Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Házimozi haladó szinten
- RAM topik
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen egeret válasszak?
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Milyen processzort vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- ZIDOO médialejátszók
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Kérdés előtt olvasd el az összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
eszlenyek
tag
válasz
darvinya #2298 üzenetére
Újraindítás, kikapcsolás, minden volt többször is, hogy újra működjön a wifi hotspot. Sajnos a problémák továbbra is előjönnek, sőt olyat is produkált, ha híváselőzményekből hívtam valakit (sim 2-ről, az az alapértelmezett, mobilnetre a sim 1 ami folyamatosan be is van kapcsolava, kis plusz információ nem mint ha ennek kéne befolyásolnia bármit), akkor ki sem csörgött, viszont ha kikerestem a névjegyzékből, akkor minden gond nélkül tudtam hívni. Szóval ez egyre érdekesebb lesz...
Factory reset megoldja, csak utálom hogy ilyenkor le kell menteni minden képet/videót a telefonról... -
Breki
veterán
A tárcsázóval kapcsolatban én már régóta használom megelégedéssel a True Callert a gyári tárcsázó helyett, sok "ismeretlen" hívástól megmentett.
Ezt most találtam hátha mást is érdekel.
Truecaller – Caller ID & Block Premium 10.23.8 Apk + Mod for Android
-
eszlenyek
tag
válasz
darvinya #2282 üzenetére
Ezt azon belül, merre válasszam ki? Eddig nem volt ilyen problémám. Plusz továbbra sem az a baj, hogy csak a számot adja ki, hanem hogy úgy adja ki mint amikor a névvel együtt hívnám, de a név része üres és alatta kicsivel van a telefonszám.
Egyéb, rendszeresen használom a Wifi megosztást (autó, laptop, haverok) és mostanában gondol egyet és teljesen meghülyül, csak újraindítás után hajlandó működni. Valakinek hasonló?
-
gazfickó
tag
Köszönöm a válaszokat! Tisztán tartani igyekszem majd a hátlapot, a tokjaimat pl el is szoktam mosni, így nehezebben koszolódnak el, és talán a hátlap is nehezebben fog kifényesedni a portól.
Ami még kérdés megfogalmazódott bennem, hogy a hátlapi kamerapúpra használ e valaki külön valami védelmet? Mert ahogy észrevettem még tokkal együtt is eléggé kiáll, és minden esetben a kamera előtti üveg érintkezik bármilyen felülettel ahová le van rakva a telefon. Ez nem jelent majd problémát hosszú távon a karcokat / sérüléseket illetően?
-
Dr. Romano
veterán
Nekünk ma jött meg a márciusi update, rendben feltelepült, minden ok.
-
dragonfx
veterán
Na hosszas vivodas utan ugy dontottem marad a telo.ami mindenbe megfelel es javulas is lenne 250 k.
Ami hasonlo de van jack az g,engebb.talan a honor 8x jatszana.
Berendeltem 4 atalakitott type c.re.
Az ali.s megjott eleg faintos. Nem coorsell hanem a masik.airfish vagy mi.
Gyenge pillanatomban a sonata hd.t is berendeltem.kivi leszek ra.😉😉👊👊 -
eszlenyek
tag
Az új frissítés óta csak nekem csinálja azt a telefon, hogy nem írja ki a neveket (üres a név mező) csak a hívószámokat ha valakit keresek a 2. simről (1. nem próbáltam)?
-
Namelesske
addikt
válasz
gazfickó #2278 üzenetére
Én úgy vettem észre nagyon jól bírja a strapát, nem vagyok egy extrém felhasználó, de sajnos egyszer kétszer csattant már a telefon főleg fejmagasságból asztalra, vagy ágyról földre. Elég masszívnak tűnt. A tokokkal vigyázni kell mert az anodizált hátlapon hamar kifényesedik a felület ahol megcsiszolja a por, tisztán kell tartani.
-
gazfickó
tag
Sziasztok!
Tegnap csatlakoztam köreitekbe egy 4/64-es gold verzióval, egy 2016-os A5-öt váltottam, és eddig bár nincs sok tapasztalatom, de az mind pozitív, tetszik ez a mobil,pedig nagyon szkeptikus voltam vele eleinte.
A frissítèseket feltettem, pár apróbb bökkenőt leszámítva sima liba volt szerencsére.
Egy olyan kérdésem viszont lenne, hogy az előlap mennyire bírja a strapát, kinek mi a tapasztalata? Nem szoktam nagyon fóliát használni, az A5-ön sem volt, ès az nem igazán karcolódott, ezzel mi a helyzet e tèren? Továbbá a gyári tok mennyire tartós? Valami jobb bőr tokot el tudnék képzelni hozzá, ha valakinek van javaslata, bár szerintem az átlátszóban is szép, mert jól néz ki az arany ház.
Köszönöm előre is! -
bucsupeti
senior tag
-
darvinya
titán
-
bucsupeti
senior tag
válasz
darvinya #2265 üzenetére
Azért ez nem teljesen így működik. A szerverről letölti a készülék a csomagot (néhány száz mega, nagyobb upgrade lehet akár 1 giga is) A letöltött fájlból a készülék előállítja a haskódot. Majd összehasonlítják ezt a néhány karakteres kódot a szerveren tárolt hash kóddal. Ha a kettő egyforma akkor jó a letöltés, nincs hiba. Ha eltér akkor gáz van. Valóban eltart egy kis ideig, de független a net sebességétől az ellenőrzés és nem tart 1-2 percnél tovább 1 gigás fájlnál.
Biztos vagyok benne hogy ezt megcsinálja az update mechanizmus. Más itt a probléma nem az hogy hibás a letöltött fájl és ha hibás akkor is megpróbálja felrakni. -
darvinya
titán
checksumját ellenőrizheti, vagy még sem, mert itt kódolt csomagot szerver oldalról is kellene visszaellenőrzés.
Ami még Gbps net mellett 100MB állományt 10 percig szöszölne, és ekkor még csak helyes letöltésről beszélünk.
Ezután jön hitelesítő aláírás, és csomag kibontás, telepítés.Szimplán köztes csomag továbbitási hiba okozot gondot, ami telepítő végtelen hibát okozta.
-
LaCeeN
tag
válasz
darvinya #2261 üzenetére
Persze, kb. wifin lóg mindennap (itthon és az irodában is)
Láttam itt a topicban, hogy van új frissítés ezért kézzel elindítottam és megvártam míg végez vele. Közben nem nyomkodtam és az itthoni wifire volt kapcsolódva.
Ráeresztettem mégegyszer most az updatet, felment gond nélkül és most nincs bootloop. A fene sem érti ezt...
-
darvinya
titán
Ok, ezt nem néztem
De írja, hogy a Telepítési hiba lépet fel, ami letöltött csomag hiba miatt van.
Telepítés nélküli telo újraindítással újra letölti a csomagot, és előtte rendbe rakja Google összetevőket.Naponta min. 3 órát van gyors net elérése a telonak, amiből min. 2 órát „nyugalmi” állapotban van?
-
A2lite
csendes tag
Nagyon gàz, amit ezzel a telefonnal művelnek frissítés terén.
-
LaCeeN
tag
Sikerült visszaflashelni, de már nem emlékszem hogy hogy. MiFlash rémlik, de anno a Pie updatenél ha jól emlékszem elég volt kiszedni a SIM-eket és elindult a telefon, most sajnos nem.
edit: kiszedtem a SIM-eket, kikapcsoltam, újraindítottam párszor, megjárta a fastboot módot is. Most elindult. Nem tudom hogy most örüljek-e neki vagy sem...
-
törölt tag
válasz
darvinya #2249 üzenetére
Xiaomi Mi A2 - Android 9.0 Pie - VoLTE - 4G Mode #2 PKQ1.180904.001.V10.0.7.0.PDIMIXM
Ez is szépen felment
Changelog nincs valahol?
-
LaCeeN
tag
Lehet kérni szerintetek a termék cseréjét? Ez már a harmadik alkalom, hogy bootloopba kerül. Hivatalos Xiaomi boltban (Lurdy) vásárolt készülék. Nem tartom elfogadhatónak, hogy a gyártó használhatatlanná teszi a készüléket minden egyes frissítés alkalmával.
-
LaCeeN
tag
Régóta figyelemmel követem már a topicot, "sajnos" most hozzá kell szóljak.
Nekem fent volt a korábbi márciusi frissítés, a most érkezett javítás felrakása után bootloopol a teló... óvatosan vele!
-
ntomka
nagyúr
Felment nálam is. Megjavították a 4G-t.
-
Aldorfin
tag
Felment a márciusi 50 mb os biztonsági frissítés. Minden ok. Még.:)
Én mindig és gondolkodás nélkül teszem fel rögtön a frissítéseket. Mintha az ujjlenyomat problémát megoldották volna.
Mi a2 128/6 -
user112
senior tag
A frissítés előre letöltődik a telóra? Sehol nem találom ezt a 315Mb-os állományt.
Vagy csak újrainduláskor kezdi a letöltést? -
mrgold
tag
Sziasztok!
A nejemnek vásároltam egy ilyen telefont a héten...
Ma nem tud a billentyűzettel ékezetes (magyar) betűket írni.
Mit állíthatott el? Nem tudok rájönni...
Indiai billentyűzet van beállítva bevitelnek, rendszernyelvek használatával.
Köszi. -
Zsoti90
csendes tag
GCam-ot csak úgy apk-ból nem lehet normálisan telepíteni, buherálni kell? APK-ból feltelepíti, de nem indul el.
-
Zsoti90
csendes tag
Megvan a telefon, hát szerintem baromi jó 4 óra kijelzőidőm volt és még maradt 45% a telefonban, igaz 50%-os fényerőn használom vagy automatikus fényerőn. Mindent letöröltem róla ami nem kell. Felfrissítettem most már android 9 van rajta de semmi buggal nem találkoztam és a 4G is működik. Baromi gyors egy Huawei P8 után, pedig amilyen régi még az is egészen használható.
-
darvinya
titán
Vannak MIUI app-ok, pl: MiFiles, MiStore, MIUI fórum
De mást telepíthető, viszont Android One rendszeren nincs MIUI.Hívásrögzítő nincs, és minden Android 9-en lévő fw-n nem is működik, még MIUI-n, ami legtöbbször nem a legfrissebb android-ra épül.
Root-tal lehet hívásrögzítő.Semmi gond nincs, csak elenyésző bootloop van, mint az összes többi rendszeren.
De kikapcsolható a frissítés, kb. 5 hsz-el ezelőtt lett leírva. -
Chaser
legenda
válasz
Namelesske #2232 üzenetére
köszönöm
gyári miui appok mehetnek rá/vannak rajta alapból? hívásrögzítőt azt nagyon szeretem
kijelzővel nincs bajom a note4-gyel, sőt semmivel, csak megnéznék egy natúr droidot
ha jól vettem ki bootloopokat elkerülhetem, ha kikapcsolom a frissítéseket, max akkor frissítek mikor már biztos nincs gond
ilyen bootlopos hülyeséget nem szeretnék, note1 és 4-gyel semmi ilyen gondom nem volt, gyári frissítés jött, települt, és minden működött tovább -
Namelesske
addikt
válasz
Namelesske #2232 üzenetére
Ha mindent szeretsz folyamatosan állítgatni, testre szabn, okos funkciók, gyári alkalmazásokkal akkor inkább egy Redmi 7 jobb neked. Ha a minimalizmust szereted akkor A2, de nem lesz nagy előrelépés, bizonyos értelemben kompromisszumot is jelent.
-
Namelesske
addikt
Note 4-ről váltottam. Akkumulátorból nagyon hiányzik az az 1000mAH, a snap660 semmivel se jobb mint a 625, sőt... a 4 giga RAM hasznos, kijelző is jobb, kamera is jobb, ház minősége is jobb. Szoftver is jobb, ha sikerül megúszni a bootloopokat. Sebességben nehéz összehasonlítani, másra van hangolva a stock Android, gondtalanabb mint a MIUI nincs mikro management folyamatosan ilyen olyan tisztító alkalmazásokkal. Nem bántam meg de az akkumulátor sokkal gyengébb.
-
Chaser
legenda
ha vkinek volt esetleg note4-e, milyen sebességű ahhoz képest ez a soc? ahogy látom sok eltérés nincs sd 625 vs 660
szerk:
azt h a miui és "nyers" droid h viszonyul egymáshoz sebessségben, azt nem tudom
akkut azt látom h sokkal karcsúbb a2-nél, az biztos hiányozna -
TIstvan4
tag
Üdvözlök minden szakértőt,és nem szakértőt!
Nagy kérdésem lenne,hogy 3/32 agy 4/64 változat egyébb dolgokban is eltér egyméstol hardware stb?
Köszönöm velőre is válaszaitokat!
-
darvinya
titán
válasz
J.varga7 #2215 üzenetére
Szia
Nem kell ennyire félni tőle, mert én első bontástól kezdve a legfrissebb rendszert használom, s nem volt bootloop-om.
De letiltható a frissítés, ezt megtalálod Fejlesztői menüben, amit A telefonról build szám 7x nyomva jön elő.
A frissítések OTA-n, azaz letölti internetről és kézileg újraindítva települ, viszont telepítés után ajánlott az ismételt újraindítás mikor végzett a telepítéssel.
A hibás firmware-t visszavonták, és azt már nem lehet telepíteni és nem.is fog települni. -
J.varga7
tag
Kedves mindenki, egy kis segítséget szeretnék kérni. Egy ilyen telefont vettem az édesanyámnak, pont az Android One miatt, örültem, hogy bloatware-mentes, és gondoltam csak nem lehet gond egy szinte stock androiddal egy Snapdragon 660-as telón.
De olvasva a tapasztalatokat az itt megírt software update problémákról, totál elbizonytalanodtam, hogy mit tegyek a telefonnal. Az AQUA-tól rendeltem a telót, feltételezem, hogy 8-as Android lesz rajta (még nem bontottam ki, mivel szülinapi ajándék).Első kérdésem az, hogy le lehet-e tiltani valahogy a frissítéseket és a frissítési értesítéseket a telefonon?
A második kérdésem az lenne, hogy ha mégis a frissítés mellett döntök, akkor a még 8-as androidos telefonra hogyan fognak települni a frissítések? Szép sorban egymás után, amiből ugye a januári és a februári update is hazavágja majd a telót, vagy van lehetőség rá, hogy egyből a márciusi update kerüljön rá?
Utolsó kérdés, hogy a stock 8-as androidnak melyik volt a legstabilabb verziója? Esetleg fel lehet ezt is valahogy rakni egyből a telóra?
Előre is köszönöm!
Varga Jenő -
haiduo82
aktív tag
Nagyon nem tetszik
Ha tényleg ilyen lesz, akkor az én szememben ez egy határozott visszalépés...
-
Breki
veterán
Mi A3
-
Chaser
legenda
köszönöm urak, így már megvan
nemrég volt egy go-s redmi, azt a droidot kevertem ide -
csaba951
veterán
Lásd: Android One
Új hozzászólás Aktív témák
- Elite: Dangerous
- Battlefield 6
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Házimozi haladó szinten
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
- RAM topik
- Milyen TV-t vegyek?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 6700K / RTX 2060 6GB / 32GB DDR4 / 500 SSD
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 512SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
- PS Plus előfizetések
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest