Hirdetés
- A kézikonzolok teljesítménytrónjára pályázik az AYANEO és a GPD
- Szénszál és réz találkozik az Inno3D egyslotos RTX VGA-in
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
- A YouTube-ot is betiltják a gyereknél az ausztrálok
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
myckey
veterán
válasz
Rony949 #2099 üzenetére
A credit eléggé átirja a játékstilust...máshogy kell dönteni, bevállalni , felszerelkezni...ez is egy játékélmény, stilus. A frissitessel jobb lett az élhetőség.
Ezt preferálom.DE a ló...is akad vége !
CJ4567
Ismerős...meg kell húzni a nadrágszijat, de idővel, ahogy előrehaladás lesz...ez is változik.
Akár a játék. -
Rony949
őstag
válasz
Sunrider987 #2096 üzenetére
Nem kötekedni akarok, ne vedd annak kérlek! Őszintén érdekel az álláspontod.
Ezzel a végtelen pénz moddal nem érzed azt, hogy kiölöd belőle a játékélménynek egy részét? Egyetértek hogy vannak pénz balansz problémák, de én 20+ órával még tökéletesen el vagyok veteránon. Persze egyfolytában csóró vagyok (2-5 ezer kuponnal szaladgálok általában), de emiatt próbálok is óvatosan játszani. Nem nézek be mindenhova, ahol látom hogy nagyon forró a helyzet, kétszer is átgondolom hogy tovább menjek-e, már a játék elején megtaláltam a legjobb shotgun-t (SPAS), de mivel nagyon drága a javítása, inkább elraktam a stash ládámba és átváltottam egy pár fokkal rosszabb shotgun-ra, amíg nem szedem meg magam több pénzzel.
A csóróság szar, de ez a STALKER egyik esszenciája.
-
Azért ez a játék tele van sriptekkel....Direkt aludtam a lesser zone fölötti terület előtt, majd elmentem nyugatra egy elhagyott faluba, 2 bloodsucker, kutyamajmok támadtak meg stb.
És jött a fáradtság. Hozzáteszem először a játékban.Ez egy nagy script volt..
Írja hogy keressek alvóhelyet..hát kösz. Ittam két energiaitalt, megöltem a rohadékokat és hirtelen nem lettem fáradt.
Tele van ez a játék anomáliákkal, néha elmegy tőle a kedvem.
-
sheep
addikt
válasz
Sunrider987 #2096 üzenetére
Zsír köszi, utánajárok én is.
-
Sunrider987
tag
válasz
WATERDACA #2094 üzenetére
Igen a jatekbol ez a panel kimaradt, egy Stalker Anomaly-t inditva az elso dolog ami kibassza a jatekos szemet az a status panel, szerintem a Stalker 2-be is jonni fog mert a jatekban mar benne most is vannak a consumable-k, amik 90sec-tol 300 secig hatnak amit jelenleg nem lehet kovetni sehogy, vagy csak en nem jottem ra. Az egyetlen status amit mutat az a cubak de azt se lehet megtudni hogy most ehes vagy szomjas, a drowsiness azt meg egy specifikus ellenfel csinalja, sehol mashol/maskor nem jott elo.
Varjuk szeretettel, szerintem jonni fog 1-2 patchen belul vagy UI bar vagy valami...Hoppa elfelejtettem a Poppy field anomaly-t, de az unikum es ott az alvas nem segit.
-
Miért nem mutatja a játék, mikor kell aludni?
A nagy semmi közepén kéne aludnom, nyilván nyomom az energiaitalt, de az is véges.
-
myckey
veterán
Most megnéztem, mert eddig elvoltam a rendszerrel...
Szemből valóban nem simul, objekt és test között marad hely ahogy írod, de ha oldalazol, forgatod a kamerát, akkor "odatapad", közelebb lesz a karakter test.Próbáltam a guggolást is, mozgással. Vegyes, többnyire felálltam, java részt bármi mögül guggolásból...de akadt, hogy egy autóroncs pótkereke blokkolt. Nem konstans az biztos.
nubreed
olvass vissza, De sztm érezhető a foglalkozás. Pozitív. -
-
Synaptic
senior tag
A térkép bal oldalán Malachit és Duga magasságában , abba a problémába futottam bele hogy állandóan valami random fegyver spawnol a kezembe , hátizsákba stb. Még akkor is ha gyorsutazok oda. Erre van valami gyógymód ?
-
nubreed
veterán
Az utóbbi 2 napban nem voltam gép előtt, fórumon sem, de indítom most a Steamet és látom, már 1.0.2 patch is van. Akkor most jobb a helyzet? Sok mindent javítottak, ami eddig game breaking bug volt?
-
sheep
addikt
válasz
Sunrider987 #2080 üzenetére
Lehet benne futni? Mert én emiatt hanyagolom az exo-kat. Most vmi fehér színű kísérleti űrhajós ruhában futkározok, magas védettséget ad szinte minden ellen de persze a páncélvédettsége nem jó.
-
Fitzgerald
veterán
.308-as ammo-ból de keveset találni...
tudtam venni kb. 50-et az egyik tradernél, meg ugyanennyi AP is kapható ott belőle.Rostokban Az economy meg továbbra is eléggé fel van borulva; pl. gear javítása még mindig rohadt sokba kerül.
Viszont a hangulat továbbra is mindent visz. Volt pár feszült pillanat, amikor nagyon kicentizve értem be a fedezékbe emission kezdete előtt bucira pakolva loottal. Be kellett tolnom az összes vizemet hogy tudjak mozogni.
-
copass
veterán
válasz
maximilian4 #2056 üzenetére
más liga a kettő...
SH2R-ben van 6 karakter, 6 enemy, 6 fegyver egy teljesen lineáris játékban.
mondjuk azt is a modderek kalapálták helyre a vizuált. mert ott volt főleg az volt problémás. -
SaGa59
őstag
A fedezék használat működik, azzal nincs gond, a kihajlás is a fedezék mögül, de ha felmész egy tetőre, aminek a végén van egy derékig érő fal, mivel nem tudsz hozzá teljesen közel menni, a lent lévő ellenfelek közül csak azokat látod, akik legalább olyan messze vannak a faltól, mint amilyen magas az épület, plusz ez a fal, mert a többit takarja. Ha lenézel, látod, hogy nagyjából harminc-negyven centi hely van közted és a fal között. Ugyanez igaz az őrtornyokban felhalmozott homokzsákokra vagy nem mozgatható, nem szétverhető ládákra is. Pedig azok pont azért vannak ott, hogy fedezéknek használhatók legyenek és lehessen mögűle lefelé is lőni. Mondjuk kihajolni is jó lenne, de az elfogadható, hogy ilyen animáció nincs, viszont a megközelíthetetlenség nem.
Plusz egy mellékhatás: ha leguggolva közel mész valamihez, nem tudsz felállni, csak ha eltávolodsz tőle. Ez is azért van, mert a karakter „befoglaló mérete” jóval nagyobb, mint maga a karakter. Egyszerűen összeakad a PC és az adott objektum. -
myckey
veterán
Ez máshol is előkerült...
Odament hogy harcol, de SEMMI ! Kép is van a nyugiról, a település kapcsán...SaGa59
Sokat mozgok, használom a fedezékeket, tereptárgyakat etc...megy a CQB és az elhajlás is, amihez érzékelnie kell az objektet.
Távot nem mértem, de biztos hogy véd és ellátja a feladatát a fedezék, az utolsó fa vagy egy rönk is.
HA nem igy lenne, már sokkal több halálom volna, a játékstilusomból eredően.
Ez igaz a késelésre is, azzal is jobban tudok operálni, pedig eddig s em volt bajom. Mondhatni könnyebb lett számomra.Nekem most más lett, ami bosszantó...
irtam hogy az UI és utasitas,felallas jobb lett sokkal.Reszeltek rajta.
Most harc során szivat a game, hiaba "nyomkodom", beragad a reakcio.
Tegnap az utolsó csóró kutyafalka, majdnem megzabált... Jó hogy volt anomália mint a disznóknál, és elvette a kedvüket. Ez totál új " érdekesseg " . Jó hogy nem konstans. -
Sunrider987
tag
Talalt valaki a Diamond Exoskeletonnal jobb pancelt a jatekban? Miota befejeztem a Journalist stash kuldilancot es equipeltem az elso Exo armort azota eleg jo aranyban kapk dropot es mar van tobbfele is belole(Heavy exoskeleton Mercenarie, Brummbar stb) de egyelore a Diamond tunik a legjobbnak. Mind az 5 aerifact slot unlockolva alapbol es az 5 zsebbol 4 olombetetes alapbol.
Mielott beszolnak erte, modolt jatek es nem is csinaltam titkot belole, azert van annyi kuponom a sulylimit neve meg Weird Water artifact.
-
pandras83
őstag
válasz
MasterDeeJay #2078 üzenetére
Köszönöm!
-
-
Peace
nagyúr
Azért van baj! Zalissya-ba visszanéztem, megcsináltam az összes mellékküldit. Elindulok tovább, jön a rádióadás, hogy azonnal segítséget kérnek, mert nagy erőkkel támadják őket. Visszarohanok, sehol az ellenség. Egy emberke áll kinn az épület előtt és megköszöni, hogy a segítségükre siettem és még pénzt is adott. Álltam még ott pár percig, mindenki nézett ki a fejéből, de sehol semmi támadó. Továbbmegyek, úgy 1 km-re járok mikor jön a rádióüzenet, hogy végük van és a település elesett.
Itt el is engedtem tegnap. Ma elindítom a játékot, utolsó mentés betöltése a Malachite bázison. Egyből rádióadással kezd a játék, hogy Zalissya-t sikeresen megvédték és minden a legnagyobb rendben.
Majd pár másodpercre rá, hogy rohadjak meg, amiért rájuk lőttem és soha többet ne toljam oda a pofámat, mert rühellnek és ellenségnek vagyok tekintve. Csak odautaztam már. Mindenki tárt karokkal fogad és kedélyesen beszélgetnek velem.
Szóval egy csöppet el van törve. Nem nagyon, csak kicsit......
-
pandras83
őstag
Nem bírom megérteni, hogy a personal stash bal oldala mi a búbánatért van lefelezve?! Én nézek be valamit vagy ez ilyen fucked up by design? (a kép random netről, az én stash-em sokkal szebb LOL)
-
SaGa59
őstag
Ez egyébként fura, ugyanis az XBOX-os verzió az 1.7.540.0, a PC-n lévő, 1.0.2 patchcsel frissített XBOX változat pedig1.7.539.0.
Amúgy meg apró adalék azoknak, akik szerint nincs a játékban mit számolni: észrevette már valaki, hogy még a villanydrótok is animáltak az oszlopokon? Ahogy fúj a szél, úgy lengenek, külön-külön. Persze lehet, hogy viharban és szélcsenden egyformán, annyira még nem néztem meg, de láthatóan rengeteg mozgó dolog van, amikkel számolnia kell, nem csak az emberek vagy a lények.
Ami viszont idegesít, hogy a PC ha bármihez közelebb próbál menni 30 centinél, vagy nem sikerül (pl egy attika fal egy tetőn, amit így nem lehet fedezéknek használni, mert nem lát ki mögüle), vagy ellöki (dobozok és egyéb, mozgatható tárgyak). És a tárgyak egymáshoz képest is túl nagy „hitboxszal” bírnak, emiatt is van az a folyamatos zörgés mindenhol ahol sok mozdítható hulladék van, meg a hullák mozgása is. Illetve még egy furcsaság: sötét éjszaka, ha hozzálapulok a falhoz (már amennyire a fentiek miatt lehet), akkor a környék világosabb lesz, ha ellépek onnan, vak sötét. De nem mindenhol és csak szabadtéren. -
ericdrawen74
senior tag
Hölgyek és Urak!
Mindenki adatlapján szerepel egy CUCCOK opció és jó néhány panaszkodó embernek ez a rész üres. Ha segítséget kértek, legyetek szívesek ezt a részt kitölteni, mert így talán könnyebben menne a dolog. Köszönöm szépen előre is. -
myckey
veterán
válasz
Sammie30 #2062 üzenetére
A kártyát ne küld vissza...ha az amire én gondolok !
A neten számos helyen olvasható, hogy a kép hasonlóan okádék ( blurry, crips etc.. ) HA a játék mondhatni "nativ", tehát OFF az Upscale beállitasai ! Bármi, amit ott bekapcsolsz, az megoldja ezt a degradáciot.
Nálam is hasonló volt ,de közel sem ekkora romlás, sőt !
Nvidia oldalról ami javasolt, ha ez a dVGA amit irtal, DLAA...
Egyébként a TSR-t irtak hogy jól muzsikál az UE5 alatt a Stalker2 -ben.
Nálam AMD akad, asszem most TSR Ultrquality ( 100)megy, bár próbálgatom az FSR NatvAA-t is.sheep
FPS Drop, ami druva volt, itt is oda lett, egyelőre...igaz.
De az A-life egyelőre várat magára, viszont irtak hogy a viselkedesen csiszoltak, az ellenfelet értve !
Mondjuk irtam, hogy tegnap raklap dögöt öltem anomáliával. ( igazából kergettek darabig, majd hagytak, halálig )maximilian4
A játék jobb meg kevésbé jó részekkel bir sztm, grafikailag, de ekkora cimnel vállalható...rohadt szép részei is vannak, egyik másik belső ami kevésbé adja, meg pár részlet, vegetáció...
Szerintem elég korrekt ez, ahhoz képest. Jól is skálázható ( leszámitva hogy mi az állapota és mit kér be )
Én elsők között irtam, hogy más mint a promo, de megkövetem magam, mert összességében gyönyörű is tud lenni. Tegnap éjszaka a vihar -
gV
őstag
végére értem
Sterlokot megöltem, természetesen gaussal, befejezés nem lepett meg. yt megnéztem a másikat, nem bántam meg a döntésem. a másikkal nem is tudom, hogy jöhetne újabb játék? az amúgy, hogy nem jutok a reaktorhoz közel hatalmas mínusz. a CoP is ilyen, de ott nem is láttam az NPP-t. nincs NG+? hiba.
technikailag a CoP mögé tenném. abban semmi hibára nem emlékszem, pedig azt is megjelenésétől játszottam.
most az kellene mint a SoC után a CS. akkor DX verzió váltás volt most UE5 verziót kellene váltani. mondjuk lenne HoC remaster. -
Peace
nagyúr
Na meg is van a crash okozója. Malachite bázison a technikusnál az RPG-re kattintok és pontosan ugyanúgy hullik szét a játék, mint tegnap.
-
válasz
ericdrawen74 #2067 üzenetére
Olvastam egy cikket nemrég, hogy a nativ sok játékban már csúnyább, így kerülendő az opció a jövőben.
-
SaGa59
őstag
A PC-s XBOX verzióra megjött a frissítés, most töltődik, nem túl gyorsan. Magára az XBOX-ra még nem.
-
shotika
őstag
válasz
Sammie30 #2062 üzenetére
Hmm na ez érdekes. Ha videokártya hiba lenne, akkor a bal alsó részen a HUD is hibásan jelenne meg, meg a teljesítmény értékek is. Én inkább valami driver problémára gyanakodok.
Sajnos végig kell menni a szokásos körökön. Nvidia kari volt-e előtte is (AMD-ről csere okozhat érdekes dolgokat), szűz Windowsra telepítetted (ha nem, akkor csináltál-e a csere után nvidia driver clean installt) stbKitartás, baromi szar érzés egy új (és drága) hw beszerelése után az ilyen. Átérzem.
-
herion
tag
Úgy tűnik, fentről leszóltak a jobbágyoknak, hogy lazán mehet az ész nélküli cenzúra:
Egy teljesen higgadt, személyeskedéstől mentes, kizárólag a technikai hibákra fókuszáló, szépen részletezett negatív értékelést tiltott a Steam.
Ismétlem: egy árva rossz szó nem volt az értékelésben (nem rólam van szó).
Soha nem tapasztaltam még ilyet a 15 éves Steam-es pályafutásom alatt, pedig olvastam már pár tucat nyomdafestéket nemtűrő értékelést, ami a mai napig elérhető.
Ezek szerint jelenleg az ukrán fejlesztésű játékok szentek, és megkérdőjelezhetetlenek. Kritikával csak az arra méltóak illethetik. -
AsakuraDave
őstag
Ma találtam egy stash-t ami adott egy baxó kis PSZ-12V Bulat páncélt és nem messze még egy ACOG-os Mark 1 EMR is volt majd a fő missziót követve meg egy egyedi AS Lavinát, így ezekkel neki vágtam az X5 labornak így éjszaka sötétben, fülessel izgi volt
-
Sammie30
csendes tag
Ha kikapcsolom az upscaling method lehetőséget ezt kapom! A gépem a vidi kártyám 4070 super? Ez most a kártya hibája? Akár a Witcher 3-ban ugyan ez csak nem ennyire durva, ott is ha kiszedem a dlss-t a textúra szélei, a páncél úgy nézz ki mint ha tele lenne pötyökkel mint ha tele szórtam volna a monitort szemcsékkel. Tudtok ebben segíteni hogy mi ez? A vidi kártyát most vettem nem szívesen küldenném vissza gariba annyira macerás az ilyen garanciáztatás! Van okom aggódni?
-
maximilian4
addikt
válasz
BusinessGuy #2060 üzenetére
Fentebb írtam ue5 motorral szerelt ipen world játékot is a korrektslg kedvéért. A fejlesztők a fakezűek.
-
BusinessGuy
őstag
válasz
Ha már összeveti az ember illik openworld stuffokkal. Nagyon nem mindegy, nem véletlenül néz ki a Hellblade 2 ahogy kinéz...Full statikus csőjáték scriptekkel, mindent el is ver látványban, de könnyü neki igy...
Openworld szinten több éves játékok is elverik minden létező tekintetben úgy hogy kisebb a gépkövetelményük. Egy Dying Light 2 vagy a CP77 konkrétan azért ezt a látványt hülyére alázza és nem futnak rosszabbul, SŐT... A vicces az hogy bár a Metro Exodus-ban kisebbek a pályák nyilván, de 5 éves játék több NPC-vel és fizikával rendelkező tárggyal a képen pláne RT-vel és egyéb nyalánkságokkal. Jobban néz ki, jobban fut..
Ezzel a játékkal nagyon durva optimalizálási problémák vannak ha egy modern UE5-ös motor alatt ilyen látvánnyal és megoldásokkal ilyen gépigénye van. Van a játékban egy két előre scriptelt jelenet ahol például több karakter van a képen és égő tüz több fényforrás mind jól árnyékot vetve, ott konkrétan megdöglik a framerate a 4090-el is. Én még mindig azon vagyok leginkább fennakadva hogy nincs semmi elfogadható indok a játék cpu zabálására. Az ég egy adta világon semmi, de olyan szinten semmi hogy még 10-15 éves openworld stuffokban is cpu szinten erőforrásigényesebb megoldások voltak.... Itt meg van nagyjából 5-6 féle mozditható tárgy ami lövéssel lökdöshető, nekifutva röhejesen tologatható, robbanásra meg jószerivel semmit nem reagálnak. Illetve pár kaja ital fegyver tár gyógyszer szanaszét heverészve amik szintén reagálnak... És itt ki is merült minden létező fizika amit a játékban látsz. Nincs a képen irdatlan npc áradat (illetve moddal megoldható hogy jókora távolságba rakja le az "ai life" az NPC-ket a jelenlegi kb max 80 méter helyett, amitől szintén igencsak megdöglenek a vasak). Nincsen nagy mennyiségü realtime fényforrás sőt a legtöbb fényforrás közelében még csak árnyékot sem vetnek a karakterek/tereptárgyak. Nincs rombolhatóság. Nincs korszerü ragdoll fizika. Konkrétan szó szerint semmi sincs ami indokolja a cpu zabálást, az hogy a fegyverek ballisztikája lenne az ok miközben egyszerre általában jó ha 4-5 fegyvert kell számolni akkor sokat mondok, enyhén szólva is nevetséges lenne, pláne hogy nincs a játékban semmi égbekiáltó soha nem látott ballisztika sőt...
Kár ezen lovagolni, majd ha lesz több UE5-ös openworld stuff kiderül hogy a készitők voltak fakezüek de nagyon vagy szimplán openworld-re az UE5 alkalmatlan ha ennyit tud...Én inkább annak örülök hogy élvezem a hibái ellenére és 40 óránál még nem unom. De ezt annak is köszönheti hogy nincs semmi olyan megjelenés ami miatt jelenleg félredobnám.
-
Rony949
őstag
válasz
maximilian4 #2058 üzenetére
Jól van, én ezt inkább elengedem...
-
maximilian4
addikt
válasz
Rony949 #2057 üzenetére
Köd is sokat segít? Írd be youtubon hogy silent hill 2 without fog. Tök mindegy hogy az egyik open world a másik meg nem. A látványvilág az látványvilág. Konkrétan körbehugyozza a stalker 2-t. Ezt úgy mondom, hogy 40 órám van a játékban. Ez nem 2024-es szint, és ehhez nem kellett volna ue5. De ha már open world, akkor rá lehet keresni a gray zone warfare-ra.
-
Rony949
őstag
válasz
Te most komolyan egy szinte full csőjátékhoz hasonlítasz egy openworld játékot? Ráadásul Silent Hill-ben még a köd is rásegít.
Nem azt mondom, hogy ez a STALKER hű de gyönyörűen szép lett, vannak hibái persze, de a Silent Hill TELJESEN más felépítésű.
Más téma:
Alapvetően nem vagyok a híve a folytonos fanservice-nek (se filmben, se játékokban), de itt valahogy mégis másképpen vágódik le a dolog. A napokban pl. rábukkantam Bes AK-jára.
SoC-ban lehet vele találkozni a Garbage területen.
-
maximilian4
addikt
válasz
AsakuraDave #2048 üzenetére
Szerintem nem júzer error. UE5-höz képest nem olyan szép azért ez a látvány. A karakterekről meg ne is beszéljünk. Hasonlítsd össze egy silent hill 2-vel. Ég és föld.
-
CJ4567
nagyúr
válasz
Fitzgerald #2051 üzenetére
-
shotika
őstag
válasz
AsakuraDave #2048 üzenetére
Nem akarok FPS háborút robbantani, de a 40-70 fps az minden csak nem simán játszható. Bár nincs tapasztalatom a 4k gamingben (1080p-ben játszom), és medium beállítások mellett átlag 60-at köhög. Valamikor feljebb megy, van amikor lejjebb. Persze mindünknek mások az igényei, de én olyan stabil 90-100 és afelett mondanám játszhatónak.
De ami az fps értékeknél is idegesítőbb az a folyamatos stuttering. Én nem gondolnám, hogy ez user error, hisz rengeteg kritika éri teljesítmény terén a játékot.Én jelenleg ott tartok, hogy rám támadt az egyik főküldiben egy csomó óriáspatkány, (amiknek az animációja kb a Wolfenstein 3d-t idézte) és annyira stutteringelt a cucc, hogy alig találtam el őket. Na itt töröltem le a játékot (a 2. update előtt).
Hozzáteszem, minden baltasága ellenére, elképesztően hangulatosnak találom, és hiányzott már nagyon egy ilyen klasszik jellegű open fps, de amilyen állapotban megjelent, én inkább jegelem egy időre.
-
sheep
addikt
Az utsó peccs óta vmit mókoltak az a-life-al mert most folyamat kerget egy falka kutya vagy repülő disznó, vagy bandita. Az ai bujkál és fedezéket keres, nem azt mondom hogy húha, de érezhetően jobb annál mint volt.
Sotabilabb az fps is és nincsenek nagy dropok így töröltem az összes modot amit eddig használtam, egyedül az éj/nappal modot tartottam meg mert ezzel nem vagyok kibékülve. -
Aki most kezdené a kalandot, néhány tipp:
-
Fitzgerald
veterán
Proci instabilitásra érzékeny az biztos. 7800X3D-vel -30 all core curve optimizerrel rengetegszer crashelt még a tegnapi update előtt (más játék nem, csak ez). Visszavettem all core -25-re, és az ezt követő 4 órában már csak 1x csinálta (még mindig update előtt).
A tegnapi update óta pedig egyszer sem crashelt, pedig ma is majdnem 6 órát játszottam. -
-Solt-
veterán
No úgy látszik a kis tortúrám végre értem... nekem a javítás után is fagyott játék, szóval félretettem. Elkezdtem mással játszani délután, egyszercsak újraindult a gépem... fejvakarás, lehet, hogy mégis a gépem instabil és nem (csak) a játékkal van gond!?
20 körös Steel Nomad stabilitás teszt lefutott, semmi gond... csak nem hagyott nyugodni a dolog, kipróbáltam az OCCT CPU + RAM tesztjét pár perc után elhasal. Irány a BIOS (frissítettem pár hete), megint default de most XMP-t sem állítottam, ujraindít, teszt... 30 perc után leállítottam. Irány a játék... majdnem 4 órát játszottam minden gond nélkül, pedig nincs FPS korlát, megy az NV reflex, stb...
Ami a lényeg, ha valakinek még mindig kifagy, teszteljen OCCT-l vagy más izmosabb programmal, mert simán lehet, hogy a gépe instabil. Nálam semmi tuning nem volt, egyszerűen csak a BIOS frissítés után instabil lett a RAM... szerencsére az újbóli default BIOS visszatöltés megoldotta.
A BIOS frissítés óta (pár hete) rengeteget játszottam mással és nem volt gond, csak ez fagyott ki... ha nincs ma ez az újraindulás, még mindig azt gondolnám, hogy a játék hibája. Egy próbát szerintem megér annak akinek még mindig kifagy...
-
myckey
veterán
válasz
WATERDACA #2046 üzenetére
eladod a francba, mindent is...kell a cash !
Más,
Visszatérve a viharra...nem piskóta, ( 2-3 órát, vagy több - a játék - figyeltem...).
Elindultam küldetésre...de jöttek a vadkanok...szerencsére volt a környéken pár anomália, azok intézték a dolgot, 4 vagy 5 ugrabugra dögöt trancsíroztak szét .
Ezt később a kutyákkal játszottam el, a "perzselővel". -
AsakuraDave
őstag
Come to papasito
500-as tárral van a picike
Annyira hangulatos tud lenni a játék helyenként hogy awhhhh
Én átmentem első patch napján Steam verzióra, bár már a GP is pár óra játék után stabil lett csak ugye a mission bugok amik jól felkúrtakNincs top-highend gépem 5800x,32gb,3080Ti,nvme és 4K+DLSS Q minden Epic mellett 40-70fps, simán játszható és ha nem bugol a grafiksz akkor azért leállok bámészkodni. Akinek gondja van az sztem júzer error. Konzol verziókról nem tudok nyilatkozni, de nem is érdekel, már rég túl gyenge ott a hardver, hogy bármiféle UE alapú játékot kiadjanak rájuk...
-
Két kérdés.
1. A PDA-kat érdemes eladni, vagy mit lehet velük csinálni, azon kívül hogy infót adtak?
2. Egyelőre Lesser zoneba vagyok, de a ládámba rakott cuccaimat a többi zónába is meg fogom találni más ládákban (remélem igen!)? -
-
myckey
veterán
válasz
DeathAdder #2042 üzenetére
ez a 0.2. ?
M0ng00se
itt is, detto...
ez egész új dolog a jatekban és sztm rohadtul hangulatos...Jó hogy felhoztad ! -
-
legújabb frissítés látható eredménye egyelőre, hogy a komplett tegnapi nap mentései eltűntek
-
Lac-coo
őstag
válasz
Sunrider987 #2039 üzenetére
Telefon goggle fordító kamerával
-
myckey
veterán
Azért élhetőbb a program...mondhatni megszűnt az egyik idegesito gondom, a kontroller kapcsán a kameramozgás " folyt" tovább. Végre nem "mocorog" a kamera. Stabil. UI kapcsán is kevésbé problémás a dolog, bár most más akadt, ami hasonló jellegű.
Eddig nem "fagyott" meg random, ha babráltam a kezelőfelületet, klaviatúrát vagy egyebet...hát most egy-egyszer majdnem földbe állt a game, már azt hittem Full freeze, de csak pár másodpercig szarakodott, utána reagált az utasitasra.Csípem az idojarast, váltakozása is okes. Előbb szarrá áztam, majd jött a száraz vihar...csak eléggé besötétedett már. A bevilagitas okes az egekben, bár akkor szól nagyot, ha közvetlenebb a csapás. Majdnem beszrtm egyszer, úgy meglepődtem egy közelin, a hangja is jó !
fejesg2
aha, itt is volt bizniceléstűzharc is akadt, bár sikerült elbújnom, lerázni őket. patkányt öltem késsel..
( bár az egyik npc majdnem kicsztt velem, mert beállt az ajtóba...de pofázás után elhúzott, és ki tudtam menni )
-
cyberkind
félisten
válasz
maximilian4 #2034 üzenetére
Játszhatatlan, nem is tolom 14 óra után, elszarta a mentésemet a játék, jelenleg még game pass-ba se jó minőségű a játék.
-
Brxx
kezdő
válasz
cyberkind #2031 üzenetére
Nos, igen. Megfigyelhető a játékban, hogy minden táblán, épületen is ukránra van átírva az összes felirat. Nekem úgy rémlik, hogy ezek a régi játékokban még oroszul voltak.
Ami logikus is lenne, hisz ahova soha nem költöztek vissza 1986 óta, nem cserélték ki a szovjet korszakban készült feliratokat.
-
Brxx
kezdő
válasz
MasterDeeJay #2029 üzenetére
Kizárólag politikai oka van. Maradt volna Chernobyl, ha nem tör ki a háború. A készítők ezzel szerették volna kifejezni az oroszok iránti negatív érzelmeiket, amelyet most átélnek.
-
válasz
cyberkind #2027 üzenetére
Chornobyl vs Chernobyl
Az első ukránul van a második pedig oroszul.
De a lényeg hogy a katasztrófa idején Chernobyl volt, viszont a játék már akkor játszódik amikor Chornobyl volt a hivatalos neve. Így logikus hogy az új ukrán nevet adták neki.
Gondolom eredetileg mivel oroszoknál eléggé kult játéknak számít ezért volt az orosz neve a régieknek is. De javítsatok ki ha tévedek. -
Itt a kövektező patch, online: https://gamerant.com/stalker-2-heart-of-chornobyl-update-102-patch-notes-changelog/
-
CJ4567
nagyúr
A Saiga nagyon jó vérszopók ellen.
-
SaGa59
őstag
válasz
RobberBaron #1993 üzenetére
Ehhez képest, ma a Sphere-nél kétszer hat katona se tudott végezni egy vérszívóval. Én az egyik őrtorony tetejéről néztem végig ahogy küzdenek egymással. Akár a bloodsucker, akár a katonák győznek, nekem jó, mert az egyik ellenséget elintézi a másik. Végül nekem kellett négy−öt fejlövéssel kinyírni a vérszívót. Mivel a toronyban álltam, nem fogalkozott velem, ácsorgott egy tehekocsi mellett.
Amúgy, itt zsákmányoltam három hatlövetű sörétest is a katonáktól. Jól is jött az ugrópatkányok ellen az csatornában. -
CJ4567
nagyúr
Azt valaki tudja, hogy a játékbeli fegyver statisztikák mennyire reprezentatívak, lehet-e bennük bízni?
-
pandras83
őstag
Ajánlott "kis" modok
Medkit No Healing VFX and Sounds opciókkal.
Nem is értettem hogy mire az a far cry-os effekt.Classic kurzor 9(!) opcióval. Must have. ♡
Quieter Geiger Counter
Csak csendben, csak halkan.No Collision Sounds
Nagyon idegesítő, ahogy minden "csörömpöl", zörög, morog stb. A hullák is mindenféle hangokat adnak ki, elvileg az ellen is véd. -
pandras83
őstag
ZolY őkelmét már nehéz kényeztetni.
-
CJ4567
nagyúr
-
-
CJ4567
nagyúr
Lelőttem az FSR3 FG-t, azóta betonstabil a játék...
Nálam 3080-al 1440p-n high-on, epic textúrákkal DLSS balanced-del 70-90FPS, attól függően, hogy hol vagyok, mit csinálok, természetesen a hub részeken a proci megfogja, ott jó ha a 60 megvanDLSS quality-val is játszható, csak úgy számomra túl sokszor ment a játék éppen 60FPS felett.
-
chris0000
őstag
válasz
pandras83 #2011 üzenetére
hi. hát igen... érdemes hamar megtaulni a pontos fejlövést, az szinte mindig halálos még az elején, bár később nem tudom mi lesz, gondolom egyre nehezedik majd.. nem könnyű, de ez jól össze van rakva a játékban szerintem. ha már van egy jobb páncélja vkinek, lehet beletolni a tárat, h "hasson"
üdv.
-
pandras83
őstag
válasz
WATERDACA #2010 üzenetére
Ugyanezt kérdeztem fentebb, ezzel a bázissal teszteltem a tegnapi patchet és ugyanez a deathmatch volt nálam is. Stalker fokozaton 3 vagy 4 hullám jött, mármint ennyihez volt türelmem és medkitem. A spawnoló katonák mellé még Rookie Village irányából érkezett két adag bandita is, akik lőttek a katonákra. Gyönyörű volt.
Utána elindultam a radar környékére Journalist Stasht keresgélni, ott meg egy raktárbázisra simán beérek, volt pár szaladgáló húsgombóc, azokat gyorsan elintéztem és amikor bent az épületben kutakodom, bespawnolt vagy 10 katona, 2 az őrtornyokba, a többi az épület köré, ahogy kell és kezdődött is a tánc. Nagyon gáz, remélem rajta vannak az ügyön.
-
Van a lesser zone legdélibb részénél egy katonai bázis. Igen szép lootokkal. Kipucoltam a helyet, de közben jöttek a spawnok újabb 10-15 katonával. Ez bug, vagy a katonai bázisokat ennyire nehéz kilootolni? Legnehezebb szinten itt vért izzadtam.
Masreszt eléggé illúzióromboló ez is, hogy nem lehet valamit normálisan kipucolni
-
xundyingx
tag
Közben egy eldugott helyen találtam egy ilyet:
1. Go to the Nexus Mods website.
2. Register to download mods.
3. Search for the game S.T.A.L.K.E.R. 2.
4. Find the mod UETools and download it.
5. Open the archive and move the "Stalker2" folder to the following path (make sure to specify the correct drive):
*H:\Steam\steamapps\common\S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl*
5.1. After this, in the game files at the following location:
*H:\Steam\steamapps\common\S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl\Stalker2\Content\Paks*
you will find a folder named "~mods", where you can place other mods in the future.
6. After installing the mod, launch the game and load a save where the bugged emission occurs.
7. Press the tilde key (~), located above the Tab key.
8. In the console command line, type the following (without quotes):
"XForceWeather 0"
9. Done! The emission has ended, and you no longer need to kill Zviroboi (Beast Hunter) or wait for a miracle until it's patched.
After fixing the issue, save your game, and then you can delete the mods folder. -
GAbre
veterán
válasz
xundyingx #2007 üzenetére
Amúgy neten nagyon nem láttam,de csak én nálam van az,hogy "mentések miatt" crashel(000*****20-as és 24-es hiba azt hiszem)?
Magyarul ha crashel max fél perc után,visszatöltök korábbi mentéseket,megyek egy db-ig majd újra eljut oda,ahonnan fél perc max a játék.
Jah és úgy,hogy hiába kezdek új játékot.Ott is.Pedig bőven máshol vagyok sztoriban. -
xundyingx
tag
Na, én is megkaptam a soha véget nem érő Emissiont és órák óta így játszottam azt gondolva, hogy ez a főküldetés része.................. látom sokaknak ez a problémája és csak úgy lehet fixálni ha visszatöltesz egy régebbi állást ahol még ez nem következett be. Szóval így most pihenőre kerül a játék amíg ezt nem javítják...
-
Az amelyik dobálja nekünk a hordókat tárgyakat az egy mutáns vagy mi a rák? Azt nem lehet megölni, csak futni kell?
-
AsakuraDave
őstag
válasz
RobberBaron #1993 üzenetére
Nem tudom, nekem eddig se volt komolyabb gondom, mármint ez egy survival FPS így 1-1 ilyen combat igen, le tud cidálni, elmegy jó pár töltényem meg medkit de a játék tele van cuccokkal ha "stalkeresen" játszol és benézel minden helyre, nem csak a main küldit tolod.
Nekem most így Stalker nehézségen már túl könnyű is a játék..*szerk.: Az electric fieldes mellék küldi mostmár működött nálam, viszont ott továbbra se akar az istenért se előbukkani az artifact... pedig most a villanyoszlop tetején nincs is anomália spawnolva
-
-
Csekkold az artifactot, lehet hogy az csinálja.
Más: van a lesser zone legdélibb részénél egy katonai bázis. Igen szép lootokkal. Kipucoltam a helyet, de közben jöttek a spawnok újabb 10-15 katonával. Ez bug, vagy a katonai bázisokat ennyire nehéz kilootolni? Legnehezebb szinten itt vért izzadtam.
Új hozzászólás Aktív témák
- HP EliteBook 650 G9 12. generációs i5 / 32GB RAM / 256GB SSD / FHD
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 5G 256GB Lavender Purple, Karcmentes, Újszerű, Lila, Garanciális
- Gyári állapot !! Macbook Pro Retina 16" M1 Pro 10C CPU / 16C GPU / 32 GB MEMÓRIA/ 512 SSD / Garancia
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 5G 256GB Lavender Purple, Karcmentes, Újszerű, Lila, Garanciális
- Akciós áron eladó HP Elitebook 850 G7 / I-7 10610U/16 GB/512 SSD/15"/FHD/IPS/Garancia
- Akció! Windows 10 pro OEM licenc kulcs 64/32 bit activation key licensz, liszensz,kulcs
- RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
- LG 24GQ50F-B - 24" VA / 1920x1080 FHD / 165Hz 1ms / AMD FreeSync Premium / Adaptive Sync / HDR 10
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 12400F / RTX 3070 8GB / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i5-G5 I 8GB I 128SSD I 12,5" Foltos FHD Touch I Cam I W10 I Gari!