -
Jóval kevesebb alkatrészből állnak, ezért bizonyos dolgokat (pl EAX) szoftveresen emulálnak. E miatt sokkal jobban leterhelik a procit is. Gondolom a kevesebb alkatrész miatt nem lehetséges a szoftmoddolás.
Wikipedia-ból:
Sound Blaster Audigy SE
It is a stripped down version of the Audigy, with software-based EAX 3.0 (upgraded to software-based EAX 4.0 with a driver update), no advanced resolution DVD-Audio Playback, and no Dolby Digital 5.1 or Dolby Digital EX 6.1 playback.
Sound Blaster Audigy LS
Similar to the Audigy SE in that it does not support any hardware acceleration. LS uses a smaller board, with no FireWire as well. -
-FreaK-
veterán
Audigy1 LS, SE kártyáknál semmi esély, lehetőség a softmodra? Tényleg ezek a kártyák miben különböznek a ''rendes'' audigyktől? Hangminőségben van valami különbség?
-
pmheros
őstag
sziasztok,
lehet hogy már valaki leírta(én nem találtam meg itt)
Hogyan lehet a számítógépház előlapi audio csatlakozóit oem zacsis Audigy 2 zs hangkártyával összehozni
itt egy nagyon jó leírás ''magyarul is jól érthető''képekkel [link]
-
Boryszka
tag
Sziasztok!
A problémám a következő: vettem egy Audigy 2 SE hangkarit, gondoltam majd veszek fel vele számokat, amiket játszunk!
Driverét feltettük, netről újabbat is felpakoltunk, viszont olyan hülye hangzása van, hogy egy integrált símán odaver neki! Ez normális? Vagy valamit mi csesztünk el?
Jelenleg a gépben 2 hangkari van, ez az Audigy és egy integrált! Az előfordul, hogy zavarja a kettő egymást?
Tök pipa vagyok emiatt az ócskavas miatt! De lehet hogy jobban át kellene néznem rajta pár dolgot! Mindenestre nem szeretnék vele póruljárni, mert akkor úgy néz ki, hogy kidobtam 6000 forintot! -
djszido
tag
HELP!
Feltettem a YouP-PAX-VIv2.2-t de utánna a telepítő cd nem ismeri fel a kártyát. -
Levin01
őstag
Please help me!
Van egy Audigy 1 SE hangkarim. A lemezét sikerült jól elkavarnom valahová. A creative honlapjáról szedtem Audigy 1 SE drivert de valahogy mégsem akar rendesen települni XP-re ha meg fel is megy akkor instabil lesz a rendszer tőle.
Tudnátok adni linket ahonnan lehet rendes drivert leszedni és MIXER is kéne hozzá.
Előre is köszi! -
Svenike
tag
Szép napot Mindenkinek!
Egy nagy gonddal találtam magam szembe tegnap:
egy új vidkarit tettem a gépbe, és mikor belöttem a rendszert, a gép nem ismerte fel az Audigy hangkártyámat.. (ill. előbb közölte hogy nincs fent program telepítsem) Mikor leszedtem full az elözőt, ismét felintalálltam a gyári cdről..ill. instalálltam volna, de kiírta hogy nincs a gépemben Creative termék!! (az online tesztelő sem találta) de a Windows pedig kiírta, és az Everest is megtalálta..
Jelenleg hang van, de a progik -akár gyári cd-s, akár netről letöltött- nem mennek fel
Tudnátok ebben nekem segíteni?
Biosból próbáltam letiltani / engedélyezni, átettem másik slotba.. stb.. ugyanez maradt..
Előre is köszönöm a segítségeteket!
[Szerkesztve] -
penene
őstag
youp paxA4 3.5.1 driver
érdemes a 2.32ről váltani erre? -
penene
őstag
Sziasztok, én már nagyon rég a youp pax 2.32őt használom az Audigy2ZS karim hajtásához, nem rocc.
A kérdésem az lenne, hogy van e ennél újabb, jobb Youp pax driver, amire érdemes lenne ezt lecserélni, hogy mégjobb legyen a dolog.
Köszi! -
Claark
csendes tag
Jaa, ez egy Audigy 2 ZS.
-
Claark
csendes tag
Nekem sikerult, minden jol mukodik kiveve a Speaker Settings-nel a Speaker Calibration. Ez nem is letezik ott. Mi lehet a gond?
-
Dantorius
csendes tag
Hell!
Elírtam, tényleg SB0060.
Lerántottam a patch file-t, lefuttattam, patch succsessfuly, majd a kibontott driverpackról próbáltam telepíteni, de még mindig nem lát creative soundb. kártyát.
Ennek ellenére vagy 2,5 perc volt egy rohadványos Xp boot (általában 28-40 másodp)
Ráadás gyanánt, azon a partíción, amelyiken a patch volt, az ntfs összeomlott......
Megnéztem Creative honlapján, ott is kérdeztem a supportot, de ők is ugyanazt mondták, mint Te. Ezzel már biztos, hogy a kártya eladásra, vagy fizikai formázásra lesz ítélve...ezt legalább élvezni fogom...
De azért köszönöm a segítséget! Örök hála -
szab.tam
nagyúr
''Már egy hete csak a mamára gondolok...''
Mármint a ''YouP-PAX-VIv2.2.7z'' -éra. Soundblaster Live-om van, és ez kéne hozzá. Más nem jó. Valaki tud egy működő helyet? Az http://ordorica.org/31-ról nem megy.
[Szerkesztve] -
Aranygyerek
aktív tag
Nem tud valaki valami alternatív letöltő helyet?
-
skippper
senior tag
Megoldódott a problémám. Leszedtem az összes moddolt drivert és feltettem a gyári Audigy cuccát. Utána a PAX féle patchelt Audigy4 CD-ről felraktam a kiegészítő programokat. Most működik az EAX 4.0, fent vannak a legújabb programok és semmi moddolt driver nem kellett hozzá. Akik mégis végigcsinálták ezt a moddolgatást, azoktól kérdezném, hogy nekik tud-e bármit az ő rendszerük, amit az enyém nem?
Thx Raymond
[Szerkesztve] -
Raymond
titán
válasz
bmx powa #925 üzenetére
Heh, inkabb CT4830, nem?
Az a leggyakoribb OEM SB Live!
Es igen, csak 2 analog kimenete van (zold+fekete). A sarga egy SPDIF kimenet. Mukodni fog azzal is rendesen, a subwoofer jel levalasztodik a hangszoroban. Meg 4.1-ben is rendesen mukodni fog, csak a Center lesz halott.
-
wassermann
addikt
-
skippper
senior tag
Ezen kívül az EAX console sem akar elindulni
-
skippper
senior tag
Sziasztok!
Elméletileg megcsináltam a frissítést, de mindenütt SB Audigy-nek ismeri fel... Ez normális, avagy Audigy 4 Pro-ként kellene látnom? -
Raymond
titán
válasz
bmx powa #920 üzenetére
A fekete a hatso hangszoro a zold az elso hangszoro kimenet. Attol fuggoen milyen pontosan a Live! kartyad a sarga kimenet vagy csak digitalis SPIDF kimenetet (akkor csak 4.1 modban fogod tudni hasznalni a hangszorokat) vagy digitalis/analog ahol a subwoofer/center jel is kijon - akkor 5.1-ben is szolni fog. Nezd mag a kartyad NYAK-jan a modelszamot. Ha CTxxxx akkor 4.1-es lesz, ha SBxxxx akkor 5.1-es (SB0060 volt az elso Live! 5.1).
-
bmx powa
tag
helló! a kérdésem nem igazán ide illő, de gondoltam itt értenek legjobban a live-hoz.
szóval van egy live kártyám (nemtudom, hogy pontosan milyen). a héten veszek 5.1-es hangfalat (creative P5800) és az lenne a kérdésem, hogy ezt hova kell csatlakoztatni a hangkártyán? egyáltalán alkalmas rá a hangkártya? ezek a csatlakozók vannak rajta (gépbe beépített helyzetben, balról-jobbra nézveGame port_fekete_zöld_rózsaszín_kék_sárga
tehát ez a kártya alkalmas az 5.1-re? -
Dantorius
csendes tag
sziasztok!
Egy pár hete írtam a kártyámról, milyen problémával küzdök.
Na az óta megnéztem a modelszámot: SB 0600
Kptam egy linket, arról letöltöttem a driverpackot, a javasolt eljárást követtem, majd ezt a hibaüzenetet kaptam :
''Setup could not detect any Sound Blaster Audio card on your system.
Please ensure that your Sound Blaster hardware is properly installed befor running this Setup program.
Setup will now exit.''
A kártyán rajta van a hivatalos logó, de nem hajlandó Live!-ként felismerni. kérnék további javaslatot a megoldásra.
Ráadásul mióta megpróbáltam megerőszakolni a kártya driverét lassult a gépem...
Ha valakinek van valami ötlete kérném privát üzenetben küldje el nekem véleményét, vagy küldje el az alábbi emil címre: dantoriusster@gmail.com
előre is köszönöm! -
JaniS
senior tag
Valaki össze tudja foglalni mi a helyzet sb live vs. vista téren?
Most hogy kijött a magyar, ''örömmel'' látom, hogy Creative azóta is cseszett az egészre, sőt nem is várható semmi driver fejlesztés. A kx meg a Youp-pax drivereket már rég próbáltam, az ngoHQ-t meg még nem. Az 5.1 kellene nagyon, főleg a filmek miatt. -
Aranygyerek
aktív tag
válasz
venember83 #914 üzenetére
OK.Próbálgatom letölteni.
-
venember83
nagyúr
válasz
Aranygyerek #913 üzenetére
Akkor a hiba mar nalad van...
-
Aranygyerek
aktív tag
válasz
venember83 #909 üzenetére
Nem jön be ez a link sem.
-
G@ß!
őstag
Háj!
Mit gondoltok, lehet softmoddolni a Creative Labs Audigy 2 ZS Notebook hangkártyát?
Mert ha igen, akkor lehet befektetek egyre...
Előre is köszi
BY
U.i.: igaz ez nem kárositja a hangkarit? szvsz ha csak a driverét változtatom meg, akkor nem történhet ilyesmi
[Szerkesztve] -
Aranygyerek
aktív tag
válasz
venember83 #909 üzenetére
Megpróbálom. Köszi.
-
venember83
nagyúr
válasz
Aranygyerek #907 üzenetére
Ezt toltottem le: [link] 7zippel kell kicsomagolni s akkor lesz 1 iso kiterjesztesu fajl
-
Khaal
őstag
Sziasztok SB Live! 5.1-em van, jelenleg kxdriverrel használom, nagyrészt 2.0-ban (néha 4.0). Érdemes próbálkozni a softmoddal, vagy a kxdrivernél nem fog jobban szólni ezzel se?
[Szerkesztve] -
Aranygyerek
aktív tag
válasz
venember83 #906 üzenetére
Te honnan töltötted a cuccokat,mert nekem nem mennek a linkek és elakadtam.
-
venember83
nagyúr
no supported hardware installed
Ezzel az uzenettel vege a setupnak... Pedig mas, akinek Audigy Value hangkartyaja van, az fel tudta tenni ezt a moddolt drivert... Utalom a creative-ot, teljes szivembol, h nem kepesek normalis drivereket gyartani!!!!
-
brick6
csendes tag
Sziasztok!
Az a baj, hogy SB Live 5.1 hangkártyával a win XP indítás után nem használja a mélynyomót. Minden indítás után újra ki kell választani az 5.1-et, bár a beállítás szerint mindig úgy van. Mi a megoldás? -
Mankó
veterán
Sziasztok!
Van egy Audigy2ZS hangkártyám + egy Genius 5.1 (fa), s valahol olvastam, hogyha átmoddolom a hangkártyát Audigy 4-re vagy pro-ra akkor szebben fog szólni.
Valaki világosítson már fel, hogy megéri-e, s miben fogok különbséget hallani!
Illetve egy linket is kérnék, hogy milyen drivereket kell feltenni!
Ezer köszönet a segítőnek!
üdv:
Mankó -
Aranygyerek
aktív tag
De jó ,hogy előkerült ez a topik!
Nekem Creative Audigy playerem van.Képtelen vagyok rájöni,hogy melyik meghajtót érdemes telepíteni,melyik frissítést,milyen kezelő progit.
Komolyan, a win telepítésből ez a legstreszesebb,mivel teljessen véletlenszerűen sikerűl telepíteni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LG 65G4 - 65" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B650M R5 7600 32GB DDR5 1TB SSD RX 6800 16GB NZXT H7 Elite GIGABYTE AORUS 850W
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Sony PlayStation 5 Slim 1TB SSD lemezes konzol + fejhallgató garanciával hibátlan működés
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest