- Vezeték nélküli fülhallgatók
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen alaplapot vegyek?
- UHD filmek lejátszása
- Home server / házi szerver építése
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Elkészült a nagymama hardverbefőttje
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
-
PROHARDVER!
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
PuMbA
titán
-
-
ProEvoFan
nagyúr
Samsung UE49RU8002 [link] ennyiért gondolom jó vétel?!?
Annyi a különbség az 55colhoz képest, hogy "csak" 60hz panel van benne.
Valaki használ ilyen tévét? -
Oliverda
félisten
Érdekes, mert a leírása alapján 43-45 millis csavarok kellenek hozzá.
-
Oliverda
félisten
Helló!
A CI-kártyaadapter opcionális tartozék? Kéz alól vettem egy UE43RU7022K típusú készüléket, de nem volt hozzá adapter. Nem egy horror összeg, de azért jó lenne tudni, hogy mi a helyzet.
A fali rögzítéshez szükséges kis távtartókat (falikonzol-adapter) hol tudom beszerezni hozzá?
Köszi
-
Celtis
veterán
válasz
hjtz4t3wrseg #139332 üzenetére
Nem hinném. Egyrészt ez szerintem nem szemeden múlik, hanem az agyadon. Másrészt sokadszor kell rádöbbennem különböző TV-s fórum hozzászólásokat olvasva, hogy mennyire másként reagálnak emberek egyes dolgokra. Sajnos van aki ezt képtelen megérteni, és hülyének tekinti azt, aki másként él meg bizonyos dolgokat.
fbaloo-nak ez a paraméter annyira fontos, hogy akár egy jóval gyengébb TV-t is bevállalna, ami ebből a szempontból jobban teljesít. Magam is azt gondoltam először, hogy csak rosszul állította be az új TV-jét, de az rtings-es adatok egyértelműen igazolják amit ő tapasztal. -
Zamma
őstag
válasz
hjtz4t3wrseg #139333 üzenetére
Én is azt vennék - de már nem lehet kapni... Samsungból Maxtor lett és Seagate a vinyó belül... Ááááá azt meg nem veszek... Inkább vessenek a mókusok közé!
-
hjtz4t3wrseg
senior tag
válasz
Celtis #139293 üzenetére
Kerettartási idő @ 24 kép / mp 32,8 msA képmegtartási idő 60 kép / mp 7,8 ms
A Sony Z9F-n észrevehető dadogás tapasztalható, mint például a 24p tartalom lassú pásztázásakor, ami zavarhat egyes embereket.Írják a rtings.com-on de Én nem érzékelem.
Lehet hogy el kéne mennem már a szemorvoshoz ? -
arnicode
tag
Sziasztok!
A következő a problémám költözés után UE46F6400 tvmen a műsorújságból a bal felső sarokban lévő előnézeti kép eltűnt,nem mutatja az aktuális csatorna képét.Tulajdonképpen homokórázik.
Beszéltem minden ügyfélszolgálattal ( Samsung, UPC ) ő állításuk szerint nem rajtuk múlik,illetve nem szolgáltatói korlátozás.
Ezt a másik Samsung tv-m alá is támasztja mert ott ugyan úgy működik költözés után.Előfordult már valakinél ez a hiba? Mi lehet a baj? A menükben végig túrtam mindent, a CI modul menüjében is, egyszerűen nem jövök rá,mi lehet.
A CI kártyákat és modulokat is megcseréltem a két tv-n és akkor sem megy. A kistvn igen, mindkettővel.Előre is köszönöm a segítséget!
-
fjanni
tag
Sziasztok. Használ valaki Rpi4-et Kodi alatt Samsung tv-ből? Most váltottam Rpi3-rol és nem működik a cec, azaz nem tudom a kodit a tv távval vezérelni. Rpi3-n ment. Rpi4 egy hdmi-n samu soundbar bemeneten, soundbar hdmi arc-on tv-n. Mi lehet a gond?
-
Tomikapc
aktív tag
Köszönöm mindenkinek, aki segített a HDR-es problémámmal kapcosoatban. Letöltöttem a Samsung promo videóját (wonderland hdr) és azt hddről lejátszva egész jó a kép, nem tűnik fakónak. Azt hiszem feladom a témakört, mert ezek szerint nem minden tartalomnál jelentkezik a probléma,viszont abban teljesen biztos vagyok, hogy valami probléma van a tévével, mert a legtöbb HDR tartalom csak full sötét szobában nézhető és akkor sem kellemes. Abban is biztos vagyok, hogy minden beállítási lehetőség minden kombinációját (ami értelmes és javasolt) kipróbáltam.
Gariztatni biztos nem tudnám mert ezt bizonyítani elég nehéz lenne sajnos. Azt hiszem kihúzom ezzel a tévével, amíg bírja és próbálom majd kerülni a HDR tartalmat inkább. Kár, hogy hosszabbított garanciám van rá
-
Milka 78
nagyúr
válasz
Partizan182 #139308 üzenetére
Én most próbálgattam, de nem látok nagy különbséget (tv adások sd,hd).
Mondjuk a háttérfényt lekaptam így legalább a szememnek pihentetőbbnek tűnik...viszont előjött nálam is a háttérfény bug mint a fenti RU8002-es fórumtársnak. 35-ig emelkedik, majd a fölött el kezd sötétedni a kép
Eco és minden baromság kilőve. -
Zamma
őstag
Reménykedve látom hogy van off téma [link] ami egy nap alatt ebben a topikban kiválóan meg tud oldódni, hátha van olyan kedves valaki aki az én [link] kifejezetten idevágó kérésemre is tudna érdemben válaszolni.
Kokrétan: 1 terrás vinyót keresek F6100-hoz (nem smart még), amit biztosan kezel (5400-es fordulatú, 1 tányéros, 0,5 A-nál többet nem eszik), csak kijátszani akarok vele. Előre is hálásan köszönöm! -
bivalyos
aktív tag
Sziasztok, adott egy Samsung ue55ru7402 és hozzá Hdmi arcon kapcsolt Sony HT-RT3 és szintén a tvhez kapcsolt rpi sima hdmi porton, a problémám az, hogy amikor tv nézek sokkal halkabb minden, a tv saját alkalmazásaiban is mint kodin keresztül, ennek mi lehet az oka? Tv beállításokban csak PCM hangot tudom kivalasztami dolby-t nem. Nem tudom miért.
-
Vasy09
őstag
Sziasztok!
Tanácsotokat kérném, mivel az öcsém új samu tévé beszerzésén gondolkodik. 200ezer max a keret, 55" a méret, és a lényeg, hogy a youtube, internet menjen a tévén!
Tudnátok ajánlani valami jó, megbízható és elfogadható képminőségű típust, ami a keretbe is belefér?
Előre is köszi!
-
afi0903
aktív tag
Sziasztok!
A topic keresőjét használva olyan hozzászólásokra bukkantam, ami szerint a RU széria rossz választás lenne. Kérlek titeket, hogy ebben erősítsetek meg, vagy cáfoljatok.
Hamarosan TV-t fogok venni a Telekomnál, a specifikációk alapján a Samsung UE65RU7102 jó választás lenne nekem, a VA panel előnyei miatt. Ennél jobban vagy rosszabbul járnék, ha egy LG 65UM7000PLA / 65UM7100PLA / 65UM7450PLA TV-t vennék? -
Milka 78
nagyúr
válasz
Partizan182 #139305 üzenetére
Tehát ha leveszem a kontrasztot/fényerőt akkor csökken a stutter?
-
Partizan182
senior tag
válasz
fbaloo #139292 üzenetére
Képminőség váltás nagyon fájna, nekem Oledem van, nagyon durva tud lenni a stutter (pláne nagy kontrasztú HDR anyagnál), ami nekem bejött az a minimális (2/10) interpoláció, (pedig korábban sikítva rohantam ki a szobából ha szappanos képet láttam) be lehet lőni úgy, hogy a svenkeket elsimítsa, de ne csináljon mindenből barátokköztöt.
Amúgy a mérettel és a kontraszttal/fényerővel egyenes arányban nől a stutter effekt, lehet önmagában a gagyi válaszidejű panel nem segít.
-
Milka 78
nagyúr
válasz
fbaloo #139292 üzenetére
Pedig elméletileg az a sony jobb mozgásmegjelenítésben mint 2019-es qledek. A q70 pl dettó ez, sorit inkább a régi 49uh664-en nézek a q70-et inkább filmnézésre használom, mert bár a jelenség ott is jelen van, de a képminőség meg brutális egy 4k/hdr anyagnál. Pl a feleségem egyáltalán nem látja a fent taglalt jelenséget és te és én tartozunk abba a szűk rétegbe akik erre érzékenyebbek. Én is pl elgondolkodtam egy kadencia helyes lejátszóban hátha...bár van egy Hyundai l110-em ami elvileg tudja a 24p-s megjelenítést (aztán meg ki tudja), de nem látok nagy különbséget. A Zidoo lejátszók tudják a kadencia helyes 24p-t az biztos.
50ru7xxx-en (anyósé) én nem láttam ezen jelenséget, de ott 4 méterre vagyunk a tv-től és azt vettem észre, hogy ahogy távolodok a tv-től egyre kevésbé zavar a jelenség. -
Garsza
veterán
válasz
Garsza #139082 üzenetére
Helló!
Van egy UE50MU6172 TV -m
Létezik rá a Smart IPTV alkalmazáson kívül olyan alkalmazás amivel saját *.m3u lejátszási listát tudok lejátszani?
Az volna a lényeg hogy a saját beltérim(amit másik TV -hez használok) adását tudjam rajta nézni a belső hálózatomon keresztül.
Új hozzászólás Aktív témák
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- EAFC 25
- Jövedelem
- Diablo IV
- Hálózati / IP kamera
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Befellegzett a Call of Duty Warzone Mobile-nak
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Kingmax 1x2GB DDR3-1333 RAM
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad Ultra Docking Station (40AJ)
- AKCIÓ! GIGABYTE GA-Z170X-UD3 Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 11 2024 1TB WiFi + Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest