Hirdetés
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Gaming notebook topik
- Milyen notebookot vegyek?
- Ma fejezi be karrierjét a Windows 7
- Apple asztali gépek
- Fujifilm X
- AMD Ryzen 7 / 5 / 3 1***(X) "Summit Ridge" (AM4)
- Steam Deck
-
PROHARDVER!
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
blakey
titán
válasz ottesz #91296 üzenetére
Gondolom fehérnél nem látszik.
Mindhárom alpixel "nyitva" van, ez akár meg is javulhat, ez a jobbik eset, ha fekete akkor már halott. van 1 napod, hogy "kimaszírozd", ha zavar akkor vidd vissza.Boldog karácsonyt! - ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
ottesz
aktív tag
Nah akkor a most vett új tv-n van egy pixel hiba. Minden színnél fehér pont van. Pénteken lett véve. Mos kell vele foglalkozni vagy vigyem vissza? Ez azt jelenti, hogy ott gyengébb valami és hamarabb kijönnek rajta a pixelhibák??Messziről nem látszik ....
[ Szerkesztve ]
-
fant0mi
őstag
D5500. A tv esztorszagira lett mar allitva az ekezetek miatt.
Be van allitva 20 db csatorna. Smarthub channelsben felvettem egy uj programhelyet, es be akartam allitani a Spektrumot analogon. A 21. Programhely letrejott, csak az a baj, hogy a tv kikapcsolasaval nem jegyzi meg. Megvan a 21. program de ismetli a 20.-at. -
bajtokarpi
őstag
Sziasztok.
Adott egy Samsung F6500-as tv. Szeretnék hozzá hangrendszert vásárolni (2.1, 5.1). Mit lenne érdemes venni, persze nem profi cuccra gondolok, mert az a csillagos ég. Az értékhatár 40k. Milyen tapasztalataitok vannak?
Köszönöm
battletag: bossi#2666
-
Viktojka
tag
Sziasztok!
Szeretnék segítséget kérni.
40-43 col-os méreben, 180.000 Ft-ig szeretnék tv-t vásárolni.
Melyek az ajánlott típusok ebben a kategóriában?
FullHD felbontású (UHD-t nem használnám ki).
J6300-ast néztem ki, ez mennyire ajánlott? Egyáltalán az ívelt képernyőről mik a tapasztalatok? Ajánlott? Használhatóak a mindennapokban?Előre is köszi a válaszokat.
-
Gabró
tag
Sziasztok!
J6200-as TV-m van, és a kép menüben inaktívvá vált egy csomó beállítási lehetőség, ami korábban aktív volt. Például a képopciók alatt a színtónuson kívül minden inaktív. Emellett a korábbi 4 kép üzemmód közül is kettő eltűnt, és csak a Normál és a Szórakozás maradt meg.
Lehet, hogy mindez a legutóbbi szoftver frissítéskor történt, nem tudom, most lettem rá figyelmes.
Valaki tapasztalt hasonlót?
-
RudY
addikt
válasz SunMount3r #91279 üzenetére
Bakker most esett le, hogy mire gondolhattál ezzel:
"Ezen kívül, hogy valami S/PDIF kábellel kell összekötni az alaplapot a videokártyával, ez utóbbin én is csodálkoztam, ezek szerint a DVI-HDMI átalakítós megoldással még a hangot is ki tudom küldeni a TV-re? "
Rémlett valami HDMI output és tényleg...látszik mennyire ismerem a saját cuccom is
Lényeg a lényeg (megzavartál ezzel az "összekötéssel"), HDMI és/vagy DVI-HDMI kimeneten simán megy a hang is...család már tombol a mélynyomó miatt Szóval veszel egy normális HDMI kábelt, kattingatsz párat és ennyi az egész[ Szerkesztve ]
-
zazenke
őstag
letöltöttem egy 50 gigás avatar 3d verziót ami egy iso fájl .ezt be mountoltam ekkor a virtuális meghajtón megjelent egy blue-ray lemez szerkezete . ehhez letöltöttem egy lejátszó progit ami látja is lemezként és el is indítja a filmet menüvel mindennel együtt. most azt nem értem ha ez 3d verzió miért normálisként indul el tehát 2d verzióban .igy hiába kapcsoltam be a szemüveget azzal csak a 2d-3d átalakítást tudom elindítani a tv-vel együtt. tehát nem felezett a kép és nem "torzított" eleve mint amit eddig megszokhattam 3d fájloknál. Most lehet láma vagyok de hogy kell ilyen esetben értelmezni a 3d verziót. a letöltött fil neve így néz ki :
Avatar.2009.3D.Blu-ray.1080p.CEE.AVC.DTS-HD.MA-Mont -
RudY
addikt
válasz SunMount3r #91275 üzenetére
Nekem össze van kötve, játékra viszont így nem használom (csak a monitort).
Samsung D5000, [GTX650-E-2GD5]
A kártyához kapott DVI-HDMI átalakító, 10 m Sharkoon HDMI kábel. Hang csak a PC-n, így pl. kiváló minőségű élő zenei felvételnél is alig észrevehető és tényleg minimális a csúszás. (Zenész múlttal, ha nagyon bele akarok kötni, az ütős hangszereknél, akkor talán miliszekundum eltérés van.)
Nagytakarítás miatt a Steam fiókban már csak az AC Black Flag maradt, a kedvedért kipróbáltam (le is ragadtam picit), teljesen jó, az effektek abszolút a helyén vannak.
Ez viszont ravasz: "...S/PDIF kábellel kell összekötni az alaplapot a videokártyával..."
Ilyen megoldásról még nem nagyon hallottam, de nem vagyok nagy mágus a témában
Mindenesetre, ha többet használnád játékra a TV-t ezzel a megoldással, akkor érdemesebb lenne inkább a TV-re szerkeszteni az audio cuccod, plusz beszerezni egy 2.0 vagy 5.1 DAC kütyüt, amire rá tudod kötni a PC-t, TV-t stb.[ Szerkesztve ]
-
ubid
senior tag
#91274 valaki ?
-.-
-
d@minator
addikt
válasz SunMount3r #91279 üzenetére
Én már kötöttem össze DVI kimeneten ATI kártyát a TV-vel. Volt hang és kép is. Átalakító kellett + HDMI kábel. Nem volt hangelcsúszás. Szerintem az R9 280X volt az.
-
gyeniko
őstag
Lehet, hogy én is így csinálnám, ha kábel nélkül profin meg tudnám oldani (nem létezhet, hogy kábel tekeregjen a szőnyegen). Tulajdonképpen van már megoldásom rá (EzCast), de még nem profi, mert lassú és lag-ol.
Nem tehetünk meg mindig mindent, amit kellene, de azt mindig meg kellene tenni, amit lehet!
-
SunMount3r
nagyúr
válasz galaxys80 #91278 üzenetére
Elméletileg át kellene menni, arra van kitalálva. Amúgy átnéztem a videokártya manual-ját (9800GT) és ott direkt írják, hogy a mellékelt DVI-HDMI átalakítóval HDMI-vel rendelkező TV-re lehet kötni.
Ezen kívül, hogy valami S/PDIF kábellel kell összekötni az alaplapot a videokártyával, ez utóbbin én is csodálkoztam, ezek szerint a DVI-HDMI átalakítós megoldással még a hangot is ki tudom küldeni a TV-re?
-
galaxys80
veterán
válasz SunMount3r #91277 üzenetére
Azzal át fog menni a kép?
Mert itt többen azt mondták korábban, hogy nem valószínű. -
galaxys80
veterán
válasz SunMount3r #91275 üzenetére
Hogy kötöd rá DVI -vel?
Tv-n van ilyen bemenet? -
SunMount3r
nagyúr
válasz SunMount3r #91249 üzenetére
Nincs erre senki aki még DVI-vel TV-re kötve játszik a PC-n? Vagy csak nincs rá megoldás? Esetleg a H6400-as input lag-ja elég jó hozzá, hogy ez ne legyen gond?
-
ubid
senior tag
Sziasztok.
Valaki tud valami olyan "Módot" amivel reggel bekapcsol a TV és mondjuk elindítja a class fm radio-t valahogy ?
TV csatornára azt tudom , hogy be lehet állítani... De rádióra valahogy esetleg ?
-.-
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz gyeniko #91267 üzenetére
Értem, nincs is ezzel gond. Amiket felsoroltál, én PC-én HDMI-n küldve a tévére használom és amíg nálad egyáltalán a smart gomb megnyomásával megjelenik a válaszható app, majd belépve további várakozás jön, addigra én már túl vagyok jó pár percen és persze jóval profibban megoldott és egyszerűbb választási lehetőségekkel, ha ki, vagy belépni, esetleg csak a menüben akarok turkálni.
Tehát, a gyorsaság, ami számít nálam...De, mint írtam nincs ezzel gond cimbora, te használod és elégedett vagy vele, viszont nekem nincs idegrendszerem ehhez az elcseszett lassú baromsághoz és megcseszhetem pl YT-t is, mert ráklikkelhetek egy 4K videóra, ha csak HD-ben képes megjeleníteni, a "világszínvonalú" keresőjét és menüjét már meg sem említem.
[ Szerkesztve ]
-
Flashget
félisten
Realme GT Master Edition
-
veterán
-
dethroner
veterán
válasz sityupityu #91262 üzenetére
Akkor olyan a samsung is, mint a kínai telefonok. Ugyanabból a típusból hatalmas szórással kerülnek ki a termékek, egyiknek ez a baja, másiknak meg amaz. Bóvli szar ez is
Vagy még arra gyanakszom hogy esetleg függhet a típuson belüli különbség a gyártás helyétől is. H6400-at hány helyen gyártják?A hét vezért feltámasztják majd ha legközelebb is győznek. DNS-üket lombikban őrzik, és Tóth Gabi szüli meg őket!
-
Flashget
félisten
Pár napja valaki a Lidl-t említette, hogy ott is lehet venni mikroszálas törlőt.
Megerősítem kb. 350Ft-os áron adnak egy csomagban 2db-ot (csomagoláson LCD kijelzőt írnak így ami LCD kijelzős mindhez jó), méretileg nagyobb mint mit anno a samsung adott a tévéihez azt a kék színűt. Ez meg sárga.
Aki ilyet keres nyugodtan megveheti én is vettem.
Mondjuk kicsit muris, hogy írják a telefont...hát a telefont konkrétan ebbe belehet csomagolni nem hogy csak letörölni.Realme GT Master Edition
-
gyeniko
őstag
Hogy ne legyen ennyire egyoldalú és sommás a "kép", mi ezeket a smart funkciókat használjuk: YouTube, Skype, böngésző, IttOtt.TV, HBOGO HU, DIGI Sport, de vannak olyanok, amelyeket nem kell használnunk, de másoknak hasznos lehet: Plex, TV Cast, Netflix, Spotify, TVGO.
Nem tehetünk meg mindig mindent, amit kellene, de azt mindig meg kellene tenni, amit lehet!
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
-
RBJ
addikt
Ott a pont. Szerintem az 95% nem is használja, múltkor jött be nekem mikor véletlenül ráültem a távkapcsolóra.
Én meg csak a fő dolgokon állítottam csak, fényerő kontr szin stb, ilyen hogy a clear motion külön még kalibrálni nem is láttam.
Igaz néha látom hd filmeknél mikor folyamatos mozgás van, hogy döcög a kép.
Hol piszkáljak bele?[ Szerkesztve ]
Ubuntu / Realme GT2 / Fitbit charge 6 / Gaggia Classic / Xbox Series S
-
veterán
-
sandró60
addikt
válasz angel1124 #91259 üzenetére
Ilyet kellene venned csak az a baj,hogy itthon elég borsos ára van.Gondolkozz azon,hogy esetleg egy "profibb"idézőjel azért van,mert annál biztos jobb házimozi rendszert veszel.A tévéd meg érdemli.
-
angel1124
csendes tag
Sziasztok!
Samsung ue 50 6900 ULTRA HD 4K tévém van és szeretnék hozzá egy Creative hangfal rendszert, de az lenne a kérdésem, hogy az optikai kimenetét szeretném átalakítani analóg jellé. Aziránt érdeklődnék hogy van e olyan eszköz aminek van optikai bemenete és analóg (front,rear, sub) kimenete? Ha van akkor típust is kérnék, ha nincs akkor megoldást tudna valaki ajánlani, mert a füles kimenete az elég zavart jel. Vgay bármi nem túl drága megoldás is érdekelne csak hogy egy kicsit jobb hang jöjjön ki mint most.
Köszönöm szépen előre is a segítségeket.
-
Dexter68
addikt
Arculat tervezés | Weboldal készítés | Nyomdai anyagok | Illusztrációk, grafikák, festmények | http://www.artcharacter.hu
-
PuMbA
titán
válasz SunMount3r #91249 üzenetére
Ja igen, ez csak videózásnál
-
totya79
tag
Sziasztok.
Ez jó vétel lehet 150 ért?
UE40H6650SLXXH
4év garival. -
ottesz
aktív tag
Na én ez alapján állítottam be a tv-t....
Képkalibrálás
És eddig szép. Igaz én pici színt adtam még mert úgy jobban tetszik nekem...
Da aki szeretne próbálkozni több félével az ITT megteheti!!!Képbeállítás,[ Szerkesztve ]
-
dethroner
veterán
válasz sityupityu #91229 üzenetére
És szoktál focit is nézni rajta?
A hét vezért feltámasztják majd ha legközelebb is győznek. DNS-üket lombikban őrzik, és Tóth Gabi szüli meg őket!
-
KisTücsök
addikt
Sziasztok!
Samsung UE48H6400-ről érdeklődnék, hogy mi az általános vélemény róla?
Amire használnám, az leginkább sorozatok, filmek nézése. Laptop lenne rákötve, arról menne az esetek többségében. Kb max 2m-ről nézném, de inkább közelebb. 3D, meg net nem izgat. Előny, ha a beépített médialejátszója azért használható.
[ Szerkesztve ]
-
zazenke
őstag
Mi az a kiegészítő kis fekete pogácsa aminek be lehet dugni a jack aljzatat hatulra. E nélkül is megy minden funkció. Gyakorlatilag semmit nem csinál? H6400 nal
[ Szerkesztve ]
-
Imi1981
veterán
Vásároltam a 48 h6400-hoz plusz két év Samsung garanciát.Remélem jól döntöttem,hogy nem a Media Markt plusz három év garanciát vettem olcsóbban ? Persze reménykedem hogy nem lesz rá szükség soha.
-
Clever0
senior tag
Ha lötyög a kártya, mert túl vékony, esetleg tehetsz mellé papírlapot vagy ráragaszthatsz néhány réteg szigetelőszalagot. Emiatt a kártya jobban nekinyomódik a modul érintkezőinek. Valakinek ez segített. Persze a kártya fém részeit is meg kell tisztogatni előtte és néhányszor ki-be húzni, hogy a modul-ról is lejöjjön az esetleges kosz.
-
emre33
addikt
válasz jambiyya #91231 üzenetére
55JS8000 és harman Kardon AVR 365 sajnos nem.
Hangerő állítás megy, TV kikapcsolásakor az erősítő be is kapcsol, de TV bekapcsolásakor az erősítő nem kapcsol be.
Bezzeg az univerzális távíránytó extra menüjében van bekapcsoló gomb, és ezzel be is kapcsol.
Akkor a TV bekapcsolásakor kiadhatná ezt a parancsot..
https://ts.la/imre655043 ASUS B650E-E, AMD Ryzen 9 7900, CORSAIR 64GB DDR5 6000MHz CL30 KIT CMK64GX5M2B6000Z30, ARCTIC COOLING Liquid Freezer II 360
-
veterán
-
akyyy
senior tag
Lehetséges, hogy szar a foglalatom? tegnap óta mióta van másik előfizetés, nagy nehézségek árán sikerült befogni a sok csatornámat, azóta nem nyúltam a tv-hez, és most már kevesebbet mutat, sok csatornánál kódolt üzenetet ír ki.
azért fasznak van kedve állandóan kivenni a tv-t a helyéről, és ki meg betenni azt a hülye kártyát :\
sztem garancia sincs már rá, vegyek olyan foglalatot tizezerért, csak mret Samsung
-
dethroner
veterán
Nálam is, ha az elmosódást 6 fölé emelem, focimeccs tele van hibákkal. Lassítások után, néha kamera váltás után is, és ha a labda nagy sebességgel a magasba emelkedik, akkor szitál, cikk-cakk utat jár
Kikapcsolt MP is tökéletes meccsnézésre.
Amúgy nálam 6/4 van mindig. Igen, még pc-ről ráküldött FDH filmek esetén is, sőt, 3D filmeknél isA hét vezért feltámasztják majd ha legközelebb is győznek. DNS-üket lombikban őrzik, és Tóth Gabi szüli meg őket!
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz Flashget #91219 üzenetére
Még jó cimbora, mert engem kimondottan a szappanopera effektus sem zavar annyira, pedig hányni tudnék, ha véletlen egyet ilyen szart elkapok kapcsolgatás közben. Egyébként nálam, még mindig nincs új szoftver (2800), de azt is tudom, ha véletlenül gyorsabb lesz tőle majd a tv, akkor kitépem a LAN kábelt belőle, wifi-t nem is állítottam be, ha már ott volt egy kábel szabadon...
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
-
Pól2
csendes tag
Üdv:
ha valakit érdekel !http://pcforum.hu/hirek/17839/ezek-a-titkos-netflix-kodok-amikrol-mindenkeppen-tudnod-kell
-
ottesz
aktív tag
Na megvettem a tv-t.(H6400).Kérdéseim:
Van hozzá speciális képernyőbeállítás
Az infra adót működésre lehet bírni egy T-hom tányéros settobox-hoz(jobban szeretném ha tv távírányítót lehetne használni vele)
Egyenlőre ennyi...De biztos lesz még... -
törölt tag
válasz #81999360 #91170 üzenetére
Hülyeséget kérdeztem, vagy nehezet?
Közben találtam pár beállítást neten, de nem tudom melyik illene erre a tévére... -
PuMbA
titán
válasz Flashget #91213 üzenetére
Kivétel, akinél szakad vagy akadozik a kép az ilyen magasra állított Motion Plus miatt Sportmeccsnél lassítások után, nálam 5/0 vagy Tiszta felett még egy ideig ugyanúgy lassítottan megy a kép, míg a Motion Plus felismeri, hogy már jelenetváltás történt a képen és más algoritmus módszert kéne alkalmazni. HDTVTest meccs nézési tesztek alapján még a legdrágább modelleknél is előfordul ritkán ez a hiba, olcsóbbaknál meg többször.
[ Szerkesztve ]
-
RBJ
addikt
40H6400 még nem láttam tegnap a frissítést. Ha netán felfrissít a beállításaim megmaradnak?
Ubuntu / Realme GT2 / Fitbit charge 6 / Gaggia Classic / Xbox Series S
-
Flashget
félisten
Most, honnan szedted azt a netflix kapcsán?
Mert ez a módszer a Hbbtv-hez kell de nem az volt most a téma.
Itt van a D szériánál miként kell rákeresni egy adott appra ha az nem jelenik meg a többi között.Realme GT Master Edition
-
Gabesz87
veterán
Ha factory resetet csinálok, akkor minden visszaáll gondolom alapra, és állíthatok be mindent!? Mert ahhoz semmi kedvem, akkor inkább hagyom így, ahogy van. Végül is gond nélkül működik évek óta. Ez a Motion Blur meg nem érdekel, ezekkel az egyedi értékekkel baromi jó a kép nekem, szóval marad így.
-
rocsaba
tag
Sziasztok, véleményetek szerint az alábbi (UE32J5100AW valamint UE32J5500AW) 2 TV között csak a smart funkció a különbség, a képminőségük egyforma? Esetleg tudtok ajánlani ezeknél jobb 32” megoldást?
-
bump3r111
tag
Sziasztok, Samsung F6400 TV-hez HW600 Soundbar-t mivel kössek össze, HDMI-vel vagy optikai kábellel? Hogy tudja a DTS-t / Dolbyt? Van minőségbeli különbség a két kábel között?
+1 HDMI (ARC) esetén tudnám irányítani a TV távkapccsal a Soundbart? Elméletileg van rajta ilyen funkció.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest