- Autóhifi
- SSD kibeszélő
- Hálózati kábelek és szerelésük
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Amazon Kindle
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen alaplapot vegyek?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
Új hozzászólás Aktív témák
-
DarkByte
addikt
Ami még jobban aggaszt, hogyha Wine alatt használom a Foobar -t, akkor ahogyan én látom átmennek a PCM minták a DirectSound > Wine emuláció > (opcionális Pulse Audio) > ALSA > Kernel driver > hardware útvonalon, a helyett hogy ebből csak az utolsó három maradna mondjuk egy megfelelő driver -el (bár foobar alatt van Kernel streaming plugin is, de ez nekem már nem volna feltétel). Még azt a néhányat sem mindig sikerül kordában tartani, egy ilyen hosszú láncolatban még több hiba lehet. Az említett késleltetések, buffer kiürülések, folyamat kiéheztetés miatt akadozás. Ilyenekre gondolok.
-
DarkByte
addikt
Legnagyobb problémám egy korrekt zene lejátszó amihez vannak olyan kiegészítők amiket most is használok. Nálam most Foobar -al megy Resampler+Continuator+Stereo Tool kombó, ebből az utóbbi Winamp plugin csak passthrough DSP plugin -al használom. A Stereo Tool -ra ha valaki mutat megfelelő alternatívát Linux -on, egyből kipróbálom. De én még nem találkoztam egy ingyenes audio processzorral amelyet ennyire személyre lehet szabni. Foobar -t pedig nem nagyon akarok Wine -al használni egyébként sem, mert úgy általában sem akarok semmilyen audio programot úgy használni hogy emuláción keresztül jut ki a hang, a minősége nem hiszem lesz ugyanolyan, és itt most nem a mintavételezésre hanem az időnként elcsúszó bufferelésre, hasonlókra gondolok. Bár egy esélyt majd ha lesz időm adok neki, de nem bízom benne.
Fájlrendszer mondjuk tényleg sovány kifogás volt, viszont félelmeim ettől függetlenül vannak hogy mennyire biztonságosak ezek az átjárók, főleg a Linux alól az NTFS. (húzzuk ki, ez magánügy)
Igazából mást most nem tudnék írni, jó ideje szoktatom át magam ingyenes cuccokra, szóval majdnem minden más menne Linux -on. Játékok ami gázosak, de ez sem lenne akkora visszatartó erő mert egyre kevesebbet játszom, viszont amikor elkap a gépszíj.. akkor zavarna hogy nem lehet.
-
DarkByte
addikt
Igen, részben. Van egy rakás jó program Linux -on, ezeket használnám is főképpen, viszont vannak olyan Windows -os programok amelyek nem vagy egyáltalán nem akarnak elindulni Linux alatt és nem találok rájuk nekem megfelelő alternatívát. Másrészt a játékok ott vannak, és hiába, néha ezt is akarok, viszont erre fenntartani egy Windows -t, amivel megoldani a közös fájlmegosztást hogy ne legyenek mindenféle töredék partícióim, sehogyan sem elegáns (és ez csak az egyik ilyen gond). Ha lenne egy ilyen átjárhatóság, az a néhány program kihúzhatná amíg nem születik rendes alternatívájuk Linux -ra, illetve egyébként is lenne kicsit több lehetősége az embernek.
-
DarkByte
addikt
Jogos, használtam is
. Javítottam.
Egyébként írtátok a driver gondot. Pont az volna a lényeg hogy amihez van Linux driver ott használható az, de amelyik gyártó nem foglalkozik a Linux -al, ott is lenne lehetőség hogy valahogyan életet csiholjon az ember az eszközbe. Nem kiváltani akarja a Linux -os driver készletet hanem kiegészíteni a palettát.
-
DarkByte
addikt
Köszönöm a kiemelést, bár őszintén megmondom nem számítottam rá, mert nem egy terjedelmes írás.
#2: Kínai cég támogatja, de nem ők fejlesztik. Legalább is Wikipedia szerint: [link] Egyébként is nyílt forrású projekt, a közösség ízekre szedi mielőtt hivatalosan bekerülhetne a kernel -be.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Google Pixel 7a - venni vagy nem venni?
- Autóhifi
- SSD kibeszélő
- Milyen légkondit a lakásba?
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Apple iPhone 13 Pro Max - őnagysága
- További aktív témák...
- HP Spectre x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 16" -60% i7-1360P 32/2TB Intel Arc A370M 4GB UHD OLED
- Szép! Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -60% i5-1135G7 4Mag 16GB /512GB FHD IPS
- Samsung Q80T 55" QLED - 4K 120Hz VRR / FreeSync / HDMI 2.1
- ÚJ HP ENVY 17 Nagyképernyős "Kis Gamer" Laptop -45% 17,3" Brutál i7-13700H 16/1TB Iris Xe FHD IPS
- Legion Go 8APU1
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad P15 Gen1 15 FHD notebook - i7 10750H 16GB RAM 512GB SSD Quadro T1000 W11
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Kingmax 1x2GB DDR3-1333 RAM
- KIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad Ultra Docking Station (40AJ)
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4790 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest