Hirdetés
-
PROHARDVER!
Router gondok
Új hozzászólás Aktív témák
-
MrMach1
újonc
Sziasztok !
Nem biztos hogy a jó topikban vagyok, de elolvasva az összefoglalót, talán mégis.
Nekem egy olyan hálózatom van otthon ami egy telekomos Speedport W 724V Ci elosztóból és távolabb egy TP-Link TL-WR841N routerből áll. Ez a rendszer évek óta működik. Bár a routert nemrég (2 hónapja) tettem egy még régebbi helyére. A TP-Link routert használjuk leginkább. Ahhoz kapcsolódik vezeték nélkül minden, plusz kábelen egy PC.
Az utóbbi pár napban tapasztaltam azt hogy a laptop (Win7) ami wifin kapcsolódik ehhez a routerhez furcsán viselkedik. Olyan mintha néha-néha megszűnne a Magyarországon kívüli net elérése.
Minden magyar oldal megy, a sebességével sincs baj, de kintről semmi. Se ebay, se vimeo, se nasa.gov.
Viszont pl. youtube és google van.Mi a frász lehet ez ? ? ?
Router baj ?
A Speedport baja ?
A gépen tűzfal ?
Vírus?Egy idő után anélkül megoldódik hogy bármit csinálnék vele.
-
Geree
senior tag
válasz Gubek-Einste #31796 üzenetére
igen
Ami érdekes, hogy factory reset után egyből sem látszott az 5G-s hálózat...aztán van, hogy megjelent.
a friend in need is a friend indeed
-
asdasd
csendes tag
válasz Gubek-Einste #31780 üzenetére
Az van, de eddig nem minden rendben volt.
-
Topikgazda
-
mezis
félisten
válasz pinnacle #31791 üzenetére
A 20MHz (Channel Width) talán jobb. A csatornákat akár végig próbálgathatod (12, 13-at nem minden okos ismeri). A többiek részéről a zavarás mértéke a forgalmuktól is függ.
A WiFi kapcsolat minősége akár 10cm-en belül is sokat változhat és a mozgó tereptárgyakról (családtagok, szomszédok ) miatt időben sem állandó. Talán a mobilok jobban helyezkednek.[ Szerkesztve ]
mezis
-
pinnacle
nagyúr
válasz Gubek-Einste #31792 üzenetére
Köszi! 4 telefon, 2 tablet, 2 laptop, 3 LAN kapcsolat még nem terheli túl?
[ Szerkesztve ]
-
Geree
senior tag
Üdv,
sajnos a router topikja nem túl pörgős, ide is felteszem a kérdésem - hátha:
van egy RT-AC66U routerem eddig több-kevesebb gond nélkül ment (merlin fw idonkent upgradelve).. az elmult napokban meg az 5Ghz-es része elkezdett sz@rakodni. Van, hogy nem is látszik az 5Ghz-es hálózat, van, hogy ott van, de nem tudok csatlakozni, csak vár... (több laptopról, telefonról)
Van, hogy tokeletesen mukodik - altalaban egy ideig csak...van hasonlo par oldal az Asus forumban is mar..
Amit probaltam:
- Merlin-es FW-el factory reset
- vissza Asus gyari FW-re + factory reset
- kulonfele beallitasok (legacy/n/ac, n/ac mod, kulonbozo csatornak etc..)Most jelenleg olyan felallasban mukodik, hogy a telefonom latja es tud az 5Ghz-es halozatra csatlakozni - stabil is. Masik 2 laptop viszont explicit kijelenti. hogy "nem tud csatlakozni a halozatra"
Mivel telefonnal megy, igy remenykedem, hogy nem teljesen kuka (gari) az eszkoz.. de nincs otletem.
Valaki talalkozott hasonlo jelenseggel? Esetleg megoldassal?
ps.: altalaban 6-8 eszkoz csatlakozik WiFin 2-3 5Ghz-en a tobbi 2.4-en + 2 log kabelen..ez sok lenne neki?
a friend in need is a friend indeed
-
Topikgazda
-
pinnacle
nagyúr
Köszi! Egyébként nem az ilyen "közbenső" csatornán lévő routerek zavarják a többit. 1, 6, 11-en nem mehetne gond nélkül több is?
Ez a beállítás jó? Próbáltam már, 11bg, 20MHz-vel is.
Azt nem értem, hogy az iPad2, S3 Neo-val, miért nincs semmi gond. Lehet, hogy jobb a wifijük?[ Szerkesztve ]
-
pinnacle
nagyúr
válasz Gubek-Einste #31788 üzenetére
OK! Köszi!
-
Topikgazda
-
pinnacle
nagyúr
válasz Gubek-Einste #31786 üzenetére
Megveszem a 841N-t, ha a probléma nem szűnik meg, becserélem 5GHz-re, az teljesen üres, csak lehet, hogy a régebbi készülékek nem ismerik. Úgy emlékszem régebben a mindkettő sávon egyszerre működő routerek nagyon drágák voltak, lehet, hogy most már más a helyzet.
-
Topikgazda
-
pinnacle
nagyúr
válasz Gubek-Einste #31784 üzenetére
7 éves. Lehet, hogy már időszerű lenne a csere. Mondjuk az is igaz, hogy készülék függő.
2 db iPhone 5S-el állandóan gond van, Samsung Tab 3-on sokszor meg sem jelenik a wifi jel, mégis hol megy, hol nem, iPad2, Samsung S3 Neo-val soha nincs probléma, Dell 6320, Acer Tarvelmate B116-M többnyire működik.[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
-
Topikgazda
válasz keresovandor #31781 üzenetére
Nézd meg, hogy van-e olyan lehetőség, hogy Adminisztráció/Üzemmód menüpont alatt jelismétlő/repeater?
Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
pinnacle
nagyúr
Sziasztok! Honnan lehet tudni, hogy a router miatt nem tudnak sokszor csatlakozni az eszközök, gyenge a kapcsolat vagy amiatt, hogy sokan vannak körülöttünk. TP-Link 741ND, tápot cseréltem már, de semmi változás. LAN-al nincs gond. 841N-et vennék helyette, de lehet hiába, ha nem a router a hibás.
-
keresovandor
csendes újonc
Üdv! Kérnék segítséget, ha lehetséges. Van 2 router, 1 tp-link (régebbi változat) és egy asus rt-n12e.
Azt kérték tőlem,hogy a tp-link-en leadott wi-fi jelet,a másik fogadja és ezt adja tovább vezeték nélkül. Volt egy régebbi link [link],de ez nem egyértelmű.
Gondolom a tp-linken is kell valamit engedélyezni.
Lehetséges,hogy ezekkel a kütyükkel nem is lehet megcsinálni? Köszönettel. -
Topikgazda
-
asdasd
csendes tag
válasz Gubek-Einste #31778 üzenetére
Hogy laggolok játékközben, míg másoknak 10-20 pingje van nekem 100.
-
Topikgazda
-
asdasd
csendes tag
válasz Gubek-Einste #31776 üzenetére
Ugyan az a helyzet.
Egész pontosan nem tudom mi az, de elég magas multis játékoknál.
-
Topikgazda
-
asdasd
csendes tag
Sziasztok!
Van egy TP-LINK TL-WR841N routerem és az a gondom vele, hogy nagy a pingem multiplayeres játékokban.
A szolgáltató azt mondta, hogy töltök 1,5mb-al valamit de én ezt nem látom sehol.A szolgáltató: Opticon, VHM5-ös csomag.
-
Topikgazda
válasz bakonyip95 #31772 üzenetére
Nem PoE képes eszköz.
Egy PoE eszköz készlettel megoldható lenne amit szeretnél.Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
Pandasrac198
csendes tag
válasz Gubek-Einste #31765 üzenetére
Az a probléma,hogy nem tudom hogy hol lehet meg nézni,de vissza viszem a T-plinket mert az informatikus haverom sem tudta megoldani fel ismerte a telefon meg a laptop is de az Ip cím beolvasásánál a telefon meg a laptop nem akart a TP-linkhez csatlakozni így vihetem vissza,
[ Szerkesztve ]
-
bakonyip95
tag
Sziasztok!
Lehet nem teljesen ide való a kérdése, de nem találtam megfelelőbb topokit.
A kérdésem az lenne, hogy Linksys e900 routert lehet e táplálni ethernet kábellel, poe eszköz segítségével vagy nem támogatja ezt a "funkciót"? Első ethernet protba dugnám, mert wifi ap-ként üzemelne, hátha ez is fontos lehet.
Köszönöm a segítséget! -
Topikgazda
-
Topikgazda
-
ampulla
aktív tag
Hali.
Adott t-home pirelli router. Access rulet akarok letrehozni, ami letiltja az instagrammot, azonban nem tudom mert elvileg csak a HTTP csomagokat nezi...
"Device will examine all the HTTP packets to block"
Tcp 443-as portot tudok szurni, de akkor az egesz HTTPS csatorna szurve lesz.
Erre letezik valami megoldas, hogy csak csak az instragramnal tiltsa a 443-as portot, ne az osszes forgalomban, ami meg https-t hasznal?
[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
-
Topikgazda
válasz Pandasrac198 #31763 üzenetére
Mik a DHCP/LAN beállítások?
Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
olajar
újonc
üdv! Az avast azt írja, hogy "your router is infected" ez pontosan mit jelent ?
-
Pandasrac198
csendes tag
válasz Gubek-Einste #31762 üzenetére
Szia T-plinket nem tudtam meg csinálni minden más működik
[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz Pandasrac198 #31761 üzenetére
Melyik eszközön?
-
Pandasrac198
csendes tag
Nagy nehezen meg csináltam most már csatlakozózik automatikusan most már DHCP kellene csinálni csak nem tudom hol kell ilyet csinálni
-
csixy
addikt
válasz Pandasrac198 #31757 üzenetére
A probléma éppen az, hogy mindenünnem be akarsz tárcsázni és ezt a központ ellöki. Tehát ha az ONT-ban van a PPPoE User/pass páros akkor amit beledugsz az már ne tárcsázgasson!
Tehát a PC-d hálózati kapcsolatok mappájából szedd ki a mini wan wirtuális kütyüt és menni fog a kapcsolat automatikus beállításokkal, vagy a routered wan beállítása legyen DHCP client avagy dinamikus. Vagy ha a routered a PPPoE kliens akkor meg az ONT-ból kell törölni a PPPoE user/pass párost.Kert, kütyük,munka,matek,morfondír...ennyi. Szóval ács nem vagyok, de nemrégiben sikerült faragnom egy mőködőképes fogpiszkálót.
-
Topikgazda
válasz Pandasrac198 #31757 üzenetére
A TP-Link-ben kell megadni a PPPoE user/pass párost, a gépen törölni kell a PPPoE kapcsolatot.
-
Pandasrac198
csendes tag
Az a probléma, bekapcsolom a gépet a net kapcsolódik automatikusan hanem nem külön be kel tárcsázni és nem tudom össze hozni a TP-Link routerel hogy ne keljen minden egyes belépésnél be tárcsázni a modemen meg a wifi nem működik azért vettem TP-Linket de nem lehet össze hozni.
[ Szerkesztve ]
-
csixy
addikt
válasz Pandasrac198 #31755 üzenetére
Ha másik router nélkül simán rádugod UTP-vel a notidat , akkor jó minden?
Kert, kütyük,munka,matek,morfondír...ennyi. Szóval ács nem vagyok, de nemrégiben sikerült faragnom egy mőködőképes fogpiszkálót.
-
Topikgazda
válasz Pandasrac198 #31752 üzenetére
Ezen a gyönyörűségen nem tudóm a wifi routert rá csatlakoztatni sem mert azt mondták,hogy nem kompatibilis a TL WR841N routerrel.
Ilyen nincsen, így vagy így állítsd be.Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
csixy
addikt
válasz Pandasrac198 #31752 üzenetére
Ezt a telekomtól kaptad a most aktív telekomos előfizetésedhez? Pozitív válasz esetén tudunk segíteni.
Kert, kütyük,munka,matek,morfondír...ennyi. Szóval ács nem vagyok, de nemrégiben sikerült faragnom egy mőködőképes fogpiszkálót.
-
Pandasrac198
csendes tag
Sziasztok több gondom is van !
Először is van egy ilyen modemem HG8245H HUAWEI nem tudom betlitani,hogy automatikusan csatlakozón a számítógép bekapcsolása után az internethez ezt a kedves szolgáltató dij ellenében csinálná meg.
Ezen a gyönyörűségen nem tudóm a wifi routert rá csatlakoztatni sem mert azt mondták,hogy nem kompatibilis a TL WR841N routerrel.
A huaweiben van wifi de 24 óránként vissza áll a gyári jelszóra valakinek ötlet,hogy lehetne ezt meg csinálni? -
Valószínűleg az lesz belőle, frissebb, mint a ddwrt.
R1d gyári firmware valóban használja a hdd-t, ezért nem áll le csak pár másodpercre. A ddwrt meg a tomato viszont nem, ha jól tudom. Csak azt nem tudom még, hogy kell telepíteni a tomatót, sima update-ként vagy ssh+scp? De nyomozom... Legalább a shibby tomato oldalán fent lehetne egy leírás. Talán a 4pda.ru, ott minden van, az a kánaán<< Tananyagok: informatikaora.hu >> Lego technic 42139 eladó
-
Topikgazda
-
topjoyy
tag
válasz Gubek-Einste #31748 üzenetére
Sajnos másik nincsen..
-
Topikgazda
-
topjoyy
tag
válasz Gubek-Einste #31735 üzenetére
Újra is tettem, lan driver frissítés is megvolt és tobábbra is fenn áll a gond, míg a másik gépnél nem.
-
Topikgazda
válasz bandi0000 #31744 üzenetére
Ha nincsen gondod a jelenlegivel akkor a D1-es verzió ajánlott az N12-ből, ha feljebb lépnél és nincsen igényed az 5 GHz-s wifi akkor az N18U a következő lépcsőfok, ha kellene az 5 GHz-s wifi akkor az N56U.
-
bandi0000
nagyúr
válasz Gubek-Einste #31743 üzenetére
akkor gondolom a kövektező lépcső az RT-N18 ? azt viszont sok helyen ajánlották
Xbox One: bandymnc
-
Topikgazda
-
bandi0000
nagyúr
válasz Gubek-Einste #31741 üzenetére
lefrissítettem, remélem megoldja
nekem annak idején ajánlották ezt, mik a problémák ezzel?
-
Topikgazda
-
bandi0000
nagyúr
sziasztok
mostanában a routerem Asus RTN12+ azt játsza, hogy ha kódolom a wifit, akkor párszor 1-2 naponta a telefon nem tud felcsatlakozni, mert azt írja hogy hitelesítési hiba történt, más telefonnal is csinálta, ma pedig szimplán kód nélkül se engedett fel egyik telóval sem, nem tudta lekérni az IP-t... ki-be kapcsoltam nem segített rajta, beléptem a felhasználói felületbe és akkor semmi módosítás nélkül beengedett most a router lenne szar?
-
Topikgazda
-
rgeorge
addikt
válasz Gubek-Einste #31733 üzenetére
Természetesen.
Picard: "What we leave behind is not as important as how we've lived. After all, Number One, we're only mortal." Riker: "Speak for yourself, sir. I plan to live forever."
-
Azt tudom, hogy normál open wrt-nél van olyan, használom is a tplink wdr3600-on, de a xiaomin valami módosított luci van, nem mutat semmi érdemit. Pl. wifi csatornát se lehet választani, meg a fele funkciót se érem el, mint normál open wrt-n.
Ennyi van a hdd-ről: (egy film van rajta, amúgy totál üresnek mutatta alapból)<< Tananyagok: informatikaora.hu >> Lego technic 42139 eladó
-
topjoyy
tag
válasz Gubek-Einste #31735 üzenetére
Az enyém i5 2500k, 8gb ram, a másik ahol megszakad az AMD Athlon II X2 250, 2 giga ram.
LAN driver frissítést nem csináltam.
(a fentit szerkesztettem)
[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
-
topjoyy
tag
válasz Gubek-Einste #31732 üzenetére
Megszakadás alatt azt értem, hogy megszakad 2 percre talán többre és egyáltalán nincs net. (újraindítás segít neki)
Hogy érted hogy milyen gép? Miket írjak le róluk?[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
-
Topikgazda
válasz topjoyy #31723 üzenetére
Pontosan mint jelent az, hogy megszakad?
Milyen gépek ezek?
Öreg router GYIKEgy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
rgeorge
addikt
Üdvözlet! Egy D-Link DAP-1665 AP-vel akadt egy kis gond. Egyrészt egyszer csak (azaz költözés után, de semmi külső behatás nem érte) nem volt hajlandó elindulni. Sikerült feléleszteni, látszólag minden rendben is van vele, de AP módban, WPA2-Personal mellett nem lehet akármilyen jelszót beállítani, ha van benne kisbetű, akkor szinte biztos, hogy nem lehet csatlakozni az eszközhöz. Egy nyolc karakteres jelszóban max. 2 kisbetűt fogadott el. Találkozott már valaki ilyen hibával? A költözés előtti jelszó 15 karakteres volt, kisbetű is volt benne és működött is természetesen.
Picard: "What we leave behind is not as important as how we've lived. After all, Number One, we're only mortal." Riker: "Speak for yourself, sir. I plan to live forever."
-
senior tag
Naaa, pont most akartam bemásolni ezt a kis szövegem,amit leírtam egy másik topicba,hogy én is most jöttem rá,hogy ez a hiba oka.
"Na megvan a hunyó!!! Furcsa volt nekem hogy a TP LINK-en keresztül van csak mindig net, ezért belenéztem a beállításokba,hogy a MAC-al kezdjek valamit és megakadt itt a szemem, amit már el is felejtettem... Nem hittem volna,hogy még ez a bejelentkezős módszer benne van a rendszerben,de aztán beugrott hogy annó kb 9-10éve így lett beállítva a router. Amint beírtam ezt a Huaweibe,egyből lett net és csak úgy hasít!
Örülök azért,hogy ha nem jövök rá, te megoldottad volna a problémám!! Köszönöm csixy!
[ Szerkesztve ]
-
csixy
addikt
válasz dani0113 #31725 üzenetére
Mert a Huawei HG8245H ONT (nem modem , hanem ONT) eszközöd most passtrhrough módban van , tehát most éppen modemként működik. link De ez esetben az ONT-ból törölni kell a PPPoE User/pass párost (én csak a user első karakterét szoktam törölni).
Passthrough módban az internet csak átjön a LAN1-es lukon az ONTból , de az IPTV és a telefon továbbra is működik róla. Tulajdonképpen ez a helyes működtetése. A többi dolgot már a routered intézi.Egyszerre csak egy helyen lehet aktív a PPPoE User /pass páros.
[ Szerkesztve ]
-
csixy
addikt
válasz Victoryus #31724 üzenetére
Mert biztosan fel van mountolva és extrootként be van csatolva rajta egy partíció. Így szinte bármit tudhatnál telepíteni rá még pluszban. Általában 3 partíció szokott lenni az ilyen vinyón.
-swap
-extroot
-adatRakd össze a kütyüdet és nézd meg a luciban a mount points menüpontot.
-
senior tag
Help!
Ma jöttek bekötni a T-hometól egy nagyobb csomaghoz szükséges modemet Huawei HG8245H pontosan. A lényeg,hogy nem túl acélos a routerem,tehát nem tudja kihasználni a 120megát, ezért mondta a srác,hogy dugjam át a kábelt az új modembe mert az is wifis + a kábel is gyorsabb. Jó.. átdugtam. Erre se kábelen se wifin nem volt net. Eddig úgy volt hogy egy TP-Link és egy D link routert használtam összekötve és továbbra is csak akkor van net, ha a modemből megy a TP linkbe WAN-ba egy kábel az új modembő és a TP Linkből is megy egy kábel a DLINK WAN-jábal. Aztán vagy arra csatlakozom vagy a Dlinkre.A Huawei-n wifin keresztül sincs net és ha a PC-t rádugom sincs, de a tv adást is leadja normálisan + a TP Link-et rádugva is van net... mit állítsak ezen? Tiszta ideg vagyok már..
[ Szerkesztve ]
-
Xiaomi mi r1d merevlemez nélkül semmit sem csinál, csak villog rajta vörösen a led. Ezt senki nem mondta előre... Remélem majd ha találok alternatív romot azzal menni fog így is.
Plusz nem bírom szétszedni csak odáig, hogy lejön az alja. Akkor hogy lesz ebben ventilátor csere?<< Tananyagok: informatikaora.hu >> Lego technic 42139 eladó
-
topjoyy
tag
Sziasztok!
Van egy kb 10 éves Belkin f5d7234-4-h 5v routerem és, azzal a problémával fordulok hozzátok, hogy van két gép és néha ( 5 óránként) megszakad az internet, de csak az egyiken a másikon, kb havonta de talán még havonta se. Lefuttattam egy Malwarebytest és egy NOD 32-est is és nem talált vírust. Volt factory reset is.
Mi lehet a probléma?
[ Szerkesztve ]
-
válasz woodworm #31720 üzenetére
köszönöm! #csixy, #woodworm!
Hát, nem lesz egyszerű annyira, de végül is van hozzá ez-az. Azt hittem itthon többen használják, de nem nagyon van közössége.
Openwrt-t régit találtam, ddwrt van frissebb is, az elvileg teljesen működőképes.
A hivatalos kínai oldalon van firmware is rá, csak nem 100%-hogy angolul is tud. A jelenlegit meg nem tudom hogyan lehetne lementeni, mert a beépített backup az nem magát a firmware-t menti, csak a beállításokat. Stabil verzió, az ssh bin fájl nem ment fel rá. A kínai oldalon meg jóval újabb rom van fent, azt nem merem kockáztatni, hogy nem lesz angol nyelv ha frissítem.
Van pár dolog amit meg kéne oldani, transmission telepítése, normális merevlemez kezelés, mert most hiába kapcsolja le pár másodperc múlva újraindul. Kb 5 percenként leáll/elindul.
A másik, a ventilátor vezérlés. No az nem nagyon működik, szerintem maxon megy végig. Sőt, ha leállítom szoftveresen a routert, a ventilátort nem állítja le! Ez elég idegesítő így éjszaka! Alapból az időzített kb/bekapcsolás legalább benne van.<< Tananyagok: informatikaora.hu >> Lego technic 42139 eladó
-
woodworm
veterán
válasz Victoryus #31717 üzenetére
A kistesókból kiindulva fejlesztői fw és regisztráció kell a ssh bekapcsolásához, ill. azokba egy kiskapuval be lehetett jutni. Nem látom, hogy az openwrt vagy a lede oldalán szerepelne a támogatott készülékek között és gondolom a chipset miatt a testvéreitől eltérően padavan sem támogatja se hivatalosan, se külsősök által.
Amit érdemes megnézni, az a 4pda.ru oldalán a saját topikját, a többihez lehetett találni érdekes leírásokat, többek között a gyári openwrt alá milyen csomagokat lehet felvarázsolni. A google fordítót a magyar, angol, eredeti nyelv között kapcsolgatva kihámozható a lényeg.
-
Xiaomi r1d-re hogy lehet alkalmazást telepíteni? Ami már rajta van, a thunder nem elérhető sehol, torrentnél meg csal, semmit sem seedel.
Másik: hdd-t nagyon sűrűn kapcsolja ki/be, pedig semmi sem használja még, indokolatlan bekapcsolni. (1x már reseteltem, így elvileg semmi se fut rajta ami használná)
Ssh-t sem sikerült működésre bírni... Alapból valami linux van rajta, luci-val.
Ddwrt, esetleg tomato jobb rá?<< Tananyagok: informatikaora.hu >> Lego technic 42139 eladó
-
mezis
félisten
válasz _Atesz #31715 üzenetére
Ha DOS ablakban csinálod (ping 213.46.246.53 -t > upcping.txt), akkor még file-ban is gyűjtögetheted: ping 213.46.246.53 -t >> upcping.txt.
De mire mész vele ? Ahány oldal annyiféle válaszidő. Illetve függ az még az éppen választott útvonaltól is.
(Találj más játékot: kártya, sakk, lóverseny,.... )
[ Szerkesztve ]
mezis
-
_Atesz
addikt
Üdv
EVW3226 típusú UPC modem-routerem van, azt kérdezném, tudtok-e olyan oldalt / progit, amivel hosszú távon (kb. 1 perc) tudok pingelni.
Ugyanis játékban időnként megnövekszik a pingem 25-40-ről 200-500 közé, így játszhatatlan.
Kint volt egy technikus, kicserélt 1-2 vezetéket, csatlakozót, átnézte a kinti oszlopon is a csatlakozást, de továbbra is ez a hiba. Ezért kellene valami, ami kiírja és meg tudom nekik mutatni.
WOT-ból van 1-2 print screen a magas pingről, de jó lenne más bizonyíték is. -
mezis
félisten
válasz balazs1022 #31712 üzenetére
Vedd vissza a sávszélességet 20MHz-re és kísérletezz egy-eg Fix-re állított csatornával, valamint a WiFi routert is próbáld másik helyre tenni (akár 5-10cm is sokat jelenthet).
mezis
-
balazs1022
őstag
válasz Gubek-Einste #31711 üzenetére
De a másik router-rel (Netgear) meg jó, stabil. Sőt a régi D-link-el olyat csináltam h földhöz dobtam és kiraktam az erkélyre a -20-ba. Nah utána jó is volt egy hónapig.
-
Topikgazda
válasz balazs1022 #31710 üzenetére
Terhelt a környék így javulásra nem lehet számítani.
-
balazs1022
őstag
válasz Gubek-Einste #31709 üzenetére
-
Topikgazda
válasz balazs1022 #31708 üzenetére
Ilyen kellene.
-
balazs1022
őstag
válasz Gubek-Einste #31707 üzenetére
Konkrétan itt ülök mellette 1 méterre. Am a szoba sarkában van. A SSID TP-link_Home. Hogy néz ki egy ilyen képernyőfotó?
-
Topikgazda
válasz balazs1022 #31706 üzenetére
Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok, szomszédok) van használva az eszközök?
Ezek közül kellene az egyikkel csinálni egy mérést a helyi viszonyokról és képernyőmentés berakni a 2,4 GHz-s csatorna képről.
Az SSID/jelszó csak angol abc betűi és/vagy számok?Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
balazs1022
őstag
Sziasztok!
2 hónapja nagyon idegesítő problémával küzdök. Diginet50-es netem van. 2 évig semmi gond nem volt. A problémám az h 5 percenként nincs net vagy nagyon gyenge a fel vagy letöltés. Egy sorozatot nem lehet normálisan megnézni, mert mindig leáll vagy visszaveszi a lejátszó 144 ppi-re a felbontást. Ha kihúzom is visszadugom a routert(D-link DIR 600) akkor jó 1 darabig. Hoztam egy másik routert TP-Link WR941ND), ezzel is ugyan az a probléma. Pedig nem olcsó darab... Kaptam munkatárstól egy régi Neatgear routert (most meg nem írom a típusát), ezzel 1 hónapja probléma mentes. Amnt a másik kettővel próbálkozom, megint sz@rakszik a net sebesség... Kipróbáltam h simán LAN-ba dugom, akkor teljesen jó, tehát nem a nettel van baj.
A Neatgear-al az a baj, h nem az enyém és h csak 10mbit az átviteli sebesség, ami online játékhoz nagyon lassú.
Létezhet h mind a 2 router kuka? -
ky0
csendes tag
Sziasztok!
Adott egy Huawei E5372 Mobil wifi adapter, amit Telenoros otthoni internet szolgáltatáshoz kaptam.
Ennek már vagy két éve, és az elmúlt pár napban egyszerűen nem tudok itthonrol Youtube videókat lejátszni. Az oldalt pillanatok alatt betölti a számítógépem vagy telefonom, viszont a videónál csak a töltő képernyő tekereg körbe körbe. Azért a routerre gyanakszom mivel se laptopon se a telefonomon nem játsza le a videókat, és ez csak a youtube-nál jön elő. Videán és indavideón hibátlan. -
tomama
aktív tag
válasz Gubek-Einste #31701 üzenetére
Már megoldódott,köszi.
-
lcee79
addikt
válasz Gubek-Einste #31700 üzenetére
DLNA-t nem nagyon, mivel főleg mkv-t nézek
Amúgy a DUNE megvan 6 éve, azóta használom is Belső vinyóról is, azzal nincs is baj, meg megosztásról is, azzal meg csak a router csere óta nem megy végig a film.Amúgy ma reggel ránéztem és volt firmware frissítés. Nem tudom javul-e tőle, de rátettem
(azzal is szórakozni kellett, hogy a 2012-es asus ft300t tablet nem akart csatlakozni, de rájöttem a turpisságra a wifi kódolással volt baj, a legújabb fajtát nem ismerte, átállítottam WPA-PSK [TKIP] + WPA2-PSK [AES] erre...így lett jó csak az asussal)[ Szerkesztve ]
https://www.mixcloud.com/laszloerdelyi2/
-
Topikgazda
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Asus TUF A15 FA507 - 15,6"QHD 165Hz - Ryzen 9 7940HS - 16GB - 1TB - RTX 4070 8GB - 2,5év garancia
- KARÁCSONYI AKCIÓ!!! ÚJ Surface Pro 10 EZÜST Ultra 5 135U 16GB RAM 512GB SSD Gar: majdnem 2027
- Csak VGA kell bele! Ryzen 7 félkonfig
- Dell Latitude 7480, I5-7300u, 8GB, 256GB M.2, POOR, FHD, Számla, Gari
- Teclast Mini PC/ 12. gen. processzor/16GB/512GB
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest