Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
tobias
csendes tag
Sziasztok!
Ma vettem egy Samsung HD753LJ winchestert az Abit AV8-3rd Eye alaplapomba, ami támogatja a PATA és SATA HDD-ket is.
Eddig egy 250 Gigás Samsung SATA HDD volt ebben az alaplapban és be kellett állítani jumperrel, hogy csak SATA 1-et használjon a HDD. Működött.Az új 750 gigás vinyó sehogyan sem megy. A Bios nem ismeri fel. Ezen csak 4 db jumpertüske van, így nem sok variáció van a jumperelésre. Minden Jumper verziót kipróbáltam, nem megy.
Olyat is lehet olvasni, hogy nem jumperelni kell, hanem valami programot kell letölteni a Samsung oldaláról és azzal megpeccselni/átállítani a sebességet Sata1.-re
Próbáltam azt is, de az sem jut el odáig, hogy lássa a HDD-t.Ha a HDD-t USB rackbe teszem, akkor bizonyos szintig látja.
Pl Linuxból meg tudtam particionálni NTFS-re, de a windows telepítés közben már lehalt.Ha a Sata kábel végére kötöm, továbbra sem látja a Bios.
Van-e valakinek hasonló tapasztalata?
Tóbiás
Új hozzászólás Aktív témák
- Elder Scrolls IV - Oblivion - Olvasd el az összefoglalót, mielőtt írsz!
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- 3D nyomtatás
- Hobby rádiós topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Yettel topik
- Házimozi belépő szinten
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Beszámítás! Intel Core i9 13900K 24 mag 32 szál processzor garanciával működéssel
- Samsung Galaxy Tab A8 32GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Álmodj nagyot: RTX4060-tulajdonosként! 0% THM-re is!
- Lenovo ThinkCentre M910q Mini PC / i7 7gen/8GB RAM/240GB M2 SSD/12 hónap jótállással
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 13400F / 32GB DDR5 / RTX 4070 Super / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest