Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Szajo
őstag
Lejárt a szerkeszthetőség.
Hozzáteszem, hogy ez a hiba csakis mind a kettőször GTA SA Multi (MTA) alatt jött elő. A gép alapvetően egész nap megy. (Töltés,film,net)
Na már most mivel proci nem melegedik fel,alaplapot nem tudom, de szerintem nem (mivel nem állandó a hiba játék alatt, eddig csak teszem fel 15-20óra (sacc) játék alatt 2x jött elő. A játék mindig ugyan az. Előtte is játszottam mással ott nem volt ilyen gond.
Fagyás alatt a reset gomb sem reagál, valamint a kikapcsolás se, csakis ha hosszan nyomom...
Így gondolom (remélem) táp kiszűrve, vagyis ha csak EGY bizonyos játék alatt jön elő, szimpla netezés,film alatt nem akkor csak nem lehet az vagy nem?Azért vagyok ennyire fenn akadva a dolgon, mert úgy fagy le a gép, hogy a fagyás alatt a reset gomb sem működik. Ilyen még soha nem volt... Okozhatja a prociba épített HD4000? Ugye az felel a játék megjelenítéséért (bár a procit most vettem 3-4hete kb)
-
-
NFree
addikt
Hát konkrétat nem tudok mondani, de ilyesmire az a megoldás ha , tesztelet stabilitásra a procit mégpedig : Intel burn, linx, ezekből legalább 20 kör és a max memóriát told rá, prime ezt kb futtasd egy jó 2-3órát, ha ezek lemennek akkor.
Aida gyorsítótár és sebesség mérés, a kapot pontokat hasonlísd össze , hasonló procikkal, ezt megteheted hogy a proci topikjában érdeklődsz , vagy megkérsz valakit , hogy kb mi a normál érték. ezen felül, cinebenc r15, hasonló a story. és még mondjuk 3d mark prociteszteket is futtathatod, összehasonlítási alapnak.vga
-
CirrMee
addikt
Maga a proci tud magasabb hőfokon is üzemelni, ott ha valaminek nem tetszik a dolog, az az IGP.
Ez a hőfok tuti fizikailag nem fog károsodást okozni a CPU részben, IGP részre passz. Egy normális hűtő, és/vagy szellősebb ház azért elkelne oda...
“Az a baj az interneten terjedő idézetekkel, hogy sosem tudhatjuk biztosan, ki írta.” (Petőfi Sándor)
-
ThodEE
őstag
Lehetséges, simán hozhat 1-2század feszültség csökkenés, akár 10fok hűlést is.
Láttam ajánlottak neked 212+ -t én 2 gépemben is használtam, kedvesem gépébe is az van,
nem a legminőségibb az alja, de ennyi pénzért egy elég jó hűtő, kicsit hangos tud lenni ha jobbaj fűtt alatta a proci, érdemes venni rá 2db jobbfajta 12cm es ventithttp://picasaweb.google.com/116647084346941867867/1155?authuser=0&feat=directlink
-
ThodEE
őstag
Freezer 7 PRO-ra hasonlít a legjobban, ha még a gyári paszta van az alján, akkor csoszogj el az egyik közeli szgépboltba és vegyél új pasztát pl MX2-MX3asat, töröld zsírmentesre a talpát és a proci kupakját is és pasztázd át
Ezt már olyanra kéne cserélni amin 1 vagy 2db 12cmes venti van, vagy egyből 14cmesre
http://picasaweb.google.com/116647084346941867867/1155?authuser=0&feat=directlink
-
ThodEE
őstag
Soha nemvolt q-s procim, és nem tudom kinek mi a normális, de én 80fok fölé nem engedem sosem a procimat, magas hő az élet tartamát csökkenti rohamosan.
Még nem lesz rá rendes hűtő addig használd alacsonyabb órajellel, vagy próbáld meg nem e megy alacsonyabb fesszel.Szerintem ne offoljuk tele a topikot mert kikapunk a végén, léghűtés topikba biztos segítenek és sok infót eltudnak mondani a hűtésről
Sokminden ötletem volt már, volt 12db venti a gépembe, de az egy idő után hiába volt több venti egyszerűen nem hűlt tovább a procim, csak halmozódott a zaj.
Azt javaslom hogy keress nagyobb tömegű, nagyobb ventivel ellátott hűtőt, és várhatóan hűvösebb lesz a proci, gépházat meg tedd össze, és csinálj huzatot benne, legalább 1 venti hátul szívja ki a levegőt, vagy ha van akkor felül, elöl meg ha lehet akkor befelé, esetleg alul vagy oldalt is mehet be a levegőJobb 5letem nincs hirtelen
http://picasaweb.google.com/116647084346941867867/1155?authuser=0&feat=directlink
-
-
ThodEE
őstag
Amit talán a hűtés javára lehet állítani az a tömeg, a felület, és a hőcsövek vastagsága, ezenkívül pedig a ventilátorok légszállítása, fontos még a talp minősége, ami pl Hyper 212+ról nem elmondható minden esetben.
Aztán lehet csökkenteni a környezet hőmérsékletét, pl ne fűts annyira
A ház szellőzése is nagyban befolyásolja a CPU hőmérsékletét és az is hogy milyen gyakran takarítod a hűtődet, van akinek segít a paszta cseréje, ha beszáradt az előző akkor tuti, különben meg 2-3fok eltérés van az olcsók és a drága paszták közt.http://picasaweb.google.com/116647084346941867867/1155?authuser=0&feat=directlink
-
ThodEE
őstag
Új, Iponról(tuti van ahol olcsóbb):
TX3
Freezer 7 PRO
Freezer 13Használt: (Apró)
cm n520
alpenfohnMost így hirtelen ennyi, árban nem találtam de biztos van még sokféle ami megéri, léghűtés topikban biztos felkészültebbek
[ Szerkesztve ]
-
BogyóBP
addikt
Sztem vegyen egy olcso AM3 as lapot ami fogad DDR2 es ramokat is és egy AM3 as cput abbol a pénzből. Nem éri meg bele procit venni, mert a legolcsobb Athlon II es AM3 as cpu is jobb a legerősebb AM2 es cpu nál ami belemenne, most néztem meg.
ASUS ROG Strix B660-F Gaming WIFI | Intel Core i5 12600KF | 2x16GB G.Skill Trident Z5 RGB Silver DDR5 6000mhz CL36 | Sapphire RX7800XT Nitro+ 16GB | Kingston NV2 1TB NVMe + Kingston NV2 500GB NVMe | Acer Nitro XV272up 27" | bequiet! Pure Power 12 M 650W | Coolermaster Qube 500 | Creative 2.0
-
mitkov77
aktív tag
Az i5-2500 Jóval jobb mint az i5-760. De itt két kérdés merül vel. Miről szeretne váltani. Mert nem egyforma a lap, amibe belemegy... Az i5-760 (1156 foglalat), az i5-2500 (1155 foglalat). Tehát nem kompatibilisek egymással. Egyébként az i5-760 32k-ért kicsit sok, én 30k-ért vettem i7-860 procit, de ha lapvásárlás előtt áll akkor természetesen az új 1155 platform a jobb választás.
CPU-VGA-SSD összehasonlító teszteket itt találsz http://www.anandtech.com/bench . Ezért feleslege újabb hozzászólást írni. Engem úgy tanítottak, hogy ha hozzám szólnak - kérdeznek, válaszolok. Ha írok egy privát üzenetet te is tedd meg ugyan ezt.
-
mitkov77
aktív tag
DVD-ről nem indítja a win7-et. Egyszerűen van egy butitott nt kernel, amire a win7 épül, és ez a telepítő felület.
Természetesen erősebb a Q6600 -nál az i5-660, csak az egyik 775, a másik 1156 platform, tehát drága mulatság a váltás, akkor inkább 1155 sandy bridge
Putyin90
Sokat számít, hogy mennyi cache van a prociban. De a két mag miatt nem fog az idő a felére csőkkenni. Talán 2 óráról 1,5 órára csökken majd az idő. Általában a konvertálók realtimeban nyomják a konvertálást, mert úgy nem csúszik el a hang a képtől.Rocky96X
Az x4 635 talán egy szinten van az i3-mal. De mivel két külön platform ezért nem is érdemel szót. Egyébként is játékok alatt a VGA a fontos, ami neked van jó, csak a CPU nem nagyon hajtja ki, a lapod miatt x4 a jó választás, de inkább gyűjts új lapra, és komolyabb procira.Phenom II x4 955.CPU-VGA-SSD összehasonlító teszteket itt találsz http://www.anandtech.com/bench . Ezért feleslege újabb hozzászólást írni. Engem úgy tanítottak, hogy ha hozzám szólnak - kérdeznek, válaszolok. Ha írok egy privát üzenetet te is tedd meg ugyan ezt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- World of Tanks - MMO
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Hisense LCD és LED TV-k
- Redmi Note 13 4G
- Indiana Jones and the Great Circle teszt
- Eredeti játékok OFF topik
- Politika
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.