Hirdetés
- OLED monitor topic
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Apple MacBook
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Külső 3,5'' mobil rack-ek topikja
- Gyári tuningot kínál az Intel az egyes Core Ultra 200S CPU-khoz
- Hobby elektronika
- HP notebook topic
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
alfa159sw
tag
Sziasztok! Mai napon sajnos leejtettem a mi9 se-met. Kijelző nem reagál, fekete, néha felvillan színjátszósan. A külső kijelző sértetlen. Lenne esetleg aki kicserélné a kijelzőt? Ha új telefont vásárolnék hogyan tudnám lementeni az adatokat, esetleg olyan program amivel a számítógépről tudnám vezérelni és úgy lementeni vagy átköltözni másik telefonra.
-
konczy3
senior tag
Valaki próbálta már Type-C csatlakozós fülessel mint pl a [Oneplus Bullets]
Xiaomi gyárt ilyet? -
sxxorp
őstag
válasz
balu1977 #5893 üzenetére
Mióta léteznek nem látok nagy dinamikát, hogy elérhetőek kívánnak lenni itt, ráadásul a Nexusok után a Pixelek messze nem olyan finom árazásúak lettek eddig, ami miatt törtem volna magam. De amennyire láttam a Google sem törte magát, hogy valamennyire is innovatív legyen pl. a desgin-jukban, felhasználói élményben = nem igazán alternatíva
-
balu1977
senior tag
Nálam nem fog semmi más szóba jönni szerintem. Szeretem a miuit.
-
mdraco
őstag
-
sxxorp
őstag
Hát igen. Ez a gond bakker (tekerjetek a rózsaszín csíkig): [link]
Semmi a láthatáron. Mondjuk egyelőre úgy néz ki jövőre is elég. -
balu1977
senior tag
-
ot93
senior tag
Hmm, tényleg van ilyen.
Most így utólag nézve nekem menüben is ott van. Screenshot
-
-
ot93
senior tag
válasz
balu1977 #5879 üzenetére
Hát ez az egyik hiányosság amire eddig én sem találtam megoldást. Úgy lenne igazából a legjobb ha választható lenne, hogy mi legyen kapcsolható lezárt állapotban. Tegyük föl a zseblámpa, Bluetooth, automata fényerő stb. jelenjen meg de például mondjuk a GPS, mobilnet ne legyen kikapcsolható...
-
sxxorp
őstag
-
mdraco
őstag
Számomra a távoli jövőben iphone se 2 lehet az utódja, kb 100$ drágább lesz megjelenéskor mint a mi 9 se.
-
sxxorp
őstag
válasz
#52469760 #5872 üzenetére
Nincs. Egyelőre talán a Samsung A41-et tudnám javasolni (ha 1) megjelenik és 2) elfogadhatóan sikerült), ha valaki értelmes kompaktabb telefont keres a közeljövőben. Ez nem jelenti azt, hogy tud majd annyit és nem lesz drágább a telefonunknál
Ezért is gáz, hogy kiskanállal mérték az Mi9SE akkut, az óhatatlanul romló kapacitás csökkenti az amúgy sem acélos üzemidőt, és így a hasznos élettartamot.
-
konczy3
senior tag
Mi A2 litera kijött, és nagy részét ki is csinálta.
-
balu1977
senior tag
-
ot93
senior tag
válasz
#35202114 #5854 üzenetére
Az, hogy böngészés alatt mondjuk 5 perc alatt 10%, akkor azt jelentené, hogy 50 perc használat után nullára merül a telefon? Olyan telefon talán nem is létezik
Értelemszerűen ott valami nem stimmel.
A repülő módban 7 óra alatt 6% sem biztos, hogy normális, de azt nemtom. Ritkán teszem repülőgépes üzemmódba. -
konczy3
senior tag
Így van, főleg a Huawei lite-jai tudnak mesélni a parasztvakításról, aztán a fórumokon meg dicsérik hogy a legjobb választás meg ennél jobb nincs stb
Nekem nagyon fontos a méret, nagyon rossz a kezem, le is vagyok rokkantositva, és volt a lite a kezembe és nem is tűnt sokkal nagyobbnak, ezért mondtam hogy elvihette a vevőket, mert ugye a sok laikus, nagyobb is ócóbb is amúgy meg ugyanaz, meg még a felirat is világit wooooow -
törölt tag
Sziasztok. Az mennyire normális hogy repülő üzemmódban kb 7 óra alatt 6%-t esik az aksi töltöttsége?
-
ot93
senior tag
válasz
konczy3 #5849 üzenetére
igaz, de az nagyobb is
kb. a mi 9-el egyezik méretben. Tehát ha valakinek a méret a fontos, akkor a lite nem alternatíva az SE helyett. Persze akinek nem lényeges, hogy kicsi legyen, annak jó.
Amúgy sajnálom azokat az embereket akik nem értenek a műszaki cikkekhez, pl. a telefonokhoz és olyanok alapján választanak készüléket, hogy kijelző felbontás, kamerák száma, kamera megapixel (mert ugye nem mindig jobb a nagyobb megapixeles kamera), márka, 4K, meg még biztosan lehet sorolni. Nem mondom, hogy pl. a 4K rossz, de van, hogy hiába tud 4k felvételt a teló, szar lessz a minősége. De aki nem néz utána mert nem ért hozzá, az ilyen jellemzők alapján veszi meg. Meg tényleg ez a kamerák száma is "jó" marketing eszköz. Megveszi, merthogy 3 kamera, micsoda menő már, de amúgy lehet rosszabb képeket csinál mint az egy évvel korábbi telefon. -
ot93
senior tag
Hát igen. Pedig arra gondolok, hogy népszerű modell lehet, merthogy kevés a hasonló kaliberű készülék kompakt méretben. És szerintem van igény az ekkora méretre. Bár az is igaz, hogy a nagyot is veszik, hisz akkor nem azzal lennének tele a polcok minden márkából. Na meg a 9se eladási számait sem tudom, lehet nem adtak el sokat.
-
ot93
senior tag
válasz
zsizsef #5843 üzenetére
A kb. 1,5 óra alatt 20% nem normális. Lehet a sim hiánya miatt van vagy valami beakadt a rendszerben. Én szoktam 2 sim-et használni, de csak rövid időkre. (pl. fél óra, nagy ritkán fél nap), de nem figyeltem meg. Valamennyivel biztosan gyorsabban merül 2 sim egyidejű használatával, de én a használat 99%-ban a második simet tiltom (mivel az csak nagy ritkán kell).
Többiek: Az Android 10 EU Stabilra kijön már valaha?
Azt tudom, hogy kijött már valamire, asszem kínai stabilra. Ebből következőleg talán már nem sok van hátra, hogy mi is megkapjuk.
-
zsizsef
senior tag
Üdv!
Most lenne költözés a telefonra. De nem tetszik a merülés. 1ó 38 perc alatt 20% . Nincs benne még sim, csak a wifi van rajta bekapcsolva a frissítések véget (google fiók még nem fut). Gyakorlatilag álló helyzetben merült. 2 simmel van valakinek tapasztalata merülés terén? -
jani70
aktív tag
Teljes gyári visszaállítást,vipe cache stb melyik gomb kombinációval hozom elő ha újra indítom a telefont?
Ugyanitt eladó a masina,a többit privátban ha érdekel valakit! 🙂
Illetve egy vagy két év garancia van rá ha itthon lett vásárolva? -
Lordus
senior tag
HELP pls!
felraktam a febr. 27-i xiaomi.eu romot, de olyan twrp-t rakott fel, ami belépéskor nem kéri a feloldómintát, így nem tudom decryptelni az adatokat, nem tudok se rootolni, se másik romot telepíteni
-
ReFleXx
addikt
ugy latom vegre fixaltak az mi remote appot
-
ot93
senior tag
válasz
Fürkésző #5831 üzenetére
A különböző sms hang beállításának lehetősége:
Beállítások - hangok és rezgések - értesítések - legörgetsz legalulra - üzenetek - dupla simes csengőhangok
A telefon csengőhang is változtatható mindkét SIM esetén ha arra szükség lenne, csak ott a csengőhang menüpontba belépve ott van egyből a kettő "felül", ott váltható... -
Fürkésző
tag
Sziasztok!
MIUI Global 11.0.6.0(PFBMIXM), Android 9
Segítsetek, kérlek!
MIUI 11-ben hol lehet az SMS hangját megváltoztatni?
MIUI 10-ben volt rá külön menüpont. Akkor a két kártyára más-más hang lett beállítva. Most MIUI 11-ben képtelen vagyok változtatni ezeken a hangokon, menüpontot nem tatáltam.
Ahol egyáltalán ilyesmi van, az a
Beállítások/Alkalmazások/Alkalmazáskezelés/Üzenetek/Értesítések (igen)/SIM 1 ill. SIM 2 üzenetei alatt található.
Itt ha az egyik SIM SMS hangját megváltoztatom, (a kiírás szerint) a másik is megváltozik ugyanarra. Még el is fogadnám, hogy megszűnt a külön hang állításának lehetősége (bár nem értem a visszafejlődést), de a valóságban akármit is ír itt a készülék, maradnak a régen, még MIUI 10-ben beállított hangok.
Hogyan lehet MIUI 11-ben az SMS-ekhez új hangot rendelni?Más. A Skype hívások csengenek, az üzenetek azonban nem jeleznek. Mit kell beállítani, hogy a Skype üzenetek is jelezzenek?
-
mdraco
őstag
[link] következő hetekben vagy hónapokban mi is meg kell kapjuk az Android 10 frissítést.
-
SSlyTR
senior tag
válasz
Halaman #5825 üzenetére
Akkor mar lehet minosegi tokot is venni. Nekem az a tapasztalatom a kinai tokokkal, hogy pat honap utan cserelni kell, mert kopik.
Ilyet vettem en a telora: https://berkotel.hu/Spigen-SGP-Rugged-Armor-Xiaomi-Mi-9-SE-Black-hatla
Persze mashol is arulhatjak de 10 masodperc alatt ezt a boltot talaltam. -
Halaman
tag
-
sicc33
aktív tag
konczy3 és Bogyó bá' köszönöm. Konczy fele igaz nem flipes
.
-
konczy3
senior tag
[Ilyet] használok kB 3 hónapja, jó párszor leesett, sajnos nagyon rossz a kezem, volt hogy biciklizés közben zsebem mellé tettem és pattogott utánam, egyenlőre semmi baja, jó a gumiréteg körbe. Oldalát ugyan nem védi de a festésnek egyenlőre semmi baja, még karc se látszik.
-
sicc33
aktív tag
Ajánlott flipes tok? A nillkin amit vettem, kutya...r. Már mind a négy sarka önálló életet él és nem leejtés miatt
.
-
catroot
veterán
Nekem mocsok nagy szerencsém volt akkor.
Pár hónapja beszéltem a telefonon, amikor egy dongó neki repült a kezemnek. Én hülye meg úgy megijedtem, hogy ahogy lendítettem a kezemet, a telefont szabályosan eldobtam több méterre. Betonplaccra esett kijelzővel lefele.... Végül megúsztam egy kis karcolással a telefon jobb csücskén. Ott ért földhöz először.
-
mnó77
tag
Kb.1m-ről esett le konyhába padlólap burkolatra telibe a kijelzőre.Elsőre fel sem tűnt semmi csak az üvegfólia széle sérült minimálisan.Majd folyamatosan sötétül el a kijelző a bal széléről indulva.50 e.-ér biztos nem cserélek kijelzőt annyit már nekem-de szerintem senkinek-nem ér!!
-
ot93
senior tag
Így tűnik ez a készülék könnyen törik, legalábbis a kijelző tekintetében
Asszempár hete volt itt róla szó, hogy mennyibe kerül a kijelző csere, asszem 55-60k körül volt, tehát drága mulatság...
Azt még szabad tudni, hogy hogyan esett, milyen erőhatás érte?
Nekem a júliusi vétel óta 1x esett le, 1,5 hetes korában kb. 1m ről betonra gyári tokban, kb. az élére esett, de így belegondolva, hogy akkor vadi újan megrepedt volna a kijelző, kicsit ideges lettem volna.(szerencsére nem lett semmi baja, gyári tok is azért sokat számít mintha nem lenne rajta semmi)
-
mnó77
tag
Sziasztok.
Cseréltetett már valaki kijelzőt?Milyen összegel kell kalkulálni és hol lehet szervizeltetni.Leesett,volt rajta üvegfólia is a kijelző szinte sérülés mentesnek néz ki mégis megindult egy kék/lila sáv a képernyő széléről. -
zzz03
őstag
válasz
balu1977 #5810 üzenetére
igen. ennyit nem ert. szerencse, h minden telo xiaomi a csaladba es osszevadasztam roluk az altalam hasznalt appok engedelyeit.
android 10- update utan ugyis ujra akartam huzni a telot, mert nem sok hir van a mi10SE-rol. szal ez lesz az elso telom amit nem adok el 1eves korara. :) talan lesz valami hasonloan kisebb xiaomi a kozeljovoben. talan...
-
zzz03
őstag
miui optimalizacio kikapcsolasa a fejlesztoi beallitasokban miert lovi ki az alkalmazasoknak megadott eddigi engedelyeket?
uj yt vanced telepitese miatt kilottem, erre elszallt minden app engedelye. csodas volt.
-
bunnyhu
senior tag
Van egy érdekes hibám, ami azért fura mert ugye a MIUI ezer éve nem frissült. Stabil verzió. igaz a rendszerappok szoktak ugyebár. Na szóval a hiba, hogy szélesebbnek érzi szerintem a kijelzőt mint ami, mert kilógnak oldalt az ikonok a gyorsindítóról, meg értesítések!
Nem tudok ugye képernyőképet lőni róla, de a két szélső ikon kb 1/5-e nincs a képen. Ugyanúgy pl. az óra sem látszik, a térerő se. Ez eddig nem volt. Ja és csak akkor ha lehúzom a felső gyorsgombokat, amúgy jó.
Update: teljes restart után megjavult. Szürreális. -
balu1977
senior tag
Ha egyáltalán alternatíva egy x százezer forintos óra akkor nincs mit gondolkodni. Meg kell venni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma Lehet-e százezer forintért kvázi-csúcskészüléket letenni csupa kijelzővel, négy kamerával, rengeteg funkcióval és korrekt mérettel? A Xiaomi megpróbálja.
- Foxpost
- Star Trek Online -=MMORPG=-
- Nők, nőügyek (18+)
- Anime filmek és sorozatok
- OLED monitor topic
- Synology NAS
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Musk szerint bajban van a Tesla humanoid robotja
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- További aktív témák...
- Gombászkönyvek egyben
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AMD Radeon Pro WX 4100 4GB GDDR5 128bit PCi-e videokártya 4xMiniDP
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest