Hirdetés
- 3D nyomtatás
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Képernyős trükkök növelik a notebookok üzemidejét
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Apple MacBook
- Hobby elektronika
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- ASUS PRIME Z890-P WIFI
Új hozzászólás Aktív témák
-
mclane_
aktív tag
-
Dominó85
addikt
válasz
hevizms
üzenetére
Továbbra is a Hongmié a szívem, de a Lenovo a babérokat tördeli... Az 5.0-ás droid bugjai ellenére mindennapos használatra tökéletes a K3 Note. Amennyiben lesz 5.1-re vagy 5.0 alatt MIUI romra lehetőség, akkor marad a K3 Note. A Hongmit nem adom el az fix, mert pót telefonnak tökéletes és belakott microSD kari csücsül benne.

trebrona
Kamera képek (180MB - érintetlenek) - [link] -
BSOD
senior tag
Eddig nem foglalkoztam a v6-tal, mert nem azokat a nyűgöket érinti a fejlesztés, amik engem zavarnak.
Jó a rendszer? Érdemes frissíteni? -
hevizms
addikt
Na most vagy mindenki eladta a Hongmiját vagy baromira semmi baj vele.

Nagyon kihalt a topik mostanában.
Még Domino85 sem háborog semmin.Ez már a vég

-
-
solarix45
senior tag
A v6-os rendszerben hogy lehet a vágólapról beilleszteni egy telefonszámot a tárcsázóba? Sehol nem találom, borzasztó idegesítő.
-
esox
senior tag
válasz
nemlehet
üzenetére
40k volt, amikor én vettem, de ez most más kérdés.
Előtte jawbone-t nézegettem, talán még alternativa lehete neked. BOSE mellett halovány, de a "Saomi"-t tuti veri hangzásban. Ára persze ennek sem 20ezer Ft.
Ezeket nézd meg: emag akció, Jawbone Jambox: szétszedve és megjavítva -
esox
senior tag
Szia. 26.0.0-ban még iylen volt, idegesítő, mert sok átlátszónál nem látszódtak a részletek...
Nekem most 5.5.8 van fent, kipróbáltam fb kliensen belül is az üzenetekben és messangerben is. Mindkettő jó most. Mivel nem tudom milyen verzió volt anno ezekből az előző rom mellett, nem tudom biztosra mondani, hogy a rom javította meg. De ha felrakod ezekből a legfrisebb verziót magadhoz és úgy is fekete, akkor viszont a rom javítja ezt e a hibát. -
-
flanki
aktív tag
Lenne egy kérdésem az új rom illetve miui verzión jelentkezik-e egy olyan "hiba" hogy egyes facebook emotikonok mögött a háttér fekete, (akinek küldöm rendesen látja)?
(Én még 4.2.2 HM2013023, MIUI-JHBCNAL25.0-át használok)
Elöre is köszi szépen a választ!

-
Dominó85
addikt
válasz
superTibcsi
üzenetére
Feltettem az audio fix-et amit korábban linkeltek itt páran. Az megoldotta a gondot, csak éppen cinkes a Xiaomira nézve, hogy egy korábbi bug visszatért egy későbbi verzióban.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Dominó85
addikt
válasz
superTibcsi
üzenetére
Üdv a klubban.
-
superTibcsi
aktív tag
5.5.8 rom-nál 2 sim telenoros kártyánál nem megy a mikrofon, míg az 1 sim voda-n működik minden. Valakinek van hasonló hibája?
-
nemlehet
őstag
Amúgy erről nincs tapasztalatod?
Ha már Xiaomi
De amúgy a Piston füles az nagyon jól szól, tehát nem analfabéta a hangtechnikához a Xiaomi szóval lehet ebbenis van potenciál és az ára se vészes. -
esox
senior tag
válasz
herdsman12
üzenetére
Szia,
sokaknak ajánlottam, senki sem bánta meg: Bose Soundlink Mini. Egyszerűen lemos mindent, ami méretben és árban kicsit is rivalizáni mer vele. Mondjuk nem olcsó cucc, de nemrégoben OLX-en sikerült kettőt is szereznem ismerősöknek 45ezerért. Tudom, hogy még ez is soknak tűnik, de hidd el, semmi más nincs, ami így szólna ebben a kategóriában.
-
nemlehet
őstag
Amúgy nem teljesen biztos vagy megalapozott, de az utóbbi időben kísérleteztem kicsit és úgy látom, hogy akkor járunk a legjobban ha 1,5 gb-re partícionáljuk a telefont.
Nekem úgy tűnik, hogy olyan retardáltan sikerült jelenleg a telepítést megoldani, hogy mind a 2 partícióra telepít a telefon és ha az egyik nagyobb akkor az félig üres míg a másik kisebb meg csutkára tele van. Próbáld ki ezt, így most nekem az összes használt program és 4 játék+2 navi fent van és nem hápog, hogy kevés hely. -
trebrona
nagyúr
MIUI ROM 5.5.8 Teljes lista
[Rendszer]
Optimizálva - Korrigált megvilágítási szint átmenet fotózás és videofelvétel váltásakor[Zárképernyő, Állapotsor, Értesítési terület]
Optimizálva - Bejövő hívások úszó értesítései alapértelmezés szerint engedélyezve van
Fix - Néha az értesítésekre hosszan nyomva rossz alkalmazást nyitott meg[Kamera]
Új - Vízmérték funkció
Optimizálva - Időzítő 5mp alapértelmezetten
Optimizálva - A hang és a fókusz kölcsönhatásban. Átállás hanggyűjtésre a fókusz irányából, ha videót készítesz.
Fix - Kamera néha váratlanul leállt[Időjárás]
Új - Időjárás képének megosztása. A képet megoszthatod minden csatornán!Egyelőre még nincs kint, várjuk.

Szerk:
(#7569) sputyi70: A linken megtalálod. -
törölt tag
Sziasztok. Tudna valaki adni egy linket az utolsó stabil multi miui v5 rom-hoz. Van valami útmutató a v6-ról való visszatérésre? Köszi ha valaki tudna segíteni.

Üdv.
-
Sztenn
tag
válasz
herdsman12
üzenetére
én bose-t vagy denon-t ajánlanék. sokat kipróbáltam, de ezek tényleg kicsit jobbak a többinél. (és drágábbak is).
-
nemlehet
őstag
Én ez alapján csináltam.
A TWRP amúgy is fent volt, a data-t le se mentettem, mert amúgy is tele volt szemetelve a telefon, mert kb megjelenés óta folyamatosan minden firssítés óta backup-ból állítottam vissza a dolgaimat. De most kipróbáltam data backuppal és azzal is jó volt. -
esox
senior tag
válasz
nemlehet
üzenetére
Akkor én is had mondjak egy pozitív hírt 5.5.1-ről: végre jó a bluetooth kapcsolat az autóm és a teló között.
Hívásindíts, hívásfogadás. Eddig csak külső bluetooth hangszórók között volt tartós bt kapcsolat, de a THBury kihangosítómat azonnal eldobta.A particionálást milyen doksi alapján csináltad meg? Gondolom rom telepítés előtt kell az egész cuccot eszközölni?!
-
nemlehet
őstag
válasz
Dominó85
üzenetére
Ez jó tipp, majd megnézem az alkalmazásengedélyeket, bár szerintem veszett gyors ez a V6. Tényleg smooth élményt ad és nekem nagyon tetszik.
De amúgy megpróbáltad újrapartícionálni a belső tárhelyet? Nekem azzal egész jó most, legalábbis a mindennapi használat során nem ütközök gondba (bár tény, hogy nagy játékokkal nem játszok, mert a tapis irányítástól agyrákot kapok). Azért nem mindegy, hogy 800 megára vagy 2700-ra tudsz telepíteni.
Amúgy néztétek már a repülő mód ikonját amikor repülő módban van a telefon?
(a bekapcsológombos menüben) Imádom ezeket a kis jópofa dolgokat. -
Dominó85
addikt
Rájöttem a hiba forrására, hogy mi gyilkolta a teló memóriáját. Mi más, mint a mocskos viber... elvontam az engedélyét a gps használattól ugyanis, tessék megkapaszkodni, monitorozta mind végig merre járok. Mindezt úgy, hogy a viberbeszélgetéseknél inaktív volt ez a funkió... Big Brán..Brother effekt.

Most már nekem is faxa a rendszer sebessége.
-
Neck
veterán
Remélem, fogják.
Mi a Mi2S esetén pl hasonló problémákkal szembesültünk, hiába van a telóban 32GiB belső hely, szét volt particionálva egészen apró tárhelyekre, és mi sem fértünk el rajta, eközben az "SD kártya" meg 27 gigás volt...
Már teljesen lemondtunk az egészről, hogy valaha is lesz "Unified Storage", egybenyitott tárhely, erre egyik hétről a másikra megjelent, egybenyitották az egészet! Úszkálok a helyben.Ne adjátok fel a reményt

Dominó: Nekem meg az 5.5.1 Mi2S-en az eddigi leggyorsabb Miui V6 Lollipop ROMom

-
Dominó85
addikt
Én imádom a MIUI-t. És ahogy látom továbbra is kicsit egymás mellett beszélünk el. Értem én, hogy a Hongmi az alsó kategóriát képviseli a Xiaomi termékpalettáján. De ez nem azt jelenti, hogy le kelljen xarni a fent, általatok kicsinek titulált hibát. Szerintem ha a MIUI és a devek tényleg annyira faxák, akkor tisztában vannak a 4.4 korlátaival és mondjuk a 4GB romot szem előtt tartva kikerülhetnék a google faxszágát (nem lehet obb-t SD-re helyezni eleve az apk telepítésekor...). Amit ezt a nagy testvér is belátott az android 5.0-ás verziójánál. Saját magukat köpve ezzel arcon. A Jiayu felülete kísértetiesen hasonló a MIUI-éhoz, nekik (jóval kisebb cég lévén) mégis sikerült ezt az SD mizériát áthidalni. Értitek? Például csak emiatt a baromság miatt nem tudok GTA-zni (kibírom, de akkor is) a telómon. Csak mert annak 2,6GB az obb-je és biza szerencsétlen Hongmi romján nem fér el. Jelly Bean alatt semmi ilyen gond nem volt. És ha teszem azt navigációs progit akarok használni 3GB térképpel? Az se menne. Ahogy említettétek is, folyamatosan reportoltam ezt a kérést a Xiaomi felé. Szóval ez nem alaptalan "rimánkodás". Ha pedig annyira bonyolult dolog, akkor közöljék, hogy "Sorry".

UI: Jelenleg dög lassú a Hongmim ezzel az új rommal. Random elfogy a memória, pedig csak 6-7 progit tettem fel. Majd csinálok egy tiszta telepítést, de sűrű hetem van és szükségem van a telóra.

esox
Indítsd újra a telefont. Jellegzetes 4.4-es bug ez is.
-
esox
senior tag
Szépen felment az 5.5.1. A felület gyönyörű, a teló gyors. Egy gondom van, hogy egyes alkalmazások helyhiányra panaszokdnak, pl:
Whatsapp képküldés: you don't have enough disk space - pedig van
Waze - Insufficient memor, waze needs at least 5mb.... - pedig van
Dropbox - töltenék le egy app-ot egyik folderből - letöltés leáll.
Tény, hogy ha a Phone stroge menüt megnézem, akkor 0B a szabad hely a total 822MB-ból, amiből:
App - 119Mb
Pictures, videos (minden SD-.n van) 6.20Gb
Audio (minden SD.n van) 2.52Gb
Caxhed data 7.41 MBMost akkor hogy töröljek és honnan?
-
Neck
veterán
válasz
Dominó85
üzenetére
Én nagyon is élvezem, hogy MIUI van a telefonomon, egyedi, igényes, szemet gyönyörködtető, és kiválóan használható OS. Nagyon örülök neki, hogy elérhető a telefonomra, nem kis munka van benne, amit én nagyon becsülök. Akik fejlesztik, biztos értenek hozzá egy kicsit, jobban mint te vagy én - ezért is nem értem, miért
vagdalkozol ennyit, hogy hogyan kellett volna jobban csinálni.
Az említett márkák AOSP alapú ROM-jában szerintem kicsit egyszerűbb volt ezt megoldani, mint a MIUI-ban - előtted a lehetőség, hogy azok közül szemezgess, ha a MIUI nem tetszik. Arról nem is beszélve, hogy a Hongmi a Xiaomi paletta legalján található - ne várd, hogy a Xiaomi erre fejleszt először.
Attól pedig, hogy ezen a fórumon folyamatosan szidod az egészet, biztosan nem fog javulni a helyzet.
Ha javasolhatom, legyél egy picit türelmesebb, ez egy ilyen bicikli.

Üdv:
Neck -
Dominó85
addikt
-
esox
senior tag
Eljött az idő, hogy felrakjam az 5.5.1-et, de a twrp nem akar megjelenni mint recovery, csak a cwm, pedig már kétszer felraktam. Van jelentősége, hogy melyik recovery-vel rakom fel az 5.5.1-et?
A rendszer újraindulása után újra a Settings->About phone->system updates->majd Reboot to recovery mode, de mindig csak cwm jön. Jó lesz ez is 5.5.1-hez?
-
Dominó85
addikt
válasz
hevizms
üzenetére
Nyugodtan tehetted volna ON-ba.
Egyetértek veled javarészt. Imádom a Hongmit (habár érkezik most egy Lenovo K3 Note). Nem a telefonnal van bajom, hanem azokkal az apró, de zavaró dolgokkal, amiket korábban már százszor írtam. (például az SD-re telepítés -> OBB-k mérete miatt!) -
-
hevizms
addikt
válasz
Dominó85
üzenetére
Azért ez nem akkora hiba na.
Akkora vehemenciával szidod ezt a telefont(van mikor jogosan,de legtöbbször nem kicsit eltúlozva a hibát),hogy azon csodálkozom hogy még nem adtad el.Pld mint ez a frissités dolog.Leirtam hogy én hogyan csinálom(amit aztán végül te is megtettél),most tényleg akkora dolog a TWRP-t kb 1 perc alatt visszarakni?Nekem az az egy recovery alól telepithető dolog ott van állandóan a telefonomon,aztán ilyenkor már rakom is vissza.1-el több gombnyomás
Ha ennyire idegesitene engem ez a telefon,már rég eladtam volna.
Szerintem a piacon még így több mint 1 év múltával is az eddigi legszerethetőbb telefon számomra.
Persze vannak apróbb hibák,de mondj már legalább 1 telefont ebben az árkategóriában ami tökéletes minden tekintetben.
Pont a minap a lányom használta a telómat kocsiban navigálásra és megjegyezte milyen jó kis telefon,pedig neki 3x ennyibe került a telója,de annak is vannak hibái. -
Dominó85
addikt
Mikor is jött ki a KitKat rendszer hivatalosan?
Mi is a MIUI fő mottója? (Rethink Android - Újragondolt Android)Mivel a Xiaomi eleve "enyhe csúszással" adta ki a 4.4-et a telefonjaira, így bőven lett volna idejük az általam felsorolt és a kezdetek óta létező hibák javítására. Szerintem...

-
Dominó85
addikt
Az összes Beta verzió mely fent volt a telómon illetve ezek a heti fejlesztősek is mind ugyanazokkal a hibákkal rendelkeztek. Folyamatosan küldtem angol nyelven a jelentéseket és változott bármi is? Pedig ezek triviális és annál fontosabb "rendszer bugok". Az 5.5.1-nél is fennállnak a hibák, de már igazából xarok rá, mert egy ember hiába pofázik... Talán ha egy 2 órás YT videón magyarázná el az ember a bugokat. Bár akkor meg a Xiaomi venné elő az illetőt, hogy mer ilyeneket feltenni.
Hja és akkor is ugyanúgy ejtenének magasról a számtalanszor felvetett hibákra. 
-
doongoo
addikt
szombathelyiek előnyben: 2-3 db ezresért vihető pár darab (ha jól emlékszem van vagy 3-4 biztosan) extra hátlap - köztük flipes(ek?) is - és egy jó kupac képernyővédő fólia (normál és matt vegyesen). Ok: telóm már régen nincs meg és csak a helyet foglalják a fiókban ezek a tertozékok. Az első komoly érdeklődőé az egész pakk... Privátban
-
Dominó85
addikt
válasz
trebrona
üzenetére
Hja.

Akkor mondjuk végre javíthatná a Xiaomi a KitKat belső romkezelésének bakiját és akkor nem kéne szenvedni ilyen baromságok miatt. Mennyivel egyszerűbb is lenne.
És ha már itt tartunk, jó lenne ha minden Ota frissítés megtartaná az asztalerendezést... Pakolgassa a tököm állandóan a helyére a dolgokat mindig... Ugyanez a hiba fennáll minden telefon újraindításnál is. -
Dominó85
addikt
válasz
trebrona
üzenetére
A belső tárhelyre fel sem tudom tenni. Azt pampogja folyamatosan, hogy nincs elég hely. Elcseszett egy része ez a droid 4.4-nek... Az Internal Storage-nál 1,2GB szabad helyem van, míg a Phone Storage-nál szinte soha semmi (bugos vacak, de már xarok rá). A microSD karimra tettem és hevizms féle módszerrel (kicsit fentebb) tallózom be. Viszont nem TWRP van fent, hanem gyári reco. TWRP-vel múltkor is csak xopacs, az apacs volt...
-
-
trebrona
nagyúr
5.5.1 multi-ban már van online zene ismét:

-
Dominó85
addikt
Megérkezett az Aliexpress-ről SuperDeal-ben rendelt 16000mAh powerbankom. Nos én nem tudom mennyire simlisek a kicsi keleti "barátaink", de:
HAMIS
Amint megnyerem a dispute-ot, darabokra szedem és erről is lesz egy cikk.
Még mielőtt valaki nekem ugrana, csak pár dolcsival volt olcsóbb a szokásosnál és az eladó sem ma kezdte...Amit kaptam free lámpát sem Xiaomi ledflash. Sárgás a fénye és gagyi hajlongó műanyagból van. Az eredetinek fehér a fénye és mereven állítható. A hamis ráadásul sorjás és más az alufólia betét színe (sötétebb), továbbá a fénye a műanyag kereten átvilágít.
-
hevizms
addikt
válasz
Viktor0610
üzenetére
Béke van

Hirtelen felindultságból írtam,utána 10 percre már legszivesebben kitöröltem volna.
Amikor olyat akarnak a számba adni amit nem mondtam,vagy ha mondtam hasonlót,de más okokból és háttérrel,azt nehezen viselem.De hogy ne csak off legyen.
Direkt ennek kapcsán letöltöttem megint a QuickPic progit.
Most is csak azt tudom írni amit eddig is.Igen.Kicsit gördülékenyebb mint a gyári galéria,bár még ha nem hiszitek is el,nekem most sem tűnik akkora különbségnek.
Lehet én másképp használom a képnézegetést vagy nem tudom.
-
-
solarix45
senior tag
V6 beta 5.4.24: arra ébredtem, hogy sokkal később van, mint amennyire az ébresztőt beállítottam és a készülék kéri a PIN kódot a SIM kártyákhoz. Úgyhogy frankón nem ébresztett és újraindult. Szerencse, hogy nem melóból késtem, csak a kéményseprőt késtem le....
Amúgy ami még nagyon bosszant benne, hogy V5-nél a fényerő szabályzó csuszkára akárhova bökhettem, odaállt, most meg csak a fehér pöttyre bökve lehet állítani, vagyis ha túl sötét és nem látom, akkor ott tapicskolhatom fél órán keresztül. Meg most valahogy olyan hülye, ha van valami üzenetem, akkor nem látom rendesen a felső sávban, mi az, ha a PIN kódos lezárót használom. Illetve nem emlékszem, hogy volt V5-nél, de ebben a zenelejátszóban nem lehet előre / hátra tekerni, csak a csuszkát használni, ami egy hosszú fájlnál (hangoskönyv) marha macerás.
-
hevizms
addikt
válasz
Viktor0610
üzenetére
Már bocs de ez mit is bizonyit? Akkor is irtam hogy nekem megfelel így,pont arra válaszolva hogy már akkor is szidták páran.Az utolsó bejegyzésnek meg az előzményét is olvasd már el ne csak kopizz.De te biztos jobban tudod mit használok és mi felel meg nekem
-
-
-
Dominó85
addikt
-
Dominó85
addikt
válasz
Viktor0610
üzenetére
Nálam csak a Hongmin volt darabos a galéria. Még a két magos Jiayu G3-on is hasít a mai napig. Valamit elbacarintottak a devek és még nem találták meg a hiba forrását.
trebrona
Pontosan. A V5 ver.15-nél még jó volt. Amúgy QuickPic forever.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
trebrona
nagyúr
válasz
Viktor0610
üzenetére
Anno még a 13-as vagy a 15-ös V5-ben tökéletesen működött. Azóta nálam is a QuickPic az alapértelmezett.
-
-
-
trebrona
nagyúr
válasz
rosszkutya
üzenetére
Igen, így kellene kinéznie. Nálam sincs ilyen opció, illetve váltáskor egy pillanatra felugrik, de el is tűnik,tehát benne van, csak bugos. Valószínűleg ez olyan lesz, mint a call log. Egyszer csak jó lesz, valamelyik verzióban.
Szerk: Bár személy szerint nekem nem nagyon hiányzik a kínai stream.

-
rosszkutya
tag
Sziasztok! Nekem még mindig nem teljesen tiszta a changelog alapján, hogy az normális-e, hogy a music playerből eltűnt az online vagy discover opció, azaz csak a helyi zenéimet látom, és ugyanez a helyzet a MiVideoval is. A miui.hu-n azt olvasom, hogy "Új - Személyes modul, amiben ajánlatokat találsz a kedvenceid alapján", a xiaomi.eu-n viszont azt, hogy "Disabled online tab in Music player" Írjátok már meg legyetek szívesek, hogy nálatok mi a helyzet! Előre is köszönöm!
-
trebrona
nagyúr
Elméletileg szokásos linken a stabil V6.
Reméljük hamarosan meglesz a multi is!
Új hozzászólás Aktív témák
- iPhone 13 Pro Max / 128GB / Gold / Gyári kártyafüggetlen (101A)
- Vadonatúj Blackshark 4 256GB full turbó mobilgamer csomag, kártyafüggetlen!
- iPhone 13 Pro Max / 128GB / Sierra Blue / Gyári kártyafüggetlen (106A)
- IPhone 14 Pro max Deep Purple 128GB gyári független 2026.01.27. MM jótállás akku 85% megkímélt!
- Samsung S25 12/128GB Navy Blue, Snapdragon Elite, makulátlan állapotban, 33hó garival eladó
- AM4 procik! Kèszleten több db! Kamatmentes rèszletre is! Èrdeklődj
- Apple iPhone 13 128 GB Fekete 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- Dell Precision 7560 - Intel Core i9-11950H RTX A4000 32GB 1TB SSD FHD
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- HIBÁTLAN iPhone 13 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3432
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
. De inkább valami konstruktív hozzászólásra vártam az ügyben.