Új hozzászólás Aktív témák
-
bizi990
senior tag
Pedig nem csak a diákok(nak) vesznek notebookot. Sok családot ismerek, ahol az első vásárolt gép már nem desktop, hanem notebook. Gyakorlatilag nem drágább, ha általános célra veszel gépet.. A kisebb bill-t és kijelzőt kompenzálja a hordozhatóság.
De hogy ON is legyek:
Én azért raktam össze htpc-t, hogy a nappaliban is lehessen internetezni, ha a többi gép foglalt illetve hírek (RSS), ajánlók, időjárás az ami többletszolgáltatása egy lejátszóhoz képest. Az emlegetett WD-s azzal hogy nem támogatja a hálózatot megint csak nagy hiba, mert nálam egy helyen (jelenleg egy ASUS routeren) van szinte az összes media. Másrészt pedig egy htpc sokkal időtállóbb; szvsz a következő 3-5 évben nem lesz a HD videóhoz hasonló ugrás, max a kodekek változnak, amit egy lejátszó nem biztos, hogy tud követni, míg htpc-vel egyszerűen megteheted. -
Na az sem nevezheted "rendes gépnek" mert nem a laptop van elterjedve a családok otthonaiban ezért a te esetedre nem általánosíthatsz.
Aha..tehát a htpc viszont el van terjedve a lakásokban, szemben a laptoppal amivel már minden 3. velem kb egykorú ismerősöm jár (gyk.: akik potenciálisan rendelkezhetnek htpcvel). Nomeg amúgy is pont annak fog mindenki örülni hogy a nappaliban írod a szakdolgozatod főműsoridőben? A tv-n persze, hogy lássák mennyire fontos ember vagy ;-]
-
"Tehát a wdtv soha nem lesz jó htpc-nek mert pl.:nem tudok vele internetezni meg office alkalmazásokat futtatni."
Ki az, aki egy HTPC-n internetezni meg officezni akarna?...
Egy HTPC szinten csak egy lejatszo. De annak ezerszer jobb, mint a WDTV. Nem arrol beszelek, hogy azert jobb egy HTPC, mert azon tudok Excelt futtatni (mi a fenenek akarnek egy HTPC-n ilyet csinalni? arra ott a rendes gepem), hanem azert, mert sokkal jobb lejatszo, mint egy WDTV. Kenyelmesebb, szebb, tobb formatumot ismer, jobban konfiguralhato, ilyenek.
stevve: ezek a Popcorn/WDTV/egyeb cuccok gyakorlatilag PC-k, Popcornon pl. Linux fut.
-
Olyan mint egy suzukit hasonlítanánk egy kamionhoz.
Ez tetszett. Egyébként én is pontosan így látom. A WD TV a maga kategóriájában jó, jobb a Popcorn-nál, ahogy eddig olvasgattam róla, de HTPC-nek nem nevezhető, mert hiszen alapból nem PC, ergo nem vehető egy kalap alá ezekkel.
zrek:
ELP válaszát kiegészíteném annyival, hogy a kétmagos Atom ha nem bírna el egy flash játékkal, az szomorú lenne.A DivX-en nincs mit gyorsítani, mert az nem terheli meg a CPU-t túlságosan, a youtubeHD meg teljes mértékben a forrástól függ, de én eddig nem néztem utána igazán eddig ezeknek, mert nem nagyon hiszek ezeknek a "HD" videóknak.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós kamerák
- LordAthis: AI (és másra is használt) Cluster építése - Második Cikk
- Kerti grill és bográcsozó házilag (BBQ, tervek, ötletek, receptek)
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Milyen TV-t vegyek?
- Medence topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Óra topik
- Viccrovat
- Projektor topic
- További aktív témák...
- Epson Expression 12000 XL A3 síkágyas fotószkenner
- iKing.Hu Motorola Edge 60 Pro Green Használt, karcmentes állapotban 512 GB tárhely
- Beszámítás! Lenovo IdeaPad Gaming 3 Gamer notebook - R5 7535HS 16GB DDR5 512GB SSD RTX 3050 6GB W11
- REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40AC Thunderbolt 3 docking station
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest