- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen TV-t vegyek?
- PLC programozás
- TCL LCD és LED TV-k
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Hobby elektronika
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Projektor topic
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
-
PROHARDVER!
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
tupacamaru
veterán
válasz
sandró60 #136399 üzenetére
Nem találkozott esetleg valaki olyan jelenséggel hogy a TV random időközönként egy figyelmeztető hangot ad ki? Van olyan nap amikor nem, de az a jellemzőbb, hogy naponta többször is. Nem biztos hogy a TV-vel van a gond (65Q6FN), mert csak akkor adja ha a T-home-os IPTV dobozról nézzük az adást. A Samsung fórumon már volt valakinek ez a jelenség, de nem tudom hogy lett-e megoldás. Itt a hang, ha esetleg valaki ráismerne és lenne ötlete, azt megköszönném. 5.-6. másodpercnél lehet hallani, bár nem nagyon lehet eltéveszteni.
-
Elektrosokk
veterán
válasz
PuMbA #136395 üzenetére
köszi
át kell ezt most gondolnom, adott kereten belül most nem annyira meggyőző a samu ajánlata.
(#136396) zsocy ezt a Q60-at nem merném megvenni... nekem is az volt a kiszemelt de annyit olvastam róla itt is és külföldi fórumokon hogy elengedtem. (viszont ennyiért kapnék jobb panelt jobb tudást de gyengébb os-t, szóval még nem nagyon tudom mi lesz...)
-
zsocy
őstag
válasz
gyuri81 #136394 üzenetére
Persze, nem olcsó, de ez csak a Q szériának a legalja, nem a Samsung tévéknek, ott azért már inkább alsó-közép mezőny szerintem. A Q60 felett még van 3 széria (meg a 8K Q950), persze hogy nincs benne minden ami a nagyokban, azokat is el kell adni. Itt inkább az a baj hogy a legalsó Q tévébe berakták a jó kis felhősödős edge led panelt.
Amúgy szerintem ha egy régebbi és nem túl combos tévét váltasz vele akkor a Q60 is gyönyörű képet tud adni, nagy lesz nagyon a különbség.
Nézd meg élőben és ha tetszik vedd meg, igencsak jó TV a Q60 is. -
PuMbA
titán
válasz
Elektrosokk #136393 üzenetére
RU8002-t vegyél
-
-
Elektrosokk
veterán
Sziasztok
kinéztem egy készüléket. Samsung QE55Q60RATXXH , viszont minél többet olvasok róla annál inkább bizonytalan vagyok, nagyon sok a negatívum vele kapcsolatban... lehet inkább ezt a Samsung UE55RU7402UXXH készüléket venném helyette. Minden tanács jól jön ha van, köszi!
így pár nap folyamatos teszt olvasás után már nem szeretném nagyon fárasztani magam, MM-ben voltam megnéztem sokmindent, szóval nagyjából 3-4 készülék van célkeresztben, abból 2 samsung. Egy Samsungot váltana a hálóban ami 4 éves, és már elég foltos a kijelző...
-
Celtis
veterán
válasz
gereke #136384 üzenetére
A távtartót valószínűleg azért adták, mert mégsem teljesen sík a TV hátulja és esetleg a konzol feszítené a hátlapot vagy az alatta lévő panelt. A KS7000-nél nem volt kérdés, ott jól láthatóan szappantartó forma volt a hátlap.
Mivel a készülék használati útmutatója is egyértelműen leírja, hogy szükséges a használata, én biztos nem hagynám ki, és a rajz alapján M8x45 csavart vennék hozzá. -
gereke
tag
Sziasztok,
55Q70-et rakom a falra
Szükséges használni a csomagban kapott kis műanyag fali adapter távtartókat?VESA-nál a tv hátulja teljesen sík, nem igazán látom itt értelmét
Kösz
-
Sle
csendes tag
Sziasztok!
Q70 tévét pc-vel kötöttem össze hdmi kábellel filmezés céljából. A probléma, hogy amikor a hangot a tévére akarom irányítani, akkor néha van hang, néha nincs. Szóval kép van, de a tévé néma. Ha kihúzom a hdmi kábelt és visszarakom általában megoldódik. Mi lehet a gondja? A tv, a kábel vagy a pc?
Néha nem is akarja felismerni a tévé, hogy egy pc-vel van összekötve így a képernyő beállítások is mások. Ha ismeretlen eszköznek tekinti akkor a kép 4k 60hz az infó sáv szerint, ha pc-nek ismeri fel akkor fullhd 30hz, a monitort tükrözi. Nem értem miért ilyen inkonzisztens és mi okozhatja. -
Egy pici segítséget szeretnék kérni Tőlelek.
Tv vásárlás előtt állok. Jelenleg egy 40D5500-as készüléket használok( nem mai darab szegénykém)
Amit kinéztem az a Q60-as Samsung sorozat( 55 vagy 65-ös méretben, ez nincs még eldöntve, mert a nagyobbhoz alakítani kell a nappali bútoron)
Jó választás lehet ez a tv? Alapvetően film nézésre lenne használva, a játékokből már szerencsére kinőttem) Egy Coreelec alapú médiabox-ot tennék rá.
Ja igen...300-at szánnék rá kb( nettóban)
Köszi előre is a válaszokat. -
PuMbA
titán
válasz
gduck #136375 üzenetére
Minél nagyobb a képátló, annál valószínűbb, hogy ez a hiba előjön
Ez az LCD technológiából adódik. Régen azért nem voltak ilyenek, mert egy 40 colos TV óriásinak számított és nem is lehetett kapni 65 colost. Ezért nem szoktunk alsó kategóriás óriás méretű TV-ket ajánlani ebben a topikban már ~3 éve, mert nincs olyan szigorú minőség ellenőrzés, tehát az ilyen TV-ket is átengedik a végső tesztelésen. Érdemesebb ilyenkor egy 55 colos, de jobb minőségű TV-t venni, mint egy 65 colost, de alsó kategóriást.
-
gduck
addikt
-
bisiz
tag
Sziasztok!
KS8000-nél ki lehet valahogy kapcsolni a samsung logót, hogy ne világítson? Sötétben nagyon zavaró.
-
gduck
addikt
válasz
PuMbA #136355 üzenetére
Nem bántásból mondom, de nem igazán jön be amit mondani szeretnél. Szerintem semmilyen körülmények között se magyarázható meg a bevilágításos jelenség! Olyan TV-t nem szabadna forgalomba hozni!!!
Ergo, az általatok "alap szarnak" nevezett TV-nek se szabadna HIBÁSNAK lennie...
-
Celtis
veterán
válasz
KalkSperling #136372 üzenetére
Nincs is beleszólásod hogyan javítsák, amíg új alkatrészeket használnak fel. Amúgy is ők értenek hozzá, és csak a szimpátiájukat veszíted el ha okoskodsz. Csak győzd meg őket arról, hogy nézhetetlen a tv. Más dolgod most nincs.
-
KalkSperling
csendes újonc
Persze a lényeg, hogy ne tűnjön fel egy film közepén, hogy a sarkokból oda nem illő fény homályosítja el az élményt.
Inkább olyanra gondolok, hogy ha elkezdik cserélgetni az alkatrészeket abba bele menjek -e, ne ragaszkodjak teljes cseréhez, ragaszkodhatok -e hozzá egyáltalán ... stb.
De íg választ is kaptam a kérdésre, kezdjék el javítani ahogy akarják, hogy a probléma megszűnjön.
Köszi. -
Celtis
veterán
válasz
KalkSperling #136368 üzenetére
Sötétítéssel készülj, hogy jól érzékelhető legyen a probléma.
Csak ahhoz ragaszkodj, hogy megoldják a problémádat. A megoldás módját bízd rájuk, ne szólj bele. Ha ráolvasással megjavitják neked az is jó, nem?
-
BeLucZ
addikt
Sziasztok!
A következő rejtélyre ( anomáliára ) keresem a választ:
Adott egy Samsung 55RU7402 - es TV és azt a jelenséget figyeltem meg, hogy ha olyan filmet játszok le vele a belső lejátszójával, amely sok gyors mozgást tartalmazó jelenetet foglal magába, akkor villódzanak az ominózus objektumok, elmosódnak, ugrálnak. Bosszantóan rossz a mozgásmegjelenítése a TV-nek alapvetően. Az interpoláció automatikus beállításon van, Auto Motion-Plus a beállítás neve és Auto értéken van alapból. Van esetleg egy konkrét érték rá amire érdemes állítani vagy tartalomfüggő az ideális beállítás ? Ha kikapcsolom, akkor meg olyan belassultak lesznek a filmek, mint állat, de cserébe nem vibrál vagy ugrál az adott objektum....
Hogy konkrét filmet említsek, a Dunkirk-re gondoltam, tele van gyorsan mozgó repülővel és nagyon feltűnő ez a dolog és zavaró is.
Amit nem értek, hogy ha PC-ről játszom le a filmet a TV-re rákötve HDMI-n és a DVD Fab Player 6-ost használom akkor tökéletesen lejátsza a Dunkirk-et, tehát nincs mosódás se villódzás a repülőknél, vaj simán megjeleníti ugyanaz a TV hibátlanul
Mi ennek az oka ? Tud erre valaki valami ésszerű magyarázatot adni ? Igazából képminőségre elég elenyésző a különbség, talán picit szebb képet ad a TV a belső lejátszóval ( ennek az okát sem értem ) de cserébe nagyon bosszantó a béna mozgásmegjelenítés.... PC-n elvileg minden flottul be van állítva és a DVD fab player tökéletesen lejátsza a 4k hdr filmeket.
Előre is köszi a helpet!
-
KalkSperling
csendes újonc
Akár azzal is egyet tudnék érteni, hogy alsó kategóriás, ne várjak csodákat és persze ...
... nyilván nem fogják úgy reklámozni, hogy sötét jeleneteknél menjek wc-re, vagy akkor töltsek italt magamnak, de azért ez annál zavaróbb, minthogy azt mondjam rá ez még elfogadható.
Az UPDATE, hogy a minicirkusszal sikerült elérni, jönnek. Házhoz, felmérni a helyzetet ...
Ezzel kapcsolatosan tudtok tapasztalattal tanácsot adni? Lehet kérni teljes cserét, vagy mit ajánlhatnak, panelcserét?
Készülök film jelenetekkel, ahol a legjobban kivehető a dolog. -
tupacamaru
veterán
válasz
Angel2014 #136363 üzenetére
Akkor ezt az eszmefuttatást vezesd már le a Philips LCD és LED TV-k topikra is.
-
stilo18
addikt
válasz
Angel2014 #136361 üzenetére
Ez most pont a Samsung topic, gondolom összekeverted a "milyen tv-t vegyek " - el..
Direct Led - es ips panellal, annak minden előnye és hátrányával.
AVforums - os teszt szerintem kiindulási alapnak tökéletes [link] plusz kérdezz be a Philips topikba, hátha van ott valakinek és lesz személyes tapasztalat.
-
Angel2014
addikt
válasz
galaxys80 #136362 üzenetére
Samsung LCD és LED TV-k így kezdődik fent a topic összefoglalója. És mivel gondoltam ez is led tévének számít kiírhatom ide.
Vagy akkor így kellene kinéznie nem ? : Samsung LCD és Samsung LED TV-k
Nekem az hogy bármilyen tévét lehet itt kérdezni. A másik itt lehet jobban is értenek hozzá, mint ott.
-
-
Angel2014
addikt
Sziasztok erről tudnátok véleményt mondani? : Philips 49PUS6561
4K Ultra Slim LED TV, Android TV rendszerrel
Annyit találtam ,hogy 120 Hz panelja van. De frekvenciáról semmit.
-
Celtis
veterán
válasz
PuMbA #136355 üzenetére
Nem akartam korábban reagálni, de ez egy kb. 250ezres TV. Ha ennyiből nem várható el elfogadható kép akkor ne árulják.
Vagy van itt valaki, aki szerint a középső képen látható minőség megüt bármilyen minimális mércét?
A 70LE-s autónál is kötelező, hogy biztonságosan részt tudjon venni a közlekedésben. (A példád erősen sántít, de nem akarok belemenni.) Ha gyenge is a motorja, az biztosan elvárható, hogy a szélvédőjén ki lehessen látni, ne legyen mondjuk tenyérnyi foltokban torz vagy homályos a 4 sarka. -
szasza_1
senior tag
válasz
Partizan182 #136356 üzenetére
Hát számomra az olcsó bicaj, ami szétesik, az nem olcsó volt, hanem hibás. Eleve nincs rajta teleszkop stb, ami tönkremehet. Kevesebb basszustól miért recsegne a hangfal? Eléggé keveritek az olcsót a hibással. Van 70 és 200Le kocsim, mindegyikel lehet előzni, csak a gyengébbel ügyesség is kell, előre lendületet kell venni. Illetve fékkel is meg lehet oldani, ha átjönnek a sávodba.
A legfelsőbb kategóriából meg olyan kevés példányszám van, hogy túl nagy következtetést nem lehet levonni, milyen a gyártási szórás.
Illetve mint írtam egyes filléres TV magasan veri egyes 4x annyiba kerülő TVt. Sajnos saját tapasztalat... -
Partizan182
senior tag
válasz
szasza_1 #136354 üzenetére
Filléres bringa kb 300km után szétesik a francba, teleszkóp kotyog, lánc ugrik, váltó kínlódás. Filléres hangfalból hiányzik a basszus / recseg / lemerül. Kb ugyanez van itt is: filléres tv sötét jeleneteknél kukás, képet mutat, de nem akkora élmény.
A srác írja, hogy 1 éve megvan a tv, fél éve vette észre a problémát, most jelentette be. Annyira mégsem lehet zavaró IRL.
-
PuMbA
titán
válasz
szasza_1 #136354 üzenetére
"Szóval megveszel egy új olcsó kocsit, és nem várható el, hogy használható legyen? "
Hát ha egy 70LE-s csodával előzni próbáltál kamiont autópályán, akkor tudhatod, hogy kb. életveszély, ha elbóbiskol a kamionvezető és elkezd átjönni a te sávodva, annyira csigalassú. Igen, eléggé korlátozottan használható egy legalsó kategóriás autó és simán tud balesettel végződni egy eset, amit egy magasabb kategóriás autóval megúszod, mert tud jobban gyorsulni.
"Hanem a gyártási szórással."
Gyártási szórás pedig pont az alsó kategóriában a legtöbb
Egy olcsó biciklit mindig szervizelni és állítgatni kell, nem mondanám használhatónak, hacsak nem van ideje erre az embernek. Amióta nem olcsó biciklim van, sose kellett például a váltóval foglalkozni, mert nem mozdul el egy idő után.
-
szasza_1
senior tag
válasz
PuMbA #136351 üzenetére
Hát hogyne. Szóval megveszel egy új olcsó kocsit, és nem várható el, hogy használható legyen? Vagy egy biciklit? Olcsó hangfalon mi nem használható? Szól belőle a zene, úgy, ahogy, de nem tesz bele plusz csipogásokat, recsegéseket.
Nekem az első 65Q70-esemnek is majdhogynem hasonló képe volt...
Itt nem ezzel van a probléma. Hanem a gyártási szórással. Van egy ugyan ilyen TV-m is, és teljesen hibamentes a képe. Full homogén a fekete, a 3. db 65Q70-esemne sem olyan homogén a feketéje, mint ennek. Pedig a 3 közül ez volt ezen a téren a legjobb. -
Atikusz
senior tag
Aki tervezi Samsung QLED TV vásárlását, annak figyelmébe ajánlom, hogy a SES store-ban az 55"-os Q70R most 279.990.- Ft-ért kapható 2 év gyártói jótállással. Online jelenleg nincs készleten, de érdemes lehet telefonon érdeklődni az üzletekben a készletről.
-
PuMbA
titán
válasz
zsocy #136349 üzenetére
Nem akarok a Samsungnak igazat adni, de az NU7102 a legalsó, legolcsóbb TV modelljük, tehát igazából nem sok mindent lehet elvárni. Olyan mintha bemennél a boltba, megvennéd a legolcsóbb vizezett húst és mondod, hogy márpedig ez nem jó
Igen, sajnos semmiből sem jó a legolcsóbb cucc. A legolcsóbb hangfal, a legolcsóbb asztal, a legolcsóbb bicikli, a legolcsóbb (bármi behelyettesíthető) stb., mindegyik közel a használhatatlanság határán mozog.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- MediaTek lapka köré épülne a Galaxy S25 FE?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen TV-t vegyek?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Milyen program, ami...?
- További aktív témák...
- LG 55CS6 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- DDR5 16GB 8GB 32GB 4800MHz 5600MHz RAM Több db
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix G733QS! 17.3 Col / 300HZ / RTX 3080 16GB / R9 5900HX / 32GB DDR4
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest