Hirdetés
- TCL LCD és LED TV-k
- Gaming notebook topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Házimozi belépő szinten
- Melyik tápegységet vegyem?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- OLED TV topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
profesur
csendes tag
Sziasztok.
Mobil vásárlás előtt állok és ez a kiszemelt eszköz, érdekelne azok véleménye, tapasztalata akik már régebben nyúzzák ezt az eszközt. Általánosságban minden érdekel ami a mindennapos felhasználás kapcsán szembejöhet (gyorsaság, kamera, strapabíróság stb.), ami viszont mindenféle képen érdekel azaz akkuidő, mennyire merül le nap végére, egyáltalán kibír ennyit általános felhasználás mellett (spotify, youtube, facebook, netezés, játszani nem szoktam)?
Illetve ami még szemet szúrt az az, hogy sokan folyamatosan mókolnak valamit a telefonnal (igazából ezzel minden xiaomi készülék topikjában találkoztam). Ezeket muszáj elvégezni? Nem lehet sima beüzemelés után a "kötelező" automatikusan ajánlott frissítésekkel ellenni? Egyszerű mezei felhasználó vagyok, nem akarok semmi spéci dolgot a telefonra. A kiszemelt shop global változatot árul, ezzel lesz valami gondom?
Előre is köszönöm a segítséget.
-
sxxorp
őstag
válasz
gtamate2 #4289 üzenetére
Sajna az sem nagyon sikerült, hogy európai vételi rohamunkkal ráébresztjük, hogy nem csak az ázsiaiak vannak, akik súlyosan kompenzálnak valamit az emberes képernyőmérettel (egy eszköz mindenre, péniszméret, pingpong-imádat, stb.
), hiszen messze nem volt zökkenőmentes a beszerzés, főleg, ha érdeklik őket a hivatalos eladási számok. Meglátjuk, egyelőre elégedett tulajdonosként nem biztos, hogy érdekel a következő modellév, de alakulhat úgy, hogy mégis.
-
vince
őstag
Nem tudom, mitől, de most visszakapcsol a BT rendben repülőmód után
-
trust007
tag
Kipróbáltam a gesztusvezérlést a gombok helyett. Nekem nagyon tetszik, jól működik.
Már korábban kérdeztem vajon tudja a készülék a QC4+ gyors töltési szabványt? Mate 20 Pro töltővel próbáltam (40W), érzésre nehéz megmondani, 10 perc alatt tett bele 20%-ot (40ről 60ra). A MI9 Lite tudja legalábbis a tesztben ezt kiemelték.
-
gtamate2
veterán
Egyelőre ez az állás. A Xiaomi CEO-ja szerint túl komplikált beszerelni egy ilyen "kis" telefonba mindent, amit egy nagyobba. Gondolom ez azt jelenti, hogy komolyabb nehézségeket okoz az alaplapot úgy megtervezni, hogy elférjen minden és az eszköz se melegedjen.
Szvsz. elég gyenge kifogás, az az igazság, hogy manapság mindenki a telefonon éli ki magát, PC-t/laptopot egyre kevesebben vesznek elő szabadidejükben, így jól jön a nagy kijelző.
-
mályva
aktív tag
Akkor ez lesz az utolsó ekkora méretű csucstelefonjuk?
-
mályva
aktív tag
Sziasztok mit gondoltok lesz a MI9SE-nek újabb utódja?
Mondjuk Mi10 SE? -
sxxorp
őstag
Ne haragudj, arra gondoltam, hogy egyértelmű mikor kerül sorra, én sem mertem aktiválni. Az adattörlés OK, see hogy a Lost Mode meddig megy el, azt nem tudom.
Lordus: ennél sokkal vacakabb volt, az egyik frissítés sokat dobott rajta. De akit zavar, nemrég találtam a már ajánlott Miui-fy [link] egyik funkcióját: a nekem jobb oldalon lent lévő aktiváló mezejének sávjában nyomva és vízszintesen húzva bárhol közvetlenül állítható a fényerő, sem felül nem kell az értesítési sáv le-, sem alul a Miui-fy sávjának felhúzása (mint régen a Gravitybox simítása a fenti értesítési sávon a fényerő állítására) hozzá. -
Dr.NX
addikt
VoWiFi Telekomnál és Diginél van, de a Mi 9 SE-n csak a Digis megy.
https://docs.google.com/spreadsheets/d/174pMirVIpHBjxJiLaDP45_X0Cua_kjnGGSIQeu3kJFo/edit#gid=0 -
net91
senior tag
Való igaz az auto fényerő-szabályozás nem áll a helyzet magaslatán. Engem annyira zavart, hogy az egészet kikapcsoltam. Azóta elégedett vagyok vele.
-
Lordus
senior tag
Szerintem van bosszantó típushiba:
Az automata fényerőszabályozás (számomra) borzasztó. úgy tudom elmondani, hogy ha hívnak és előveszed a telefont a zsebedből, akkor fekete képernyőt fogsz látni másodpercekig. utána fog kivilágosodni a kijelző.
szintén nálam sokszor jelentkezik, (és mások is jelezték) hogy néha (pontosabban nem is olyan ritkán) a másik fél hangja telefonálás közben elkezd eltorzulni és cincogásba megy át. ez pillanatok alatt orvosolható, de a bosszantó hiba körbe azt hiszem beletartozik.
hirtelen ezek. egyébként egy jó, szerethető telefon, ha ezeket javítják, valamint az értesítési led hiányát végre az oled kijelző képességeivel pótolják (azt hiszem ez utóbbi már fejlődés alatt van), akkor irtó frankó telefon lesz! csak nem értem, egy ilyen egyszerű problémát, mint az auto fényerő miért nem sikerült hosszú hónapok alatt javítani... -
ronin79
addikt
Láma kérdés, a VoWIFit hogy lehet kipróbálni működik-e?
VoLTE-nél ugye ott a hd ikon híváskor
-
p00h
tag
Sziasztok, hosszabb ideje használóktól kérdezem hogy nem csalódtatok, tudjátok ajánlani a készüléket? Nincs gyakori bosszantó típushiba stb? Gyors, stabil hosszabb idő után is? A2 liteban csalódtam, stock android instabil, fagyogat, belassul, vissszatérnék miuira ha hosszú távon is bevált. Azért a régebbi tulajokat kérdezem mert tapasztalataim szerint az első pár hónapban minden telefon gyors és stabil, aztán elkezd lassulni, a frissítések meg általában csak rontanak a helyzeten, havi szinten nem fogom lepucolni, használni akarom nem folyton újrarakosgatni, se időm sem türelmem rá, de mikor megtettem sem segített sokat... Köszönöm
Még1: voice over wifi van? Van 1 appom ami nem megy a2 lite alatt ennek hiánya miatt -
sxxorp
őstag
Pont pár hete teszteltem először életemben, és a rootolt, hackelt Redmi 4X-emet megtalálta a Find my Phone, a jobbára szűz Mi9Se-et képtelen volt lokalizálni. Na, az ilyet nem szeretem és megcsináltam (az egyik deaktivált app lehetett a ludas, ami csak ehhez, a készülék azonosításához kellett).
Kell Mi-fiók: [link]
Belépés után:
Kilkk Find my device -> feljön egy térkép sarkában:
Locate: elég pontosan megtalálja a telefont, elég ha hálózaton van, viszont a GPS-t képes magának bekapcsolni! A Sound egy elég éles hangot ismételtet a telefonnal, ha valahol van, de nem tudjuk pontosan hol, megcsörgetés helyett kiváló, a Lost Mode és az Adattörlés egyértelmű. Van, amikor nagyon jól jöhetnek ez a funkciók.A Google-féle látszólag hasonló dolgokat tud, de 1) mintha csak aktív netkapcsolattal menne, ez jóval gyengébb, mint a csak hálózatot igénylő, GPS-t önmagának bekapcsolni képes Mi-verzió, 2) a Google a csengőhangot szólaltatja meg, és simán kinyomható powergombbal. Ennél sokkal jobb megint az Mi-féle: csak a telefonba belépve állítható le, ez is lehet hasznos különbség illetéktelen 'megtaláló' esetén.
-
ot93
senior tag
A xioami-nak is van készülékkereső szolgáltatása és szerintem a "biztonsági állapotnál" a xiaomi-ét jelzi ki, amihez asszem miui fiók kell... Már nemtom, hogy hol láttam azt a funkciót, de még anno új korában ajánlgatta a miui, hogy kapcsoljam be. De nekem a google-é elég
Na most lehet, hogy az van, hogy egyik helyen ezt, másik helyen azt jelzi vissza.
-
net91
senior tag
Sziasztok,
Az adatvédelemnél a "készülékkereső" bekapcsolva van, a "tartózkodási hely" szintén bekapcsolva van, ennek ellenére a "biztonsági állapotnál" még is az van kiírva, hogy a "készülékkereső kikapcsolva".
Mit kell még beállítani, hogy a készülékkereső aktív legyen?
-
gilbo
csendes tag
[kép] Nos. Itt van ugye a bejövő értesítések ikonjainak megjelenítése.
De csak akkor jelennek meg az ikonok amikor éppen értesít, utána el is tűnik rögtön. Na én azt szeretném hogy folyamatosan lássam.
Így remélem még tudtam magam értetni -
Smuky23
csendes tag
Sziasztok!
Olyan problémám van, hogy mikor teljes képernyős módban van a telefon Pl. játszok és közben hívnak egyből ki hangosítva tudom felvenni a telot. Van erre valami megoldás hogy nekem így legyen? Nem találtam semmit idáig.
Előre is köszi -
vince
őstag
Ha BT headsetet használok hívás közben, néha nem kapcsol ki a képernyő (pontosabban kikapcsol és azonnal vissza), más is tapasztalja ezt? A múlt heti és a mai fejlesztői xiaomi.eu romon is ez a helyzet.
-
gilbo
csendes tag
Üdv mindenkinek.
Annyi lenne a kérdésem, hogy az állapot sornál nem lehet be állítani, hogy lássam az alkalmazás ikonokat folyamatosan ? Gondolok itt például a messengerre, Facebookra. Mert ugye amikor jön az értesítés, akkor látom pár pillanatra, de aztán el is tűnik. Persze ha le húzom látom... Sajnálom ha nem tudtam érthetően fogalmazni, de nem tudom jobban le írni :) -
ronin79
addikt
-
soundman1
senior tag
válasz
konczy3 #4247 üzenetére
Köszönöm, sokat segítettél, a fém keretre nem is gondoltam, pedig evidens. Bár láttam olyat, ami ki van könnyítve az antennáknál, de annál a toknál nincs elöl védőüveg. Még ez a kombináció esetleg működhet.
Milyen 360°-os megoldást javasolsz? Láttam 9 SE-re kétrészes TPU tokot még.
Vagy marad az üvegfólia + flip tok? -
ot93
senior tag
válasz
bunnyhu #4244 üzenetére
Én sem sok értelmét látom, mert én sem használom visszaállításra, csak egyfajta plusz bebiztosítás miatt gondoltam rátenni a számokat. Igaz az említett Google szinkronizációt sem használom, mert nem akarom, hogy össze keverje a Google címtárban és a telefonon lévő számokat, emaileket, stb.
Ezen kívül minden más szinkronizációt használok amit a Google és társai tudnak, pl. naptár, email, Chrome, táblázatok, stb.
Névjegyek mentéséhez a .vcf (vcard ?) formátumot használom. -
soundman1
senior tag
Most veszek egy ilyen telefont és eddig mindig flip tokot használtam, de gondolkodom egy mágneses tokon, ami elöl-hátul üveg borítású. Van valakinek infója, hogy az optikai ujjlenyomatolvasó működhet-e a tok üvegén keresztül? Ha flip tokot veszek, akkor elég a sima védőüveg vagy speckó védőüveget kell tennem rá, hogy jól működjön az ujjlenyomatolvasó?
-
-
ot93
senior tag
Használja valaki a SIM kártyát arra, hogy telefonszámokat mentsen rá? Nekem csak számok kb. felét (~30db) másolja rá.
-
balu1977
senior tag
Szerintem nem is erre a telefonra jött neki.
-
net91
senior tag
Szelfi kép készítésekor a háttérben lévő betűk fordítva jelennek meg.
Korábban már volt ilyen jellegű problémám akkor az előlapi kamera tükrözésének átállítása segített.
A beállítások/előlapi kamera tükrözése be-ki kapcsolásával próbálkoztam, most ez nem segített.
Már azt sem tudom, hogy mi az alapbeállítás? Be vagy kikapcsolás?
Nálatok sem lehet, úgy beállítani a készüléket, hogy a szelfinél a betűk ne fordítva jelenjenek meg?A Gcam-ot is néztem, de ott a beállításoknál erre vonatkozó beállítási lehetőséget nem találtam.
-
Gamerous
tag
Sziasztok!
Szeretnék beruházni egy ilyen telefonra. Honor 8 - at váltana. A tudása számomra bőven elegendő. Viszont a legfontosabb, hogy vállalható képeket lőjön. Természetesen nem professzionális fotózásról van szó. A Honorral ilyen szempontból meg vagyok elégedve!
Hogyan értékelitek a fotós képességeit? -
trust007
tag
Megjött mindkettő tok amit rendeltem, ez a keret nélküli. Passzos jó helyen vannak a kivágások. A hátlap merevebb műanyagos de jó tapintású, áttetsző matt hatású, a két élén pedig TPU matt sötétkékre színezve. Alig vastagabb tőle a telefon. Kamera és kijelző fölé lóg a keret.
Lumia 830-al készült a kép, akkor utólagosan lehetett állítani a HDR funkcióval a kép megvilágítását. -
szanozs
aktív tag
Felraktam a mai TWRP-t (ez nem kér mintát) és a frissített ROM-ot. De nekem ugyanaz az a jelenség mint [itt írtam] . Nem tud szinkronizálni a Googleval és nem szinkronizálja az sms-t a mi cloudal.
Új TWRP-t felraktam, úja indultam recoverybe, felmásoltam a romot, format data, install, wipe, és reboot. Minden szép és jó kivéve a szinkronizálás.
Mit csinálok rosszul??? -
sxxorp
őstag
Egy konkrétabb teszt a maradi nyegléknek, akik szerint alig számít, meg mindegy: Sötét vs Világos mód (igaz iphone, de a lényegen nem igazán változtat; video): [link]
-
hudyfiu
senior tag
válasz
#01758976 #4212 üzenetére
Akkor lehet tiszta telepítést csináltál.
Én pendrive-ról másoltam fel a romot vagyis onnan telepítettem.Viszont kipróbáltam a mai javítást.
Telepít TWRP-t is.
Megjavult vele a TWRP titkosításos kód kérés.Vissza álltak a korábbi akku ikonra.
BT nekem nem oldódott meg. - BT ki-bekapcs után nem kapcsol be, telefon újraindítás kell.A Magisk 20 pedig nekem a play szolgáltatásokat elcseszte.
-
hudyfiu
senior tag
válasz
szanozs #4209 üzenetére
Nem jó mert nem látod a telefon belső memóriáját ilyenkor TWRP alól.
Egy pendrive-ot ha tudsz csatlakoztatni a telefonhoz, az megoldás lehet mert arról lehet telepíteni ugyan úgy csak sokan nem tudnak és nekem van jó pár hiba a rendszerben.
Elvileg egy tiszta telepítés megoldaná csak nem volt rá időm.Viszont ha jól látom ma adtak ki egy teljes javítást.
Mai dátummal raktak fel most egy új telepítőt.https://androidfilehost.com/?w=files&flid=300661
Aki nem frissített még annak érdemes várnia legalább amíg a mai telepítő kiderül milyen.
-
hudyfiu
senior tag
Kijött a TWRP javítás a heti frissítéshez:
Úgy néz ki kell a tiszta telepítés mindenképpen.
TWRP alatt továbbra is titkosítva vannak a mappák és nem kér kódot induláskor. -
szanozs
aktív tag
válasz
#01758976 #4205 üzenetére
Nekem is sikerült felrakni. És már azt hittem, hogy minden rendben, de kiderült, hogy az SMS-ek nem szinkronizálódtak. A Google-ban és a Mi cloud-ban is le van mentve. A híváslista az szinkronizálódott az SMS viszont nem. A Google biztonsági másolat így néz ki: [kép]
A "Biztonsági mentés készítése" gomb szürke és minden elem alatt "Várakozás a biztonsági mentésre...'" felirat.
Nálatok megy a szinkronizálás? Mit tudok csinálni? -
törölt tag
Felraktam format datával. Ezzel a twrp-vel, amit itt linkeltetek. Most teszt jön
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- EA Sports WRC '23
- TCL LCD és LED TV-k
- janacsi: Kasztrendszer?
- World of Tanks - MMO
- Futás, futópályák
- Gaming notebook topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- További aktív témák...
- 121 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Honor 90 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes INTEL CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Csere-Beszámítás! KFA2 One Click OC RTX 4080 16GB GDDR6X Videokártya!
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest