Hirdetés
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen nyomtatót vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- LCD, plazma és projektoros TV-k hibái
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
-
PROHARDVER!
FIGYELEM
A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
Mielőtt kérdezel, olvasd el az összefoglalót, használd a keresőtA Revolutról általánosságban
A Revolut fiókról, számlákról
Revolut kártyával kapcsolatos információk
A zárolásokról
A Revolut és a kiegészítő szolgáltatások
2020.08.24-től életbe lépő változások
A szolgáltatás állapota
Új hozzászólás Aktív témák
-
Friczy
senior tag
válasz
xcsabo #36403 üzenetére
Nekem már rég megjött a cserekártya, persze a régi még jó (már csak három napig az alkalmazás szerint), de a 'Rendelj ingyenes cserekártyát' még mindig ott van, lehet, hogy rendelhetnék még továbbiakat
ingyen. Persze felesleges, így is van kettő. Az egyetlen különbség, hogy eddig egy MC és egy Visa volt, pár nap múlva már csak két Visa lesz. De ez nekem így jó, mert a 'normál' bankkártyáim pedig mind MC. Az elszámolási differencia pesze hülyeség, de egy globális kártyatársasági probléma esetén jól jön, ha van tartalék a másikból.
Szerencsére a virtuális kártyáim is vegyesek
-
vnorbi
aktív tag
válasz
xcsabo #29545 üzenetére
Ha esetleg másnak is szemet szúrt a furcsaság a Standard és Plus csomagoknál, a fordító csempészte bele a hibát, az eredeti szövegnek még volt értelme:
"Standard and Plus customers get one free cross-border transfer per month, then pay HUF 150 per transfer. SWIFT transfers cost either HUF 1000 or HUF 2000, depending on currency."
(A Premium és Metal csomagoknál sikerült a 2000-et 2000-nek fordítaniuk).
-
vnorbi
aktív tag
válasz
xcsabo #28958 üzenetére
A help oldal szerint nekünk megmarad a belföldi utalás fogadásának lehetőség az eddigi módon, csak annak szűnik meg, aki nem magyarországi címmel regisztrálta a Revolut accountját.
A többi ehhez kapcsolódó kérdés-válasz pedig itt van: Local CZK/HUF account details change for non-residents
Lehet, hogy te (és Quinine911 tesója) külföldi címmel regisztráltatok, és ezért kaptatok róla e-mailt?
-
vmarci21
tag
-
balinlin
senior tag
válasz
xcsabo #26283 üzenetére
Ettől függetlenül igaza van.
Ha utaltál neki akkor megkerülted az ebay rendelési és fizetési rendszerét így nincs ebay védelem (nem csak paypal védelem van). Igaz ha nem lépsz be paypalba akkor is a paypal dolgozza fel (gondom így van).
Ha mégis ebay-en keresztül ment a dolog akkor ott megvannak a megfelelő eljárások, ph-n meg a megfelelő topik(ok) ahol tudnak segíteni.
Ettől függetlenül feljelentést tehetsz. Ami persze nem egyszerű és főleg nem gyors. És persze ebay-en is jelentheted. -
válasz
xcsabo #18323 üzenetére
Köszi, én azokat kerestem amiket ők írtak és érdemi dolgot nem találtam.
Milyen átváltási árfolyamokkal kell számolnom?
A bankközi átváltási árfolyam egy dinamikus árfolyam, amelyen a bankok egymás között váltják a devizákat. Az árfolyam valós idejű, ezért folyamatosan változik az appban és a weboldalunkon is. Az árfolyamadatokat külső féltől kapjuk, például a Morningstartól vagy a Currencycloudtól. -
-
válasz
xcsabo #13987 üzenetére
Bizonyára fel volt tüntetve euróban is az ár, ha máskor nem a kártya adatokat bekérő vagy fizetést megerősítő oldalon, így nem lehet meglepetés, ha abban terhel.
De valóban érdemes odafigyelni, hogy milyen kártyával fizet az ember.
Pszt, hallottad hogy a Gránit és az OTP még ennél is jobban vált?
-
-
Sioxsiana
újonc
Én első sorban külföldi online vásárlások miatt rendeltem a kártyát. Sok mindent rendelek külföldről és rend szerint euroban vagy dollárban fizetek. A saját bankom rengeteget levett a váltások miatt és a későbbi pár napos könyvelésekkel emiatt voltak gondok. Ezzel megoldódott. Havonta egy nagyobb összeget utalok a revolutra, amit apránként vásárolok el, többnyire online. Mivel ezen tartom az úgymond eltapsolható zsozsót, miért is ne tölteném erről a telefont is, ha szükséges? A magyarországi kártyámmal mondhatni gondok vannak. Pl nem lehet tiltani rajta az érintéses fizetést. Egyszer véletlen kifizettem a burger kingben egy csávó kajáját, mert át kellett hajolnom a terminál felett szalvétáért és még ha nem is ért hozzá a kártyám (mellényzsebben volt) akkor is leolvasta. Hetekig bizonygatnom kellett, hogy nem én vásároltam és megalázónak is éreztem az egész procedúrát, hogy küzdök a saját pénzemért. Egyébként én bárhol használom, mert tetszik, hogy nem utólag, napokkal később könyveli az elköltött összeget- tranzakciós díjjal terhelve-, hanem azonnal. Szeretem, mert nem kell figyelgetni a valutát, ha szlovákiába, ausztriába vagy romániába megyünk (évente-fél évente fordul elő 1-1 hétvégén)
Szeretem, mert pillanatok alatt lehet változtatni rajta, hogy engedem-e a lehúzásos fizetést vagy az érintést. Az ingyenes kp felvétről nem is beszélve, bármelyik országban.
Szóval, én úgymond hobbi kártyának használom. A közüzemi számlákhoz, a fizetésem érkezéséhez és esetleg megtakarításhoz/lekötéshez használom csak a magyarországi kártyám. Minden másra ott a revolut.
Sőt, az app rendszerezi a kiadott összegeket, így utólag is visszanézhetem, mikor mire mennyit költöttem.UI: Az icsekk alkalmazást csak azért töltöttem le, mert a telenor alkalmazáson keresztül nem lehet revoluttal tölteni, csak és kizárólag magyarországi bankok kártyáit lehet ott használni. Az icsekk appal ez megoldva
-
Tuomas
addikt
Miért, hátrány van belőle?
Én is itthon használok, 3 kártyát, egy revolut fizikait, egy virtuálisat és egy tw kártyát .
Mi az értelme? Hát az hogy nem tudom elveszíteni a rendes bankkártyámat, na meg nem lopják el az adatokat. Vagy ha el is lopják, egy olyan kártyáét lopják el, amin csak pár 10 000 ft van. -
gzbotii
nagyúr
Én igaz erre Curveöt használ(tam, most már Apple Payt) - instant láttam a tranzakciókat. Nem kell várni 2 napot, míg az OTP elkönyveli és megjelenik a netbankban. Az a félelmem, a sok paypassolás közben, hogy egy életunt eladó egy 0-val többet üt be...főleg, ahol a többlet a borravalóba megy.
-
-
-
gzbotii
nagyúr
Külön. És akkor nincs gond, hogy honnan jött a rátöltött összeg, vagy fizetés esetén olyan gond, hogy kinek a neve van kártyán (mert ugye elvileg az is tilos, hogy más kártyáját használd).
Na meg saját app, saját költségkezelés, etc.
Alap csomagban nincs díja a Standard kártyának, míg második kártya 6€ + szállítási díj.+ha kaptál kódot, tudod ingyen szállítással rendelni neki kártyát.
-
Andralin
aktív tag
Ilyenkor az elfogadó szokott lenni a bűnös.
Az elfogadó bank felismerte, hogy külföldi kártyád van és ők szoktak terhelni automatikusan EUR-ra váltva a saját lehúzosabb árfolyamukkal átszámolva. Tehát ilyenkor a Revoluthoz már EUR terhelési igény fut be.Érdekes, mert saját tapasztalataim szerint Svájcban a legtöbb terminálon ilyenkor a PIN beírás előtt a POS terminál rákérdez, hogy engeded-e, hogy az elfogadó váltson neked vagy a saját bankodra hagyod a váltást és CHF-ben kéred a terhelést.
De ha a POS nem is kérdez rá, akkor a kezelőnek illene megkérdezzen téged, miben terhelhetnek. Ha ezt nem tették meg, akkor téged simán lehúztak. -
Krethx
aktív tag
Fizikai kártyámat adtam hozzá két hónapja és elfogadta. (Virtuálisat nem lehet.)
Akkor ezek szerint szerencsés voltam mint ahogyan nutfile írta. (?)Viszont én abból indultam ki hogy Magyarországot itt meg sem említi. (Revolut Help) Ez már nem mostani bejelentés. Magyarországi címmel regisztráltam és ide is jött a kártya.
-
gzbotii
nagyúr
Jól.
Én februárban rendeltem egy kütyüt, virtuális kártyával fizettem majd töröltem a sikeres tranzakció után. Nem érkezett meg - 55 nap után írtam az eladónak, 77 nap után disputeot nyitottam, ~7 nap alatt megítélték a refundot - ami szépen meg is érkezett a Revolut accountomra.
Gondolom a kártya mögötti számlaszámot is nézik. Átutalásnál te sem kártya adatait adott meg. -
KTU
addikt
Fent van a Play-en, az 5.39 verzió.
-
KTU
addikt
kb. ezt látod?
Ne foglalkozz vele!!!!
"Bankkártya biztonsági azonosítása"-ra kattintva a kártyák alatt.
biztonsági azonosítást / ellenőrzést "kapsz", amit így te magad indítasz!Nem kell oda kattintani!!!
Visszatöltéshez nem kell.
Az egyenleget meg úgyis csak OTP kártyánál látod.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
FIGYELEM! A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
- Hír Drágul a Revolut
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- E-roller topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen nyomtatót vegyek?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vigneau interaktív lokálblogja
- BestBuy ruhás topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- További aktív témák...
- Azta! Dell Latitude 7440 -65% "Kis Gamer" Üzleti Profi Ultrabook 14" i7-1365U 16/512 FHD IRIS Xe
- Asus Rog Thor II 1000W Platinum OLED RGB Moduláris Tápegység
- Enermax Revolution 1000W Gold Moduláris Tápegység
- ASUS ROG STRIX 750W GOLD Moduláris Tápegység
- ASUS TUF Gaming 1200W Moduláris Tápegység PCIE 5 ATX 3 2x 12VHPWR
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF GAMING RTX 4090 24GB GDDR6X videokártya garanciával hibátlan működéssel
- LG 55C3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- HÚSVÉTI AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
- iKing.Hu - Samsung Galaxy S25 Ultra Titanium Black Használt, újszerű állapotban
- Samsung A54 128/8GB Fehér / ÚJSZERŰ állapotban / 12 hónap jótállással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest