Hirdetés
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hamarosan debütál az MSI elegáns, Project Zero szériás alaplapja
- Androidos tablet topic
- Máris befutott a hibajavításoktól duzzadó GeForce driver gyorsjavítása
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- DUNE médialejátszók topicja
- Olcsó "üvegkalitka" az Ocypus kínálatából
Új hozzászólás Aktív témák
-
.:AnonyX:.
csendes tag
válasz
viktor82 #1527 üzenetére
Hát igen, valszeg én is veszek egy hdd hűtőt, biztos ami biztos alapon. Szerintem is sok az 50fok, sőt már a 40 et is sokallom. De majd megoldom. Nekem a HDDLife 46 nál kezdett el jelezni... Próbáljátok ki a HD Sentinel-t, tényleg klassz. Köszi az ajánlást mr_ricsi!! Tetszik, hogy kiirja, az eddigi ledolgozott időt, a hdd-nek, nekem most 466nap, 22 óra, 32 percet dolgozott eddig a Maxtor 250GB Sata1 16MB cache-s HDD-m.
-
csendes tag
válasz
viktor82 #1524 üzenetére
Másnál nem láttam még ezt, de úgy néz ki ez a HD Tune hibája, mivel már 1 éve nem frissítették. Próbáld ki a HDDLife valamint az Active SMART 2.52 progikat... nekem végül kiderült, hogy melegedési problémái voltak a hdd-nek... Más progikkal is néztem, és minden progi szerint minden rendben. Most 40 fokos a WD 250/16MB os hdd-m. De amielőtt megoldottam a hűtést, 51-52 valamint néha 56 fok is volt. Ami azért nagyon sok. Most ez így már jobb, de majd még lejjeb viszem valahogy a meleget... Legfeljebb veszek rá hűtőt.
-
csendes tag
válasz
Zolee11 #1518 üzenetére
Köszönöm szépen a megnyugtató válaszodat! Én is gondoltam erre, de azért gondoltam megkérdem, biztos ami biztos alapon. Aztán ugyebár rájöttem, hogy a programot nem frissítették már majdnem egy éve.
Más:
Próbáltam a HD Tach ot, a WD 250 -es HD-mel 177MB/s -ot mér, a Maxtor 250-esemmel meg 137MB/s -ot. Szóval ezek szerint csak gyorsabb az új HDD. Ennek örülök. -
csendes tag
válasz
.:AnonyX:. #1516 üzenetére
Húúú elcsesztem a linket. Sorry. Itt a működő link!!! [link]
-
csendes tag
Sziasztok!!!
Meglett az új Western Digital 250GB Sata2 16MB cache HDD-m.
Klassz működik szépen, megcsináltam a particiókat C: (20GB) , D: (212GB). Felraktam rá XP-t, ment szépen, azután visszatettem a régi 250GB-osat, mivel hát azon vannak a dolgaim, na meg az azon levő wint még használom kicsit. Próbáltam másolni, szépen gyorsan megy. Nagyon zsír. De feltettem a kedvenc HDD ellenőrzős progimat a HD Tune 2.52 -t. Erre a köv jelenséget tapasztaltam. Linkelek egy képet is ---> [link] Mi lehet ez a Failed-es valami??? Más progikkal is teszteltem, és minden azt írja, hogy nincs hiba, nincs probléma. Csak ez a progi írja ezt ki. Szerintetek mi lehet ez? Előre is köszönöm a segítségeteket!
[Szerkesztve] -
csendes tag
válasz
Integrale #1495 üzenetére
Szia!
Figyu, nekem is ilyen Abit NF7-S v2.0 alaplapom volt. Ez sose fogja neked felismerni a SATA hdd-det, mivel nem a chipbe integrálták a SATA vezérlőt, hanem a Silicon 3112-t rakták rá, tehát a saját drivere nélkül neked nem fog felmenni a win, ez 100%. Próbáltam én is. SP1-et meg ne rakj fel, az béna, ha van SP2 akkor azt kell és kész. Miért gondoltad, hogy jelentős sebességbeli különbség lesz? Én sem vettem észre eszeveszett gyorsulást mikor SATA ra váltottam, de azért csak jobb volt, főleg másoláskor. Most jelenleg ugyanaz a HDD megy a gépemben mint amit az NF7-S ben használtam. De holnap veszek egy WD 250GB SATA2 16MB cache-eset, na az legalább már SATA2, attól sem várok semmi gyorsulást a mostanihoz képest, de legalább lesz helyem. Na mindegy, majd tesztelem. Szerintem a legjobb tesztelni, a HD-Tune 2.52 ben. Az frankóbb, mint a HD-Tach, báris szerintem. Informatívabb. -
csendes tag
Bakker ez gáz. Sok sikert, hogy megtudd menteni az adataidat. Haveroméknak is történtek már kellemetlen dolgok, RAID tömb behülyült, és hát tudjátok a RAID0 hogy dolgozik. Nagy szerencséjük v. hogy sikerült valami spéci progival visszaállítani, több órákat ment a progi, és hozta vissz az adatok nagy részét. Én ezért is veszek +250GB-os HDD-t, a meglévő 250GB-o mellé, szépen meglesznek a nagyon fontos adataim mindkét HDD-n és kész. Kiirni nem annyira szeretem a dolgokat, de lehet majd az is lesz, csak előtte egy bazinagy munka áll előttem, rendet kell tennem a jelenlegi 250 esen. Ha meglesz az új akkor arra kerül egy 20GB os C meg D nek a maradék. Aztán oda átmásolgatom a dolgokat a régi 250-esről, aztán az kap egy full formatot, és ott is lesz egy 20GB-os (erre megy majd egy linux, pl. Fedora Core 5 vagy 6) meg a fennmaradó hely. Igy lesz csak 4 particiom, ami sztem nem sok. Mert minnél több particio, az is lassithatja a gépet, nem?
-
csendes tag
Sziasztok!
Úgy néz ki hamarosan vásárolok egy Wester Digital 250GB 16MB cache SATA2-es HDD-t. Nincs benne NCQ, más minden fullos. Jelenleg egy Maxtor 250GB 16MB cache SATA1-esem van. A WD lenne ezek után a rendszer lemez, vagyis egy része, meg osztogatnám ahogy szükséges a későbbiekben. Szerintetek az NCQ jelentős sebesség töbletet hoz? Vagy a SATA2 kompenzálja ezt? Vagy ne is nézzek ilyeneket, hanem vegyem és kész, úgysem veszem észre a különbséget?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vác és környéke adok-veszek beszélgetek
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- World of Tanks - MMO
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Gitáros topic
- Hamarosan debütál az MSI elegáns, Project Zero szériás alaplapja
- Androidos tablet topic
- Máris befutott a hibajavításoktól duzzadó GeForce driver gyorsjavítása
- Apple Watch Series 10 - évfordulós kiadás
- További aktív témák...
- SAMSUNG 2TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
- Álmodtam egy nagyot! Persze! Hisz alszom! WD Red 3.5 8TB 5400/256MB (WD80EFAX) Ingyé FOX!
- Hibátlan - SEAGATE 2TB ST2000DM008 3.5" 7200rpm 256MB SATA merevlemez
- Hozz a Nyuszi Tárolót? Hozzon! Yó áron érdekel? Persze! WD 2TB LILA (WD20PURZ) INGYÉ FOX-al mégjobb?
- Western Digital Ultrastar DC HC550 18TB - 512MB, 7200rpm, SATA3 - 100/100 -as - Eladó!
- Eladó 240GB SSD-k
- 500 GB-os 500GB 750 GB-os 750GB Western Digital Saegate Toshiba Samsung SATA HDD barátságos áron
- 320GB 250GB 200GB 160GB 80GB SATA Seagate Toshiba Western Digital Hitachi HGST Samsung SATA HDD
- 320GB 250GB 160GB 120GB 80GB Western Digital Samsung Saegate SATA HDD-k barátságos áron
- 500GB 500 GB-os SATA Seagate Toshiba Western Digital Hitachi HGST SATA HDD és SSHD új és használt
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Samsung Galaxy A23 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor Magic7 Lite 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 27GP95RP - 27" Nano IPS - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 600
- Keresünk dokkolókat
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest