Hirdetés
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- TCL LCD és LED TV-k
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- OLED TV topic
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Milyen egeret válasszak?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Yutani
nagyúr
Eljutottam a No Return ponthoz 120 óra Zónában töltött idő után. Azt hiszem, itt az ideje befejezni azt, amiért idejöttem.
Stalkerek, megtiszteltetés volt veletek járni a Zónát!
-
myckey
veterán
válasz
juliensorel #3594 üzenetére
Stimmel ! De szépen lerajzoltad és leírtad.
Minden "szar", ott van...materializálódik, szőröstől bőröstől. En bloc! Függetlenül az előrehaladás, meg általam is vázolt Info. etc..-től. de szépen le lett írva, jajj de szép
Ha belebotlik az ember, akkor így járt. Összeszedi. Kesobb meg kidobja a game a Mapra a lila ikont, ha begyűjtöd a róla szóló akármit is, amiket Waterdaca kérdezett és Én is fejtegettem.Erre írtam, amit. lsd fentebb...
Egyelore engem nem "szivatott" meg a game ezekkel a kiemelt empty LootBox tároló szarságokkal. Hatalmas távokat nem kóboroltam direkt. Általában akkor szedem össze őket, célirányosan, HA a Mapon körvonalazódik a helyzete. Lyukra nem futottam, és arra sem kellett figyelni, hogy fejben tartsam őket.
Még mindig volt ott valami, de a halványabb már okozott fejtörést, mert azt gondoltam, hogy mindent kipakoltam belole ! Kesobb feleslegesen szaladtam egy kört egy kibsztt vodka vagy 9x19 ammo miattJó hogy ezt a Hűtős részt írtad...
Nekem ott kidobta azt a Stasht- , amit mutatsz. Mert előzőleg annál a DLC-s területnél, behúztam egy olyan akármi Infot ( fgm sincs mi volt már ), ami egy raklap Lila Loot boxot kilistázott nekem az egész Zónára kivetítve !
Lestem is egy nagyot, meg örültem a fejemnek !*
Jó hogy mutatod a Kitorest ! Ezek az Emissionok...Nekem nem tetszenek. Olyan semmilyen...A CoP vagy az Anomaly, meg a Modderek megoldásai..sztm jobbak.
A vihar meg a Tronádó, de még sorolhatnám, sokkal hangulatosabb itt a jatekban. A Blowing pedig nem okoz semmi extrat.* anyacsavaros jó, jók a színek !
RobberBaron
Olyan teruletek vannak, amik egyelore elerhetetlenek, idezoben. Kesobbi tartalom lesz tuti.***
Közben kidobott a game, ismet UECrash -
RobberBaron
tag
Megnéztem alaposabban és rájöttem. Itt van Pripyat Underground kijárata, a COP-ban itt jövünk ki amikor eljutunk Pripyatba. Most
az egyik főküldi le fog vinni a föld alá, és akkor elérhető lesz. -
RobberBaron
tag
Ha már rejtekhelyekről van szó, létezik az hogy elérhetetlen helyen van némelyik?
Itt van kapásból 3 Pripyatban, az Olympia Cafe-tól északra, nem találtam utat és az interaktív térképen sem jelöl itt semmit:
-
juliensorel
őstag
Lehet kicsit félre érted, a helyzet az amit AsakuraDave ír feljebb:
"Ha magadtól rá bukkansz 1-1 stash-re, akkor abba benne lesz minden ha van róla PDA infót, ha nincs."
Tehát minden stash bármikor elérhető, kinyitható (nyilván azok nem amik küldetés miatt lezárt területen vannak) a térképen ha véletlen megtalálod, attól még hogy nincs meg hozzá a megszerzett info ami jelöli hol van. Viszont ha csak úgy talász egy stasht de még nincs hozzá meg marker és később mégis találsz egy pda-t ami oda mutatott volna akkor felteszi a játék a térképre neked a kis lila ikont mint újdonság, hiába jártál már ott és lootoltad ki.
Legutóbb végig jártam a cooling tower részt, mert úgy tűnik nem visz oda küldi egyelőre és Prypiat előtt meg akartam nézni magamnak. (eddigi legdurvább enemy spawnolásokat tapasztaltam a helyszínenna mindegy )
Ott is pont ezt történt, de rövid idő leforgása alatt. Én mentem egy adott útvonalon (kék), megérkeztem egy temetőhőz, a vak is láthatta hogy van a sírok közt egy hátizsák, kilootoltam, aztán mentem tovább, és valamivel lejjebb van ehhez a hátizsákhoz egy pda egy hullánál. Amint felvettem a pda-t felrakta a lila ikont a térképre, az üres táskát amit kb 10 perce lootoltam ki. De minden stash-el ez csinálja, ez van.
Ezek meg csak hangulatok -
myckey
veterán
válasz
juliensorel #3587 üzenetére
En mondjuk többnyire a feladatok körül mozgok...Olyat nem csináltam a 160+ óra alatt, hogy keresztülszaladok az egesz Mapon.
Szamomra teljesen felesleges, mert igy is rengeteget kell talpalni, ami sokszor idegesito is.HA elindulok valamely "celpont" fele, akkor szoktam a környezetet is megvizsgalni, de ezt Tágabb értelemben véve, így pedig felfedezek mindent is. ( ami persze az egyeb teendokkel együtt, rohadt hosszu végigjátszást eredményez )
Így itt még ilyen nem fordult elő, hogy üres, jelzett lootokat adjon be a map. Nem, nem emlékszem rá...pedig meg szoktam jegyezni az idegesítő dolgokat. TUTI kiverte volna a biztosítékot, egy Empty Lila Stash, mert ezek miatt is szoktam direkt akciókat rendezni.(celpont ertendo)
Valamelyik nap vezettem le itt is...az egyik bázisra, többször fordultam, mert folyamat szedtem össze az NPC Spawn kapcsan a holmikat, amiket raktam el, majd keresgéltem ezeket a Lila dobozokat. Sok ilyen jelzett, kiemelt Stash volt ott, ezért igazítottam hozzá az NPC leölést és rablást is. Két legyet, egy csapásra...
* Ne is legyen ilyen szarsag...Nem akarok a semmiert szarakodni, drága az idő, és megy is.WATERDACA
Persze hogy nem csak PDA függő ...Talalsz mas INFO forrast is !
Erre is írtam egy hosszabb hsz-t. Elmentem a térkép széléhez, ahol lezárt terület található ( esetleges DLC zóna északon ) ott is valami akarmit talaltam meg, es kidobott egy raklap kiemelt dobozt. ( azt lehet pda volt, de sztm nem...franc se keresi mar vissza ) -
Yutani
nagyúr
válasz
AsakuraDave #3591 üzenetére
Igen, rövid idő alatt rájöttem, csak közben jöttek a képzelt barátok.
Gondolom pszi blokkolóval egyszerűbb.
-
AsakuraDave
őstag
válasz
WATERDACA #3588 üzenetére
Itt nem úgy működnek a stashek hál istennek mint mondjuk SoC-van ahol amíg nincs meg a stash infó valakitől addig üres és csak akkor spawnol bele a cucc mikor megszerezted róla az infót.
Ha magadtól rá bukkansz 1-1 stash-re, akkor abba benne lesz minden ha van róla PDA infót, ha nincs. -
Yutani
nagyúr
Nézzétek a detektort, ilyet látott már valaki?
Oké, egyelőre nem jártam a végére, de ez maga egy anomália, pszi hatása van, szellemek támadnak rád és lövik le a HP-dat. Szóval csak óvatosan. -
válasz
juliensorel #3587 üzenetére
Én is jártam így, de akkor legalább ti is megerősítitek, hogy a történet előrehaladtával is elérhetővé válnak stashek, PDA-któl függetlenül is. Általában a PDA stashek többet adnak, ez tény.
-
juliensorel
őstag
Rengeteg olyan stasht találtam meg véletlen, főleg a játék korai szakaszában amihez még nem volt pda és ahogy haladtam előre úgy jöttek a megjelölések visszamenőleg, mert ugye nem úgy haladtam, ahogy mondjuk a játék gondolta, így egy kincshez tartozó holttestet amin az infó van gyakran később találtam meg.
Eleinte amikor még csak zalissya meg szeméttelep játszott, akkor még kb észben is tudtam tartani, hogy hol jártam már és miket találtam, majd később a tartalmasabb helyszíneket elkezdtem visszaellenőrizni interactive térképpel így pontosan tudom, hogy a legtöbb helyet teljesen kipucoltam. Voltak olyan helyek ahova eleinte visszamentem egy újonnan felbukkant jelölés miatt, hátha nem így van ahogy gondolom, de ott mikor odaértem már emlékeztem rájuk és üres is volt mind. -
myckey
veterán
Valamilyen infohoz köthető a stash/tároló, de volt már a sztori előrehaladásához is köze, vagy felvett feladatokhoz. Tapasztaltam ilyet, olyat is a "par" ora alatt.
es igen, ha veszel ki belole, akkor halvanyodik, de ott marad a -lila- jel, ahogy irja Asakura.Meg ahogy irtam egyik hsz-ben...HA elhagyod bennük a cuccaidat, akkor kesobb felveheted, nem csak a szemelyes box-ban marad meg a tartalom. Jatekban eltelt par nap, ki- be leptem etc...de ott volt.
Yutani
Lehet farmolni, bar ha a dögök utan is jarna cash, jobb volna. De rendszeres artikat is erdemes beszedni, meg leginkabb telipakolni a boxot, a környezetbol, spawnos bazisokbol.juliensorel
En eleg sokat maszkalok a mapon, röviden...De meg eddig nem okozott gondot az "üres" Stash. Meg nem akadtam bele olyanba, hogy valamit jelezzen a mapon, holott mar kiszedtem belole mindent. ( barhol jarok kelek fekszek stb )
BandiT85
a fenyekkel sem kerek a sztori...eleg sokat fenykepezek, es hat na...a bevilagitas sem az igazi. zart terekben. Mindegy, mert pofasan fest. Ez legyen a legnagyobb baj az eletben...
Pont leszarom, reszemrol. -
Yutani
nagyúr
Aki pénzt akar gyűjteni, annak van egy jó tippem: Pripjatyban
Na most mindegy, hogy mennyit ölsz meg, mindig jönnek újak, a piros veszély jelző folyamatosan aktív az iránytű alatt. Ennek köszönhetően rengeteg fegyvert össze lehet gyűjteni, én 4 fordulót csináltam egy hosszabb session után, és az eladások után átléptem az egymillió kupont. Oké, az első 200k még money glitch segítségével lett meg az elején, de a többit én raktam össze.a Sunny Kindergarten épületét megszállta a Monolith.
-
válasz
juliensorel #3582 üzenetére
A másik idegesítő, hogyha a stashből nem szedsz ki mindent, akkor a térképen marad…én ettől kapok agyvérzèst.
-
juliensorel
őstag
válasz
WATERDACA #3581 üzenetére
Szerintem csak az első igaz, a másodikra van esély de nem lennék benne biztos, a harmadik sztem tuti nem.
Amúgy már sokszor leírtam de továbbra is nagyon zavaró sztem, hogy a már kilootolt stashek is felkerülnek a mapre ha később találod meg hozzá a pda-tfőleg amikor már kvázi az egész térképen fel alá mászkált az ember érintőlegesen, ennyit nem lehet észben tartani, hogy mi az amit kilootoltam már és melyik valóban érintetlen még.
-
A stashek hányféleképpen aktiválódnak a mapon?
Én eddig három opciót látok valószínűnek, esetleg még valaki ki tudná egészíteni, vagy cáfolni?
1. PDA-kból nyílnak meg.
2. A történet előrehaladtával is megmutatkoznak
3. Ha közel mész a helyhez és elsőre nem találod meg, beaktiválódhat a maponA harmadikban nem vagyok biztos teljesen.
-
juliensorel
őstag
válasz
juliensorel #3560 üzenetére
Azóta persze kiderült, hogy mégse olyan rózsás a helyzet mint gondoltam. Ehhez a bizonyos semleges kereskedőhöz a chemical plant bázis mellett mégsem lehet kivülről bemenni, ugyanis ahogy a kereskedő közelébe érek (mindezt éjszaka a sötétben bújkálva, bármilyen irányból) azonnal észrevesznek a wardosok, épület mögött is, és a kereskedő garázsának az ajtaja pedig zárva van.
De fast travellel meg oda tudok menni, illetve onnan tovább az ottani guide-al és belülről az ajtón is kienged. Persze amint kimegyek riaszt a ward bázis, de legalább el lehet futni és nem insta fejlövés van már. Gyerekek ez vicc komolyan.
Mindegy, tegnap teljesen végigjártam Dugát, majd utána néztem mi lehet még esetleg ott és 2db side mission is lenne (Rescue of the Vartovite, The Sound of Music) de persze egyik sincs jelen nálam. -
RobberBaron
tag
válasz
Lendova #3572 üzenetére
Látszik hogy még nem használtam, a végére tartogatom, gyűjtöm hozzá a lőszert.
Egy fegyver stat oldal is 244-et írt, de ez a doksi jó. Azt hittem hogy csak fejlesztve lesz 500. -
pandras83
őstag
válasz
Laraxior #3575 üzenetére
Egyszer még a mocsárban volt hasonló bugom, elkutyagoltam a legközelebbi hub-ig, onnan gyorsutaztam egyet, aztán megint baktatás vissza a mocsárba és utána már ott volt a main mission-t adó npc. Vannak modok, amik gyorsutazás után lesznek aktívak, innen jött az ötlet. Nincs rá garancia, hogy nálad is rendbehozza...
-
Laraxior
titán
[link] Itt sárga felkiáltójel van
Nekem meg teljesen másik ikon, de a feladat ugyanaz. Valamit kihagytam volna, vagy mi a baja?
-
Lendova
őstag
válasz
RobberBaron #3570 üzenetére
A Glutton 500-as, csak 244 lőszer volt benne, amikor megtaláltad.
-
pandras83
őstag
Az az egy szerencséje van, hogy gyönyörű
-
RobberBaron
tag
válasz
M0ng00se #3569 üzenetére
A listámból csak a Gauss és az SVU-MK S-3 nagytár (és a Saiga dobtár túl későn) létezik a játékban.
Utánanéztem, és ezek nem találhatóak meg a játékban, talán túl op-nak gondolták?
Tank-Mounted RPM-74 Ammo Box (300 lőszer) - a 250es Large RPM-74 Ammo Box már megvan, a Glutton meg alapból 244es
GP37 Drum Magazine (90)
Grom S-14 Drum Magazine (45) -
válasz
RobberBaron #3555 üzenetére
gauss nagytárat nem rég találtam meg pripyat-ban
-
juliensorel
őstag
válasz
sumdudum #3563 üzenetére
Igen ezek a részei a játéknak szerintem is elég gyatrán vannak megoldva.
Pl ha beveszel valamilyen szert ami csak bizonyos ideig hat nem mutatja mennyi van még hátra, eleinte ezt se értettem miért nem lehetett megoldani, a fegyver tuning is bugyuta és bugos is, mert minden olyan technikus aki nem elég képzett egy adott fegyver/gear fejlesztéséhez azoknál mindig azt jelzi, hogy új upgrade elérhető, egy már amúgy kimaxolt fegyverrestb.
Egyébként válaszolva a kérdésedre a pda-kat, cetliket, diktafonokat, jegyzetek stb akár azonnal eladhatod, onnantól, hogy felvetted bekerül a tartalma a saját pda-ra még akkor is ha nem olvasod el. Mindent amit nem lockol pirosan a játék azt nyugodtan el lehet adni bármikor.
Az egyedi fegyverek is tuningolhatóak. De pl a scope meg a hangtompító nem vehető le róluk ha eredetileg volt rajtuk valami attachment, viszont tenni lehet rá pluszba. -
Raisen1992
csendes tag
Sziasztok!
Srácok, én vagyok hülye, vagy a Military tényleg csak bizonyos idő után jelenik meg a játékban? Konkrétan én a Wardon kívül nem találkoztam katonai egységgekkel, csak a SIRCAA-ból való kijutás után és/vagy a Cordonba való bejutás után (Igen valamilyen megmagyarázhatatlan okból csak a SIRCAA rész után mentem be Cordonba...)
Azóta viszont a Monolith és a Merc-ek mellett a katonákba is rendszeresen belefutok, akik már kicsit táposabbak, mint a banditák.
-
CJ4567
nagyúr
válasz
RobberBaron #3552 üzenetére
[link] Már van, aki a játék fájljaiból csinált táblázatot.
-
sumdudum
tag
Jah, és persze, ha nem vagyok szerencsés és kipucoltam egy telephelyet és kicsit kutakodok a PDA-ban, meg a journalban most már 2 BloodSuckert spawnol a játék.. ami jobb esetben az én fegyvereimmel is 80 lőszer.. És ezt mindenhol.. vagy malacokat, vagy kutyákat, vagy fantom kutyát.. bár utóbbi talán a legrosszabb..
-
sumdudum
tag
30% nál járok, van Lynx-em, meg SofMod-om.. Pár órája váltottam le a Valik Lummox féle AK-t; a lőszerrel az elmúlt patch-ek óta meggyűlt a bajom.. (most már venni kell, korábban 20-60 darab lőszert dobtak el maguktól a támadók, most meg 1-3 darabot.. ) Úgy, hogy rögtön fejlövést kapnak... (ha meg nem, órákon át automatán lőnek...) Nah, de kérem, hogy van ez?!
És még mindig az van, hogy behurcolok egy megyényi cuccot és kapok érte annyit, hogy vegyek érte 200-250 lőszert (amit úgy kb el is lövöldöztem)..
Ha beviszek perfect Páncélt, megveszi 10ed áron? de javítani meg komplett áron akar?! bővíteni néhány dolgot meg szintén kb komplett áron?!Ezt a Shader problémát sem értem, miért nem lehetett megoldani, úgy mint a többi eddigi játékba! Egyszer beolvassa, elmenti, és kész..
A kommunikációval sem vagyok kibékülve a játékkal.. Hord magaddal a PDA-kat vagy ne? Add el, vagy ne? Vagy ha egyszer elolvastad akkor már el is dobhatod?! Vagy ne?!
Vannak ezek az egyedi fegyverek: Nincs hozzájuk leírás, hogy ugyanúgy bővíthetőek vagy nem?
-
sumdudum
tag
válasz
RobberBaron #3555 üzenetére
Saiga D-12 Drum Magazine (20)
Úgyhallottam, ezt csak a végjáték előtt 5percel kapod meg..:S
-
myckey
veterán
válasz
juliensorel #3560 üzenetére
Jól teszed, én sem spoilerezek, cask néha belenézek a FŐ küldetésbe...hányadán állok. De csak annyit, hogy eleje közepe vége, semmi konkrét. Meg ugye ami infot osztottam az elején a topicban.
Én még interMapot sem használom. Egyedül a SEVAD suit-ba botlottam így bele. Semmi másba.
Az is igaz, ott elég nehéz kideriteni, siman lehet ellenseges is.
-
juliensorel
őstag
Amit csak lehet nem spoilerezek el magamnak, próbálok midenhova úgy megérkezni először, hogy semmit se tudok a területről, pedig használgatom az interactive térképet, így volt ez ezzel a helyszínnel is. Bár azóta megnéztem és abból se derül ki, hogy ez a kereskedő semleges, simán hiheti azt az ember, hogy a wardos részhez tartozik az instant halálzónán belül, mert annyira egy rakáson van ott velük .
-
myckey
veterán
válasz
juliensorel #3553 üzenetére
Nehez szülés lesz felvenni a questet, ha lelőnek a pcsaba...jah,.
De a helyszínre rákereshetsz, hatha valami mashogy alakul...mert eleg jo kis feladat volt.HAT...en eleg sok orat beleraktam mar, es meg par helyen nem is voltam. "par"...
Igazabol nem nagyon szoktam foglalkozni vele, mit almodtak meg, mert szorostol borostol belakom majd az egeszet, elobb vagy utobb bejarom a Zonat, ha cask valami fatal error vagy egyeb nem lesz. -
Dr V
őstag
válasz
RobberBaron #3552 üzenetére
Köszi.
Nem is tudtam, h még milyen attachmentek vannak még a fegyókhoz. Elég menő tárak vannak még, amiket eddig nem találtam még meg. -
juliensorel
őstag
Korábban amikor legelőször mentem arra akkor kiderült, hogy lelőnek ahogy közel megyek,
Ezért nekem a wardos őr side quest se elérhető ebből adódóan szerintem. Úgy voltam vele, hogy majd a story alakulásával kiderül, hogy mi lesz azon a helyszínen és többet nem mentem arra, és sajnos nem néztem meg inkább a környező épületeket se emiatt.mivel én sircaa óta nem a warddal vagyok. így kerültem a chemical plantbe megint, a helyszín maradt ellenséges nyilvánvalóan, viszont mikor kiszöktem a küldetés kipipálódott ezért gondoltam megnézem a keritésen kívüli kis épületet és basszus ott van ugye az a kereskedőMost tartottam ott, hogy a ward bebörtönöz,
Ez amúgy sztem kifejezetten marhaság a játék részéről, hogy így oldották meg, aki úgy jár mint én és inkább nem erőlteti azt a helyszínt mert azt tapasztalja, hogy oda nem engedi a játék, (viszont nem akra spoilereket olvasni) azt akaratlanul ugyan de simán kizárja sok órán keresztül egy fast travel pontból és kereskedőtől. -
myckey
veterán
válasz
juliensorel #3550 üzenetére
Most jutottál rá a ChemPla. kereskedőre és fastTrav helyre ? Ward vonalon mozgok Zaly óta ( eleje ). Itt kötöttem ki, egyből. Ahogy írtad is.
De ha erre nem is jártál még ( vagy akárhogy ), ajánlom, hogy ott a bázis bejáratánál állomásozó őtről. kapj fel egy Side feladatot...ami a tartályokhoz visz, ott van egy köpésre. Remek küldetés, és tök jó Steam ACHI kapható, HA rájössz a megoldására. ( ha nem lőnek szarrá... )
Ezt már kiveséztem itt topicban, WATERDACA -nak is tetszett, igaz, egyből nem jött rá, jah.
Beszéltük...Amúgy, lassan én is átvergődöm a Zóna észak-nyugati részére.(tetejére) ha már szóba hoztad...( cask nekem már raklap órám van )
*Más,
Rambo bökőt más stílusban hasznalja a karakterem, mint elején...Ez tuti, mert itt a topicban is levezettem egy sok-sok órás Stealth akciómat. Kitérve a hogyanokra blablaéstbbi...Mostanság figyeltem fel rá. Most, hogy megkaptam a Goodnight Achit. -
juliensorel
őstag
Itt tartok most én is, nálam is eltűnik a guide miután beszélek ott a küldetés kapcsán a faszikkal, azt hittem nálam van a gubanc de ezek szerint ez is alap hiba. Pedig emiatt visszatöltöttem korábbi mentést és egyelőre direkt nem megyek tovább északra mert ki akarom pucolni amúgy is a délinyugati részt. De akkor gondolom ha legközelebb odamegyek ugynaúgy eltűnik majd.
Viszont most derült ki számomra, hogy chemical plantnél van egy semleges kereskedő és egy guide a ward bázis mellett rögtön. (ha ezt előbb tudom.... de végre innen lehet menni szépen dugaba, leégett erdőbe)mivel nem ward vonalon megyek eddig végig elkerültem a chemical plantet miután kiderítettem, hogy miért lőnek le ott, -
Dr V
őstag
válasz
RobberBaron #3547 üzenetére
Ha jól látom, ez még az alapverziók statja, tuning előtt, ugye?
-
myckey
veterán
válasz
RobberBaron #3547 üzenetére
Jók ezek a listák, legalabb az ember tudja, hol áll a feje...
Amúgy redditen találtak egy "raklap" klassz loading screen "picture"-t is, nem csak a tehenészet van állandóan a Shaderc alatt.[link]
Siman klasszak ! -
RobberBaron
tag
Találtam végre egy használható fegyver/páncél táblázatot, könnyebb összehasonlítani, és lehet sorba rendezni:
-
Laraxior
titán
Kinyírtam Faustot, a csatornából kell utána felmennem Scarhoz, de az a gyökér nekem esik. Youtubeon a videoban lehet vele beszélni, de nekem nem ajánlja fel, lelőni megintcsak nem tudom.
Most léptem a 24. órába a játékban -
myckey
veterán
Lassan 160 óra körül, közeledem a játék feléhez...Nem kapkodom el !( még mindig van olyan régió, ahol nem voltam, nem is egy, sőt ! )
Ebben következő végigjátszás sztm nem lesz, annyira aprólékosan ténykedem. Bár a sztori érdekelne, mert jó. Utoljára az AC Odyssey-Origins világa húzott be így, meg talán a GRWildlands, ezeknél volt hatalmas, remek atmoszférájú map.
Sikerült behúznom egy Steam "Achit" is..amivel a játékosok kettő százaléka
" büszkélkedhet". Goodnight ! Elég érdekes, mert sokat öltem stealth, de csak pár napja adta meg.-Stash- kapcsan nekem sok bajom nincs...akad klassz loot is, ezekből a "lila" rejtett tárolókból, de persze ami javában szét lett szórva a mapon, azok a semmi extra kategória. A pályatervezés kapcsán nekem nagyon tetszik, hogy mindenféle helyekre kell mászkálni, elég jól elrakták őket a tervezők, és szerencsére van kihívás, akár a feladatoknál. Nem vezet gombolyag, vagy óvóbácsi.
Mostanság komolyabb gondom nincs, befigyel egy-egy "UE crash", de a ShaderC. beenged, ha kilépek és utána újrázom.
Legnagyobb gondom, az a sok mászkálásból adódik...ez azért frusztráló tud lenni, pláne mikor direkt lootolásra megyek rá, és akkor jön hozzá a sugárzás az arti miatt, meg a túlsúly meg pár Kitörés egy posványos helyen etc. Szokásos. Ezt orvosolhatnák egyszer, berögződés ide vagy oda. Azért ez egy OWLooterShooter.
Mostanság minden szart is bedobok valami közeli személyes ládába, vagy elhagyok egy "lila" dobozban, ezt teszteltem, és később is megvolt amit otthagytam, napok elteltével is. Néha a javitast is elengedem mar, amit random felkapok, azzal verem szet az akarmit is, aztan kesobb kutyagolok valami technikus akarkihez.
Jó ez a game, csak dadognak a mechanikak. ( meg mindig zero mod, szoval...jah. ) -
Lendova
őstag
válasz
AsakuraDave #3539 üzenetére
Minimum 1 évre van ez a kész játéktól, nem kell meglepődni semmin.
-
Lac-coo
őstag
Amúgy kereskedőt- szerelőt hogy tudok találni a térképen? Jelenleg egy van ,kurva messze de már abban se vagyok biztos, higy üzemel.....
-
AsakuraDave
őstag
-
Yutani
nagyúr
válasz
WATERDACA #3524 üzenetére
Megnéztem azt a küldetést. Végigment, kiszabadítottam a sztalkereket, barátságosak voltak velem, lásd kép. Ezért csináltam egy mentést, lelőttem őket, tényleg tele vannak minden cuccal, ami az elején kincset ér. Viszont mivel én már mindennel rendelkezem, ezért visszatöltöttem a mentést és életben hagytam őket.
-
Yutani
nagyúr
Tegnap este eladtam az összegyűlt piros/sárga fegyvereket. A végeredmény ~318 kg cucc durván 250.000 kuponért.
-
juliensorel
őstag
válasz
RobberBaron #3532 üzenetére
Aha akkor ugyanez.
de azóta jó ideje nem jöttem Malachitba így nem is figyeltem. Mindegy amúgy végülis nekem így is jó, belül minden szolgáltatás működikÉn is életben hagytam a stréber tudóst korábban, biztos azután kerültek vissza nálam is az ikonok, annyi, hogy a csatornán keresztül bújkálva kell ki-be járkálni.
-
jimpo
senior tag
-
válasz
RobberBaron #3532 üzenetére
1.1 után újra kellett volna kezdeni a játékot
-
RobberBaron
tag
válasz
juliensorel #3529 üzenetére
Ugyanez van nálam is, plusz még Scar sokáig ott állt a Malachit csatorna lejáró mellett. Értelmes párbeszéd opciója természetesen nincs.
Aztán amikor egy főküldiben a
döntöttem, akkor meg eltűnt. Nálam a nyakörves küldiSpark ellen után lett minden szolgáltatás ikonja fehér,(aminek a végén egy Gauss a jutalom) . Csak a guide piros. Zalissiyában és Yanovban pedig eltűnt a guide. Kösz játék.mivel életben hagytam Lodochka-t
Bugos mint állat itt minden. -
proci985
MODERÁTOR
válasz
FoLey-v #3528 üzenetére
nem segit, endurance szamolasra nem hat
plusz eleve exo + weird waterrel megvan a 160 kilos max
juliensorel: Malachit bugos. nekem az volt a szitu, hogy se ki, se be, de egyebkent oda tudtam teleportalni, csak papiron ellensegesek voltak.
mindezt egy Ward vegigjatszas alatt.
-
Yutani
nagyúr
válasz
juliensorel #3529 üzenetére
Malachit bázisnál nekem az van, hogy be van zárva minden ajtó, se kimenni nem tudok, ha odavitetem magam egy útikalauzzal, de bemenni sem tudok, ha máshonnan megyek oda. Viszont nem lőnek le az őrök, nem is foglalkoznak velem. Kitörést pedig az előszobában, ahova be tudok menni, át lehet vészelni, az őrök is oda jönnek be. Állítólag később újra felold a Malachit bázis, de egyelőre nem néztem, miközben haladtam a fő küldetéssel.
Ja, és siker Sido megbízásával kapcsolatban: meglett a Broken Rock képződmény, méghozzá
. Állítólag mindig máshol dobja a játék, nekem most itt sikerült megszereznem.Pripjatyban, a zeneiskolában (Music School) Ugyanakkor Harpy küldetése ugyanúgy be van ragadva, nem lehet beváltani. Igaz, előbb vettem fel, mint ahogy a fő küldetés során oda vitt a feladat. Nem tudom, ez okozhatta-e a problémát. Elvileg UETool és konzol segítségével vissza lehet állítani, de még nem kezdtem neki kijavítani.
-
juliensorel
őstag
válasz
FoLey-v #3528 üzenetére
Rendszeresen használtam, de most már van a longer sprint mod
----------------
Na jó most már tényleg nem értem mi folyik Malachitban
Guide-al elmentem oda Rostokból mert ott lenne a kövi küldi, gondoltam OK, odafele működik ahogy Zalissyaba is csak vissza már nem lesz fast travel, mindegy a semminél jobb. Amikor utoljára itt voltam teljesen üres volt az bázis, szabadon jártam keltem. Aludni lehetett és működött saját stash.
Erre megérkezek a bejárati szobába, kimenni nem lehet, újra megtelt élettel az állomás de minden ikon piros volt, viszont miután beszéltem velük fehérre váltottak és csinálják is a dolgukat, kivéve a guide aki maradt piros és fizetni kell neki. Vakartam a fejem, ok volt az incidens értem, hogy most ezek akkor nincsenek annyira jóba velem de mégse ellenségesek. Aztán jön a totál érthetetlen rész. Kimenni csak a csatornán keresztül lehet, csaj bemondja, hogy Malachit le vna zárva és ha kimegyek instant kilőnek mint korábban a Duganal.
Ezt valaki magyarázza meg nekem.
[link] -
juliensorel
őstag
válasz
WATERDACA #3524 üzenetére
Nekem hibátlan volt ez a küldetés, nálam annyi csavar volt, hogy pont jött egy emisszió mikor még a kulcsot kerestem és konkrétan az utolsó pillanatban jutottam be a stalkerekhez ami egyben egy safe house is volt szerencsére, ott együtt megvártuk a végét és csak utána beszéltek velem és utána lett kipipálva a küldi, aztán ennyi, nem támadtak rám. De ezek után marha kiváncsi lennék, hogyha lelövöm őket akkor mi lett volna náluk
Yutani
Egy-egy stash megszerzése alatt sokkal több a gear amortizáció és esetenként a lőszer fogyás mint amennyi értéket talál aztán az ember. Tényleg csak az upgradeket és a ritka geareket érdemes gyűjteni ha az embernek nincs végtelen ideje és néz hozzá térképet (én legalábbis már ezt csinálom) -
-
Yutani
nagyúr
válasz
juliensorel #3518 üzenetére
Eddig egy stash-re mondtam azt, hogy ez igen! Az pedig
településen van, aLisovyi szektorban. Ez egy számkódos rejtekhely, többféle ütős fegyverrel, bár mire eljutottam odáig, kb. mind megvolt már. Ez az elején lehet inkább nagy segítség.Janov Egyébként az átlag stash tényleg nem éri meg a fáradságot. Mentem Janovból Pripjaty felé, van ott egy nagy telephely egy csomó teherautóval az udvaron. Az épületben jelez stash-t a térkép. Az ember megküzd a két dobálózós láthatatlannal, jött egy csernobili kutya a szellemhadtesttel, aztán a loot meg egy kis kötszer, medikit és néhány lőszer. Szerintem ezt a részét nagyon elcseszték, ennyire sz@r loot rendszert hogy tudtak benne hagyni? Ha legalább már ennyit küzd az ember, akkor érje már meg!
Egyébként pont meghaltam a loot megtalálása után, így visszatöltéskor már elkerültem a telephelyet, mentem be a városba.
-
LOOTESŐ
Egy újabb mellékküldetés, és egy újabb bug, de most a "jobbik" fajtából. Bár azt hiszem, egy kicsit kellemetlenül is érzem magam miatta, mert a játék megáldott hatalmas jutalommal, ami úgy érzem, a játék végéig megoldja a pénzügyi problémákat (?)
Több sebből is vérzett a küldetés, ez eredetileg:
https://www.youtube.com/watch?v=SLYiy_vduXU
Ki kell szabadítani 3 Stalkert, és már az objective trackernél éreztem hogy ez bugos lehet. Amint kerestem a hullát, beadta hogy sikertelen a küldetés. Aztán megtaláltam a kérdéses Adikot, ahol egy PDA a tetőre navigált. Ott volt a kulcs, ami kiszabadítja a Stalkereket. A kulccsal kinyitottam őket, és az eredetileg egyébként barátságos Stalkerek (a videóban is látható) rám támadtak. Azt hittem először ez a küldetés része, nem áll messze a Stalkerektől a hátbatámadás, még ha segítesz is nekik.
De nem, mert ha megnézitek a fenti videót, EZ IS BUGOS VOLT.
De még nincs vége. Megnéztem a 3 hullát. Mindegyik tele volt lőszerrel, 3xSeva-D páncéllal, Mercenary páncél, ép fegyverek sokasága stb.
Valaki írta kommentben egyébként a videó alatt hogy érdemes őket megölni (ha barátságosak is veled), mert adnak páncélt.
Nos, nekem nem csak páncélt adtak, hanem gyakorlatilag megnyertem az ötös lottót velük. Persze nem tudtam mindent elcipelni, így stashbe landolt nagyrészük.
Az érdekessége még a dolgoknak, hogy kb. fél órája bújom az internetet, de ekkora loot bugot még nem találtam a játékban (erre a küldetésre fókuszálva persze).
Kép a helyszínről, és a lootról (csak az egyik hulla, részlete...):
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
juliensorel #3522 üzenetére
Ja, interactive map nagyon jó, bár az sem teljes. Bár javul.
Megoldja azt a problémát is, hogy kb az összes stash átment logikai puzzleba (aka Far Cry 5), csak éppen a 90+%ukkal nem érdemes foglalkozni.
A távok egyébként tényleg hatalmasak. Walking simulatorként a játék persze szuper, de open-world FPSként a balance még nem az igazi.
-
juliensorel
őstag
válasz
proci985 #3521 üzenetére
Én eddig csak az interactive mappel "csaltam", azt is csak kb 60-70 óra után kezdtem el használni de azt is azért, mert egész egyszerűen be kellett látnom, hogy nincs annyi szabadidőm (3 kisgyerek+munka, magyarán az élet mellett
) amennyit ebbe bele lehetne ölni ha teljesen cél nélkül, mident alaposan átkutatva barangolnék. (A Yantar dam ajtó kódjának a megfejtése egy remek példa, elképzelni se tudom, hogy ki az aki magától rájött arra és, hogy ahhoz mennyi idő kellhetett.
)
De azért alapvetően próbálom úgy használni, hogy lehetőleg ne menjen el spoileres irányba. A fontos helyeken miután körbementem/megcsináltam a küldit visszaellenőrzöm, hogy nem hagytam-e ki valami fontosat, mert ha nem muszáj kétszer nem megyek vissza ugyanoda. (igazából csak upgrade, unique weapon és gear az amire rá szoktam szűrni, a többi nem igazán izgat)
És realizáltam, hogy igazából ezzel a longer sprinttel is csomó feleslegesen eltöltött időt tudok megspórolni most, hogy már ekkora távok vannak és nem csak egy körzeten belül haladgatok. -
proci985
MODERÁTOR
válasz
juliensorel #3520 üzenetére
UETools eredetileg pár quest bugot kijavítani kellett, aztán néztem, hogy benne vannak a hookok a játékban.
Longer sprint segít, bár igazából tényleg járművek kellenének. Vagy Clear Sky szintű fast travel, olcsón.
Első végigjátszás alatt én is modok nélkül mentem.
-
juliensorel
őstag
válasz
proci985 #3519 üzenetére
Hát igen ha már nincs jármű legalább a fast travel lenne balanszolt. Egyébként most már legalább ingyenes, ami ha jól vettem észre az előrehaladás egy bizonyos pontjától vált azzá és semmi közze nem volt a patchekhez, ugyanis nálam legalábbis az utolsó patch után is fizetős volt csak olcsóbb volt a zöld ikonnal jelölt helyeken, aztán egyszercsak ingyenes lett midenhol de már nem emlékszem mikor, mert anniyra azért nem használom sokat.
Szerk:
Nekem egy ilyen UETools már túlzás lenne, nem mintha lennének ilyen anti mod-os szabályaim magammal szemben, én egész egyszerűen csak elfogadtam, hogy ilyen a játékmechanika de most már elcsábultam ilyen téren és leszedtem egy longer sprint modot. Már ez hatalamas előrelépés, és másra igazából nincs is szükségem. -
proci985
MODERÁTOR
válasz
juliensorel #3516 üzenetére
Gyakorlatilag a játék 10szer akkora, mint anno a SoC volt.
Egy rendesen működő fast travel rendszer nagyon kéne neki, mert ekkora térkép mellett, open-world játékoknál egyszerűen kell valami jobban működő travel mechanika. Swampból nekem ilyen 45-60 perc volt visszamenni valós időben a legközelebbi bázisig, és tényleg, senkivel nem találkoztam ezidő alatt.
Összehasonlításképp a Far Cry 4 és 5 méretre a térkép kétharmada. Cyberpunk és Witcher3 ami kb harmadával nagyobb, de mindkettőnél hatalmas méretű, kvázi üres területek vannak a térképen.
Nekem a megoldásom az UETools volt, aztán koordináta alapján fast travel.
-
juliensorel
őstag
A fő küldiket amikor lenyomtam Dugan akkor se előtte se utána nem akartam ott elidőzni, mert ekkora területeket én nem szeretek javítás meg cuccok eladása nélkül egyben letudni, illetve gondoltam majd valami mellékküldi még visszavisz oda de nem így lett és közben haladtam előre elég sokat. Viszont most legutóbb a leégett erdőben kötöttem ki a fő szál miatt és gondoltam akkor kicsit pihentetem a következő küldiket és inkább kipucolom néhány kör alatt ezt a délnyugati részt, de nagyon nagyok a távolságok és sok a tartalom.
Amúgy steam jelenleg 120 órát ír, de én továbbra is nagyon élvezem, igazából a cyberpunkon kívűl nem igazán játszottam ekkora volumenű játékkal az elmúlt jó néhány évben, a sok hibája ellenére sztem azért ez egy szuper játék, eszméletlen tartalmat beleraktak a fejlesztők. Két dolog zavar már csak talán, egy jármű hiánya és, hogy lehetne izgalmsabb a loot, mert ez a sok kaja-pia az összes stashben tényleg nagyon unalmas és csalódás amikor az ember átverekedi magát iszonyat hangulatos, creepy épületeken meg helyszíneken, aztán 2 kolbász meg 3 sör várja egy kis anti rad gyógyszer társaságában. (de persze kinek a pap kinek a papné) -
Yutani
nagyúr
válasz
juliensorel #3516 üzenetére
A Duga szektort fel sem nagyon fedeztem. Lehet, vissza kéne menni, de éppen most jutottam be a pripyati bázisra. Még nem tudtam eléggé körülnézni, ki kellett lépnem, de van egy csomó hulla, be kéne gyűjteni a cuccot és Rostokban eladni Ragmannak és a bazáros csókának.
-
juliensorel
őstag
Kezdem érteni, hogy korábban mire utaltatok néhány itt soft lockolás kapcsán. Én anno a SIRCAA-ban
, jelenleg a történetben ott tartok, hogy MalachitotScar mellé álltam . A leégett erdő és duga nagyon messze van minden bázistól jelenleg, vagyis az erdő Zalissyából nem vészes, de onnan meg gyorsutazás nem érhető már el ugyebár máshova, tehát jelenleg teljesértékű bázisként Rostok van a legközelebb.már elhagyták a tudósok, így nincs ott semmi csak ágy és saját láda, persze ez lehet a wardos vonalon is ugynaígy lenne, ezt nem tudom
Szóval elég nagy hiba volt ezen a ponton felfedezni Duga maradék részét, tegnap este majdnem belegebedtem így, hogy Zalissyából indulva végigjártam a leégett erdőt, majd mentem tovább Dugába, de onnan már vissza kellett fordulnom egy ponton mert annyira lepukkant a cuccom, szóval Dugának a fele még most is kérdőjel és mászhatok vissza Rostokból megintde most már csak azért is kipucolom.
-
juliensorel
őstag
-
Yutani
nagyúr
Újabb szívatás: Janov allomáson vagyok, és ott tartok, hogy megnyílt az út Pripyatba. Menet közben összegyűlt egy csomó fegyver, mennék guide-dal Rostokban, de Janovból eltűnt a guide.
Más, egy tipp: Van egy stash a janovi rozsdás tudós bunker tetején. Trükkös a feljutás, kell vele melózni, de érdemes!
-
myckey
veterán
válasz
juliensorel #3510 üzenetére
mire gondolsz ? arra a keresztlécre, a kisebbik ládán ? mert maga a láda mérete az a törhető kategória, halomra lövöm őket...más is biztos.
Konkretan, a szine es a felepitese... mas dolog, ha ugy erted.Ezert mondtam neki is, hogy mi a kontex. Merre, hogy etc...Tuti van valami bejarat, HA el kell vagy el lehet oda jutni.
Irtam is, hogy most szivtam egy raklapot Garbage egyik helyen...mert meg kellett keresnem pincet, masznom kellett epitkezesi teruleten, kulcsokert szaladgaltam, de SEMMI info nem volt ! Ez nem az egyetlen...Eleg sokat kell a jatekban sajat kutfobol keresgelni, egyeb utvonalakat talalni. Tobb olyan hely is akad, amire azt mondanam, hogy az eletben fel nem jutok, el nem erem stb...
A jatek motorjabol adodoan, akrobatakat, artistakat megszegyenito modon lehet mutatvanyozni, minden szarra felmaszni, ugrani ide-oda, jarkalni . -
juliensorel
őstag
válasz
Lac-coo #3500 üzenetére
Az ilyen textúrájú ládák törhetetlenek (
ne kérdezzük miért, ez a fajta logikátlan megkülönböztetés mai napig idegesítő a legtöbb játékban) a világosabbak szétverhetők. Oda valszeg máshogy lehet bejutni, biztos van másik bejárat vagy valami kis egyszerű puzzle, néha belső lakatokat/sárgás deszka torlaszokat tehet kilőni ablakon keresztül stb.
-
-
A Nightingale küldetést még megcsináltam a játék elején, a nyakörveket (collars) el is tudtam adni Hamsternek. A játék későbbi szakaszában szereztem még innen-onnan collarsokat, de ezeket már nem tudom eladni Hamsternak.
Újabb bug, vagy mi?
Nyomja a hátitáskát is, bele se bírom rakni a private boxba se.
Ötlet?
-
myckey
veterán
válasz
Lac-coo #3505 üzenetére
fura, mert szoktam oket apritani, kinomban is...valamit oda tudsz rugdosni ? arrol beugorva esetleg.
lovesem sincs, mi ez a szar. kontextus nelkul.sok sikert
* en most Garbage-plant bazistol/gyarteleptol kapok agybajt...keresem a tarolokat, de labirintus. az ellen meg spawnol, minden kanyarban. meg jo, hogy neha anomali npc es dög is besegit, meg zombi is. vicces...
** jah es folyamat megyek lerakni a cuccost SlagH. kva kanyarok -
proci985
MODERÁTOR
válasz
juliensorel #3497 üzenetére
Ha úgy csinálod se mindig spawnol. Reload megoldja.
-
Dr V
őstag
Megvan a weird bolt, de nem tudok ugrani. Van erre megoldás azon kívül, h nem használom?
Új hozzászólás Aktív témák
- Építő/felújító topik
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- BestBuy topik
- Facebook és Messenger
- Spórolós topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Gyúrósok ide!
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad P15 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10750H 32/512 QUADRO T1000 4GB
- Intel I5-8500T / Beszámítás OK!
- Intel I5-9500T / Beszámítás OK!
- Lenovo ThinkPad P15 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10750H 16/512 QUADRO T1000 4GB
- EVGA SuperNOVA 850 G2 80+ GOLD 850W teljesen moduláris tápegység garanciával
- Eredeti Lenovo USB-C 65W töltő
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy Note 10+/Samsung Galaxy Note 20/Samsung Galaxy Note 20 Ultra
- LG 27GN800P - 27" IPS - 2560x1440 - 144 hz 1ms - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDR 10
- LG 48C2 - 48" OLED EVO - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest