Hirdetés
-
PROHARDVER!
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
bnorci71
addikt
válasz
Szabo.Peter #1897 üzenetére
tapasztalat a HT 5.2-el?
ennyiért nem kapsz olyat ami ilyent szól szerintem
van itt is saját forumaa tekerést kipróbálom
-
szaszapi
őstag
válasz
Szabo.Peter #1897 üzenetére
5.1 genius home theather nem rossz a kategóriájában,az áráért megéri igaz csak ac3-at tud,nekem logi z-5500 van az még dts-t is tud.Persze ha sok kessed van rá akkor erősítő + hangfalpáros ajánlott
-
Szabo.Peter
csendes tag
válasz
bnorci71 #1893 üzenetére
Egy ilyesmire rá akartam keresni, de úgy voltam vele, hogy ez is a "mikulás, húsvéti nyúl és fogtündér kategóriába" sorolható
Bár lehet ha megnézem az árát akkor nem fog tetszeni
Mindenesetre köszi, ez tényleg orvosolhatja a problémát!
A Media Play-jel kapcsolatban, először én is bosszankodtam h nem lehet benne gyorsabban tekerni, aztán rájöttem, hogyha nyomva tartod a > (léptetés) gombot, akkor minden alkalommal nagyobb időt ugrik, így pár másodpercen belül már 10 perceket is, szóval mégis használható. Persze jobb lenne egy progress bar, de ne legyünk telhetetlenek.
Ha telhetetlen akarnék lenni, jó lenne még egy virtuális BD meghajtó alkalmazásÉn is szemeztem egy 5.1-es Genius csodával, a méretei már megfelelőnek tűnnek, viszont a design (világító cuccok) és a minőség kicsit alul maradnak az elvárásaimon. Milyen tapasztalataid vannak vele? A másik ami szóba jöhet, egy Logitech X.540. Aki esetleg ilyet használ, szintén megoszthatja véleményét.
-
bngabor
csendes tag
Sziasztok!
40 collos Samsung LCD-t szeretnek venni, csak azt nem tudom meg melyiket.
Ha csak a kepminőség szamit (szgeprol lesz hajtva, 80% HD film) melyik TV a legjobb valasztas max kb 200-ig?
Kepminőseg szemopntjabol B530P,B530,B550,B650, UE40B6000 között van kulonbseg? Azt olvastam hogy szelesvasznu tartalomnal (a legtobb filmem szelesebb mint 16:9) az oldalvilagitasos LED tv nem a legjobb...szerintetek?
Köszi,
Gábor -
tothbe
addikt
válasz
bnorci71 #1893 üzenetére
A linkelt cucc nagyon jónak tűnik. ezer éve keresek valami ilyet. Utoljára a Creative-nak volt valami cucca, ami ezt tudta, de az nagyon drága is volt és alig lehetett kapni.
El is tettem kedvencbe ezt a boltot. Sztm be is ruházok egy ilyenre náluk.Tapasztalatod amúgy van vele?
-
bnorci71
addikt
válasz
Szabo.Peter #1872 üzenetére
Igazából azért érdekelt, mert nem voltam biztos benne, hogy usb-ről képes-e kitolni a 6 csatornát egyáltalán. Akinek ugye nincs optikai bemenet a hangcuccán/házimozin az kissé meg van lőve, ha usb-ről játsza le a filmeket
erre lehet megoldás
EZNekem a TV-nél nem volt fontos az RJ45 vagy a Wifi , főleg nem az internet, ezek elég nyakatekert funkciók - gondolván ha nincs valakinek fájlszerver funkció a routerén, akkor úgy is járatni kell a gépet a használathoz, akkor már miért ne menjen arról..?
pl: a gép másik szobában van, vagy nincs HDMI a gépen , nem kell másolgatni utaztatni az anyagot
Nálam egy ilyen linkelt cucc oldaná meg a full HD+5.1 lejátszási problémámat.
TV lejátsza mobil vincsiről vagy a notiról az MKV-t optikán megy az 5.1 hang a dekóderen a Genius HT5.1-be
Kényelemes az amikor az embernek az ölébe a laptop és elindítja a lejátszást a tv-n hálózaton keresztül.
Egy azért tény a TV MP-je azért nem 100% funkciós a tekerés léptetés lassúidőhöz ugrást meg nem is tud
a félbehagyott filmet viszont tudja folytatni
-
siemensfun
tag
Valakinek van itt C650 tv-je? Nekem sehogysem sikerül elindítanom a SamyGo-t rajta. Fel sem ismeri az usb-n a Samygo-t. Csak az internet@tv van, oda csak interneten keresztül lehet telepiteni a samsung appsból progikat.
Egyáltalán lehet telepiteni rá vagy felejtsem el azt a részét?
A szervíz menű része teljesen más a b-seké. negyed annyi dolog van csak benne. Wiselink vagy hasonlo semmi sem.
Amúgy megvagyok tökéletesen elégedve a képével. Akárki akármit is mond szerintem a 100Hz bekacsolásával igen is folyamatosabb a kép, nem csak parasztvakitás. Eddig olyan filmet nem találtam amit nem játszot volna le. DTS hangot is tökéletesen kezeli.
Ma kiprobáltam a digitális tuner részét egy hagyományos erősítős (padlásos) 4000 ft-os antennával. 97"jelerőséget ir 45 km-re szentestől.
-
pimre752
csendes tag
Sziasztok!
Akit érdekel:
A madarastescóban (Auchan), Auchan kártyával -20% árengedménnyel megvásárolhatóak a Samsung ledes TV-i
Így a Samsung UE40C6000 jelenleg 239.992 Ft. Szerintem ez egy nagyon jó ár!
De vannak 4000-es és 5000-es ledesek is nagyon jó árban!
Amúgy a "rendes ára már "csak" 299.990 Ft. Csütörtökön még drágább volt
, akkor a 20 %-os kedvezménnyel 255.XXX Ft volt.
-
VINIKOR
senior tag
Tesco-ban ma nézegettem ezt a LED tv-t: [link]
A 1000000:1 kontrasztarányt nem hiszem el. Bármelyik LCD tv-nek jobb volt a kontrasztossága. Ezt szemmel simán el lehet dönteni. Már máshol is feltűnt, hogy a LED tv-knek nem olyan szép a képe, mint egy jó LCD-nek.
Nem tudjátok, hogy a LED tv-knél is van Hz érték? 50, 100, 200 Hz? Vagy itt nincs ilyen?
Köszi.
-
stimea
tag
válasz
durkonorbi #1887 üzenetére
Azért nem értem, mert választható eszközként jelentkezik a TV memóriája. Akkor is, ha nincs más rádugva. Ha meg kiválasztom: Nincs fénykép-, zene- vagy filmfájl az aktuális eszközön!
Mintha ide lehetne valahogy dolgokat berakni, hiszen 148,78-ból 148,78 szabad. Pl. jó-néhány kép elférne. -
durkonorbi
tag
Ja így... az más: ez nekem is ilyen, de ettől függetlenül a hozzáférhető memória nem tudom mennyi ... ha pl. be akarsz másolni a Contentbe, akkor ott láthatod szerintem az alapból hozzáférhető memória méretét... ha pl. samygo-s uccokat akar az ember bemásolni akkor már lehet 1-2 cuccot ki kell törölni (pl. receptek ilyesmi...
) ... Hogy ez a memóriarész hozzáférhető-e nem tudom, egy biztos: ha telneten, bftpd-n keresztül másol be az ember, akkor lehet ide dolgozik, de még nem próbáltam... nehogy behaljon a TV indulásnál, ha telenyomom az összes szabad helyet...
de ez lehet hülyeség...
-
stimea
tag
válasz
durkonorbi #1882 üzenetére
-
stimea
tag
Kérek egy kis helpet!
40B650 belső memóriája (148,78MB) teljesen üres.
Hogyan lehet ide valamit elhelyezni?köszi a választ
-
Scoobyka
addikt
samu 46c8000 test : [link]
elvileg a c650esnek mélyebb a feketéje....de input lagben a c8000es a jobb.
-
need
addikt
Üdv..
a "barts" kollega linkelt itt föntebb a 40C650 röl irást ennek az oldalnak a vége felé van a kalibráció!
Élénken érdekell hogy ezeket a beálítsokat lehet használni 46" tévénél is???
-
barts
csendes tag
Szia!Olvastam,hogy neked samsung C650-ed van.én most szeretnék venni samsung 40b650-et 176000ft vagy samsung c650-et 192000ft! c650-et akartam VENNI. De játékra fontos lenne nekem pc és ps3-ra is.A c650-es itt van róla test, itt nagyon lehuzták játék szempontból.szerinted is igy van megtudod nézni.
http://www.hdtvtest.co.uk/news/samsung-le40c650-20100506527.htm
Köszi! -
tothbe
addikt
sajna 450-hez nincs ilyen lehetőség csak az 5-ös szériához.
Amúgy ha valaki szív DLNA használatával ESET mellett, akkor írtam egy kis szösszenetet a megoldáshoz a DLNA fórumba, ami segít.
-
Szabo.Peter
csendes tag
Igazából azért érdekelt, mert nem voltam biztos benne, hogy usb-ről képes-e kitolni a 6 csatornát egyáltalán. Akinek ugye nincs optikai bemenet a hangcuccán/házimozin az kissé meg van lőve, ha usb-ről játsza le a filmeket A Notimon ugyan van HDMI, de úgy vettem észre hogy a tv szebben és gyorsabban boldogul a fullHD anyaggal.
Szívem vágya nekem is egy jó erősítő + hangfalak szett lenne, de hát ez két-két havi fizetés, nem is beszélve a tv-ről. Ezért gondolkodtam el egy Z-5500-on, csak elég szkeptikusan nézek a kis öklömnyi hangszórókra.. a mély meg már kissé túlzás, elég antiszociális hangja lehet.
Esetleg egy ilyen már egész jónak tűnik, és az ára is "baráti".
Nekem a TV-nél nem volt fontos az RJ45 vagy a Wifi , főleg nem az internet, ezek elég nyakatekert funkciók - gondolván ha nincs valakinek fájlszerver funkció a routerén, akkor úgy is járatni kell a gépet a használathoz, akkor már miért ne menjen arról..? Viszont a 100 (vagy 120) Hz már hasznos dolog, ez viszont már csak utólag derült ki számomra sajnos. Azt hittem h parasztvakítás, néhány buta cikk még meg is nyugtatott. De már mind1
-
oba
addikt
Olyan létezik amúgy, hogy egy olyan tv -re (32B450) amin nincs usb port (leszámítva a hátán lévő "service" feliratút) olyan firmware -t pakolni, amiben van médialejátszó funkció? Nem lenne kellemetlen, ha a hátsó service usb -n keresztül külső vinyóról tudnék filmeket lejátszani
-
oba
addikt
Hi!
Kösz a választ! Holnap szerzek egy vga kábelt akkor és lesz ami lesz
Bár gyanítom, hogy egy 720p filmet elég gyatra minőségben fog tudni csak kiküldeni a tv -re. A VGA amúgy egy integrált Intel GMA X3100.
Jaja, sorry elírtam, természetesen én is a fejhallgató kimenetre gondoltamNo, majd kiderül! Thx még egyszer.
-
törölt tag
Hi all.
Voltam németországban egy hetet most, és benéztem a M.M-ba. Érdekességképpen csináltam pár fotot a kinti árakrol :
LE52B620
LE46B750
UE40B8090És 2 egyéb reklámozott termék :
Panasonic TXP42U20E -
agy73p
senior tag
válasz
durkonorbi #1867 üzenetére
Wow!! Köszi! :-)
Csak egy kérdés elsőre: 09-es képen: 1st_Y_GH = mennyi az értéke? -
durkonorbi
tag
Service menu beállítások a testvérfórumból B650-re reg. után elérhető..
-
agy73p
senior tag
Vki meg tudná tenni esetleg, hogy lefotózza vagy lejegyzeteli az szerviz beállításokat egy LE32B650-es tv-n?
Nem tudom, kissé úgy érzem, mintha a factory treset után nem lenne olyan telt színű, élettel teli a kép. Vagy csak megszoktam? -
bnorci71
addikt
Szasztok!
lassan egy hónapja vagyok megelégedett tulaja egy LE40C630-nak.
A 650 softvere szerintetek ráerőszakolható? Intenet Tv miatt, Lan az van ezen is de csak hálózati lejátszás szoftver frissítésre.Első bekapcsoláskor a gyerek kezdte el a beállításokat, megtalált a TV minden csatornát, majd közel 1 órás pötyögés és minden a helyén volt. SEl mentettem USB-re a csatornabeállítást
Viszont a gyerkőc a területi beállítást nem állította át magyarra, ha ezt most megteszem akkor ugrik a csatornabeállítás, és USB-ről se állítható vissza
Megoldás?
Nem nagy probléma csak érdekesség.Azt tudja valaki hogy az antenna kimeneten van-e 5v kapcsolófeszültség.
[egy ilyent kellene kapcsolnia]Marcus_
ha nem érdekel az Internet funkció akkor a C630 ugyan azt tudja mint a 650
-
BBéci
legenda
-
ORCA58
addikt
válasz
Marcus_ #1858 üzenetére
Ha érdekel a média lejátszó funkció, akkor alapból csak a B650 és a C650 tudja. A Média lejátszó C650-ben már több hangsávot és DTS hangot is kezel.
Én nem vennék B6000-et, szerintem nem éri meg a a tudáshoz képest magasabb ár a LED háttérvilágítás miatt. Hogy mennyire vékony az csak akkor lehet fontos, ha falra szereled.
Egyes vélemények szerint az él LED megvilágítás a széleken felhősödik (bevilágít) ami normál használatnál ugyan nem igazán látszik, de szélesvásznú film esetén alul felül a fekete csíkban esetleg látható. Ezt én is láttam, nem tudnám elviselni.
Volt olyan fórumozó, aki e miatt cserélte le a B7000-t B750-re.
PC kérdés mire akarod használni.
Gyors játékokhoz állítólag a SAMU nem a legjobb választás (magas Input lag miatt), de ezt én nem próbáltam, nem szempont nálam.
Film nézésre eddig minden eseten tökéletesen elég volt a C650 médialejátszója egy USB-s 1 Terrás HDD-ről. -
BBéci
legenda
válasz
Szabo.Peter #1852 üzenetére
A kérdéseim beugratósak voltak, ugyanis még nem hallottam analóg 5.1 kimenetes tévéről, ezért nem értem, egyáltalán miért említettél ilyesmit.
Mivel nem az USA-ban élünk, nem lenne szerencsés oda gyártott, 120 hertzes tévét venni. Az Európai modellek 100 és 200 hertzesek. A 3D-seket most hagyjuk!
A Z5500 képes egy számítógépasztal körül kiváló surround hangzást létrehozni, de házimozihoz elég karcsú. Ezt megerősítik, akik már feljebbléptek. -
oba
addikt
Pls help!
Adott egy Toshiba L40-14F notebook vga tv kimenettel. Ezt a notebookot szeretném rákötni egy Samsung LE-32B450 tv -re. Azt szeretném kérdezni, hogy egy sima vga-vga kábellel milyen felbontást tudnék elérni? Ahogy nézem a tv 1366x768 -as felbontást tud (hát ez nem szabvány 720p felbontás
, a notebookom felbontása 1280x800. VGA -n keresztül ki tud menni ekkora jel? Ha igen, hogy fog ez kinézni az adott TV -n?
(esetleg létezik e vga-hdmi átalakító vagy kábel? az mennyire lenne jó?)
A másik kérdésem a hang. Ahhoz lövésem sincs hogy álljak neki.A tv leírását nézve látom hogy "pc audio input: mini jack" van rajta. Ezzel mit kezdjek?
Gondolom az barbár módszer lenne (és nem is működne) hogy egy jack-jack kábellel ezt összekötném a laptop mikrofon kimenetével
Bocs ha hülyeségeket kérdezek, de teljesen laikus vagyok a témában! Kösz a helpet előre is
-
Marcus_
tag
Sziasztok!
Tanacsot szeretnek kerni.Samsung 40-es LCD keszulek vasarlasa elott allok.Szeretnem a PC-met HDMI-n keresztul csatlakoztatni majd, ill. rakotnek kesobb hazimozi rendszert is.
Samsung LE40C650, Samsung UE-40B6000, Samsung LE40B650 ezeket neztem első korben.Tudtok esetleg par hasznos tippet adni.mire figyeljek oda?
Koszonom!
-
szaszapi
őstag
nekem logi z-5500 van és teljesen jó már lassan 3 éve használom.Ez még mindíg olcsóbb mint ha erősítőt vennék hangfalakkal.Igaz dts a legnagyobb hang amivel megbírkózik dts hdma dolby tru hd feljetős,de ezek hangsávok nem is elterjedtek annyira még főleg nem magyar szinkronoknál.Ha usbróől nyomod a filmet akkor optikain kitolja az ac3-at,ha sima hdmi-vel tolod pcén a filmet akkor csak stereo hang lesz.
Ezt nem neked címeztem ORCA58 hanem Szabo.Peter-nek
-
ORCA58
addikt
válasz
szaszapi #1845 üzenetére
Közben lejárt az időm.
Egy ilyen pár eszközzel lehet mérni a fogyasztást
Nálam a 40C650 a beállítás után nappal 90- 100 W-ot fogyaszt óránként. Majdnem teljen sötét szobában ez 70 w körüli. ECO érzékelő bekapcsolva 3-as háttérvilágításra állítva. Nappal ez 7-es
Ha USB-ről játszom le a filmet nem változik a fogyasztása.
Az meglepett, hogy az ECO érzékelő, csak meglehetősen alacsony fényviszonyok mellett csökkenti a háttérvilágítást Egy normál kislámpa fénye mér sok ahhoz, hogy csökkentse.A PC-m melyben 200 W-os táp avi lejátszásnál 100-110 w, mkv esetén (csak 720p-t bír) 140 w az óránkénti fogyasztása monitor nélkül. (MAX terheléskor megy fel 170-180w-ra.)
Az újabb gépek, főleg ha komoly videokártya van bennük, ennél sokkal többet képesek enni, főleg játék esetén. Egyes videokártyák maguk bőven 100w felett fogyasztanak. nem véletlenül kel rájuk egy komoly "légkondicionáló" -
Scoobyka
addikt
udv....tegnap nezelodtem es mefvizslattam a c-s samukat...az igazat megvalva nem ereztem hogy le kene cserelnem a b650emet...a ledesek kepminosege meg nekem kevesbe tetszett...mesterkeltebb volt mint a sima lampasoke...c6000 es c650et hasonlitgattam eleg alaposan,szemely szerint en inkabb a c650et vennem ha most vennek...de mint emlitettem a b-s tulajoknak sztem felesleges valtani csak ha nagyon keves penzmagot kell radobniuk... ami erdekes es megfoontolando az a c7000es szeriak a 3d miatt,de en ott meg kivarnek...arak sztem esnek es meg elegendo forrasanyag sincs...a sony egyaltalan nem gyozott meg...a samu most eleg szepen elepett a tobbiektol...ez csak az en velemenyem.
-
Szabo.Peter
csendes tag
Nem vagyok biztos benne h bármelyiken is van analóg 5.1, mivel a tv-t első sorban csak a kép megjelenítésére használjuk. Engem azért érdekel, mert nekem megfelel az usb-ről való mkv nézés, és ha találok egy optikai bemenetű 5.1-es hangcuccot (pl Logitech Z5500) akkor megkerülhető egy költséges házimozi szett. Viszont ez nem tetszik a kicsi szatellitek és az ára miatt
Bár ésszerűbb venni egy erősítő + hangfal szettet, csak hát $$$..
Hogy melyiket ajánlanám,
http://www.samsung.com/us/consumer/tv-video/televisions/lcd-tv/index.idx?pagetype=subtype
Úgy vettem észre, hogy a "wow" hatás 100 centi felett jön létre, viszont nem árt a 120Hz, hogy folyamatos legyen a kép. A táblázat alapján az 560-asok már 120Hz-esek, viszont ez 40 colban már elég izmos ár.
Kompromisszum -
rígel
őstag
válasz
nightshadow #1844 üzenetére
Internetezésnél még lehet hogy 100W sincs a pillanatnyi teljestményfelvétel.
Ha egy eszköz egy órán keresztül permanansen felvesz x watt teljesítményt, akkor a fogyasztása x wh. Tehát az elvégzett munka/fogyasztás mértékegysége nem w, hanem wh. -
BBéci
legenda
válasz
Szabo.Peter #1846 üzenetére
Melyik 120 hertzes tévét javaslod és melyiknek van 5.1 analóg kimenete?
Optikain kiad a C530 5.1-et, de csak DD-t, a dts 2.0-ás. -
Poonkie
tag
Sziasztok!
Gondolkodom egy Samsung LE32C650-es tv vásárlásán, most LG 32LG2000-em van, a hely adott, tehát a méret az fix. Igazából az lenne a kérdésem, hogy az analóg adás mennyire élvezhető azoknak, akik ilyet használnak? Mert ez is fontos most még. Köszi -
Szabo.Peter
csendes tag
Sziasztok!
Én egy LE40C530-as TV-t vettem, hosszú őrlődés után. Először is, aki ezen a készüléken gondolkodik, annak azt ajánlom hogy érdemesebb 120Hz-re képes TV-t vennie, mert ilyen méretben, főleg HD tartalomnál nekem már szembetűnően szakaszosak a mozgások
De hát erre gondolom nem vonatkozik a garancia, úgyhogy kénytelen vagyok megszokni.
A képe egész jó, érdemes az élességet 0-ra venni, mert az borzasztó hogy mit művel. Jövőhéten kötik a kábeles DIGI-t, kíváncsi leszek a TV adás minőségére.
Amit a legjobb pont, hogy USB-ről játszik filmeket (mindenféle buhera nélkül), úgyhogy elég a külső vinyómat rádugni, és van egy komplett médialejátszóm.
Lejátszik mkv-t is gond nélkül, még külső audio sávokkal is boldogul. A beépített feliratot nem kezeli, viszont az srt-t igen, úgyhogy ez se probléma.Ami engem érdekelne, hogy ugyan nincs analóg 5.1-es (RCA) hang kimenete, viszont van rajta optikai. Ez vajon átviszi a 6 csatornát, vagy csak sztereo? És ha igen, akkot DD vagy DTS is? Mert akkor lehet érdemes ezen a vonalon keresnem hozzá audio cuccost.
Köszi előre is,
Peti
-
szaszapi
őstag
válasz
nightshadow #1844 üzenetére
csak tipp de olyan 100-120W környéke
-
szaszapi
őstag
válasz
nightshadow #1841 üzenetére
az csodálatos lenne ha óránként 400W el is menne.A tápnak az a maximális teljesítményfelvétele azaza 400 Wattot tud felvenni maximálisan..De nem hiszem hogy azt kihasználnád.Természetesen függ mennyi minden van a gépedbe,hány vinyó milyen proci stb,de nem fog ennyi elmenni.Most ha lecserénéd a tápodat egy 1000W-tosra akkor szerinted elmegy annyi?Egyik havernál múltkor mértük fogyasztásmérővel 4 magos proci 2 vinyó,író, hd 4000es at,ineki így ment el így kb 160W és kicsit terheltük is a gépet full hd anyaggal amibe besegített a vga is.
-
durkonorbi
tag
válasz
nightshadow #1841 üzenetére
cvn69:
szervízmenüben turkálni veszélyes, ha nem tudod mit csinálsz, ha igen akkor nem annyira...
nightshadow:
ha 400w tápod van az azt jelenti, annyit tud leadni max, de nem azt, hogy annyit fel is vesz a géped.
Nekem 350-es táp van, 2magos CPUval stb. 70W körül eszik (cél is volt a kis fogyasztás) csumán... a TV többet... de ez nem általános persze ... -
szaszapi
őstag
válasz
khorvat #1835 üzenetére
abból a távból pont a 32"-es tv kell neked,abból a távból jó lesz nézni a full hd anyagokat.
ORCA58
ezt lemérte valaki fogyasztásmérővel vagy "miazisten"?
Nem hinném hogy annyival több áramot vesz fel egy pc ebben az esetben.A tv is többet vesz fel.1 másfél órás filmnél nehogy már 100w eltérés jöjjön ki! -
ORCA58
addikt
A B és a C széria esetén is visszhangos, ha a Tv és a külső hangszórók együtt szólnak. Tök mindegy, hogy a Tv adja ki a hangot, az erősítőnek, vagy fordítva. Ez nem vészes mivel mindig csak egyiket érdemes hallgatni, a minimális elcsúszás a képhez képest nem érzékelhető.
Nem úgy mint tegnapelőtt a Filmbox HD-n. A hang és kép úgy el volt csúszva, hogy a látottaknak semmi köze nem volt a hanghoz. Több perces volt az eltérés.
-
-
ORCA58
addikt
C650 Új widget a facebok. Indexnek semmi nyoma.
Valamit elszúrt a SAMU ? Fent a legújabb frissítés és az új Shar Manager. Azóta nem látja a TV Pc-t.
szaszapi :
Nem elhanyagolható szempont, hogy míg USB-ről megy a film akkor gyakorlatilag nem növekszik a fogyasztás. Ha PC-ről akkor a PC az esetek többségében többet eszik mint a TV. Nem csak az áramszámláról szól ez, ha nem a gyermekeink unokáink jövőjéről is. Minden egyes feleslegesen elpazarolt watt az ő jövőjüket nehezíti meg. Világszerte, fejenként napi +100 w iszonyatos mennyiségű energiát jelent. Korábban téma volt ez a fórumban páran meglepődtek, mekkora számok jönnek ki. -
cvn69
tag
válasz
durkonorbi #1832 üzenetére
Ha DVD-t nézek, általában én is leveszem a TV hangját, mert a DVD 5.1-ben szól. De a TV adásért nem kapcsolom be a DVD-t. Csak feltűnt, hogy ha nem, akkor milyen visszhangos.
A szervízmenüben mennyire biztonságos turkálni? Ha nem muszáj, én nem szeretek fuserálni garanciális cuccokkal. -
khorvat
senior tag
válasz
szaszapi #1833 üzenetére
En ugy tudom hogy 32"nal kezdodnek a normalis Tv panelek 32alatt a HD Ready Tv-k is TN panelesek a monitorok meg vegkep ebben az arfekvesben!
Most hetvegen letesztelem hogy egy 32-es TVbol mit latok az agybol ugyanis hulyen hangzik de lehet tul nagy lesz oda mivel a szoba 2,3m szeles tehat maximum 1,5-2mrol tudom majd nezni a TV-t azzal sem nagyon lesz gond hogy oldalrol milyen kepet ad hiszen az ágy fixen meghataroz egy40-50fokos szoget kozepen onnan kb mindig jol latom!
Szamitogep eseti jellegu, laptop viszont gyakrabban lenne hozzakotve mivel ezzel teljes multimedias tartalmakat tudok megjeleniteni, USB csak kenyelemsebb lenne neha nem kellene laptopot bezsinorozni allandoan.Ehhez kapcsolodoan ki milyen fali konzolt favorizal dontheto forgathato 10-15kg, 26-32"os TV es/vagy monitorokhoz?
Illetve letezik olyan konzol ami 200x200 es a 100x100at is tudja ha kozben valtozna a rajta levo kijelzo es ezzel a VESA szabvany tipusa is!? -
zhagyma
őstag
" ... a hang elég sokat késik a TV-n. ..."
Ha ugyanazon TV-n a kép / hang nincs szinkronban az hiba. Ha másik eszközhöz képest siet / késik de az adott eszköz képével szinkronban van, akkor csak jelfeldolgozási idő különbség. Ha a PC-s tunerrel nézem a digitális adást, akkor a PC kép/hang ~30 másodperccel megelőzi a TV digitális reperezentációját. Így előbb tudom meg az akciójelenetek végeredményét a TV-t használókkal szemben. Ha ezt közzé is teszem, akkor általában megdobnak pattogatott kukoricával.
-
szaszapi
őstag
válasz
khorvat #1829 üzenetére
Anno én is ebben a monitortv tipusban gondolkodtam de aztán inkább tévét vettem le32b550et,árban nem sokkal volttöbb a tv mint a monitortv.Szerintem inkább a tv -ét vedd,monitortv felejtős.azt hiszem az a monitortv még tn paneles most fejből nemtudom,de amennyi ezeknek az ára inkább akkor vennék egy 32es tévét.meg nem értem ha számítógéppel kötöd össze akkor miért kell hogy tudja hogy usb-ről tudd tolni a filmeket?ha ott a pc akkor az visz mindent,usbről meg minden formátumot nem fogsz tudni lejátszani az biztos.
-
cvn69
tag
Arra szeretnék választ kapni, hogy természetes jelenség-e, hogy a hang elég sokat késik a TV-n. (32C650)
Először csak a folyosón állva tünt fel, hogy a másik szobában lévő TV-hez (CRT) képest csúszik a hangja. De a minap észrevettem, hogy a DVD-ről lejátszott film hangja is késik a DVD hangszóróihoz képest. Ez valamiféle jelfeldolgozási késedelem lehet?A képminőségről annyit, hogy az analóg adás, nálam is szépen jön, viszont a digitális (Rubicomos STB-n) már nem olyan tökéletes. Alapból sem jobb, mint az analóg, ráadásul, időnként kockásodik.
-
khorvat
senior tag
Hi!
Szeretnem segitsegeteket kerni, haloszobaba szeretnek TV-t venni a marka 90% hogy Samsung lesz viszont a nagy kerdes hogy egy 26"os LCD TV-t vegyek vagy egy 27"os Monitor+TVtuner kombot?
Jelenleg UPC kabelen kapom a TV adasokat analog kihalofelben lesz 1 even belul szal mindenkeppen STB-n keresztul digitalisan szeretnem nezni majd a jovoben ezt a TV-t is igy jelenleg a SCART csatlakozas lesz a legfobb alternativa a TV es az STb kozott!
Ennek megfeleloen a keret 100-120k HUF lenne kb. ehhez merten az alabbi konkret tipusokat nezegetem:Samsung P2770HD Monitor + TV
LE-26C350
LE-26C450
UE-26C4000Tovabbi elonyt jelentene ha szamitogeprol, laptoprol tudnam filmnezesre is hasznalni vagy legalabb USBrol lejatszana filmeket.
-
rígel
őstag
válasz
jupakri #1827 üzenetére
Ezek a TV-k alapvetően NEM analóg adás vételére valók.
Az analóg adás minősége nagyon sok tényezőtől függ, lehet viszonylag szép, és lehet botrányosan csúnya egy lcd tv-n. Nekem is volt analóg UPC csomagom, és meglepően jó volt a képminőség, viszont egy ismerősömnél ugyanez, ugyanazon tv-n nagyon csúnya volt.
Aki megvesz egy lcd-tv-t az kínálja meg digitális forrással. Analóg tv adásért nem szabad lcd-tv-t venni. -
jupakri
csendes tag
Sziasztok !
LE40c650 készüléket vásároltam.
UPC analóg kábeltv előfizetésem van.
A kép minőségével van problémám. Mozgásoknál úgy érzékelem mintha a tv fáziskéséssel állítaná után a képet. Nem rögtön azonnal éles a kép.
Samsung ügyfélszolgálata szerint az analóg jel pl: változó erőssége miatt van ez a jelenség, nem a tv hibája.
Valaki tapasztalt hasonlót ?
Vagy esetleg vmilyen beállítási móddal kiküszöbölhető a probléma ?DVD filmet csudaszépen játszik le.
-
Jóna
tag
Valaki találkozott már ilyen problémával, hogy tegnap még tökéletes volt a kép, ma már szemcsés, élvezhetetlen, olyan mintha a tv erősítőjébe szállt volna el valami. A hang tökéletes, kipróbáltuk az antenna kábelt más tv-vel azon tökéletes a kép. A tv-m egy 650-es Samsung!
-
kammu
csendes tag
válasz
durkonorbi #1823 üzenetére
Lehetséges
már totál bele vagyok kavarodva... 650, 6500 1W, 3W 2T, 1L normlisan a samsung oldalon sem látom mi a különbség tudásban
az összehasonlítás is érdekes dolgokat hoz.
A kérdés lesz nem rózsa fekete (rose black) LEC65XXX. tv? -
-
kammu
csendes tag
Sziasztok!
Tavaly december óta szemezek a samsung 40650B-vel már majdnem megvettem csak elfogyott akkor, most megint aktuális lett a dolog. Most már a 40650C-t venném, megnéztem a tudása elég, tetszik is a képe meg minden. Egy dolog nem a piros káva
várható hogy az 1W design helyett ebből is lesz 2T vagy olyan ami nem piros/bordó?
Mert akkor inkább várok rá pár hetet/hónapot.A kalocsai céget hívtam, nagyon kedvesek most még akció is van a tv-n, ha nem várható más design akkor megpróbálok megbarátkozni a bordóval
Üdv,
Tamás. -
válasz
Pityke78 #1813 üzenetére
Szia!
Semmiféleképpen ne 24Hz-ről küldd a képet a TVnek a VGAról. Állítsd be a 60 Hz-et és a force on a VSyncet! Az összes LCD TV 60Hz vagy annak a többszörösével üzemel. Ha így hajtod, tuti nem lesz gond a teaaringel. Nekem is ugyanez volt, és ez volt rá a megoldás.
Üdv,
Vik -
ORCA58
addikt
A 40C650-esem teljesen csöndes.
A C650 keret átlátszó műanyag, alatta vörös felülettel. A káva alján is hasonló a helyzet, csak az áttetsző, mivel mögötte nincs semmi. Ha hátulról éri a fény a tv-t, akkor vörösnek látszik. Ha hátul tök sötét van akkor nem látszik a vörös. Nálam háttal áll az balaknak, így egész nap vörös, este viszont lámpafénynél nem látszik. Fényforrás nincs benne. -
leon67
csendes tag
Nekem 37C650 van. Az enyém is zúg, inkább csak este hallani, amikor csend van. Kicserélték, az új is zúg. Több ismerőshöz elvittem a városban, hátha nálam szed össze valamit. Mindenhol ugyanazt produkálta. Van egy másik Samsungom is (régebbi) az teljesen csöndes, a hozott cserekészülék (32B530) szintén. Érdekes. Még érdekesebb, hogy a háttérvilágítást 20 -ra (ez a maximum) állítva teljesen megszűnik.
Más. Valaki már kérdezte, a fényképeken is látható vörös fényt a káva alján hogyan lehet be ill. kikapcsolni. Üdvariasan közölték vele, olvassa el a kézikönyvet. Én elolvastam, de nem találtam. A menüben ahol az indítódallamot lehet kapcsolni ott nincs rá lehetőség. Ismerősöm 40B750-ében ebben a menüpontban kapcsolható. Valakinek ez sikerült? -
ORCA58
addikt
Köszi már most okosabb vagyok mint sok SAMUNAK írt levél és a szervizzel eltöltött telefonálás után.
Ők erre a kérdésre egyszerűen nem válaszoltak.
Kezdek afelé hajlani, hogy az antennajelben van a hiba. Ma a bithiba volt hogy felszaladt 25 fölé is. Ekkor már a kép fele kocka volt. Kár, hogy nincs konkurenciája a szolgáltatónak, talán megemberelnék magukat. -
Bazs-
tag
Hali
Van egy B650-es Tv-m és néhány hete feltűnt, hogy zúgó hangot ad ki. Ha állítok az energiatakarékos módon, akkor picit megváltozik a hang "jellege".
Régebbi hozzászólásokban olvastam, hogy másoknál is volt ilyen jellegű probléma. Sikerült megoldani azóta valakinek ?
Köszi előre is a segítséget.Bazs
-
PEPE85
senior tag
Sziasztok!
C5000 LED TV-em van ethernet port, hivatalosan nem támogatja a TV, van esetleg valakinek információja arról, hogy maga a port be van kötve, él? Ha igen, akkor mondjuk egy C6500 sotware kellene rá és már jó is lenne, erről valakinek infója, esetleg valami oldal ami ezzel foglalkozik? Köszi!
-
Pityke78
őstag
Sziasztok!
Van egy Samu B6000-es TV-m és érdekelne eza 24p-s film lejátszás hogyan megy?
Ha 24 Hz-es jelet kap, mondjuk számítógépről, akkor ezt le tudja játszani, vagy be kell valamit kapcsolni?
Sok olyan filmet nézek számítógépről, amik 24p-ek, de néha van bennük kis akadás az oldalazó kameramozgásnál. Vagy ez azért van, mert a számítógép nem 24 HZ-ben, vagy annak egész számú többszörösében adja a jelet?Köszi
-
fiFika
csendes tag
B650-esel DVB-C tuneren lehet úgy csatornákat keresni,hogy azok ne tárolódjanak el csak átlehessen nézni mik vannak?
-
ocsi26
csendes tag
válasz
lettyke #1800 üzenetére
Köszi!
Hát, nem igazán tudom... nem hinném, hogy "több teljesítményt" vinne át.
Azt tudom, hogy ezzel letiltottam az összes HDMI funkciót, nem csak a hangot (pl. HDCP-t is). Az NVidia Control panelen ezek után már DVI csatlakozónak mutatja (korábban HDMI-t írt.)
Szóval a teljesítmény a TV-től függ, de mindig van egy kis lag (késés), sztem olyan teljesítményt sosem fogunk kapni mint a monitoron.
Annyit tudok javasolni, hogy ha játszol, a TV-t állítsd át "Játék módba", ezzel kikapcsol minden felesleges zajszűrést, képjavítást, stb-t és ezzel növeli a teljesítményt.
Üdv,
-
GazRic
senior tag
Ma bekötötték a DigiKábelt (UPC helyett), Samsung 40B650 simán felismert minden digitális adót. Szépen hoz minden csatornák, eddig a HD csatornák is nagyon szépek.
-
maláj
addikt
samu b450 tv scart bemenetére a madzag rádugva, asztali dvd scart kimenetére szintén, source választás után a tv úgy fogad, hogy nincs jel
mi lehet a probléma
-
khorvat
senior tag
válasz
Misi 007 #1750 üzenetére
Hi!
Toled es mindenkitol kerdeznem hogy Samsungnal letezik egyaltalan C6700-as LED TV??
Ugyanis tobb webshopban is latom ezt a tipust de mellette ott nincs C6500-as!
A samsung weboldalan pedig csak C6500 es C6510 tipusokat hoz ott pedig C6700at nem latok akarhogy is keresem!
En arra gyanakszom hogy idegesitoen es erthetetlenul 1 TVnek 2 nevet is adtak a magyar webshopok, ar keresok szal arakat nezve is kisertetiesen azonosak a 6500 es 6700 argepes arai! Vagy pedig orszagonkent eltero tipus jelzessel kerulnek a polcokra ezek a TV-k.Ontsunk mar ebben a kerdesben tiszta vizet a poharban nekem van igazam vagy ez valoban 2 kulon TV lesz a valosagban?
Illetve C6510 es C6500 kozott csak designe kulonbseg lenne egyik feher masik fekete tokozasu? -
emre33
addikt
válasz
kormi0312 #1799 üzenetére
Esélytelen!
Legfőképp, mivel az ilyen hangot optikán nem lehet kiküldeni, kicsi az optika sávszélessége hozzá.Arról nem beszélve, hogy ahol van DTS-HD, az mind BD anyag, azt meg nem tudja lejátszani a TV, és nem is fogja pár éven belül...
Ehehz HDMI kell, vagyis medialejátszó!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone 16, Apple iPhone 16e, Apple iPhone 16 Plus, Apple iPhone 16 Pro
- Apple iPhone 12 64GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12500 16GB DDR4 512GB SSD RTX ROG 2080 8GB Rampage SHIVA Seasonic 550W
- Bomba ár! HP EliteBook 820 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Samsung Galaxy S20 FE 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest