- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Projektor topic
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- ZIDOO médialejátszók
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Gaming notebook topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Chapel
addikt
válasz
Askformore #480 üzenetére
bocs ne ide
-
Balu46
csendes tag
Ennyi idő után is jó hogy kint van ez a fórum téma, 2.81el vissza jöt nekem is a control panel.
-
Raidon
őstag
válasz
atipoker123 #491 üzenetére
Ez a része fizetős.
Nekem Asus Crosshair VIII Hero- van.
Csak ha fizetek x-összeget akkor lehet használni a DTS részét.
Most néztem rá a DTS sound unbound progira. Most vagy ingyenes lett vagy valami 30 napos trialt aktivált, de megy. -
atipoker123
csendes tag
Sziasztok,
van egy Asus TUF B650M-Plus alaplapom, legújabb bios van rajta.
Vettem hozzá egy Logitech Z906-ot,de a DTS a lenti üzenetet dobja, sehogy se tudom működésre bírni.
Találkozott már valaki ezzel , mi lehet a megoldás?Legfrissebb driver van fent.
Köszönöm előre is!
-
adio
tag
-
Visormail
addikt
Tuning nincs beállítva? Alaphelyzetbe állítanám a bios-t, ill. frissíteném is. Driverből az alaplap honlapján lévő 2021-est használod? Ha igen, akkor próbálj újabbat pl innen [station-drivers] Ezt is meg lehet nézni [update catalog 9618]
"Mivel a monitor HDMI-n van dugva a VGA-ba, így gondolom a vga "keveri a hangot", ekkor nem használná a dedikált hangkártyát. Illetve a vezeték nélküli füles sem, max akkor, ha jack-en dugnám bele?"
Ezeket jól írod, a vga-nak saját hangchipje van, ez az eszközkezelőben az AMD High definition audio device, ennek driverét a vga driver tartalmazza. Vezeték nélküli fülesnél pedig a fülesben van a hangfeldolgozás, kivéve ha jacken csatlakoztatod. -
adio
tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni, mint full amatőr az audio témában. Pár hónapja kezdődött a probléma, random időközönként a hang nekiáll "pattogni, recsegni". Teljesen mindegy, hogy zenét hallgatok, videót nézek, játszok. Először eszköz gebaszra gondoltam, de kipróbáltam több kimenetet is. Pattog a monitor hangszóróján, a fülesen vezetékes és vezeték mentes módban is, akkor is, ha a mikrofonba dugom be a fülest. Újra szoktam ilyenkor telepíteni a hangkártya drivert, és újraindítani, ami ideig-óráig megoldja a gondot, de sajnos egyre gyakrabban tapasztalom.
Nem tudom mennyire releváns, de az eszközök:
alaplap: Asrock X570 Phantom Gaming 4 (7.1 CH HD Audio with Content Protection támogatás (Realtek ALC1200 Audio Codec)
vga: XFX RX 7900 XTX Speedster MERC 310
cpu: AMD Ryzen 7 5700X
füles: SteelSeries Arctis 7P+
mikrofon: HyperX QuadcastFogalmam nincs, hogy mi okozhatja a gondot, lenne valamilyen ötletetek? Illetve gondolkoztam, hogy ha vennék egy dedikált hangkártyát, az hozhatna megoldást? Mivel a monitor HDMI-n van dugva a VGA-ba, így gondolom a vga "keveri a hangot", ekkor nem használná a dedikált hangkártyát. Illetve a vezeték nélküli füles sem, max akkor, ha jack-en dugnám bele? Bocsi a buta kérdésekért, nagyon zöldfülű vagyok a témában, de hálás lennék kis segítségért, illetve iránymutatásért.
Köszönöm!
-
shut-u
csendes tag
Sziasztok!
Nem találok megoldást. Egy B450 Tomahawk Max alaplapról van szó. Szeretnék rádugni egy Technics fülest,de se az előlapi panelen se a hátsón nem jön ki hang. Érzékeli, hogy be dugom,de hangot nem ad...
Ötlet? -
rantotthusi
tag
Elnézést kérek! A jatekoknál már müködik! A youtubenál nem szól a mély! ennyi már csak a problémám!
-
rantotthusi
tag
Sziasztok! Most vettem egy Asus tuf b450 plus 2-es lapot fent a cd driver hang driver a lényeg hogy nem szol 5.1-be! a winbe is beallitottam meg a realtek controlba is hogy 5.1 legyen de semmi! Tudna valaki segiteni? korábban másik lapon egy masik kis progival szolt a youtube is 5.1 be azt hittem itt ezen a lapon már nem lesz köszküdés de ezek szerint mégis! Megköszönném ha segitene valaki mit tegyek!
-
-
savior
őstag
Sziasztok.
Nem tudom jó topikba írom-e, de a problémám a következő:
Van egy 2.1-es Labtec hangfalam. Állandóan serceg, csipog a wifi meg a mobiltelefon közelsége miatt. Gondolom valahogy összegerjednek. Ha a hangfalakat nem az erősítőbe dugom, hanem a monitorba, akkor nincs ilyen sercegés. Viszont így meg nem elég hangos, pedig 100%-ra veszem a hangerőt a Windowsban. Mit tudnék tenni ezügyben? Nincs valami program, amivel 100% felé lehet venni a Winben a hangerőt? -
Attila0
őstag
A hangszórók tulajdonságainál ti beszoktátok pipálni a SoundAlive funkciót?
-
Askformore
senior tag
válasz
Askformore #479 üzenetére
****AKINEK NEM TELEPÜL A REALTEK CONTROL PANEL****:
- töltsd le innen az új drivert: [link]
- húzd ki a netet
- töröld le a régi drivert, indítsd újra a gépet
- telepítsd fel az új drivert, indítsd újra a gépetHa minden oké, az alábbi fogad:
- dugd vissza a netet
Szerintem úgy 3 hete szórakozok vele, de innen a fórumból sikerült összeollózni a megoldást!
-
Askformore
senior tag
Megprobalom a 433-as kommentben levo linkrol letolteni a legujabbat. A manager hianyzik, hatha a legujabb verzio felteszi..a kollega is irta a kommentjeben, hogy neha felmegy, neha nem valamiert..
A Realtek Audio Console-t pedig nem tudtam win10en letolteni a storebol, mert hibat irt ki mindig.. ha meg mashonnan szedtem le, akkor meg valami olyat, hogy nem lehet kapcsolodni az RPC (vagy ilyesmi) kiszolgalohoz.. de ma ujra megnezem win11-gyel.
-
Raidon
őstag
válasz
Askformore #475 üzenetére
Start menü többek közt. Realtek Audio Console illetve a Sonic Studio-s cuccokat is leszedte nekem automatikusan. De elvileg a Microsoft Store-nál is látszódik az alkalmazásoknál.
-
Attila0
őstag
válasz
Askformore #475 üzenetére
A tálcán nincs valahol egy narancssárga hangszóróikon?
-
Raidon
őstag
válasz
Askformore #473 üzenetére
Windows 11? Nálam ha bejelentkezem a Microsoft fiókba utána az áruházból kis idő múlva leszedi az Utility drivert. Ahol mindent is lehet állítani.
-
Askformore
senior tag
Sziasztok,
új gépet raktam össze, ASUS B550M-e lenne az alaplap, aminek feltelepítettem a Realtek Audio Driverét, de a szoftver részét, ahol állítgatom a hangszórót, hangszínt, stb, nem találom sehol. [link] ezt kellene letölteni? Sajnos innen nem lehet, viszont máshonnan leszedtem, de valami RPC hibát ír..
Van valakinek valami ötlete? -
Shaza
senior tag
Hello!
Valakinek van ötlete mitől szól halkabban a fejhallgatóm ,mint pár napja?Maxon van a fülesen a szabályozó és olyan hangos ,mint előtte félállásban.
Gép a leírásban,füles Sennheiser GSP 350.Köszi!
-
Kékes525
félisten
Melyik ad jobb zenei hangminőséget, az Realtek ALC4080 codec vagy az Realtek S1220A 7.1 Surround Sound High Definition Audio CODEC?
-
Visormail
addikt
válasz
eddienhl999 #466 üzenetére
Na, akkor úgy tűnik nem ment tönkre, a windowsnak van valami baja. Azt hiszem a driverrel már mindent megpróbáltál.
Ha van rendszervisszaállítási pont a hiba előttre, akkor azt kellene még.
Ha nincs, akkor esetleg parancssorba:
sfc /scannow
DISM.exe /Online /Cleanup-image /Restorehealth
Ha semmi nem segít, akkor windows újratelepítés. -
Visormail
addikt
válasz
eddienhl999 #463 üzenetére
Esetleg egy linuxot elindítani pendriveról és ha ott sem működik, akkor valószínűleg tönkrement. Ha ott működik, akkor a windowsban ment szét valami.
-
eddienhl999
tag
Sziasztok! Adott egy alaplapi Realtek hangkártya. Az alaplap Gigabyte GA-970A-UD3P. Két nappal ezelőtt kikapcsoltam a számítógépet akkor még minden rendben volt a hanggal, majd mikor pár óra múlva visszakapcsoltam nincs hang. Azóta sem. Már elég sok mindent megpróbáltam, de semmi. Cseréltem drivert többször is, töröltem az eszközkezelőből illesztőprogrammal együtt, letiltottam majd újra indítottam az audiószolgáltatást. A hibaelhárító azt írja: "a hangszolgáltatások nem válaszolnak. Mind a Windows audió, mind a windows - hangvégpontépítő szolgáltatásnak működnie kell. Legalább az egyik nem válaszol" Ezeket is újraindítottam, majd kikapcsoltam és visszakapcsoltam. Valaki tud segíteni? Mi Lehet a gond?
-
Visormail
addikt
válasz
BorsóKorsodi #461 üzenetére
Az tényleg idegesítő, hogy nem írják oda a pontos típust mostanában. Úgy látszik a mai facebooksapiensek agyát nem akarják ilyenekkel túlterhelni. Ennek az ASUS TUF GAMING B660M-PLUS D4-nek is még a pdf manualjában sincs benne.
Nekem a Superlux HD 681 EVO füleshez jól jött a plusz hangerő, amit alapban produkál az ALC1200, mert az is magasabb mint az előzőnek (amivel volt olyan youtube videó ami halk volt, ilyen probléma már nincs). Az erősítést viszont én nem kapcsolom be, mert ahogy a hangzás is megváltozik (feljavul) játék alatt szerintem elviselhetetlen, úgy dübörög ha mellém dobnak egy gránátot meg hasonlók, hogy megfájdul tőle a fejem. Zenénél lehet jó, de azt nem fülesen hallgatok.
Úgy érted, hogy külön vennél hangkártyát? Realtek kártyákat külön nem lehet kapni, csak integráltat gyártanak, úgyhogy ALC1200-at sem tudsz venni. Egyéb hangkártyák minden létező ársávban kaphatóak. Belső kártyát nem minden lapban lehet úgy elhelyezni, hogy ne akadályozza a vga hűtés légáramlását (már ha van külön dvga), de usb-sek is vannak szép számmal.
-
BorsóKorsodi
tag
válasz
Visormail #460 üzenetére
Egyenlőre valami Razer Kraken van a fülemen és van valami microlab sztereó hangfalam. Ezeknek bőven elég 892, de alaplap 6-7 évig is velem marad, ezért foglalkoztat a kérdés.
Bár kezdem elengedni mert egyik lapnál se találok audio codec infotPlusz hangkártyával mibe kerül alc 1200 ha később nagyon hiányozna ?
-
Visormail
addikt
válasz
BorsóKorsodi #459 üzenetére
Fejhallgatót használsz? Az 1200-ban van egy kisebb erősítő, így hangosabb, ill. nagyobb ellenállású fülest is meg tud hajtani, mint a 892. Valamivel jobban is szól.
Viszont ahogy írtam itt korábban az ALC1200 meg nem engedi a csatlakozók átprogramozását, szóval nem lehet két különböző hangszórót/fülest kötni rá a hátsó csatlakozókra. Úgyhogy ha van egy 2.0/2.1 hangfal a hátsó zöldbe kötve, akkor egy fülest már csak a ház előlapijába lehet dugni, a többi hátsó csak dísz lesz, ha nincs analóg 5.1 hangfalad.
-
BorsóKorsodi
tag
Sziasztok.
ASUS TUF GAMING B660M-PLUS D4 lapot tervezek venni.
Egy videóban azt mondták AlC 892 codec-el van szerelve, de én erről sehol nem találok infót.
Redditen az olvastam ALC 1200 nagy előre lépés, hallható a különbség. Tényleg érdemes emiatt drágább lapot venni ? -
gyimger
őstag
Sziasztok, szeretném ide is bemásolni a problémámat, hátha tudtok segíteni.
Vettem egy ASUS TUF Gaming B560M-Plus alaplapot és az előlapi audio bemenet/kimenet nem működik. Gondoltam, nyilván a Win10 driverek lesznek kevesek hozzá, megpróbáltam feltenni a Realtek honlapjáról letöltött legújabb drivert, de nem engedte telepíteni egy hiba miatt (-0001 hibakód).
Megpróbáltam az alaplapi lemezen lévőt, ami fel is települt, de ez nem a szokásos "Realtek HD Audio Manager"-t telepítette fel, hanem egy "Realtek Control Panel"-t, és semmit nem reagál az előlapba bedugott eszközökre. Azt is hinném, hogy rosszul lett bekötve az alaplapba, de a Windows most lát lejátszóeszközt, de úgy jeleníti meg, hogy "Leválasztva".
Tudtok erre javasolni valami megoldást? Most egy bluetoothos fülest használok, de feleslegesnek tartom, amikor itt van a gépház mellettem.Olvasgatok külföldi oldalakat, és más is küzd hasonlóval, de azt képtelen vagyok elhinni, hogy ne lenne erre egy nyilvánvaló megoldás.
-
kirusz1
őstag
Sziasztok olyan gondom lenne van egy asrock mini 110 mini pc m egyik napról a másikra elment a hang.piros x van a hangszóró mellet azt irja nincs hangkimeneti eszköz .eszközkezelőben is felkiáltójeles a hangdriver.telepitettem több hangdrivert.ujraraktam a win de nem lett jó.hangfalat is cseréltem .valakinek lenne ötlete ?
-
R3nts
senior tag
Sziasztok! Win 10 Pro x64-en, 21H2 19044.2006-on, teljesen up to date rendszerfrissítésekkel... olyan problémám van, hogy az AsRock B450Pro4 lapon található Realtek HD Audio ALC892 driverét, ami jelenleg a 6.0.9239.1,
nem tudom lefrissíteni, mert mindegyik ez után következő driver, nem a Realtek HDA drivere lenne, hanem mindegyik már UAD. És ha ezeket teszem fel, telepítés után eltűnt, nincs meg a Realtek HD Audio control panel, ahol hangképet, és minden mást konfigurálni tudnék...Hogyan lehetne ezt orvosolni? A 6.0.9239.1 nem az igazi, a többszöri win update-ek miatt nem szól jól, egy analóg Genius 5.1 van rákötve (SW-HF 6000)
-
Dency01
aktív tag
Új hozzászólás Aktív témák
- ELADÓ: Hyperx Cloud Alpha
- HP Elitebook 845 G10 Érintő kijelző Ryzen7 Pro 7840U 32GB DDR5, Magyar Garancia
- Új DLSS4 4K Gamer PC Ryzen 5 7600/RTX 5070 12Gb/32Gb DDR5/500Gb NVME SSD/750W 2-3Év gari
- Új DLSS4 Gamer PC Ryzen 5 5600/RTX 5060 Ti/16Gb-32Gb DDR4/500Gb NVME SSD/750W 2-3Év gari
- Új 2K Gamer PC R7 5700X/RTX 5060 Ti/32Gb DDR4/500Gb NVME SSD/750W 2-3Év gari
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450 - i5-5GEN I 8GB I 500GB I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Dixit 4 Eredet (bontatlan, fóliás kártyacsomag)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest