Hirdetés
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- DUNE médialejátszók topicja
- Máris limitálja egy európai disztribútor a GeForce-ok szállítását
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Gaming notebook topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen alaplapot vegyek?
- Fujifilm X
-
PROHARDVER!
FIGYELEM

A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
Mielőtt kérdezel, olvasd el az összefoglalót, használd a keresőt

A Revolutról általánosságban
A Revolut fiókról, számlákról
Revolut kártyával kapcsolatos információk
A zárolásokról
A Revolut és a kiegészítő szolgáltatások
2020.08.24-től életbe lépő változások
A szolgáltatás állapota
Új hozzászólás Aktív témák
-
sajti_pajti
tag
Jut eszembe (esetleg másoknak is jó lehet tudni):
A minap upgrade-eltem "Plus"-ra, mert kifutottam az FX limitből és több lett volna az újabb váltás felára, mint a Plus egyhavi díja és ezután nullázódott is a limit (összegszerűleg ugyanannyira, mint az alaplimit), és még a kp. felvét limitje is.
Pár napra rá, downgrade-eltem, hogy ne kelljen számolgatni az egy hónap leteltét, mire a Plus díjának a nagyját visszakaptam - és újfent nullázódtak a limitjeim (FX, ATM) és az adott naptól kezdett el ketyegni az egy hónapos ciklusom. -
sajti_pajti
tag
válasz
sajti_pajti
üzenetére
Amazon(.de) - frissítés
SEPA direct debit nem jött össze - egyik oldalon se látták az okát, pedig az adatokat tuti jól adtam meg.A megoldás az, hogy a Curve-öt a Revo elé kell rakni, végül úgy tudtam fizetni.
Amazon.de supportja meg olyan sötét, hogy akár egy fekete lyuk is elmehetne hozzá gyorstalpalóra...
(A Revoluté viszont egész értelmes volt.) -
sajti_pajti
tag
Friss:
Amazonon a 3Ds miatt nem lehet kártyával fizetni.
SEPA Direct debit mehet (accont details-nél ami látszik, azokat kell megadni), de ez még folyamatban van, ha mégse és szerkesztési időn túl derül ki, be fogom új posztban írni. -
sajti_pajti
tag
válasz
zerodot
üzenetére
Így meglett, köszi, nekem pont tegnap volt a fordulónap (ez rémlett fejből is). De ahogy tapasztaltam:
Nem a nap elején nullázódtak a limitjeim, hanem napközben.
Reggel még konvertáltam, felárral. Délelőtt még vettem fel kápét, amivel kimaxoltam a havi keretet, este viszont már nullát mutatott mindkettőre.. -
sajti_pajti
tag
Sziasztok!
Végigbogarásztam az appot, de lehet, hogy vak vagyok.
Régen megvolt, de most nem találom: Hol tudom megnézni, hogy az FX limittel hogy állok? Naptári hónaponként nullázódik, vagy egyénileg mindenkinek egy-egy bizonyos (más-más) napon?
Köszi -
sajti_pajti
tag
válasz
TrollBalint
üzenetére
A virtuális kártya mögött is ugyanaz a Revolut számla van és a számlára megy vissza a pénz.
Khmmm, eleve nem mehet számlára a pénz, mivel a kereskedő csak a kártyaszámot ismeri.
Amúgy meg attól, hogy egy virtuális kártyát törlünk, a Revolut nem fogja elfelejteni, ez tény: kérj be egy statementet arról, hogy milyen kártyáid vannak és ott lesz a listán az összes korábbi törölt virtuális kártya is (és így a refundot is fogadja természetesen). -
sajti_pajti
tag
válasz
instantwater
üzenetére
Budapestről repültem külhonba.
-
sajti_pajti
tag
válasz
instantwater
üzenetére
Ryanairnél speciel, picivel olcsóbb volt a minap a repjegy forintban, mint euróban Revoluttal.
-
sajti_pajti
tag
válasz
agroman
üzenetére
Akkor ez oldalanként változik. Ahol én próbáltam, ott biztosan nem hagyott fölé menni és a transaction history korrektül alátámasztotta ezt.
Más (az előző posztomból kifelejtettem) :
Ha Skrillről nem tudnál átmozgatni zsét Revolutra, csinálj Skrillben egy (ingyenes) virtuális kártyát és azzal menni fog. -
sajti_pajti
tag
Összefoglalót megnéztem, topikot már jó ideje nem olvasom, mert 99,9%-ban ugyanazok a témák pörögnek, így ha volt akkor sorry, ha nem akkor akár az összefoglalóba is elférhet:
Revolut és az online gambling site-ok:
Amit biztosan állíthatok, hogy a virtuális kártyát tipustól függetlenül elfogadják.
Viszont: ilyenkor gondot okozhat a tulajdonlás igazolása, de van megoldás - live agantet meg kell kérni, hogy küldjön egy listát az általunk birtokolt kártyákról, ami korrekt módon minden adatot tartalmaz.
Kifizetés MC esetén max. a befizetett összeg erejéig, Visával viszont nincs ilyen megkötés. Ez egybevág a sokéves tapasztalataimmal. Amúgy egy pár hete már Visa virtualt kaptam/ajánlott az app (ami nem meglepő, mivel nemrég hírben is kijött, hogy erősítik az együttmúködést). -
sajti_pajti
tag
Erre volna a floor limit, ami felett telefonalni kell(ene).
Szerk: Ezt a 10118-ra szantam valasznak. -
sajti_pajti
tag
Csatoltam egy képet miután válaszoltál, amúgy meg te kártya kibocsátóval szerződsz és nem kártyatársasággal, egyébként pedig nem muszáj rám hallgatni, én csak javasoltam valamit.

-
-
sajti_pajti
tag
válasz
adriankoooo
üzenetére
A chip is lehet olvashatatlan, jobbára csak kontakt hiba miatt..
-
sajti_pajti
tag
Nekem a múlt héten 1 nap volt a sajátmagamnak utalás

(Bár ők az indító mailben 1-5 munkanapot írtak.) -
sajti_pajti
tag
Friss Portfolio cikk: [link]
-
sajti_pajti
tag
"One of our partners recently experienced a problem, which resulted in some users' bank accounts being charged twice for a single top-up."
Azaz: Nem volt két fedezet ellenőrzés a banki oldalon, hanem csak egy és ezért mehetett adott esetben mínuszba az egyenleg.
(Látatlanban persze azt mondanám, hogy a banki oldalon ezt ki lehetne szűrni, de mivel nem ismerem az összes lehetséges variációt ezért nem állíthatom, hogy biztosan meg lehetne tenni.) -
sajti_pajti
tag
válasz
gzbotii
üzenetére
A #3646-ban feltett kérdésre a #3648-ban válaszoltál.
A kérdező az Eastern Caribbean dollarra (XCD) kérdezett rá.
A belinkelt listádban az unsupported felsorolásban én ezt nem látom és ebből számomra az következik, hogy ezek szerint az XCD-t is közvetlenül támogatja (fizetésre) a Revolut. A #3648 válaszodban viszont értelmezésem szerint nem ez van, hanem az, hogy eur vagy usd köztes devizán keresztül. (Persze ezzel a devizával macerásabb az élet, mert nem lehet számlapénzt betankolni előre hétvégi költésre.) -
sajti_pajti
tag
És akkor még egy, az előző témától független kérdés:
Mennyi a limit, ha utalni akarok?
A témáról mindössze csak egy UK leírást találtam: [What are the transfer limits?] -
sajti_pajti
tag
Megemelték a feltöltési minimum összeget, legalább is USD-ben biztosan (10-ről 20-ra).
Csak azt nem értem, hogy minek görcsölnek ilyennel, mivelhogy ki lehet kerülni fizetési kéréssel. -
sajti_pajti
tag
Ha meglesz a törvénytervezet szerint éves flat 800 forintos tr.illeték, akkor már tényleg nem foghatják semmire, hogy miért nincs dedikált HUF szla.
-
sajti_pajti
tag
Jut eszembe: Mi újság a Simple-en keresztüli felöltéssel, az még továbbra is ingyenes, vagy már nem, vagy még nem próbálta senki? Köszi
-
sajti_pajti
tag
Van nekem VPN bővítményem a laptopon a Firefoxban (SetupVPN - de szerintem az alább leírt módszer bármelyikkel menni fog).
Azt bekapcsoltam, német címre állítottam, beléptem a google playbe és így gond nélkül felkínálta installálásra a Curve appot, ami most már fent is van a telómon...
-
-
sajti_pajti
tag
válasz
Fandango
üzenetére
"covered under the European Deposit Insurance Scheme"
Nálunk ez az OBA: Országos BetétBIZTOSÍTÁSi Alap. Ahogy a nevében is benne van: biztosítás. Értelemszerűen ennek díja van, amit a pénzintézetek fizetnek. Ha nem elég benne a zsé, akkor pótdíj fizetésre kerülhet sor. Szóval ha a licensz litván, akkor csőd esetén a litván "OBA" fizet.
-
sajti_pajti
tag
válasz
robertgida
üzenetére
Androidon nekem rendszeres, hogy nem jön SMS, pontosabban szinte soha nem jön elsőre (nem Revolut-specifikusan).
-
sajti_pajti
tag
válasz
goldister
üzenetére
BIN - Bank Identification Number
A Gpay-nek meg azt gondolnám, semmi köze a (Revolut) bétához: Itthon viszont simán nem elérhető a Play store-ból, csak trükközéssel (VPN, vagy apkmirror), ezért nem tanácsos nagyon ajánlgatni. (Megjegyzem: én pl. hiába szedtem le apkmirrorról, a Xiaomi mobilomon még így se engedi használni, azt írja, hogy módosított az Android /ami jogos, mert az ilyen tipusú telókon tényleg az/ és beint.)
-
sajti_pajti
tag
Megjegyzem: Törökországban akadt olyan hely (ATM, benzinkút), ahol a TW kártyám el lett utasítva, de ugyanott a Revolut használható volt. Összességében mindenhol. (Egyszer utasította vissza ATM, de az jogos volt, mert épp le volt tiltva a használata, de miután feloldottam, működött rendben.)
Mindezek ellenére tartom, hogy soha ne indulj el úgy, hogy nincs tartalék megoldásod a fizetésre (ilyen értelemben én ezt a kettőt egy kalap alá veszem, szóval volt nálam bankos bankkártya /plusz euró kp./ is).
-
sajti_pajti
tag
Jut eszembe, oroszok nekem is megvoltak rendben és most a törököknél is vettem fel zsét is meg fizettem is vele. Érdekesség: ATM csak törökül beszélt, hiába volt nyelvválasztó az elején

-
sajti_pajti
tag
A Mastercard pampoghat, ő meg nem látja, hogy melyik kártya kié.
Következmény bankos (-kártyás) ismereteim alapján annyi lehet, hogy ótépé csak ugyanarra a kártyára fogja lehetővé tenni a visszatöltést (egész pontosan refund, ahogy a kollega is írta)...
(A refund definíció szerint (egyszerűsítve) arra van, hogy ha kártyával vásároltál és valamit hibásan vittek fel és többet fizettél a kelleténél (vagy mondjuk visszaviszel valamit), akkor ezzel a tranzakcióval utalják vissza a pénzt. -
sajti_pajti
tag
Könyörgöm, ha nem értesz hozzá, akkor ne tapogatózz a homályban.
Először azt vizionálod, hogy "Lehet, hogy az OTP így próbálja leszoktatni erről az embereket..."
Most meg nemzetközi utalási rendszerről fantáziálsz.
Hát egyik se jött be, mert az egész (kártyás dolog) alapvetően nem így működik.Téma itt részemről lezárva, a fő/fontos az, hogy eddig még mindenkinek megjött a pénze.
-
sajti_pajti
tag
válasz
compi.hu
üzenetére
Szerintem TW (ha normális áron tudsz utalni).
A Simple-féle feltöltés/visszatöltés móka szerintem (mások itt leírt tapasztalatai alapján) nagyobb összegre rizikós, de leaglább is nem feltétlenül tuti.
Vagy: igényelj gyorsan Cetelem hitelkártyát és költs azzal eurót, mert azt egy korábban be is linkelt cetelemes kondilista alapján MNB napi középen váltják forintra (a tartozást meg a rafis szládról rendezd havonta). -
sajti_pajti
tag
Félig off:
Ma a TW kártyámmal megpróbáltam eurót felvenni Euronet automatából, de félbeszakítottam a műveletet, mivel mindenáron GBP-t akart volna beterhelni (a Revolut kártya is névleg GBP-s, meg a TW is). Ráadásul ha jól láttam valami extrém pocsék árfolyamon akart váltani (de ez nem tuti).
Ezek után elmentem a Duna Plázához a Babér utcába ahol van eurós OTP automata és a Skrill kártyámról már többször vettem is fel. Bedugom a kártyát az automatába, erre kiírja, hogy szervizelnie kell magát, tököl-tököl, újraindul, eltelik 5 perc mire ismét feláll, bedugom újra a kártyát és kezdi ugyanazt a cirkuszt. Még jó, hogy kiadta egy kis idő után (persze otthagytam).
-
sajti_pajti
tag
válasz
fRooStzzZ
üzenetére
Kezébe nyomom a pénzt és adja papírt, hogy elküldte a pénzt? Vagy ez már egy másik dimenzió?
Ezt hívják pénzmosásnak. Ami csúnya dolog.
Amúgy meg azért lehet vásárlási limitet beállítani, meg sms értesítést kérni, hogy nyugodtan megadhass bankkártya adatot ilyen szolgáltatóknak mint pl. a Revolut (is) (Amazon, stb. stb....). -
sajti_pajti
tag
válasz
fRooStzzZ
üzenetére
Szóval engem az érdekelne röviden, hogy megy e hazai kártya nélkül is ez, illetve milyen múdon tudok rá pénzt feltenni.
Bemegyek xy bankba, ide meg ide szeretnék utalni ennyi pénzt azt annyi.
Vagy hogyan megy ez?Kártya nélkül megy, de csak úgy számla nélkül semelyik bank nem fog neked utalni máshova pénzt, szóval marad a kuncsorgás, hogy Z ismerősöd tegye ezt meg neked. Sajna nincs hirtelen jó ötletem.
-
-
sajti_pajti
tag
A végén meg majd jót röhög az OTP amikor hó végén esetleg benyújtják a a vissza töltés költségéről a számlát
Mivel tetszőleges (akár nem ótépés) kártyáról fel lehet tölteni az egyenleget és tetszőleges (akár nem ótépés) kártyára vissza lehet tölteni azt, ezért a legkevésbé se tartanám logikusnak, hogy (majdan) utólag fogják felszámolni a díjat, sokkal inkább a tranzakcióval egy időben.
-
sajti_pajti
tag
válasz
spanyoll
üzenetére
A Simple-ben nem fogod tudni a Revolut kártyát NFC-s fizetésre használni, csak ótépés kártyákat, ideértve a beregisztrált fizikaiakat és a létrehozott "Simple" virtuálist is.
Revolutra viszont innen rá tudsz utalni zsét. De ehhez NEM kell biztonsági ellenőrzés.
Az csak ahhoz kellene, ha Revolutból akarnád a Simple-t feltölteni. De így viszont nem lenne semmi értelmes kimutatásod a Revolutban. -
sajti_pajti
tag
-
sajti_pajti
tag
Oké, hogy 900+ hsz. de már többször le lett írva:
Ha elegendő az egyenleg a terhelendő deviza alszámláján, akkor onnan, ha nem akkor a legmagasabb egyenlegűről, ha ott nincs elég zsé, arra már nem emlékszem de sztem többről nem guberálja össze.
Cryptót nem tudom, úgy rémlik az nem került szóba. -
sajti_pajti
tag
válasz
szabi__memo
üzenetére
Mindenkinek joga van eldönteni, hogy hisz-e ennek vagy sem.

-
-
sajti_pajti
tag
Csak szólok: Azt még nem értem, hogy, de sikerült ma újból 65k-val feltölteni a Simple egyenlegemet, pedig már egyszer a hónapban raktam rá ugyanennyit. (Nyilván tovább is tudom utalni, holnap meg fogom tenni..)
Új hozzászólás Aktív témák
FIGYELEM! A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
- Hír Drágul a Revolut
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Xbox Series X|S
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Autós topik
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- Gyúrósok ide!
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Motoros topic
- További aktív témák...
- Intel Core Ultra 7 265KF 20-Core - használt, garancia: 2028.11.17 Firstshop
- Szép! Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i5-1135G7 4Mag 16GB/512GB FHD IPS
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 370 - i5-G7 I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I W11 I Cam I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W11 I Cam I Gari!
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Tartós Laptop 15,6" -65% i7-1165G7 16/512 Iris Xe FHD
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- SteelSeries Apex Gaming billentyűzet, német, RGB
- Vállalom Xiaomi Okoskamerák szoftveres javíttását
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480s - i5-8GEN I 8-16GB I 256-500SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- REFURBISHED - DELL Performance Dock WD19DCS (210-AZBN)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

) simán hagyta, Microgamingben is PCF talán és/vagy Redkings.