Hirdetés
- Milyen videókártyát?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen monitort vegyek?
- Példátlan a 2 nm-es TSMC node iránti kereslet
- Fujifilm X
- Melyik tápegységet vegyem?
- ZIDOO médialejátszók
- Jóárasítja két Arrow Lake-S CPU-ját az Intel
- Lézervágás, gravírozás
-
PROHARDVER!
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
raiden1bak
tag
Üdv a csapatnak!H6200 és 6400 között mi a különbség?Gondolok itt képminőség,proci...stb.Köszönöm a valaszokat!
-
Kácsa
aktív tag
Két hete kicserélték a kijelzőt a 40F6100 tévémben (gyorsak voltak,házhoz jött ki a szerelő - garanciális javítás). Most megint baj van a kijelzővel, véletlenszerűen 10-20 mp.-ig lecsökken a fényerő (mindegy ,hogy tv-adás vagy hdmi-n nézet film), egy széles (kb. 10 cm) vízszintes szürke csík kíséretében (mintha felhő lenne).
Be is jelentettem a Samsung livechat-en.
Kérdésem, ha tudja valaki a választ,hogy mi lehet ez a hiba. Meg,hogy a szerelő nem adott a javításról munkalapot, ez neki kötelessége lett volna? Természetesen a garanciapapírra beírta a javítást ,de ezt akár én is beírhattam volna,mivel nem pecsételte le. -
syler123
veterán
Kicseréltettem a kijelzőt (Samsung 40f6670), így lényegesen jobb lett a háttérvilágítás, a sarkok sem sötétek, csak rettentő minimálisan, ennyi mindegyiknél van, szóval akinek ilyen gondja van nyugodtan hívja a Samsungot, hozták vitték, nekem megérte.
-
Flashget
félisten
Mivel a samsung megszabta először az USA-ban majd Európában is a kereskedőknek melyik az a minimál ár ami alá nem mehetnek, ezért ezt úgy oldják meg, hogy először megemelik az árat majd bereklámoznak x% csökkentést.
Érdemes feljegyezni most mennyiért adják a tévéket és ha majd lesz 20-25% "kedvezmény" akkor mennyiért lesz tv. -
Flashget
félisten
akár Half-SBS 3D, de főleg 1080p mkv-t
ezt a D6500-om is megtette wifin keresztül 1 magos procival..ebben semmi különleges nincs.
A gond az m2ts fájlokkal van az igazi BD-vel meg az 50GB-os 3D BD-vel..ezekhez már kell a külső lejátszó főleg a kandencia helyes lejátszás miatt is. Aki csak egyszer is megtapasztalja mennyivel nyújt többet egy BD vagy média lejátszó a tv beépítettjéhez képest, soha többé nem akarja használni a szerintem csak avira való tv playert. -
ada19
senior tag
válasz
Bucsek #70681 üzenetére
Annak ellenére hogy teljesen egyetértek devil-k-val, megjegyezném hogy a H6400-am akadás és minden probléma nélkül lejátszott eddig mindent, akár Half-SBS 3D, de főleg 1080p mkv-t (akad több is ami kb 20 Mbps bitrátájú, ami már nem mondható nagyon kevésnek). Elvileg a H6200 és a H6400 között nincs sok különbség, főleg nem ilyen téren-
-
Bucsek
tag
válasz
devil-k #70678 üzenetére
Igen, gondoltam rá, bár... 15méteres HDMI kábel kicsit necces szerintem. A saját szobámban úgy építettem ki, PC + TV és isteni...
Itt sajna nem megoldható...
Egyébként visszatérve a problémámra, mi lehet a baj? szóval miért akadozhat a film lejátszás közben, még ha nem 3D-s is a film. nem bírja a TV? Most csak azért kérdezem, mert asszonykám itt nézi pl a celeb vagyok c. sorscsapást, és megy rendesen :\
-
devil-k
nagyúr
válasz
Bucsek #70673 üzenetére
Tessék ide átfáradni: Asztali médialejátszók topik
"Ha én csak MKV kiterjesztésű HD filmeket szedek le, ahhoz is kell ez a lejátszó, vagy eddig is erről volt szó?"
Nagyon erősen ajánlott. Ezzel a lejátszóval még a háztartási kekszet is le tudod játszani.
"Egy sima médialejátszó ami nem 3D-s is kezeli a 3D-s filmet? Mert a TV-n állítom a 3D-t."
Létezik BD 3D és "half ou vagy sbs" (más néven felezett) 3D. Az utóbbihoz nem szükséges BD 3D média vagy Blu-ray lejátszó, DE köze nincs az igazi 3D-hez (BD 3D).
Ha a TV érzékeli a BD 3D-t, akkor átvált magától és 3D-ben élvezheted a filmeket. A "felezett" 3D-nél pedig neked kell átállítani a TV-t. Fontos, hogy kell olyan HDMI kábel amire a következő van írva: "hdmi high speed with ethernet", közismertebb nevén 1.4 HDMI kábel.
-
Bucsek
tag
válasz
devil-k #70672 üzenetére
Köszönöm a segítséget, viszont lenne pár dolog még ezzel kapcsolatban ami homályos. Ha én csak MKV kiterjesztésű HD filmeket szedek le, ahhoz is kell ez a lejátszó, vagy eddig is erről volt szó?
Egy sima médialejátszó ami nem 3D-s is kezeli a 3D-s filmet? Mert a TV-n állítom a 3D-t. Vagy nem.
-
-
Bucsek
tag
válasz
devil-k #70670 üzenetére
Köszönöm a gyors választ, értem is. Szóval akkor az lenne a megoldás, hogy vegyek egy médialejátszót? És ezennel megszűnne a gond?
És médialejátszók között van különbség? Úgy értem, hogy gondolom ott is csak bedugom az usb-be a külső HDD-t és elindítom a filmet, és ha a film 3D-s akkor is kezeli? Mert láttam ilyen 3D-s médialejátszókat is meg simát is, és úristen...
-
devil-k
nagyúr
válasz
Bucsek #70669 üzenetére
"Mondta ismerősöm, hogy a beépített lejátszók a TV-ben manapság már nem az igaziak, és hogy kell egy médialejátszó. De kérdem én, minek az? Nekem csak arra kellene, hogy lejátsszak HD filmeket és kész, meg ugye a 3D-s filmeket is. Teljesen tanácstalan vagyok, remélem Ti tudtok segíteni."
Azért kell média vagy Blu-ray lejátszó mert a TV-k sem "all in one" eszközök. Ha veszel egy lejátszót, nem lesz ilyesmire gondod. Arról nem is beszélve, hogy a TV-d nem játszik Blu-ray-t, Blu-ray 3D-t... stb. Egyik gyártónak sem érdeke az, hogy egy eszköz minden igényt kielégítésen, miért is lenne? Lehet szó Sony-ról, Samsung-ról, LG-ről, Sharp-ról...stb.
"Nekem csak arra kellene, hogy lejátsszak HD filmeket és kész, meg ugye a 3D-s filmeket is. "
Pont ezért kell, semmi másért, ezt kellene már megérteni minden TV tulajdonosnak, vagy leendőnek a csalódások elkerülése végett.
(#70671) Bucsek
Igen. 30.000 Ft-ért már lehet kapni, de 45.000 Ft-ért olyat tudsz venni, amivel le tudod játszani a Blu-ray 3D-t. [link]
-
Bucsek
tag
Sziasztok, segítségeteket szeretném kérni. Vettünk egy 3D-s okostévét (Samsung UE40H6200) és lenne egy kis probléma a videók lejátszásával. Kérlek titeket ha tudtok segítsetek:
HD filmeket (1080p) nézünk/néznék rajta ami 3D-s is, amit egy külső HDD-ről (WD my passport 500gb usb 3.0) játszanánk le. Mindent felismert eddig, mindent lejátszott, DE a legtöbb filmnél, vagyis pontosítok, eddig néztünk rajta 3 filmet, és mindháromnál megakadt, rosszabb esetben ki is lépett a lejátszás módból. Nagyon sűrűn jött ez elő és nagyon idegesít, hogy miért is lehet ez. Van nekem egy régebbi full HD-s TV-m (Samsung UE32D5000), amin például rendesen lejátszik mindent, ugyanezzel a külső HDD-vel, viszont ugye ez nem 3D-s.
Nem igazán tudom, mi lehet a probléma, neten olvasgatva találtam olyat, akinél előfordult van akinél nem. Legelőször a külső HDD-re gyanakodtam, de már nem tudom. Lassú az adatátvitel? Egy 720p-s filmnél is volt, hogy háromszor megakadt, pedig azt röhögve kéne vinnie, én szerintem.
Mondta ismerősöm, hogy a beépített lejátszók a TV-ben manapság már nem az igaziak, és hogy kell egy médialejátszó. De kérdem én, minek az? Nekem csak arra kellene, hogy lejátsszak HD filmeket és kész, meg ugye a 3D-s filmeket is. Teljesen tanácstalan vagyok, remélem Ti tudtok segíteni.
Annyit még leírnék, hogy dvdrip, vagy a legegyszerűbb TVripeket eddig gond nélkül lejátszotta. Legalább is eddig. Igaz minőségben nagyon gyenge, de hát régi sorozatokat csak így tudtam megszerezni, és ezt rendes Pendrive-ról néztük (de nagyon kevés alkalom volt még rá, szóval csak remélem, hogy ezzel nincs baj).
Előre is köszönöm, kellemes hétvégét
Sz. Zoli
-
Tutu7030
veterán
válasz
nagysandor79 #70663 üzenetére
A regionális adók kisebb teljesítménnyel sugároznak (lehet hogy a polarizáció is más (horizontális vs vertikális)).
A mindigtv topicban lehet, hogy többet tudnak segíteni ez ügyben. -
Tutu7030
veterán
válasz
nagysandor79 #70660 üzenetére
Szvsz a 30km-től, kedvezőtlen terepprofiltól, gyenge antennától.
-
nagysandor79
aktív tag
sziasztok.
olyan kérdésem lenne mitől lehet az, hogy a tv-re kötött antenna minden egyes csatorna keresésnél más más eredményt mutat a talált csatornák és rádiók számában. Pl: a minap megtalálta a Kölcsey tv (nyíregyházán üzemeltetik, mi attól kb 30km-re lakunk. ) elmentettem, néztem is , majd kb fél óra múlva gyenge jel nincs jel felirat jelent meg, és újra telepítésre sem találja megint, de a szlovák csatornák azok simán bejönnek. -
Flashget
félisten
válasz
Angel2014 #70655 üzenetére
Tanuljátok meg..ha nincs semmi baja a tévének ne frissítsetek, mert ha addig nem volt utána lehet.
A másik az, hogy semmilyen új plussz funkciót nem ad ki vele a samsung!
nem ad ki changelog-ot mert mint írták nekem "nem publikus" persze, hogy nem az ha letíltanak csak benne (samygo) senki nem rakná fel. -
Angel2014
addikt
Sziasztok! Frissített valaki az új verzióra?, és ha igen mi a véleménye róla.
-
Willie
őstag
válasz
cyberkind #70649 üzenetére
Várható még esetleg nagyobb árzuhanás? Nagy álmom egy 55"-os TV, de kb. annyim lenne rá, mint az UE48H6200-ra. Esetleg karácsony előtt elképzelhető, hogy 150.000 Forint körül lesz az ára?
Most nézem, hogy van UE50H6200 is, az a 4 centi képátló miért +36.000 Forint?Ez a kérdés ugyanúgy érvényes az UE55H6200 és az UE60H6200 közti majdnem dupla árra is.
-
BBéci
legenda
válasz
zsoe85 #70645 üzenetére
Ebben a topikban beszéljük meg, mert itt offtopik.
-
zsoe85
csendes tag
Szia Azt írtad, hogy ezért az árért jobb minőségű erősítőt is lehet venni. Mondd meg mire gondoltál például
Köszi
Nincs, ellenségemnek sem ajánlok bögreszettet.
Inkább ugyanannyi pénzért valami sztereót, ami garantáltan jobban szól.
(#70143) zsoe85
Ki tudod vezetni és 5.1 lesz, de ettől függetlenül jobban járnál egy médialejátszóval. Erősítők, amiket kinéztél, nagyon szerény hangminőségűek, pláne az olcsóbbik. Okosabban is elkötheted azt a pénzt, amibe kerülnek.[ Szerkesztve ]
Mobiltelefon flottához csatlakoznék!
Sziasztok
Van egy nagyon jó kis Samsung UE40F6320 TV-m, de sajnos a házimozi rendszerem DVD lejátszója (10 éve bírja) nem a legfrissebb, szinte csak erősítőként használom, összekötve a TV-vel.
Bármilyen alkalmazás a TV-n (pl Youtube) vagy külső vinyóról lejátszott film hangja sajnos csak a TV-n megy mivel a DVD lejátszón nincs HDMI be/kimenet.
A hangfalai viszont még simán használhatók. Arra gondoltam hogy beruházok egy Pioneer VSX-329-re, vagy pedig Pioneer VSX-424-re.Sosem volt még külön erősítőm, csak ez a fejegység (LG), úgyhogy az lenne a kérdésem, hogyha ezt az új erősítőt HDMI-vel összekötöm a TV-vel (persze a hangfalakat is az erősítővel) akkor ki tudom vezetni a hangot 5.1-re és a TV-n lévő alkalmazás, illetve a TV-re kötött külső vinyós filmnek a hangja 5.1 lesz-e?
Ez nagyban befolyásolja, hogy médialejátszót is szerezzek-e be...Köszi előre is a válaszokat és bocs ha esetleg nem egyértelműen sikerült leírni a problémámat
-
Willie
őstag
Sziasztok!
Mit gondoltok a Samsung UE48H6200 típusú TV-ről? Számomra nagyon szimpatikus, tavaly még 40"-os TV-ket adtak ennyiért.
Előre is köszi a választ.
Üdv.
-
Tamás34
senior tag
2102-es szoftverben észre vett hiba idáig, hogy amikor a csatorna listából váltani akarok a kedvencekről az összes csatornára, vagy fordítva, akkor lefagy a TV és kikapcsol!
-
Flashget
félisten
válasz
SunMount3r #70638 üzenetére
Nem mivel samsung viszonteladók így a samsung szervizbe kell bejelentened (Bp-n 2 szerviz van) és ki mennek házhoz nem kell vinned sehova. Ha nem Pesten laksz samsung honlapon kikeresheted a hozzád legközelebbi samsung szervizt.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
nightshadow #70639 üzenetére
Ezek szerint, meghibásodás esetén hívom a garanciafutárt és kész!
Köszi.
-
nightshadow
veterán
válasz
SunMount3r #70638 üzenetére
-
SunMount3r
nagyúr
Egy garanciális kérdés: Ha a Media Markt vagy az Extreme Digital webshop-ban veszem a TV-t és véletlenül garanciális probléma adódna, akkor ugye a helyi boltjaikba visszavihetem és ott érvényesíthetem a garanciát?!
-
-
ada19
senior tag
válasz
#94529552 #70632 üzenetére
Kinek hogy, tény hogy egy minimális összeggel olcsóbb, viszont a H6400 jóval többet nyújt azért a többletért:
-+1 HDMI (ARC)
-"okosabb" talp, forgatható
-3D - még ha nem is használod, a 2 bontatlan szemüveg értéke 5-6000 Ft
-lényegesen jobb távirányító(k)
-elvileg a mozgóképfelbontása is jobbKihagytam volna valamit?
-
whatnot
őstag
40h6400 mintha sorban tűnne el a boltokból. Viszik, mint a cukrot vagy mi van?
-
blakey
titán
válasz
solyomsherif #70627 üzenetére
Tegyél az antenna végére egy földhurok leválasztót.
-
solyomsherif
csendes tag
Sziasztok!
A héten vettem egy T27D390EW típusú monitor TV-t, amit TV-ként és monitorként is szeretnék használni. Külön-külön csatlakoztatva hibátlanul működik mindkét funkció, de ha a PC és a TV kábel is csatlakoztatva van egyszerre akkor PC módban a kép iszonyatosan vibrál, remeg. Amint kihúzom a TV kábelt a zavarás elmúlik. A Samsungnál azt mondták próbáljak ki másik kábelt, az nem segített. Valaki tud valami megoldást?
Bocs ha már volt, én nem találtam...Üdv!
-
Fatalityy
tag
Sziasztok!
Erről a tv-ről valakinek tapasztalat?
Philips 50PUS6809 3D UHD SMART LED -
Flashget
félisten
Maradjunk annyiban..1-2-4 mag semmi más célt nem szolgál mint a pr-t.
D6500-ban kb 800Hz-es celeron kaliberű proci volt a 2000-es évből...gyakorlatilag használhatatlan webes dolgokhoz szemben az F vagy H szériával.
Viszont a képe sokkal szebb volt mint a maiaknak. Samsung filozófia adunk is valamit de el is veszünk így marad meg az ár azon a szinten... -
gyeniko
őstag
válasz
#94529552 #70620 üzenetére
4 maggal lehet gyorsan böngészni. Leírom, miket szokott a család együtt nézni "okosban", 65"-on: Milyen lesz az időjárás hétvégén? Új filmekről miket írnak pl. a filmkatalogus.hu-n? Wikipédia. Youtube-on egy rakat dolgot. A zenei videókat hangrendszeren keresztül. Meg egy sor mást is.
Persze, mindez megoldható úgy is, hogy az ölünkben a laptop és hárman taszigáljuk egymást, hogy jobban lássuk a displayt. Esetleg úgy is, hogy a laptop és a TV hdmi kábellel össze van kötve, ez különösen elegáns. Mi maradt még? Ja, a mobiltelefon tükrözése: ebben az az izgalom, hogy imádjuk az ujjunkkal toszogatni az érintős billentyűzezet, külön adrenalin bomba, hogy faszán eltaláljuk-e a megfelelő betűt! Amennyiben olyan a teló és a TV, hogy hajlandóak egymással kommunikálni... -
nagysandor79
aktív tag
nem egészem két év után.odáig értem, hogy antennát kötöttem a led -tv re. és már kitudom próbálni a Hbb tv szolgáltatást, csatorna listát szerkesztettem. és működik a PIP funkció is. valami egyéb plusz-t elő tudok csalogatni az es6100-ből még??
-
davz
csendes tag
hello! Kisebb problemam akadt a beepitett medialejatszo menujevel. Serviio megnyitasakor korabban minden gond nelkul behozta a mappakat a valasztott kategoria (Fotok/Videok/Zenek) kivalasztasa utan. Tegnap at akartam allitani a mappanezetet, es ha jol emlekszem, datumra allitottam. Azota csak homokorozas var ram, majd 2 perc utan kikapcsol a tv (F6400). Ha minden tartalmat egyszerre nyitok meg, akkor megy minden.
Van valakinek otlete, hogy allithatom vissza a beallitasokat?
-
gyeniko
őstag
Az F "csak" 2 magos. Nekem vannak 1-2 magos LG-eim és 2 magos Samum is, illetve 4 magos és 4 mag plusz-os (de hülyén hangzik így magyarul) Samum is. A 4 magosok nagyon jól láthatóan gyorsabbak, mint a többi, de pl. a QuadCore Plus-os és a "sima" QuadCore-os Samuk között nem nagyon látom a különbséget. Volt a Pana 65VT60-am, az is elég gyors volt, gyorsabb, mint a 2 magos LG-k/Samu-k, majdnem annyira gyors, mint a 4 magos Samu. Igaz, ngyon nehezen volt kezelhető a menüje és a távirányítója miatt.
-
gery2123
őstag
Hali mindenki!
H6400 úgy látom a most legjobb ár - érték arányú (130k arban) lévő tv. A 3 d nem igazán tud érdekelni, a smart már igen. 130k-ig milyen tv tudtok még ajánlani? Fontos, hogy szép képe legyen, és játékra is használva lenne. -
PuMbA
titán
válasz
SunMount3r #70609 üzenetére
Képminősége megegyező. A SMART-ról fogalmunk sincs, mert szerintem még senkinek sincs itt H6200-ese
Én személy szerint az F6100-at venném, mert a SMART szerintem béna, használtam, de egy nagyon gyenge felhasználó ellenes lassú PC másolat. Nekem a gépem van rákötve a TV-re HDMI-vel, na az már SMART...." A 6ezres széria rossz, 200Hz-es miegyébb, valaki tegyen rendet légyszi..."
A végén az emotikon alapján észrevehetted volna, hogy azért írom, mert ekkora baromságot már régen hallottam
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
SunMount3r #70592 üzenetére
[link] -erre valami válasz?!
Annyi mindent olvasok itt, hogy már nem is tudom mit gondoljak, A 6ezres széria rossz, 200Hz-es miegyébb, valaki tegyen rendet légyszi...
-
zolnagy
őstag
Szerintetek a Samsung UE40F6320 TV-m tudja fogni az 5 GHz-es wifi jelet, vagy csak 2,4-el üzemel?
Sehol nem találom ezt a hivatalos specifikációban. -
PuMbA
titán
Tesztek szerint: "Very slow smart TV features. Every software features, from the web browser to the USB playback, are slow to respond."
Egy ugyanennyibe kerülő 40F6100-zal jobban járhatsz, nézd meg azt
Más, ezt most olvastam egy Hardverapró hirdetésben: "Ne dőlj be az olcsóbb 6 ezres szériáknak ez már 400 Hz-es, innen kezdődik a normális termék, amik esetleg olcsóbbak, azok mind 200 Hz-esek és az sajna élvezhetetlen!"
-
Aino
tag
Üdv!
Érdeklődni szeretnék a Samsung 40h6203-ról. Milyen a smart funkciói? Úgy hallottam, hogy butítva vannak. Ez miben nyilvánul meg?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen videókártyát?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- E-roller topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen okostelefont vegyek?
- Ömlenek majd az iPhone-ok az indiai futószalagokról
- Mégsem lesz divat az atomerőműre kötött adatközpont?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- További aktív témák...
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
- HGST HUH721010AL5200 10TB 7.2k SAS HDD, DELL branded, nettó 40000Ft + ÁFA, 1 év garancia
- AKCIÓ! Sony PlayStation 5 825GB SSD lemezes konzol fejhallgatóval garanciával hibátlan működés
- BESZÁMÍTÁS! 500GB Samsung 980 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Külföldi csomagszállítás Packeta csomagpontokon keresztül!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest