Hirdetés
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen notebookot vegyek?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Melyik tápegységet vegyem?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen videókártyát?
- Egérpad topik
- Videós, mozgóképes topik
-
PROHARDVER!
FIGYELEM
A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
Mielőtt kérdezel, olvasd el az összefoglalót, használd a keresőt
A Revolutról általánosságban
A Revolut fiókról, számlákról
Revolut kártyával kapcsolatos információk
A zárolásokról
A Revolut és a kiegészítő szolgáltatások
2020.08.24-től életbe lépő változások
A szolgáltatás állapota
Új hozzászólás Aktív témák
-
viktorhu
veterán
válasz instantwater #13295 üzenetére
Elterjedtek a hitelkártyák, és sokan nem fizetik vissza a teljes összeget, sőt, sokan több hitelkártyát is kimaxolva tartanak. Ebből például elég komoly a bankok bevétele.
-
MNBT
tag
Sziasztok,
Megjött a kártyám másfél héten belül aminek örültem, ugyanis mobilon keresztül NFC-vel nem mindig sikerült a fizetés. Nade nem értem miért, de pl Budapesten a Fehérvári LIDL-ben egyáltalán nem lehet fizetni még kártyával sem. A terminál csipog egyet, majd elutasítja a fizetést.
Ezen felül voltam egy kisebb boltban ahol szintén a revolut kártyámmal szerettem volna fizetni, ott meg el sem fogadta a kártyám.
Ilyen hogyan fordulhat elő? Terminál és terminál között miért van különbség? Ha a sima OTP-s kártyámat elfogadja akkor illene elfogadni a revolut kártyát is nemde? -
hedgehog
senior tag
válasz shtirley #13279 üzenetére
Pont azért van az 1%, mert hétvégén a Revolut csak a pénteki árfolyamot ismeri (ezért a "fixálás"), és a fluktuációból adód veszteséget kompenzálja az 1%-ból.
Vagyis igen, hétvégén a pénteki árfolyam+1% lesz az árfolyam, és az lesz kiírva az appban (és azt látva jönnek ide a vérpistikék az "otpisjobbanvált" kommentjeikkel majd)-- aka p3d3str1an
-
addikt
-
Friczy
senior tag
válasz instantwater #13291 üzenetére
Behozzák más ügyleten. Ne kérdezd, hogy pontasn min, nem vagyok otthon a kérdésben. Mindenesetre az is tény, hogy egy nyugati bankban sokkal több ügyfél és pénz megy át, így adott esetben a mozgatott összegekhez képest kisebb százalékos értékkel is nagyobb bevételt lehet összehozni. Magyarországon sokan még az ellen is berzenkednek, hogy egyáltalán bankszámlájuk legyen.
-
Friczy
senior tag
válasz erdey_a #13255 üzenetére
Milyen szerencséd van, hogy neked elmondta a költő. Pedig biztos nem a PIN nélküliségre gondolt, mert 5000 Ft feletti vásárlásnál a contactless esetén is kell a PIN. Inkább arra gondolt, hogy nem kell fizikai kontaktus a kártyahasználathoz (v.ö. chip, ahok kifejezetten érintkeznie kell a chipnek az olvasóval)
-
addikt
-
Friczy
senior tag
válasz Lex Icon #13190 üzenetére
Szerintem licenc nélkül a betétbiztosítást elfelejthetik, de ettől függetlenül a biztosítás is pénzbe kerül (a betétállomány megadott százalékát - nem tudom a pontos mértéket) kell befizetni.
Az ilyen kérdések feszegetésekor lehet rájönni, hogy a bankok sem rosszindulatból kérnek pénzt a szolgáltatásért
-
Tuomas
addikt
válasz Lex Icon #13285 üzenetére
De nem a rosszul vált a téma, hanem az árfolyam fixálódása és az 1%os díj. Ha visszaköveted, látod honnan indult, és ez tök független attól, hogy összekeveri, mert nem az a lényege. És most szóba se jött, hogy a revolut rosszul vált. Szerintem.
[ Szerkesztve ]
We were here
-
Lex Icon
senior tag
válasz Tuomas #13284 üzenetére
Én sem írtam másik bankról csak arról, hogy a R rosszul vált.
A kérdés ez volt:
"Viszont én azt látom, hogy pl az euró árfolyama szombat-vasárnapra bezuhan kb ~1%-ot és ott fixálódik. -1% +1% = 0 tehát ha jól értelmezem, a pénteki "záró" árfolyam marad egész hétvégére."
Összekeveri az eladási és vételi árfolyamot és annak változását 1% váltási díj esetében. Egyértelműen látszik a hétvégi árfolyamon az 1% költség, tehát ahhoz nem adunk semmit csak a kérdező azt hiszi a diagram alapján, hogy hétvégén olcsóbb az Euró, mert összekeveri a vételt az eladással. -
Tuomas
addikt
válasz Lex Icon #13283 üzenetére
De itt szerintem most nem is az volt a kérdés, de az tuti hogy nem a más bank jobban vált dologra akart kilyukadni.
Itt az volt a kérdés (ha jól értettem), hogy ami ott megjelenik árfolyam az tartalmazza-e már a hétvégi 1%-ot, vagy az külön számítódik fel.[ Szerkesztve ]
We were here
-
Lex Icon
senior tag
válasz shtirley #13279 üzenetére
Vess egy pillantást a kép tetején szép nagy betűkkel kiírt szövegre, miszerint: EUR -> HUF, és értelmezd mit takar az ábra: Eurót váltanak Ft-ra ennyiért. Ha így sem érthető: ennyi Ft-ot adnak az Euródért és nem ennyiért adják az Eurót. Fordítsd meg a váltás irányát, rögtön puklik lesznek hétvégén nem gödrök.
Az a fránya deviza "tudomány".
Bocs a kiakadásért, de minden héten jön valaki, aki megmagyarázza, hogy miért nem jól vált a R.
Sokan azt hiszik, egy multidevizás bankkártya kezelése is olyan triviális, mint egy sima bankkártyáé. Hát nem.[ Szerkesztve ]
-
frv
újonc
Igen, használhatod.
Én hasonlóan használom.Én csak egy olyan helybe futottam bele, ahol nem tudtam használni, a full önkiszolgáló benzinkút.
Az a tipus, ahol Te kezeled a fizetést is, és nem a bódéban ücsörgő pénztárosnak adod oda a kártyát, mert annak már tudsz fizetni vele.Ha beállítasz auto top-up ot, akkor még az elfogyott a pénz a kártyáról, üzenet sem akadályoz.
--- Egy bizonyos szint fölött, nem süllyedünk egy bizonyos szint alá. ---
-
huan
őstag
Sziasztok!
Ha a Revolut-kártyámat minden napi vásárlásokra szeretném használni(magyarországon), a pár forintostól a max.20ezerig terjedőekre, de napi szinten többször is, mert a használati kimutatása sokkal jobban tetszik a bankom számlatörténetétől és nem utolsó sorban némi kontrollt ad a feltöltött összeg, akkor minden gond nélkül használhatom bárhol? Gondolok itt kártya elfogadásra bárhol és zárolásra a sok tranzakció miatt? -
shtirley
tag
Még egy kérdés. Lehet, hogy volt már róla szó, de nekem nem egyértelmű a dolog, ezért valaki kifejthetné.
Az átváltási árfolyamok minden hétvégén 1% díjjal vannak terhelve, ez oké. Viszont én azt látom, hogy pl az euró árfolyama szombat-vasárnapra bezuhan kb ~1%-ot és ott fixálódik. -1% +1% = 0 tehát ha jól értelmezem, a pénteki "záró" árfolyam marad egész hétvégére. -
Tuomas
addikt
-
g0dl
addikt
Sziasztok
A fizikai kártya milyen postai küldeményként érkezik? Sima levél, vagy el kell ballagni érte a postára, esetleg dhl stb. ? -
shtirley
tag
Sziasztok,
a standard csomagban a fizikai és virtuális kártya mellé igényelt újabb virtuális kártya 1858 forintos díja az vajon egyszeri, vagy éves díj? Sehol nem leltem ennek leírását. -
Tuomas
addikt
válasz Gsx-rr #13262 üzenetére
Az attül függ, honnan hova utaltál, ez alapján nincs beígért 1 nap sem, ez nem tudom honnan jöhetett.
[ Szerkesztve ]
We were here
-
Gsx-rr
veterán
Nemzetkozi utalas mennyi ido szokott lenni? A beigert 1 nap alatt sajnos nem teljesult.
-
Krethx
aktív tag
Nálam is ez volt. Annyi különbséggel hogy én online-rá beaktiváltam. Megrendelés után 1 óra elteltével. Addig mutatta a kártya állapotát. Utána már én is tudtam mindent ki be kapcsolni.
[ Szerkesztve ]
Mac mini M4 Pro 64GB/512GB - macOS Sequoia | iPhone 12 / 14 Pro 256GB - iOS 17 | Apple TV 4K 128GB - tvOS 18 | Watch S9 45mm - watchOS 10 | PlayStation 5 / 3 / 2 Network Adaptor 80GB HDD-OSD | Amiga 4000D Cyberstorm Mk-II 060 50MHz 128MB RAM/120GB-HDD/32GB-CF - AmigaOS: Workbench 3.1
-
tomp
félisten
Fendeltem Visa kártyát, hogy ne csak MC kártyám legyen. Biztonság kedvéért. Érdekesség, hogy a rendelés után fél percig mutatta csak az állapotát az app. Azóta átváltott mintha már aktív lenne. Minden szolgáltatást ki-be tudom kapcsolni. NFC, lehúzásos fizetés, kp felvétel.
GPay fizetés nem megy vele. Binlist szerint UK. -
sub71
aktív tag
válasz instantwater #13192 üzenetére
Onnan jön a Lloyds, hogy tavaly nyáron még ha küldtem a Revolutra pénzt magamnak, akkor a Lloyds Banknak utaltam egy gyűjtőszámlára, csak a megjegyzés rovatban feltüntetett számsor alapján került át az én revo kártyámra.
-
viharhozo
addikt
válasz jjeahh #13235 üzenetére
Sztem erre nincs megoldas, az elso top-uppal gyakorlatilag igazolod magad, mert ha van kartyad, akkor mar vmelyik bank vmikor ellenorzott teged. Mastol nem fogja elfogadni, pont az a lenyege, h legyen egy masik, mar ellenorzott szamlad.
Durvasága miatt töröltem - moderátor.
-
Krethx
aktív tag
Köszi. Majd ha legközelebb újra vásárolok megprobálom.
[ Szerkesztve ]
Mac mini M4 Pro 64GB/512GB - macOS Sequoia | iPhone 12 / 14 Pro 256GB - iOS 17 | Apple TV 4K 128GB - tvOS 18 | Watch S9 45mm - watchOS 10 | PlayStation 5 / 3 / 2 Network Adaptor 80GB HDD-OSD | Amiga 4000D Cyberstorm Mk-II 060 50MHz 128MB RAM/120GB-HDD/32GB-CF - AmigaOS: Workbench 3.1
-
Krethx
aktív tag
válasz Tuomas #13238 üzenetére
Jelen esetben igen. Kíváncsi leszek hogy a fizikai Visa majd hogy szerepel.
-
jjeahh
nagyúr
Sziasztok! Fura problémával fordulnék hozzátok. A munkámért PayPal-ra fizetnek, ahonnan néha szeretnék kivenni készpénzt, meg vannak webshopok, ahol nem lehet PayPal-al fizetni, ott is jól jönne valami alternatíva. Nemrég lejárt a kártyám és gondoltam fölösleges újat csináltatnom, mert ezekre nekem jó lesz (?) a Revolut. Letöltöttem az appot, regisztráltam és látom kér egy minimális összeget... a gond az, hogy bankkártyám, számlám már nincs, g play-en nincs pénzem, csak paypal-ről tudnék utalni, arra viszont pont nincs lehetőség . Szerintetek erre mi a megoldás? Valakivel küldessek rá pénzt? Kissé macera lenne elmagyarázni laikusoknak, hogy mi ez, miért ő kell nekem pénzt utaljon stb. Ha jól látom paypalról sem lehet g play-re átvarázsolni a pénzt, szal szívás
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
Krethx
aktív tag
Most vásároltam én is az AIliExpress-en.
"Új" virtuális Visa kártyát hozzáadtam az Alipay-hez. Ott még minden rendben ment. Be is terhelt 3 Ft.-ot. Vásárlásnál viszont elutasított. Lényegében hibát írt. Revolut app erre semmit nem reagált.[ Szerkesztve ]
-
Tuomas
addikt
válasz instantwater #13232 üzenetére
Az attól függ, szerintem mennyire indokolt a zárolás. Ugyebár az ügyfélnek mondhatja azt, hogy bocs, de nem mondhatjuk meg, de a felügyeletnek már nem! Ott ki kell teríteni mindent, ami van, ezért is kell rajtuk keresztül, ha ennyire súlyossá válik. És ezért is vagyok kíváncsi, hogy vajon a felügyelet mennyire fog titkolózni.
We were here
-
addikt
-
warning19
csendes tag
válasz instantwater #13224 üzenetére
Most szedjük hozzá össze az összes levelezést és fogalmazzuk a panaszt, szerintem jövő hét elején elküldjük, aztán várunk.
-
-
Krethx
aktív tag
válasz Lex Icon #13214 üzenetére
Ez egy májusi cikk. (Ami nem baj.)
Úgy tudom (hallottam) hogy a cím átírás már nem működik. Valami hibát dob a virtuális kártya kérésre.[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz #95561216 #13220 üzenetére
Boccccsssss, nem vagyok napon belüli Londonban megfordulásban tapasztalt
Igazad lehet, de elég macera 2*2 órát repülni, plusz minden reptéren indulás előtt 1-2 órával kint lenni, eljutni, visszaérni a bankfiókból, ott eltölteni legalább egy órát.
Bár ha a reggel 6 os géppel megy, akkor elég 4-4:30 ra Ferihegyen lennie,
1-2x repültem ezzel a járattal. Nem vicces hajnal 2 kor kelni majd a securityn átmenni hajnalban félálomban.
-
viktorhu
veterán
válasz Ironfist #13195 üzenetére
Első vásárláskor, főleg, ha nagyobb összeg, simán előfordul, az Alipay Kína (és talán a világ) egyik legnagyobb pénzügyi szolgáltatója, szóval pont ugyanazért kérik mint amiért a Revolut is kéri. Nekem 2013-ban az első vásárlásom Alin egy mobiltelefon volt, a fizetés utáni kockázatelemzés elutasította a fizetést, és kérték a személyim és a kártya másolatát.
-
addikt
-
addikt
-
addikt
-
addikt
-
törölt tag
válasz instantwater #13158 üzenetére
Minek ott aludni? Reggel megy, delutani csucsra hazaer
-
Tuomas
addikt
válasz warning19 #13218 üzenetére
Akkor a következő lépcső a pénzügyi felügyelet kellene, hogy legyen, ezt tudom javasolni!
Meg kellene próbálni, már csak azért is, mert akkor meglátjuk arra hogyan reagálnak! Mondjuk azt nem tudom ez mekkora macerával járna, de talán eredményesebb lenne, mint amit a partneretek csinál, hogy naponta irogat nekik.[ Szerkesztve ]
We were here
-
Tuomas
addikt
Nem tudom mennyire hiteles ez a cikk, de itt azt rebesgetik, hogy 2020-ban már jöhet ide is a gpay. Na most akinek nem égetően fontos, és tud türelmes lenni, annak szerintem trükközés helyett egy kicsit még várnia kellene, hátha hamarosan bevezetik.
We were here
-
warning19
csendes tag
Továbbra sincs semmi fejlemény sajnos, holnap lesz 3 hete, hogy blokkolva van a számla, mindenféle indok nélkül.
Tegnap megküldték a 29-i panaszra a válaszukat, ami a szokásos sablonszöveget tartalmazta egy kicsit kiegészítve. Nagyon sajnálják és megértik, hogy a pénzünket akarjuk, de ők csak egy kicsit vizsgálódnak, amihez időre van szükségük és értsük meg, hogy ez a mi érdekünk is, a biztonságos szolgáltatás miatt. Ha nem értünk ezzel egyet tegyünk panaszt, ha akarunk, de nagy ívben tesznek rá, mert megtehetik. Ha lesz kérdésük majd keresnek, de többet nem mondhatnak.
A partnerünk küldi nekik napjában többször az üzeneteket, de még válaszra sem méltatják.
Biztos megéri nekik ez a sunnyogás. Az akciójuk miatt minden ismerősnek szóltam, hogy vigyázzon velük, eddig minimum 10-en mondták fel náluk az üzleti számlájukat.
Ha van bárkinek ötlete, ne tartsa magában. -
Lex Icon
senior tag
Mit csináljunk, ha kidobattuk magunkat a Revolutból?
Csak aztán ne itt sírj, ha csalás miatt kapod, ami jár.[ Szerkesztve ]
-
warning19
csendes tag
válasz #95561216 #12872 üzenetére
Mi átutalással töltöttük fel az itthoni forint számláról, a többi stimmel.
Havi 100 font volt a számlavezetési díj, ebbe azért bele kellett volna férjen az a pár utalás és váltás. Egyébként most variálták meg az üzleti csomagokat és amúgy is befejeztük volna velük, mert havi 17,5 millió forint fölötti váltásnál 0,4%-os díjat számoltak volna fel. A következő csomagjuk meg havi 300 000ft, ami kicsit durva. Ennél még a magyar bankok is sokkal jobb ajánlatokkal dolgoznak. -
Myth
aktív tag
-
Zugi
aktív tag
Köszi. Akkor ezek szerint te módosítottad a Google fiókod címét? Én ezt nem akarom, mert akkor 1 évig vagy meddig nem módosíthatom újra és nem akarom elhagyni a magyart. Gpay-em ettől függetlenül van, külön apk-ben letöltve és egy angliai címre átírt, majd onnan igényelt virtuális Mastercard kártyám működik Google pay mobilfizetéssel.
Korábban sokan írták, hogy akinek fizikai Visa kártyás Revolut-ja volt, azt engedte a Google pay mobiflizetni. Kérdés a Revolut mostani újra Visa-ra váltásánál ez megmaradt -e, erről lenne jó valakinek tapasztalat.[ Szerkesztve ]
-
veterán
A cicaharchoz még lezárásnak. Én is Józsi vagyok és kikérem a nevükben az átlag szót...
-
Ironfist
csendes tag
válasz instantwater #13196 üzenetére
OTP-s kártyámmal nekem se.
Elvileg azért kérik hogy igazold hogy kifizetted a terméket és akkor így jóváhagyják. De terhelés magán a kártyán nem történik így nincs mit igazolni. -
fil
őstag
A kártyaigénylést már megválaszolták.
Ami Gpay-t illeti, ott két feltételnek kell teljesülnie - szerintem. Egyrészt ,hogy legyen Gpay-ed ,ami a legegyszerűbben akkor lesz, ha a google fiókod regisztrált lakcíme olyan ország (pl. UK) ,ahol ez van. A másik, hogy a kártya accountod címe is ilyen országban legyen.
Nekem a Revolute-nál van fizikai Visa és Virtual MC. Mindkettőt elfogadta a GPay. Mikor átállítottam a Revolut címemet magyarra és igényeltem egy új Visa virtuálisat, ezt nem fogadta el.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
FIGYELEM! A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
- Hír Drágul a Revolut
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest