- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Gaming notebook topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- CES 2025: Naya, az igazán egyedi billentyűzet
- Bemutatkozott az ASUS ROG NUC mini PC idei kiadása
- Nikon Z MILC fényképezőgépcsalád
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- OLED TV topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
hhenry
őstag
Sajnos a PS4 valóban sokkal erőseb lett.Viszont az XBOX Mellet az ára szól.
-
JamesHun
addikt
Igazi árháború alakulhat majd ki az MS és a Sony között. Pachter most megmondja a tutit, szerinte 400 és 350 dolláros áron jön a két next-gen konzol.
remélem igaz lesz
SeriesX: JamesSHun
-
Bird
addikt
Microsoft is investing $1 billion into games on the Xbox One, financing not only new studios but also securing exclusives for Microsoft's next-generation console.
Forrás xbox-scene.com.
Nem semmi egy tétel.... Ennyi pénzt a nextgen konzol üzletágra. Hmmmm...
[ Szerkesztve ]
.:A konzolozás körülbelül olyan, mint a Canon / Nikon: amelyiket előbb veszed a kezedbe, azt szokod meg.:.
-
JamesHun
addikt
állítólag amazon kb 200+ ra árazta be az xbox one-t
remélem baromi nagy kamu, mert 150 nél többet semmi kép sem ér
mostani 100 alatt van már 2-5 játékkalSeriesX: JamesSHun
-
Fryskitt
addikt
Hopefully, this war is over.....
Ne vegyél élő nyulat Húsvétra! Az ilyenkor vett kisnyuszik 90%-a nem éri meg az egyéves kort!
-
dezz
nagyúr
válasz Set-Comment™ #540 üzenetére
Akkor próbáld értelmezni, amit írtam...
És itt most már be is fejezhetnénk. -
dezz
nagyúr
válasz Set-Comment™ #538 üzenetére
Veled?
-
dezz
nagyúr
válasz Set-Comment™ #536 üzenetére
Szerintem az #529-es született érzelmi felindulásból.
-
dezz
nagyúr
válasz Set-Comment™ #531 üzenetére
Neked is ajánlom, hogy nézz utána, mit is jelent, mert ez nem szarkazmus volt, csak simán hülyeség.
-
dezz
nagyúr
válasz Set-Comment™ #529 üzenetére
Ez itt nem a politikai rovat, felesleges ilyen baromságokat beírkálni...
-
Set-Comment™
senior tag
válasz unrealnoise #526 üzenetére
PS4 konferencia abbol allt, hogy benyogtek: "levaltottuk a CELL-t egy elhetobb architekturara, es regisztraltunk a facebookra"
http://itcafe.hu/tema/re_surface_2_vs_lumia_2520/hsz_124-124.html
-
boxone
csendes tag
A magyar rajongói oldal is elkészült ahol érdekes cikkek, hírek és minden egyéb lesz megtalálható a konzolról.
[ Szerkesztve ]
-
unrealnoise
senior tag
válasz privacy99 #507 üzenetére
Nem értem, mit vártál? Nem mindegy ki gyártja az APUkat, procikat etcv? De. Nekünk játékosoknak de.
Most őszintén a csúcs-telefonokba is milyen újdonságokat lehet már belerakni? Vízálló, még jobb kijelző? Még nagyobb kijelző, esetleg még gyorsabb processzor? Pff.A technológiai fejlődésnek vannak bizonyos korlátai is ám.
így is sokan hőbörögnek a Microsoft gépe láttám, hogy hé, a "faszomnak csináltatok ilyen konferenciát, amikor mi gamerek vagyunk!", szóval a HC játékostársadalom pont, hogy nem várt el semmi komoly újítást; lásd nem nagyon szerettek volna teljesen más jellegű kontrollert (pl. csak érintőset)... A jelenlegi konzolosok (360/ps3-asok) lettek volna seggbe rúgva, a saját vásárlóik, ha valami teljesen lehetetlen kütyüvel álltak volna elő. És igen, majd az új ex. játékok meggyőznek, hogy kelleni fog az a gép neked...
Most tényleg mit vártál, még a BR sem terjedt el, (már nem is fog annyira, mint a DVD-k...), de megint valami új lemezformátumot? Vagy valami mást a Wifi helyett? Minek? Mit? Sorold.
Úgy kell mindig bevezetni az új gent, hogy az lehetőleg még véletlen se riassza el a meglévő játékosokat, azokat, akik eddig a platform mellett, mögött álltak. Ebben láthatóan a Sony most jobb utat jár be... vagyis nem csak ebben ugye...
steam / trakt.tv ID: unrealnoise
-
drkbl
őstag
What we know: Here's the situation to the best of our understanding: first off, a Microsoft' spokesperson told Develop that "on the new Xbox, all game discs are installed to the HDD to play." That means that there needs to be some mechanism to prevent a single retail disc from being installed and made playable on hundreds or thousands of Xbox One systems.
This could be as simple as the current method on the Xbox 360, which requires the disc to be in the system even if the game is being played from an installed hard drive copy. However, a report from Wired suggests this isn't how things will work on the Xbox One. That report lays out a scenario where a user installs a game on their own system and then takes the disc to a friend's house and pays a fee to install it on a second system, allowing both people to play the game.
-
dezz
nagyúr
A VR sisakféleségekben beépített megjelenők vannak. Itt van pl. a Sony cucca, csak nem tudom, ebben van-e head-tracking, valószínű nincs, de persze be lehetne építeni.
(#517) HuMarc: Másik topikban is volt linkelve, ott több humorérzékről tettek tanúbizonyságot az emberek.
[ Szerkesztve ]
-
ebegab92
senior tag
Láttátok már ezt a kritikát a zikszboksz vánról?
ABIT kézikönyv,BIOS innen letölthető: http://sdrv.ms/X4IwiL
-
dezz
nagyúr
"a head tracking tulajdonkeppen mire jo?"
Meghatározza a fej helyzetét, utána pedig a képet ennek megfelelően lehet kiszámolni, azaz a virtuális világban is arra nézhetünk, amerre a fejünket valójában fordítottuk. Mindez szemenként eltérő, sztereoszkópikus képpel nagyon erősen olyan érzetet kelt, mintha valóban ott lennénk a virtuális térben.
-
zsigus
őstag
válasz privacy99 #512 üzenetére
Ezek szép és jó dolgok, de ezzel nem lehet eladni a gépeket.
Ráadásul szvsz ezek később is csak akkor kerülnek a konzolokba ha már szinte mindennél alap dolgok lesznek. HDMI kábelt sem adnak a géphez, akkor miért adnának Wireless HDMI-t? (egyébként ez elvileg létező technológia, de már jó ideje semmit nem hallani róla), az indukciós töltés eléggé gyerekcipőben jár, ahhoz, hogy teljesen feltölts pl. egy mobilt az órák kérdése.
Ujjlenyomat olvasót rengeteg helyre el tudnék képzelni, de még az üzleti használatra szánt termékeken sincs ilyen (notebook-ok, mobilok stb.), pedig az is már évek óta létező és sokszor használt technológia (annak idején még a PDA korszakban sok mobilban benne is volt, de notikban is egy időben használták), viszont a konzoloknál szvsz pont nem lenne túl sok értelme. Ott a vezeték nélküli kontroller, lehuppansz a TV elé, egy gombnyomás és megy a gép.
Ha ilyenekkel rukkolnának elő a gyártók szvsz inkább csak hőbörgés lenne belőle, mert ezek egy konzolnál nem is tudom "hanyadlagos" dolgok, érdemi fejlesztés pedig nincs.
[ Szerkesztve ]
-
dabadab
titán
válasz privacy99 #512 üzenetére
"Ha egy példával kéne élnem hogy értsétek, most pl. az jutott eszembe, hogy nem kéne kamera, hanem ultrahanggal feltérképezné a helyiséget a gép. Tehát tudnám kézmozdulatokkal irányítani, és nem kéne kamera hozzá."
Es ez azert lenne jo neked, mert?... (Egyebkent a Kinect sem csak szimpla kamera, van benne lezeres letapogatas is, ami - ellentetben az ultrahanggal - meg pontos is.)
"Vagy adnának egy HDMI vevőegységet a géphez, ami picike, és csak a TV-be(vagy erősítőbe) kell dugni a HDMI aljzatba, ezáltal -1 kábel."
Momentan senki sem tud netto 5 Gbitet megbizhatoan atvinni wireless cuccon, szoval ennyi erovel kivanhatnal 30 petabajtos HDD-t is - az is ujdonsag lenne, csak eppen olyan ujdonsag, amit abszolut irrealis lenne elvarni egy konzoltol.
Nekem ugy tunik, hogy inkabb az a gond, hogy az elmult nyolc evben felnottel, es annak latod a konzolt, ami, nem pedig valami Tunderorszagbol idepottyant cuccnak.
DRM is theft
-
privacy99
senior tag
Így van ahogy mondod, nincs újdonság. Tehát, vagy csinálni kell párat és beleölni a milliárdokat, vagy várni még 10 évet ezekkel a konzolokkal Értem, hogy jó, miért jó, jobb de nem elég jó! Ez pont olyan, mint egy PC fejlesztés, erősebb lesz.. Itt már nem lesz kérdés, hogy PC vagy ez, veszek egy fullos laptopot, és az sokkal értelmesebb mint a helyhez kötött, 0 újdonsággal szolgáló konzol(tudom, most jön az ár, de árról most nem beszélünk, felőlem legyen 250k a PS4 csak legyen benne valami újdonság is, nem csak az AMD új remekműve). Persze csak a magam nevében beszélek.
Ha egy példával kéne élnem hogy értsétek, most pl. az jutott eszembe, hogy nem kéne kamera, hanem ultrahanggal feltérképezné a helyiséget a gép. Tehát tudnám kézmozdulatokkal irányítani, és nem kéne kamera hozzá. Ez pl. egy olyan újdonság lenne, amire azt mondom, na ez igen, inkább ezt veszem, mint egy PC-t ami nem tud ilyet. Vagy adnának egy HDMI vevőegységet a géphez, ami picike, és csak a TV-be(vagy erősítőbe) kell dugni a HDMI aljzatba, ezáltal -1 kábel. Én forradalmi dolgokra vágyom, és ha nagyon akarnák, ezek simán elérhetőek lennének(főleg a HDMI-s cucc). És mondjuk +1: Adnának egy lapot hozzá, sima kerek, a széle világít pirosan, a gépbe lehet dugni kábellel. Erre csak rá kéne rakni a kontrollert, és már töltődne is(ez a technológia egy ideje rendelkezésre áll, vezeték nélküli töltés), ha végezne a töltéssel, a piros perem zöldre váltana. Vagy a kontrolleren lenne egy kis négyzet alakú lap, ha erre rátenném az ujjam, regisztráció után mindig felismerné a lenyomatot, a gépet bekapcsolná, és rögtön az én profilomba jelentkezne be.
..És hasonló finomságok
[ Szerkesztve ]
-
dabadab
titán
válasz privacy99 #508 üzenetére
"Nem is tudtam, hogy a régi XBOX-on fullHD filmet lehetett nézni hálózaton streamelve"
Pedig lehetett (tudom, probaltam). Oke, mondjuk pont fullHD film az konkretan diavetitesbe fulladt, de csak azert, mert gyenge volt hozza a processzora, de az ugye olyan fejlesztes, ami nem szamit.
"Akkor volt .mkv, .mp3 meg minden? 20 gigás 1080p filmet simán vitte pendriveról? Nem semmi."
Igen. Persze, mivel 1.1-es USB portok voltak rajta, ezert rettentesen akadt volna barmi pendrive-rol, de ugye ez is olyen fejlesztes, ami nem szamit.
"És alkalmazások is meg minden volt? Youtube, böngésző?"
Youtube igen, bongeszore nem emlkeszem, de persze konzolon bongeszni rettenetes blodsegnek tunik, olyasminek, amit akkor se csinalnek, ha fizetnenek erte, nem olyannak, ami miatt penzt akarnek kiadni.
(#510) dezz: a head tracking tulajdonkeppen mire jo?
[ Szerkesztve ]
DRM is theft
-
dezz
nagyúr
válasz joysefke #502 üzenetére
Az SRAM tranzisztorai sűrűben helyezkednek el, mint pl. egy ALU tranzisztorai. Így vélhetően nem annyival nagyobb a chip (az is lehet, hogy nem is nagyobb), hogy ne számítson többet a külső ram típusa az alkatrészköltségben. Érdekes lesz majd később összehasonlítani a mérteteket.
A kétféle gépnek szerintem nem sok esélye van, mert kétfelé kellene fejleszteni.
(#504) LordX: Nem beszélve a több egymásra épülő és amúgy sem túl hatékony driverekről PC-n... Közvetlenül programotva a hw-t eleve többszörös teljesítményt jelent. Bár ez leginkább speciális effektekben jön ki (poligon-kezelés, shaderek), mert vannak azért olyan dolgok is, amik adottak (fill-rate, textrúra-olvasás, stb.).
(#507) privacy99: A 8-10x teljesítménynövekedés szerintem önmagában sem éppen elhanyagolható előrelépés... Plusz vegyük hozzá a CPU és GPU minden eddiginél szorosabb együttműködését... Teljesen új távlatok nyílnak itt meg!
A felbontást tekintve bejön a 4K támogatása (bár főleg csak filmek esetén, de esetleg egyszerűbb játékoknál is).
Milyen egyéb forradalmi újításra számítottál? Közvetlen agyi kapcsolat, vagy mi?
Bár most eszembe jutott egy dolog, ami nem annyira új ('80-as években is volt ilyen, bár kezdetleges kivitelezésben), de mégis ütős lehetne: head-trackinges, 3D-s VR-sisak alapból a géphez... És, nicsak, van is ilyen Sony fejlesztés! Hogy a TV-gyártók (illetve házon belül a TV részleg) mit szólnának hozzá, az már más kérdés...
[ Szerkesztve ]
-
zsigus
őstag
válasz privacy99 #507 üzenetére
Úgy néz ki, hogy nem érted amit mondtam...
Az utóbbi 7 évben (2006-2013) milyen fejlesztések történtek amik belekerülhetnének az új konzolokba?
Semmi.Bejött a HD korszak annak idején, ezért lett HDMI, BD. A Wi-Fi és a Bluetooth (kontroller) eljutott egy olyan árszintre ahol már megfontolandó volt a konzolokba való tétele.
Ma mondj már nekem egyetlen egy olyan újdonságot/fejlesztést ami már kereskedelmi forgalomba került és elfogatható az ára. Nemhogy ilyet nem tudsz mondani, hanem egy darab újdonságot sem tudsz...
Továbbfejlesztették a HDMI-t, a Wi-Fi-t és a Bluetooth-t, majd egyszer talán jön a 4k lemezformátum (de az sem biztos, hogy lesz ilyen), kitalálták/bevezették a 3D-t és a 4k-t, és "felokosították" a TV-ket és nagyjából minden szórakoztató elektronikai berendezést (BD lejátszók, AV erősítők (internetes rádiók) stb.).
Nincs az egész iparágban egy olyan fejlesztés sem ami újdonság lenne (legalábbis olyan amit a konzolokba tehetnének). Mégis mit vársz?
A konzoloknak olcsónak kell lenniük (persze mihez képest) mert ha nem azok akkor nem fogynak sem a gépek sem a játékok. Nem fognak miattuk dollár százmilliókat beleölni egy-egy új technológiai fejlesztésbe. De mondom még egyszer az egész iparágban is pangás van ilyen téren, csak a felbontást növelik és az internetes tartalmakat erőltetik. Ennyi és nem több.
[ Szerkesztve ]
-
privacy99
senior tag
Nem is tudtam, hogy a régi XBOX-on fullHD filmet lehetett nézni hálózaton streamelve, meg hogy barátokkal, eredményekkel(achievement rendszer) lehetett neten játszani. Médialejátszás? Akkor volt .mkv, .mp3 meg minden? 20 gigás 1080p filmet simán vitte pendriveról? Nem semmi. És alkalmazások is meg minden volt? Youtube, böngésző?
Nem ismerem az XBOX vonalat annyira, de 4 évig volt PS2-m és utána a PS3 olyan volt, mint lada után a ferrari, vagy 10 éves merci után a mostani. Most nem ez lesz ahogy nézem. PS vonalon nem kicsit volt korszakváltás a 2-3 között.
[ Szerkesztve ]
-
privacy99
senior tag
Nem az számít hogy mi miatt lett kifejlesztve, akkor is egy nagy ugrás volt, és ez a mostani nem az. És pont ezaz, úgy van ahogy írtad, de 8 év alatt azért valamicskét fejleszthettek volna. Ha nem történt semmi extra a szórakoztatóelektronikában, akkor csináljanak valamit a PS/XBOX-ban. 8 év nem volt elég rá? Ilyen semmiket tudtak csak összehozni, hogy USB3, meg n Wifi? Ezek már mióta adottak..még egy lowlowlowend notebookban is. Meg az AMD megcsinálta nekik a hardvert. Nagy munka. Várjuk még azért ki a végét, én nem hiszem el, hogy ennyit sikerült csinálni 8 év alatt, egyszerűen nem tudom elhinni. Mi motivál arra, hogy lecseréljem a PS3-at? Hogy az újabb játékok menjenek, hűha. Bármennyire is játékra való a konzol, nekem ennél sokkal több kell, mióta szinte 100%-osan kihasználom a PS3 lehetőségeit (Amikor vettem, azthittem csak játékra való, de nagyon nem).
-
dabadab
titán
válasz privacy99 #497 üzenetére
"volt 1 játékkonzol, minden vezetékes. Majd generációváltás: Blu-ray lejátszó, hálózati lehetőségek, média lejátszás, USB lejátszás, vezeték nélküli kontrollerek, HDMI csatlakozás, Wifi."
Ez mondjuk X -> X360 verzioban ugy nezett ki, hogy jott a Wifi, pont.
BR nincs az X360-ban sem, halozati lehetosegek, medialetjaszas, vezetek nelkuli kontrollerek voltak az eredeti Xboxon, HDMI csatalkozas az elso X360-akon se mind volt, voszont HD kepet komponens (nem kompozit, mielott valaki osszevekerne) kimenetet az eredeti Xbox is tudott.
DRM is theft
-
LordX
veterán
válasz robicheck #503 üzenetére
A Jaguar a Bobcat (azaz a E-350 kategória) utódja - nem arra találták ki, hogy gyors legyen, úgyhogy egy szálon nem túl izmos (bár egy mai középkategóriát megüt). Viszont 8 db. van belőle, és nemhogy azonos címtartományban, azonos memóriavezérlőn működik a grafika rész, úgyhogy összehasonlíthatatlanul könnyebb GPGPU programokat írni rá. Nyers erőben még így se erősebb, mint egy mai top CPU+GPU páros, de ott másolgatni kell adatokat, ami iszonyú teljesítményvesztés.
-
robicheck
csendes tag
Engem leginkább az érdekelne, hogy a next-gen meddig lesz képes tartani a lépést a pécékkel?
Mert amit eddig olvastam ezekről az új AMD jaguar procikról, abból nekem az jött le, ezek mobilizált termékekbe lettek szánva (felső kategóriás tabletek, középkategóriás Ultrabookok).
Oké, hogy nyolc mag, de csak 1,6 GHz magonként? Azt is elfogadom, hogy gazdaságilag ez így (spórolva) jobban megéri mindkét konzolgyártó cégnek, de a x360 és a ps3 is a lehető legmodernebb megoldásokkal jött elő annak idején. De ez szerintem igaz az ezt megelőző gen-re is. (PS2: emotion engine, DVD lejátszás. Xbox: beépített ethernet --> xbox live... etc) -
joysefke
veterán
1,
Tudja a fene, de ha a pletykák igazak, ez a 32MB ESRAM nem drágítja meg annyira a gyártást, hogy az egész koncepció értelmét veszítse? 5Mrd felé került a tranzisztorszám, ami ha jól emlékszem, több mint a PS4 APU-é. Ez meg milyen költségcsökkentés? (DDR3 vs GDDR5 árviszonyát az életciklus alatt persze nem ismerjük, feltételezem, a GDDR5 azért drágább lesz mindig)Én a következő koncepciónak látnám értelmét:
két különböző Xbox verzió (ugyan az az architektúra), az egyik csak média box+arcade játékok (gyenge, herélt APU, kevés RAM de olcsó) a másik pedig a full verzió. Ezzel sikerülne elkerülni azt a csapdát, hogy a játékokra kihelyezett potens hardver az alacsony ár, így a média box funkció terjedésének útjába álljon.2,
A teljesítmény persze fogyasztás kérdés is, feltételezem most nem 200+ W-os gépekkel akarnak versenybe szállni, mert az megnehezítené a halk hűtést, mégpedig egy média box nem lehet hangos, ezért is gondolom hogy se idle se load nem akarnak magas fogyasztást, ez magyarázhatja az alacsony órajelet.3,
Egyébként mint korábban írtam, én behoznám a helyükben a 3 max 4 évenkénti HW frissítést visszafele kompatibilitással és a régi gép fejlesztők általi kötelező támogatásával még egy 3-4 éves ciklusra. Na az lenne az ütős és egyben legolcsóbb megoldásJ.
[ Szerkesztve ]
-
dezz
nagyúr
Nem teljesen ugyanaz. A képek alapján a 32MB ESRAM egy lapkán van az APU-val és valamilyen belső busz köti össze őket. Ezen kívül:
Xbox One: 12 CU (768 ALU, 1.23 TFLOPS), DDR3 interface
PS4: 18 CU (1152 ALU, 1.84 TFLOPS), GDDR5 interface(Valószínűleg azért van kevesebb CU, mert kellett a hely az ESRAM-nak, ami pedig azért kellett, hogy valamennyire kompenzálja a költségek és a fogyasztás csökkentése érdekében alkalmazott DDR3 ramot.)
The Xbox One: Hardware Analysis & Comparison to PlayStation 4
(Olyan hírek is voltak nemrég, hogy a PS4-ben 2 GHz-en fognak működni a Jaguar magok, de ez még csak platyka.)