Hirdetés
-
PROHARDVER!
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
RudY
addikt
válasz PrinceHerceg #93892 üzenetére
A rajongás nem arányosan és feltétlenül egyenlő a tapasztalattal
[The Samsung Panel Lottery]
2010 környékéről: [link]
Plusz egy kis böngésznivaló ráadásként: [Samsung Panel List (3205 models)] -
veterán
Én 2010-ben vettem az első samu lcd-met de már akkor is volt panel lottó.
Egyébként nem tudom, hogy milyen átb@szásról beszélsz, soha nem titkolták, hogy más panelokat is raknak a tévékbe.--albán bérgyilkosok, nürnbergi gengszter... na hagyjál már!--
-
sandró60
addikt
válasz PrinceHerceg #93896 üzenetére
Meg kérdezhetem.Az elöző tévéd is Samsung volt?A kollégák leirták,hogy ami az elvárásidnak megfelel az a minőség 6-os sorozattól várható.Az viszont egy "picit"drágább.Nálam annó volt D5500-tévé amit le cseréltem egy H6400-ra(pár tizezerrel ft-tal többért) és nem csak az árban, itt láttam a kettő közötti különbséget az utóbbi tévé javára.Igy próbálj hasonlitgatni,de ahogy látom te csak egy bizonyos sorozaton belül "variálsz"
[ Szerkesztve ]
-
Buckey
őstag
válasz blakey #93895 üzenetére
Átvizsgálni a készletet? És honnan tudja egy hozzáértő laikus, hogy milyen panel van benne? Vagy kedves topiktársunk röntgenlátó? Esetleg kódolva, de rá van írva dobozra/készülékre?
Nekem mindegy hogy hívják a panelt, legyen jó a képe, vagyis nekem feleljen meg.
Középről és jobbra/balra 2-2 méterre legyen szép a kép, ez bőven elég. De ennél többet is tud.PrinceHerceg, ha egy típusnak nem jó a képe, akkor az nálam, és gondolom másnál is kiesik a választásból. 3-ból 3 nem jó, akkor pont a negyedik lenne jó? Szarból nem lehet várat építeni!
Spórolj egy kicsit a 6xxxx-re, és meg leszel elégedve, vagy válassz más típust. De ott is készülj fel, hogy ami olcsó, alsókategóriás, az sem jobb. -
PrinceHerceg
őstag
Épp most hívott az üzlet, h meglesték és H-s, tehát SHARP, amiről azt olvastam, h a gyors mozgások körül kékes szellemkép jelentkezik!
Ti tapasztaltátok ezt valaha?
Vegyem így át vagy ne, mert fórumokon azt írják, hogy ez a második legjobb amit még kapni lehet a valódi S-PVA után?
[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
Tévedsz, nincs Samsungom. Biztos forrásból tudod, hogy az általad kiszemelt tv S-PVA panellel van hírdetve valamint azzal került gyártásba?
Amúgy egy Samsung topikban mit vársz? Itt többnyire tulajdonosok cseverésznek, nyilván ez a márka részesül előnyben, nekem pl. nincs Samsungom, de olvasom ill. van tapasztalatom egy-két készülékükkel.Ha ilyen feltételekkel akarsz tv-t venni akkor neked személyesen kéne befáradnod és átvizsgálnod a készletet, ha erre hajlandó a kereskedő.
Boldog karácsonyt! - ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
attamero81
senior tag
válasz PrinceHerceg #93883 üzenetére
Elmondok neked valamit.Az AUO ès a CMO ugyanaz.A különbsèg a válaszidő kèsleltetèse ès a kontraszt arány eltolásában van.
Nem érhetne hamarabb véget a film,mielőtt földet érek??!!
-
Tegla80
addikt
válasz PrinceHerceg #93888 üzenetére
Egy 32"-os tv-nel("egermozi") hisztizel es minoseget varsz ...... ,
[ Szerkesztve ]
Sony® & PlayStation®
-
PrinceHerceg
őstag
Látom Fantáborba tettem be a lábam!
Még mindig nem étitek a lényeget... ezen TV-k mindegyike S-PVA panelesnek indult el a futó szalagon vmikor, de a gyártó, mint sok másik kapzsi és profitorientált cég először etet, aztán hülyít!
Mondjuk engem nem érdekel a dolog, de az tuti fix, hogy az én kontómra ezt nem fogják művelni!
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
Így már világos Az UE32J5100 egy alsó kategóriás "éppen, hogy képet ad" modell, ami magával vonja, hogy nincs annyira nagy panel minőség ellenőrzés, mint a felsőbb kategóriában, tehát olyat vársz el, ami ennyi pénzért nincs. Már a 6000-res szériában sokkal jobb panelok vannak, mint az 5000-res szériában, amelyeknél nagy a panel válaszideje és elmosódása. A másik dolog, amit nem értek, hogy miért nem zavar az 5000-res szériás panelok nagy elmosódása, ha már ennyire a minőség oldalán vagy. Én nem vennék, csak 6000-res szériás TV-t
[ Szerkesztve ]
-
jsk
senior tag
Te egy adott típusú televíziót rendeltél. Gondolom az adott típust meg is kaptad a kereskedőtől. Biztos vagyok benne, hogy nem úgy hirdette a terméket, hogy ilyen meg olyan panel van benne. Ergo teljesítette az adásvétel ráeső részét. Te pedig kihasználva a távollévők közötti 14 napos elállás jogát, már kétszer okoztál neki kárt azzal, hogy kétszer kellett neki kifizetni a szállítási költséget a futárszolgálatnak.
-
blakey
titán
Semmi köze "Hungary"-hoz, ez Samsung, ilyen felfogásban gyártatja a tv-it évek óta, mindenki tudja, hogy van náluk az ún. "panellottó".
Minden panelt kalibrálni kell, és nem kis mértékben, nem elég a tologatom módszer.Boldog karácsonyt! - ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
PrinceHerceg
őstag
Egy S-PVA penel más világ, ott csak minimálisan kell állítgatni, továbbá ez nem a ló túl oldala, csak Hungary, ahol az ember a pénzéért vár is vmit nem csak képet és hangot, már bocsánat!
No nembaj, este megírom a TP-m, h maradt-e vagy nem a kinézett újabb áldozat, mely egy UE32J5100-as modell.
[ Szerkesztve ]
-
jsk
senior tag
De mi tart vissza, hogy személyesen vedd meg a televíziót? Fizetés előtt kibontatod, megnézed, hogy álmaidnak megfelelő-e a panel. Mert így te egy olyan jogot használsz ki, ami nem teljesen arravaló, amire használod. Értem én, hogy mindent a vásárlóért, de azért ne essünk át a ló túloldalára.
[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
Nem értem, hogy miért a kereskedőkkel "b@szakodik", egyenesen a Samsunghoz kell menni és ott verni az asztalt. A Samsung ilyen, ezt csinálja évek óta, vannak más gyártók is, nem kötelező Samsungot venni.
Boldog karácsonyt! - ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
PuMbA
titán
"de sokkal fakóbb, hidegebb színei"
Színt és színhőmérsékletet bármelyik TV-n lehet állítani, ez nem gond szerintem
[ Szerkesztve ]
-
PrinceHerceg
őstag
Félreértés ne essék, én nem a kereskedőkről beszélek hanem a gyártó gerinctelenségéről, és nem, nem jobb az AUO, mert bár lehet, h nagyobb kontrasztja van, de sokkal fakóbb, hidegebb színei és ami a fő gyengébb betekintése, ami eleve se erőssége ezeknek a paneleknek...
Továbbá IPS is lehet erős képességű, ha megfelelő szériát választunk.
Végezetül tegnap épp a MM-ban egy 250k-s 6xxx széris TV-t buktattam le a hulladék paneljával, amire az eladó srác is csak pislogott és szó nélkül otthagyott! Szóval erről és a Kóristákról ennyit, de legalább 14 nap indok nélküli elállás védi a vásárlót, vagyis engem, ergo engem az se érdekel ha a 100-adik TV lesz végre A-s revízió...
[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz Gaboman #93881 üzenetére
A HDMI a digitális Scart, nincs szellemkép, magasabb felbontás érhető el, sokkal tisztább, jobb. Mindenképp ajánlott a HDMI.
össze szeretném kötni a TV-vel, ilyenkor érzékelni fogja a számító mind a két hardvert
Ahogy írtam, ez a digitális Scart, itt nem kell érzékelni semmit, egyszerűen megjelenik a küldött kép, az USB egy másik interfész.Boldog karácsonyt! - ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
Gaboman
nagyúr
Mint kis óvódásnak elmagyaráznátok nekem, jelenleg a T-Home Box és a TV scart csatlakozóval van összekötve, érdemes beruháznom HDMI csatlakozóra?
Miben lesz jobb tőle, szebb a kép, gyorsabb?
A VGA-n is van HDMI kimenet, össze szeretném kötni a TV-vel, ilyenkor érzékelni fogja a számító mind a két hardvert, tehát tudom nézni a TV-n keresztül is a számítóra feltöltött motoros videókat, nem kell hozzá USB?Ha meghalsz te nem tudod hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz. Ugyanez a helyzet akkor is ha hülye vagy. ;-)
-
PeterPH
senior tag
válasz PrinceHerceg #93877 üzenetére
Lássuk hogy jól értem-e.
Láthatóan árgus szemekkel figyeled a panel típusát, tehát TUDOD, hogy a Samsung többféle panellel gyártja a termékeit, ennek ellenére a gyártó a mocsodék.
A fenti tudatban látatlanban rendelgeted a TV-ket, ezzel megkárosítva a kereskedőt, akinek fogalma sem lehet mi van a dobozban, hiszen TE IS bontatlan terméket szeretnél kapni (különben nyilván a kereskedő is mocsodék lenne, hiszen hogy mer NEKED bontott terméket leszállítani). És még mindig a gyártó a mocsodék.
Azt hiszem megértettem.
Nem lenne jobb, ha elmennél személyesen megvenni a válogatott TV-det, és nem másokat boldogítanál? -
blakey
titán
Ezen annyira azért nem kéne kiakadni, az AUO legalább ismert gyártó és nem arról híres, hogy rossz paneleket gyárt, sőt többnyire homogénebbek az AUO panelek. Nekem volt S-PVA paneles Sasmsungom 5 pixelhibával.
-
PuMbA
titán
Az IPS panelek rosszabbak, mint bármelyik VA-s panel Samsung TV-kben (99%-ban VA panelesek a Samsung TV-k, kivéve a legalacsonyabb J4000-res modell), ráadásul az AU Optronics van, hogy jobb minőségű, mint a Samsung S-PVA, lásd H6200 AUO modell kontrasztja nagyobb, mint az S-PVA-s H6400-é
[ Szerkesztve ]
-
PrinceHerceg
őstag
Mégis mit képzel magáról ez a mocsadék gyártó, hogy nem S-PVA panellel szállítja a termékeit?
Eddig 2 TV-t utasítottam vissza R revíziós AUO panellal... de ha a mai 3-ik is szar lesz nem pedig A-s, én ezt a márkát örökre a lista legaljára száműzőm!
SONY-ék legalább IPS-t raknak az olcsóbb TV-ikbe, nem szemetet!
Fúj
-
ZakRob
senior tag
Sziasztok.
Szüleim ue40j6300-as tv-jéhez kellene vezeték nélküli billentyűzet és egér. Bármelyik jó hozzá, vagy csak némelyikkel működik biztosan? -
Flashget
félisten
-
Gaboman
nagyúr
válasz sityupityu #93872 üzenetére
Kipróbálom, remélem csak az 64 GB SD kártyával van baj.
Ha meghalsz te nem tudod hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz. Ugyanez a helyzet akkor is ha hülye vagy. ;-)
-
veterán
-
Gaboman
nagyúr
Egy kérdés, motoros videóimat szeretném visszanézni USB-n keresztül, kb 20 másodperc múlva megszakítja és azt írja ki "az eszkösz le van választva" mi okozza ezt a gondot, a számítón rendesen letudom játszani USB-ről.
Ha meghalsz te nem tudod hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz. Ugyanez a helyzet akkor is ha hülye vagy. ;-)
-
Gaboman
nagyúr
Beállítottam, király!
-
Buckey
őstag
válasz Redeckt #93863 üzenetére
Várj!
Én azt írtam a végén, vagyis azt próbáltam sugallni, hogy már nem tudom.
Hiába J6300, ha YT appban ez is HD, a böngészőben meg hiába állítom 1080p-re, nem tudom, hogy ez most tényleg úgy játsza le, vagy csak 720p-ben.
Az egész lényege, hogy szép a teszt videó, látom a majmokon a bolhákat is!
De már írták, hogy ez a YT hülyeség a samsung sajátossága, és ha ezt tudom, akkor egy kicsit feljebb mentem volna árban, aminek a képe is megfelelt volna.[ Szerkesztve ]
-
Redeckt
tag
-
Buckey
őstag
válasz sityupityu #93859 üzenetére
Tudom.
Én épp azért sem vettem 4K tévét, mert nincs kihasználva, és nagy valószínűség szerint az elkövetkező 10 évben nem is várható. No, meg egy 4K film 80+ GB. Ki bírja azt feltöltéssel egyáltalán? Mert lejönni még csak lejön, de vissza is illik adni ám, az meg nem az igazi.
Meg most éppen enném a kefét, hogy még a YT sem képes HD-nál jobbat adni a samsung töketlenkedése miatt. Mondjuk így is morcos vagyok, de ez így még csak-csak belefér. -
Gaboman
nagyúr
Sziasztok!
Megjött a Tv (48H6400), Clear Motion Rate (CMR) ami az elmosódást állítja, ez valahol állítható menüben vagy sem?
Mi az a képbeállítást amit ajánlanátok mese, filmnézésre, sportra, hogy szép éles legyen szép színekkel és az oldalirányú mozgásnál megszűnjön az elmosódás, mert most van.
Leírnátok mit milyen értékre állítanátok?
Előre is köszönöm!Ha meghalsz te nem tudod hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz. Ugyanez a helyzet akkor is ha hülye vagy. ;-)
-
veterán
-
Buckey
őstag
Engem sem, mert a képe a tv-nek kitűnő. De a tudat, hogy nem FULL HD, hanem csak sima HD. Sebaj, helyette legalább görbe!
Majd ha elérhetetlenné teszik az okos részét, kap egy okosító eszközt. Vagy ha 5 éven belül javíthatatlan lesz, akkor más márkára csere. Bár, az üzletben ennek volt a legjobb képe (a kiválasztottak közül), akárhogy állítgattam a többit. Már az agyukra mentem a végén, azt hitték, hogy csak szórakozom.
Amúgy én T-Home-os boxot, használok, meg USB-n winchestert. -
PuMbA
titán
válasz sityupityu #93855 üzenetére
Így van, ennyi erővel a YT-ot lehetne gyepálni, hogy miért csapott be, hiszen nem olyan FullHD minőséget ad, mint egy Blu-ray Mi is valójában tehát a FullHD minőség? és hasonló kérdéskörökbe bonyolódhatunk.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
-
zsiz
őstag
válasz Buckey #93847 üzenetére
Mondjuk engem pont egyáltalán nem zavar. Egyébként sem tűnt fel a 720p amíg meg nem néztem az itt olvasottak miatt. Abban a hitben voltam, hogy 1080p.
Bár amennyit használom.. kb 3 havonta egyszer használok valami smart app-ot.
Nekem a tv mint megjelenítő kell csak, felőlem a tunert meg a smart rendszert is kihagyhatták volna. Csak bemenet legyen rajta sok és nagy legyen, jó képpel (meg mondjuk a 3D volt még szempont mikor vettem).. a HDMI már el is fogyott.. 1. UPC settopbox, 2. Xbox, 3. adroid stick, 4. PCOpel Astra G Bertone Coupé X18XE1 | GTA Online: zsiz88 |
-
Buckey
őstag
válasz blakey #93852 üzenetére
No, ha ezt tudom, akkor nem samsungot veszek! . Akkor jól átbasztak minket!
Meg annyira dícsérték a J6300 4 magos processzorát, hogy fel sem merült bennem, hogy nem FULL HD a netes videó!
Mindig is utáltam a samsung telefonokat, hát nem véletlen! Ezek után már a tv-jüket sem fogom ajánlani!
Ahhoz képest, a hűtőm (10 éves), a házimozim (16 éves) és a microm is samsung.[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz Buckey #93849 üzenetére
Ez a Samsung készülékeknél van korlátozva, kipróbáltam egy Samsung BD-j7500-ason és egy Panasonic AS640-es tv-n ezt a videót, a Samsung 1280x720p/30 fps-sel játszotta le, a Panasonic meg 1920x1080p/30 fps-sel.
-
R3nts
senior tag
válasz Buckey #93849 üzenetére
"egységsugarú user".... mára kész vagyok...!
ASROCK B450PRO4,CorsairVengeance 3200MHz LPX2X8GB,RYZEN5 2600,WD S500G1B0C NVMe SSD+AXAGON CLR-M2,SapphireRadeon RX570/4GB Nitro+OC,FSP Hexa85+450W,ZalmanZ1NeoBlack,Alpenföhn BN BlackRGB,W10Pro/x64, Xiaomi Redmi Note 9Pro 6/128
-
veterán
-
Buckey
őstag
Az lehet, de az egységsugarú user azt feltételezi, ha a tv FULL HD, akkor az okos része is az, vagy legalábbis tudja. Erre még a boltban sem hívják fel a figyelmet!
Meg szerintem ezért az extra kényelmi szolgáltatásért is fizettünk, így joggal várja el az ember, hogy ez is olyan olyan legyen, mint a tv többi része. És ahogy olvasgatom, ezt az extra kényelmi szolgáltatást is el-el veszik egy idő után. A végén semmire sem lesz használható. De a pénzt elkérik!
Nekem is elég lett volna egy minőségi buta tv, de sajnos ilyent már nem gyártanak.[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
válasz Buckey #93847 üzenetére
A FullHD TV csak annyit jelent, hogy képes DVB-T-n TV adást fogadni és megjeleníteni FullHD-ben, illetve tud FullHD jelet fogadni és megjeleníteni külső eszköztől Az okos rész teljesen más, az csak egy extra kényelmi szolgáltatás, ahol nem a minőség számít, hiszen alapból egy harmatgyenge hardver van alatta Akit komolyan érdekelnek a FullHD anyagok és a minőség azoknak van egy számítógép vagy egy Blu-ray lejátszó, netán média lejátszó kötve a TV-re
[ Szerkesztve ]
-
Buckey
őstag
Akkor most illene beperelni a Samsungot a vásárlók megtévesztése miatt.
FULL HD tv, ami mégsem az, ami az okos részét érinti? Vagy legalábbis a YT részét?
Mert ezt sehol nem írják, reklámozzák, ha jól tudom. Amerikában simán pert nyernénk ezért! Az egy dolog, hogy minden mást meg tud jeleníteni, de éppen ezt is ugyanúgy kifizettük! Akkor írják azt, hogy FULL HD, kivéve okos szolgáltatás. Így már mindjárt más lenne a helyzet!
Vajon másik márkáknál is így van, vagy csak a samsung ilyen? Mert ha nem, akkor mégsem olyan jó vétel a samsung.
Mondjuk J6300-án böngészőben nem tudom hol kell megnézni, hogy HD vagy FULL HD, csak beállítom, ha olyan a video, de az biztos, hogy gyönyörű, olyan, mintha az ablakból nézném. -
zsiz
őstag
UE40H6400 Youtube: app és böngésző, nálam is egyaránt 720p-ben játszotta a 4k-s videót amit próbáltam.
[ Szerkesztve ]
Opel Astra G Bertone Coupé X18XE1 | GTA Online: zsiz88 |
-
Prien
addikt
Tanácsot kérnék: H6400, jelenleg dobozból kivett 2760-as szoftver verzióval. Hoznak újdonságokat, ha ráfrissítek vagy inkább hagyjam?
Samsung telefonok nem feltétlenül lettek jobbak a frissítés után, sőt...ezért vagyok óvatos...
A kevés is több a semminél.
-
jambiyya
őstag
válasz Pancsermeste #93830 üzenetére
Vicces, én engedélyeztem a frissítést, és soha nem csinálta önkényesen, csak ha megengedtem.
H6400-fullHD-YT: nekem eddig fel sem tűnt, mert olyan távolságból nézzük, hogy pont nem látok különbséget 720p és 1080p között, de most már csakazértis megnézem majd
[ Szerkesztve ]
-
Buckey
őstag
válasz dethroner #93842 üzenetére
A YT appnál dimensions 1280 x 720 * 1.5, resolution 1920 x 1080 @ 30. A YT appot nem használom.
A video 4k, böngészőben 1080-at ír, amin elindul. 4k-nál hibát ír ki, vissza kell venni. Néztem közelről is, de annyira jó a kép, hogy a kígyók majd kimásznak a szobába.
Ha a HD ilyen szép, akkor minek a 4K?[ Szerkesztve ]
-
dethroner
veterán
válasz Buckey #93810 üzenetére
Aki meg van győződve róla hogy a tévéje YT appja FHD-ban játssza le a videókat, nézze mát meg legyen szíves hogy ha belép a YT-ba, a beállításokban megkerei a videóinformációk mutatását, engedélyezi és utána elindítja a videót. Ott megnézhető hogy valójában milyen felbontásban is megy a videó. Lehet fejlesztették a J6-os szériát a H6-hoz képest, de nem lepődnék meg azon sem, ha nem
Mert az egy dolog hogy elindítja, látszólag lejátssza a FHD videókat, de a felbontást lehet visszaveszi 720p-re.[ Szerkesztve ]
A hét vezért feltámasztják majd ha legközelebb is győznek. DNS-üket lombikban őrzik, és Tóth Gabi szüli meg őket!
-
veterán
válasz Printerszaki #93840 üzenetére
Szerintem ne várjál tőle választ, mert több mint 3 éve volt bejelentkezve utoljára.
Leellenőriztél mindent?
--albán bérgyilkosok, nürnbergi gengszter... na hagyjál már!--
-
Printerszaki
csendes tag
válasz gabesystem1 #39177 üzenetére
Hello!
Hasonló gondom van a tévémmel, mint neked 4 évvel ezelőtt, hogy nem ismeri
fel a videót, pedig működik másik eszközről scarton keresztül.
Neked Mi lett megoldás?
Válaszodat előre is köszönöm!
Üdv:MátéTonertöltés, nyomtató és fénymásolók javítása, bármi, ami nyomtatóval kapcsolatos! Budapest XI.ker.Szerémi út 29.
-
Pancsermeste
őstag
Persze, az egyértelmű, hogy az alaplap csere a gyengébb BT oka, de hogy ez hardveres vagy szoftveres probléma, azt továbbra se lehet tudni.
Hardver terén nem hinném, hogy sok minden lehet az alaplapon, ami kimondottan a BT-al van összefüggésben. Kb. "csak" a tápfeszültséget és vezérlést kapja onnan, ill. az adatsínekkel van összekötve... gondolom a proci vezérli, vagy valami spéci microcontroller, de ez esetben a hiba inkább megy/nem megy típusú, márpedig nálam megy, csak gyenge. Jó lenne egy kapcsi rajz erről.
Továbbra se zárható ki, hogy valami alap beállítás nem OK, default értéken lehet.-= Pancsermeste® =-
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
Köszi!
Akkor csak a H6400-ra voltak képtelenek megcsinálni, hogy FHD-ban fusson a YT? Nem mintha érdekelne ez a része, mert úgyis PC, laptop, vagy a batár 7500 jön ilyenkor szóba, csak qrvára nem vágom, hogy miért csak 720? Nem hinném, hogy a hardvernek kilógna a nyelve emiatt.
Valaki tud erre magyarázatot adni?
----------
(#93837) R3nts
Jah, Hála Istennek, kösz.
-------------------------
(#93836) Pancsermeste
Akkor ott csak az alaplapcserével lett gyengébb a jel.
[ Szerkesztve ]
-
R3nts
senior tag
-
Pancsermeste
őstag
válasz sityupityu #93834 üzenetére
Semmilyen változást nem tapasztalok egyelőre.
BT ugyan olyan gyenge.
Pr. váltáskor a kiírást továbbra se nem frissíti azonnal.
Az OTN/OTA továbbra is kikapcsolható.
Most megint kikapcsoltam egy időre, ne frissítgessen, vagy ajánlgasson nekem, majd visszakapcsolom, ha érdemes lesz.-= Pancsermeste® =-
-
veterán
válasz Pancsermeste #93833 üzenetére
Igen, ez logikusan hangzik.
És most ki tudod kapcsolni az OTN-t? Milyen változásokat vettél észre? BT-vel mi a helyzet?--albán bérgyilkosok, nürnbergi gengszter... na hagyjál már!--
-
Pancsermeste
őstag
válasz sityupityu #93832 üzenetére
Jó helyen kapiskálsz szerintem!
Nos, egy teória:
Vannak az un. "önkényes" és a "nem-önkényes" szoftverek.
Az önkényesek automatikus frissítés kikapcsolása ellenére is települnek.
Nálad 2770-van, és be volt kapcsolva az OTN, tehát meg is találta a következő új fw-t, ami "nem-önkényes" (2781.0), így nem is települt, viszont bevéste a kis agyába, hogy van új elérhető sw, tehát nem keresett/nem is keres ennél újabbat, ezt ajánlgatja.
Az én esetemben gyárilag a 2770 volt az új Main-emen, ám az OTN-t kapásból kilőttem, így nem keresett frissítéseket.
Most, hogy engedélyeztem az OTN-t, és mivel nem volt a tudatában, hogy létezik új fw, ezért keresett magának frissítést, meg is találta a legújabbat, ami egy "önkényes" fw, tehát auto frissítés eng. kikapcs ellenére be is frissítette!-= Pancsermeste® =-
-
veterán
válasz Pancsermeste #93830 üzenetére
Tényleg érdekes.
Ez az OTN tiltás egyébként nálam be sincs kapcsolva mégsem frissít magától. Minden bekapcsoláskor megjelenik az infósáv kezdetek óta és ennyi.
szerk: Az nem lehet, hogy mivel az OTN tiltás be volt kapcsolva, és amikor azt feloldottad az automatikusan bekapcsolta az automata frissítést? Csak egy okoskodás a részemről.
[ Szerkesztve ]
-
-
Pancsermeste
őstag
válasz sityupityu #93829 üzenetére
Hát, ez valóban érdekes!
De most olyan történt, amire végképp nem számítottam!!!!Ugye, az OTN tiltást feloldottam, majd ki-be kapcs, és vártam, hogy jelenjen meg az infó sávban az új FW felajánlás. Hiába vártam, nem jött, ezért megnéztem menüből. Ekkor tapasztaltam az előbb írtakat, vagyis ott a menüben írta, hogy jelenlegi: 2770, új verzió: 2800. Az automatikus frissítés ki volt kapcsolva!
Nos, ezután megint ki-be kapcsolás, hogy hátha megjelenik az infosávban, és meg is jelent egy nagyon rövid ideig, de nem az volt, hogy új sw elérhető, hanem az, hogy 2800-ra FRISSÍTETT!
Szóval, megint egy önkényes frissítés!
Szóval, a kérdést (frissíteni/nem frissíteni) megoldotta helyettem a samsung!
Most már csak azt kell ellenőrizzem, hozott-e valami javulást (pl. a BT problémámra), és hogy OTN likvidálható-e.-= Pancsermeste® =-
-
veterán
válasz Pancsermeste #93827 üzenetére
Na ezt nem értem én sem akkor, hogy nekem miért 2780-at ír ki soron következőnek?
Lehet, hogy csak be van "szorulva" vagy valami.
De hát a sógoromnak is végig kellett menni míg eljutott a 2800-hoz. Ott voltam náluk. Bár az is igaz, hogy ez nem most volt, hanem amikor megjelent a 2800. Nem értem akkor.[ Szerkesztve ]
-
Pancsermeste
őstag
válasz sityupityu #93825 üzenetére
Köszi srácok!
No mindegy, engedélyeztem az OTN-t, már írja is az új szoftvert!
Jelenlegi: 2770
Új verzió: 2800
Vagyis akkor mégis csak egyből a legújabbra frissít? Hol marad a 2781.0 és a 2790.1?
Pedig reméltem, hogy a 2781-re fog frissíteni, mert azzal meg voltam elégedve, és tuti aktív az OTN opció is.-= Pancsermeste® =-
-
Buckey
őstag
válasz Pancsermeste #93824 üzenetére
Nekem nem olyan tv-m van.
-
veterán
válasz Pancsermeste #93824 üzenetére
Én megnézném, de én is azt a fw-t használom mint te.
-
Pancsermeste
őstag
Valószínűleg úgyse nézi meg nekem senki (megértem)... szóval, szerintem igen...egyszer élünk, így mulat a magyar!
Hát, ha nem jön be, akkor se lehet sokkal rosszabb, legfeljebb nem fogom tudni letiltani a frissítés keresést, ami idegesítő kicsit, mikor bekapcsolás után megjelenik az infósávban.
-= Pancsermeste® =-
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz ChrYsler #93812 üzenetére
Ok, megy már nálam is UHD-ben, valami sávszélességi probléma lehetett itt is, tehát jól emlékeztem, viszont a H6400 csak 720-at tud, akkor is, ha belegebed.
--------------------------------------
(#93810) Buckey
Neked is kösz.
------------------------------------
(#93821) Pancsermeste
És akkor most, hogy döntöttél, felrakod?
[ Szerkesztve ]
-
Pancsermeste
őstag
Hát igen, service menü után lehet újra állítgatni a képet, nekem mondjuk ez már rutin feladat, kb. 5 perc alatt végig zongorázom, bár valóban, én is unom nagyon.
Azért csak kíváncsi lennék, hogy megvan-e még az OTN support kikapcsolási lehetőség az újabb FW-eknél. Samy-n azt írják, hogy az utolsó szoftvereknél már szürke-inaktív lehet ez az opció, így csak akkor frissítenék, ha tuti működik még.
Ha a 2800 fw. lassabb lett, akkor az lehet pont jó lenne nekem, mert akkor talán ismét előbb betölti a csatorna infót, mint ahogy megjelenítené azt. 2770-nél előbb kiírja (ha bekapcs. után jártam már azon a csatornán), majd rájön, hogy ez a műsor már nem aktuális, és éppen mielőtt lejárna a megjelenítési idő (3-4mp), még gyorsan frissíti azt, de a kis agyam már nem tudja feldolgozni, mert eltűnik. - ez elég idegesítő.
-= Pancsermeste® =-
-
veterán
-
RudY
addikt
válasz attamero81 #93780 üzenetére
Nem terveztem ilyet vásárolni, csak a kíváncsiság.
Nocsak, úgy látszik emag-tól olvassák a ph-t, most jött meg a válasz:Tisztelt Cím!
Innolux a panel gyártoja. Több info:
https://en.wikipedia.org/wiki/InnoLux_Corporation[ Szerkesztve ]
-
Prien
addikt
válasz sityupityu #93816 üzenetére
Műhold...felénk csak ez van, kábel sajnos nincs.
A kevés is több a semminél.
-
veterán
-
Prien
addikt
Hát sziasztok újra! Mától H6400 tulaj lettem, nem bírtam se várni, se kihagyni a lehetőséget! (Nehogy kikopjanak a full HD tévék, mire rászánnám magam, UHD meg nem kell, főleg Digihez...)
Egyelőre ismerkedés zajlik, a netre még nem is engedtem fel, amíg utána nem járok a szoftvereknek,stb.
Ugye Digi sd adásból kell kihoznom a legjobb képminőséget, minden ötletnek, linknek örülnék és köszönöm előre is.
Jelen állapotban nem a legélesebb a kép,de nem is nézhetetlen... felbontás állítást még nem találtam, lehetséges? Ígérem, olvasok vissza, de ha rám írtok 1-2 iránymutatást, szívesen venném!
Még nagyon új és szokatlan minden, türelmet kérnék a régi felhasználóktól...
Esti BL-re már jó lenne belőni...A kevés is több a semminél.
-
veterán
válasz gezse23 #93811 üzenetére
Én is a diginél vagyok, de még nem tapasztaltam ilyet.
Próbáld meg azt csinálni, hogy csinálsz egy teljes keresést a tévén. De ne nyúlj hozzá a tévével a listához, semmit ne csinálj, hanem a keresés után rögtön vidd rá a pen-re a listát, és azután szerkeszd meg. Hátha.Clever0 Én megadtam hangoláskor a szolgáltatóm és Magyarországra van állítva, de nincs ilyen problémám.
[ Szerkesztve ]
-
ChrYsler
aktív tag
Mikor még megvolt a JU7000-es tévém, azon tuti 4K felbontásban ment a YouTube, mert nagyon szép volt ez a videó rajta! Persze előfordult olyan is, hogy ugyanazon videó nem akart csak sokkal gagyibb (720p vagy az alatti) felbontásban jönni. Én akkor a sávszélesség-hiányára tippeltem, de ez sosem derült ki.
gezse23:
Én a Samsung Channel List PC Editorral szoktam otthon csatornalistát szerkeszteni. Bár nem hiszem, hogy itt van a kutya elásva..[ Szerkesztve ]
-
gezse23
csendes tag
Sziasztok!
Próbáltam korábbi hozzászólásokban utána nézni, de nem találtam a kérdésemre választ (persze elképzelhető, hogy én voltam figyelmetlen).
Kérdés: van egy J szériás samsung, ChanSort programmal átszerkesztettem a csatornalistát miután a tv-n nem jöttem rá, hogy kell - a tv menüjében számomra ez lehetetlen. A megszerkesztett listát visszatöltöm a tv-re, minden működik faszán, ki-be kapcsolom a tv-t, marad úgy, ahogyan én szeretném. Aztán eljön a reggel, és visszaáll minden az eredetire... Ilyenkor elvégzem megint a szerkesztett lista importálását. Mindez szép és jó, csak kicsit csehszlovák megoldás.
A tv szolgáltatóm a Digi, kábelen jön. Elképzelhető, hogy a szolgáltatótól minden éjjel, hajnalban jön egy "frissítés" vagy valami parancs, és emiatt reggelre visszaáll az eredeti lista?
Sokan írták korábban, hogy minek vesződni a csatornák szerkesztésével, jó arra a Kedvenc listák létrehozása. Létre is hoztam amúgy 3-at, de arra sem jöttem még rá - pedig nem vagyok teljesen hülye - hogy pl. a kedvencekbe áthelyezett csatornákat hogy tudom előhívni a csatornalistán. Digi settopbox-on ez működik rendesen, de a tv menüjében nem jöttem rá.
Köszi, ha válaszol valaki!
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
Nos, közben leteszteltem és a YT app az UHD-én is 720p, pedig régebben ez tuti más volt, vagy csak álmodtam!
A böngészőben is csak 720-at enged választani, ami egyébként már használhatatlanul tetű lassú, de mindig az is volt. Akinek van UHD tévéje tesztelje már le legyen szíves, hogy nála is 720 már a plafon a Youtube alkalmazással? -
blakey
titán
válasz Pistivi #93807 üzenetére
Először is fontos, hogy az elnevezés megfelelő legyen, ennek ellenére valamit rosszul találhat meg, ha minden megfelelően be van állítva…
… és így is akkor rámész a megfelelő anyagra, a ceruzára klikkelsz…
…utána megkeresheted a megfelelő borítót vagy url-t adsz meg:[ Szerkesztve ]
-
st6969
őstag
válasz Pistivi #93785 üzenetére
Ha a tv-re is telepíted a plex app-ját és 1x beállítod, nem fogod megbánni. Sokáig serviio párti voltam (UMS-t is próbáltam), de most már csakis a plex jöhet szóba. Ha szoktál sorozatokat is nézni vagy gyakran kell vmi miatt félbehagynod egy filmet, akkor méginkább a plexet javaslom.
-
veterán
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz sityupityu #93797 üzenetére
Nekem eddig még szerencsére nem tette.
Na, ennek mostantól vége!
-
Buckey
őstag
válasz sityupityu #93800 üzenetére
Igen, van olyan, de nem a T-Home-nál. Már kérdeztem. De így sem panaszkodom, mert nem lassú, alig volt üzemzavar és így nem kopik a tv/okos billentyűzet. Ráadásul szerintem a kép/hang is tökéletes.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest