Új hozzászólás Aktív témák
-
Surda-
őstag
Smiui tapasztalatokat várok!
Be vagyok sózva!
Feltenném! Vagy ne tegyem? -
Surda-
őstag
válasz
herdsman12 #8193 üzenetére
8173-ban irt sMiuit próbáltad?
-
Surda-
őstag
Régi 13.0 romom újabbra cserélném. Szerintetek melyiket tegyem fel?
-
cicur99
tag
Csak hosszabb idő után lehet véleményt formálni. Főleg esztétikailag tetszik - ez persze ízlés dolga. És a KitKat új szolgáltatásai, lehetőségei. Negatívumok eddig nem jelentkeztek. A memória problémára az alkalmazás áthelyező nyújt segítséget. Még hátra van a teljes keresztmetszetre vonatkozó vizsgálat - GPS, kamera kezelés, akku-idő stb.
Most rendelek hozzá új tokot mert az már elhasználódott. A telefon viszont makulátlan. -
cicur99
tag
Nekem is már két éves a Hongmim. Most cseréltem le a ROM-ot 17.0.0 - ról V7-re, amitől újászületett a telefon.
Már fél éve megvan egy Iocean M6752 Rock
telefonom (3GB, 16GB, Dual Band WIFI, LTE, 8x1,7 MHz, FullHD, Android 5.1 stb.) de mégsem használom, mert hiányzik az a varázs, amit a Hongmi nyújt.
Üdv. mindenkinek! -
hevizms
addikt
Nem tudom legyőzni a MiRecovery-t
Az istenért nem sikerül a TWRP-t rávarázsolni
1 Mobiluncletools telepitve,root jog megadva,a root felirat zöld
2 recovery.img a MUT-al felrava,a telót elinditva be is jön a cwm
3 cwm-el a HM1W-TWRP-2.5.0.0-stas2z.zip feltelepitve,szépen lefut ésavégén kiisirja hogy oké
4 telefon kikapsc,recoveryben elinditva csakazétis a sárga MiRecovery jön beÖtlet?
ui.MIUI 7 by xiaomi.eu 5.10.8 Fejlesztői rom van fenn
-
arfer
senior tag
Rendeltem egy MiBand-et, úgyhogy vettem egy nagy levegőt, és legyalultam a régi MIUIv5-ös rendszert, feltettem a legfrissebb v7-est sMIUI-ról, amiben alapból bene van a MiFit, de hiába, nem látja a MiBand-et, nem tudom összepárosítani. Másik telóval (Letv 1) simán megy. Tudok valamit tenni, hogy a régi Hongmival is menjen (természetesen Unpair a Letv-n megvolt)?
-
hevizms
addikt
válasz
herdsman12 #8177 üzenetére
Mert a fejlesztői rom van rajt és már jó pár verzió óta mindig feltelepül ez a recovery is a rommal együtt
-
herdsman12
őstag
válasz
trebrona #8173 üzenetére
Két hónapja olvastam egy fan leírását, Redmi 2 (?) volt az áldozat. Kiváncsi vagyok most mizu? Majd írjál róla.
(#8172) BlueDeath
Redmi 2 fejlesztőiben van Piston 3, MI fejhallgató, stb, így szinte biztos, hogy van.
-
trebrona
nagyúr
sMIUI-t próbálta már valaki? Szimpatikusnak tűnik, hogy egyedileg lehet összeállítani a Romot, csak azok a dolgok vannak benne, amire szükség van, illetve a sokak által utált töltőcsatlakozó hang is kikapcsolható pl.
-
BSOD
senior tag
Vettem egy piston3-ast. A V5/26-os romban nincs profilja. Az újabbakban van? Nem igazán sikerül belőnöm.
Talán kikapcsolt diraccal szól a legkorrektebbül pici eq-val visszafogva a csim-bumm-cirkuszból és terjengősségből (jobbat vártam).
-
solarix45
senior tag
A gyári zenelejátszóval hogy lehet megcsinálni, hogy ne ábécé sorrendben, hanem album sorrend szerint játssza le a zenéket? Olvastam, hogy sokan panaszkodnak erre, de nem találtam megoldást.
Sőt.. egy normális ingyenes zenelejátszót sem találtam még Androidra.
-
Surda-
őstag
Az mitől lehet,hogy a videot vagy a saját playerével játsza le hang nélkül vagy VLC-vel,ott meg csak hang van
-
trebrona
nagyúr
Ez sajnos ilyen, így működik az android. DCIM mappa is tele lesz thumbnailekkel, ha a galériában végigpörgeted az összes képet, arra szolgál, hogy utána már ne kelljen a fekete négyzeteket nézegetned amíg betölti a képeket, hanem az előnézeti képek azonnal megjelennek. Akkor még jobb a helyzet, ha ezeket a belső memóriába pakolgatja, olyankor kell igazán törölgetni, mert több száz megásakra is felhíznak.
-
zozoka79
tag
Csak így általánosan: ha betör a redmi3,sztem én is lecserélem a redmimet.ha annyira jó telefon lenne,nem lenne azért ennyi probléma vele szerintem. cseréltem romot rajta,most 50es miui van rajta,ennek ellenére állandóan csinál érdekességeket,kilépeget appokból,fagyogat stb.remélem ezek a gondok nem lesznek a 3asban.az ember nem állandóan a telefonjával akar foglakozni,van más is melette.(lgb is nekem)
-
hevizms
addikt
Igen elgondolkodtató.
Bár az igazat megvallva engem az ujjlenyomatolvasó totál hidegen hagy.
Méretben is inkább jobban bejön a kisebb.
A RAM ami játszana a Note javára.
Kérdés megér e 50$-t nekem?Egyelőre még nekem ez nem sürgős dolog,szóval mindenképp ráérek ezen agyalni és amikor én váltok,addigra kiderülnek majd dolgok a Redmi 3-ról is.
Nekem majd kb május felé lesz váltás.Talán. -
hevizms
addikt
válasz
trebrona #8154 üzenetére
Nos őszintén én már azt sem tudom mi hova van telepitve
Alapból hova telepit?
Mert nemrég SpFlashtollal kellett romot felraknom rá és én azóta semmit nem változtattam ezen a részén a telónak
Viszont a letöltött appok között van olyan ami mappába lett rakva és ott is marad.
Ez az Opera mászik el mindig az alsó sorból
Most kipróbáltam egy másik letöltött appot.Az nem mászik vissza a helyére,az ott marad az alsó sorban.
Nem értem miért csak az Opera mászik elHogy tudom megnézni mi hova van telepitve?Mert a beállitások/alkalmazások-nál nincs odairva hogy melyik hol van
-
hevizms
addikt
válasz
trebrona #8150 üzenetére
Á mindegy.Nem rettent vissza a B20 hiánya hogy Xiaomit vegyek.Nekem nagyon szimpatikus ez a teló.2 év és még mindig használom.Ez rekord az eddigi telefonjaimat nézve.
Ja volna egy kérdésem.Én az opera böngészőt használom és valamiért azt szeretem ha a tálcán van alul.Viszont ha kikapcsolom a telót,akkor a kövi inditásnál eltűnik és ott van ahova letöltődött a legelső alkalommal.Mindig odakell huzkodnom az also sorba.Nincs valami rögzitési lehetőség?
-
gonorrea
senior tag
vidéken sok helyen vagy 2g van vagy 4g (t-fos) így elég fájó a b20 hiánya (800 Mhz), mivel ahol nincs 3g sztem már nem is lesz
-
hevizms
addikt
válasz
trebrona #8147 üzenetére
Én is Telenoros vagyok,de egyben vidéki is(Siófok).
Mondjuk a dual simes topikban nagyon elbizonytalanitottak ezzel kapcsolatban ahogy olvasgatom.
Nem tudom eldönteni mennyire gáz a hiánya a B20-nak
Nekem az sem világos hogy ahol most 3G van és mondjuk a B20 hiánya miatt nincs G4,ott akkor a G3 továbbra is biztositott a telón,vagy átvált G2-be?
Mert ilyeneket irkálnak hogy váltogat a teló G2-G4 közt amelyikban nincs a B20.
Remélem ezt érthetően írtamAmúgy szintén a Redmi3 -at nézegetem én is.Pont megfelelne minden paramétere.
-
hevizms
addikt
Nagyon leült a topik.
Most vagy mindenkinek minden a legnagyobb rendben van vagy mindenki lecserélte már a mobilját
Nekem lassan 2 éves szülinap jön.Ilyen sokáig még sosem volt telóm.
Egy biztos.
Ha cserélek,csakis Xiaomi lesz.
Várom hogy hátha beleteszik végre valamelyik telefonjukba a B20-at -
zolda
tag
sikerült felraknom SP FlashTool-lal egy miui 6-os romot ez alapján. ha jól látom, ez nem multi verzió, mert csak kínai és angol nyelv van benne, illetve google play is hiányzik. tudnátok adni olyan 4.4 alapú rom verzióhoz (miui 6 vagy 7 mindegy) linket, amiben van google, és persze fel is lehet tenni... (magyar miui oldalon linkelt fejlesztőivel nem ment).
köszönöm! -
zolda
tag
Sziasztok!
Segítségre lenne szükségem: 26-os stabil romot szerettem volna lecserélni a legfrissebb fejlesztői multi romra (5.12.24), amit a miui magyarország oldalon található linkről le is töltöttem. bemásoltam a belső tárhely gyökerébe, átneveztem update.zip-re, ellenőriztem is (md5), majd recoveryből (android 3e) próbáltam volna telepíteni, de "No file_contexts" figyelmeztetéssel megáll a telepítés. előtte persze csináltam cache és userdata wipe-ot, így mostmár az eredeti rendszer sem indul el (miután jó ideig vártam, és végül kivettem az aksit, mert semmire nem reagált...) ilyenkor mit lehet tenni? most épp ubuntu alaltt nézem, látja a telefont, de csatomár nem tudja (Unable to open MTP device '[usb:001,005]').
Előre is köszönöm a segítséget, és a tanácsokat, hogyan tehetném mégis fel a fejlesztői romot!
zolda -
zozoka79
tag
Sziasztok.nem tudja valaki,a szervízek mennyiért cserélnek kijelző üveget? leejtettem,összerepedt sajna.én nem tudom kicserélni,másik fórumon linkeltek az aliról üveglapot hozzá 10 dollár körüli összegért,de hiába rendelem meg ha nem tudom kicserélni.a xiaomishop nem válaszol kérdésemre.mondjuk kintről rendeltem az aliról nem tőlük.
-
trebrona
nagyúr
válasz
<Adamsky> #8000 üzenetére
Kísérleteztem kicsit a telóval, ennél jobb megoldást sikerült végrehajtanom.
Meteos-os átparticionálást nem csináltam, de a tárhelycserés kernelcserét igen. Eddig szép és jó, de ugye így a data partíció véges és elég kevés. Ekkor jön a csavar. Már régebben linkeltem a Rendszer alkalmazás eltávolító appot, amivel SD kártyára áthelyezhetőek az alkalmazások. Az új kernel felcseréli a külső SD-t a phone storage-gel, így az akár 32 GB-ra növelhető. A rendszer alkalmazás eltávolítóval ha ezek után áthelyezzük az alkalmazásokat külső SD-re, az nem a rendszer által "hitt" SD-re, azaz volt phone storage-re rakja át, hanem valóban a fizikai külső SD-re. Így az alkalmazások is és a data-i is egyaránt a fizikai külső SD-re kerülnek.
Tehát a lényeg, nincs többé "nincs elég tárhely" üzenet 32 GB-ig.
Nyilván így a heti frissítés felejtős, dehát valamit valamiért.
Én 8GB-os Class 10-es kártyát használok, így néz ki:
-
solarix45
senior tag
Régen lehetett olyat csinálni, hogy bizonyos számokhoz megmondtam melyik az alapértelmezett SIM kártya, a többit pedig a másikon hívta alapból. Ez mostanában a 7-es rendszeren hol a bánatban van? Sehol nem találom.
-
gonorrea
senior tag
sziasztok
Lenne egy pici gond a telefonnal (már asszony használja), mostanában mindig kiírja ha rányom a fényképezőgépre, hogy tegyen be sd kártyát (van benne egy 16 GB-os), nem is enged fényképezni, egy újraindítás néha megoldja, néha nem!
Nem szívesen csinálnék FR-t, ha van más megoldás -
Surda-
őstag
Az mitől lehet, hogy hiába van 3g-m, H+, mégis lassú a netem, 1perc mire betölt egy oldalt.Maga a telo nnem lassú, wifivel minden oké. Lehet egy új sim segítene a dolgon? A mostani elég régi.
-
Surda-
őstag
Sziasztok!
Valahogy szinkronizálni szeretném az összes névjegyem a gmaillel,de nem igazodok ki,pontosan hogy kéne ezt?
A sim kártyámon lévőket hiába akarom importálni,nem akar menni.
13.0 miui van fent.
Valaki leírná ezt részletesen?A másik,hogy szeretnék rá nagyon vékony szilikon tokot, azt ami kb köröm vékonyságú, mostanában iphone6 okon látok ilyesmit.
Most is van egy szilikon tok,de az vastag, kicsi kínaiak meg mindre azt mondják,hogy vékony, képek alapján lehetetlen megitélni.
Valaki vett már ilyet?
Kéne a linkje. -
nimfas
addikt
Reset megvolt... Google vissza is tette az asszony programjait, candy-s játékok
Akkor nem érdemes feltenni a legújabb romot, MIUI7 5.11.5 ?
-
s4tch
veterán
Itt mindent megtalálsz: http://miuiandroid.hu/forum/kb/viewarticle.php?a=5 A leírás a gyári recovery használatát feltételezi. Azt jó tudni, hogy a MIUI-féle backup nem lesz használható: a v5 ROM alatt készített mentést nem látja a MIUI7.
Egyébként jó a 26-os ROM is, ami rajta van. Reset után valószínűleg jó lesz az is.
-
nimfas
addikt
Sziasztok!
Van nálunk egy Hongmi telefon, de sorozatos fagyások után jelenleg egy Factory Reset fut rajta.
Mivel elég régi a rendszer rajta és láttam, hogy van újabb 4.4.4, a kérdésem az lenne hogy mi a menete a frissítésnek (új rom telepítésének...) Pl ez: xiaomi.eu_multi_HM2013023_5.11.5_v7-4.4Egy kép a jelenlegi rendszerről, mely 4.2.2-es:
Előre is köszönöm
-
-
esox
senior tag
Na hello, újra itt egy hozzászólás erejéig.
Fura, hogy két hét alatt csak pár hsz. született, ami egyébként nem feltétlenül rossz...sőt. Igazából egy két éves készülékről beszélünk, a kezdeti öröm már mindenkiben rég lecsengett, a teló már stabilan beállt napi használatra...stb.Szóval Redmi Note 2 vs Xiaomi Hongmi Red Rice.
Nem hasonlítgatnám a két telót, mert butaság lenne, egy-két dolgot említenék csak.kamera:
Bár a Note 2-be szuper gyors PDAF (fázisérzékelős) autófókuszos OmniVision kamera került, a jó öreg redmi képei sokkal jobban tetszenek, főleg kevés fény melett szerepel jobban a kis rizsa. Színei teltebbek.
Videozásban jól jön viszont a slow motion, amit a Note 2 tud, a jó öreg Hongmi nem.memória: egyértelműen a note2 mellett voksolok, bár jobb lenne 3Gb, de a 2 sem rossz
proci: nem kérdés, hogy note2, végre minden tényleg akadás- és várakozás nélkül indul, gyors webböngészés, élvezhető sebességgel futnak a combosabb játékok (pl Real Racing 3, Leo's Adventure...álomszép)
gps: noet2 megint csak (A-GPS, GPS, GLONASS, BeiDou)
A nagyobb kijelző nálam megint csak sokat dobott a note2 javára, főleg, hogy nagyobb felbontást is kapunk hozzá. Az akkuidő cseppet sem rosszabb, mint a kis rizsánál volt, sőt az új v7-es rommal és a "bejáratással" egyre jobb (a kezdeti napokhoz képest).
Szóval kábé ennyi lenne első körben. Ha van kérdés, privátban szivesen válaszolok, hogy ne offoljuk a topicot, talán ennyi még nem számít annak.
-
solarix45
senior tag
Xiaomi Announces MIUI 7 Rollout for October 27th
Over on Xiaomi’s MIUI forums, the company has just announced the global rollout date for its next version, MIUI 7. This will be the official stable build and updates can be received via an OTA notification or they can be found on their MIUI Downloads page.
-
esox
senior tag
Tudnátok ajánlani jó minőségű hátlapot Hongmihoz? Nem tokot, hanem akkuvédő hátlapot. Egy kislányé lesz a telefon és szeretne egy szép (türkíz kék vagy valami csajos színt).
-
solarix45
senior tag
26-oas az még V5 és Android 4.2, ugye? Már olyan rég volt
. Ha igen, akkor mindenképp megéri frissíteni, a Kitkat érezhetően gyorsabb, mint a 4.2. Nekem most a legutolsó előtti V7 van fent, semmi gondom nincs vele.
trebrona leírta korábban, hogy hogy lehet megcsinálni, hogy az SD kártyát lássa belső partíciónak a telefon. Én így használom, teljesen jól működik.
-
s4tch
veterán
Urak, aki huzamosabb ideje használ MIUI6/7-et, attól kérdezem:
- 26-os stabil ROM-hoz képest akksiidő, sebesség jobb-e?
- Alapvető műveletekre befogható-e az SD kártya? Ilyenekre gondolok, hogy pl. a fényképező oda mentsen, a quickpic lássa a képeket (és tudjon is törölni), stb.A párom Hongmija lassan megérett egy újratelepítésre, és azon gondolkodom, hogy valami frissebb ROM-ot tegyek-e rá. Játék, facebook nincs, gyakorlatilag csak alapműveletekre használja a telefont, pl. fényképezés, viber, zenehallgatás, gmail, böngészés, de ezeket a funkciókat jó lenne, ha megbízhatóan hozná a telefon, nem szeretném, hogy hetente-havonta kelljen vele mókolni. Hmm?
-
esox
senior tag
2 év után elhagyom a hajót urak, azaz egy másikba szállok át. Redmi Note 2.
Jó volt veletek, a készüléket továbbra is szeretem, de kellett egy kicsit combosabb és nagyobb vas.
Tudom, hogy itt nem hirdetünk, de az apróban megtalálható a készülékem, ha valakit, vagy ismerősét érdekli. -
Surda-
őstag
Az mitől lehet,hogy 1078 névjegyem van és szinkronizáltam gmail fiókommal a névjegyeket is, mégis azt írja a gmail,hogy "Az összes névjegy (108)"
Illetve a telefonkönyvemben most van jópár email cím csak úgy magában, hogy tudnám ezeket legegyszerűbben a hozzájuk tartozó névjegyhez rendelni? -
solarix45
senior tag
válasz
hevizms #8105 üzenetére
http://xiaomi.eu/community/forums/miui-weekly-rom-releases.103/
Nyilván a miuiandroid.hu-ra is innen tükrözik át a verziókat. Amúgy nem túl izmos a changelog, látszik, hogy munkaszünet volt Kínában
.
-
hevizms
addikt
Srácok nektek mi a legújabb fejlesztői rom verzió?
nekem 5.9.17 és azt írja hogy nincs elérhető frissités,de a miuiandroid.hu-n meg már napok óta az 5.10.08 van.
Eddig olyan frankón frissitett mindig,de ezt most miért nem?
Leszedem külön ha kell,de nem értem. -
obligat
senior tag
Az lesz az, a lenovoét ismerem, az shareit néven fut.
Végülis olyan mind, mint az airdroid. -
esox
senior tag
Nálatok nem FC-zik az új Facebook messanger? Okt 5-i verzió 44.0.0.2.51
-
Adamo_sx
aktív tag
válasz
solarix45 #8099 üzenetére
Ezt írják róla:
Updated to the latest beta version of MIUI 7? Check out this new feature called Mi Drop, which lets you send files to other Mi phones with Mi Drop enabled.
Check out this post to know more about the feature:
[MIdrop]Viszont a MIUI fórumon meg azt kapom, hogy nincs jogosultságom a megnézéshez...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Honor X7 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell 14 Latitude 9410 FHD IPS 2in1 Touch i7-10610U 4.9Ghz 16GB 512GB SSD Intel UHD W11 Pro Garancia
- Vállalom FRP Lock os telefonok javítását ingyen kiszálással és akár helyszíni javittással
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Zalman N4 FSP 700W
- iKing.Hu - Apple iPhone 15 Plus Black Használt, karcmentes 256 GB tárhely 3 hónap garancia!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest