Hirdetés
- CPU léghűtés kibeszélő
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Épkézlábnak tűnő, vezetékmentes, de olcsó billentyűzet jött a Redragontól
- Milyen monitort vegyek?
- Milyen egeret válasszak?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Házimozi belépő szinten
- Bővíti a Strix Halo kódnevű dizájn képességeit az AMD
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Kérdés előtt olvasd el az összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
bucsupeti
senior tag
segítsetek légyszi. Melyik az az üzlet ahol olyan hárít lehet plusz pénzért venni a készülékekhez hogy hiba esetén nem javítanak hanem cserélik. Nem jut eszembe a neve.
-
törölt tag
válasz
darvinya #3196 üzenetére
Nekem is ilyesmit írt ki, ennyi maximumot, még anno be is raktam a csoportba.
https://prohardver.hu/tema/re_xiaomi_mi_a2_fejlodott_is_meg_nem_is/hsz_1182-1182.html
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz
darvinya #3192 üzenetére
https://www.blitzwolf.shop/okostelefon-gyorstoltes-a-blitzwolffal
Most nézem az eltérést. Amúgy én a maximumra mutattam rá -
darvinya
titán
válasz
#07746304 #3190 üzenetére
QC3-as töltővel 20%-50%-ra 15 perc, még 20 perc 80%.
Meg is zakkanék, ha 1A alatt töltené 3000mAh aksit, mert az 4-5h-ig tartana feltöltés 100%-ra.
Most ez 1-1.5h.Namelesske
Úgy lesz telemédiúm, aki távolról tudja mi történt pontosan.
Én csak leírt szöveg ismeretében írtam. -
darvinya
titán
válasz
Namelesske #3186 üzenetére
Először csak védőüveg törésről volt szö, ami nem kijelző üveg.
Utólag derült ki, hogy kijelző üveg is tört.
Azért kevered a kijelző üveg-érintő szétszedést, a kijelző kerethez ragasztott komplett kijelzővel.
Előbbihez kell sok minden, ráadásul eredmény sem lesz tökélestes.
Utóbbihoz csak jól kell összeragasztani.
Persze kerettel együtt kapható kijelzővel könnyebb dolgozni.IntelliSense
Csak CPU frekvenciában kicsit gyorsabb A50, de régebbi Cortex magos, szemben A2 Kyro magokkal ami újabb.
Tehát feb.-ban kiadott A50 valójában 2017-es. -
törölt tag
válasz
Namelesske #3186 üzenetére
Nos igen, azt kell mérlegelni, hogy megcsináltatom, vagy megpróbálom így eladni...
Bár így tényleg csak olyanok érdeklődnének, akik meg is tudják csinálni.
Az új telefon egyébként jobb, újabb (évszámilag is), gyorsabb is, de nem Android One...
Van rá biztosítás is kötve, de lehet a rollert is eladom, mert intőjel, ahogy mondtad..(#3185) darvinya: Ja.
-
Namelesske
addikt
válasz
darvinya #3183 üzenetére
Mert darabokra tört az üveg, amire rá van ragasztva az LCD. Ha van kedved lehet időt és pénzt pazarolni, melegítéssel meg arany huzallal és meglehet próbálni leszedni a felső üveget, de csak arra garancia hogy elpazarolsz az életedből 4 órát, és olyan faszán felragasztani úgysem fogod LOCA-val mint gyárilag volt, és még a digitalizáló rétegről nem beszéltünk, fantom érintések esetleg halott területek is lehetnek ha nem elég uniform a ragasztás és a sérült keret miatt esetleg még feszülni is fog és elreped a zsebedben (megtörtént haveromnál R.Note 4). Kell még egy UV lámpa is meg egy LAF. Túl sok... annak aki mással szeretné megcsináltatni.
Ezért kell egy panel kerettel együtt. Nem üveg, nem kijelző, hanem egy komplett előlap mindennel, mert azzal van a legkevesebb szívás.
Érdemes szétszedni rendelgetés előtt, mert megsérülhetett más is, oldalgombokra gondolok elsősorban, gagyi szalagkábelre integrált megoldás, nem bírja ha sokszor van szerelve.(#3184) IntelliSense, Sajnálom ami történt, de ha jól emlékszem a múltkor már sikerült rollerezés közben odakoccintani a kamerát, az volt az intő jel szerintem. Semmiképp se add fel, mert még mindig 25-30 ezer forint érték van abban a telefonban. Még ha 20-at mondanak a javításra akkor is megéri, mert gyakorlatilag új telefon lesz a vége.
-
darvinya
titán
válasz
Namelesske #3182 üzenetére
Mit?
Kijelző jó, csak hátlap kuka.
Akkor minek kijelzőt is cserélni kerettel együtt. -
darvinya
titán
válasz
Namelesske #3180 üzenetére
És minek a kijelző keret?
-
Namelesske
addikt
válasz
#07746304 #3178 üzenetére
Nem nagy cucc te magad is megtudod csinálni, csak egy ház kell és egy kijelző kerettel. A biztonság kedvéért egy akkumulátort is tennék a kosárba. 15-ből megvan. Arra kell figyelni, ne sérüljön jobban szétszedéskor. Meg hogy a Sim tálca ne legyen beleszakadva a telefonba.
Ugyanitt Mi A2 féléves eladó
-
törölt tag
válasz
eclipse19 #3173 üzenetére
Kugoo S1 Rollerre volt szerelve. Megpróbáltam kikerülne a járdán egy növényzettel borított részt. Letértem róla, és én ugyan nem estem el, de a roller igen, ráadásul szerencsétlen módon, az aluminium satuban lévő A2-re, és lényegében ráhajlította. A telefon egyébként működik a WiFi modult leszámítva. Még a kijelző sem törött, csak a védő üveg.
-
törölt tag
-
zgmzgm
tag
Frissítés óta nem tudom használni a wifit
. Így kár fissíteni.
-
törölt tag
Minden frisitéssel sikerül valami újabb szarságot csináliuk, telejsen mnidegy, hogy javítanak e hibát, mert új úgy is csinálnak újabbat ami eddig nem volt.
Nem értem minek hozzák ki hó végén a hó eleji frissitést, ha nem is tesztelik... -
Ryoo
senior tag
A Beállítások/Hálózat és internet/SIM Cards menübe lehet állítani, hogy melyik legyen az alapértelmezett mobilnet kártya. Mobilhálózatok és az Adathasználat menükben tudod kapcsolni, hogy melyik kártyán legyen aktív a mobil net, tudja ez a rendszer is, amit korábban mondtál, csak máshova van rakva.
-
PioDVD
senior tag
válasz
darvinya #3159 üzenetére
Tudom, hogy más a rendszer, de ez elég alapvető funkció lenne.
"De mindig azt a net-et fogja használni, amit megjelöltek."
Lehet, rosszul tettem fel a kérdést, a válasz alapján megy már a jó kérdés is. :) Szóval éppen az lenne a kérdés, hol állítom be, hogy a digi legyen az alapértelmezett mobiladat? Nem találtam ilyen beállítást, ezért próbáltam a T-t kikapcsolni, csak ez ugye mindkettőt kikapcsolja. -
darvinya
titán
A problémád, hogy MIUI(Pocophone) hasonlítasz össze Android One (A2)-nal.
MIUI elkésznyesztet a rengeteg beállíthatósággal, addig puritán A. One felhasználónak kell mindent megoldani.
De mindig azt a net-et fogja használni, amit megjelöltek.
Viszont a javasolt Digi beállítást tedd, meg. -
PioDVD
senior tag
Nem. Láttam, hogy van, ahol állítgatni kell, de az én telefonomba csak beraktam és megy. Illetve a fő probléma, hogy ha kikapcsolom a T-t, akkor kikapcsol az egész mobiladat, ezen akartam túllépni. De ha azt mondod, hogy ezért lövi le a mobiladatot, akkor megteszem.
Állítás annyi volt, amit furcsállok, hogy eredetileg a hálózat típusa a hosszú variáns volt (lte/wcda......), de most csak 2G, 3G, 4G van mindkét kártyánál. -
PioDVD
senior tag
Üdv!
Lányom A2-jébe beraktam egy Digi SIM-et, de nem sikerül használni a mobilnetet. Van benne egy T is, az az elsődleges és kell is, mert Digi ugye nem mindenhol van.
Ha bekapcsolom a mobiladatot, mindkét SIM-en bekapcsolja. Ha a menüben bemegyek a SIM-ekhez és kikapcsolom a T-n a mobilnetet, akkor az egész mobilnet kikapcsol. Megcseréltem a 2 SIM-et, hátha a SIM 1 "vezérli" a mobiladatot, de semmi változás. Mi lehet a megoldás?Nekem mostohatesó van (Pocophone), ott a lehúzott menüben a mobiladat gomb (kapcsoló) alatt le lehet nyitni egy listát, ahol kiválaszthatom, melyik kártya (szolgáltató) legyen aktív.
-
darvinya
titán
Hát az A3 nagyon nem ér meg ennyit. [link]
Hiába van kijelző alatt az ujjlenyomat olvaso, ami 30eFt+ biztosan nem kerül ennyibe.
Mivel fullHD+ -ról visszalépés HD+ -ra. -
Namelesske
addikt
Kicsit gonoszkodtam ADB alatt és letiltottam a következő programokat:
“pm uninstall -k --user 0 <name of package>”
com.miui.bugreport
com.google.android.as
com.google.android.apps.turbo
com.google.android.apps.wellbeing
com.google.ar.lens
com.google.android.feedback
com.miui.spock
com.google.android.marvin.talkback
com.android.protipsMeglátom mit javul a telefon kikapcsolt hazatelefonálással és néhány google bloatwarrel vékonyabban.
-
gaben88
őstag
válasz
darvinya #3148 üzenetére
1. Ez lezárt asztalon lévő, nem aktív képernyő esetén is dupla koppra feléleszti a kijelzőt?
2. Köszi, na ezt nem ismertem!!! :-)
3. Az nem oké... Pont ez a lényeg, hogy fizikai gombra ki/be bármikor. Pixel Exp.-be ez most úgy megy, hogy lezárt kijelzőnél ha sokáig nyomom a power gombot, akkor be/illetve ki kapcsol a zseblámpa. Én ezt így szeretem, mert le lehet zárni a kijelzőt, lehet bárhogy fogdosni a telót és ha már nem kell, csak 1 mp és már nem is világít a lámpa.
4. rosszul írtam, SMS küldés nem megy, hogy üzenet küldés előtt megkérdezze, hogy melyik SIM-el...Na, de amúgy off ez,nem fogok én már visszaváltani Android One-ra az A2-vel.
-
Namelesske
addikt
válasz
gaben88 #3138 üzenetére
Osztottam szoroztam, mivel nincs Lineage hivatalosan ezért az AOSPExtended felé kacsingatok. [link]
(#3140) ntomkaAz a baj vele, hogy egyszerre két port érkezett hozzá. Az egyik egy arrogáns pöcstől, akit nem akarnak elfogadni maintainernek, sőt a hivatalos topicban hozzászólást sem lehet már írni. A másik pedig amatőr, és még alapfunkciók sem működnek benne rendesen. Szóval szerintem nem is fogunk kapni semmi értelmeset, mert lassan már cserélik ezeket a telefonokat és nem történt meg az a fajta boom ami mondjuk a mido esetén.
-
Teagol
aktív tag
Hát nem a nexus vonal, az érezhető. (Én is 5x-ről váltottam).
Cserébe eszembe jut, mennyiért vettem.
Nyilván egy pixel jobb lett volna, ha odaadnák 80-ért :) mint anno az 5x-et.
Mani hiányában maradt az one vonal. :) -
gaben88
őstag
Apex Launchert még anno megvettem, pont a Nexus 4 időkben, de most pl mindenhol a Poco Launchert használom. De pl dupla koppos ki/be kapcsolást, SIM kártyánként eltérő csengőhangot, 1 gombos zseblámpa ki/be kapcsolást, hívás előtt mindig SIM választást nem tud megoldani pl egy launcher! :-(
Tény, ezeknek én nem néztem utána A2 vásárlása előtt és a MIUI pedig ebből a szempontból elkényeztetett... -
gaben88
őstag
De, sőt, sok ROM esetén direkt ezt kerestem (AOSP) anno is, sőt volt Nexus 4 és Nexus 5 mobilom is, amin pl sokáig nem is cseréltem ROM-ot. Szeretem ezt, mert sallang mentes, aztán úgy szabom testre úgy is ahogy akarom, gyors, stabil, bugmentes, de ez sajnos az A2 féle Android One-ról nem mondható el részemről 100%-osan...
De Pixel Exp. ROM-mal nem rossz az A2, azt leszámítva, hogy Snapis Redmi Note 4 (amit gyári Global MIUI-val használtam és használja a feleségem mai napig) után kicsit gyengusz az aksija és néha lagolva reagál a billentyűzeten való gépelésre.
-
Luc001
tag
"VoLTE"
A Telenor csak úgy veszi le a tiltást ha tényleges a listán szereplő telefonban van a SIM. Első próbálkozásnál meg az A2-vel hívtam fel őket, azt mondván hogy ez P-20 telefon. Kis varakoztatas után közölték hogy ez nem P20 hanem Xiaomi így nem veszik le a tiltast
Így kénytelen voltam egy kölcsön telefonba (P10)betenni a sajat SIM kártyát amivel elhitték hogy a listás telefont használom. Na nekem így sikerült a HD ikont megszerezni. -
ntomka
nagyúr
Egyébként a lineage rommal mi a helyzet? Nem úgy volt, hogy lesz rá hivatalos?
-
gaben88
őstag
válasz
Namelesske #3133 üzenetére
Pixel Experience ROM-ot hasznalok mar lassan fel eve, de pont most huzzak ki a szonyeget alola, ha jol tudom, igy en is uj ROM keresese elott allok. :-(
A gyari egy kalap foss, soha tobbe Xiaomi fele Android One-t!
-
TCr
veterán
Nálam is felment az update gond nélkül.
-
Namelesske
addikt
válasz
Namelesske #3133 üzenetére
-
Namelesske
addikt
Sziasztok!
Kezdem megelégelni a Xiaomi bénázásait a telefonnal, egyre rosszabb minden frissítés után a telefon. Arra gondoltam felrakok valami custom romot a telefonra, de meglepődve tapasztaltam, hogy elég kevés normális minőségű van a telefonra. Aki használ már innen valami egyedi romot, megtudja osztani a tapasztalatokat? Olyansmire lenne szükségem ami mögött azért ott van egy OTA szerver és 1 embernél több fejleszti, mert például LineageOS-ből 2 volt XDA-n de egyet lezártak mert a topik átment eszmecserébe a nácikról.... a másik LineageOS portban pedig nem működik a Bluetooth.
Van egy MIUI EU port a telefonra, ez ígéretesnek tűnik, de eléggé berozsdásodtam nem vágom mi változott Galaxy Nexus óta. A logika nagyvonalakba megvan bennem: Unlock, TWRP, flash.
Van pár dolog amit nem értek, ha valaki elmagyarázná hogyan kell akkor megköszönném.
1. Magisk: Nagyjából tudom, hogy rootless root megoldás, de nem tudom hogyan is néz ki felrakva a telefonra. Gondolom rom flash után kell felrakni, de konkrétan írna róla pár sort valaki? Miben különbözik a supersu-tól, hova települ, el lehet távolítani?
2. Slotok: Mindenhol írják hogy slotot kell cserélni flash után vagy előtt meg stb. Ha jól emlékszem ez az androidnak a saját védelme a brick ellen, hol tudok slotot váltani? TWRP vagy esetleg ADB kell hozzá?
3. Titkosítás: Ezt is külön kell kapcsolgatni, formázni kell a data partíciót flash után? Egyáltalán netbank meg hasonlók mennek custom romokkal?
4. Unlock relock, Visszatérés gyári állapotra
Régen GNEX esetén simán lehetett zárni a bootloadert, vajon A2 estében is van erre lehetőség, vagy szépen regelni kell a XIAOMI-nál és utána kapok egy kódot és garancia huss.
Esetleg rejtett rollback védelem van-e a telefonba? Mire kell odafigyelni hogy ne legyen tégla a telefonból? Talán egyszerűbb lenne MI6X-re alakítani, de ott már van tutira rollback védelem, akkor nincs visszatérés Android One-ra... ebben jártas valaki?5. Ti milyen romot ajánlotok ami megfelel az elvárásoknak? [link] én ezt néztem ki mint próba... Van értelme belevágni?
-
KisApám
addikt
A Mi A2 Lite-ről szeretném gépre letölteni a fényképet és videókat.
Rádugom a telefont kábelen a számítógépre, de csak a telefon ikonja jelenik meg a Fájlkezelőben, nincs mapparendszer, nem látja.
Hogyan tudnám letölteni a telefon tárhelyéről a képeket/videókat? -
Breki
veterán
válasz
eclipse19 #3128 üzenetére
Én használok egy nagyon jót, de spotifyhez és zenelejátszókhoz, fülesekkel és ggmm m3-al hallgatom, de böngészővel még nem próbáltam.
Ez annyira megtetszett, hogy be is szereztem a teljes változatát.
Illetve van egy másik az rögtön azzal kezdi, hogy felismeri, hogy rendszerszinten egy másik eq van használatban azt kikapcsolhatja-e.
Ez is jó, de előbbi jobban tetszik.
Érdekes, most ennél látom, hogy sokan lehúzzák, hogy nem működik nálam hibátlanul megy mikor kerestem ezeket nagyon jókat olvastam róla.
-
eclipse19
senior tag
Üdv Mindenkinek!
Egy olyan EQ-t (equalizer) keresek, ami működik Pie alatt. (Root nélkül)
Standalone/rendszer-szintű típus kellene, hogy olyan alkalmazásokkal is lehessen használni, amelyek beépítve nem támogatnak/tartalmaznak ilyet (pl. böngésző, TTS olvasó)
Olyan kellene, aminek a hatása BT fülhallgatón/hangszórón keresztül hallható. (Nem tudom ebből a szempontból van-e jelentősége, hogy jack-en vagy BT-n keresztül jön-e ki a hang.)
Számosat kipróbáltam az elmúlt napokban, de szinte egyik sem működött, vagyis semmi hatása nem volt a hallható hangra.
Már csak bennetek bízom, hátha tud valaki ilyet.
Köszönöm.
P.S.
Kérem a "Nem EQ kell, hanem HiFi füles/hangszóró" vitát ne nyissuk meg. -
Namelesske
addikt
Nekem is szarakodik a GPS, elrontottam miatta egy lehajtót mert pont akkor kezdett gondolkodni hol is vagyok és átugrott a pötty a mellette lévő útra, emiatt nem volt egyértelmű most én néztem el vagy a telefon mondta eddig rosszul. Durva anyjukat.
-
darvinya
titán
Nem baj, hétfőn jön Mi Play.
Igaz, gyereknek lett véve, de…ntomka
Próbáld ki 5+ app-al, ami bármi lehet.
Rakd min. 5 percre, s után indítsd Térképet.
Ekkor pár percig semmit sem talál (kis kék kör), ameddig ki nem vágja az app-okat a RAM-ból.
Ha hotspot működik, akkor végleg semmit sem talál.
Előzővel tökéletesen működött még ekkor is. -
darvinya
titán
Azért ezzel a frissítéssel valami nem kerek.
Pl:
-fekvő helyzetből állóhelyzetbe képernyő forgás fekete kép váltás van, ami eddig nem volt
-RAM kezelés brutálisan visszafogott, s sorba dobálja ki az app-okat 5+ felül
-GPS totál belassult -
Teagol
aktív tag
Kaland az élet! :)
Hiba nélkül felment!
-
darvinya
titán
válasz
Namelesske #3115 üzenetére
Csak emlegetnem kellett.
-
darvinya
titán
Csak nem akar jönni júliusi frissítés, pedig A1 már megkapta.
Félnek, hogy sok téglát gyártanak, nem győzik a garanciás visszafizetést. -
Breki
veterán
Az e havi frissítéssel mi lesz? A1-ra már kijött!
-
tmarkee
tag
válasz
darvinya #3108 üzenetére
Persze. Amikor a frissítés folyamata lezajlott, akkor mindig egy újraindítással végződik-kezdődik, ami hosszabb, mint egy átlagos újraindítás. A frissítés előtt nem volt android reset, az biztos, de azt nem is kérte. Valamelyik havi frissítés után lett ilyen, addig fehér volt. Most a modulok is mind feketék (dark mode), még a google keep-jegyzetek modulja is dark. Persze a Nova Launcher tökéletes, de én a sajátot szerettem volna használni :-)
-
darvinya
titán
válasz
#07746304 #3102 üzenetére
Addig húzod, míg meggörbül.
Amúgy ez jobb minőségű festék.
Ebből van tartalékba mert nagyon jó, és sokkal.tartósabb, mint többi hasonló.
Festés tipp:
Palack (víz, Cola, stb.) kupakba fúj ki egy kis festéket.
Ezt fogpiszkálóval vidd fel vékonyan sérült felületre.Persze kellene még selyemfényű lakk is, hogy ne térjen el a szín.mélység.
-
törölt tag
válasz
darvinya #3086 üzenetére
Nos a Logilink esetében pár alkalommal előfordult robogón, hogy lötyögött
A cssavart meg kellett húzni.
Amúgy az enyémnél, nagyon szépen be lehet úgy fogatni, hogy ne szoruljon ,de biztosan tartsa. Ma volt vel Debrecenben, és Berettyóújfaluban is, nem esett le. Viszont azon filóztam, hogy leragasztva a kamerát, ahol lement a festék, ott befújnám ezzel:
Szerintetek?
Új hozzászólás Aktív témák
- REFURBISHED és ÚJ - HP Thunderbolt Dock G2 230W docking station (3TR87AA)
- Eredeti Lenovo 230W töltők - 4X20Z83995
- Xiaomi Redmi 10 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B360M-HDV i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Super 6GB ZALMAN S3 TG NJOY 500W
- Samsung Galaxy A55 5G / 8RAM 256GB / Gyárifüggetlen / 12 Hó Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest