Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Jóárasítja két Arrow Lake-S CPU-ját az Intel
- Lézervágás, gravírozás
- NVIDIA GeForce RTX 5060 Ti (GB206)
- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már kevés lehet!
- Fujifilm X
- Milyen videókártyát?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- BIOS frissítés
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
Új hozzászólás Aktív témák
-
interstate76
addikt
válasz
kovacs95 #749 üzenetére
Talán nem teljesen a topik témájához tartozik, de ha már filmnézést szeretnél vele megoldani, akkor én a helyedben egy mini pc-t vennék a TV-hez. 10-15e Ft-ból megoldható a beszerzés, és nemcsak médialejátszásra jó (azokat a filmeket, amiket az általad említett konfig elbír, azokat egy kétmagos processzorral felszerelt mini PC lazán viszi), hanem gyakorlatilag tabletet csinál a TV-ből (nyilván az érintőképernyőt leszámítva, de okostelóval távirányítható).
-
kovacs95
csendes tag
Sziasztok!
Azt szeretném megkérdezni, hogy lehetséges-e egy olyan SCART-VGA kábel megépítése, ami lehetővé teszi egy integrált Intel(R) 82915G/GV/910GL Express Chipset Family videokártyával az otthoni filmezést TV-n!
Másrészről érdemes-e ilyet építeni, hiszen egy elég régi PC-ről van szó:
MB:Asrock P4dual-915gl
CPU:Intel Celeron 2.8Ghz
RAM:1280MB
VGA: Intel integrált jelenleg 96MB rammal
OP: WinXp SP3 32bitÜdv:kovacs95
-
Binya70
tag
Sziasztok.
Nos ismét jelentkezem, és megint segitség kellene!
Arról van szó hogy megcsináltam az új kábelt és már ott tartok hogy, sikerült a 5tv aktiválni és már először csak futó kép jelent meg rajta, de a felbontással sikerült elég jó képet kapni!
De és itt jön a de, nem rebeg nem ugrál /már/ de mocskos nagy!
a tv kb a monitor 75%át látom és minden fele úgy mond lelóg. probáltam a powerstippel állitgatni de vagy elkezd ugrálni vagy fut a kép mint a bolond de összehúzni nem igazán jöttem rá hol lehet. Mint már irtam 32" panasonic lcd-re lenne kötve, és amit beállítottam az a képernyő másolása. Ha képernyő kiterjesztését állitom be akkor lassan elkezd futni a kép a windows logóval ami persze 1értelmű! Csak hát az is mocskos nagyban!
Köszönöm Joecontrának a biztatást, és csak nem adtam fel.
Üzenem neki ez a 2. kábelt is ugyanúgy csináltam mint az elsőt, és az mégsem müxik!
Nem tudom miért de ez van!
Köszönöm előre is a segítséget. -
bosikrisz
csendes tag
Sziasztok!
Valaki tudna nekem segíteni? Olvasgattam az előzőket és ha valaki tudna nekem is egy VGA-RGB kábelt, megköszönném, a költségeket, szállítást, hasonlókat kifizetem.Esetleg ha más megoldást tudna valaki...A tvmen két százlábúnak van hely, av3(sárga-V, fehér-L,piros-R) és egy S-video helyek vannak még. Laptopomon HDMI, VGA hely, videókártya: ATI Radeon HD 5470. Mielőtt bármit utánaolvastam volna, én hülye, vettem egy HDMI-komponens video kábelt ebayről, mert, hogy HDMI-RCA.
Esetleg ha valaki tudna segíteni, tényleg megköszönném!
-
Blabcsi
senior tag
Üdv.
Ezúton is csak dicsérni szeretném és ajánlani az előttem szólót tényleg szép és jó munkája van.Egyébként, ha valaki tudja, hogy mekkora egy 32' crt tv felbontása ne tartogassa magában, segítsük egymás munkáját.
( win7 svideon 1024x768 25Hz váltottsoros , de ez 4:3 nem 16:9, mint a tv-m., szerintem tud az jobbat isna, de hamarosan kiderül. )
-
joecontra
addikt
Belinkelem, hátha valaki éppen ezt keresi:
VGA-SCART - PowerStrip beállítás
További PowerStrip beállításokÜdv,
J -
bumi
tag
Szia!
Bocs, hogy kicsit későn válaszolok.
Képem sajnos nincs, se gépem. 5méter kábel, egyik végén D-sub,USB, másik végén scart csatlakozó.
Ahonnan vettem, azt írták, külön kell Nvidiához, vagy Ati kártyához rendelni.
Amiket a hírdetésnél linkeltem, el kell olvasni.
Többet sajnos nem tudok mondani.Üdv.
-
Binya70
tag
Közben gondolkodom mi baja lehet az összeàllitàsnak, és talàn érdemes lenne 1 règebbi drivert felrakni, hàtha az a baj! Mêg valami eszembe jutott, hogy a 2. kijelzö kimenetét leellenörzöm dugok rà 1 màsik monitort, ami pont van mêg itthol, legalàbb kiderül a kàrtya nem kapcsol, vagy a tv vacakol az rgb-vel! Csak az a baj ma nem lesz idöm probàlgatni!
-
joecontra
addikt
válasz
Medvelászló #735 üzenetére
Igaz, kell bele némi elektronika pl. szinkronközösítő és RGB tápfesz szolgáltatás a TV felé. Egy teljesen alap kábelt össze tudnék rakni neked. Ha érdekel, akkor PÜ.
Binya70
A VGA-SCART kábeles megoldást kellene folytatnod szerintem. Jók az elvi alapok és olyan nincs, hogy AMD kártyával nem megy.Üdv,
J -
Medvelászló
senior tag
Sziasztok!
Ha valakinek akad egy Vga-Scart kábele én szívesen átvenném,sajnos semelyik számtek boltban sem kapok azzal az indokkal hogy nem műxik mert valamilyen áramkör kell hozzá,mennyire fedi ez a valóságot?Ha valakinek akad egy barkácsolt kábele vagy tud készíteni nekem kérem jelezze!
Előre is köszönöm a segítséget! -
joecontra
addikt
Szerintem nem volt szerencsés a szabvány feltalálóitól, hogy a komponens csatlakozókat piros, zöld, kék színűnek gondolták el. Sajnos nagyon sokan még ma is keverik az RGB-vel. Pedig nem ugyanaz.
Leírtam már annyiszor máshol is, és mindig előfordul.De persze, kösd csak piros (R) jelet az R-Y ba, a zöldet (G) az Y ba, a kéket (B) pedig a B-Y ba. Majd meglátod mi lesz (avagy mi nem), a H (horizontális) és V (vertikális) szinkronjelek pedig ellesznek magukban, nem kell bekötni őket...
Üdv,
J -
Binya70
tag
Most jutott eszembe.
Ha a tvre dugom a kàbelt kiirja hogy rgb ami biztos jó, azaz kapcsolja is. A tv hàtuljàn van még 6 db rca csati, abból 3 az av 2re halgat. A màsik 3 pedig rgb szerintem nekem valami zöld piros kék rémlik, nem lenne érdemes ezeket kipróbàlni? Vélemény 5let? A tàvirànyitóval tudom kapcsolni azt irja rà compozit! Ehez a kimenethez is kell idözités? Nem lenne elég a vga- ból a 3 szint csak simàn àtkötni? -
joecontra
addikt
Ha aktív az a kimenet, legalább futkosó színes csíkokat kéne észlelned. De hogy egyáltalán semmit, az azért komoly.
Vagy a TV nem tud RGB-t vagy nem aktív az RGB üzemmód.
A kábelt pedig nézd át újra, biztos ami biztos. Ha molexről kapja a +5V-ot, és a +12V-ot is akkor már régen AV-n kéne lennie RGB módban.Még azt is próbáld meg, hogy kikapcsolod a TV-t is, gépet is majd elindítod CSAK a gépet. Ha jól kötötted be a kábelt, akkor kell hogy ébressze a TV-t és áttegye AV csatornára RGB módba.
Üdv,
J -
Binya70
tag
kicsit rosszul irtam mert a video karin vga csatiról menne a tv, a dvi-vga-ról menne a 19" monitor!
De gondolom ez nem baj, másképp nem látom mit csinálok! -
forras2
őstag
Nálam is ez volt a gond először
Az asztalon jobb egérgomb ---> Ott képernyőfelbontás ---> Aztán átváltasz a 2. kijelzőre ---> Ott meg alul a legördülő fülben beállítod, hogy ---> Asztal kiterjesztése erre a képernyőre.
És már van is kép a másik kijelzőn isSzerk.
Jahm, és a legelső legördülő fülnél ki kell választanod, hogy mire van rákötve a tv. S-Videóra, vagy VGAra -
Binya70
tag
Sziasztok.
Ha minden igaz megcsináltam a kábelt de az istenek sem akar mőködni!!
Már nem tudom mennyi ideget meg időt szántam rá de semmi eredmény!!
Ezek alapján csináltam a kábelt, de semmi!! http://www.idiots.org.uk/vga_rgb_scart/
Közte van az 5 voltnak a 100ohm ellenállás meg bekötve a 12volt is de semmi!
tud valaki esetleg segíteni? -
joecontra
addikt
forras2
Nincs mit, örülök hogy megy.Medvelászló
Remélem hasznodra válik.Üdv,
J -
-
Binya70
tag
Sziasztok!
Már irtam más fórumra is, az a lényeg nem kellene csinálnom 1 vga-scart vagy dvi-scart összekötő kábelt, de senki nem akarja elküldeni számomra a rajzát!!!
legyen szives valaki szánjon meg a rajzal!!
Elöre is köszönöm.
Üdv Binya70. -
joecontra
addikt
Igen, ez az. Ebből a kéket kell a TV sárga RCA bemenetére vezetni (vagy a SCART-ra értelemszerűen).
forras2
Azt tudom mondani, mint a feletted szólónak. Kell, hogy legyen a kártyához egy kis kábelcsokor azt kell használni.
Ha mákod van, sima s-video-ként tudod a TV-re vezetni.BluEyes
Nem kell elnézést kérni, ez egy nyilvános fórum.Üdv,
J -
BluEyes
őstag
A tévén a háromból a video valszeg a kompozit bemenet, az audio a hangbemenet, a fül meg a fejhallgató-kimenet. A háromágú kábeled egy R-G-B kábel, mint a színei mutatják, ha van ilyen R-G-B bemeneted a tévén, akkor jó lenne, de szerintem nincs neked ilyened.
kompozit-svideo-vga
Ha van a gépben vga kártya video kimenetekkel, akkor nem kell az címadó vga-scart neked. Ez azoknak kell, akiknek csak vga kimenetük van (általában notebookok).
Ha van a kártyán kompozit kimenet (TV OUT, sárga RCA aljzat, a párja a tévén valszeg a video föliratos, szintén sárga kompozit bemenet a háromból) akkor az egyik RCA-RCA kábeled a kupacból jó lesz. Ha nincs ilyen kimenet, akkor ott az s-video_out a kártyán, ilyet vegyél hozzá.
Ha a tévén akarod hallgatni, akkor kell a hangkártyából a tévébe egy hangkábel is, de ha megfelelnek a szgép hangszórói, akkor ez nem kell.joecontra:
bocs, hogy belevau, épp csak erre jártam, ráértem... üdv -
forras2
őstag
Videókártyámon van ilyen kis kerek csati
tudom, ez nem mond sokat, de nem tudom mi a neve. Talán SVideó?
Nahm, azzal nem lenne egyszerűbb összekötni?
Habár, bele gondolva, TV-men csak scart csatlakozó van, úgy hogy azt hiszem, akkor teljesen mindegy, igaz? -
joecontra
addikt
válasz
Medvelászló #708 üzenetére
Ebben a vonatkozásban már írtam róla: [link]
Üdv,
J -
joecontra
addikt
válasz
Medvelászló #706 üzenetére
Üdv!
Ha jó bekötésű a kábel amit kapsz és a PowerStrip-pel be sikerül állítani a képet, akkor igen működhet.
Üdv,
J -
Medvelászló
senior tag
Sziasztok!
Szeretném összekötni a számítógépemet a Tv-vel.
AMD A6-3670 APU with Radeon 6530 HD a számgépben és egy Szamzung WS32Z308P képcsöves 82 cm-s televiziló.Érdekelne a véleményetek hogy ha vásárolok egy VGA-Scart csatit múkodni fog-e? -
forras2
őstag
Sziasztok
Létezik olyan kábel, aminek az egyik fele scart csatlakozós, a másik fele meg sima vga csatlakozós?
Régi fajta tv-m van, és össze szeretném kötni a gépemmel, de csak ilyen formában menne, ha van ilyen kábel egyáltalán.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Autós topik
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Futás, futópályák
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Sorozatok
- EA Sports WRC '23
- Láncfűrész topik
- További aktív témák...
- GOPRO Hero 12 BLACK - 5.3k akciókamera - Motoros/biciklis szett (4.)
- DJI Mavic 2 Pro drón szett - 1" Hasselblad kamerával
- Újszerű Garanciás Macbook Air M1-es (8GB/256GB) 2026.09-ig Garis)
- ÚJ BONTATLAN Apple MacBook Air 15" M2 8GB RAM 256GB Magyar billentyű garancia 1 év Deak t
- Bontatlan ÚJ IPAD PRO M1 M2 M4 11 12,9 Wi-Fi és 5g cellular 128--512GB DEÁK TÉRNÉL Azonnal Átvehető.
- ÚJ Lenovo Yoga Slim 7 - 14.5" 3K OLED Érintő 90Hz - Snapdragon X Elite - 32GB - 1TB - 2,5+év gari
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF 120TB+400GB rack szerver - 2xE5-2680v4,128GB RAM,2x10G NET,H730p RAID
- Xbox Game Pass Ultimate kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól! - AUTOMATA BOLT
- Apple iPhone SE 16GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! GB B660M i7 12700KF 16GB DDR4 1TB SSD RTX 3070Ti 8GB GDDR6X COOLER MASTER CMP 510 750W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest