Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Milyen monitort vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- OLED TV topic
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Házimozi belépő szinten
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen processzort vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
jimpo
senior tag
A csapat tagjai már tesztelik. Érdekes hogy írja a steamen melyik részen vagy éppen a térképen...
-
-
Vladi
nagyúr
Ez a hivatalos stalker kettő topik? Mi ez a nagy csend?
Hová lettetek stalkerek?
Szerintetek fog futni a gépemen?
Amikor megjelenik benézek, a régi arcok mit írnak, hogy jóe? Aztán 10 hónap hírcsend, mert csak szeptemberben tudok gépet fejleszteni.
-
-
jimpo
senior tag
válasz
M0ng00se #190 üzenetére
Nekem ~26-27 ezerbe fájt az Ultimate, 65 Euro kellett a számlára. A többit az eladott Skinek és Ládák finanszírozták, volt SSG amiért 7 eurót kaptam.
Amúgy meg most volt a szülinapom, továbbá évi egy játékot ha veszek és ez lett az. Ha már várom 12+ éve...
-
-
én arra gondoltam, hogy media markt-on rendelem meg, mert ott valamennyivel olcsóbb, 19 ezer. csak egyrészt nem tudom mikor szállítják ki, másrészt pedig hogy melyik platformra van. mert ha epic launcher akkor nem kell
-
hajbel
addikt
Egyébként, hogy lehet legolcsóbban gamepasshoz jutni?
-
-
jimpo
senior tag
válasz
Psychopeti #186 üzenetére
Még olcsó is...
A fullos Ultimate Edition fizikai kiadáshoz képest, ami €389.99* mondjuk tényleg az.Bár így csak virtuálisan van valamim, a valóságban fizikailag a környezetemben semmim.
Pedig jól néz ki... -
jimpo
senior tag
válasz
4264adam #184 üzenetére
Nem fizetek elő, már megvettem.
Előbb utóbb úgy is kikupálódnak a gyerekbetegségei majd, a SOC is játszható volt az ~ötödik patch után.
Bugok mondjuk bármikor előfordultak.Ha valami nagyon gáz azonnal orvoslásra szoruló javítást eszközölnek az első napokban, még elmondhatom hogy jól is járok.
A megjelenés napján és az azt követő napon is dolgozok.
Este 12óra meló után, meg nem ülök neki 1-2 órára...
Plusz így majd tudom nézni a Performance videókat, Beállítási tippeket a melóba menet jövet. Hazaérve meg úgy is kocogni indulok... -
jimpo
senior tag
Hoztam megint egy kis nézni valót.
STALKER 2 Fan TrailerFirearms Expert Reacts To S.T.A.L.K.E.R. Franchise Guns
STALKER legacy collector’s Chest & Exclusive Bonus from GSC Gameworld Unboxing
A no preorder témához....
Steamen eladtam a raktárban lévő értékesebb dolgokat. Legtöbb CS láda és skin, így lett némi euróm. Igaz alapból 6 körül volt...
"Kicsit" kipótolom és nem kérdés részemről fizetés, majd a megjelenés után mi következik végre.Egyébként ha több címmel is játszanék, akkor én is Xbox Game Pass-ból pörgetném. DE nem ez a helyzet, nem is játszok sokat. Évi egy két játékot ha veszek, idén még egyet sem.
Mondjuk csomagtól függően, legalább 6+ hónap vagy durván egy év GamePass előfizetés a játék ára...
Azt viszont nem tudni abban elérhető lesz-e valaha a játék Ultimate Edition csomagjában szereplő, később megjelenő összes DLC. Továbbá folyamatosan ki és be kerülnek a címek a GamePassba...
Lényeg a lényeg a játék jó legyen.
Az optimalizáció sem annyira kritikus téma, eldöcög majd valahogy. Ne fagyjon, crash-eljen igaz annak lenne Original S.T.A.L.K.E.R. hangulata.
De addig is, ma megkezdem a hangolódást.
-
PeL
addikt
Ahogy írtam korábban, az ajánlott config a hardverigényeknél általában 60fps/high settings framerate-hez van írva, a minimum meg 30fps/low settings-hez, hacsak nincs külön feltüntetve a várható képkockaszám. Nem láttam még olyat hogy az ajánlott confignál is csak 30fps lenne kiírva. Szerintem túl van ez lihegve kissé. Jól skálázható az UE5, millió beállítás lesz, meg optimalizáló mod rá.
-
Spizzi
tag
válasz
VinoRosso #176 üzenetére
Szerintem sokak rendszere a shader compilation (vagy ha már UE5: On Demand SC) miatt fog elvérezni. Egyértelmű, hogy nagyon erősen fog építeni erre az eljárásra a játék, máskülönben esélytelen lenne megjeleníteni, ahogy pandras83 mondta, egy kb. 60km² világot ebben a minőségben, illetve egy default PS5 / XSX háttértárára rá sem férne.
A kérdés az, vagyis engem ami a leginkább foglalkoztat ezzel kapcsolatban, hogy a cache-t miként és mikor fogja feltölteni a játék. Ha úgy oldották meg, hogy a textúrák legalább 50% renderel rendelkeznek már a főmenübe érkezéskor, vagy az első töltőképernyőnél akkor el lehet felejteni, hogy az ajánlott GPU-kon normálisan fusson, ugyanis 8GB VRAM sz*rnak a pofon. Ide legalább 12 de inkább 16G fog kelleni.
Viszont ha pálya szegmensekre bontották, akkor lényegesen kevesebb adatot kell majd egyszerre tárolni a VRAM-ban, csak ebből következik azonnal a következő kérdés, hogy egy-egy szegmens mekkora, szabad szemmel vagy valami távcsőel át tud a látni a játékos egy betöltetlen területre, mert az nagyon durván illúzióromboló tud lenni. Ill. a szegmensek között borítékolható, hogy olyan stutter lesz ami szintén káros az idegrendszerre.
Mindezt tetézheti számtalan már ismert, de mivel GSC-ről van szó ezért számtalan eddig ismeretlen UE5 gyerekbetegség is.
Nem vagyok orákulom, de ha tippelnem kellene egy értelmesebb felbontáson egy értelmesebb sebességre magas grafikai beállításokkal (1440p 100 frame) 5800X3D / 14600k + 7800XT 16G / 4060Ti 16G körül alakulhat majd a minimum beugró.
Ami a játék hivatalos ajánlott gépigénye, tehát:
AMD Ryzen 7 3700X / Intel Core i7-9700K
AMD Radeon RX 5700 XT 8GB / NVIDIA GeForce RTX 2070 SUPER 8GB / NVIDIA GeForce GTX 1080 Ti 11GBaz én meglátásom szerint az 1080p medium preset 30 frame, a hivatalos minimum gépigény az meg az, amivel a főmenüt még éppen betölti, de play gomb lenyomása után imax-ben élheted át a csernobili katasztrófát és még a szobádból sem kell kimozdulni hozzá.
-
VinoRosso
veterán
válasz
pandras83 #175 üzenetére
Már az xray is tudott valami BSP tree szerű algoritmust a mapok geomjának a redukálására, ezért röccent be néha amikor áthaladtál egyes helyeken. Az UE5-ben van egy World Partitioning nevű feature pont erre, az ram elég lesz valszeg. Azt nem tudom hogy helyenként meg fog-e akadni emiatt, de szerintem van ez már olyan szinten, hogy ne kelljen emiatt aggódni, régebbi open world játékoknál se volt ezzel gond (Pl fallout, gta).
-
pandras83
őstag
Pont tegnap néztem kicsit utána és a reddit szerint 60 négyzetkilométer (Skyrim: 37 nkm) a map, ami meglepett, eddig ez az adat elkerülte a figyelmem.
Ahogy írták itt a kérdésemre, nem lesznek külön betöltődő mini zónák, emiatt különösen kiváncsi vagyok hogy valóban elég lesz-e az ajánlott gépigényben szereplő 16gb ram. -
Spizzi
tag
Az ilyen nagy open world játékok optimalizációjánál a vegetáció mindig kardinális kérdés, brutál erőforrás igénye tud lenni egy erdős területnek, ahol pl. minden falevél 3d-s, külön kell mindegyikhez real time számoltatni, hogy milyen árnyékot vet hova stb...
Én azt mondom inkább álljanak a növényzet elemei kevesebb polyból, legyen inkább fake 3d (2d-s alapvetően csak effektekkel elérik azt az illúziót, hogy 3d), viszont a sűrűség legyen magas. A Stalker esetében ez még fontosabb, hiszen egy olyan területről beszélünk amit lassan 40 éve nem gondoz vagy formál át senki, autentikusabb jelentősen ha mindenhol IS térdig érő gaz van, most, hogy az a gaz nem úgy néz ki mint valami 10 órás csőjátékban ahol egyszerre 1 misszióhoz csak 2km²-ert kell betöltenie a rendszernek szerintem elnézhető nekik.
De szubjektív módón értelemszerűen az én szememnek a videók alapján így is példás ha így fog kinézni a növényzet, nem arról van szó, hogy közepes minőség + nagyon sűrű vegetáció, hanem magas minőség + nagyon sűrű vegetáció, nyilván lehetne a minőség is extrém magas, de szerintem ők sem a jövő generációjának készítik a játékot, hogy majd x év múlva RTX 8090-el már biztosan jól fog futni, hanem a jelennek.
-
jimpo
senior tag
A valóságban is létezik a videóban látható hely.
A kék kockás linkeken vannak további képek.
-
jimpo
senior tag
válasz
Psychopeti #170 üzenetére
Először is, nem tudni milyen vason fut az egész, így nem kell csodát várni. Kérni fogja az erőt az biztos, egy két trailer esetében is feltűnt hogy picit "darabosan" fut. Például itt is 10 másodperc körül, persze simán lehet hogy ez a konzolos verzióból van... Azért nem szereti a hirtelen fordulást. Meg az sem mindegy hogy natív 4k felbontáson van számítva az egész, vagy valami felskálázott cucc. Attól tud picit "taknyolódni" nyúlni a mozgás, illetve az animációk.
A nád valóban nem a legszebb, kicsit "élettelen". A fentiek fényében lehet ez jobb is, vagy épp rosszabb beállítástól függően a kész játékban. Már ha a videóban a végső "állapot" látható, ami a játékmotort optimalizációt, meg persze a helyszínt illeti.
Amit csak remélni tudok hogy valóban benne van, lesz a játékban.Mert nekem bejön.
-
jimpo
senior tag
-
4264adam
veterán
-
sheep
addikt
válasz
4264adam #153 üzenetére
A Gamma sztem a legjobb mod ami létezik STALKER-hez, csak az eleje baromi nehéz, és hát könnyű bugokba is belefutni.
Viszont lehet a játékot tweakelni elég jól és be lehet állítani a nehézséget (gameplay difficulty, kezdőpont, felszerelés), bár a kezdés még így is frusztráló egy ideig.
Már többször végignyomtam és leginkább a grafikája fogott meg, nem értem hogy tudtak ennyit kihozni ebből az ősrégi motorból. Amikor először beléptem a mocsárba csak lestem a vízben a tükröződéseket. És röccenés mentesen fut max grafikán, sehol egy akadás. Ha egy picit fejlődik a karakter akkor meg a jobb cuccokkal terminátor üzemmódban lehet hasítani végig, főleg ha társak is vannak.
Ahogy néztem a STALKER 2 bemutatókat az volt az érzésem hogy a fejlesztők is ismerik a GAMMA-t , mintha annak a még inkább felturbózott változata lenne grafikailag és játékmenetben. Nagyon várós az új rész. -
pandras83
őstag
Azt lehet tudni már biztosra, hogy egy nagy map lesz vagy több kisebb zóna, ahova át kell menni, mint a régiekben?
-
-
pandras83
őstag
Najó hát eddig tartott az agyalás...UE berendelve 58 Eur-ért. Már annak is örülnék, ha csak feleannyira lenne tartalmas, mint ahogy ezek a jólfizetett previewerek állítják.
30 kg csavar, 1 üveg vodka, némi kolbász és kenyér a hátizsákban. Közelítünk a Zóna felé.
-
pandras83
őstag
Előrendelt közületek valaki? Reszket az ujjam a ravaszon, de még mindig nem tudom elhinni hogy megjelenik. Az Ultimate Edition-ön agyalok, de ki tudja mit hoz a jövő a GSC-nek, meg úgy általában az egész projektnek.
-
4264adam
veterán
+1, PC-n várom én is, de ahogy írtam máshol, kíváncsi leszek pontosan melyik Unreal Engine verzióval készült, mert az 5.0 és 5.4 között elég nagy erőforrás felhasználás optimalizáció lett. Az 5.0 még a 7500F + 4070 Super 1440p konfigomat is megeszi reggelire frametime ugrásokban.
Köszönöm az ajánlást, ki is fogom próbálni mert nagyon akarom az Anomaly-t
Jöhet több mod ajánlás is amíg a cím nem jelenik meg
-
jimpo
senior tag
válasz
4264adam #153 üzenetére
Lockolt jelenleg, de lehet egy későbbi update során performace mode aktiválható lesz a 60FPS-re, vagy ez már megjelenés napján elérhető lesz?
Ezt szerintem még a fejlesztők sem tudják, de a megjelenés napján kiderül. Az más kérdés milyen ára lesz a felbontást, képminőséget tekintve, ha megoldják hogy fusson 60 képkockával.Mondjuk mivel nincs konzolom, csak egy asztali számítógépem.
Így nekem kb. mindegy is...
S.T.A.L.K.E.R. - Lost Alpha modot tudom ajánlani, szerintem én is azzal hangolódok majd.
Igaz jelenleg a Delta Force pörög, a héten legalábbis.
-
4264adam
veterán
Számítható volt az S-en a 30FPS, viszont nem értem teljesen. Lockolt jelenleg, de lehet egy későbbi update során performace mode aktiválható lesz a 60FPS-re, vagy ez már megjelenés napján elérhető lesz?
2 hete megnéztem az Anomaly + GAMMA-t, túl hardcore volt nekem ahhoz képest hogy ismertem a S.T.A.L.K.E.R. címeket és éppen csak 30 múltam, mégis azonnal beszippantott újra a világ és bőszen várom a S.T.A.L.K.E.R 2-t. -
jimpo
senior tag
Egy kis konzolos infómorzsa...
Stalker 2 Dev Originally Thought Bringing Game To Xbox Series S Was ImpossibleStalker 2 for Series S runs at a locked 30fps, compared to a goal of 60fps on Series X. It could drop to 55fps during intense sequences, and GSC said it's continuing to optimize to help improve this. For the Series S version of Stalker 2, GSC said it's possible for the game to reach 60fps, but it's not as consistent. "But we're looking to get a performance mode for Xbox Series S, to get it to 60fps. We think it's possible," the developer said.
Illetve még egy kis gameplay.
STALKER 2 Gameplay is Amazing - Inside Games Preview -
jimpo
senior tag
+
Exactly What The Fans Wanted - Stalker 2 Gameplay Preview Mirror Gaming
STALKER 2 Preview - Atmospheric and Uncompromising Easy AlliesStalker 2's Lead Producer on the future of hardcore shooters VGC
I played S.T.A.L.K.E.R. 2 at GSC Game World – Here's everything you need to know! (And maybe more) StarionCostumes
Illetve pár Német nyelvű is van...
Wenn Stalker 2 das Niveau halten kann, wird es ein Open World-Hit! GameStarStalker 2: Heart of Chornobyl - Das wird ein Brett! PC Games
-
jimpo
senior tag
S.T.A.L.K.E.R. 2 Is A Frightening But Alluring Return To The Zone | Hands On Preview GameSpot
STALKER 2: Heart of Chornobyl - The Final Preview IGN
We played S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl for 3 hours and it's big, beautiful, and barbaric GamesRadar
Why STALKER 2 is a Game of the Year ContenderWindows Central Gaming
S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl (Hands On Preview) Parris -
jimpo
senior tag
Úgy már érthető.
Én 1080p felbontáson várom a játékot, az adatlapomon lévő konfiggal.Remélem nem röcög majd nagyon...
#141 gVráadásul a Stalker 2 oldalán még mindig RTX 2070S ajánlott.
Kérdés az milyen felbontást (natív, vagy skálázott), illetve minőségi beállítást és képkockaszámot takar... -
-
gV
őstag
én RTX 2080-al ugrok majd neki. direkt próbálgattam UE5-ös játékok demoit (pl Robocop) azok jól mentek. ráadásul a Stalker 2 oldalán még mindig RTX 2070S ajánlott.
-
jimpo
senior tag
válasz
VinoRosso #139 üzenetére
Oké te tudod.
Mindenesetre én nem hasonlítanám a 2016-os motort a mostani Unreal Engine 5 -höz... -
jimpo
senior tag
MSI x S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl Limited Edition - Unboxing | MSI
Biztos lesz "pici" felára a motyóknak.
Mondjuk én elégedett vagyok a cuccaimmal, nem kell a csicsás cucc.
Arra mondjuk kíváncsi vagyok, hogy az RX 7800 XT hogyan muzsikál majd a játék alatt... -
-
wjbhbdux
veterán
A valós gépigényt lehet abból találgatni, hogy az MSI a Wukong mellé 4070 super kártyával promózott, Stalker 2-vel viszont 4070Ti super jön. [link]
-
oriic
HÁZIGAZDA
War Game: The Making of S.T.A.L.K.E.R. 2 Documentary
Másfél órás doksifilm, van magyar felirat is.
-
PeL
addikt
Most néztem végig a fejlesztői naplót, volt némi kétségem régebbről, de a videóban látottak alapján bátran ki merem előre jelenteni hogy méltó folytatása lesz a szériának. Remélhetőleg játszható állapotban fog megjelenni ha már ennyit halogatták. Látszódik az elhivatottság a fejlesztőkön, hogy tényleg próbálták az elődökben szeretett atmoszférát és játékelemeket modern köntösben újraalkotni. Megnézve a swamp részen játszódó gameplayt, ez biztos hogy sikerült is nekik. Néhány épületet és bemutatott pályarészt 1:1-ben felismertem a régebbi epizódokból. És hogy mindezt töltések nélkül egy nagy nyitott világba sikerült beletenni, biztos vagyok benne hogy sok évre lesz mivel játszani, főleg ha elkezdik majd ehhez is gyártani a jobbnál jobb modokat, modcsomagokat
Én már alig várom hogy játszhassak vele, remélem a gépem is elég lesz hozzá high beállítások mellett folyamatos 60fps-re
-
-
VinoRosso
veterán
Az valószínű az ruszki crymodról lehetett, volt egy Alex nevű tag meg pár orosz a csapatunkban és ők vitték tovább az ötletet egy darabig de aztán abból se lett sokminden. Fiatalon az ember nem látja át azt, hogy mennyi munka van egy iyenben, csak belevág aztán vagy összejön vagy nem. Többnyire nem
-
Brxx
kezdő
válasz
VinoRosso #120 üzenetére
Én emlékszem régről valami ilyesmire, egy CryEngine-nel megcsinált stalkerre. Ki is próbáltam valami korai verziót. Furcsa volt ugyan a játék CryEngine-nel megrajzolva, hisz az a motor eléggé futurisztikus külsőt kölcsönöz, de mégiscsak sokkal fejlettebb volt, mint az X-Ray Engine, így jó ötletnek tűnt.
-
VinoRosso
veterán
Én azért is nézem, mert úgy 15-16 évvel ezelőtt pontosan ilyen játékot akartunk készíteni páran a régi crymodról. Portolni akartuk az asseteket stalkerből cryengine 2 alá és ötvözni a két játék legelőnyösebb tulajdonságait. Sajnos a projekt az időnkhöz és az erőforrásainkhoz képest túlságosan ambiciózus volt és emiatt lehalt.
Jó sok idő telt el azóta, viszont most, hogy képernyőn látok valami nagyon hasonlót az teljesen elragadta a figyelmemet.
Remélem a történet is jó lesz, akkor az utóbbi évek egyik legjobb játéka kerekedhet ki belőle. -
ennek örömére még egy how its made jellegű videó
-
-
hajbel
addikt
válasz
M0ng00se #114 üzenetére
Köszönöm, de szerintem én már semmit nem nézek erről a játékról. Az első trilógia varázsa nekem a felfedezés örömében volt, ezek a trailerek teljesen elrontják ezt. Engem meggyőzött, amit eddig láttam, downgrade ide vagy oda... Nem rendelem elő, de idejét sem tudom már, hogy mikor vártam ennyire játékot.
-
zozika84
őstag
Jó lesz ez, csak jelenjen már meeeegggg
-
-
Akra_hu
tag
-
-
oriic
HÁZIGAZDA
35 percnyi videó, van magyar felirat is hozzá.
-
VinoRosso
veterán
Hát nem tudom most merjek-e előrendelni
-
Brxx
kezdő
Annak idején a Shadow of Chernobyl-t sem tudták időben befejezni, túl kevés ember dolgozott a játékon, és mivel akkor nem volt anyagi fedezetük tovább csinálni, kénytelenek voltak előbb kiadni.
Most valószínűleg ugyanez a helyzet, és az előrendelésekből, a támogasd Ukrajnát adományokból, egyéb segélyekből tudják húzni-halasztani a kiadást, ki tudja meddig..
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen monitort vegyek?
- Gyúrósok ide!
- Linux kezdőknek
- Milyen videókártyát?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- További aktív témák...
- Samsung 32" M8 4k Smart Monitor!32"/4k/VA/Smart Remote/DEX /Airplay/Type-C/Slimfit Kamera/Beszámítá
- VW/ Skoda fejegység Android 13, 6/64gb eladó
- Lenovo Loq Gaming 15IRX9
- Dell Precision M4700- I7 4. generációs - 16Gb - Nvidia Quadro
- Panasonic Toughbook CF-MX4-1 12.5" Érintős- - Akár 8-10 órás akkuval
- Telefon felvásárlás!! Honor 400 Lite, Honor 400, Honor 400 Pro
- Újra Akcióban!!! Ducky One 2 Mini és SF billentyűzetek a bolti ár töredékéért! Számla+Gari
- Intel X540-T2 dual-port 10GbE RJ45 hálózati vezérlő (10Gbit, 2 port, áfás számla, garancia)
- Bomba ár! HP Elitebook Folio 9470m - i5-3GEN I 8GB I 480GB SSD I 14" I DP I Cam I W10 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest