- Notebook / laptop alkatrészek cseréje (processzor, RAM, HDD)
- 3D nyomtatás
- Milyen monitort vegyek?
- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már tényleg kevés lehet!
- Milyen házat vegyek?
- Hobby elektronika
- Milyen TV-t vegyek?
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
azbest
félisten
Újabb jó és rossz hír:
bluetooth hangszóróval oreo alatt tökéletesnek tűnik a kép-hang szinkron (lipsync). Nem késik a képhez képest. Youtube közben látszik is, hogy újraszinkronizál, amikor lejátszás közben ki vagy bekapcsolom a bt hangszórómat. Ez egyébként szintén xiaomi. Még a téli akciókból van.A rossz hír, hogy a netflix reagál rá. Hdcp 2.2 ide vagy oda, ha felkapcsolódik a bt hangszóró, akkor az uhd jelzést felcseréli a hd jelzés a filmeknél. Az amazon videót nem zavarja, az akkor is uhd. Youtube-ot sem zavarja persze, de ott nem szempont a másolásvédelem
Közben párszor sikerült elveszteni a hdcp2.2-őt is. Általában felbontás állítgatás után. Olyankor az segített, ha áramtalaníitottam a boxot és a hdmi kábelt is kihúztam. Talán a kábelen át kap némi visszatápot, ami miatt nem elég a saját áramtalanítása. Lehet néha emiatt tanácsolják a kijelző áramtalanítását is.
-
azbest
félisten
emlékeim szerint a készülék bekapcsolása előtt nyomva tartott távirányító gombokkal lehet elérni a recovery-t. A régi romok természetesen nem mennek fel, ha mégis sikerülne ráerőltetni, akkor kicsinálná a másolásvédelmet. Az oreo rom is letölthető, azt kellene feltenni [link]
update.zip névre kell átnevezni a letöltött zip-es romot.
xiaomi_update néven kell egy text fájlt létrehozni, kiterjesztés nélkül, aminek a tartalma--update_package=/udisk/update.zip --wipe_data
a vissza és a kerek ok gomb nyomvatartása mellett kell áram alá helyezi a boxot és akkor visszateszi a renszer, törli az adatokat, menü sem jelenik meg közben, csak csinálja.
Nem tudom, hogy a hdmi kábelre való válogatósság mennyire szoftver vagy hardver probléma, minden esetre tényleg kellemetlen. Majd, ha hétfőn meglesz az új kábl, ami bár olcsó, de elvileg megfelelő, akkor tudok többet. A régi kábeleim többsége valami eszközzel együtt jött, a hosszú kábel meg teszkó gazdaságos, hd projektorhoz használom. Lehet a monitorom dokumentációját is el kéne olvasnom, mert lehet a 60hz mód csak akkor jelenik meg, amikor a monitoron engedélyezem az ultra hd deep colort, ami nem hangzik logikusnak, mert inkább a 8-10 bit támogatásra gondolnék, de ki tudja...
-
stigma
addikt
válasz
donjohnson #1744 üzenetére
Áh..ezért újrat nem veszek...
Még ötletem van, amik:
- Haveromnak van egy ugyanilyen eszköze, melyen ugyanígy Oreo van hátha vissza tudom tölteni
- eutosck-ról rendeltem megkérdezem mi a teendő, mennyibe kerülne ha visszaküldeném.
- adb sideload-ot kipróbálok, mert az lehet segíteni fog.Azért köszi szépen.
-
donjohnson
addikt
szia,
nekem sajna nincs jobb ötletem, vegyél még egyet, most le vannak árazva:
eustock.eu
edigital.hu -
stigma
addikt
Sziasztok.
Akkor ha jól értelmeztem akkor most így hogy sikerült ,,téglává" tennem a boxomat,nincs lehetőség recoveryből zip firmware telepítésére?
Recovery-ből az alábbi kulcsot írja ki nekem : (OPR6.170623.013.2167)
MM-ről Oreo-ra váltottam, mikor sikerült tégláznom a boxot, viszont pár rom-ot már kipróbláltam feltenni de sikertelenül : (1, 2 )
Van valami tölet hogy bárhoygan hogyan tudok rá Rom-ot telepíteni?
Jópár telóm volt már TWRP-t szoktam feltenni, onnan installálom a zip fájlt, viszont itt a gyári recovery-ből nem tudok semmit feltenni mert status 7-es error-al elszáll, vagy ha Oreo-t teszek akkor kiirja hogy sikeres telepítés, de visszamegy recovery-be.
Van valakinek bármi ötlete?
Segítségeteket előre is köszönöm.
-
stigma
addikt
Hi, akkor lehet, hogy én ezért szívattam meg magam és tettem most tönkre a box-om?
Napokban vettem egy Mi3 4k-t Oreo-ra frissítettem. Mi boxo-t erősítő dugtam mely HDCP 2.2 képes minden HDMI ajzat, erősítőbe a TV csatlakozik, viszont szerintem nem 4k60Hz-et tudó kábellel ezért jött a hibaüzenet, hogy csatlakoztassak kábelt mert nem érzékeli.
Ezért factory resetet nyomtam recovery-be majd valamiért nem érzékel OS-t és msot zip-ből nem is tudok feltenni sajnos Oreot....
Akkor egy kábelcsere megoldotta volna ezek szerint?
Ha a boxot direktben a TV-re kötöttem akkor pöccre ment minden, viszont így most van egy boxom melyen nincs OS, és sajnos nem is tudok feltenni.
-
azbest
félisten
az amazon video is megy, viszi az ultrahd-t, s nincs időnkénti megakadás, ami 6oson volt. Viszont ez is van, hogy csak 1080-ra korlátozza magát, egy újraindítás után viszont van uhd. Hm, ilyen felbontásnál már ki lehet venni a szereplők kosztümjének részleteit, szinte már túl részletes
-
azbest
félisten
pár perc próba alapján hbo go cast megy ahogy kell.
A telenor mytv estén úgy tűnik más billentyűkódra figyel az app, mint amit az új rendszer küld a táv fel-le nyomofatáskor. Igaz nekem nem a miboxhoz való táv van, hanem a kínai változathoz való. A régi fajta tévé appban ez a táv nem tudott ok-t nyomni a műsorra, az eredeti táv tudott. Szóval emiatt lehet különbség most is.
Én ezt tapasztalom: a jobbra gombra a menü megnyílik, a fel-le görgeti a listát, de nem jelöl ki csatornát, így mindig a legelsőt játsza ha ok-t nyomok. És becsukni sem lehet (ok-ra rávált az első csatornára és akkor eltűnik).
Viszont a tévé játszás közben fel-le átléptet a következő csatornára. A bal oldali menü is működik, a műsorújságban is lehet csatornát váltani. Tehát nem teljesen használhatatlan, csak a jobb oldali menü nem reagál jól.4k felbontásnál tényleg mintha kicsit megfontoltabb lenne az egész android felület reagálása. De azon kívül, hogy késleltetést érzek, nem okozott még gondot.
-
azbest
félisten
na. frissítettem oreora. A hdcp2.2 kapcsán úgy tűnik még érzékenyebb a kábel minőségére. Ezt onnan is gondolom, hogy mégha meg is jelenik a 4k60Hz opció az androidban, akkor sem mindig elérhető az rgb mód. Elsőre csak ycbcr422 volt a listán, pedig a monitor határozottan tud rgb-t. Aztán álítgatva, kábelt cserélgetve láttam, hogy lennie kellene, csak valsz egyik kábelem sem bírja azt a sávszélességet. Szóval rendeltem egy 1m-es 1270 forintos, 3x-os árnyékolású, aranyozott csatlakozós kábelt a helyi boltba, amit hétfőn fogok tudni kipróbálni. Szóval még mindig úgy tűnik, hogy a legtöbb panaszkodónak egyszerűen csak nem bírja a kábelezése azt a hatalmas sávszélességet, ami a 4k-hoz kell. A 30Hz-es módban meglett a hdcp2.2, de úgy természetesen elég bántóan szaggatott a felület animációja, szóval 60Hz kell az élményhez. Egyébként nem lenne rossz egy hdmi boost opció, hogy a jelszintet lehessen állítani, mint ahogy például raspberry pi esetén, bár az csak fhd.
Közben kodi fórumon olvastam, hogy a kodi-val is van baj az auto framerate kapcsán. Az új kernelben megváltozott a kapcsoló használatának módja, a kodi pedig a régi fajtát próbálja. Szóval egy kodi fix is lell, hogy kiderüljön, működik-e vagy sem. [link]
A pendrive-ok kapcsán is lehet abbló gebasz, hogy sok programot még a régi android verziókra fordítottak. Az újabbakban pedig megváltozott a fájlok elérésének módja és amelyik program nem készült erre fel, az jobb esetben nem látja a tárhelyet, rosszabb esetben kressel. Szóval itt is benne van a pakliban, hogy egyszerűen csak nem készítették még fel a programokat. De minél több készüléken (nem csak miboxon) lesz oreo, annál inkább muszáj lesz nekik frissíteni a programjukat. A kodi kernelben van ntfs támogatás, néhány frissített program ezért képes elérni az usb eszközt.
Viszont a netflix tényleg kecseg... oreoval még a hdcp2.2 mellett sem látom most az uhd lehetőséget.
szerk: na most 5 méteres árnyékolt kábellel sikerült hdcp2.2 4k60Hz ycbcr422 10bit mellett. Épp egy 16 mgeabites 4k tesztvideó megy netflixen. De úgy tűnik, ha egyszer hdmi adatátviteli hiba miatt letiltja a 2.2-őt, akkor lehet kell egy áramtalanítás a miboxnak, a sima reboot az about menüből még nem segít.
-
bexinho23
őstag
Kodiban masnal sincs hang Oreo alatt? Barmilyen hangformatumu mkvt szeretnek lejatszani, az erositon nem valt at se dtsre, se dolbyra... semmit nem valtoztattam, csak frissitettem.
-
zhorvath
aktív tag
Most áldom az eszem, hogy a kadencia helyes lejátszás miatt vettem egy másik boxot is.
Ez a frissítés nem igazán sikerült. -
stigma
addikt
(#1729) er2es: Ennyit arról, hogy türelmetlen vagyok.
FAt32-re formázott pendriv-on már számtalan romo-t próbáltam feltenni Status7-es Error-al amit nem tudtam mi a baj.
Sajna mivel kapkodós vagyok nem igazán olvastam ár, már ezer ROM-ot telepítttem a Oneplus 1/3/5-ös telómra viszont itt nem ugyanaz sajnos.Ez a fakta kulcs van, (OPR6.170623.013.2167), ahonna az Oero-t leszedtem majd feltettem Zip-ből, viszont sajnos 20-25mp után kiirja hogy sucessfull, restart és a recovery menübe dob vissza.
Utánaolvasok remélem meg tudom oldani, írtátok a különféle törléseket, ezt még elolvasom mik azok pontosan.
(#1730) gyugyo79 : Köszi a pár hszel feljebb lévő linkelést.
-
gyugyo79
addikt
-
er2es
tag
Szia!
nem vagyok benne jártas, de ez jött szembe:
https://www.reddit.com/r/AndroidTV/comments/8u7bb4/downgrading_to_last_official_build_before/
The mi box does not allow the bootloader to be unlocked. When you installed oreo you installed oreo bootloader. Its locked, so you're locked to oreo.
Partially correct, it doesn't need to be unlocked to root. We had root with marshmallow and nougat with userdebug builds, that's how we were able to downgrade to marshmallow. We'd just need a userdebug build of oreo first, though at this time there's none available. -
stigma
addikt
Sziasztok.
Sajnos pár hsz-el feljebb írtam, erősítő + Oreo-nál nekem se kép se hang, azt írja csatlakoztattam a HDMI kábelt, majd OK gond, de nem reagál semmire sem.
Ha direktbe kötöm a TV - HDMI - Box akkor elindul és nincs gond, viszont és szeretném kihasználni az erősítőm ha van.
MM-re vagy Nugat-ra viszamennék de nincs olyan rom ami eddig feltelepült...van valakinek ötlete?
Eddig innen szedtem el az MM 1901-es romot de hibára futottam, illtve egyik Nougat rommal is (1560)
Van valakinek ötlete Oreo-ról hogy tudok MM-re visszaítérni (6.0.1)
-
azbest
félisten
Érdekesség, új nemzetközi mibox változat a láthatáron MDZ-22-AB azonosítóval. Szóval lesz nemzetközi mibox4. Ez persze nem jelent nagy változást, mármint ugyanaz a hardver van benne, csak nem kell kétféle házat gyártni. Az jó kérdés, hogyha lesz mibox4, akkor vajon a 3 kap-e további frissítéseket vagy majd csak a 4esre adják ki.
-
er2es
tag
aki tudja, kommentelje
hátha segít valamit!
-
azbest
félisten
válasz
Degeczi #1721 üzenetére
valószínűleg arra panaszkodnak, hogy nem downmixeli le vagy alakítja át. Megfelelő hang eszközzel a passthrough korábban is ment.
"Netflix still does 5.1 DD+ audio if HDMI connected to a DD+ capable audio reciever."- handles all AC3, DTS and HD Audio Passthrough, inc. Atmos and up to 7.1 Multichannel LPCM in Kodi Krypton 17.6 & Leia [link]
-
jambiyya
őstag
válasz
donjohnson #1718 üzenetére
Csak nehogy oreoval jöjjön...
-
azbest
félisten
válasz
kraftxld #1717 üzenetére
Minden frissítés rögös.
Nekem a régi mytv otthon volt úgy, hogy a nem hangos mi távirányítóval nem lehetett elindítani az adást (az eredeti elromlott és a kínai boxhoz és tévéhez adott távval használom azóta). Aztán a mostani appal ez megoldódott, azóta sem vettem észre más appban problémát. Gondolom majd hamarosan rájönnek, hogy mi nem passzol és akkor megint jó lesz az app az új rendszerrel is.Az új kernel miatt is vannak problémák. A 6-os régi kernelébe betettek mindenféle usb-lan adapter támogatást, ntfs és extfat támogatást is. Na ezek is hiányoznak a panaszok alapján még a 8-asban lévő új kernelből. Szóval megint válogatósabb, de gondolom majdcsak jön ki még frissítés ezután is.
-
kraftxld
félisten
válasz
donjohnson #1718 üzenetére
Jaja, van egy lent a nappaliban, meg fent az emeleten a vendégszobában. A vendégek úgyse tudnak magyarul, úgyhogy nekik nem kell a MyTV, majd átcserélem a kettőt
-
azbest
félisten
válasz
kraftxld #1714 üzenetére
a mibox rendszerében nem lehet csak úgy visszaállni, mert akkor letörlődik a drm és hdcp kulcs, ami után nem működnének az előfizetős szolgáltatások éa a chromecast mód. Adott főverzióból, ha van debug rendszer, akkor arra leht váltani és ott csinálni mentést a boot particióról és a másik főverzió szintén debug buildjét visszaállítani, majd ott helyreállíteni a boot particiót. Vagy valami ilyesmi, egyáltalán nem sima ügy. De mivel oreoból nincs kinn debug build, így egyúttal ez azt is jelenti, hogy nem lehet (még).
-
tupijani
tag
Nos, nekem a mindigtv, mytv, digi online és az Es file explorer pro is átküldi a képet és a hangot ( oreo ) egy Huawei P Smart telefonról (4k is). Remélem ez azt jelenti, hogy mindenkinek megoldódik a probléma.
-
donjohnson
addikt
válasz
donjohnson #1710 üzenetére
közben próbálgattam.
lehet, hogy a kijelző beállítások miatt volt. természetesen ezt is átállította a frissítés. felbontás, színmélység, hdr stb. most átraktam 1080p 60 hz - RBG módra. eddig YCbCr színen vagy mi a fenén volt alapból oreo-n. -
donjohnson
addikt
ajaj, most már én is azt mondom, hogy ne frissítsetek oreo-ra, mert az egyik youtube videó alatt színes kriksz-krakszokat kezdett el mutatni a videó helyén. eddig egy videónál csinálta, de biztos, hogy nem normális jelenség.
-
-
lupus_l
aktív tag
Általános Chromecast zűrök vannak, boxtól függetlenül.
Ez elég szerencsétlenül jött ki. -
erzol
őstag
válasz
lupus_l #1696 üzenetére
Telenor technikusa szerint a Mytv Otthon app kompatibilis az oreo-val.
Készülék újraindítást és az app újra telepítését javasolta frissítés után.
Aki esetleg már frissített és használja a mytv-t megtenné, hogy ha újra rakja működik - e?
Frissíteném a boxot, de nálunk a csodás infrastruktúrának hála csak ez az egy tv forrás van és nem szeretnék sz@pni vele...
-
stigma
addikt
Sziasztok.
Adott az alábbi rendszer :
Sony 42W815-ös TV, FullHD-s
Pioneer VSX-932 ( 4k, hdr, Dolby Atmos, HDCP 2.2 támogat....)
Xiaomi mi box 3 4k box, eredeti kábelMa meg is jött örültem....Android 6.0.1-el szerelve, erősítőre bekötöttem és örültem neki nagyon, megy pöccre...
Láttam van frissítés Oreo-ra , fel is frissítettem viszont így egy hibaüzenettel találkoztam mégpedig hogy nincs TV csatlakoztatva és hogy bizonyosodjon meg hogy csatlakoztatta a HDCP 2.2. kábelt..(valami ilyesmit ír ki)Volt már valakinek hasonló problémája?
Kábelt már cseréltem, problémát nem oldotta meg.Visszafele frissíteni nem egyszerű de most mitévő legyek?
Mondjuk mehetek vissza Android 7-re is vagy eredeti 6.0.1-re , ki mit ajánl?Lényeg az hogy Kodi-t szerentém használni, NAS-ról mennének a Filmek (TV nemsokára 4k-ra lesz cserélve) és illetve passthought kellene nekem a HD hangokhoz, de gondolom ugyanúgy megy Android 6 alól, mint 8 alól menne.
-
bexinho23
őstag
Sziasztok! Talalkozott mar valaki chromecast problemaval?
Egyik naprol a masikra megszunt letezni ez a funkcio. Ezidaig szepen mukodott, most viszont a mobilon se a youtube, se a google home, se a mindig tv nem ajanlja fel a lehetoseget.
A halozat rendben van, wifin es lan kabeles csatlakozasnal is probalkoztam, de semmi.
Ezutan lattam, hogy van oreo frissites, amit feltettem, de ott sem javult a helyzet...
Valaki jart mar hasonlo cipoben?
Új hozzászólás Aktív témák
ph A Google Android TV operációs rendszerének 6.0-s változatát futtatja a régi-új doboz.
- sziku69: Szólánc.
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Notebook / laptop alkatrészek cseréje (processzor, RAM, HDD)
- Elder Scrolls IV - Oblivion - Olvasd el az összefoglalót, mielőtt írsz!
- PlayStation 5
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- 3D nyomtatás
- Milyen monitort vegyek?
- Diablo IV
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- 150db - 24600Ft/szett - DELL Universal Dock D6000 docking station (452-BCYH) (DisplayLink)
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude 7400 - i7-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD IPS I CAM I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest