- Apple notebookok
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- CES 2025: mini PC Snapdragon X Elite-tel
- Gaming notebook topik
- Milyen monitort vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Akciókamerák
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
-
PROHARDVER!
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
Thomaster12
tag
Üdv mindenkinek!
Egy problémával kapcsolatban kérném a segítségeteket! Nem rég vettem egy Samsung LE32C630-as tv-t és egy SCART kábellel kötöttem össze a T-Home-tól kapott beltéri egységgel és minden frankón ment. De aztán gondoltam egyet és vettem egy HDMI kábelt és inkább azzal kötöttem össze. Ekkor jelentkezett az a probléma, hogy az adásoknál a kép 2 szélén (oldalt) fekete sáv jelent, vannak csatornák amik szépen az egész képernyőt beterítik de a legtöbb nem. Próbáltam a TV-t beállítgatni meg stb, de semmi, a beltéri egységet is átállítottam 1080i-re de még mindig ott vannak a sávok. De vannak amúgy reklámok is amik betöltik az egész képet aztán következő már megint fekete sávos...A felbontásra viszont mindvégig 1920x1080-at ír. A SCART kábellel semmi ilyen baj nem volt szépen, beterítette minden adás a rendelkezésre álló teret. Aztán fogtam a laptopot ( mobility radeon HD 5470) és összekötöttem DVI kábellel a TV-vel, minden frankó volt FullHD-n ment, egészet kitöltötte. Átcseréltem HDMI-re az összeköttetést, még mindig FullHD-t jelzett a TV és a Windows is arra volt beállítva, de képen alul-felül és jobb illetve baloldalt is fekete sáv volt, egyszóval fekete keretet kapott a kép. Aztán HDMI-vel összekötöttem egy asztali géppel (HD 57akárhány) és ott nem volt keret. Elképzelhető, hogy a HDMI kábellel van gond? Amúgy meg a számítógép képe mindannyiszor szebb volt DVI-vel mint HDMI-vel már amikor nem volt keret... Lehet hogy a HDMI nem 1.3-as hanem valami más, mert nincs ráírva semmi ilyen. Szóval várom az ötleteket, előre is köszönöm!