Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

törölt tag

válasz moonman #186 üzenetére

azért köszi a kifejtéseket mindenkinek :)

mondjuk ezt is figyelembe véve, még mindig az a véleményem, hogy a lapozófájl kikapcsolása nem feltétlenül rossz irányba befolyásolja a rendszer működését/sebességét. például ne nem nagyon szeretem, ha az 5400rpm-es laptopvinyómat lapozgatja a rendszer, mert sajna elég lassú, főleg a ramhoz képest.

törölt tag

válasz bambano #175 üzenetére

asszem értem akkor. de ha viszont nincs swap/page, akkor a rendszer nem írhat a memóriába címzett dolgokat a vinyóra, ugye?
    igazából ez lett volna, amire akartam célozni az előbb, a technikai megfogalmazás volt rossz.

törölt tag

válasz bambano #165 üzenetére

hümm, mostmár félve írom be akkor, nem akarok nagy hülyeséget mondani, de a swap partíció (linux) / fájl (win) az nem az? mert ezek kiiktathatók ugye... :F

törölt tag

válasz bambano #152 üzenetére

a wupdate-et nem sorolnám ide. de csak azért, mert eddig én azon még drivert sem találtam soha (ahoy írták már korábban mások), amikor felment netre keresni a win. nem beszélve olyasmiről, hogy nincs semmilyen kiegészítő szoftver, csak a MS sajátjai. mondhatni, hogy elég szegényes a kínálat.

nem akarok pálcát törni egyik rendszer felett sem, azokról tudok személyes véleményt mondani, amit próbáltam, és jelenleg ezek közül a linux (illetve azon belül is az ubuntu) felel meg leginkább az igényeimnek. nem mondom, hogy nincsenek benne gondjaim, de most leglaább egy ideig más miatt kell idegeskejek, mint win esetében (plusz, és ez sem utolsó szempont: eddig az online közösségnek köszönhetően szinte mindig sikerült megoldani pillanatok alatt a dolgokat, mert annyi fórum áll rendelkezésre)

tomtyi: már nagyon régóta az az első, hogy kikapcsolom a virtuális memóriát a gépemen. akár xp, akár vista, akár linux. mindezt azért, emrt 2GB fizikai memória mellett egyszerűen nem tudtam olyan felhasználási területet találni (a saját általam használt dolgok közt), ahol kevés lett volna a RAM. még vista + firefox, thunderbird, torrent, pár IM progi és Halo 2 együttes futtatása esetén is maradt olyan fél giga...

törölt tag

válasz Morden24 #29 üzenetére

nem az a baj, hogy vannak emberek, akiknek tetszik, hanem hogy nem lehet választani, hoyg települjön-e, vagy sem. illetve vlite-ban lehet, de az nem nagyon hivatalos megoldás. ez pedig nyilván a MS érdeke, ahogy az is, hogy az alapértelmezett kereső az msn search legyen, és így tovább.

egyébként most végig gondoltam, amit írtál, de minden egyes alkalmazásra meg tudnám mondani, hogy miért nem MS, és miárt inkább 3rd party a favoritom.

de nem is ezek foglalnak sokat egy OS-ben, hanem a temérdek meghajtó, meg akár lokalizáció, amiből a töredékét sem fogod használni, és ez szerintem teljesen felesleges. még azt sem tudom mondani, hogy érdeke fűződne hozzá a cégnek, mert úgyis minen termékhez adnak meghajtót. de ha meg nem, akkor is ritkán van az (nagyjából talán a pendrivoknál csak), hogy bedugod, és működik, amúgy folyton kéri a telepítőlemezt...

törölt tag

válasz Vladi #10 üzenetére

hát, jó kérdés...
    dehát ha megnézed, akkor az Alma is inkább tűzzel vassal harcol az ilyen magánakciók ellen, ahelyett, hogy implementálnák, és lenne egy rakás boldog felhasználó... tudod, mert csak

törölt tag

van egy oka annak, hogy olyan sokat foglal a vista: mindent bele kell tegyenek. ugyanis a MS nem dolgozik olyan repository-val, ami mondjuk egy Ubuntu mögött áll, hogy bármikor a szükséges csomagokat, drivereket lehúzza a netről, és amúgy meg minimális a telepítési méret.
    abból a rengeteg gigabájt vistából 1 giga a keleti nyelvek támogatása, egy giga a printer driverek (ami hót fölösleges, mert úgyis telepíteni kell a saját lemezével mindent, hogy rendesen működjön), meg benne van a swap fájl és a rendszervisszaállító mérete is, valamint a hibernáláshoz szükséges lefoglalt terület (ha jól emlékszem). akinek nincs szüksége ezekre, az egy vlite segíŧségével kiszedheti. nekem például 3 giga körül volt a vista alapból, amíg használtam, és a kikapcsolt, számomra felesleges szolgáltatásokkal olyan 500MB memóriát fogyasztott alapjáraton.

egyébként nem értem, hogy arra panaszkodnak, hogy milyen lassú a vista, meg laptopon megeszik az akksit. nekem tovább bírta a gépem vistával (ugyanis akármilyen új és szép drivert tettem xp alá, akkor sem volt képes rendesen kihasználni a cpu energiagazdálkodását). aztán ott a telepítés: vistával onnantól, hogy bootolok a lemezről, partícionálok, telepítek, nagyjából 20-25 perc tellik el addig, hogy kapok egy asztalt. xp alatt nem igazán sikerült 40-50 per alatt megúsznom eddig, és akkor még hozzá kell venni azt is, hogy amikor először feláll a rendszer, akkor általában egy rakás hardver nem használható, és külön driverrel kell szórakozni. szóval szerintem egyáltalán nem rossz az a vista, csak meg kell ismerni

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés