-
PROHARDVER!
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
PuMbA
titán
válasz
ggbuffon1897 #113045 üzenetére
Nálam 10-20 percenként akad csak 2-3mp-re a Digi az ajánlott beállításokkal. Ezeket állítsd be, de csak ami az első 4 képen van
(#113044) Zοltta: Nincs más ajánlott, az a best buy
-
ggbuffon1897
őstag
válasz
Azur76 #113046 üzenetére
Külső vinyórol , sd csatornákon, söt a többi fhd adáson sincs akadás, kizárolag a sportnál (itt is kábeles digi)
Gondolom a belsö hw lehet kevés (proci v nemtudom mi van ezekben)
Tul tudom élni, bár most duán a Veszprém meccs alatt iszonyatosan zavaro volt, ill hát nem ezt várná az ember
Egyébként a tv automatikusan onlinera megy ahogy bekapcsolom? Még tennék egy probát h azt kilövöm, ha megtalálom h hol, bár sok esélyt arra h ez kavar be nemadok.
Még az automotionre gyanakodtam régebben, de h kikapcsoltam sem oldodott meg.
Hát nem dobtatok fel srácok
-
pvil
tag
válasz
Azur76 #113046 üzenetére
Az MU8002-nél is ez a helyzet, nálam Youtube videóknál és a csatlakoztatott műholdvevőnél is látható (volt),
ez a jelenség. Egy hétig játszottam vele....nem jutottam előrébb szerintem ez nem elfogadható!Külföldi oldalakon is ezt az infót olvastam, hogy minden szép és jó, csak akad a kép!
A gyerekszobából lepakoltam egy sony705B-t, ott nincs ilyen akadozás
-
Azur76
tag
válasz
ggbuffon1897 #113045 üzenetére
Üdv a csapatban!
Nálam nyár óta megvan ugyanez a hiba, mióta megvettem a ks7500-at.
Végigolvastam már minden létező dolgot, de nem találtam rá megoldást.
Egyszerűen a sportcsatornák, főleg focit nézek, élvezhetetlen minőségűek, kábeles digitv.
Gyönyörű hd a kép természetesen, de egyszerűen a mozgás az valami botrányos.
Egyébként pld az rtl klubbon az énb napi sorozat az hasonló kategória.
Filmeknél egyébként nem vettem észre ezt a hibát, és külső forrásról sem.
Az auto motion plus természetesen ki van kapcsolva, úgyhogy az nem tud bekavarni, elméletileg.
Azt is olvastam már valahol hogy a digitv miatt van, de ez szerintem egy baromság.
Előtte egy sony nx720 volt évekig használva, szintén erről a hálózatról.
Ott hibátlan volt a kép, ezért is óriási csalódás az amit most látok. -
ggbuffon1897
őstag
Sziasztok,
Adott egy 2 hónapja vásárolt Samu UE43MU6102KXXH tv.
Fhd adásoknál, elsősorban a sportcsatornáknál (Digi,s1,m4) félpercenként ilyen 1mp-es "beröccenések" vannak ami elég zavaró. Más Fhd adásoknál ill. sd csatornáknál ez a probléma nem jelentkezik. (Legalábbis nem vettem észre)
Ez esetleg vmi tipushiba (kevés benne a proci) v felskálázás ezzel jár, v mi lehet a probléma?
Bocs ha hülye kérdés annyira nem értek a tvkhez
-
Zοltta
senior tag
válasz
PuMbA #113040 üzenetére
Szia Pumba !
...
Pont ma voltam Euronicsba kicsit körül nézni, és pont azok voltak kint amiket meg akartam nézniezt ( UE40MU6102 ) meg ezt ( UE43M5502AKXXH ) , láttam kiállítva, bekapcsolva és pont a az M1 csatorna ment ( sima , nem a HD-s ) és sikerült igen közelről szemügyre vennem , őket és hát mit ne mondjak ez ( UE40MU6102 ) valahogy szebben adta vissza az emberek ráncait , úgy mond pixelesedést figyeltem sd adás révén, persze ha sd a sima m1
, hogy mennyire észre vehető és jó 1-1,5 távolságnál semmit nem láttam annyira tetszett.
Talán a 6102 volt valamivel kontrasztosabb a 5502k -nél és persze, fhd révén az adás is minimálissan volt csak gyenge rajta uhd-hoz képest ,az utóbbi élénkebb színekkel dolgozott picit, ( 5% al ha élénkebb volt ) de ez minimális volt szerintem.
Menüt nem tudtam tesztelni, mert csak beugrottam pár percreÖsszegezve, a két modellt, talán jobban tetszik a UE40MU6102 uhd még is csak apróbb led palettával dolgozik
, azért lehet a képe szebb.. és gyorsabb is.
Eddig nem volt viszonyítási alapom 32" kontra 43" , de nagy váltás 32" röl 50cm-es crtről 43 " -ra
Nem ,tudom ( UE40MU6102 ) mellett mi van még ami ajánlott? szigorúan 150k alatt
-
dunc
nagyúr
Értem, PS4 et melyik HDMI be érdemes csatlakoztatni?
-
-
sandró60
addikt
Elnézést,hogy bele "kotyogok"
Nálam is volt olyan(3D) tévé,hogy a menüben kellet"bóklászni",ha beakartam valamit állítani.Ezért vettem olyat amin volt-3-D billentyű
Olyan sincs,hogy SOURCE" gomb?Vagy a menüben."forrás" választás?
Lehet,hogy egy "régebbi"-hagyományos billentyűzetű távirányítót kell beszerezni? -
mzso
veterán
Helló!
A Samsung UE40KU6000 valami kifutó modell? Egy helyen kapható (ha egyáltalán van) és viszonylag olcsó.
-
dunc
nagyúr
Srácok, hogy kell szabályosan leválasztani a HDD t?
UE49MU7002TXXH -
törölt tag
Sziasztok! Adott egy 40j5500, másfél éves. Kb egy hónapja feltűnt, hogy a jobb felső sarok részén valami nem okés. Aztán sötét tartalmat nézve kiderült, hogy ott van egy kis bevilágítás. Nem zavaró még egyáltalán, de már kiszúrtam. Ez csak azért érdekes, mert idáig full homogen volt az egész kép. Mitől lehet, hogy most meg látszik beszűrődés? Mozgatva nem volt a tv. Én eddig azt gondoltam, ha egyszer hibátlan az összeszerelés és nincs fényszivárgás,akkor az olyan is marad.
-
PuMbA
titán
válasz
z123456z #113019 üzenetére
"Már megbocsáss, de minek van ez a fórum akkor, ha máshonnan kellene tájékozódni szerinted?"
Még senkinek sem volt ilyen gondja, hogy IPv6 kötelező, szóval ez nem az a probléma, amit tudnunk kell, mert körülbelül 10 embert érint az egész országban.
"IPv6 meg azért kell, mert az van, és én nem értek hozzá, és kedvem sincs szórakozni vele."
IPv4 alapértelmezetten van mindenhol
Valaki letiltotta az IPv4-et?
-
PuMbA
titán
válasz
z123456z #113015 üzenetére
"Ott van az m5502 meg az 5512 43"-ban, azokról sem nyilatkozik senki."
Megvehető TV-k
"A belépő UHD-k meg nem ajánlottak, minden márkánál herótozzák őket, pedig a felsőbb osztályokban is vannak hibák"
Pedig itt, a legtöbbet ajánlott TV, az pont belépő UHD-k, mint például az MU6102
-
z123456z
őstag
válasz
#94529552 #113014 üzenetére
Jézuska nem hozhat használtat. Ott van az m5502 meg az 5512 43"-ban, azokról sem nyilatkozik senki. A belépő UHD-k meg nem ajánlottak, minden márkánál herótozzák őket, pedig a felsőbb osztályokban is vannak hibák. Ugyan már régen rájöttem, hogy a legnagyobb hibát a fórumozással követi el az ember, mégis belesétáltam megint ebbe a csapdába. Ez van.
-
törölt tag
válasz
z123456z #113012 üzenetére
Nem azért. Szerintem nem nagyon van ajánlható 40"-es FHD Smart, csak a gyenge smart képességű és elavult J5200, ami már több éves modell és a kifutott K5500 és társai, amik csak webshopban lelhetők fel esetleg, gyári gari nélkül. De másik gyártónál sincs értelmes 40-es tv. Talán használtat lehetne nézni a Hardver aprón.
-
Gabesz11
tag
Sziasztok
Ma vettem egy samsung MU8000est es esetleg tudnatok ajanlani hozza jo fajta bluetoothos billentyűzetet? -
z123456z
őstag
válasz
GEPESZ66 #112986 üzenetére
Nem nagyon szeretnek válaszolni. Hiába kérdezted már egyszer a #112958-ban, én meg kicsivel előtted a #112954-ben. Valószínűleg ez elég uncsi kérdés.
shotika
Köszönjük a választ de FHD-t kérdeztünk mindketten. Amit ajánlottál, valóban remek készülék, csak nem szánok rá annyit. Megnézegettem, de mindenképp 150 alatt szertnék maradni.Az ipv6 továbbra is érdekel. Mindegyik modellre és mindegyik szolgáltatóra jellemző, vagy inkább UPC és nem az összes modell?
Köszi előre is. -
Sera26
aktív tag
Sziasztok!
SAMSUNG UE55MU6102 nagyon rossz választás volna? Képminőség tekintetében lehetnek vele gondok? Youtube, FHD sorozatok volna a célfelhasználás.
-
mattheus
őstag
válasz
birorichard #113005 üzenetére
Nekem KS7000-es TV-m van és annak idején az iniciális Firmware-el (amivel vettem) látható üzenetként megjelent a HDR üzenet, ha olyan volt a tartalom.
Ez egy soron következő frissítéssel nálam is eltűnt és azóta nincs ilyen értesítés. Sajnos nekem sem előtte, sem utána nem jelentett vizuálisan semmi pluszt a HDR bekapcsolása. Csomóan áradoznak róla, de ajánlott HDR beállítások mellett sem tapasztalok semmit azóta sem. Lehet, hogy HDR vakságban szenvedek, ki tudja.
-
Adott egy UE55KS8000 es TV amin van 4 hdmi bement de abból csak egy PC/DVI.
A konzolt értelemszerűen erre kötöttem. De ha egy második konzol t is rá akarok kötni (Xbox és ps4) akkor az nem fog game modban futni mindig át kell majd dugni PC bemenetbe amikor és amelyikkel játszom ? -
birorichard
őstag
Sziasztok,
van egy tavaly december környékén vásárolt KU6400-m, ok, hogy nem igazi hdr, nem 10 bit, nekem mégis bejött, főleg egy-egy játéknál a nagyobb tűnő din tartomány. Kb nyár közepéig tökéletesen működött, azután jött egy update, a 1201, ami után az tűnt fel, hogy eltűnt a notification, miszerint hdr tartalom megy a tv-n, illetve a képen sem láttam többé semmi változást, ha ki-bekapcsoltam. Info "gombot" megnyomva látom a kis hdr jelet, de a kép sajnos változatlan. Tegnap manuálisan frissítettem 1203-ra de az sem hozott megoldást. :/
Amit olvastam róla, az említett update elég sok tv-t érintett negatívan, köztük 10 bit paneleseket is.
Tapasztalt valaki ilyet közületek, nincs valami tippetek?
-
sugarforce
addikt
válasz
hardverlog #113000 üzenetére
igen, pontosan így van.
-
ace05
senior tag
Vettem egy 40mu6102-tőt. Így Szűz szemmel WOW, nagyon megvagyok vele elégedve. Csak egy bajom van vele, back light bleeding. Samsungnál nem tudnak rendesen LCD panelt csinálni, vagy csak én fogtam ki rosszat? Az előző Samsung tv-m is már így érkezett.
-
Batib
őstag
válasz
hardverlog #113000 üzenetére
Amiota gyárt Samsung UHD-t azóta az évjárat jelölés után szerepel az "U" betű. 2014 HU, '15 JU, '16 KU.
2015-ben jött be a "QD" kijelző, jelölése: JS ill. KS. Idén nincs jelölve a kvantum dot, helyett van a QLED. Jelölése pl: QE55Q7
Új hozzászólás Aktív témák
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- E-roller topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- TCL LCD és LED TV-k
- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!!!
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Veszprém és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Autós topik
- LEGO klub
- OLED monitor topic
- További aktív témák...
- Lenovo LEGION Pro 5 / Pro 7, Lenovo Yoga Pro gépek (RTX 4060 / 4070 / 4080 / 4090)
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Strix X570-F Gaming alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470s - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Telefon felváráslás!! Xiaomi Redmi Note 11, Xiaomi Redmi Note 11 Pro, Xiaomi 11 Lite
- AKCIÓ! Asus Vivobook M1502IA 15 notebook - R5 4600H 8GB RAM 256GB SSD AMD Radeon Vega IGP WIN
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest