- Az előírások megszegése miatt éghet le egyes alaplapokon a Socket AM5 foglalat
- Módosítana a CHIPS-törvény kifizetésein a Trump adminisztráció
- Egy friss tanulmány szerint az AI-ban utazó cégek 95%-a csak elégeti a pénzét
- A frissített, béta verziójú NVIDIA Apphoz készült az új GeForce driver
- Gondnokság alá helyeztetnék a Google Chrome böngészőt
- Milyen alaplapot vegyek?
- OLED TV topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Mini-ITX
- Gamescom 2025: Tandem OLED monitorok az ASUS-tól
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
Új hozzászólás Aktív témák
-
zoltanz
nagyúr
Túl van misztifikálva, elriaszák az átlagembert, én is tanultam általános iskolában 25 éve kb. Nem játékosan tanítják bemutatva pl. videólejátszáson hasonló dolgokon keresztűl a működését, e helyett sok ideig csak a bináris vagyis a kettes számrendszert, tízes számrendszert magyarázák. Sok időt vesz el a számítástechnika története ez sem valami izgi téma lyukkártya, x86 gépek kialakulsa, ARM Advanced RISC Machine architektúrákról hasonló. Valósidejű oprendszeretől, GNU General Public License -ig stb, jogi kérdésekig, ezek egy általános minimális tudásnál nem lényegesek Gizikének.
-
Morden24
nagyúr
#246: szerintem meg az a baj, hogy sok felhasználó van, aki fél minden újtól, még egy felugró ablaktól is, de azért habzó szájjal fikázza a linuxot...
Ez olyan tuddhogyértsd-beszólás volt, amihez effektíve közöm nincsen, vagy esetleg valami általam ismeretlen okból nekem szántad?
Mellesleg hasonló tudatlan fikázást lehet látni/hallani/olvasni Windows-irányba is. -
-
törölt tag
a wupdate-et nem sorolnám ide. de csak azért, mert eddig én azon még drivert sem találtam soha (ahoy írták már korábban mások), amikor felment netre keresni a win. nem beszélve olyasmiről, hogy nincs semmilyen kiegészítő szoftver, csak a MS sajátjai. mondhatni, hogy elég szegényes a kínálat.
nem akarok pálcát törni egyik rendszer felett sem, azokról tudok személyes véleményt mondani, amit próbáltam, és jelenleg ezek közül a linux (illetve azon belül is az ubuntu) felel meg leginkább az igényeimnek. nem mondom, hogy nincsenek benne gondjaim, de most leglaább egy ideig más miatt kell idegeskejek, mint win esetében (plusz, és ez sem utolsó szempont: eddig az online közösségnek köszönhetően szinte mindig sikerült megoldani pillanatok alatt a dolgokat, mert annyi fórum áll rendelkezésre)
tomtyi: már nagyon régóta az az első, hogy kikapcsolom a virtuális memóriát a gépemen. akár xp, akár vista, akár linux. mindezt azért, emrt 2GB fizikai memória mellett egyszerűen nem tudtam olyan felhasználási területet találni (a saját általam használt dolgok közt), ahol kevés lett volna a RAM. még vista + firefox, thunderbird, torrent, pár IM progi és Halo 2 együttes futtatása esetén is maradt olyan fél giga...
-
zoltanz
nagyúr
-
törölt tag
"Tehát megkérdezem kedves windows fanoktól: ti féltek a linuxtól?"
Bár nem vagyok fan, csak Windows használó, de részemről igen, ez egy tényező.
Egy olyan, teljesen új rendszer lenne, amelyet meg kell ismerni, hozzászokni, utánajárni, hogy mi hogyan működik benne, hogy a CAD szoftverektől a játékokig minden fut-e rajta. Ez pedig sok energiát és időt elvenne - s ezekből van a legkevesebb.A másik oldalon pedig ott a megszokott Windows környezet, amely a mindennapok során már bizonyított. Persze, nyilván megvannak a maga hibái, de ezeket jócskán felnagyítják a felhasználói inkompetenciák és a máig élő sztereotípiák. (Utóbbira épp a hétvégén láttam remek példát.
)
Olvasgattam mostanában az ehhez hasonló Windows vs. Linux háborúvá fajult topicokat, ahol általánban a szakmai dolgok felé terelődik a téma. Érdekes dolgok ezek, csak sokszor az sikad el, hogy felhasználói minőségben ezek senkit sem érdekelnek. A felhasználó észrevétlen működést vár el, ill. azonnali rendelkezésre állást.
A Windows rendszerek mindezt az emberek döntő többége számára képesek olyan minőségben biztosítani, hogy ne vállalják be a Linuxra váltást.Az árat direkt nem hoztam fel, mert akkor előkerül az illegális használat kérdésköre, ebbe pedig a magam részéről itt most szeretnék nem belefolyni.
-
oO7
őstag
ez azért érdemel annyi kiegészítést, hogy bár a játékok szerintem nem számítanak professzionális alkalmazás kategóriába de naggyon nagyon sokan használják őket. Szóval ha levonjuk azokat akik valóban valami csak win-re írott professzionális célalkalmazást használnak és azokat akik a gépüket (nem feltétlenül elsősorban) játékra használják akkor a potenciális linux használók száma jóval kevesebbre csökken.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Medion Erazer Beast X40-hez vízhűtés (MD 60961)
- BESZÁMÍTÁS! GigaByte H610M i5 14400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 Ti 8GB Kolink Observatory RGB 800W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RX 9060 XT 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3017, 100% Akkumulátor
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest