- Csendben leállította a Deep Link fejlesztését az Intel
- Már Vulkan API-val is működik a Smooth Motion képgenerálás
- Driftelős és lövöldözős hangulatú lett az új Arc meghajtó
- Ollós klaviatúrával és az eddigi legkisebb Basilisk egérrel jelentkezett a Razer
- Viszonylag kompakt léghűtésekkel gyarapította kínálatát az Arctic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Apple asztali gépek
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- TCL LCD és LED TV-k
- Intel Arc Battlemage B570/B580
- Melyik tápegységet vegyem?
- Azonnali fotós kérdések órája
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
-
PROHARDVER!
FIGYELEM
A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
Mielőtt kérdezel, olvasd el az összefoglalót, használd a keresőtA Revolutról általánosságban
A Revolut fiókról, számlákról
Revolut kártyával kapcsolatos információk
A zárolásokról
A Revolut és a kiegészítő szolgáltatások
2020.08.24-től életbe lépő változások
A szolgáltatás állapota
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Fifi
őstag
válasz
sambenez #45542 üzenetére
Megfelelő számlacsomagot kell választani. Például ezt.
Helyi fórum összefoglalója is hasznos tud lenni. -
törölt tag
válasz
Somatom #44871 üzenetére
https://bank360.hu/blog/keszpenzfelvetel-extra-dij-revolut
A Bank360.hu banki forrásból úgy értesült, hogy ennek az lehet az oka, hogy az ATM-ek szoftverfrissítése még nem történt meg teljeskörűen. Előbb-utóbb azonban minden esrtés automatánál arra számíthatnak a Revolut és a Wise magyar ügyfelei, hogy bevasalják rajtuk az 1200 forintot, persze csak akkor, ha nem keresnek inkább másik automatát.
-
paolinho
őstag
válasz
#33802016 #45530 üzenetére
Köszi szépen a részletes választ.
Természetesen a pénz Hozzáadás funkcióra gondoltam, amikor a bankártyáról utalást írtam.
Én még eddig nem tapasztaltam sehol egyébb levonást. Se a küldő, se a fogadó banknál, pedig már oda-vissza is mozgattam pénzeket rajta. De majd figyelem ezután, nehogy meglepetés érjen. Mindenesetre tisztázni fogom az Erstével, hogy hogy állunk az ügy kapcsán. Igazán nem mindegy. -
válasz
UberMutant #45533 üzenetére
Köszönöm
.
Van Wise-om és Revolutom is. MÁK EUR-os állampapír kamatát szeretném kp-ban felvenni OTP EUR-t kiadó ATM-ből Budapesten. Több, mint 200 EUR és költségmentesen venném fel. 200-at Wise-zal, 200-at Revoluttal.
Most látom, hogy a "mit csinálsz" kérdés nem rám vonatkozott.
-
Sziasztok!
Wise-ról fel lehet tölteni EUR-t Revolutra kártyával? Ha igen, akkor ennek van költsége valamelyik oldalon?
Köszönöm a segítséget
.
Elnézést, ha triviális dolgot kérdeztem, még kezdő Revolutos vagyok.
-
törölt tag
válasz
paolinho #45529 üzenetére
2021. 02. 12. 12:52
Az Erste Bank február 2-án minden ügyfele számára korlátozta az egyik fintech-szolgáltatáshoz való hozzáférést. Az Erste a január 1-jétől kötelező erős ügyfélhitelesítés hiányára hivatkozik a Curve-vel kapcsolatban. A bank érintett ügyfelei felháborodtak, többen a Magyar Nemzeti Banknál is panaszt tettek.Az Erste Bank volt egyébként az első olyan hazai bank is, amely a Revolut-számlák hitelkártyával való feltöltése esetén kamatot kezdett felszámítani (magyarázatuk szerint ennek oka az volt, hogy kártyás vásárlás helyett a Revolut – a kártyatársasági (Mastercard) előírásoknak jobban megfelelve – online készpénzfelvételként kezdte könyvelni az ilyen tranzakciókat, ami hitelkártya esetén elég sokba kerülhet). A bank szerint ezt a változtatást a Revolutnak kellett volna jeleznie az ügyfelek felé, de a felszámított díj miatt akkor reklamáló ügyfeleknek – egy néhány hétig tartó türelmi időszakban – jóváírták a vitatott tételeket.
itt még K&H Visa betétire is ír díjat. 2020as bejegyzés.
Erténél is lehet probléma. 1 éve gondja volt vkinek a feltöltéssel.
https://www.reddit.com/r/kiszamolo/comments/w1v3v8/revolut_felt%C3%B6lt%C3%A9si_probl%C3%A9ma_%C3%BAj_erste_debit/ -
törölt tag
válasz
paolinho #45524 üzenetére
De a Revolut felszámíthat. Nézted már a számla kivonatod, hogy tényleg annyi az annyi amennyit feltöltöttél? (Revolut számla kivonat.) Egyes bankok is felszámolhatnak.
"Fontos, hogy ha hitelkártyával, céges üzleti kártyával, egyes fintech kártyákkal, vagy egyéb külföldi bankkártyával rendelkezünk, azokra felszámolhat feltöltési díjat a Revolut. "
G/A PAY
" Azonban ha a rendszer mögött hitelkártya, üzleti kártya, vagy egyéb olyan kártya van, amelyért rendes esetben díjat terhelne be a Revolut, úgy azt 2023. év eleje óta tovább fogja terhelni a Revolut rád. Ezt a díjat előre nem fogod látni, mert a Revolut sem tudja a jóváhagyásig, hogy milyen kártyát használsz a Pay mögött. Ilyen esetben a feltöltött összegből fogja levonni a tranzakciós díjat, amelyet továbbterhel rád. De ahogy írtam, ha hazai lakossági betéti kártyát használsz, akkor díjmentes lesz a feltöltés."az egyébként akkor is fog menni, ha a bankkártya nem dombornyomott?
Ennek ma már semmi jelentősége."Szóval most teszteltem volna a bankkártyáról történő átutalást"
Tisztázzuk, mit jelent nálad a bankkártyáról történő utalás? Mert van bankkártyára küldés funkció,ami fizetős kb 0,7% díja van, egy normál kártyának. Ezt nem is engedte minden kártyára még így sem.A másik funkció a pénz hozzáadás, összeg feltöltés bankkártyáról. Ez internetes vásárlásnak minősül és semmilyen utalás nem történik. Erre vonatkoznak a fenti idézetek is, hitelkártyák esetén.
Új kártya hozzáadásánál mind3en adatot meg kell adnod, utána a 3ds azonosítás miatt az sms-t kódot is, vagy jóváhagyni a saját hazai bank applikációban.
-
paolinho
őstag
válasz
UberMutant #45528 üzenetére
Sima (nem dombornyomott) Erste Mastercard (bár ezt csak a két körről látni), "debit" felírattal.
link -
paolinho
őstag
válasz
Major Lion #45525 üzenetére
Bocs, kicsúsztam a szerkesztési időből!
Szóval most teszteltem volna a bankkártyáról történő átutalást, de azt a rendszerüzenetet kaptam, hogy a kártyám nem felel meg feltöltési feltételeknek, illetve hogy keressem a fizetési probléma megoldására közvetlenül a bankot. Erstés vagyok. Ez itt másnak is okozott problémát már? -
paolinho
őstag
válasz
Major Lion #45525 üzenetére
Emlékeztem szerint sokszor csak ilyennel lehetett vásárolni korábban, pl repülőjegyet.
De ez így jó hír, hogy a Revolut-on ilyen nem játszik. -
paolinho
őstag
válasz
#33802016 #45523 üzenetére
Biztos én értek félre valamit, de Te most azt mondod, hogy ne hitelkártyával, hanem bankkártyával töltsem fel a pénzt?! Ez egyébként akkor is fog menni, ha a bankkártya nem dombornyomott? Mert egyébként ez abból a szempontból nyilván jobb megoldás lenne, hogy a hitelkártya limitált kerettel bír, míg a bankkártya nem.
Megjegyzem, eddig nem számolt fel az ilyen tranzakciókért pénzt nekem a bank a hitelkártyáról történő utalásnál sem. Vásárlásként kezeli. -
törölt tag
válasz
paolinho #45515 üzenetére
Kell regisztrálnod egy revo számlát ha még nincs,de ha már van miért így akartál pénzt feltölteni?És utána menni fog a 300k is. Revon belül azonnali utalással. (küldéssel egymás között.). Revolutodra pedig bank kártyával töltöd fel ingyen a pénzt. Mi ebben a bonyolult?
Forintos fizetést, nem kap senki Revolutra, magyar belföldi forint számla híján.
"(én mondjuk a hitelkártyát adtam hozzá,"
Ennek lehet költsége vigyázz vele (!). Google Payen keresztül a költségeket meg csak feltöltés után fogod megtudni. -
paolinho
őstag
-
paolinho
őstag
válasz
sambenez #45516 üzenetére
Nem az átküldés volt a probléma, hanem, hogy a Revolut.me-n keresztül próbáltam a feltöltést. Isten tudja mennyi ideig, de itt partnerenként 100e-t csak egyszer enged feltölteni, még saját magam részére is. Ennek kerestem az okát, illetve az érdekelt volna még, hogy hány napig nincs mód ilyentén utántöltésre!?
-
zerodot
aktív tag
válasz
A sajátodra ne a revolut.me linken keresztül tölts pénzt
Hanem az appban válaszd ki a forint zsebet és alatta van az Add money opció, ott megadod az összeget és a bankkártyádat, amit amúgy meg is jegyez további alkalmakra. Vagy választhatsz ugyanott Google/Apple Pay topup lehetőséget is.
-
sambenez
addikt
válasz
Bankkártyával tudsz tölteni a saját számládra. Onnan meg másik revolut számlára tovább küldöd, ráadásul ingyenes. Ez nem jó neked?
Az átutalás menüben ott van a barátok a revoluton menü. Ha a telefonszáma benne van a telefonodban akkor ott kell lennie neki is.
Ha nincs akkor pedig a partner hozzáadása menüben tudsz a telefonszáma alapján küldeni neki. -
paolinho
őstag
válasz
sambenez #45459 üzenetére
Az a helyzet, hogy nem sikerült megoldanom a Revolut.me-n keresztüli utalás problémáját. 100k-t tudtam küldeni így a baricsaj számlájára közvetlenül, majd ugyanennyit a saját számlámra is emódon, de azóta se lányéra, se az enyémre nem engedi az utalást a rendszer a már korábban feldobott üzenettel.
Ha meg bankszámláról szeretnék az LT kezdetű IBAN számlaszámra, akkor meg EUR-ban kéri megadni az összeget. Nincs semilyen egyszerű megoldás forintot Revolutra küldeni? Azt nem értem, hogy aki ide kapja a fizetését, azok közül senki nem kap forintot, vagy, ha igen, akkor hogy lehet a beérkező összeg limitjét felemelni.
Képtelenség számomra, hogy 300e mozgatása forintban hogy lehet ennyire bonyolult!? -
törölt tag
-
vacs
veterán
Akkor minden oké, én voltam a tök, köszi.
-
TrollBalint
addikt
És mivel a Revolutj váltott forintot Euróra, ezért váltási kereted is csökkent az adott időszakra természetesen. Ha azt szeretted volna látni a tranzakciók között, hogy a Revolut átváltotta a 28€-nyi Ft-ot €-ra, majd utána levonta, nah, azt nem fogod. Csak a forintterhelést. Néhány kivételes esettől eltekintve (hétvégi időszak, kerettúllépes, nagyobb Ft romlás) nem jártál rosszabbul, mintha manuálisan, előtte átváltottad volna.
-
-
JóGéza
aktív tag
Szerintem ez DCC tranzakció lehetett. A terminált szolgáltató bank átváltotta a 26€-t forintra, és azt terhelte a kártyára.
-
vacs
veterán
Tehát azért vonta forintban, mert nem volt elegendő euróm váltva?
Ha igen, akkor miért forintba terhelt, miért nem váltott át forintomat euróra?
Butaságot kérdezek?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
FIGYELEM! A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
- Hír Drágul a Revolut
- Medence topik
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Azonnali játékos kérdések órája
- Robot fűnyírók
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Fotók, videók mobillal
- Yettel topik
- Futás, futópályák
- További aktív témák...
- AKCIÓ! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD ROG RX VEGA 56 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 530W
- Apple iPhone 12 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Gigabyte H510M i5 10400F 32GB DDR4 512GB SSD RX 5700 8GB Zalman Z9 Zalman 500W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 27UL500-W - 27" IPS - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - HDR10 - AMD FreeSync - 300 Nits - sRGB 99%
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest