Hirdetés
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Nem tudja garantálni a TSMC a tiltólistás cégek kizárását
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Riasztó topik
- Házimozi belépő szinten
- Hobby elektronika
- Milyen billentyűzetet vegyek?
-
PROHARDVER!
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
mephi666
nagyúr
válasz
Andika20 #156497 üzenetére
ez a szép, hogy nem éri meg ezeket a 100ezres készülékeket javíttatni, ha páréves korukban elb*szódnak
25 éve volt, hogy buszon vittem a városi szervizbe a legalább 15 éves junoszt 402b-t, ahol pár nap alatt 1-2ezer forintért megjavították és még utána 10 évvel is működött
tolják ész nélkül a gyárak a környezettudatosságot, közben meg kikoptak a szervizek, mert a készülékek nagyrészt javíthatatlanok, valamint nincs az az ember, aki általánosságban naprakész tudna lenni az éves szinten mindenhol teljesen felfrissített termékpalettából... oké, hogy pörgetni kell a gazdaságot, de ez olyan áron történik, hogy ontja minden gyár magából a silány minőségű termékeket, amik 2-3 év után elcsesződnek és szemétté válnak
-
-
Giles74
csendes tag
Megosztanám első benyomásaimat a QN90B-ről. Mivel plazmáról jövök, fura volt a teljes homogenitás hiánya. A széleken kicsit sötétül a kép. Emellett néhol ha homogén szin látszik, kissé láthatóvá válik a led rács rendszer. Nem vészes, ha nem direkt erre figyelek, észre se venném. Fura még, hogy mennyire észrevehető ezen a tévén már a tömörített tévéadás. A plazma csak hd ready volt, azon valahogy szebbnek tűnt. A kevesebb pixel miatt nem adta ki annyira a minőségi hibákat. Valahogy olyan furán elmaszatoltnak tűnik a kép. Ez lehet, hogy csak a képjavító algorutmusoknak köszönhető, majd megnézem anélkül is. Mindezek mellett nagyon szép a képe. Sötét szobában is teljesen fekete a fekete.
-
-
Istyu74
aktív tag
válasz
Giles74 #156490 üzenetére
Töltsd le tvre plusz pcre a Plex Media Server
-
Giles74
csendes tag
Sziasztok! Egy QN90B boldog tulajdonosa lettem ma. Első okos tévém. A nagyján gond nélkül átrágtam magam, de egy dologban segítsétget kérnék. Lehet, hogy volt is már téma, de nincs energiám visszakeresni, ezért bocsánat.
Hogyan tudom megoldani wifin keresztül, hogy lássa a pc-t és az általam kiválasztott mappáit, hogy onnan filmeket indítsak? Köszönöm. -
atti1848
senior tag
Sziasztok.
Van egy Samsung UE55JU6800W típusú TV, ami elég sok üzemidővel rendelkezik. Van rajta jelenleg 4db világos folt. Megkaphatnám ingyen, ha kevés költségből javítható lenne, de nem szeretnék rá sokat költeni.
Érdemes egyáltalán vele foglalkozni? Ha igen, tudtok ajánlani Budapesten ( 3., 10, 11, 15, 16. 13. kerület) szervizt ahol jó árban tudnák javítani? Esetleg alkatrészt hozzá rendelni és otthon megcsinálni, gondolom háttérvilágítást kell benne cserélni. -
-Maci-
addikt
válasz
Celtis #156485 üzenetére
Köszönöm.
Egyébként a tv is vadi új és szintén új Telekom androidos tv boxunk van.
Nem lehet, hogy a box vacakol?
Érdekes, hogy egy olcsó, snassz kábellel jó.
Mi lehet a minimum követelmény a kábelnél, hogy ne romoljon a HD csatornák minősége? Délután járok Euronics-ban, onnan tudnál ajánlani? A mostanit emag-on vettem. -
-Maci-
addikt
Sziasztok,
Tudnátok ajánlani olyan 3m-es HDMI kábelt, amivel garantáltan működik a HDMI CEC és nem ront a minőségen?
Múltkor vettem egy ilyet: [link]
Ezzel nem működik. Ha egy "sima" kábellel dugom össze azzal ok. De kell a 3m hosszúság.
A TV egy Samsung Q60BKöszönöm szépen előre is.
-
Celtis
veterán
válasz
zakarmihaly #156479 üzenetére
Esetleg kábelhiba is lehet, egy próbát megér. Na meg persze a gyári visszaállítás.
De sajnos felmerül a gyanú, hogy a tv-ben romlott el a CEC. Érdemes lenne kipróbálni egy másik boxszal vagy hangprojektorral, amelyiken biztos megy a CEC úgy, hogy csak az van a tv-re kötve.
-
Celtis
veterán
válasz
Itt tudsz keresni szakembert.
-
Callisto
őstag
válasz
Nem tudom. Panelcsere nem biztos, hogy megérné mert annyiba kerül, hogy inkább új TV-t szoktak ajánlani. Néha benéz ide TV szaki (én nem vagyok az) ha látja a problémát adhat pontosabb infót és tanácsot.
-
Callisto
őstag
válasz
zakarmihaly #156472 üzenetére
Az ott panelhiba lesz szerintem.
-
metaxa78
újonc
A segítségeteket szeretném kérni.
Adott egy QE75QN90BAT típusú TV.
PC van rákötve a TV-re. Ha 4K (3840x2160) jelet kap 120 Hz-en (60 Hz-en is jelentekzik a hiba, csak nem ennyire látványos), és bekapcsolom a kép a képben üzemmódot (PIP), hogy a TV adás képét kirakjam kis méretben, piros színű vibráló képhibák jelennek meg. A TV menűje ekkor nagyon lelassul. Ha kikapcsolom a PIP-et, akkor megszűnnek a képhibák, és tökéletes a kép. Ha a PC forrás nevét átnevezem “játékkonzol”-ra (azaz, mintha konzol lenne a PC), akkor PIP esetén nem jönnek elő a képhibák. Ez a hiba a 1420 és a legújabb, 1430-as firmware-nél fennáll. A SAMSUNG ügyfélszolgálat azt mondja, hogy ez a normális működés. Nem garantálják, hogy FULL HD felbontás felett rendesen működik a PIP (ez elég vicces, valaminek vagy működni kell, vagy nem, de olyan nincs hogy hibásan működik és ez normális). A kézikönyv is csak FULLHD felbontást említ. Cseréltem már kábelt, másik bemenetet is próbáltam. Van valakinek hasonló képhibája hasonló tv-vel rendelkezők közül?
Video a hibáról:
[link] -
Adott egy 55ru8002-es tv amiről pont lejárt a gari, ma reggel az a jelenség jelentkezik, hogy a tv magától újraindul. Menüig nem tudok eljutni, próbáltam a kihúzom visszadugom metódust de az sem segít.
Találkozott valaki ilyen bootloop issueval? Addig jut a boot, hogy a csatorna már látszik de leáll és még kicsit a hang megmarad. Köszi! -
zakarmihaly
tag
Sziasztok. Van egy samsung qe55q7fnat tvm. Nagyon szeretem viszont elojott egy hiba. A kep aljan horizontalis csikok jelennek meg neha vekonyabb neha vastagabb. Kaptam kolcson egy Nintendo switchet az hozta elo eloszor es azt hittem azzal kapcsolatos. De azota disney pluszon is jelentkezett (wifivel kabel nelkul) sot ma eloszor a digi set topboxszal is. Nem mindig jelenik meg sot van most pl 10 perc filmezés utan eltunt, mintha "bemelegedett" volna. Mit tudok ezzel csinlani? Mar nem garanciás. Koszi es udv
Kep a hibarol :
-
sapkakarcsi
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni. Próbáltam az általam tapasztalt jelenségre megoldást keresni, illetve minden számomra evidensnek tűnő trükköt megpróbáltam, azért fordulnék hozzátok, hátha valaki tapasztalt már ilyesmit, vagy tudja mi okozhatja.
Adott egy Samsung 55Q60T, és az HBO Max glitchel rajta bizonyos jeleneteknél, mintha tömörítési problémája lenne a filmeknek, de nyilván nem erről van szó (igen, a biztonság kedvéért más eszközön is teszteltem
).
Újabb és látványosabb címeknél jelenik meg, pl. Last of Us, Dűne. Utóbbiból csatolok képet
Amiket próbáltam: wifi helyett kábelre csatlakoztatni, hátha a sávszél nem bírja. Gyári beállítások visszaállítása, app újratelepítése. Képbeállítások mindenféle kombinációja és permutációja. Sajnos egyik sem oldotta meg.
Nagyon köszönöm!
-
nexus6
aktív tag
válasz
Szabi020 #156465 üzenetére
már rengeteg ilyen videót néztem meg, de még mindig nem látom előnyét (amatőr játékosként) hogy miért jobb a 120-144hz. biztos számít, de inkább veszek két olcsóbb qledes 60hz-st szerintem, azokon ugyanúgy tudunk játszani csak kicsit nem olyan szépen
mondjuk tudom hogy a qn90b a samsung csúcs tévéje ekkora méretben (sajnos kétszer olyan drága). az is bajom szokott lenni hogy most már minden tv-be 55 felett teszik bele a jobb tulajdonságokat (ez is kb olyan mint a telefon, egyre nagyobbak). én is inkább maradnék a samsung vonalon, eddig nagyon jól bevált. a ku6000-nk most is még csodaszép képe van, egyedül a fehér átlátszó karikák zavarnak (mondjuk egy sötétebb filmnél vagy háttérnél nem is látszik) -
Szabi020
tag
válasz
nexus6 #156464 üzenetére
Én is Tv-t használok.(kb 10 éve) Igaz mára már 50"-ban. Simán megszokható és nem is kellene már kisebb!
50QN90B Az alany. A 144hz egy hatalmas előnye.Az általad említett Tv amúgy szerintem szintén 144hz-es. Árban majdnem ugyanannyi mint a nagyobb változat. A 43 és az 50-es 144hz lett a nagyobbak csak 120.
Én anno a sima Led-ről a Qled-re való átállást hatalmas pozitívumként éltem meg.
Azt nem tudja valaki mi lett javítva az új szoftverben? 1430 (.1 azt hiszem) Az előző verzión azért voltak bugok nálam.. Kiderül sikerült-e fixálni itt.
-
nexus6
aktív tag
válasz
stemplar07 #156462 üzenetére
én is egy 43ku6000w-t használok már 6 éve monitornak, most jött elő a háttérvilágítás gond, de megcsináltatom, mondjuk váltok is egy 43q60b-re, mivel alig van különbség árban a bu vagy au szériától... sajnos a 43qn90b már elég drága (120hz)
-
Sziasztok!
Van otthon egy régebbi samsung tv-nk, nem okos. Most hirtelen fogalmam sincs a pontos típusa micsoda. (Google-ön találtam róla képet, ilyen: [link] ).
Eddig Mi Box S-el volt okosítva, ment a hdmi cec rendesen, ki be kapcsolgatta a tv-t, öröm, boldogság. Most kb 1 hónapja le lett cserélve ez az okosító egy Apple TV 4K-ra, az első pár alkalommal látta is a tv a beállításokban, hogy "Hálószoba" (ennek neveztem el az apple tv-t), ki be kapcsolgatta a tvt ahogy kell, az boxot bekapcsolva átváltotta automatikusan a forrást. Viszont egyszer csak megszűnt működni ez a funkció, a tv beállításokban mostmár csak annyit ír a forrás választásnál ahol eddig látszódott a rendes elnevezése, hogy "Player". A mi box s-t visszarakva is csak ennyit ír mostmár, és ott sem megy a cec, a forrást sem váltja át ahogy bekapcsolom egyikkel sem.Valaki találkozott már ilyennel? Töröltem az Anynet+ beállításait, de nem segített.
-
stemplar07
őstag
-
Daffni2
addikt
-
smallmer
őstag
Sziasztok!
Használ esetleg valaki 43-as Samsung TV-t monitornak a mindennapokban?
Első körben OLED TV-re gondoltam, de a beégéstől való félelem miatt a Samsung QLED tévéit is megnézném. Tapasztalatokra vagyok kíváncsi!Köszönöm!
-
rstwingo
tag
válasz
farkas26 #156456 üzenetére
Szia !
Nem a csatorna váltás lett picit lassabb , hanem az előző csatorna váltás, mikor
megnyomod a beállitás/szám gombot és az ok gombot.
Meg azóta még azt vettem észre,hogy a sundbar hangja 1 másodperc szünet után szólal meg csatorna váltás után, de már nem zavar, van hogy észre se veszem. -
tunkiih
őstag
Sziasztok! Van barmi megoldas hogy a 2021es Q70T EU TV-mre ravarazsoljam a legfrisebb gamehubos szoftvert? December ota kint van Amerikai, Azsiai regioban, nalunk tovabbra sem elerheto sajnos. Koszi!
-
capafog23
őstag
Van most valami TV akció kupon valahol?
(úgy hogy nem kell mellé mást is venni)
Nappaliban elhalálozott egy régi nagytévé.65" vagy az fölött
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LG 49WQ95X-W - 49" NANO IPS 10 Bit - 5120x1440 5K - 144Hz - USB Type-C - HDR 400 - G-Sync - FreeSync
- Honor Magic5 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf FX 505G Gamer laptop. I7 8750H / GTX 1050Ti / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series X 1TB SSD fekete játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest