Ősszel érkezik a Sony OLED moziszemüvege

Hirdetés

A Sony 2011-ben, Las Vegasban a CES-en mutatta be saját multimédiás szemüvegét, a HMZ-T1-et. Az utódról, a HMZ-T2-ről pedig idén Berlinben, az IFA-n rántották le a leplet. A vállalat most azt jelentette be, hogy hamarosan meg is lehet vásárolni a modellt, és a korábbinál részletesebb technikai specifikációkat is megosztottak a nagyközönséggel.

Sony HMZ-T2
Sony HMZ-T2

Az elődjénél 110 grammal könnyebb termékbe két darab, 0,5 hüvelykes, 1280x720 képpont felbontású OLED panel került. A modell támogatja a 3D tartalmak megjelenítését, valamint a 24p lejátszást is. A korábbi verzióhoz képest több előre beállított képmódot tartalmaz, illetve a módosítható paraméterek száma is megnőtt. A HMZ-T2 már támogatja  a Dolby Digital és AAC hangszabványokat. A termékkommunikáció szerint a termékbe épített hangképző technológia 360º-os hangmezőt produkál, mintha az akusztikus hangforrás a környező hangszórókból érkezne, valódi 5.1 térhangzást szimulálva.

Sony HMZ-T2
Sony HMZ-T2

A minél kényelmesebb használat érdekében a fejpánt és a homloktámasz is viszonylag széles keretek között állítható. Sőt, a 3D képek pontos megjelenítése érdekében még a képernyő-lencsék pozíciója is módosítható. A termékhez egy szimpla 3,5 mm-es jacken keresztül csatlakoztatható bármilyen fülhallgató, amit csak azért fontos kiemelni, mert az elődnél csak a beépítettet lehetett használni. Saját tárhellyel nem rendelkezik, a tartalmakat egy HDMI csatlakozón keresztül lehet rá eljuttatni. Az akkumulátort is kispórolták belőle, ami a súlyának jót tett, de azért nem lenne hátrány, ha nem kellene feltétlenül csatlakoztatni a hálózati áramforráshoz. A multimédiás szemüveg első körben Japánban kerül a boltok polcaira, közel 900 dolláros áron,  de a híreszelések szerint még az ősz folyamán megérkeznek Európába is az első darabok, és várhatóan Magyarországon is meg lehet majd vásárolni.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sony

Előzmények

Hirdetés