Hirdetés
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- TCL LCD és LED TV-k
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- OLED TV topic
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Milyen egeret válasszak?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
myckey
veterán
Ezért a scary nord walk akármiért nem kell ám svédekig repülni...há ilyet máshol is találsz
A hangok sztm elég jók lettek, az aláfestőzenével egyetemben...Ez a része tetszik, pozitív.
( összességében )Said “stuff” makes noise when you bump into it. Which spooks me at times. Mostly because I’ve never seen this emergent mechanic in a game.
-
X2N
őstag
Itt az új UE5 engine és nem csináltak a készítők egy nagyobb méretű, random generált Red Forest pályarészt pl az Aokigahara erdő mintájára Bloodsuckerekkel/zombikkal ahol könnyű eltévedni...pedig este ez mekkora para lenne ha félúton a PDA-n a térkép megszűnne működni. Hangok terén sincs jó tapasztalatom, soha nincs semmi ijesztő hang/távoli lövöldözés/nem történik semmi a zónában körülötted, teljes csend van...előző részekben lehetett hallani a farkasokat, kutyákat, stb állatokat itt ez sincs, a kis túrán 2x hallottam varjúkat és ennyi volt... 1x bespawnolt mögém 3 zombit, Pripyat mellett ezekkel 60m-ről az alap kispisztollyal 1-1 fejlövéssel leszedtem...op a cucc..
myckey-"Stalker 2 offers players a truly open-world experience, where non-linear exploration and player’s freedom are central to core gameplay..."Sajnos nem így van...
-
myckey
veterán
Stalker 2 offers players a truly open-world experience, where non-linear exploration and player’s freedom are central to core gameplay...
From the start, you’re free to explore the map without restrictions. There are no invisible walls or forced storylines. if you want to follow the main quests, side missions, or simply venture off the beaten path – it’s all up to you.....Pedig elméletileg sima az út, meg ahogy akarod, úgy teszedveszed magad a game során.
During our playthrough, we estimated that it would take around 30 minutes to go from one side of the map to the other – but only if you were completely unobstructed. Realistically speaking, you will almost never have such free reign. Instead, you’ll be accosted by enemies, hostile creatures, obstructed by anomalies… and that’s not even taking into account all the Stamina items you’d have to chug to keep up the pace. Therefore, in a more practical sense, it would take a bit over an hour to get from one end of the map to the other.
64Sq. Km. 20 régió Elméletileg meg az időjárás, az anomáliak és a frakciok egyebek miatt, akadályok ésatb etc...Jóval tovább is tarthat.
DE, itt jön képbe az, amiről írtam...a játék rendszere nem az igazi, egyelőre. -
X2N
őstag
válasz
Laraxior #1093 üzenetére
Semmi extra nincs benne, fél óra futás/sprint, pár energiaitallal ha érdekel lesd meg miért nem lehet eljutni odáig ha érdekel(vagy lesd meg a spoilerben miért nem). Örültem volna ha egészen Pripyat-ig el lehet menni és tudok 1-2 képet lőni nektek...úgy az egész zóna egy vicc veszély szempontjából még Veteran fokozaton is, simán végigsprinteltem mindenhol, sehol egy olyan láthatatlan anomália ami miatt elő kellett volna venni akár 1!!db csavart
Arra számítottam hogy tele lesz szórva a zóna láthatatlan anomáliákkal amit nehezen láthatóak, vagy mozognak is esetleg és kell majd használni a csavarokat, mint ahogy a Tarkovszkij filmben.
Illetve ahogy haladok a zónába lesz szükség még komolyabb ruhára, védőfelszerelésre...
-
xandrush0831
aktív tag
Szerintem attól még lehet open world valami, mert nem enged egyből mindenhova. GTA-ban is voltak lezárva területek, RDR2-ben is, meg talán a CP-ben is.
-
Laraxior
titán
Már valahogy nekem is megfordult a fejemben, hogy ez közel sem open world
Majd ha valaki eljut sokáig dobjon fel egy save mappátÚgy egyszerűbb lesz, nincs kedvem kínlódni, viszont eljutnék pár ismertebb helyre
Halálhíd, az erőmű, pripjaty, érdekelne az uszoda, a nagy körhinta
-
-
X2N
őstag
Megpróbáltam elmenni Pripyat-ig a kezdő zónából(Lesser Zone), ha már open world játék lett a Stalker 2, akkor miért is ne lehetne megtenni ezt nem? Hát sajnos nem...leírom spoilerbe, miért is nem, szerintem semmi spoiler nincs benne de ha valaki nem szeretné tudni akkor ne én lőjjem le neki. Sétáljon egy kicsit.
Halálhíd-on nem lehet továbbjutni a sugárzás miatt,(egyből meghalsz akkora a sugárzás(WTF) végig le van zárva az út egy vagonnal, aztán elértem Yanov állomásig ahol egy katona az átjárónál azt mondja nem lehet bemenni csak engedéllyel(WTF), persze erről beszélni se lehet róla, nincs kérdés hogy akkor honnan szerezzek engedélyt...segg megoldás...körbe mentem egészen a limansk átjáróig, sehol nem lehet megkerülni...
A legnagyobb baj a játékkal hogy nincs benne AI LIFE...egy kamu az egész, el tudsz egészen Yanov-ig sétálni úgy hogy 1db!!! szörnyel, nem találkozol a kezdő zónától kezdve Yanov állomásig!!! és összesen ha 2db npc-t láttam ez alatt az út alatt azt is red forestben...mindez 2 üveg vodkával, kezdő ruhával simán kivitelezhető. Nem tudom aznap vasárnap volt-e a zónában de ez így baromi nagy csalódás...Sőt, itt a második képnél a játék szépen bespawnolt 3 friendly stalkert akik csak álldogáltak.
Ami nekem még nagy csalódás hogy az erdők nem is igazán erdők, nincsenek magas fák, nincs olyan érzésed még red forestbe se hogy egy erdőbe vagy...ennél még ha Csepelen kimegyek a kiserdőbe az is nagyobbnak tűnik...
-
Ez borzalmas, az alagútrendszerben vagyok ahol a patkányok vannak, előbb én ragadtam be falba, aztán az egyik npc-re találtam úgy, hogy bele volt ragadva a tartályba, ennyi bugot rég láttam játékban, akarok vele játszani de aztán mindig kikapcsolom végül mert annyira félkész.
Most újrapróbáltam, hogy máshogy megyek és 3 méterrel arrébb ragadtam bele a földbe, le is töröltem, ez a játék egy The Day Before féle scam csak a neve elviszi a hátán
-
KD6-3.7
őstag
Na én már "Garbage"-ben vagyok. Volt egy jó rescue küldi, aprítottam a katonákat világba!
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
MasterDeeJay #1081 üzenetére
jaa.... azt hittem 7900XT workstation verziod van.
7900XT (nem meglepoen) nagyon szepen viszi.
-
myckey
veterán
Stalker fan with a first impressions after about 7 hours.
Érdemes átolvasni, elég szépe n összeszedte a gamer !
mvkly
Lehet ezzel foglalkozni, érdemes is !Amúgy meg jah, fene tudja.
Visszatérve...jók ezek a visszajelzések. Pár játéknál jól sült el....várom én is a csodát, bizakodom. Addig pedig baromkodom a zónában, ha időm engedi. Gyönyörködöm a helyenként photorealistic látványban. Vagy röhögök a szerencsétlenségeken. -
mvkly
senior tag
Szerintem a 2 összefügg, A-Life nuku, lett helyette a "nyakadba mindenki" system és a trigger.
Lehet feleslegesen rugózom rajta, de amíg ez nincs valamennyire összetákolva, nem szeretnék igazán elmélyedni a játékban. Amennyire biztosra vettem, hogy cselecsálé lesz a megjelenés, kb. annyira vagyok abban is biztos, hogy helyrepofozzák. -
-
myckey
veterán
Official info !
Mai, hivatalos állásfoglalás.Right now, it dsnt work....It is not what we want....
Elviekben faxa lesz a rendszer, ami felel a környezetben végbemenő eseményekért, ami coool dolgokat eredményez a zónában
Úgy legyenmvkly
Ez inkább a spawn system.... de ez is...lássátok.
Érdemes kommentekbe beleolvasni, itt-ott.
*Ssajnálják hogy nem túl simulékony számos aspektusában a játék....remélik kitartanak a játékosok, míg orvosolják a dolgokat, frissítésekkel.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
MasterDeeJay #1074 üzenetére
7900XT biost ra tudod rakni? vagy mokolt drivert?
-
X2N
őstag
Ejutottam Yanov station-ig erre full crash...
Pripyat-ig akartam volna elmenni
-
myckey
veterán
Ejha
-
AsakuraDave
őstag
Helyenként azért elég pofásan fest a Zóna
Pedig ez nem is natív 4K meg nincs minden Epic grafikán:
*szerk.: Nekem a már korábban említett "dinamikus" árnyékok, tehát ha zseblámpázok meg egyéb fényforrásokra lehetne árnyékolás, főleg belső terek elég sterilek tudnak lenni meg ez a UE féle tükröződések, hát bármikor inkább egy SSR mint ez a valami....
-
Gondoltam kirpóbálom a kis inteles kártyán amíg nem érkezik meg a nagyobbik 7900XT....(Iris Xe Max 4Gb [link] , cyberpunk futott rajta, meg amúgy minden igaz lowon) driver legújabb direkt stalker miatt jött ki.
New gamenél egyből crash.
FShaderMapResource_InlineCode::InitRHI got platform PCD3D_SM6 but it is not compatible with PCD3D_SM5
Jó jó persze nem volt a támogatottak között az tény. Bár furcsa mert SM 6.7-est támogat, azt gondoltam hogy legalább lowon 720p-ben elmegy valahogy. -
Rony949
őstag
Mással is történt már olyan, hogy egy mentés betöltésnél így nézett ki a játék? A skybox valahogy bebugzott és eszméletlenül világosan világított és ez elkúrta a fényeket is az egész pályán. Mintha egy mikrohullámú sütőben lettem volna.
Betöltöttem egy eggyel korábbi mentést, az már megoldotta.
-
Peace
nagyúr
válasz
CptAdamica #1069 üzenetére
Én eladom őket. Miután elolvastad, gyakorlati haszna nincs szerintem.
-
CptAdamica
veterán
Ezeket a felvett PDA/pendrive-okat el lehet adni, vagy jók valamire?
-
myckey
veterán
Utána...ott elhúztam a picsába, elhalálozás után. Szartam én bele a szellembe. Már a régi időkben is alkalmaztam a "fuss" harcmodort.
Peace
Hogy én is írjak valamit...Elhalálozás után, akad olyan is, hogy nem kapom meg egyből a karakter kezelőfelületét, az interakció készletet. Van a két kezem, azt kell kis idő, mire magára talál a game. Most ez akkor lesz szép, ha szarban leszek, és állok majd letolt gatyával, mert a beviteli eszközre, Sem reagál a játékIlyenkor a környezet renderelése is bajos, utólag tölt be pár dolgot, dadogósan. Másik...akad FPS drop, látványosan bezuhan a sebesség.
Azt hiszem az éjszakai felfedezést is hanyagolom addig, amíg nem tápolom magam.
*
Beszéltük a mozgáskészletet is...ennek örömére, parkourködtem kicsit...ide oda ugráltam ablakon át, ki-be...másztam kerítéseket, meg minden szart is. Közben az árnyékomat figyeltem, mert pont ment le a nap...Ott egész jól kirajzolódott, hogy milyen a karakterem mozgása.
Aztán nekifutásból beleugrottam egy tóba, meg is döglöttem a picsába. Elvitt a lepra.Ez a csavardobálás is jopofa...szívmelengető, romantikus, nosztalgikus
mvkly
Beszélnek mindent is a rendszer kapcsán...hátha jön az a javitas, előbb, mint utóbb. -
mvkly
senior tag
válasz
Plazmacucci #1019 üzenetére
A visszajelzések alapján sanszosan így van sajnos. Bár a fene tudja, melyik a nehezebb: egy hibásan összepakolt A-Life-ot kijavítani, vagy kvázi nulláról belerakni egyet. Nem tudom ez hogyan működik.
Eddig minimálisan haladtam és csak kevés tapasztalat ért ezzel. De szerintem egy ideig fektetem a játékot és max bóklászom küldik helyett, amíg kezdenek ezzel valamit.Ráadásul hazafelé belefutottam pár kínai fiatalba a szokásos bő, fancy ruhájukban és elkapott a CP2077 láz. Megint.
-
KD6-3.7
őstag
Uuuu én olyan helyen voltam - csatornába kellett lemászni kis lootert - na itt miután kijöttem 3 szopó is rámtámadt...halàlomig szaladtam...
Ja a patkanyraj bebuggolt, mindenféle követnek, bevittem õket a Zalissya-ba a srácok elintéztèk. -
Peace
nagyúr
Miután 4szer megölt a tutorial alatt, levettem legkönnyebbre.
Az hiányzik, hogy a bugok és a botrányos AI mellett még szopasson is. Egyszer egy ilyen láthatatlan dög követett a városig és 13 ember szaladt és kezdett el lőni rá. Fél percig elképedve néztem, amit leművel a játék, valami botrányos káosz volt. Inkább mentem dolgomra.
-
myckey
veterán
Máshol is használom a vezérlőket, nem is egy van. De ez jó volt....
néha mozog a kamera, hiába nem nyúlok hozzá, mintha késleltetné valami a jelet. de egyelőre elviselem.Más:
Stalkeren az "akármi" hozzámbaszott egy hordót meg egy ládát, meghaltam a pcsába
Előtte az ellenfelek gránátoztak, de fedezékben voltam...szóval erről ennyit. Megkerülni sem tudtak, de próbálkoztak valamiféle csapatmozgással. Ismét fedezékben voltam.
De, egy-két lövést bekaptam, majdnem bele is haltam... -
X2N
őstag
válasz
Laraxior #1052 üzenetére
Én nem itt mentem le hanem egy másik háznál, kicsit jobbra a szélmalomtól, a konyhán keresztüli lejáratnál, a bloodsucker mellett nyugodtan elszaladhatsz, ha elállja az utad kínáld meg ólommal, majd fuss el a halott faszi mellett is, aztán kiérsz a savas anomáliához vedd elő a detektort és keresd meg az artifactot, kicsit változtatja a helyét így nem mindig egyértelmű a pozíciója, de meg fog jelenni ha elég sűrűn villog a detektor.
-
Laraxior
titán
Itt mi a francot kell csinálni? Megvolt a barlang bejárata, de ahogy átkutattam az ott fekvő testet jött egyből az az átlátszó blood izé
Kiszaladtam gyorsan, azóta kóválygok összevissza.
Ide ha leugrok egyből kampec.
-
X2N
őstag
válasz
M@trixfan #1048 üzenetére
Gránátozás itt is jól csinálja az ai. A régiekben sokszor történt az hogy egyszerre több gránátot is rád dobott az ai ha többen voltak, itt ilyet még nem tapasztaltam. Viszont ugyanúgy buta az AI....le is írom miért.
Le teszteltem most épp az előbb Garbage-en a Factory-nál ahol egy túszt kell kiszabadítani, hátul be lehet lopakodni és a csövön az épület oldalánál bemászni az épületbe. Itt ha csövön állok az épület sarkánál nézek kifele, teljesen szemben áll velem a katona ~60-80m-re, 3 másodperc amíg kb észrevesz egy idő után észrevesz az ai, elkezd lövöldözni felém, majd bent az épület emeletéről is elkezd lövöldözni a 3 katona. Szépen visszabújok a sarok mögé, csak kitekintgetek kis időre, nézem mit művel le az ai aki 1 szinttel lejjebb van tőlem, bemennek a fedezékek mögé, és onnan lőnek, de időnként teljesen irreális módon elkezdenek mozogni ide-oda nekem hátat fordítva!...kicsit lövöldöznek, majd fél perc múlva megunják és egyszerűen elfelejtik hogy ott voltam...(hallatszik a rádió kommunikációjukon)majd megint kinéztem és megváltam hogy újra észrevegyenek... és ugyanezt eljátszottam többször egymás után, mindig ugyanaz történik. Nem kezdenek el csapatban körbe keríteni és lerohanni ahogy várná az ember, nem szólnak oda előre hogy figyelj stalker tedd el a fegyvert és hagyd el a területet rögtön, vagy lövünk, nem rádióznak be ahogy meglátnak hogy itt van valami marha aki bejött a területre és fújnak riadót...
A másik meg amit észrevettem szintén itt hogy hiába kerülöm meg őket harc közben, hiába bújok be a teljes sötétségbe, tőlük 70-80m-re ugyanúgy "látnak", pedig nincs is éjellátójuk, szóval ilyen láthatósági rendszer sincs a játékban. -
pandras83
őstag
Az első pár órában beleélős a hátizsák nyitogatása, utána már inkább a funkció és a gyorsaság kerül előtérbe.
Nexus LINK
Telepítés:
zz_no_backpack_animation.pak file-t
ide másolni --->"/S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl/Stalker2/Content/Paks/~mods/"
Ha nincs ~mods mappa, csak létre kell hozni egyet. -
Kylesa
aktív tag
Akit érdekel a "rendes" magyarítás, itt olvashat róla némi infót.
Legkorábban 2025 tavaszára ígérik a fordítók. Addigra talán a játékot is némileg gatyába rázzák a fejlesztők. -
M@trixfan
addikt
Tényleg, ha már nehézségi fokozatok és “AI”, legnehezebb fokozaton van-e még az ismert STALKER jelenség, hogy 100 méterről árakon-bokron át pontosan az ember lába alá dobják a gránátot az ellenfelek?
-
myckey
veterán
A fele HP-t rólam is leverte a vérszopó egy ütéssel, kb. Aztán elhúzott...jött a medkit....megint agyonvert...etc..sztm 2 tár AK elég volt bele. De nem a lábát lőttem az tuti.
Később kiderül !
Radnix
Nem a bunkeren voltam. A bozótban harcoltunk...csak mindig tudtam életadót használni, az utolsó pillanatban kb. Mikor eltűnt. Meg szaladgáltam ugráltam előle.és lőni sem ártott...
Egyébként a kutyák pl. kinyírtakmaroklőfegyverrel nem találtam el őket , csak másodjára állt rá a kezem.
-
Radnix
senior tag
Az elso (tutorialos) verszivo turelmesen megvarta amig akkuratusan fejbelovom az acelbunker tetejerol. Csak annyival nehezitette meg a dolgomat, hogy lathatatlan modban varta a fejeseket, de legalabb azt nyugodtan egy helyben allva. Szoval nem tul okos szegeny.
-
myckey
veterán
Nem tudom neked mennyire volt nehéz, a többieknek...azt sem látom hogy játszotok.
3 fokozat van, veteran a következő. Ez a vérszopó kifeküdt 1-2 tár gépkarabély után, de persze ha nincs életadás közben, meghalok a picsába. ha maroklőfegyverem van, sztm akkor is.Játékipart sem ma kezdtem azért, kontrollert is kedvelem. De később Veteranra rakom.
fejesg2
-
myckey
veterán
Aha, értem.
De ezzel még nem találkoztam...egyelőre a legnagyobb bajom, a lassú Shader C. volt az elején. Elsőre. Igazából egész korrekt eddig, ami a problémákat illeti. Semmi extrat nem tudok mondani. lekopogom.De egyébként mászik a karakterünk, ahol éppen úgy adja a sors, oda felmászik...a játék elején is így kezdődik asszem, de spontán sziklamászásba még nem kezdtem vele. Nem is érdekelt ez az interakció/ aimáció vagy mozgáskultúra...hogy is nevezzem. De még annyira az eleje !
Még leskelődök, állítgatom amit lehet...friss.Mihez képest.
Volt itt a vérszopóról szó ! Bloods.
Elsőre agyonlőttem...Bánta talán 3x medkit meg egy vérzéscsillapító bandage is, véletlen sztm még mást is elhasználtam örömömben, de kifeküdt a rohadék . Végig mellkason és fejmagasságra emeltem a célzást, egyszer cseréltem tárat az AK -ban. Közben ugráltam ide oda, szaladtam is keveset.
Stalker fokozat, ami közepes asszem.Kontroller:
hát az úgy van, hogy megállítom a karaktert, és néha megy a kamera. Keyb + Mouse esetén ezt nem tapasztaltam. De lehet én vagyok szar...Bár kötve hiszem, mert ezt a vérszopót is elvertem xbx vezérlővel egész simán. -
Peace
nagyúr
Fuhh...mondjuk elakad bármi 2 cm-es tereptárgyba miközben épp menekülnék valami dög elől vagy bezuhan olyan helyre, ahová nem is ugrott a karakterem, de a játék szerint mégis.Tipikusan mikor nem ugrik elég magasra, beakad a bokája és lezuhan. Mert ugye nem képes peremeket megfogni a stalkerünk. Egyszerűen olyan érzete van pár elemének, mintha visszautaztam volna 20 évet a múltba....
Én PS4 kontrollerrel tolom, ugye DS4Win emulálja Xbox-osnak. Tökéletes az irányítás, eddig nem volt a bevitellel probléma.
-
myckey
veterán
Targeting Reticle...UI.
De azt is lehet, hogy az összes fegyverre a pontot adja be, mint a maroklőfegyverre. Így sztm abszolút nem zavaró.Peace
Sokszor anyázok, mert félelmetesen hulladék és elavult játék mechanikai elemek miatt halok meg. Élvezem és tolnám folyamat, de ezek nagyon fel tudnak kurni....Mire gondolsz ?
Itt már sokat írtam az A.I. meg a rendszer kapcsán...ami olyan, akár a mese.Más ?
*
Igaz is ! Kontrolleres játékos akad ? most vegyesben szórakozom, de már eléggé hozzászoktam a vezérlőhöz, XBX.
Bár, sokszor elindul a kamera magától, vagy meg sem áll... -
Peace
nagyúr
Még nem.
Botrányos ez a játék, de azért élem. Egy laktanyában bődület mészárlást végeztem és nem fogytak el az ellenfelek. Folyamat jöttek a semmiből. Egy sarokba ledobáltam egy csomó fegyvert, mert már így is majdnem maxon voltam. Miután eladtam mindent, visszafutottam. Hullák eltűntek, de legalább ismét tele lett ellenféllel. Átrohantam rajtuk, párat fejbelőttem. A fegyverek szerencsére ott hevertek. Felkaptam mindet és kirohantam. 4800-ért adtam el őket és 1000 volt a javítás, amit a lövöldözés alatt szenvedtem el amortizációt. Nem volt egy jó kör, de azért jó móka volt. Sokszor anyázok, mert félelmetesen hulladék és elavult játék mechanikai elemek miatt halok meg. Élvezem és tolnám folyamat, de ezek nagyon fel tudnak kurni....
-
oriic
HÁZIGAZDA
válasz
MikeWazowski #1028 üzenetére
Ki lehet kapcsolni.
-
válasz
Ki lehet, az UI menüben.
Szerk.: mármint a pöttyöt.
-
sheep
addikt
válasz
Nálam nincs célkereszt csak egy kis pötty, de annyi meg kell az interakciókhoz.
-
Carasc0
őstag
válasz
pandras83 #974 üzenetére
Én abszolút értem és ebből kifolyólag osztom BusinessGuy fórumtárs véleményét, és a kifejtés mögött rejlő abszolút igazságot. Ez nem hiszti. Szimplán egy racionális alapvetése annak a jelenleg nem működő elvárásnak, hogy egy terméket nem adunk ki félkészen. Lehet, hogy valakinek finom a félig nyers étel, nálam egyértelmű fegyelmi szint. Nem hibamentes játékot vár az ember, hisz a komplexitás együttes működőképessége, sokféle Pc konfigon roppant hosszú tesztelési tematikát igényelne illetve kivitelezhetetlen. De az, hogy ugyanazokat a hibákat újra elkövessék az sehogysem fér bele. Vagy ha ígyis van, akkor mint eladási portékaként úgy is tálalják. Pl. legyen olcsóbb, vagy jelezzék hogy Pre-release, béta, testing release bármi. Legyen nyoma, hogy igenis a termék nem oké még.
Teljesértékűként kiadni, és levélben közölni, hogy minden bugreportra van nekik egy sentry tower, az nem tudom nem sportszerű.....De nincs mit tenni ez van.
-
myckey
veterán
válasz
BusinessGuy #1027 üzenetére
Ez egy érdekes téma...Plazma is dobott be róla, olvasgatom redditet is...
Biztos, hogy szar van a palacsintaban, itt is. De sztm az is fix ,hogy lesz javitas. -
MikeWazowski
veterán
válasz
xandrush0831 #1020 üzenetére
Igen, és még guggolok is.
-
MikeWazowski
veterán
A célkeresztet tényleg nem lehet kikapcsolni?
-
jimpo
senior tag
válasz
PR0JECTNR56 #1022 üzenetére
Amennyiben lett volna annyi pénzem
hogy megvegyem több platformon is, akkor már nem lenne.perverzióm
De nem azért mert így tettem volna, hanem azért mert Ultimate Physical Edition lett volna a vége. -
cyberkind
félisten
Valami megoldás a modokon kívül a brutális stutterre? Minden modot próbáltam, mindenből a legfrissebb van fent, és játszhatatlan a játék sok esetben.
Laptopos 4090 (ami egyenértékű az asztali 4070-nel), FG off javított sokat, de még mindig borzalmas.
-
myckey
veterán
[link] Jah.
-
PR0JECTNR56
addikt
Azokat kérdezném, akik esetleg már mindkét platformon használták a játékot: van bármilyen különbség teljesítény szempontjából (FPS, frametime, stutter stb.) a Steam és a GoG verziója között a játéknak? (nem tudom, hogy ebben a tekintetben a GoG DRM mentes kivitele jelent-e bármilyen érdemi előnyt).
Előre is köszönöm a válaszokat
-
jimpo
senior tag
Ebben mondjuk nem tudom benne van az is amit eladtak, majd két órán belül már kért is a júzer visszatérítést
-
xandrush0831
aktív tag
válasz
MikeWazowski #1017 üzenetére
Elírtad a kártya nevét, vagy 640x480-as felbontásról beszélünk, úgy hogy a karakter a földet nézi?
-
-
myckey
veterán
MikeWazowski
Azt azért sokan remélik, hogy ez csak jobb lesz. -
MikeWazowski
veterán
3050-es videókártyán medium beállításokkal 70 fps. Teljesen baráti és lehet még idővel jobb is lesz. Egyelőre úgy néz ki megérte megvenni.
-
myckey
veterán
válasz
ericdrawen74 #1012 üzenetére
a vegetáció és a fény / árnyék érdekes itt -ott.
-
PeL
addikt
válasz
Laraxior #980 üzenetére
Nekem ki sem kellett próbálnom ehhez, elég volt pl. itt olvasgatni, vagy redditen, meg bárhol máshol is
Sejtettem hogy nem lesz a halogatások ellenére sem problémamentes a megjelenés, és biztos vagyok benne hogy idővel rendbe fogják majd tenni a játékot és a hibákat. Biztos hogy kell még neki sok idő, mint a CP2077-nek is, vagy pl. a No Man's Sky-nak. Mindkét játék példaértékű abban hogy honnan hová jutottak. A türelmetlenek legalább már nyüstölhetik most is. Reméljük hogy a STALKER 2 is végig fog tudni menni ugyanezen a fejlődési úton és nem fogják majd valahol félbehagyni. Én mondjuk azt sem bánnám ha nem kéne itt is több évet várni erre, mint az említett két játék esetében
-
myckey
veterán
[S.T.A.L.K.E.R.: Shadow of Chernobyl vs. S.T.A.L.K.E.R. 2 - Heart of Chernobyl
Összevetés...érdekes így látni. ( új lap megnyitás a képre )Sidorov
-
CJ4567
nagyúr
válasz
Laraxior #1002 üzenetére
RTX 3080-al vagy a magas grafikából adok le, vagy a DLSS-t veszem lentebb minőségről, 1440p-n a kiegyensúlyozott DLSS pedig nem a legszebb. Frame gen-el tűrhető, az input lag azért kicsit érződik, de megszokható, viszont érződik amikor 60FPS alá esik a játék
És az 5800X3D képes hamarabb a limit lenni, mint a 3080. -
jimpo
senior tag
S.T.A.L.K.E.R. 2 Punishes Your CPU, GPU and VRAM The Hardware Unboxed Podcast
Bő fél órája került fel, még én sem láttam, hallgattam végig. A benchmark folyaman!Egyébként elindítottam, de nem nagyon játszottam...
A Digital Foundry videója után nem vészes a PC verzió, nem fagy be a kép másodpercekre mint konzolon. -
Radnix
senior tag
válasz
maximilian4 #1005 üzenetére
Gog.
Notebookon jatszom, vga 4060 legujabb game rdy driverrel, ram 32 gb, procit nem is tudom valami amd. -
Radnix
senior tag
Masnal is elofordul, hogy halal utan leesik az fps es nem is kapaszkodik vissza amig ujra nem inditja a jatekot? Van erre fix? Vagy varjak par patchet?
Ezen kivul mas hiba nincs kb 1.5 ora alatt
-
myckey
veterán
válasz
Laraxior #1002 üzenetére
Nem kötelező kínlódni
A Set. pedig részletesen " babrálható"...pláne ezzel az utó...eljárásos, egyéb alkalmazással amit implementáltak már egy ideje.Én egyébként az a fajta vagyok, aki a látványért beáldozza a sebességet, cask " anomáliák" ne legyenek, amik az élményt súlyosan rontják. Starfieldben pl. konstans volt microlaggom...de túléltem. Az is kapott hideget meleget, de túléltem azt is. Ráadásul ott is megvolt az a feeling ami itt ! Mászkálás, felfedezés, itt ott szájtátás és jó kis gunplay meg sztori.
Ebben egyelőre nem találkoztam élményt rontó hibával. Bug akadt, de aprócska. Se crash, akadás vagy képhiba, vagy egyéb error...A válaszidő is okes, bár néha tapasztalok a képernyőben "furcsaságot", de a beállításokkal még nem végeztem, csak pár óra volt eddig.Jó lehet ez, hosszútávra, csak kell a törődés.
-
myckey
veterán
válasz
Laraxior #980 üzenetére
PC G.Pass, 2 hét, 360 ft, ha sose vóóót ....oda is bekerült. Majd 3600ft a havi, az kevesebb, 10 eur.
Más,
írtad ezt a 60fps-t....hát ugye, aki rá van kényszerülve, az játszik kevesebbel is. Én is, egyelőre. Közben megy az okosság a settings-ben. Pláne hogy 2K, a Freesync is érdekes, de elég alacsony a küszöb. Mindegy is...A Vibe az remek, meg a gameplay is, de még a grafika is jó, nekem...( én amúgy is bele tudok szerelmesedni egy-egy mechanikába, részletbe, és az ellensúlyoz sok dolgot...Starfieldben is igy volt játékélmény ) .
De "szarul" jött ki sztm, ahogy más is írta és ez nem motor specifikáció, hanem fejlesztői. Redditen elég jó írások is akadnak, szakmaiak is a témában. ( mezeibb nyelven szerencsére ). Ellenben SZTM bőven játszható állapotban van és a raj. bázis tuti kajálja, ahogy én isIdővel pedig jobb lesz tuti ! Az idő csak ide dolgozik.
Amúgy az UI és a Gun modding is tetszetős, bár erről már írtam is...Én nagyon élem a nehéz, nyögvenyelős, realisztikusabb, lassabban haladó, már-már körülményes játékstílust, az sem baj ha fáj az embernek.
A zónáért elhalálozok, ha kell, sokszor is
#1000 Plazmacucci
Köszi a cikket, ez hasznos leiras, ráadásul nem is terjengős ! Igen, ez a " teleportáló" rendszer mókásan fest, legalább látják, ami egyértelmű....
Új hozzászólás Aktív témák
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- BestBuy topik
- Facebook és Messenger
- Spórolós topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Gyúrósok ide!
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- TCL LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i7-5GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Apple Watch SE 40mm 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 65" C1 OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- Konzol felvásárlás!! Playstation 5, Playstation 5 Pro
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3060, 94% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest