- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- 3D nyomtatás
- Milyen TV-t vegyek?
- Zeneszerkesztő és DJ topic
- Milyen széket vegyek?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már tényleg kevés lehet!
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
-
PROHARDVER!
Mielőtt kérdésed a témában feltennéd, kérlek olvasd el az alábbi ÖSSZEFOGLALÓT!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
válasz
max1965 #25705 üzenetére
Ez ezen nem segít. 58db csavar kicsavarása és teljes szétszedés oldja meg, mert a szívó motort csak így éred el. A legvégén, mint utolsó pont. Biztosan jobban szív és precízebben mozog. Spotban voltak buta dolgai, most ismét olyan mint régen. Pedig karban volt tartva, de bontani ennyire még soha nem volt. 1* kapott lézer forgató motort.
-
max1965
tag
válasz
max1965 #25667 üzenetére
Megjött a cuccos!
Csak egy kis körre küldtem el, hogy kipróbáljam, mert ajándék lesz.
Már most látszik a különbség a Mop2 Ultrához képest.
Pozitív értelemben. Az is nagyon jó, de ez jókora ugrás lesz ahhoz képest.
Úgy megy fel a relatív hosszú szálú szőnyegre, mint egy kis tank.
Teccesz! -
Fishor
senior tag
Sziasztok!
S10+ nál, ha a lakásban van wifi holttér (vagyis wifi az van 4 es erősségű, de a net ott nagyon gyenge és elvész a net) ott is fel tud porszívózni, vagy hibával elakad?
Illetve azbolyan részeken, ahol fal mellett kb 20 centire van szőnyeg, ott felporszívózza a szőnyeg melletti alacsonyabb padlót is? Szóval nem csak a szőnyeg határait fogja porszívózni, ugye?Üdv: Fishor
-
Prinz Eugen
tag
Sziasztok!
Elmúlt napokban nézegettem, olvasgattam a topikot, szüleimnek kéne egy kis robot segíteni.
Midea M6 és Xiaomi S10 amiket nézegettem, túl sok eltérést nem látok igazából.. ami érdekelne, hogy a feltüntetett 2000 vs 4000 Pa tekintetében mennyire lehet eltérés? (a teljesítmény 40/45W is érdekes, hogy 5W különbséggel mennyire mást írnak) Mennyire észrevehető ez egy átlagos takarításnál? (Szőnyeg kb sehol, csempe, illetve parketta a felület)
Illetve app/egyéb okosságok tekintetében melyikre szavaznátok, és miért?
Köszi előre is -
max1965
tag
válasz
szőröscica #25665 üzenetére
Ami túl szép, hogy igaz legyen, az bizony általában tényleg nem igaz.
De legalább is, valami igen nagy "okosság" kell, hogy legyen benne. (Persze, néha azért bejöhet, de igen ritka az ilyen.)
Én inkább adtam többet érte egy "zöld pipás" komolyabb boltnak, mint, hogy agyvérzést kapjak a méregtől, amiért hülye voltam. -
-
Teljesen kidobott pénz.
Ultragagyi, alsópolcos kínai.
A legdrágább mindig az a robotporszívó, amit kétszer kell megvenni.
Ilyet ne vegyél.
A legolcsóbb ajánlható cucc Midea M6/M7
( esetleg Xiaomi E10, de az se a legjobb)Vagy nézz szét, van a fB-n is csoport, ott is jó árban kerülnek fel, használt , de nagyobb tudású gépek.
Sajnos ezt az olcsó vonalat nagyjából olyanok veszik, akik később nem is akarnak nagyobb igényt... De nagyon kellemetlen tud lenni egy buta gép... Ez pedig az.
A robotporszívó egy okoseszköz, aminek feladata megkönnyíteni a háztartás dolgait, mint a mosógép, szárítógép, mosogatógép.
" A termék kiválasztásának fő szempontjai:
Nem éri meg az árát. Ahol egy szőnyeg is van, ott használhatatlan, felgyűri, elakad rajta. Képes a székek lábai közé is beragadni. Inkább hátráltat, mindig igazgatni kell, mint hogy segítségére legyen az embernek. Senkinek sem ajánlom.
Hátrányok
Elakad, beragad bármilyen tárgyra és tárgy közé.
"
Ha engem kérdezel, akkor én vennék egy Midea M6-ost. -
eWro
csendes tag
Sziasztok, nagyon új vagyok ebben a témában, csak a macskának annyira hullik a szőre, hogy már hihetetlen. Alapvetően kis panelről van szó, és a cél az lenne hogy kézi porszívóval elég legyen csak fele ennyit takarítani mondjuk, szóval nyilván csodát nem várok.
Nézegettem Sencor SRV 1000SL-t a kedvező ára miatt, teljesen kidobott pénz, vagy az árát megéri? Vélemények meglepően pozitívak róla árukeresőn.
-
-
-
Gloob
addikt
válasz
Pocok256 #25683 üzenetére
Ezt meg én találtam, szintén alis link. 600+ eladásból 4,9 értékelése van, és ahogy nézem a hsz-eket, dobozolva vannak a cuccok. Majd egy kisebb készletet lehet megpróbálok tőle is.
Compatible For Dreame Bot L10 Prime / L10s Pro Replacement Spare Parts Accessories Main Side Brush Hepa Filter Mop
Egyébként láttam én magyar oldalon is valahol, de az árat látva, gyorsan ott is hagytam. Pár cucc volt benne, huszon akárhány eft, +szállítás. Gyanítom, hogy azok is kínából származnak, csak magyar árazással. -
Gloob
addikt
válasz
Pocok256 #25681 üzenetére
Egyébként ott van link formában is, tessék
link
Viszont nem olcsó, és elég kevés eladással!
Valami nem ok a linkkel!
https://m.aliexpress.com/storesearch/list/.html?sortType=TC3_D&searchType=storeSearch&trace=store2mobilestoreNew&storeId=911737231&groupId=10000001146446&sceneId=040000&productGroupId=10000001146446&spm=a2g0o.detail.0.0.2ecefJ2DfJ2DA4&sortType=bestmatch_sort -
Pocok256
veterán
Sok embernek van már itt dreame bot l10s pro ja ahoyg látom. Szóval reménykedek valakinek van is linkje alaktrészekhez is... nem igazán találok megbízható esetleg mayar piacos forgalmazót. Szóval ha valaki talál bármit bárhol azt megköszönném. Betankolnék belőle amíg lehet.
-
válasz
o_pegazus_o #25676 üzenetére
Köszi az infót RevoTárs
-
-
-
-
max1965
tag
Roborock S8 -hoz melyik applikációt érdemesebb használni?
Roborock, vagy Xiaomi Home? -
Bocsi igen, csak este már nem bírtam ébren lenni
Nálunk is van egy kis aggodalom a diegós laminált kapcsán, lehet arra nem engedjük fel ,csak a leggyengébb vizezéssel egyelőre. Alapból is azt írják, hogy hagyományos felmosás nem javasolt, nedves moppal igen, nos a robotporszívó ezt tudja.
Szerintem bajt nem tud okozni rajta. De azért csak ritkásan.
FElmosós folyadékot még keresek, én azért örülnék, ha valami egyszerűbb Ajax-szal is lehetne...
-
-
dkaro
őstag
Sziasztok,
Robotporszívót szeretnék venni, mert lett egy macskánk. Még nem volt lyenem, kutatgattam és a Xiaomi gépe szimpi viszont nem javasolják hosszú szálú szőnyegre.
Van olyan gép ami megbírkózik hosszú szálú szőnyeggel vagy nem igazán és inkább nogo zónának kell beállítani.
Maga a lakás 55m2 küszöb nincs csak áthidaló ami sztem egyik gépnek se akadály és ahogy nézem a szisztematikus gép lenne a jobb mivel van 4-5 tereptárgy amit kerülgetnie kéne.
Van esetleg ajánlott model? Örülnék ha 200 alatt megállna.
Előre is köszönöm! -
-
jbnd-007
tag
válasz
Graphics #25661 üzenetére
Amit tesztet linkeltem, abban a Dreame megverte a Q8-at rövid és hosszú szőrű szőnyegen is. Pár tized százalékkal csak, de megverte.
Nálunk nincs szőnyeg egyáltalán, por, homok és macskaszőr van járólapon és laminált padlón. Ezért abban biztos vagyok, hogy mop lift és vibrációs mop nélkül megleszek. Az önürítős dokkolón még gondolkozom, mert igaz, hogy a víztartályt töltögetni kell, de dokk nélkül szinte semmilyen automatizált takarítást nem érdemes beállítani, mert úgyis el fogom felejteni rendszeresen üríteni a portartályt.
-
válasz
jbnd-007 #25660 üzenetére
Mindig lehet drágább cuccot venni, de jelenleg a két masina nem egy ligába mozog, a DuoRoller szőnyegen hatékonyabb .
És még sok gép van , ami vehető, akár a Q5 Pro+ is, ami cserébe olcsóbb is.
Vagy amit írtam.
De a kutyaszart nem ezek fogják kikerülni. Az egy drágább dolog. ( Ha kell a dokkoló)
Ha nem kell semmi extra, akkor a dokkoló sem igazán kell szerintem. Ha az ember mopozni akár, úgyis a géphez kell nyúlnia.
-
jbnd-007
tag
válasz
Graphics #25659 üzenetére
Hát... a tesztek szerint az akadályérzékelő nem valami jól működik, betekeri a kábeleket és a kutyaszart se 100% biztonsággal kerüli ki. Cserébe a szélek mellett 3 centis sávban nem takarít a Roborock, állítólag pont az akadályérzékelő miatt. Persze ezek firmware problémák, az is lehet, hogy javítani fogják.
Takarítási tesztben (amikor kiszórnak valamennyi gramm cuccot, feltakarítják és megmérik) fej-fej mellett vannak (98.2 ill. 98.6%-át szedték fel a kosznak), tehát a DuoRoller vagy a nagyobb szívóerő nem tűnik úgy, hogy előnyt jelentene (a brushless kefe persze jó dolog ettől még amikor ki kell pucolni).
A Dreame-t jelentősen halkabbnak mérték standard (második) fokozatban: 55 dB vs 63 dB.
Ami rossz a Dreame-ben: kicsi víztartály, kicsi mop, brush kefe, nincs oldalsó falszenzor, ezért állítólag nem megy szépen egyenesen fal mellett. Valószínű ez is a szélek takarításának rovására megy.
Szóval nem olyan egyszerű a döntés, számomra legalábbis. Valóban volt olcsóbb, bár csak rövid ideig az Árukereső diagramja szerint, tavaly Black Friday körül. Mint ahogy a Q8 is volt olcsóbb, amikor a bevezetéskor adtak hozzá egy csomó ajándék kiegészítőt.
-
válasz
jbnd-007 #25658 üzenetére
Hát ezekben hasonlítanak...
Roborock: Szívóerő, akadályerzekelo, DuoRoller fokefek.
Dreame, ezek hiánya...A két gép nem egy kategória.
Ha a fenti tulajdonságok nem érdekesek, akkor veheted a D10 Plus-t, de túl lett árazva egy ideje.
Ha csak ez a lényeg, hogy lidaros, dokkkolos legyen, akkor 102 ezerért ott az EzViz gépe.EZVIZ CS-RE4P-PWT2 PLUS
Xiaomi X10 ( Dreame D10 Plus testvére) de ez se olcsóbb.
-
Gloob
addikt
válasz
Graphics #25652 üzenetére
Én eddig 2x mosattam fel a legyengébb vízzel a laminált padlót. Szerintem nem lesz baja tőle. Az összeillasztéseknél nem tud befolyni a víz, hiszen nagyon kevés az a mennyiség. A felület meg megszárad.
Más:
Ha összekevernék ebből a felmosó folyadékból és ioncserélt vízből a megfelelő arányba egy üvegbe, és a Dreame L10S Pro-ba úgy használnánk, vajon mit szólna hozzá a gép? Nem ártana neki, vagy inkább ne? -
Megérkezett a Q Revo, hát azt kell mondjam overkill a cucc.
Már csak azt kell kitalálni, hogy az OMO-s felmosófolyadék jó -e ebbe is?
Szép takarít, nekem kicsit túl halk, legalábbis a szívóerő tekintetében nem tudom befolyásoló-e.?
Első feltérképezése gyorsan ment.
Utána moppal is kipróbáltam, hosszú szálú szőnyegen sem vizezte össze.Laminált padlón nem tudom mennyire kell vigyázni a felmosassal. Alacsony vízzel mehet-e rá esetleg.
A Mop takarítás teljesen jó, a 2 órás Mop szárítás is teljesen jó volt ( 3-4 óra is van)
Amúgy total pazarloan jó cucc, egy dolog miatt vettük ezt, mert jó árban volt, de alapvetően szerintem egy kicsit túllőttem vele a célon.
Új hozzászólás Aktív témák
- Teszt Dreame D9 Max Gen 2 - az egyik legolcsóbb Dreame
- Teszt Narwal Freo Z Ultra - ne kerüld el!
- Teszt Eufy X10 Omni - lát, de nem néz
- Teszt Roborock S8 MaxV Ultra - a piacvezető csúcsmodellje
- Teszt Dreame X40 Ultra - épp csak kávét nem főz
- Teszt Roidmi EVE CC - könnyűszerrel
- Tudástár Amit a robotporszívókról tudni érdemes
- Bemutató ILIFE V5S Pro robotporszívó
- Tudástár Hogyan válasszunk porszívót?
- Teszt Samsung PowerBot VR9000 robotporszívó teszt
- Hír Megvan a Dreame csúcsmodelljének európai ára
- Hír CES 2025: 6 centiméteres akadályt mászik meg ez a porszívó
- Hír CES 2024: Ez itt a robotporszívók új királya?
- Blogbejegyzés Akciófigyelő: Ez egy olcsó robotporszívó, de ahhoz képest erős
- Vezetékes FEJhallgatók
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Autós topik
- Igazi csúcskészülék lett a Poco F7 Ultra
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- További aktív témák...
- Konzol felvásárlás!! Playstation 5, Playstation 5 Pro
- BESZÁMÍTÁS! 1600W Corsair AX1600i Titanium tápegység garanciával hibátlan működéssel
- iKing.Hu - Honor 200 Pro - Moonlight White - Használt, karcmentes
- Referencia Weboldallal Világítós bill+laptop bill magyarítás. Rania 3M -is! Touchpadok is.Posta ok
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest