- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- iPad topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Nyomtató topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- Melyik tápegységet vegyem?
- OLED TV topic
-
PROHARDVER!
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
Erzsébeti
tag
"Az a rendes digitáls földi adás (DVB-C), amit a tévé meg is talál, de kártya nélkül a tévé nem tudja dekódolni. A UPC pedig van olyan mocsok, hogy ezeket a kártyákat összepároztatja a saját médiaboxával, és anélkül nem működik.
Tehát, töröld ki nyugodtan a tévé által megtalált digitális csatornákat, semmire sem mész vele. Ha Digi előfizetésed lenne, akkor viszont médiabox nélkül tudnád nézni az adásokat."Kicsit kiigazítanálak.
A DVB-T az a földi (Terra) digitális sugárzás (nálunk Mindig TV néven elérhető)
A DVB-C az a kábeles (Cabel) digitális "sugárzás".
A DVB-S az a szatellites (Satellit) digitális sugárzás.A Digi mellett még a T-Home digitális kábel TV jeleit is lehet Set top Box nélkül nézni (Conax modullal).
A "médiabox" szó meg az utolsó mondatodban nyilván elírás, és a Set Top Box akart lenni. -
canniball
nagyúr
Nem tudom volt-e már: Samsung Remote app Androidra TV (és BD játékos) vezérléséhez.
-
Dani Pécs
tag
Sziasztok!
Még mindig keresem, hogy milyen TV-t vegyek, de úgy tűnik, majdnem megvan a befutó, viszont előtte még megkérdezném róla a véleményeteket:
A típus: UE46D6100
Mit gondoltok?
Köszi!
-
Mezo_B
csendes tag
Én is kipróbáltam és nálam nagyon szépen megy a Motion2. Jó ez a lejátszóprogram. Core2Duo E8400 procival 3,7 Ghz-n.
-
-
sonkamiki
tag
Nem akarok kötekedni, de ha már komolyan gondolod a filmezést/filmnézést akkor miért nem plazmát vettél? Mert az sokkal jobb filmnézésre. Én nem vagyok profi ebben, de sokat olvastam többféle márkáról és több fórumon is "jártam" mielőtt eldöntöttem mit is veszek. Én nem csalódtam,sőt még 1-2 dologban pozitívan csalódtam a géppel kapcsolatban (SAMSUNG 40C653)! Ha meg van "profi" ismerősöd Aki szintén nem ajánlotta a vételt akkor miért vetted meg mégis: Tényleg nem bántani akarlak, de Nekem az jön le, hogy vagy nem néztél utána dolgoknak és nem próbáltál élőben ki TV-t vagy ha csak ennyi pénzed volt rá akkor talán még gyűjteni kellett volna hozzá: Én fél évet "kutattam" a Nekem megfelelő TV-ért! Persze vehettem volna olcsóbbat is de azért senki se gondolja hogy "pici pénzért" profi cuccot vesz.....hacsak nem "esett le" a szállító járműről
! Máskor kicsit nézz szét jobban mielőtt még ennyi pénzt kiadsz.
-
jcvd
tag
válasz
sityupityu #12988 üzenetére
Talán a magyar valóság és fizetések miatt...
-
Imifej
senior tag
Valaki tudna nekem olyan lejátszó progit számítógépre amivel a Motion Plus hoz hasonló beállítások érhetők el? Mert ha HTPC-ről nézek filmet,és a HDMI bemenet PC-nek van elnevezve, akkor nem aktív a Motion Plus. És így van olyan film, például az Avatar amelyik szaggat egy kissé.
A VLC-t próbálgattam állítgatni, de nem találtam rá beállítási lehetőséget. Viszont a hang csúszást lehet - és + irányba is tolni. -
Lehet hogy csak mezei felhasználó vagyok,de hidd el én is észre tudok venni apró hangkéséseket amiket korigálni is tudtam a tévé segítségével! Szerintem a felhasználók 99%-a preferálja a 100Hz-et.
Ha komolyan akarsz foglalkozni a filmkészítéssel akkor miért nem vérprofi cuccal álltál neki?
-
Imifej
senior tag
Tudja a DTS-t az tuti! A beépített média lejátszó jobb mint egy HTPC olyan szempontból, hogy azzal nem használható a Motion Plus. Nekem az Avatar a Zotac Zbox AD02-n kissé szaggatva megy, a beépítettel pedig a Motion Plus miatt tök sima és folyamatos. Én 10-6 os beállítással használom. A hang csúszást én is észrevettem, ez valós probléma. A régi Pioneer erősítőm nem tudja korrigálni.
-
jcvd
tag
válasz
sityupityu #12985 üzenetére
Most próbáltam ki, nem kezeli a DTS-t, a DTS hangsávot maximum Prologic II-vé tudja alakítani, tehát 5.1-re. Azért ez nem egy profi médialejátszó, hanem egy kis beépített plusz dolog.
Azért egy külső médialejátszó ezt szarrá veri.
A 10/3-as beállítás meg persze sima, meg egyenletes... de a mozihatás elvész, olyan csúszós hatása van a képnek, furcsa nagyon. Maradok az 50 Hz-nél, igaza volt az operatőr ismerősömnek hogy maradjak távol a 100 Hz-től... mezei felhasználóknak lehet így jó, meg lehet nem veszik észre az apró hangkésést sem, amit én igen... de hát én komolyan akarok filmkészítéssel foglalkozni, így nekem ezek nem megengedett dolgok.
Egyetlen dolog bánt, hogy már tavalyi 50 Hz-es TV-t sem lehet kapni jó áron.
-
válasz
Mezo_B #12984 üzenetére
Nekem is 40c650 van,és én is a 10/3 10/4 között szoktam variálni a Motion plust. Ezek a legjobb beállítások. Igy még nincs az idegesítő szappanopera hatás,de már jól láthatóan szebben és simábban fut a kép. a 10/0-ás beállítás nem jó semmire,mert ha a torzításcsökkentés le van véve 0-ra akkor elvész a 100Hz lényege,minha 50Hz-es tévét nézne az ember. Ennyi erővel ki is lehet kapcsolni a Motion plust! Viszont jó beállítással igen is egy nagyszerű dolog a Motion plus! A Samsungnál legalább van állitási lehetőség,vannak olyan 100Hz-es tévék ahol ezt nem lehet megtenni! Én is a tévé média lejátszóját használom és soha semmien gondom nem volt mint pl a hangkésés,csuszkálló kép stb. Ráadásul valóban van állítási lehetőség a hangkésleltetéshez!
Jcvd! szerintem te a saját életedet keseríted meg a sok variállásal! Miért nem jó neked a tévé optikai kimenete? Szerintem normálisan kezeli a DTS-t!
-
Mezo_B
csendes tag
Üdv!
Nekem 40C650-em van, szerintem a program és az elektronika ugyanaz lehet ebben is mint a tiedben. A Motion plus szerintem nagyon hasznos funkció, csak meg kell találni a legjobb leállítást. Próbáld ki a 10/3 vagy a 10/4-es beállítást. A 10/4-es kicsit folyamatosabb lesz a 10/3 kicsit filmszerűbb. Szerintem ez a két beállítás a legjobb. Én azt tapasztaltam, hogy a Motion plus csak a tv saját médialejátszójával lejátszott filmeknél működik igazán jól. PC-ről HDMI-vel nem sikerült jól beállítanom, ott ingadozott. Úgyhogy ajánlott az USB-s vagy a LAN-os lejátszást használni. Képminőség is jobb lesz így, mint simán PC-ről HDMI-n.
A hanghoz úgy tudom, hogy van késleltetés beállítás lehetőség. Hang menü -> további beállítás, SPDIF kimenet, és abban van olyan, hogy hang késleltetés beállítása.
Remélem tudtam segíteni valamelyest.
-
vlevi
nagyúr
válasz
schumi #12982 üzenetére
Az a rendes digitáls földi adás (DVB-C), amit a tévé meg is talál, de kártya nélkül a tévé nem tudja dekódolni. A UPC pedig van olyan mocsok, hogy ezeket a kártyákat összepároztatja a saját médiaboxával, és anélkül nem működik.
Tehát, töröld ki nyugodtan a tévé által megtalált digitális csatornákat, semmire sem mész vele. Ha Digi előfizetésed lenne, akkor viszont médiabox nélkül tudnád nézni az adásokat. -
schumi
aktív tag
válasz
gulyasa #12970 üzenetére
azt esetleg valaki megtudja mondani upc.nel mi az a "dtv kabel". csinaltam a tv.vel egy teljes keresest est talalt 160 ilyen dtv kabel csatornat, csak ugye itt ezekre azt irja mindre hogy kodolt jel, ezekrol tudnek felvenni a tv szerint. Erre vajon milyen kategoria neven lehetne elofizetni, jelenleg digitalis bronzom van ("29.es korzet")
koszi -
jcvd
tag
A TV-ben a gyári firmware 2010 nyári... a Samsung oldalán meg van egy 2011 májusi.
Érdemes feltenni a legfrissebbet?
Csak mert pár nappal ezelőtt írtak itt valamit, hogy a gyári firmwareből elő lehet hozni valami funkciót, amit a frissítettből nem.
Bár lehet hogy ez a TV órákon belül már eladó lesz... külföldi fórumokon is panaszkodnak, hogy erősítőt használva csúszik a hang és a kép.
-
jcvd
tag
Na most rákötöttem a TV optikai kimenetére az erősítőt, így már szinkronban van a kép és a hang, csak a TV optikai kimenete, hangkódolása fos, nem tudja a DTS-t, szóval ezt nem fogom használni.
Tehát valahogy így néz ki a dolog, hogyha médialejátszóról megy a film, HDMI összekötve a TV-vel a kép miatt, optikai kábellel az Onkyo házi-mozi a hang miatt, akkor a hang valós időben szólal meg a házi-moziból, míg a fos Samsung 100 Hz-es zsír új TV annyit baszkódik a képpel, hogy elcsúszik a hanghoz képest. Ekkora egy szart! Pedig már kikapcsoltam a 100 Hz-es funkciót a TV-n, meg mindent, amit csak lehet, de még így is lassú a képfeldolgozás.
Hát már nem tudom mit tegyek...
-
jcvd
tag
válasz
soldi3r #12973 üzenetére
Na szereztem ugyanilyen Toslink optikai kábelt, 2 métereset a 10 helyett.
Ugyanaz a szitu, ugyanúgy csúszik a hang, szóval nem a kábel hossza a gond!
Viszont ami kurva furcsa, hogy nem a hang csúszik, hanem a kép!
Tehát a hang előbb jön, és a szájmozgás még a tart amikor a dialóg véget ért!
Szóval szerintem végeredményben nem az erősítő hibázik, bár a pattogás még megvan a hangban.
Minden képfeldolgozó dolgot kikapcsoltam a TV-n, szóval emiatt sem lenne szabad késnie a képnek.
Ember legyen a talpán aki megfejti ezt a hibát.
Ha le is váltom a kábelt, akkoris max. a pattogás szűnik meg, attól ő nem fogja elcsúsztatni a hangot a képhez.
-
ORCA58
addikt
válasz
Thomaster12 #12927 üzenetére
HDMI esetén ha a beltéri kimenete 16:9 re van állítva, akkor 4:3-as adásoknál két oldalt megjelenik a fekete sáv, ami természetes, mert így méretarányosan a kép.
A baj az, ha a 4:3-as adás éppen 16:9-es filmet ad, akkor középen van egy kicsi kép amit a TV nem tud kinagyítani.
A megoldás, ha van auto méretarány a boxon, ara kell állítani, és tv-vel már állítgathatod a méretet. Kivéve a HD adásoknál, ha 4:3-as a sugárzott kép, mert ott a kép része az oldalsó fekete csík.
Én is Boxot használok, de nem a szolgáltatóét, külön vettem egyet. -
törölt tag
Pont a kábel miatt kérdeztem, ha lenne HDMI, akkor az optiaki kábel hibája esetleg kiszűrhető lett volna. Valóban nem 4000 forintért kellett volna 10 méteres kábelt venni, de mielőtt drágábbra cseréled, érdeklődj a boltban, hogy visszaveszik-e ha ezzel sem jó. Esetleg valakitől kölcsönben előtte, előfordulhat, hogy mégsem a gyengébb minőségű kábel a ludas.
-
jcvd
tag
válasz
#75912448 #12969 üzenetére
Már vagy 5 éves széria az Onkyo, sajnos nincs rajta HDMI.
A 24Hz ki van kapcsolva a médialejátszón, mert volt hogy jobban csúszott úgy a hang.
Viszont érthetetlen, hogy egyik filmnél passzol a hang, a másiknál meg nem. És nem a filmekkel van a baj... nem értem már komolyan.
A többiek szerint a 10 méteres optikai kábel a ludas, mert hogy hosszú, meg csak 4 ezer forint volt, szerintük vennem kell egy silver line kábelt vagy 10-ért, mert úgy már nem kattog majd a hang.
Marha szuper, hogy a kép is csúszkál, Motion Plus ki, így a 100 Hz-es funkció kilőve, így felesleges volt ezt a TV-t venni, továbbá a hang is csúszik és kattog az Onkyo-n.
Komolyan a pokolba kívánom a mai technológiát, hogy ennyit kell gecizni egy film megnézésén.
-
gulyasa
őstag
válasz
schumi #12966 üzenetére
Kicsit bővebben: az ilyen tévék - mint ahogy azt már említették - csak a digitális csatornákból tudnak rögzíteni, de csak akkor, ha magát a TV-t használod "dekóderként". Vagyis külső dekóderrel, set-top-box-al, stb. nem működik a dolog - illetve, ha az STB képes felvételre, akkor azzal rögzíthetsz, de ez esetben a tévé felvételi funkciója fölösleges.
Milyen szolgáltatókkal használható az ilyen tévék esetleges PVR funkciója: DigiTV kábelszolgáltatás, földi sugárzású ingyenes digitális csatornák vagy a fizetősök a tévébe helyezhető előfizetői kártyával, és talán még létezik egy kábelszolgáltató, amely ad tévébe rakható kártyát a vételhez.
UPC műhold és kábel, DigiTV műholdas szolgáltatás, T-Home, HelloHD, stb. ebből a szempontból felejtős kategória... -
jcvd
tag
válasz
mcroberto #12967 üzenetére
Nekem 32C650 van, de már bánom a vételt a gagyi panel miatt is, meg úgy tűnik a 100 Hz is használhatatlan, mivel főleg nekem HD filmekre kell.
De ez továbbra is érdekel, hogy a Motion Plus-t ti hogyan használjátok filmeknél? Mert engem az őrületbe kerget.
Csak mert tesztek azt írták, hogy a filmeknél a filmes hatás érdekében, a furcsa, gyors és hirtelen mozdulatok elkerülése érdekében a legtöbb TV-nél ki lehet kapcsolni a 100Hz-et, de azt írták a Samunál nem kell, mivel ha az Elmosódáscsökkentést 10-re, a Torzításcsökkentést pedig 0-ra állítjuk, akkor megmarad a filmes hatás és marad a 100Hz is. Hát én így kezdtem használni, de sajnos elég gyakran, kb. 15-20 másodpercenként természetellenes, nem egyenletes, nem szépen, simán folyó lesz a kép, olyan mintha "megcsúszna", nagyon furcsa.
Ti hogyan használjátok ezt a funkciót filmek alatt? Milyen beállítást használtok, hogy zavartalanul, csúszkálásmentesen menjen a kép? Érdekelne!
-
schumi
aktív tag
hali
lenne egy kis problémám aki tud légyszi segítsen:
vettem egy d6100-as tv-t, tud usb-re felvenni, valaki el tudná mondani nekem hogy mi kell ehhez vagy hogy működik (ha analóg kábelről akarok felvenni, azt mondja digitális jelről tud felvenni. Mondom ok felhoztam hozzá upc-s media boxom, ha így próbálok felvenni nem ír ki semmit, csak simán nem vesz fel semmit).
Valaki tudna segíteni hogy hogyan működik a felvétel, vagy még kellene hozzá scarton kivül más csatlakozóval is összeköttetés vagy hogy van ez ?
Köszi előre is ! -
sonkamiki
tag
Bár Nekem nincs külön médialejátszóm....
! Én a beépítettről nézek minden filmet külső HDD segítségével, de hangcsúszással nem találkoztam ( Nekem is ONKYO erősítőm van). Nem tudod USB-vel összekötni a médialejátszót meg a TV-t?
-
LanyUs
senior tag
Sziasztok!
Szükségem lenne egy relatív olcsóbb 2. LCD-re, amit szinte csak tv műsor nézésre használnék. Használtban is gondolkodtam, de 69e-ért találtam egy új, 82-est, így inkább effelé tendálnék. Típusa SAM. LE32D400E1WXXH. Ha esetleg használ vki ilyet, kérem írjon róla egy mondatot ( ha nem használ, de tud, akkor is
).
Ui.: orion készüléket is láttam 65e körül, de azokat nem ismerem.
Előre is köszönöm a segítséget
-
jcvd
tag
válasz
nightshadow #12959 üzenetére
Átállítottam azt is, a maximális értékre tettem a csúsztatást, még így is csúszik. A hang előrébb jár, a kép csúszik, valószínűleg a képfeldolgozás miatt, pedig már a Motion Plus is ki van kapcsolva. Feladom. A tököm bele komolyan, hogy 2011-ben ennyi kelljen szarakodni egy kurva filmlejátszással. Nevetséges.
-
jcvd
tag
válasz
nightshadow #12957 üzenetére
Sajnos nem.
Próbálgatok mindent, de csak közelebb tudok kerülni a tökéletes szinkronhoz... Asus O! Play Miniről küldöm a HD anyagot a TV-re, abban meg kell adni, hogy miben tolom ki... 1080i, 1080p, 50 vagy 60 Hz... hát most hogy állítgatok mindent... a Motion Plus bekapcsolásával extrán csúszik a kép, szóval az mindenképp kikapcs, 1080p-vel is csúszik a kép, átállítottam 1080i-re... talán ezzel csúszik a legkevésbé, de még ezzel sem tökéletes. Fura, pedig a 100Hz már nem játszik, passzolnia kéne.
-
jcvd
tag
válasz
nightshadow #12955 üzenetére
Egyébként ez a Motion Plus funckió is az őrületbe kerget.
Elméletileg akkor ez a 100Hz ebben a TV-ben?
Csak mert tesztek azt írták, hogy a filmeknél a filmes hatás érdekében, a furcsa, gyors és hirtelen mozdulatok elkerülése érdekében a legtöbb TV-nél ki lehet kapcsolni a 100Hz-et, de azt írták a Samunál nem kell, mivel ha az Elmosódáscsökkentést 10-re, a Torzításcsökkentést pedig 0-ra állítjuk, akkor megmarad a filmes hatás és marad a 100Hz is. Hát én így kezdtem használni, de sajnos elég gyakran, kb. 15-20 másodpercenként természetellenes, nem egyenletes, nem szépen, simán folyó lesz a kép, olyan mintha "megcsúszna", nagyon furcsa.
Ti hogyan használjátok ezt a funkciót filmek alatt? Érdekelne!
-
nightshadow
veterán
Na most kajak az lenne a helyzet, hogy médialejátszóról küldve a jelet az erősítőre hangcsúszás keletkezik? Gondolom az optikai kábel hosszúsága nem mérvadó, csak gondolom az erősítőnek fel kell dolgoznia a jelet... ez viszont úgy tűnik csúszást eredményez.
Kérlek adjatok megoldást, hogy hogyan lehet ezt kiküszöbölniAz Onkyo erősítőnek kell lennie egy A/V Sync vagy LipSync nevű funkciónak, ahol ms-ban meg tudod adni a késleltetést, hogy szinkronba legyen a hang és a kép. Nézd meg a manualját.
-
jcvd
tag
Sziasztok!
Csak félig TV a kérdés, azért bízom benne hogy tudtok segíteni!
Most vettem fasza 100 Hz-es Samsung TV-t, hozzá meg egy régebbi, de minőségi Onkyo házi-mozi szettet. Van ehhez egy Asus O! Play médialejátszóm is. Gondoltam ha ezt így összekötöm, akkor kész a szórakozás... egészen máig, mire megvalósult az álom.
A médielejátszót és a TV-t HDMI kábel köti össze, míg az Onkyo házi-mozi erősítőjét és a médialejátszót egy 10 méteres optikai kábel. Tesztfilm nézésekor arra lettem figyelmes, hogy a hang egy ici-picit csúszik. Ezt szájmozgásoknál lehet észre venni. Továbbá gyakran csinál olyat is a hang, hogy kattog, mintha váltana, pedig a hangsávnak semmi baja. Érthetetlen. Kipróbáltam a TV-n is a hangot, amit ugye HDMI-vel kötöttem össze, és ott nem csúszik a hang.
Na most kajak az lenne a helyzet, hogy médialejátszóról küldve a jelet az erősítőre hangcsúszás keletkezik? Gondolom az optikai kábel hosszúsága nem mérvadó, csak gondolom az erősítőnek fel kell dolgoznia a jelet... ez viszont úgy tűnik csúszást eredményez.
Kérlek adjatok megoldást, hogy hogyan lehet ezt kiküszöbölni, mert nagyon bánt a dolog... sok pénzt kiadtam érte... szeretném ha jól működne.
Várom tanácsaitokat!
-
Lion81
tag
Sziasztok!
Most készülök tv-t venni.Ami az elvárásom lenne:
Led megvilágítás
100Hz-es képfrissítés
102cm-es átmérő
FullHD 1920x1080
USB-s filmlejátszás
150k-ba férjen bele az áraAmit kiszemeltem az egy Samu UE40D5003BW típusú készülék.
Na-mármost erről a készülékről kellene nekem mindenfajta infó,teszt,vélemény vagy ezekkel a paraméterekkel megegyező más tv is érdekelne.
Előre is köszönöm. -
miko_
tag
Új hozzászólás Aktív témák
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Futás, futópályák
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- A kereskedőknek elege van a Visa és a Mastercard díjaiból
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- Villanyszerelés
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- iPad topik
- További aktív témák...
- Bomba ár! MacBook AIR 13" Early 2015 - i7 I 8GB I 500GB SSD I OS X Monterey I Cam I Gari!
- Azonnali A320 B350 X370 B450 X470 A520 B550 X570 chipset alaplap felvásárlás személyes/csomagküldés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítás
- Új! Targus - USB-C Dual HDMI 4K HUB - 2 HDMI-vel. Saját töltő nélkül 2 monitorral (120Hz)
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest