Hirdetés
- Hobby elektronika
- DUNE médialejátszók topicja
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- OLED monitor topic
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Az ASUS ROG Astral kártyák tájékoztatnak arról, ha épp megrogynának
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
-
PROHARDVER!
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
zhagyma
őstag
Véleményem szerint a kábel szolgáltatónak kell mérnie egy ilyen hiba esetén. Ha megfelel a mérés a szabványnak (digitális frekvenciák jelszintje, jel/zaj viszony, MER, BER, konstellációs diagramm, stb). Én mérőeszköz nélkül bele sem mernék fogni egy kábeles szolgáltatásba ... Abban biztos lehetsz, hogy ha szabványon belüli értékeket mérnek, akkor a TV azt kifogástalanul venni fogja ... Ha mégsem, akkor jön a TV szervíz.
Ui: Korábban más fórumon LG-ben komplett elektronikát cseréltetettek a vételi problémák miatt. Persze nem javult meg. Amikor végre a kábelszolgáltató változtatott a műsorszórás technikai paraméterein, megszűnt a hiba ...
-
Egy kis segítségre lenne szükségem:
Samsung B550->650 Service menujéből a Type értéke érdekelne!
(Ami a B650 felett van)
Jöhet privátba is.Köszi
-
ORCA58
addikt
válasz
zhagyma #1595 üzenetére
Én is azt hittem, hogy a "szakemberek" mondani fognak valami okosat, de tévedtem. Ennyi erővel bárkit felhívhattam volna.
Azt is említettem, hogy az antennások megnézték, néhány elosztót kicseréltek és 73 decibel lett a jelerősség, de a TV-ben semmit sem változott a jelszint. Nem hatotta meg őket, ne számokat mondjak!.
Szerviz szerint az egyetlen mód, hogy megtudjuk hibás vagy nem keresni egy olyan helyet, ahol egy hasonló tv tökéletes fogja az adást és ott kipróbálni, vagy azt a tv-t elhozni hozzám próbára. Az utóbbit javasolták. Azt nem mondták kinél működik, mert senkit ilyent nem ismerek. a helyi szolgáltató fóruma pedig hetek óta halott. Gyanítom nem véletlenül
Ez olvasható:
"Tisztelt Fórumozók!
A KábelNET fórum eszköz meghibásodás miatt nem érhető el.
Javítása folyamatban van"Alternatív megoldás elvinni hozzájuk, de félek a DVB-T és DVB-C közti különbséggel sincsenek tisztába, ugyanis a szabadon sugárzott jellel próbálná ki, pedig mondtam azzal nincs gondom.
El nem jönnek, mivel itt megállapíthatatlan, hogy jó vagy rossz!!!A szerviz véleménye egyébként az értékesítő üzletnek kellene, mert 3-napon belül jeleztem a hibát, de csak a hivatalos igazolással tudnák ez elfogadni ha létezik (ma 2-hetes a TV)
-
zhagyma
őstag
válasz
zhagyma #1595 üzenetére
Látszik, hogy úgy "ollóztam" össze korábbi hozzászólásaimból. errata:
" ... A vétel időtartama alatt ezeket megszámolva megkapjuk a BER (Bit Error Rate/Ratio) értékét. ..."
A vétel időtartama alatt a bithibákat megszámolva és elosztva az összes vett bittel megkapjuk a BER (Bit Error Rate/Ratio) értékét.
" ... A kiváló vétel a szabvány szerint: jelerősség ( 95% ), jelminőség ( 2x10-4 ). ..."
A kiváló vétel a szabvány szerint: jelerősség ( 95% ), jelminőség ( 2x10-11 )
-
zhagyma
őstag
" ... Azokat a számokat nem érdemes nézni, semmit sem jelentenek! ..."
Strength (jelerősség). A tuner bemenetén megjelenő jelszint: 0 - 100%. Igazából a százalékos kijelzés logaritmikus skála szerint "linearizált", mivel decibelben kell kifejezni a jelszintet.
A viszonyítási jelszint tartomány valóban nincs sehol leírva. Például egy mérővevő bemenő jelszint tartománya: 0 - 130 dBuV
Quality (jelminőség). A "jelminőség" formában: 0 - 10. Az adó által kisugárzott digitális tartalom kiegészítésre kerül, információs redundanciát okozó hibajavító bitekkel. Ez lehetőséget ad a vételi oldalon hibajavító algoritmusokkal a digitális adatfolyam hibáinak meghatározására és kijavítására. A tuner demodulátor chip számolja az ily módon javított hibákat. A vétel időtartama alatt ezeket megszámolva megkapjuk a BER (Bit Error Rate/Ratio) értékét. A BER "lineárisan" jellemzi a vett jel minőségét.
A viszonyítási tartomány itt is kérdéses ...
A kiváló vétel a szabvány szerint: jelerősség ( 95% ), jelminőség ( 2x10-4 ). Gondolom a Samsung jeldiagnosztika "jelképes" értékei megfeleltethetők ennek és egy Samsnug szervíznek ezt illene tudnia ...
-
ORCA58
addikt
válasz
mlala56 #1576 üzenetére
Elvittem egy ismerőshöz, C7000-es van neki. Az 98 - 100 jelerősséget ést 0-1 bithibát mutatott, de néha az is kockásodott. Az enyém 5-10 bithibát és 67 jelerősséget mutatott és persze több a kocka.
Mit mondott erre szervizes! Azokat a számokat nem érdemes nézni, semmit sem jelentenek! -
garcia66
tag
Sziasztok!
Ha esetleg már más is beírta akkor bocs (én csak ma láttam): Auchan kártyával 119.900,- ft (anélkül 149.900,-) a Samsung LE40B550-es tv.
-
kabala123
csendes tag
Sziasztok!
NFS hack-ben szeretném segítségeteket kérni. Samygo-s leírással nem boldogulok. Ha valaki le tudná írni mit is kell csinálni, az nagyon sokat segítene. Telnet már OK, a többi érdekelne.
Kipróbáltam az NFS funkciót az Extensionssal, s a hálózati szerverről nagyszerűen működik a tekerés, pause, feliratkezelés stb. Csak ugye ennek egy hibája van, minden egyes bekapcsolásnál el kell indítani a programot. -
Luissimo
veterán
válasz
Rotor82 #1581 üzenetére
rejtély, mert az én 500 gigás Samsung SATA NTFS vincsimet gondnélkül...
Nyilván az "ILYENNEL" rákötve lehet gond, vegyél 3000 körül egy külső csini kis házat és akkor nemlesz gondod szerintem...
Én ILYENNEL kötöttem rá a tv-re ( és a laptopra is, mert kis aranyos és zsebbevaló és praktikus és olcsó , és semmi gondja vele, még elegendő tápot is ad neki
-
Rotor82
aktív tag
Sziasztok!
Volna egy kis gondom vinyófelismerési problémával kapcsolatban:
Vettem egy notebook winyót(sata 320Gb samsung) és rákötöttem a tv-re egy ilyennel, de a tv egyszerűen nem látja...Mi lehet a gond? A pc gond nélkül felismeri. Természetesen NTFS-re formáztam. Amúgy egy régebbi ata100-as winyómat a tv felismeri, de az újonan vett sata winyómat nem.... -
fiFika
csendes tag
válasz
durkonorbi #1579 üzenetére
Akkor van SamyGO-s firmware is?
-
durkonorbi
tag
Közben sikerül használni a wifi usb kulcsot ( pl. itt látható, kb. ennyi minden normális boltban... ), egyszerűen, content tartalomként TV-ről indítva ...
automatikus indulás is lehet boot idején rejtve, csak most nincs időm rá, talán pár napon belül... de azért ez sem semmi...
Nesze neked majd 20ezres samsung linkstick... (igaz az N-es, de nekem pl. G-s routerem van... N-es alternatíva is van max. 5-6 ezer körül simán....)
Lényeg : samygo wifi extensions-be kell könyvtárhűen másolni a wifi add-on-t, és kész is, indítani az ismert módon contentből, akár TV memóriából is...
----
fiFika: új gyárit nem érdemes feltenni, sok mindent letilt, és nem túl egyszerű visszalépni régebbi verzióra ...
Ez már akkor jött ki, mikor a samygo túl sokat javított a régebbi gyárikon...
-
fiFika
csendes tag
válasz
durkonorbi #1577 üzenetére
Köszi.
Azt hittem valami mást is tartalmaz az aspect ratio-n kívül.
De a legújabb gyárit sem érdemes fölrakni ahogy itt olvastam. -
durkonorbi
tag
Orca58:
Nem semmi...
Remélem az én tv-mel akkor nem lesz baj soha
... de ha ennyire "gagyi" egy szervíz akkor még a hackelt fw is maradhat rajta gond esetén, mert valószínűleg az sem fog feltűnni...
fiFika:
a mod lényege, hogy az Aspect Ratio állítható.... idézem:
"This firmware modification tries to fix (or at least make it better) the picture scaling option of the media player in Samsung B650.
In the tools menu of the media player the "Picture Size" menu item now has these options..."Lesz vagy 10 lehetőség az állításra (a jelenlegi 2-3 (?) helyett), mert egyes esetekben érdemes felülbírálni a Tv amúgy sem feltétlen tökéletes választását - mondjuk én még nem találkoztam olyan filmmel, ami igényelte volna...
-
fiFika
csendes tag
Üdv!
Mit tartalmaz a NewAge féle firmware b650-re?
Megéri fölrakni? -
ORCA58
addikt
válasz
nightshadow #1561 üzenetére
Bízom benne, hogy csak "DEMO" elemek voltak.
nightshadow
durkonorbi
agy73pTudom, hogy gyári szerviz nem nagyon létezik. Ez a SAMU oldalán található, feltételeztem a leghitelesebb.
Egyébként ez a szerviz tényleg vicces. Ma ismét beszéltem velük, egy másik koma vette fel. Azt mondta, hogy a SAMSUNG közleményt adott ki arról hogy a TV kép nem kockásodik.
Ha a DVD nem kockásodik, akkor az DVB-C vétel sem kockásodhat, ergo nem a TV a hibás!
Kérdem én nem a TV alakítja képpé az antennán érkező jelet?
Elbizonytalanodtam. be merjem ilyen helyre vinni a TV-t? Mi van ha hibás (bár ne lenne). Egy naposan bejelentettem.
Ma például az M2 HD-n nem csak a kép, hanem a hang is vacakolt. A legmeglepőbb, az volt, hogy az utolsó 5-6 szótagot kb. 10-15 másodpercig ismételgette a TV miközben a kép szépen haladt tovább.
Ha antenna hiba ez is, akkor könnyen megzavarható a TV elektronikája. -
Na megvan, ezt most szedtem ki a doksijából:
"100Hz Motion Plus: Off/Low/Medium/High/Demo (LE37 A656 , LE40A656 , LE4646 A656 , LE52A656 )
Removes drag from fast scenes with a lot of movement to provide a clearer picture.
This function is not available in PC mode.
If you enable "100 Hz Motion Plus", noise may appear on the screen. If this occurs, set "100Hz
Motion Plus" to "off" or select one of the other options."Ergo pont a 32-esben, illetve a kisebbekben nem volt. Megijesztettél, de legalább utánanéztem
Luissimo: a samsungnál egyetül a távirányítók nem jönnek be. azok a nagy fehér gombok a műzongoralakk bevonatú távírányítón picit gagyinak hat nekem. Inkább egy Logitech Harmony.
-
Luissimo
veterán
A méltán nagynevű és magyarországon világhírű ROCKET nevű multicég hasonló nevű elemei pedig többrehivatottak, mint HÉT azaz HÉT (7) nap után kimerülni
ja és továbbra is fenntartom, hogy a b650 távirányítójánál nemtudok elképzelni jobban kézreállót , éppen a formatervezéséből kifolyólag ( mondjuk nemértem , hogy hogyanférhet ez a kicsi délkoreai emberek kicsi kezébe rendesen, de az enyémbe belesímul
-
zhagyma
őstag
válasz
durkonorbi #1554 üzenetére
" ... rögzítés maga digitális, és ugye nincs benne hardver az analóg->digitális átalakításra ..."
Van benne A/D konverter (analóg adás / scart analóg jel miatt). Inkább a videó / hang enkóder hiányzik a real-time kódoláshoz a mentés előtt ...
-
agy73p
senior tag
válasz
nightshadow #1561 üzenetére
".... Samsung szerződést köt vele, hogy lássa el a szakszerviz szerepét...."
Ez így van.
-
Scoobyka
addikt
azert ez a dolog eleg fura...van penz 200kilos tvre de egy 2db toltheto elemre ami vagy 1-2k arra nincs...furcsa ez nekem.
-
nightshadow
veterán
Én vettem régebben egy univerzális távirányítót, ahhoz is adtak 2db ceruza elemet, s pár nap után lemerült. Akkor vettem észre, hogy a manualban írják, hogy az elemek csak teszt céljából vannak, tehát nem teljes értékű elemek. Szerintem te is ilyet kaptál.
Samsung szervizhez meg már nekem is volt szerencsém. Állítólag ez úgy van, hogy olyan mint Samsung szerviz nem létezik, mármint olyan amit a Samsung üzemeltet. Hanem Tóth Pistának van egy szervize, s ha bizonyos kritériumoknak megfelel, akkor a Samsung szerződést köt vele, hogy lássa el a szakszerviz szerepét. Pl. ahol én voltam, az a Samsungon kívül még más márkáknak is a szakszervize is volt, nem csak a Samsungnak. -
Antibazsi
aktív tag
Sziasztok!
C6000 és C6500 között csak az internet@TV a különbség vagy van valami más fontos is? Kontraszt, fogyasztás, médialejátszó vagy más egyéb ugyanaz?
Illetve szerintetek melyik lenne a jobb vétel B7000 v.C6000/6500 ? (c6500 esetén egyel kisebb átmérőjű készülék lenne a magasabb ár miatt) -
ORCA58
addikt
Újabb fekete pontok a Samunak.
A tv-hez adott ROCKET elemek 7 azaz HÉT nap alatt lemerültek remélem ez csak erre az elemre vonatkozik, mer ha nem drágább lesz a távirányító üzemeltetése mint a Tv készüléké.
A másik digitális vétel esetén blokkosodás miatt felhívtam a márkaszervizt. (Vásárlás után 1 nappal) Azt ajánlották előbb nézessem meg az antenna jelszintjét, ha az jó kijönnek. A jelszint meg lett nézetve, újbóli telefon. Válasz : Nem jönnek ki, keressek olyant, akinél működik és nézzem meg, hogy ott megy-e az enyém. Ők sem tudnak mást csinálni. Különben is ha más típusú készülék működik az antennán, az enyém nem az nem jelenti azt, hogy rossz!!!!!
Most vihetem fel Pestre, hogy ott bedugják a saját antennájukba, ha tudni szeretném a TV jó-e vagy máshol van a hiba!?
Könyörgöm a 21. században élünk! A szerviznek semmilyen műszer nem áll rendelkezésére?
A SAMU szerint ez az európai (vagy talán világ) színvonalú szerviz!!!Még néhány különbség a régi és az új széria között
Napokban volt szerencsém egy B7000-es közébe kerülni, igyekeztem megjegyezni a különbségeket.
A régi távirányító tényleg és nehezebb, számomra kevésbé kényelmes.
A C650-es irányítóján néhány gombot átcsoportosítottak, így szerintem sokkal logikusabb és könnyebb kezelni.
A csatorna menüben is van eltérés. A C650-ben automatikusan van összes csatorna, TV (digitális), Rádió (Digitális, és analóg) csatornák. A látott B7000-ben csak összes létezett (tulaj sem tudott másról)
A médialejátszóban a kép nézegetésnél a képek ikonjai már nem egy szalagban vannak, könnyebb válogatni.
Az újban már nem kell az USB gyökérkönyvtárában is videó fájlnak lennie, rögtön látja a könyvtárakban lévő fájlokat is. -
Üdvözletem!
Volt-e már valakinek valamilyen tapasztalata a Samsung LE46A656 modelljével, milyen az.
Annyira nem zavar, hogy nincs benne mpeg4 tuner, de használta-e már valaki?Üdv!
-
///M
tag
válasz
durkonorbi #1550 üzenetére
Ez az downgrade elég bonyorultnak tűnik.
Nincs valami egyszerűbb módszer?
Vagy csak nem találták még ki? -
kabala123
csendes tag
válasz
Köszönöm válaszod, sokat segítettél már azzal is, hogy most már tudom, hogy ezt kell begépelnem.
-
nirod
csendes tag
Hello,
SAMSUNG LE40 C630 - van róla valakinek tapasztalata?
Ha jól tudom, annyi a különbség a C650-hez képest,hogy matt a képernyője(nincs tükröződés), és nincs internet tv (kell az?), más a káva.
Láttatok már ilyet??
Árban kb ua. -
Scoobyka
addikt
válasz
köszi...hasznos olvasni való.....egy dolog azért még továbbra sem világos....
akkor ha jl értem a tv adást tuom rögziteni egy usbre?....tv analog csatornából?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LG 45GR95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 8/16/32GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP X2 210 G1Tablet - Intel Quad Z8300 I 2GB I 32GB SSD I 10,1" Touch I Cam I W10 I Gari!
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- GENIUS vezetéknélküli, rózsaszín csajos egér
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest