- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- SSD kibeszélő
- Fujifilm X
- Gaming notebook topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Computex 2025: mindenkinek elérhető AI szuperszámítógépeket vizionál az NVIDIA
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
Új hozzászólás Aktív témák
-
_DiEGO_
őstag
Nem megfelelő tápegység műve . Elején csak pár katt de a kiparkoltt fej beindul , aztán egyre nehezebben . Végül ez a vég , hogy HDD elektronika megsínyli és elhal ....
-
zenefan
aktív tag
Elkövettem egy nagy hibát. Mikor egy héttel ezelőtt 2 db ilyen hangot hallottam, azt hittem csak cseng a fülem. De tegnap sajnos 6 volt. Katt a lejátszáshoz a képre:
És már be se töltött az XP, erről a kb. 6-7 éves WD 160 GB-os, SATA2-es (szerintem blue) merevlemezről.Szerintetek mi szállt el benne? A durva az hogy mikor az első gyanus dupla kattanást hallottam boot-nál, utána lefuttattam a WD saját tesztelőjét (igaz nem a fullost) és nem jelzett hibát. Ha jól hallom az olvasófej dobálja magát. Ennek a haldoklását tudja valamilyen tesztelő program "előre" jelezni?
Járt már valaki hasonlóan? Ilyen vinyóról már sehogy nem lehet visszahozni adatokat?
-
MrRaszta
csendes tag
Sziasztok! Az a problémám hogy nincs hely a D meghajtómon. 3 mega szabad helyet mutat, de ha bemegyek a mappába kijelölök mindent rámegyek a tulajdonságokra és ott csak 150Gb-nyi cuccot mutat. 100Gb eltűnt a vinyóról. Valami vírus lehet? HDD Sentinel semmi hibát nem mutat, CCleanerel is próbáltam meg vírus keresést is indítottam de semmi :/ Remélem valaki tud segíteni
-
Janoo_07
aktív tag
Sziasztok. 2 db WD Caviar Greenem van. Az egyik 1 míg a másik 1,5 Terás. Az egyeset széthajtom mégsincs vele semmi baj, játék, torrent, stb... Viszont a 1,5 Terást csak adat tárolásra használtam, film, játék telepítők.. . A mai napon viszont az alaplap továbbra is látja a vinyót viszont a wincom csak pl annyit lát hogy D meghajtó, de nem tudja megnyitni. A HD Sentinel is szenvedve hoz be róla pár infót. Mi lehet a problémája szerintetek? Elektronika elszált? A kábelhiba kizárt, már összevissza cserélgettem.
-
Konfigos
őstag
Üdv!
Pár szaki véleményét szeretném kérni,hátha van valakinek valami ötlete.Holnap tudok fotókkal is szolgálni akár hozzá
Adott egy 103sj samu vinyó,ami egy boxba volt végig,de egyik nap csak úgy megadta magát,nem pörög fel,és ameddig nem húzom le a gépről maga a gép se indul el mert az elején megáll.Egyik(azt hiszem micon chip) nagyon forrósodik közbe rajta,kb 4 másodperc után már égeti az ujjam.Sikerült vadásznom hozzá egy megfelelő elektronikát,szinte teljesen azonos,a nyák hátlapján lévő típus jelölés teljesen megegyezik+ az elrendezése is azonos stb stb.
Reménykedtem benne hogy csak bepattintom és már mehet is a móka,de persze nem így lett.Nem indul vele a gép ugyanúgy,de a másikkal ellentétbe itt pár másodperc után magához tér a gép,és a vinyó is felpörög egy reset után,kattogás stb hang nincs,teljesen üzemképes hangja van.De a bios nem látja,chipek nem melegszenek rajta.
Létezik hogy mégse passzol az elektronika hozzá?Mit lenne érdemes még kipróbálni?Gondoltam rá hogy odaadom egy műszerésznek hogy forrasza át azt a chipet a jó panelról,hátha akkor működne.Ötletek?Amit vettem elektronika egy fejhibás merevlemezé volt,ezért elméletileg annak jónak kellene lennie.
-
zulu_mester
tag
Egy olyan probléma merült fel, hogy a C partíciómon maradt kb 10 giga hely és ez a 10 giga kb 3 nap alatt 6 gigával csökkent. Mi lehet a baj?
-
_DiEGO_
őstag
-
Kempeti
tag
Az mi lehet, ha xy idő után (változó), a vinyó elkezd kattogni, ritmusba, és megfagy a rendszer, csak kikapcsolás után okés?
-
Ghost84
aktív tag
válasz
Fapomogacs #4637 üzenetére
AHCI
-
_DiEGO_
őstag
válasz
Ghost84 #4636 üzenetére
A legfrisebb BIOS van rajta ?? Mert szinte mindegyiknél első helyen áll a :
1.Improve system stability. javításP8Z68-V PRO-GEN3 BIOS 3703 [link]
Improve system stability.
Fájl mérete : 4.45 MBytesupdateFrissítsd .... ASUS -ok nagytöbbsége rendszer stabilitási gondokkal szenved , dolgoznak is BIOS javításokon eleget - tessék megfrissíteni BIOS-t. [link]
P8Z68-V PRO/GEN3 BIOS 3703
Improve system stability.
Fájl mérete 4.45 MBytesupdateDE ! Ha van ott 4db SATA III csatlakozó , akkor miért is a SATA II -be van használva
-
Ghost84
aktív tag
válasz
Fapomogacs #4635 üzenetére
Mindent feltelepítettem ami az alaplap gyártói oldaláról letölthető driver volt
-
Ghost84
aktív tag
válasz
Fapomogacs #4631 üzenetére
Érdekes most átraktam egy usb 3.0 külső házba ott meg 90-110mb között ír
-
Ghost84
aktív tag
válasz
Fapomogacs #4632 üzenetére
Megcsináltam mindent a lemez 100%-os és csak filmeket másolok nagy részben HD filmeket már átdugtam sata3 portra de ott is ez a helyzet tanácstalan vagyok
-
Homer
tag
Szerintem valami vírusirtó(féleség) okozhatja. (vírusirtó, reklámszűrő, memóriarezidens rendszeroptimalizáló vagy valami ilyesmi) A másik tippem, hogy a letöltést egy külön partícióra végzi, és amikor megvan a teljes file akkor átmozgatja. Ez okozza a fennakadást. Kis fájloknál nem veszed észre, viszont ha nagy, akkor sokáig eltarthat.
-
Homer
tag
Sziasztok!
Egy ismerősömnek van egy elég régi gépe amelyben az alaplap nem rendelkezik sata csatolóval. Mivel már szinte nem lehet kapni IDE merevlemezt vett egy SATÁ-sat, melyet egy SIL 3512 SATA controller kártyával kötött össze. A korábban feltelepített, 32 bites windows xp kb. minden 50. rendszerindítás után volt hajlandó csak elindulni ezért utánaolvasva a problémának, külföldi fórumokon azt találtam, hogy a SATARAID BIOS helyett a BASE BIOS-t kell feltenni és a BASE drivert is telepítsük fel. A működő win xp alól az íróprogi szerint sikeresen felmászott a gépre a firmware, viszont onnantól nem boot-ol be az XP. Azaz még mielőtt az oprendszer átvenné az irányítást megjelenik a Silicon power logo, majd színes karakterek jelennek meg össze vissza képernyőn. Elképzelhető szerintetek, hogy a SATA kari firmware frissítés után a telepített merevlemezen nem jó helyen keresi a boot sectort? Most ott tartok, hogy mentem az adatokat a winyóról, és próbálom újratelepíteni a windowst. Remélem csak ennyi lesz a baja. A fene sem gondolta, hogy csinálok magamnak egy napos progit egy apró firmware frissítéssel... :\
Köszi előre is a válaszokat!
-
Ghost84
aktív tag
Sziasztok!
Egy olyan kérdésem van, hogy most vettem egy 4tb-es WD red HDD-t amire mentem át az adatokat egy 3tb-es Seagate HDD-től az elején szépen elindul a másolás 170-180Mb-el de lelassul 60MB-re ez mitől lehet? mindkettő HDD sata2-es ponton van.
-
laca.1
aktív tag
Hali.
Mitől lehet az hogy pl. Töltök egy 15Gb filmet, akkor a letöltés végéig folyamatosan világít a HDD Led és szinte használhatatlan a gép? Valami nem lenne jól beallitva? -
Báró82
újonc
Kérdezni szeretném ha tudna valaki Segiteni
telepiteni szertném a számitógépemet és sata hdd telepités közben kék halált kap mitöl lehet ez Köszi a segitséget elöre is.
-
Mokee
csendes tag
Sziasztok. Kb. Két hete szivat egy winchester.Unoka öcsémnek nincs nete..mindig elhozza a hdd-jét hozzám és arra szoktam neki pakolni általában játék telpítőket,filmeket.Nálam hibátlanul lezajlik minden másolás.Bekötöm elindítom a gépét nem látja a fájlokat amit rátettem,ujra indítom a gépet ilyenkor már látja de van ami sérült egy részben mint most például a shadow of mordor.a második probléma hogy mindenhez azt irja ki program files-hoz a filmekhez amik már 1 éve fennt voltak neki, hoy,nincs engedélye megtekinteni.sok filmet ugy tudok csak elinditani ha rendszer gazdaként futtatom a vlc-t.több éve másolom neki igy a dolgokat 2hete ilyen problémás a dolog,ötletek? A konfigja: gigabyte g41mt-s2,intel q6600,4gb kingston ddr3 1333.gainward gtx 750,WD 500 gb
-
adamch4
tag
Sziasztok!
Van egy 320-as Sata2-es WD Green-em 3 napos működési idővel, 100/100-as kondival, igaz 2010-es gyártmány. Egyszer ki kellett vennem a gépből, és miután visszahelyeztem, már nem ismerte fel többé. Minden sata-s bedugóval és tápcsatival próbáltam már, hiába. Más merevlemez gond nélkül felpörög, de ez csak melegszik és kész. A legfontosabb összetevők a gépben: Asrock Z68 Pro3, FSP Bluestorm 460W.
Köszi, előre is! -
laacika
tag
Sziasztok.
Mi a leghejesebb eljárás egy wincsi cserekor?Most egy 160Gb-os Seagate van a gépbe amit cserélek egy Wd 750Gb-ra.A mostani wincsi ketté van osztva.Ha megjön a másik akkor beletesz gépbe,formázom a teleptőlemezzel majd kettéparticionálom,ha megvan a rendszer (win8.1) akkor vissza teszem a régi winyót,gép indul,Hot swap feldugom a satás új winyót és átmásolom az adatokat az újra.Jól gondolom?Köszönöm.
-
mzso
veterán
Na nagy nehezen találtam egy programot amivel sikerült megoldanom: MBRWizard
Először listáztam a merevlemezeket:
MBRWiz64.exe /ListMajd mentettem az MBR-t:
MBRWiz64.exe /Disk=1 /Save=mbr /filename="e:\mbr-mentés"Majd felül írtam win7 alap MBR-rel:
MBRWiz64.exe /Disk=1 /Repair=win7A meglévő partíciónak nem lett semmi baja. Kis furcsaság volt, hogy a "Description:" résznél fel volt cserélve a két merevlemez elnevezése, ami a lementett mbr fájlba is így került bele. De mivel nem kellett visszaállítani ez nem játszott szerepet. Újraindítás után meg már a megfelelőt mutatja.
-
mzso
veterán
Hogy lehet egy merevlemez bootolhatóságát megszűntetni?
Nem igaz, hogy ilyen alapvető problémára nem találtam megoldást órányi kajtatás után sem...
Van egy régebbi merevlemezem, amin valamikor voltak operációs rendszerek és grub. (Vagy csak véletelnül került rá grub, már nem emlékszem)
Most már csak adattárolásra használom és a gépben sincs benne, és a régi partíciók már rég nem léteznek.
De ha rossz portra dugom akkor erről akar bootolni a gép és betöltődik a grub és valamilyen hibával el is szál....Hogy lehet leírtani a nyavalyás grub-ot és a merevlemezt nem bootolhatóvá visszaállítani?
Természetesen anélkül, hogy elpusztítanám rajta a partíciót és a fájlokat.Tököm kivan. Már egy pár éve is utána jártam és akkor sem találtam megoldást....
-
-
-
-
_DiEGO_
őstag
SSD-t mindig a HDD helyére tesszük !
A HDD-t pediglen az átalakítóval / átalakítóban az ODD helyére !
Fordítval is mehet , de ott abban az esetben az SSD messze alulmúlja a saját teljesítményét !!
-
-
törölt tag
HDD helyére ment az SSD ----- SSD-re ment windóz , HDD a keretbe ment ODD helyére , majd HDD csere történt .
Honnan törlődött lapozófájl
mit is keresne az a HDD-n
nemtiszta egészen
Lassú HDD-re nem irányítunk semmit ! BIOS rendesen látja az új HDD -t ? Ha továbbra is fennáll a dolog , nem lehetetlen, hogy egy FirmWare kell neki .
-
Halihó.
Lehet nem idevágó egészen, de a milyen merevlemezt topicban nem kérdezném meg , mert már megvettem
Adott egy
HP Probook 4530S
120GB Samsung SSD a vinyó helyén
optibay keretben egy 640GB-os Hitachi Travelstar, kinőttem -> 1TB Hitachi HGST HTS721010A9E630Vinyót átraktam ,ekkora a Windows kékhalállal leállt, és se kép se hang. Agyaltam mi lehet a gond, de van egy sejtésem.
Lehet , hogy előtte ugye a lapozófájl a régi vinyóra volt állítva és nem találta az újon a helyét automatikusan? / win8.1 /
Ezek a gondolatok a sorok írása közben jöttek , szóval lehet meg is válaszoltam
-
törölt tag
Üdv minden szakinak ! Segítségre lenne szükségem HDD ügyben . Van egy HDD-m ami nagyon de nagyob belassult ! Okát nem tudom de esetleg sejtem . De nem tudom hogy biztosan amaz-e az okozó , mutatom képekkel , magukért beszélnek talán .
Az a sárga felkiáltójel mit akar mondani ? mi a hiba , ha egyáltalám hiba
Már formáztam is , jelenleg üres , adatmentes
Alaplap vezérlőről AHCI , átraktam a WIn7 által kínált alapértelmezett AHCI verérre . Semmi változás . -
Robi_28
csendes tag
Sziasztok!
Olyan problémám lenne, hogy van egy 2,5 120GB-os Toshiba ( MK1665GSX ) márkájú vinyóm. Külső rack-ben használtam. Elkezdtem róla áthelyezni az adatokat. Közben egyszer csak elűnt a vinyó és megszakadt a művelet. Utána a Power Data Recovery 6.6-tal próbáltam visszanyerni róla az adatokat amit el is kezdett. Utána ismét eltűnt és azóta nem ismeri fel semmi. A vinyó felpörög, a fejek " kerregnek" egy darabig ( olyan hangja van, mint korábban amikor még normálisan működött), de nem kattog. Mit lehet vele tenni? FONTOS ADATOK vannak rajta! Esetleg panelcserével meglehetne próbálni?
Vinyó típusa = Toshiba TSD-MK1665GSX(B) , Panel száma= FFA048YSP ( ILYET KERESEK!!!!)
Segítségeteket előre is köszönöm!
Email címem: Robi_28@gmail.hu
-
nickrivers
csendes tag
Hali mindenkinek!
Vettem egy SATA bővítő kártyát (PCI), beraktam a gépbe, feltelepítettem a drivert hozzá, aztán rákötöttem egy HDD-t és egy BD írót.
A BD író kapott betűjelet, felismerte a rendszer (XP) beolvass a lemezeket, szóval rendesen működik, de a HDD-vel problémák vannak...
Eleinte egyáltalán nem látta a renszer, aztán leszedtem a legfrisseb chipet drivert, felraktam azt és azzal már felismeri a BIOS SCSI-0 -ra. Ha betölt a rendszer, - ami egyébként most már kb 3x annyi ideig tart, és nemtudom, hogy miért - akkor a lemezkezelésben nem látom, hogy rá van kötve egy winyó, de a kártyához kapott kis kezelőprogram látja, csak nem tudja megállapítani a kapacitását.Valakinek van valami ötlete, hogyan tudom felismertetni a Windows-al a HDD-t.
Ezt a winyót egyébként azért nyugdíjaztam le anno, mert több mint 400 giga adat alól eldobta a FAT táblát, és mivel, csak egy másik winyóra tudtam róla lementeni az adatokat, ezért vennem kellett egyet, és akkor már azt hagytam a gépben, amit újonnan vettem. Most viszont szükségem lenne erre a winyóra is, csak nem ismeri fel a rendszer.
Előre is köszi!
Üdv:
nickrivers -
Üdv!
A Samsung HD502HJ 500GB 7200rpm-es fordulatát le lehet szabályozni valahogyan, mondjuk 5400rpm-re?
Halk gépet szeretnék, és az SSD mellett ez eléggé zavaró tényező.
Tudom, tervezek újat venni, de majd csak Karácsony környékén... -
zozika001
csendes tag
Sziasztok!
Előre elnézést kérek mindenkitől, akinek egyértelmű lesz a válasz a következő kérdésemre, de nekem sajnos ez egyenlőre még egy nagy kérdés.
A lényeg ,van egy Toshiba Satellite L750-1ML típusú laposom és szeretnék bele tenni egy SSD-t, ami SATA 3-as. Jelenleg a gyári SATA HDD van benne és nem tudom, hogy lenne e értelme SATA 3-as SSD-t vennem bele, vagy elég lenne a SATA 2-est is. Gondolom van erre valami diagnosztizáló prg. is, aminek a neve jó lenne. Most van Everest a gépen, de nem találom benne a kérdésemre a választ.
Válaszotokat előre is köszönöm, ha lehet PM-ben küldjétek... -
jenei0330
tag
Helló, vettem a minap egy seagate 500 gb-os hdd-t, eddig hibátlan 100/100-as volt, de most ahogy bekapcsoltam a gépet a hdd sentinel 100/ 25-nek mutatja, mi lehet a gond? ilyen hírtelen elromlott, most 181 hibás szektort ír, meg 98 nap élettartamot.
-
flash-
veterán
sziasztok
szerintetek mennyire éri meg venni egy olyan hdd-t (másodlagos biztonsági mentések tárolására)
ami 600 napot ment már,teljesítmény 100%,kondíció 92%, a lemez felpörgése során 2 szer fordultak elő problémák,208hiba fordult elő adatátvitel során..mennyire lutri ez?
ne vegyem meg? -
-
xgabord
újonc
Sziasztok,
Van egy 1TB-os Samsung HD103SJ merevlemezem, ami kb. háromnegyed éves és már a kezdetektől fogva adatmentésre használtam, ergo nem volt folyamatos használat alatt. Nos, pár napja hazahoztam az új gépemet szakemberek által összeszerelve és tesztelve, bele is dobtam itthon a hdd-t, első pár alkalommal tökéletesen működött, míg körülbelül 3. vagy 4. indításnál a merevlemez elkezdett ütemesen kattogni bekapcsolás után, amit 15-20mp múlva abbahagy (Hang: http://vocaroo.com/i/s1GNHvPoyJgV, a felvétel végén marad abba a kattogás). Biosban lemezkezelőben nem jelenik meg. Ami érdekes, hogy másik PC-be tökéletesen működik, HD sentinel szerint a hdd állapota 100%-os.
A kérdés, hogy mi okozhatja szerintetek?A válaszokat előre is köszönöm!
Konfig:
Alaplap: GIGABYTE GA-Z77X-UD3H
Processzor: INTEL Core i7-4790K 4.00GHz
Memória: HyperX 8GB FURY DDR3 1600MHz
Táp: FSP Raider 550 (Watt)
Hűtő: CORSAIR Hydro Series H80i 24.803 Ft
+ Samsung SSD 840U.i.: jómagam a tápegységre gyanakszom.
Új hozzászólás Aktív témák
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- SSD kibeszélő
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Építő/felújító topik
- Kuponkunyeráló
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- World of Tanks - MMO
- Fujifilm X
- Huawei P20 Pro - profit csinál minden fotósból
- További aktív témák...
- SAMSUNG 1TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
- Western Digital Elements 2 TB HDD eladó
- BESZÁMÍTÁS! 380GB Intel Optane 905P NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- (új, bontatlan) ADATA Ultimate SU650 120GB (Foxpost:+1400Ft)
- BESZÁMÍTÁS! 500GB Samsung 980 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! HP ProBook 430 G8 - i5-1135G7 I 16GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! MSI B450 R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB Rampage SHIVA FSP 500W
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE Aorus Elite B550M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX3060 12GB Asus TUF GT301 600W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest