- UHD filmek lejátszása
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen egeret válasszak?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Elkészült a nagymama hardverbefőttje
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Kiszáll az optikai meghajtók piacáról a Pioneer
-
PROHARDVER!
Mielőtt kérdésed a témában feltennéd, kérlek olvasd el az alábbi ÖSSZEFOGLALÓT!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
kiborg
aktív tag
Sziasztok!
Robotporszívó vásárlásán gondolkodom. Mindenképpen olyat,ami tudja magát üríteni.
Elsőnek a Xiaomi X10-et szemeltem ki, de bejöttek a képbe más típusok is. Segítenétek választani ?
Xiaomi Redroad G10, Xiaomi Deerma DEM-A10W, Xiaomi Dreame D10 Plus vagy Xiaomi Viomi Alpha 3.
Árban hasonló szinten mozognak, vagy ha tudtok jobbat ilyen árkategóriában, akkor azt is szívesen veszem. Laminált padló és csempe a fő csapás, szőnyeg szinte nincs. Előre is köszönöm. -
ricogsm
őstag
válasz
szőröscica #25095 üzenetére
Ez ,hogy lehet beállítani? Érdekelne. Most érkezik Dreamebot L10 Ultra.
Mert nekünk is picit vastagabb szőnyeg mint amit tudna emelni a porszívó a mopon.
Heti 6 x takarítana és abból legyen. 3x felmosás szőnyeget elkerülve.
Üdv -
válasz
szőröscica #25095 üzenetére
Igen
-
válasz
szőröscica #25093 üzenetére
Azt jelenti, amit leírtal.
Porszívózni tudja, de Mop emelést hiába tudja,osszevizezné.
-
szőröscica
addikt
Nagyjabol korvonalazodik, hogy egy Roborock S8-at fogunk venni, a sima, dokkoloallomas nelkulit. Ket kerdesem lenne:
-milyen tartozekot kell hozza rendelni?
-azt irja a weboldalon, hogy 4mm vastag szonyeggel bir el a mop felemelesevel. Nekunk 13mm-es szonyegeink vannak, ez azt jelenti, hogy ezeket egyaltalan nem tudja kiporszivozni vagy csak azt, hogy ha esetleg a felmosast is hasznalnank, akkor osszevizezi a szonyeget? Mopolas nelkul megbirkozik veluk rendesen? -
Nem gondolom, hogy ilyet fogsz találni.
Meg ezt nem igazán lehetne nyomon követni, hisz számtalan forrásból vannak robotok.
Így hogyan gondolod, hogy lenne statisztika? Nincs megfelelő adat.
Mi az aggodalom oka?
Melyik szerviztől akarsz információt?
- Hivatalos forgalmazó ha van hivatalos szervizpartnere, de ilyen adatot nem fog kiadni
- Szürkeimportosok sem valószínűleg
- Külföldi oldalak sem.Nincs egy nagy központi szerviz, ahogy szerintem egy Samsung tv szerviz sem ad ki ilyen adatokat.
-
rdi
veterán
Üdv, egy dolog aggaszt engem, hogy sehol nem találok szervízstatisztikákat, de lehet, hogy csak ügyetlenkedem.
Tudtok ilyenre linkeket? -
-
zhorvath
aktív tag
Sziasztok!
2 modell között vacillálok. Dreame L10 Prime vs. Xiaomi X10+.
Van tapasztalatotok ezekkel a modellekkel?
Köszönöm minden észrevételt, tippet. -
-
mauimagic
senior tag
Roidmi EVA felhasználóktól kérdem: Regular cleaning-re be van állítva naponta
pure sweep
egy területre, mégissweep&mop
-al indul, a szőnyegeket ki is hagyja...Másnak is van ilyen? Van erre megoldás?
BTW, ha elakad tisztítás közben és kiszabadítom, akkor is sweep&mop-al folytatja...elég idegesítő
-
-
laci06
senior tag
Sziasztok!
Melyik most a legjobb akkus kézi porszívó? Jelenleg egy Roborock H7-ünk van, és sokat használjuk, de váltanánk felfele, ha van hova.
Illetve ami előjött probléma, hogy a "fokozatállító" gomb az megadta magát, vagyis nem tudjuk állítani, hogy milyen fokozaton porszívozzon. Ennek a garanciális ügyintézése vajon mennyire lenne bonyolult? Valamelyik "kinai" oldalról lett rendelve, de nem a geekbuying (még keresem).
-
Nikaré
őstag
Sziasztok!
Én is kérdezek.
Ismerős szeretne egy porszívót.
Feltörlést nem használná!
50m² vegyes burkolat, kutya macska nincs.
Ürítős dokkoló és hasonló extrák nem kellenek.
Esetében a belföldi beszerzés lenne ideális.
Mit ajánlotok Xiaomi, Roborock vonalon? -
-
Fishor
senior tag
Sziasztok!
100-140000 Ft körüli áron melyik robotporszívót ajánlott venni? Kb 70m2 panel sok szőnyeg meg néhol járólap. Elég sok haj van. Xiaomi S10 vagy S10+? Vagy mi mas jobb ár érték arányban? Bútorok miatt nem egyenletesek a terek.Üdv: Fishor
-
-
macii97
senior tag
válasz
yetijetnyak #25064 üzenetére
Én másik robinál nagyon megszívtam az alis szűrővel, szét kellett bontani a gépet és kitakarítani mert egy az egybe átengedte a port, már nem jött ki levegő és visított a motor.
Szűrőből csak és kizárólag eredeti gyárit szabad használni. Többi alkatrész annyira nem para, maximum ilyen sz@r lesz, amit kaptál. -
ricogsm
őstag
EVA teszt. Hasonló a 2023 hoz. Gondolom a régebbi. És emiatt inkább nem használja a mop funkciót. Meg a padlója is foltos maradt. Érdekes módon csak neki , lehet ő egy őszinte Teszter man? Többi magyar tesztet nézve áradoznak róla.
Ki tapasztalt ilyet, hogy kifolyik a víz? Ha ilyen bugjai vannak akkor inkább Dreamebot l10 ultra melett tenném le a voksom. -
soldi3r
veterán
válasz
Graphics #25042 üzenetére
Az egyik munkahoz, de a masik sem elhanyagolhato
Kozben a Q8Max-ot ki is huztam a listarol, ha mar 175-ot kifizetek, akkor lehet 194 is, az mar nem olyan nagy kulonbseg. Erre valamelyik hirdetes feldobta a Q7Max+-t a ketto kozotti aron.Ahogy olvasom itt tobbek szerint nem hatrany az onurito funkcio.
-
ricogsm
őstag
lassan jön a finálé.
Már csak egy dillema maradt!Szinte azonos a két gép. Egyik magyarországi 2 ev garanciával.
Az olcsóbbik geekbuyingos (Igaz a midea M7 is kintről rendeltem)
Dreamebot l10 ultra 270e
Roidmi EVA2023 214e -
yetijetnyak
csendes tag
válasz
Andras6800 #25065 üzenetére
Elviekben nem szól, szóval nézni kell. A leírás szerint 2-3 havonta telik meg használattól függően, én kb bő 1,5 hónapja használhatom rendszeres porszívózással (48nm, macska), és negyedéig sincs, szóval valószínűleg elég sokáig bírja.
Y
-
Andras6800
senior tag
válasz
yetijetnyak #25046 üzenetére
Szia, Egy kérdés ami nem világos. S8+ szól ha tele a dokkban a porzsák? Vagy nekem kell figyelgetni? Mikor szoktad cserélni?
-
yetijetnyak
csendes tag
válasz
Graphics #25063 üzenetére
Hát próbáltam a pirosat forgatni, de igazából az élek iránya nem fog változni, csak hogy merre fognak "emelni". A nagyobb probléma, hogy nem is érnek össze, szóval a szívóerő lehet mégjobban szétszalad a fojtás hiánya miatt. A kupakokat nem lehet egyébként sem felcserélni, mert csak egy irányban mennek rá a kefére.
Megnéztem most közelebbről a HEPA szűrőket is, de pl. a gyárinak a széle le van zárva gyantával, amíg az alisnak a széle nincs lezárva, mintha kis rés is lenne a szűrő és a műanyag ház között..
A szűrővel viszont nem játszom, mert ha nem szűr rendesen, akkor tönkrevághatja a gépet is, szóval fogom ezt az egész csomit, és azzal a lendülettel kivágom a szemétbe, ahová való
Viszont az oldalkefék legalább jónak tűnnek
Y
Kintről forognak befelé, hogy középen bekaparják a szmötyit a szívócsőhöz
Megfordítva csak az emelés iránya változik
A szűrők széle nyitva-lezárva (balra az alis, jobbra a gyári) -
válasz
yetijetnyak #25053 üzenetére
Kósza gondolat, de nem lehet szétszedni a piros gumis hengert, és megfordítani?
Nem lehet , hogy szarul rakták össze
?
-
válasz
yetijetnyak #25060 üzenetére
Ha találsz jó helyet s8-hoz engem is érdekelnek majd cuccok.
-
tranceplanet
addikt
válasz
yetijetnyak #25060 üzenetére
De pont ez az, hogy ezek nem filléres cumók, nézd meg a magyar webshopot, amit linkeltem!
-
yetijetnyak
csendes tag
válasz
tranceplanet #25059 üzenetére
Köszi, meglesem. Az Aliexpresszel idáig tökjó tapasztalataim voltak, rengeteg dolgot rendeltem már onnan és nagyon minőségi dolgok jöttek, korrektül, leírásnak megfelelően.
Ezek a robotporszívós filléres cuccok azért nem tűnnek annyira bonyolultnak, hogy ennyire szórjon a minőség, ráadásul úgy, hogy funkcionálisan hibás a termék (pl. főkefék más méretűek). Ha más nincs, akkor megveszem drágán a hivatalos helyről, csak fura, hogy ilyen filléres cuccoknál pont az Ali nem működne
Y
-
tranceplanet
addikt
válasz
yetijetnyak #25058 üzenetére
Aliexpress, hiába linkelem nem fog menni:
[link] -
yetijetnyak
csendes tag
válasz
tranceplanet #25057 üzenetére
Robrock&Mi Store - nekik mi a honlapjuk? A googli az https://mstore.hu/roborock-t dobja fel
Y -
tranceplanet
addikt
válasz
yetijetnyak #25053 üzenetére
Robrock&Mi Store -igen, hiányzik egy o betű
Mindenből annyit és azt, amit kértem és minden eredeti alkatrész.
Cserébe nem olcsó!Vagy ők: [link]
Ami gyanúsan olcsó, ott gyanakodni is kell, valószínűleg silányabb utángyártottat kapsz.
-
sonkamiki
tag
válasz
JohnnyWeiss #25052 üzenetére
A szőnyeget felismeri és porszívózásnál maxra kapcsol, de feltörlésnél autómatikusan nem hagyja ki, azt ki kell jelölni "no mop" zónával.
-
-
Apacs85
csendes tag
Sziasztok,
1 hónapja van nálunk szolgálatban egy Xiaomi Robotvacuum S10, az első konfigurálás óta lekopogom egyszer csapott egy érdekes "hisztit", hogy elfelejtette magát, és a Xiaomi Mi Home app-ban is úgy volt kiírva, hogy "Nem elérhető". Akkor egy újrakonfigurálás után megtalálta magát megint, és működött gondok nélkül.Ma be akartuk ismét indítani, ahogy "visszapattintottam" a tartályát, egy kicsit meglöktem. Fel is villant egy pillanatra sárgán a két ikonja, aztán megint elaludt. Beléptem az alkalmazásba, és ugyanazt írta ki, hogy "Az eszköz nem csatlakozik". Gondoltam szuper, akkor megint kezdjük elölről.
Igenám, csak most az istennek nem akarta engedni, hogy konfiguráljam, ill. többször "Hálózati időtúllépést" produkált amikor csatlakoztatni akartam.
Routert (Vodafone, Commscope Docsis 3.1, az a szép nagy szürke kocka) újraindítottam, telefont újraindítottam, nem jártam sikerrel, ugyanúgy, ha felismerte a Wi-Fi-t, akkor csak az 5Ghz hálózatot látta, de a 2.4Ghz-t nem.Végső ötletként a Router/Modem beállításaiban az 5Ghz-t átállítottam 802.11n-re (mixed 802.11n/ac-n volt). Ezután már sikerült a konfiguráció, és most már működött minden.
Viszont nem értem, hogy ezt miért, vagy hogyan sikerült előidézni? Akkorát nem hinném, hogy löktem rajta, hogy "kárt" okoztam(?)
Illetve, ha lenne tanácsotok, hogy mit lehetne tenni -nyilván ne lökdössük (kacc-kacc)-, hogy a jövőben megkíméljem magunkat a fent leírtaktól? -
yetijetnyak
csendes tag
Tapasztalatok Aliexpresszes rendeléssel - Roborock S8+
Rendeltem aliról főkefét, mopot, szűrőket és porzsákot a géphez egy sok eladással, jó értékeléssel rendelkező bolttól (Roborock Official Store, 1000++ eladás, 4,9/5 értékelés, 160 értékelés).
A szűrők, porzsákok okésnak tűnnek, nyilván a szűrőhatás hatékonyságát majd menet közben lehet tesztelni.
Mop - nekem a sima mop kell, nem a dupla kivágású mop, szóval direkt olyat rendeltem, amin a sima mop volt a képen és a leírásnál, és külön írtam is az eladónak, hogy bár nem kell külön mondanom, de nekem a SIMA MOP kell, ami termék képén szerepel, nem a dupla mop. Visszaigazolták, hogy persze. Ennek ellenére persze, hogy a dupla mopot kaptam, fantasztikus, kuka.
Főkefe - elég sok eladót átnéztem az értékelésekkel együtt, egy boltnál láttam olyan értékelést, ahol azt írták, hogy a főkefék nem érnek össze (hézag van közöttük), és hogy a piros főkefénél az élek iránya rossz. Na én direkt nem innen rendeltem, hanem ebből az official store-ból, és én is ilyen hulladék főkefét kaptam, persze a termék képén nem ezek szerepeltek
Kértem refundot, meg beleálltam a sztoriba, aztán lesz ami lesz, meg rendeltem máshonnan is próba jelleggel, hátha, de lehet, hogy nem úszom meg, hogy magyar boltból rendeljek, mert ott legalább vissza tudom küldeni, ha hulladékot küldenek.
Y
-
JohnnyWeiss
tag
A Dreame D10s Pro a szőnyeget felismeri és kihagyja a felmosásból, vagy a szőnyegfelismerést csak az L10s Pro verzió tudja?
-
Tegnapelőtt kint voltam a gyerekekkel a hóba/latyakba és tiszta sár lett a babakocsi kereke. Behoztam a lakásba a babakocsit és ott száradt meg és jött le róla a sár. Le kellett volna fotózni, a kerek nyoma sárból megvolt nem csak egy vékony rétegben, hanem több helyen vastagon, mint ahogy kint is megmarad a sár a keréknyomba. Ma délután elmentünk megint sétálni és elindítottam addig RoboRobi-t. (S8)
Max porszívózás, max intenzitás a felmosásnál(elővizezve) és nyomtalanul feltakarított mindent. Nagyon durva ez a cucc ajánlom, (küldöm mindenkinek) aki tökéletes robotporszívót keres. (Aki szereti.) -
ricogsm
őstag
Sziasztok!
egész jó áron van.
210e Ft
[Roidmi EVA 2023
mit gondoltok ? -
Medajk
csendes tag
Sziasztok!
Most fogunk egy nagyobb lakásba költözni és ennek a takarításához keresek egy robotporszívót. (kb. 80 nm a takarítandó felület) Szőnyeg nincs, csak laminált és járólap apró küszöbök, burkolatváltó.
Ami fontos, hogy van 1 cicánk és ő vedlési időszakban nem kíméli a lakást.(közepes hosszúságú a bunda) Nem feltétlen ragaszkodom a felmosós típushoz azt lehet megoldom én is, de meghallgatom azokat az ajánlásokat is. Árban én úgy kb. 100-200 ezer között gondoltam, de ha van olyan ami megéri a többlet költséget azt se vetem el.
Ha esetleg valamilyen infóra még van szükség nyugodtan írjátok meg és megválaszolom azokat is
Köszi előre is a segítséget! -
yetijetnyak
csendes tag
válasz
nepszter1 #25045 üzenetére
A Q8max+-t nem ismerem, nekem az S8+ van (portartályos dokkolóval), én dokkoló nélkül nem vennék robotporszívót, mert sokkal egyszerűbb nekem használni.
A dokkoló minden porszívózás után kiüríti a porszívó portartályát és a szürőjét is, a porzsákot kb 1-3 havonta kell elvileg cserélni, szóval ezt a részét kezeli helyetted, bármikor indíthatod porszívózni, nem kell azon agyalni, hogy a most akkor ki van-e ürítve a tartálya, vagy hát izé, ha indítom a porszívózást, akkor megint mennem kell majd üríteni a tartályt.
Ha nem lenne dokkoló, akkor kb minden porszívózás után ürítgetni kellene a portartályt, meg a szűrőt leporszívózni, különben csökkenni fog a szívóhatása a gépnek, ürítés közben meg száll a szmötyi mindenfelé.
Nem egy nagy művelet, de macera, és ha ezt manuálisan kellene csinálnom, valószínűleg kevesebbet használnám a porszívót. Volt annó egy kéziporszívóm, ami nagyon jó volt, de folyamatosan manuálisan ürítgetni kellett a portartályát, meg a HEPA szűrőből valahogy kiszedni/porszívózni a beragadt szmötyit, különben jelentősen csökkent a szívóerő. Nem dőlt össze a világ, de mindig eszembe jutott, hogy ha ez nem lenne, sokkal szívesebben használnám a gépet.
Ez csak személyes preferencia, ahogy olvastam, másoknál annyira nem preferencia a dokk, szóval végeredményben ez is tőled függ majd, hogy nálad limitálja-e a használatot, ha minden porszívózás után lesz egy ilyen kötelező művelet.
Ami még tényező, hogy mekkora területet szeretnél vele porszívózni egy alkalommal, mert ha nagy és szennyezett területet, akkor könnyen megtelhet a portartálya, és akkor lényegében járkálnod kellene utána porszívózás közben ürítgetni a tartályt (én amikor először körbeküldtem az S8+-t a 48nm lakásban, akkor ennyire lett tele a portartálya).
Nyilván ez a probléma kezelhető a rendszeres porszívózással, hogy kevesebb szmötyi legyen, de ez is tényező, hogy 1 indítás alkalmával meg tudja-e csinálni a teljes tisztítást, nem-e limitálja pl. a portartály mérete, akksi méret, mop tisztítás, víztartály mérete, stb. Szerintem úgy érdemes méretezni a gépet, hogy egy indítással mindent meg tudjon csinálni, amit szeretnél, mert az macera, ha pl. túl nagy területet kellene tisztítani, lemerül közben az akksi, és vissza kell mennie tölteni takarítás közben.A Q8max+-nál még elvileg a felmosó része sokkal gyengébb, mert nem mozgatja a mopot, csak huzza maga után a vizes rongyot, és nem is emeli fel, ha szőnyeget lát, talán a szívóerő is kicsit alacsonyabb, de a gyakorlatban szerintem nem lesz jelentősége. Ha nem fontos annyira a felmosás, és ebben az ársávban maradnál, akkor a két model közül a Q8max+ a dokkolóval jó opció lehet szerintem. Ha van rá keret, akkor lehet inkább S8+-t vennék, vagy hasonló képességűt a többi gyártótól.
Y
-
nepszter1
addikt
Sziasztok!
Igazából nem tudok dönteni hogy Roborock S8 vagy Q8 max +
árban egyforma , a q8 max ugye valamivel gyengébb de viszont dokkolóval van mennyire hasznos?
Ki melyikre szavazna? -
-
-
-
sonkamiki
tag
+1 voks a Dreame D10s Pro mellett. Nekem nagyon bevált. Nálunk 75nm takarít, 4 helységben, vegyesen laminált padló, parketta, rövid szőrű szőnyeg, hosszú hajú feleség 😁 és amióta megvan a robot azóta a feleségem porallergiája is megszünt! A fel törlés is használható, ha 1-2 naponta takarít az sem lesz gond, rendbe vágja a lakást. Mi naponta használjuk. Általában nem vagyunk otthon akkor dolgozik a robot és a széthagyott tárgyakat (felismeri és értesít majd befotózza mert kamerás is 😁) és szépen kikerüli. Nem eszi meg nem dugja el a ágy alá 🙂. Annyit pakolunk csak el előle, hogy odaférjen takarítani. Volt hogy kupis volt a lakás (cipők széthagyva, leesett sál, zokni 🙄) de ezeket a tárgyakat szépen kimerülte. Üríteni meg kiürítem kézzel a portartálya, kb 1 percet vesz igénybe.
Én 100%-ban elégedett vagyok vele. -
válasz
ricogsm #25038 üzenetére
Teljesen jó a leírás, benne a közepén a lenyeggel.
7mm-rel felemeli a mopot.
De a szőnyeg sejtésem szerint nem sokat mozdul el alapból.
-
ricogsm
őstag
Tudja valaki ,hogy egy idő után miért esik szét a térkép?
midea m7
-
mauimagic
senior tag
Pár napja van Roidmi EVA nálam, úgy látom hasonló az EVE plus, csak abban más a mop (?)
Kertből behordott dzsuva, gyerek, kutya, hosszú haj itt is van. A rövid szálú szőnyeget szépen kiporszívózza, pedig hullik rendesen a kutya szőre. A félig sörtés félig szilikon kefére azért rá tud tekeredni a hosszú haj, de szerintem max heti egyszer kell majd tisztítani.
Navigálás szuper, ma pl útban voltunk neki az előszobában, mert épp a cipőt vettük fel, nem esett pánikba, talált egy kerülőutat 2 másik szobán keresztül.
De ha van rá keret és sok a hidegburkolat a lakásban, én lehet hogy emelhető mop-os gépet néznék, ha ez nem lenne az... -
DGery
aktív tag
Sziasztok!
Robotporszit szeretnénk vásárolni, de picit elvesztem a témában, és lehet túl sokat is olvastam
Szeretném kikérni a véleményeteket, hogy mi lehetne a legjobb választás az alábbi preferenciák mellé:
- családi ház, alsó szint kb 60nm, így kintről is könnyebben kerülhet be kosz
- nappali részen 1db rövid szőrű szőnyeg(5-6nm), a többi rész járólap és laminált (csak burkolatváltók vannak)
- kislányom hosszúhajú, így haj is akad bőven
- nyuszi is van a lakásban, így azért némi szőr is előfordulhat
- jó lenne viszonylag elfogadható feltörlés (tudom, csodát nem kell várni tőlük)
- Xiaomi alapú előnyben, mert van több Xiaomi eszközünk
- iOS-el való minél jobb kompatibilitás, mivel nincs más eszköz a kezelésére
- no go / no mop zónázási lehetőség
- lehetőleg alacsony kialakítás (persze ez nem mindent döntő preferencia)Árban jó lenne, ha 110-120-ba beleférne.
Amik eddig szóbajöttek:
Xiaomi X10
Dreame D10S Pro
Roborock Q7 Max
Roidmi EVE PLus (ürítős dokkoló végett, h ne kelljen minden nap foglalkozni vele)Köszönöm szépen a segítségeteket előre is
-
válasz
soldi3r #25031 üzenetére
Oké, de mi a kérdés? Mert eddig székekről beszéltél.
A robotporszívó eleje finom ütköző. ( Nagyjából már a legolcsóbbaknak is.)
Emiatt ha tárgy kerül elé koccol, majd kerül.
Oldalszenzor is van.
Ki fogja kerülni az új tárgyat, nem fogja meghágni, ha ez lenne a kérdésed.
Kell egy alap térkép, ezt hívjuk első körnek, majd ha ez megvan, akkor utána bejelölni, hová ne menjen.
Ha pedig kerül be valami új tereptárgy, nem fog gondot okozni.
---
Még azóta nem sikerült porszívót venni?
Mert egy ideje megy a matek, mi a kérdés még, ami felmerült? Hátha tudunk segíteni.Sokat olvastál a témában szerintem, tudod hogy ezek a porszívók nem fognak gondot okozni.
Veheted a Q7 Max-ot is nyugodtan.
S8-at is, meg ott van a Dreame is. -
-
rdi
veterán
Sziasztok, kezd bennem kialakulni, hogy a Lydsto W2 -őt vegyem meg.
Nálunk inkább felmosórobot kellene, de az iRobot -é sajnos nem megy át a küszöbökön.
Esetleg a Dreame 10w is tetszene.
Melyiket javasoljátok? -
Gigi01
őstag
Okksa,rendben köszöntem!
-
-
Gigi01
őstag
Sziasztok!
Kíváncsiságból rendeltem egy Roborock Q7Max-ot.
Viszont hatalmasat csalódtam,és nagyon bejön.
A kérdésem.Van értelme jobbra lecserélnem,amíg elállhatok a vásárlástól? -
ricogsm
őstag
válasz
Lasersailing #25017 üzenetére
-
-
soldi3r
veterán
Most, hogy a Roborock S8 20%-kal dragabb "csak" itthon, mint a Q7 Max, megeri azt 32.000Ft felarat? Mar az utobbi ara is erosen kilog az ingerkuszobombol, viszont nem vagyok hajlando a gep indulasa elott etkezo asztal szeket stb. pakolgatni. Sot, akkor uzemelne, amikor itthon sem vagyok.
-
mauimagic
senior tag
Nem tudom hogy sikerült összehozni, de először a meglévő mi home apphoz adtam hozzá az EVA-t és tök más volt a felület.
Aztán a Roidmi appal már állitható volt minden.
Ma meg újratelepítettem a mi home-ot, és ugyanazt látom, mint a linked (egyébként a Roidmi app is full ugyanez)....Ráadásul a feltérképezés után már választható a "sweep only" mód is, nem kell levenni hozzá a mopot, így a 1st world problem-em is megoldódott
-
Lasersailing
senior tag
Dreame l10s ultra porszívóhoz próbált már valaki nem gyári tisztító szert? Gyárit honnan lehet venni? (Mármint jó áron, amazonon most elfogyott)
-
Lasersailing
senior tag
válasz
ricogsm #25011 üzenetére
Én még a roborock q revoban gondolkoztam. Hasonló a tudása: abban nincs tisztító szer adagolás, ill. kamera, valamint nyitottabb a dokkolója. Cserébe az óvatosan megy a szőnyegre (megáll, megallitja a mopot, így kevesbe vízezi össze a szőnyegeket), meg abból van fekete is. Szerintem újonnan a fekete szebb, de azon a por jobban meglatszik.
Amikor én néztem 300 ill. 305 volt egyik másik. Most 398 vs 305 az elég nagy különbség, ennyi tudásban biztos nincs a kettő között. Vagy vársz türelmesen hátha lejjebb megy az ára...
Biztos van más különbség, ezekre emlékszem amik nekem fontosak voltak.
-
laca112
tag
Nem lapul valakinél esetleg Xiaomi Vacum MOP 1C-hez való jobb oldali kerék akár használt?
Az utóbbi időszakban többször megállt most pedig éppen, hogy elindul az alábbi hibaüzenetet küldi:
Szétszedtem, alaposan kitakarítottam de nem lett jobb.
-
BUZZLGHTYR
senior tag
Kivancsisag keppen rakerdezek, mert nemtalaltam olyan opciot, de a roborock q8 maxon tudok a kameran nezelodni, avagy sem?
-
Gzolo
senior tag
válasz
mauimagic #25004 üzenetére
Szia, ezbígy ebben a formában megint beállítás kérdése. Roidmi Eve plus felhasználó vagyok Mi Home nappal, ha fel van osztva helyiségekre a térkép, akkor szobánként lehet állítani a szívóerőt is, már 2 éve is így volt. Oszd fel előbb a mapot.
Mi home-nál a kiválasztáshoz képest visszafelé sorrendben kezd el dolgozni, tehát először az utoljára kiválasztott szobát takarítja, és így tovább visszafelé.
-
mauimagic
senior tag
válasz
tranceplanet #25010 üzenetére
Ha büntetésből holnap kiporszívózok, akkor vissza lehet csinálni a feketepontot?
-
ricogsm
őstag
válasz
Lasersailing #25001 üzenetére
Köszönöm ,hogy leirtad! Ezek tök jó dolgok. Akkor várunk. Vagy nézek olcsóbbat.
ennél lejjebb melyik a jobb alternatíva?
-
-
válasz
mauimagic #25006 üzenetére
Rendben.
Szívesen segítek alapvetően embereknek, de az ilyen hálás-gáláns beszólásokból egy ideje már nem kérek.
Használd a mostanit. Hisz értő olvasásból valószínűleg én vagyok hiányban.
Amúgy meg akkor vedd le erről a mopot és készen van a történet.
Mop nélküli bármelyik, amire nem teszed fel ,de ez a "ficsőr" már benne van a gépekben.
Használni lehet nélküle.
-
-
mauimagic
senior tag
válasz
Graphics #25003 üzenetére
bevallom, nem végeztem kutatást, kérdeztem itt 2-3-at, aztán vettem egyet, ami gondoltam jó lesz.
Úgy látom egy 100-assal minimum több lenne egy mop emelgetős csoda, annyit nekem nem ér.
BTW a mi home appomban nincs semmilyen beállitasi mód helységre szabott porszívózásra, screenshotolni már nem tudok, mert miután a Roidmi appot is letöltöttem, eltűnt az eszköz a mi home-ból... -
válasz
mauimagic #25002 üzenetére
Ez eddig beállítási kérdés.
De vásárlás előtt elolvastad a tesztet?
A gépnek semmi baja, nem az igényeknek megfelelőt vettél.
Előbb a tesztet kellett volna.
De amúgy van beállítási mód, csak végig kéne nézni.Ha pedig ez nem jó, akkor újfent az igényeket kell megfogalmazni. Ezt visszaküldeni, és akkor kitalálni, mit is szeretnél pontosan
Merthogy nincs két egyforma ember, valaki nem is akarja, hogy szőnyegre menjen vizesen , van olyan gép, ami meg felhúzza a mopot.
De elég sok minden beállítás kérdés, előbb ismerkedj meg a géppel.
Mert itt javaslatnak kaptál tippet Dreamie L10s ultra es a Roborock Q Revo-ra, de valahogy nem azt vetted.
-
mauimagic
senior tag
Megjött ma a Roidmi EVA, egyelőre csalódás. A xiaomi home appal elég használhatatlan.
A Roidmi appal adok még egy esélyt neki...ott be lehet állítani, hogy melyik helyiséget mikor porszívózza? A xiaomi appban csak az egész lakást lehet.Azt se tudtam, hogy mindig mos is, ha fennt van a mop, és a szőnyegeket úgy ki is hagyja.
Olyan gép, ami tud moppal is csak porszívózni és van gyűjtője is, az milyen áron van?
Vagy van olyan gép max 200 körül, ami porgyűjtős, akár mop nélkül? -
Lasersailing
senior tag
válasz
ricogsm #25000 üzenetére
Valaki itt nekem válaszban küldött egy videót - persze angolul van...
Röviden leírom amit a videóban látok értelemszerűen tapasztalat nincsen. L10-s:
- van benne kamera - akadályelkerülés, videómegfigyelés otthonról, tárgyakról mutat képet miért nem tudott az adott helyen takarítani
- dokkolóról is indítható
- tisztítószer adagolás automata
- porszák telítettség jelzése
- 3 helyett 4 térkép kezelése
hogy melyik mennyit ér meg Neked azt Rád bízom, 400-ért én sem vettem volna meg a fentiek miatt, az mondjuk egyértelmű...
Új hozzászólás Aktív témák
- Teszt Dreame D9 Max Gen 2 - az egyik legolcsóbb Dreame
- Teszt Narwal Freo Z Ultra - ne kerüld el!
- Teszt Eufy X10 Omni - lát, de nem néz
- Teszt Roborock S8 MaxV Ultra - a piacvezető csúcsmodellje
- Teszt Dreame X40 Ultra - épp csak kávét nem főz
- Teszt Roidmi EVE CC - könnyűszerrel
- Tudástár Amit a robotporszívókról tudni érdemes
- Bemutató ILIFE V5S Pro robotporszívó
- Tudástár Hogyan válasszunk porszívót?
- Teszt Samsung PowerBot VR9000 robotporszívó teszt
- Hír Megvan a Dreame csúcsmodelljének európai ára
- Hír CES 2025: 6 centiméteres akadályt mászik meg ez a porszívó
- Hír CES 2024: Ez itt a robotporszívók új királya?
- Blogbejegyzés Akciófigyelő: Ez egy olcsó robotporszívó, de ahhoz képest erős
- Újszerű Apple Macbook Air 13 - M2 - 30 Ciklus - 100% Akkumulátor - 8GB/256GB SSD - MAGYAR - Éjfekete
- Xiaomi Redmi 10 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- TP-Link Archer C1200 Router eladó (1200 Mb/s Wi-Fi)
- LG 27GS60QC-B - 27" Ívelt - 2560x1440 - 180Hz 1ms - AMD FreeSync - Bontatlan - 2 Év Gyári Garancia
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L390 - i7-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest